West Sri Lanka reizen: Dolfijnen spotten (nov t/m april) of kite surfen (mei t/m okt) in Kalpitiya

Sri Lanka reis - Negombo – Kalpitiya - Dolfijnen

Kalpitiya is een van de beste plekken om dolfijnen te spotten in Sri Lanka. Hier kun je enorme scholen dolfijnen zien in hun natuurlijke habitat. Kijken naar de speelse dolfijnen die naast je boot zwemmen, onder je boot duiken en uit het water springen, is een geweldige ervaring die je altijd bijblijft.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Beste plek om dolfijnen te spotten (nov-april)
  • Kite surfen (mei-oktober)
  • Verblijf aan het strand
  • Rustig vissersdorpje Kalpitiya
  • Snorkelen en duiken mogelijk
   
Reisschema
Dag 1: Negombo - Kalpitiya, bezoek vismarkt Negombo
Dag 2: Kalpitiya
Dag 3: Afscheid van Kalpitiya
Dag tot dag

Dag 1: Naar het strand van Kalpitiya

Naar het strand van Kalpitiya
Na het ontbijt staat de auto met Engelssprekende chauffeur voor je klaar om je naar Kalpitiya te brengen. De chauffeur fungeert ook als gids en kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Tijdens safari’s, wandelingen en fietstochten zullen waar nodig andere gidsen met meer specialistische kennis worden ingezet. Natuurlijk kun je het altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen om een foto te maken of voor een extra pauze. ​Allereerst breng je een bezoek aan de vismarkt op het strand van Negombo. Je ziet hoe traditionele vissersboten aan land worden getrokken en de binnengehaalde vis verhandeld wordt. Op zondag is deze markt gesloten. Valt deze dag op een zondag, dan breng je een bezoek aan de markt bij de kerk van Negombo. Hierna rijd je in ongeveer 3 uur naar Kalpitiya. Kalpitiya is een rustig vissersdorpje. Je verblijft in een boutique tent aan het strand. De boutique tent is voorzien van alle luxe, zoals ventilator, airconditioning, safe, bedden, veranda en een badkamer met een tropische buitendouche. Alternatief zijn er andere accommodaties met cabana bij het strand.

 

Dag 2: Dolfijnen spotten of kite surfen in Kalpitiya

Dolfijnen spotten of kite surfen in Kalpitiya
Je kunt zelf bepalen hoe je de dag invult, wil je dolfijnen of walvissen spotten (november-april), kite-surfen (mei-oktober) een mangrove tocht doen of gewoon relaxen, een duik in het zwembad nemen en een strandwandeling maken? Wil je een excursie doen, dan kun je deze bij aankomst bij je accommodatie boeken. Kalpitiya staat bekend als de beste plek in Sri Lanka om dolfijnen te zien. Vaak zwemmen er enorme scholen dolfijnen om de boot. De dolfijnen zijn enorm speels. Ze zwemmen mee met de boot en springen uit het water. Je wordt vanzelf vrolijk als je naar deze dieren kijkt. Ga je op dolfijnsafari, dan moet je vroeg op, de boottocht start om 6 uur, nog voor het ontbijt. Dolfijn spotten kun je doen van november tot maart, daarna is de wind op zee te hard. Dat is dan juist wel weer perfect om te kite-surfen (mei tot oktober)! Kortom, ik Kalipitya is altijd iets te doen, en het is sowieso een heerlijke plek om te relaxen.
 

Dag 3: Afscheid van Kalpitiya

Afscheid van Kalpitiya
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt je weg vervolgen naar de culturele driehoek van Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa. Zoek je iets van de gebaande paden? Ga dan naar Jaffna in het uiterste noorden.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

West Sri Lanka reizen: Dolfijnen spotten (nov t/m april) of kite surfen (mei t/m okt) in Kalpitiya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 280,- p.p.€ 258,- p.p.€ 234,- p.p.€ 230,- p.p.€ 218,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 240,- p.p.€ 214,- p.p.€ 194,- p.p.€ 188,- p.p.€ 178,- p.p.
Inclusief:
 • 2 nachten hotel inclusief ontbijt
 • auto met chauffeur inclusief verblijfskosten chauffeur
 • Transfers zijn in combinatie/verrekend met de hoofdtour

Exclusief:
 • Excursies zoals dolfijntocht, walvistocht, kitesurfen, snorkelen of duiken
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 1: Extra vrije dag in Kalpitiya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 137,- p.p.€ 107,- p.p.€ 116,- p.p.€ 102,- p.p.€ 107,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 117,- p.p.€ 94,- p.p.€ 96,- p.p.€ 86,- p.p.€ 88,- p.p.
Inclusief:
 • 1 hotel overnachting Kalpitiya inclusief ontbijt
 • 1 dag auto met chauffeur
 

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven
 

Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Kalpitiya


Wil je nog een dag langer genieten van Kalpitiya en zijn uitgestrekte stranden? Boek dan een extra dag Kalpitiya.

Dag 3: Relaxte vrije dag in Kalpitiya

Relaxte vrije dag in Kalpitiya
Nog een dag om te genieten van Kalpitiya  en zijn uitgestrekte stranden. Je kunt ter plaatse een snorkeltocht of scuba duiken boeken. Echt vakantie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Kalpitiya:
Dag 1: Negombo - Kalpitiya, bezoek vismarkt Negombo
Dag 2: Kalpitiya
Dag 3: Kalpitiya
Dag 4: Afscheid van Kalpitiya

Extensie 1: Extra vrije dag in Kalpitiya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 137,- p.p.€ 107,- p.p.€ 116,- p.p.€ 102,- p.p.€ 107,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 117,- p.p.€ 94,- p.p.€ 96,- p.p.€ 86,- p.p.€ 88,- p.p.