Oost Sri Lanka reizen: Strand en snorkelen bij Pasikudah (mei t/m oktober)

Sri Lanka reis - Pasikudah - strand - snorkelen - VOC fort Batticaloa

Wil je genieten van een paar dagen strand tijdens de Nederlandse zomermaanden? Pasikudah aan de Oostkust heeft in deze periode een gladde azuurblauwe zee, strakblauwe lucht en witte stranden. Een plaatje en dat zonder massatoerisme. Ga dus voordat het te laat is!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Zonnig strand (m.n. mei t/m oktober)
  • Prachtig snorkelen
  • Witte palmboomstranden
  • VOC fort in Batticaloa
  • Rust, weg van massatoerisme
Reisschema
Dag 1: Sigiriya - Pasikudah
Dag 2: Pasikudah
Dag 3: Pasikudah
Dag 4: Afscheid van Pasikudah
Dag tot dag

Dag 1: Naar het strand van Pasikudah aan de Oostkust

Naar het strand van Pasikudah aan de Oostkust
De komende dagen staan in het teken van strand. Je chauffeur brengt je in ongeveer 3 uur naar de strandplaats Pasikudah in het oosten Sri Lanka. Je verblijft de komende dagen in een fijn hotel met zwembad aan het strand.
 

Dag 2: Geniet van het strandleven van Pasikudah

Geniet van het strandleven van Pasikudah
Pasikudah staat bekend om haar prachtige, ongerepte stranden met een kristalheldere zee. Door het langzaam aflopende strand kun je meters ver de zee inlopen. Pasikudah is nog niet zo toeristisch. Het is hier meestal dan ook heerlijk rustig. Het heldere water met zijn uitbundig gekleurde vissen leent zich bij uitstek voor snorkelen en duiken. Huur een snorkelset en verbaas je over de wondere onderwaterwereld. Het is net alsof je in een aquarium zwemt!  
(April t/m oktober zijn hiervoor de beste maanden, omdat de zee dan het rustigste is. Buiten deze maanden kun je nog steeds snorkelen, maar het zicht is minder goed omdat de zee minder rustig is.)

Dag 3: Strand of snuif Hollandse historie in Batticaloa

Strand of snuif Hollandse historie in Batticaloa
Of bezoek het provincie hoofdstadje Batticaloa, een klein uurtje naar het zuiden. Je chauffeur brengt je er graag naar toe. Vlak buiten Batticaloa vind je een voormalig Nederlands fort van de Verenigde Oostindische Compagnie, wat een bezoekje waard is. Grappig, dat er zoveel sporen van de Nederlandse handel zijn te vinden aan de andere kant van de wereld. Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren, met mooi uitzicht over de zee.

Dag 4: Afscheid van Pasikudah

Afscheid van Pasikudah
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Oost Sri Lanka reizen: Strand en snorkelen bij Pasikudah (mei t/m oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 368,- p.p.€ 325,- p.p.€ 312,- p.p.€ 298,- p.p.€ 293,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer vanaf Sigiriya
 • 2 hotel overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2 dagen auto met chauffeur 

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Pasikudah


Wil je nog wat langer genieten van zon, zee en strand, kies voor een extra dag in Pasikudah. 

Dag 4: Extra vrije dag in Pasikudah

Extra vrije dag in Pasikudah
Je hebt nog een dag om te genieten van het strandleven van Pasikudah. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Pasikudah:
Dag 1: Sigiriya - Pasikudah
Dag 2: Pasikudah
Dag 3: Pasikudah
Dag 4: Pasikudah
Dag 5: Afscheid van Pasikudah

Extensie 1: Extra vrije dag in Pasikudah
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 94,- p.p.€ 77,- p.p.€ 77,- p.p.€ 70,- p.p.€ 71,- p.p.


Reacties van reizigers (4)

"We vonden de safari's geweldig en hebben veel olifanten gezien"

Sri Lanka rondreis - Negombo - Wilpattu - Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Yala - Udawalawe - Sinharaja - Galle

Jan De Moor - 22-10-2018
Onze eerste reactie Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.   Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis Wij vonden de safari's ge...
Verder lezen
Oost Sri Lanka reizen: Strand en snorkelen bij Pasikudah (mei t/m oktober)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze huwelijksreis in Sri Lanka was fantastisch!"

Huwelijksreis Sri Lanka - Kandy - Culturele Driehoek - Galoya - Pasikudah - Jaffna - Anuradhapura - Wilpattu

Harry & Christine - 24-09-2018
Onze huwelijksreis in Sri Lanka was fantastisch Sri Lanka en de hele reis was in 1 woord FANTASTISCH!!! Als je naar Sri Lanka gaat, zijn de Safari's absoluut fantastisch. Wij waren in Wilpattu, Minnerya en Gal Oya. De overnachting in Gal Oya, in di...
Verder lezen
Oost Sri Lanka reizen: Strand en snorkelen bij Pasikudah (mei t/m oktober)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wilpattu, Knuckles en Sinharaja waren onze hoogtepunten!"

Sri Lanka: Negombo – Wilpattu – Anuradhapura – Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa – Pasikudah – Knuckles – Kandy – Ella – Sinharaja – Tissamaharama – Mirissa – Galle.

Sandra - 16-07-2018
Sri Lanka biedt een mooie natuur, veel landschappen in één land. Niet de bekende hoogtepunten, maar juist de onbekende plekjes waren onze hoogtepunten. Dit zijn de plekjes die we andere reizigers absoluut zouden aanraden.   Luipaard en s...
Verder lezen
Oost Sri Lanka reizen: Strand en snorkelen bij Pasikudah (mei t/m oktober)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
Oost Sri Lanka reizen: Strand en snorkelen bij Pasikudah (mei t/m oktober)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie