Oost Sri Lanka reizen: Snorkelen, strand en walvissen bij Trincomalee (mei t/m oktober)

Sri Lanka reis - Trincomalee - strand - snorkelen - walvissen spotten

Zoek je een rustig strand, weg van het massatoerisme? Ga naar Trincomalee! De lokale bevolking, een mix van boeddhistische Singalezen en hindoeïstische Tamils, begroeten je hartelijk. Sla een kokosnoot stuk bij de tempel op de Swami Rock en doe een wens! De baai is een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Van juni t/m september kun je hier op walvissafari!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Zonnig strand (m.n. mei t/m oktober)
  • Snorkelen
  • Walvissafari (juni t/m september)
  • Fort Frederick en Swami Rock
  • Heetwaterbronnen met de locals
  • Ontspannen sfeer, geen massatoerisme
Reisschema
Dag 1: Sigiriya - Trincomalee
Dag 2: Trincomalee
Dag 3: Afscheid van Trincomalee
Dag tot dag

Dag 1: Naar het strand van Trincomalee aan de Noordoost kust

Naar het strand van Trincomalee aan de Noordoost kust
Trincomalee is een fijn strand einde aan je Sri Lanka reis als je in de periode mei tot en met oktober reist. Je chauffeur brengt je in ongeveer 2 uur van Sigiriya naar de kustplaats Trincomalee in het oosten van Sri Lanka. Vandaag lig je dus al aan het strand. Als je wilt combineer je strand met een vleugje cultuur.

Dag 2: Geniet van de stranden en Hollanse historie van Trincomalee

Geniet van de stranden en Hollanse historie van Trincomalee
Vlakbij Trincomalee liggen de prachtige stranden Uppuveli en Nilaveli, die worden gerekend tot de mooiste ongerepte stranden van Sri Lanka. Met name Nilaveli is nog erg rustig. Het kristalheldere water met zijn uitbundig gekleurde vissen leent zich bij uitstek voor snorkelen en duiken (april t/m oktober zijn hiervoor de beste maanden). Voor de kust liggen de resten van een oude hindoe tempel. Het is een bijzonder gezicht de kleurrijke vissen rond te zien zwemmen tussen de tempelzuilen en olifantenkoppen. Ook het Pigeon’s Island voor de kust van Nilaveli is een populaire snorkel- en duikbestemming. Rondom het eiland ligt een koraalrif waar het krioelt van de tropische vissen.
 
In de maanden juni tot en met september is Trincomalee eveneens een hotspot voor whale watching, vanwege de grote hoeveelheid blauwe vinvissen en potvissen die in deze periode voor de kust van van Trincomalee verblijven. Je kunt een bootexcursie maken op zoek naar deze reusachtige zeezoogdieren. Zie tabblad excursies. 
 
In Trincomalee, vaak ook Trinco genoemd, vind je veel Nederlands cultureel erfgoed, zoals het  Fort Frederick, het grootste Hollandse fort van Sri Lanka,  en het koraalstenen Fort Oostenburg. Trincomalee wordt met name bewoond door Tamils, die over het algemeen hindoe zijn. Dit zie je goed terug in het straatbeeld en je vindt hier dan ook veel hindoe tempels. De tempel bovenop de Swami Rock is een waar pelgrimsoord. Sla bij de wensboom een kokosnoot doormidden en doe een wens! (Toegegeven, dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het is!)
De heetwaterbronnen van Kanniya zijn ook een bezoek waard. Je vindt hier 7 verschillende bronnen met elk een andere temperatuur. De heetwaterbronnen zouden stammen uit  de tijd van Koning Ravana (ca. 5000 jaar geleden), waar ze onderdeel waren van een groot boeddhistisch complex. Wil je zelf koninklijk badderen? Pas je dan aan de lokale cultuur aan, een zwembroek/bikini is not done. Een t-shirt en korte broek is gebruikelijk, of wikkel een sarong om en ga daarmee het water in. Bezoek ook de overdekte vismarkt van Trinco waar met name in de vroege ochtend druk in vis wordt gehandeld. Een kleurige én geurige ervaring!
 

Dag 3: Afscheid van Trincomalee

Afscheid van Trincomalee
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. 
Tip: Is dit het einde van je reis, dan kun je een transfer bijboeken. Je rijdt dan in 5 uur naar de luchthaven van Colombo. Je kunt er voor kiezen een andere route te nemen en onderweg Anuradhapura te bezoeken (van te voren aangeven) en een nachtje in Negombo te slapen. 

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Oost Sri Lanka reizen: Snorkelen, strand en walvissen bij Trincomalee (mei t/m oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 226,- p.p.€ 201,- p.p.€ 186,- p.p.€ 175,- p.p.€ 169,- p.p.
Inclusief:
 • transfer vanaf Sigiriya
 • 2 hotel overnachtingen inclusief ontbijt
 • auto met chauffeur inclusief benzine en verblijfskosten chauffeur

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Trincomalee


Wil je nog een dag langer genieten van Trincomalee en zijn prachtige stranden? Kies dan voor een extra dag in Trincomalee. 

Dag 3: Relaxte vrije dag in Trincomalee

Relaxte vrije dag in Trincomalee
Nog een dag om te genieten van Trincomalee en zijn prachtige stranden. Echt vakantie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Trincomalee:
Dag 1: Sigiriya - Trincomalee
Dag 2: Trincomalee
Dag 3: Trincomalee
Dag 4: Afscheid van Trincomalee

Extensie 1: Extra vrije dag in Trincomalee
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 89,- p.p.€ 70,- p.p.€ 72,- p.p.€ 64,- p.p.€ 66,- p.p.
Excursies

Trincomalee

Excursie 1: Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)

Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)
In de maanden mei/juni tot en met september/oktober is Trincomalee een hotspot voor whale watching, vanwege de grote hoeveelheid blauwe vinvissen en potvissen die in deze periode voor de kust van van Trincomalee verblijven. Je kunt een bootexcursie (fiberglass boot voor slechts 6 personen) maken op zoek naar deze reusachtige zeezoogdieren. De blauwe vinvis (blue whale) is het grootste dier op aarde. Ook heb je kans op het zien van de potvis (sperm whale). Het is een onvergetelijk gezicht om deze gigantische dieren te zien zwemmen en soms zelfs te zien springen. Daarnaast heb je een grote kans op het zien van scholen dolfijnen, eveneens een geweldig ervaring.
 

Excursie 1: Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.


Reacties van reizigers (1)

"Een divers vakantieland: safari's, regenwoud, culturele tempels en stranden!"

Sri Lanka reis - Galle - Yala - Ella - Kandy - Sigiriya - Polonnaruwa - Trincomalee - Anuradhapura - Negombo

Petra van der Meer - 12-10-2018
Eerste reactie op onze vakantie in Sri Lanka Sri Lanka is een divers land met mooie natuur, bijzondere cultuur, safari, regenwoud, strand én een lekkere temperatuur! De organisatie van de reis was goed. We hadden bijvoorbeeld een hele fijne chauffeur die...
Verder lezen
Oost Sri Lanka reizen: Snorkelen, strand en walvissen bij Trincomalee (mei t/m oktober)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie