Centraal Sri Lanka reizen: Van de gebaande paden in ongerept Belihuloya

Sri Lanka reis- Belihuloya

Wil jij weg van de massa? Ga dan van de gebaande paden in ongerept Belihuloya! Maak hier een wandeling door velden en akkers. Kayak op een stuwmeer en proef een authentieke Sri Lankaanse rijsttafel. Verbaas je over de schatgravers op zoek naar edelstenen.

 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

    • Wandeling door akkers en bos
    • Kayakken op stuwmeer
    • Ver weg van massatoerisme
    • Kijkje in dagelijks leven platteland
Dag tot dag

Dag 1: Belihuloya, een groen gebied vol rijstvelden en akkers

Belihuloya, een groen gebied vol rijstvelden en akkers
Vandaag kom je aan in Belihuloya, een groen gebied vol rijstvelden en akkers. Belihuloya telt één guesthouse met drie kamers en een campsite, die vooral gebruikt wordt voor teambuilding activiteiten. Je slaapt in het guesthouse, waar je ook kunt eten. In de tuin kun je chillen en een boek lezen. Je chauffeur kan je meenemen naar een plek waar lokale mensen hun geluk beproeven met het graven naar edelstenen. Een kleine lokale edelstenenmijn die telkens op een andere plaats neerstrijkt is heel interessant om te zien. Dit is ver weg van de commerciële mijnen bij Ratnapura. Sri Lanka staat al eeuwenlang bekend om zijn kleurrijke (half)edelstenen. Volgens overlevering zou koning Salomon een grote robijn van Sri Lanka aan de koningin van Sheba hebben gegeven. De 400 karaat (!) blauwe saffier de Bleu Belle die de Britse kroon tooit, komt ook uit de voormalige kolonie Sri Lanka. Iedere schatgraver hier hoopt op zo’n gelukstreffer die hem oneindig rijk zal maken!

Dag 2: Wandelen en kanoën in ongerept Belihiloya

Wandelen en kanoën in ongerept Belihiloya
Na het ontbijt ga je samen met de lokale gids op pad. Je loopt door rijstvelden en akkers. Onderweg zie je wat er van nature groeit en bloeit in Sri Lanka, je gids wijst van alles aan en vraag vooral als je iets niet kent. Kom je onderweg in de velden een lokale boer of boerin tegen, maak met de hulp van je gids gerust een praatje. Je volgt smalle paadjes, door velden, over de rand van een irrigatiekanaal. Voor de lunch kom je aan op de campsite van dezelfde eigenaar als het guesthouse. Hier zijn ook zeer goede toiletfaciliteiten, waar je kunt omkleden om na de lunch te kanoën op het stuwmeer. Breng een lichtgewicht handdoek mee, dan kun je na afloop douchen. Hierna ga je terug naar het guesthouse.
Meebrengen: wandelschoenen, dagrugzak, pet, zonnebrand, zwemspullen, lichtgewicht sporthanddoek.

Dag 3: Vertrek uit Belihuloya

Vertrek uit Belihuloya
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Reisschema
Dag 1: Ella - Belihuloya, local gemstone mine
Dag 2: Belihuloya, hike, lunch, kayaking with local guide
Dag 3: Belihuloya, vertrek
Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2018. Het winterseizoen loopt van 1 november 2017 t/m 30 april 2018. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober 2018. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (de hele maand februari) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Centraal Sri Lanka reizen: Van de gebaande paden in ongerept Belihuloya
Prijs beschikbaar op aanvraag

Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen -