West Sri-Lanka reizen: Ontdek wereldstad Colombo

Sri Lanka reis - Colombo

Voor city lovers is wereldstad Colombo een leuke afsluiting van je reis door Sri Lanka. Ontdek de historie van de stad met een gids tijdens een Heritage Walk of scheur door de stad in een oude WWII jeep. Spring in een tuktuk en bezoek het hippe Dutch Hospital. Eet kreeft in één van de Top 50 beste restaurants ter wereld of waan je in vervlogen tijden in het luxe Galle Face Hotel.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Dutch Hospital
  • Top restaurants
  • Excursie: Historische binnenstad
  • Excursie: Colombo per jeep
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka

Aankomst in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka
Voor city lovers is wereldstad Colombo een leuke afsluiting van je reis door Sri Lanka. Vanuit Galle of Mirissa is het 3 uur rijden (zonder files). (Bij aankomst vinden we het dichterbij het vliegveld gelegen Negombo een betere plek om je jetlag uit te slapen.)
 

Onze favoriete plek in Colombo is Dutch Hospital. In de Hollandse tijd was dit het ziekenhuis. De kamers zijn omgetoverd in hippe winkels zoals Barefoot en restaurants. De binnenplaats stond vroeger vol geneeskrachtige kruiden, maar is nu een terras waar je kunt zitten, of in de avond naar een bandje kunt kijken. In de straat achter Dutch Hospital zijn ’s avonds vaakoptredens, ongeveer vanaf 7 uur tot uiterlijk tot 11 uur. Bij Ministry of Crab (in Dutch Hospital) serveren ze… krab. Van klein tot Crabzilla groot! Dit restaurant staat in de Top 50 van ’s werelds beste restaurants. (Minimaal 2 weken van te voren reserveren). Ga iets drinken op het dakterras van de Botanic, gelegen naast het Dutch Hospital.
 

NB: Hotels in Colombo zijn door de hoge grondprijs erg duur en/of hebben geen zwembad. We hebben op aanvraag verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je reis, wensen en eventuele excursies kunnen we je adviseren wat de beste keuze voor jou is. Een kleinschalig mooi verblijf met dakterras in de stad of een groter hotel ideaal gelegen naast hip en happening sfeer van Dutch Hospital (beiden zonder zwembad) zijn onze eerste keuzes. Andere mogelijkheden zijn een klein hotelletje met zwembad buiten het centrum of in stijl in het historische Galle Face Hotel.

 
 

Dag 2: Ontdek Colombo

Ontdek Colombo
Vandaag staat er geen auto met chauffeur ingepland, zodat je kunt kiezen voor een van de bijzondere excursies of op eigen gelegenheid Colombo kunt ontdekken. Tijdens een Heritage Walk (Stadswandeling) kan de gids je meer laten zien van en vertellen over de stad. Eerst bezetten de Portugezen Sri Lanka, daarna de Nederlandse VOC en tot slot de Britten. De oude stadsdelen zijn Fort, Slave Island en Petta, maar tegenwoordig zie je de geschiedenis niet in één oogopslag, dus een gids is zeker een toegevoegde waarde. Of stap in ’s werelds oudste landrover en tour door Colombo en de groene omgeving. De gids laat je alle landmarks zien en vertelt er kort iets over. En je mag zelf ook een stukje rijden in de landrover! Zie voor prijzen en meer info ‘excursies’ op de website. Wil je liever op eigen gelegenheid zonder een gids op pad in Colombo? Stap bij het Dutch hospital in de tuktuk van Dutch safari’s. Zij brengen je dan naar de verschillende bezienswaardigheden en wachten hier op je. Maak van te voren afspraken over de prijs per uur.
 
Ga tegen zonsondergang net als de locals flaneren op de boulevard aan zee, Galle Face Beach geheten. Lokale mensen eten hier streetfood en nemen selfies bij de zonsondergang. Als de zon ondergaat marcheren de 3 militairen bij de vlag weg, een bijzonder gezicht. Het beroemdste hotel van Colombo is het Galle Face Hotel. Van dit koloniale hotel wordt gezegd dat het mooiste heritage hotel van Azië is. Vele beroemdheden zoals Roger Moore en Che Guevara sliepen hier. Voor ongeveer €15 geniet je van een driegangen buffet in stijl.

Dag 3: Afscheid van Colombo en Sri Lanka

Afscheid van Colombo en Sri Lanka
Helaas, je Sri Lanka reis zit er op! Na het ontbijt check je uit. Heb je nog tijd over voor je vlucht, zet dan je koffers bij de receptie. Op de afgesproken tijd word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht. (30 kilometer, zonder files een uur, maar in de stad kan er altijd oponthoud zijn, volg het advies van je chauffeur!)

Reisschema
Dag 1: Mirissa/Galle - Colombo
Dag 2: Colombo, vrije dag (geen auto)
Dag 3: Colombo, airport transfer
Hotel & Vervoer
Vervoer
De transfers naar Colombo regelen we voor je met een privé-auto met chauffeur, aansluitend op de rondreis. Op de vrije dag in Colombo is er geen auto ingepland, zodat je hier alle vrijheid hebt om te voet, per tuktuk of per jeep de stad te verkennen.

Hotel in Colombo
Hotels in Colombo zijn door de hoge grondprijs erg duur en/of hebben geen zwembad. We hebben op aanvraag verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je reis, wensen en eventuele excursies kunnen we je adviseren wat de beste keuze voor jou is. Een kleinschalig mooi verblijf met dakterras in de stad of een groter hotel ideaal gelegen naast hip en happening sfeer van Dutch Hospital (beiden zonder zwembad) zijn onze eerste keuzes. Andere mogelijkheden zijn een klein hotelletje met zwembad buiten het centrum of in stijl in het historische Galle Face Hotel.
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

West Sri-Lanka reizen: Ontdek wereldstad Colombo
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer Mirissa/Galle naar Colombo per privé- auto met chauffeur (aansluitend op rondreis)
 • Airport transfer

Exclusief:
 • Optionele excursies zoals Colombo by Jeep, Heritage Walk
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Walking tour Colombo
Prijs beschikbaar op aanvraag

Excursie 2: Colombo per WWII Jeep
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 131,- p.p.€ 66,- p.p.€ 44,- p.p.€ 66,- p.p.€ 53,- p.p.€ 46,- p.p.


Excursies

Colombo

Excursie 1: Walking tour Colombo

Walking tour Colombo
Een gids brengt Colombo tot leven, je ziet veel meer dan je op eigen houtje zou doen. Start in het Dutch Hospital, inmiddels helemaal hip met restaurantjes en boutiquewinkels. Loop waar ooit het Nederlandse fort was en bekijk de enige klokkentoren die tevens vuurtoren is. Maar waar is de zee? De gids zit vol verhalen. Loopt door het levendige Petta en probeer een lokale snack. Bezoek het Nationaal museum. Start 7:00 AM, duur circa 4 uur. Privé-excursie.

Excursie 1: Walking tour Colombo
Prijs beschikbaar op aanvraagExcursie 2: Colombo per WWII Jeep

Colombo per WWII Jeep
Je trekt aardig wat bekijks als je in een jeep uit WWII door Colombo scheurt! Je maakt korte stops bij alle bezienswaardigheden, opzienbarend-heden en andere rariteiten voor leuke foto’s en een boeiend verhaal. Het is een fun manier om veel van de stad en de groene buitenwijken te zien. Buiten de stad mochten we zelf een stukje rijden! Nishanthe, de oprichter is verzamelaar van bijzondere klassieke voertuigen, zoals de oudste jeep uit WWII. Hij is heel erg gastvrij en wil je een onvergetelijke dag bezorgen. Na afloop drink je nog iets bij hem thuis.Start 7:00 of 15:00, duur circa 4 á 5 uur, snacks en drinken onderweg. Privé-excursie.

Excursie 2: Colombo per WWII Jeep
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 131,- p.p.€ 66,- p.p.€ 44,- p.p.€ 66,- p.p.€ 53,- p.p.€ 46,- p.p.


Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen -