Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Zoek je op je Sri Lanka reis een plekje ver weg van de gebaande paden? Ga naar Jaffna in het hoge noorden! Ontdek de sporen van de specerijenhandel van de VOC in het Hollandse fort, kerk en huizen. Maak een boottocht naar het eiland Delft en de heerlijke rustige stranden. Boeiend om te ervaren hoe anders de hindoeïstische Tamil cultuur is dan de Boeddhistische Singalese cultuur. De uitbundige Hindoeïstische tempels doen denken aan Zuid-India. Een extra exotisch tintje aan je Sri Lanka reis!
Hoogtepunten

VOC geschiedenis

Hindoeïstische Tamil cultuur

In de sfeer van India

Prachtige stranden

Van de gebaande paden

€ 491,- p.p. Prijs bij 2 personen 5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Noord Sri Lanka reizen: Van de gebaande paden bij Jaffna
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Anuradhapura
Dag 2: Anuradhapura - Jaffna
Dag 3: Jaffna, Excursie surroundings by car & afternoon bike trip Jaffna (full day guide)
Dag 4: Jaffna, Excursie Delft, lokale ferry, tuktuk
Dag 5: Jaffna- Sigiriya/Trincomalee
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 
Treinreis in Sri Lanka
Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
Noord Sri Lanka reizen: Van de gebaande paden bij Jaffna
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18 - Sigiriyaop aanvraag€ 513,- p.p.€ 418,- p.p.€ 388,- p.p.€ 349,- p.p.€ 334,- p.p.
Winter 18/19 - Sigiriyaop aanvraag€ 550,- p.p.€ 448,- p.p.€ 425,- p.p.€ 381,- p.p.€ 371,- p.p.
Zomer 18 - Trincomaleeop aanvraag€ 491,- p.p.€ 404,- p.p.€ 377,- p.p.€ 339,- p.p.€ 326,- p.p.
Winter 18/19 - Trincomaleeop aanvraag€ 529,- p.p.€ 434,- p.p.€ 414,- p.p.€ 372,- p.p.€ 363,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zomer 18 - Sigiriyaop aanvraag€ 513,- p.p.€ 418,- p.p.
Winter 18/19 - Sigiriyaop aanvraag€ 550,- p.p.€ 448,- p.p.
Zomer 18 - Trincomaleeop aanvraag€ 491,- p.p.€ 404,- p.p.
Winter 18/19 - Trincomaleeop aanvraag€ 529,- p.p.€ 434,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zomer 18 - Sigiriya€ 388,- p.p.€ 349,- p.p.€ 334,- p.p.
Winter 18/19 - Sigiriya€ 425,- p.p.€ 381,- p.p.€ 371,- p.p.
Zomer 18 - Trincomalee€ 377,- p.p.€ 339,- p.p.€ 326,- p.p.
Winter 18/19 - Trincomalee€ 414,- p.p.€ 372,- p.p.€ 363,- p.p.
De prijzen zijn geldig t/m 30 april 2020. Het winterseizoen loopt van 1 november t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Excursies
AnuradhapuraExcursie 1: Op safari in Wilpattu Nationaal Park - vanuit AnuradhapuraOp safari in Wilpattu Nationaal Park - vanuit Anuradhapura
Vlakbij Anuradhapura ligt het Wilpattu National Park. Dit park is met 1000 km2 het grootste nationale park van Sri Lanka en ook een van de oudste. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. Wilpattu staat bekend om zijn rijkdom aan diersoorten. In Wilpattu leven luipaarden, lippenberen (sloth bear), wilde olifanten, waterbuffels, apen, herten, pauwen, leguanen, bengaalse varanen, cobra’s, pythons en krokodillen. Ook vind je hier meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Je ziet in Wilpattu wellicht wat minder snel luipaarden en wat minder grote olifanten groepen, maar als je ze ziet is het ook in veel meer rust. Zo heb je meer een safari gevoel en natuurbeleving, dan in de populaire, maar daardoor drukke, andere nationaal parken. De safari is privé (minimum 2 personen), en wordt begeleid door een natuurgids. 

 
 
 
 

Excursie 1: Op safari in Wilpattu Nationaal Park - vanuit Anuradhapura
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 186,- p.p.€ 104,- p.p.€ 86,- p.p.€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.€ 66,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 186,- p.p.€ 104,- p.p.€ 86,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.€ 66,- p.p.
Van dag tot dag
 

Blogs over Sri Lanka


Sluiten