Centraal Sri Lanka reizen: Van de gebaande paden in ongerept Belihuloya

Sri Lanka reis - Belihuloya - Fietsen en wandelen in Sri Lanka

Wil jij weg van de massa? Ga dan van de gebaande paden in ongerept Belihuloya! Maak hier een wandeling door velden en akkers. Kayak op een stuwmeer. Fiets door het dorpje, help een handje in de keuken en proef een authentieke Sri Lankaanse maaltijd. 

 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Wandeling door akkers en bos
  • Fietsen door het dorp en eten bij lokale familie
  • Kayakken op stuwmeer
  • Ver weg van massatoerisme
  • Kijkje in dagelijks leven platteland
Dag tot dag

Dag 1: Belihuloya, een groen gebied vol rijstvelden en akkers

Belihuloya, een groen gebied vol rijstvelden en akkers
Vandaag kom je aan in Belihuloya, een groen gebied vol rijstvelden en akkers. Je kunt deze bouwsteen invoegen tussen Yala en Ella. Belihuloya telt één guesthouse met drie kamers en een campsite, met grote tenten met bedden en zeer nette gezamenlijk douche en toiletgebouw. Indien het guesthouse vol is, slaap je in tent (of alls je sowieso liever in de tent slaapt, kun je dat ook als eerste voorkeur opgeven). Dit koelere en ongerepte gebied is uitstekend geschikt voor soft adventure activiteiten. Dus wil je lekker sportief bezig zijn, ver weg van de toeristische massa, dan is dit je plek! De beschreven activiteiten kunnen afhankelijk van lokale omstandigheden ook in een ander volgorde worden uitgevoerd door de lokale gids. Meebrengen voor de activiteiten: wandelschoenen, dagrugzak, pet, zonnebrand, zwemspullen, lichtgewicht sporthanddoek.
In de namiddag ga je samen met de lokale gids op pad. Je loopt door rijstvelden en akkers. Onderweg zie je wat er van nature groeit en bloeit in Sri Lanka, je gids wijst van alles aan en vraag vooral als je iets niet kent. Kom je onderweg in de velden een lokale boer of boerin tegen, maak met de hulp van je gids gerust een praatje. Je volgt smalle paadjes, door velden, over de rand van een irrigatiekanaal. In de avond krijg je een lekker Sri Lankaanse maaltijd geserveerd. Diners zijn inclusief bij het verblijf. 

Dag 2: Fietsen, lokale maaltijd en kanoën op een stuwmeer

Fietsen, lokale maaltijd en kanoën op een stuwmeer
Na het ontbijt maak samen je met je lokale gids een fietstocht door het dorp. Een uitstekende manier om te kijken hoe het dagelijks leven in een plattelandsdorp eruit ziet. Bij een van de dorpsbewoners mag je een kijkje in de keuken nemen en een handje helpen koken. Natuurlijk eet je de heerlijke lokale maaltijd ook zelf op. In de middag ga je kanoën op het stuwmeer. De kano's horen bij de campsite van dezelfde eigenaar als het guesthouse. Hier zijn ook zeer goede toiletfaciliteiten, waar je kunt omkleden. Breng een lichtgewicht handdoek mee. Tegen de avond kun je naar de boeddhistische dorpstempel en de avond pooja ceremonie meemaken. Het diner is ook vanavond weer inclusief.

Dag 3: Vertrek uit Belihuloya

Vertrek uit Belihuloya
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Reisschema
Dag 1: Yala - Belihuloya, Kinchigune Nature Trail
Dag 2: Belihuloya: village cycling tour, help cook local lunch, canoeing Samanalawewe lake, village temple &pooja
Dag 3: Belihuloya, vertrek
Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Centraal Sri Lanka reizen: Van de gebaande paden in ongerept Belihuloya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 274,- p.p.€ 239,- p.p.€ 232,- p.p.€ 221,- p.p.€ 220,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen op basis van Half Board (ontbijt en diner)
 • Wandeling Kinchigune Nature trail 
 • Fietstocht: Village Cycling Tour
 • Traditionele Sri Lankaanse maaltijd koken & eten bij een lokale familie
 • Kanoën op Samanalawewa stuwmeer
 • Bezoek een dorpstempel en pooja ceremonie
 

Opmerkingen:
 • Deze prijs van deze bouwsteen is gebaseerd in aansluiting op een rondreis en kan worden geplaatst tussen Ella en Yala/Tissamaharama. 

Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen -