West Sri Lanka reizen: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten

Sri Lanka reis - Negombo - Wilpattu Nationaal Park - Safari tenten - Big Game Camp - Jeep safari

Zoek je een plekje op je Sri Lanka reis weg van het toerisme? Slaap dan in safari tenten midden in de ongerepte natuur van Wilpattu Nationaal Park. In het grootste Nationaal Park van Sri Lanka wisselen bossen en meren elkaar af. Spot vogels en kijk tijdens je jeepsafari welke dieren zoals waterbuffel, hert, jakhals, wild zwijn, pauw, aap, varaan, lippenbeer of olifant bij de meren komen drinken. Zie jij die verborgen krokodil? Spot je hier dieren, dan is dit -in tegenstelling tot de beroemde en kleinere Nationaal Parken- in alle rust.
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Grootste Nationaal Park van Sri Lanka
  • Slapen in luxe safaritenten
  • Maaltijden inclusief
  • Privé jeepsafari met ranger
  • Verschillende wilde dieren
  • Kans op het zien van de luipaard en lippenbeer
  • In alle rust genieten van de natuur
Reisschema
Dag 1: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, lunch, diner
Dag 2: Wilpattu, safari (6:00-10:00) incl entree
Dag tot dag

Dag 1: Bezoek aan de vissersmarkt in Negombo en naar Wilpattu Nationaal Park

Bezoek aan de vissersmarkt in Negombo en naar Wilpattu Nationaal Park
Na het ontbijt staat de auto met Engelssprekende chauffeur voor je klaar om je naar Wilpattu te brengen. De chauffeur fungeert ook als gids en kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Voor extra informatie over culturele plekken en tijdens safari’s, wandelingen en fietstochten zullen andere gidsen met meer specialistische kennis worden ingezet. Natuurlijk kun je het altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen om een foto te maken of voor een extra pauze. Allereerst breng je een bezoek aan de vismarkt op het strand van Negombo. Je ziet hoe traditionele vissersboten aan land worden getrokken en de binnengehaalde vis verhandeld wordt. Alleen op zondag is de markt gesloten. Valt deze dag op zondag, dan breng je een bezoek aan de markt bij de kerk van Negombo.
 
Er is een goede weg langs de kustlijn met her en der kokospalmen en onderweg is van alles te zien. Na ongeveer drieënhalf uur kom je aan in het Big Game Camp aan de rand van Wilpattu Nationaal ParkHet Wilpattu National Park is met 1000 km2 het grootste nationale park van Sri Lanka en ook een van de oudste. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. 
Je verblijft in luxe safaritenten met echte bedden en een eigen douche en toilet. De tenten liggen verscholen in de jungle, je dompelt je helemaal onder in de natuur. Vanaf het moment van aankomst word je in de watten gelegd door het personeel van het kampement. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen. Als je wilt, mag je de kok helpen koken en zo leer je enkele typische Sri Lankaanse gerechten maken in een informele 'kookcursus'. Je mag een tijdje helpen of even kijken hoe alles wordt bereid als je dat liever doet. 
 
Na een heerlijke lunch kun je kiezen of je vanmiddag al een extra safari wil boeken in het Wilpattu Nationaal Park (niet in begrepen, op aanvraag; de safari duurt 3 uur en begint om half 3). Of misschien ga je liever even luieren in de omgeving van je tent. Het diner wordt geserveerd op een bijzondere plek in de omgeving van het kampement. In de avond wordt er een kampvuur gemaakt. Wat is beter dan in slaap vallen met de geluiden van de jungle op de achtergrond?
 

 

Dag 2: Op safari in Wilpattu Nationaal Park

Op safari in Wilpattu Nationaal Park
Vroeg uit de veren, want de ochtend is het beste tijdstip om dieren te spotten. Je gaat van 6 tot ongeveer 10 uur op safari in Wilpattu Nationaal Park (inclusief). Deze safari duurt 3 uur. De safari is privé georganiseerd door het kamp (minimum 2 personen), en wordt begeleid door een natuurgids.​ Wilpattu staat bekend om zijn rijkdom aan diersoorten. In Wilpattu leven luipaarden, lippenberen (sloth bear), wilde olifanten, waterbuffels, apen, herten, pauwen, leguanen, bengaalse varanen, cobra’s, pythons en krokodillen. Je ziet hier wellicht wat minder snel luipaarden en wat minder grote olifanten groepen, maar als je ze ziet is het daardoor ook in veel meer rust. Zo heb je meer een safari gevoel en natuurbeleving, dan in de populaire, maar daardoor drukke andere nationaal parken. Ook vind je hier meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. 
 
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt je weg vervolgen naar de culturele driehoek van Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa. Zoek je iets van de gebaande paden? Ga dan naar Jaffna in het uiterste noorden.
 
 

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

West Sri Lanka reizen: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 208,- p.p.€ 174,- p.p.€ 162,- p.p.€ 153,- p.p.€ 152,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 170,- p.p.€ 141,- p.p.€ 124,- p.p.€ 117,- p.p.€ 115,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting in Wilpattu Big Game Camp
 • 1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner
 • Safari (1/2 dag) Wilpattu Nationaal Park met privé jeep en natuurgids
 • ​Entree Wilpattu Nationaal Park
 • ​1 extra dag auto met chauffeur aansluitend op hoofdtour Negombo-Sigiriya of Negombo-Trincomalee.

Exclusief:
 • Overige safari's
 • Entreegelden (tenzij anders vermeld), donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Op safari in Wilpattu Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Wilpattu Nationaal Park


Ben je een natuurliefhebber en wil je weg van de massa? Dan is een tweede nacht in een luxe safari tent in Wilpattu Nationaal Park fijn. 

Dag 2: Op safari in Wilpattu Nationaal Park

Op safari in Wilpattu Nationaal Park
Vroeg uit de veren, want de ochtend is het beste tijdstip om dieren te spotten. Je safari duurt van 6 tot 10 uur. De safari is privé georganiseerd door het kamp (minimum 2 personen), je jeepchauffeur is een kei in het spotten van dieren.​ Wilpattu staat bekend om zijn rijkdom aan diersoorten. In Wilpattu leven luipaarden, lippenberen (sloth bear), wilde olifanten, waterbuffels, apen, herten, pauwen, leguanen, bengaalse varanen, cobra’s, pythons en krokodillen. Je ziet hier wellicht wat minder snel luipaarden en wat minder grote olifanten groepen, maar als je ze ziet is het daardoor ook in veel meer rust. Zo heb je meer een safari gevoel en natuurbeleving, dan in de populaire, maar daardoor drukke andere nationaal parken. Ook vind je hier meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Terug in het kamp kun je ontbijten, je opfrissen en nog even een uiltje knappen. Hou je van lekker eten? Duik dan met de kok de veldkeuken in voor een 'informele kookcursus', wij leerden roti en dahl maken. Na de lunch kun je optioneel een middagsafari ​van 2:30 tot 6 uur boeken, zie: excursies. Geef bij boeking aan of je extra safaris wil boeken.  

Dag 3: Afscheid van Wilpattu

Afscheid van Wilpattu
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt je weg vervolgen naar de culturele driehoek van Anuradhapura, Sigiriya en Polonnaruwa. Zoek je iets van de gebaande paden? Ga dan naar Jaffna in het uiterste noorden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Wilpattu Nationaal Park:
Dag 1: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, lunch, diner
Dag 2: Wilpattu, safari 6:00-10:00
Dag 3: Wilpattu, vertrek

Extensie 1: Extra dag in Wilpattu Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18op aanvraag€ 89,- p.p.€ 71,- p.p.€ 66,- p.p.€ 59,- p.p.€ 57,- p.p.
Winter 18/19op aanvraag€ 129,- p.p.€ 107,- p.p.€ 103,- p.p.€ 96,- p.p.€ 95,- p.p.
Excursies

Wilpattu

Excursie 1: Op safari in Wilpattu Nationaal Park

Op safari in Wilpattu Nationaal Park
Wil je nog meer kans maken op het spotten van de dieren die in Wilpattu wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen excursie nog een extra safari excursie te maken in Wilpattu nationaal park. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur. Wie weet spot jij wel een luipaard!

Excursie 1: Op safari in Wilpattu Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.


Reacties van reizigers (4)

"We vonden de safari's geweldig en hebben veel olifanten gezien"

Sri Lanka rondreis - Negombo - Wilpattu - Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Yala - Udawalawe - Sinharaja - Galle

Jan De Moor - 22-10-2018
Onze eerste reactie Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.   Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis Wij vonden de safari's ge...
Verder lezen
West Sri Lanka reizen: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze huwelijksreis in Sri Lanka was fantastisch!"

Huwelijksreis Sri Lanka - Kandy - Culturele Driehoek - Galoya - Pasikudah - Jaffna - Anuradhapura - Wilpattu

Harry & Christine - 24-09-2018
Onze huwelijksreis in Sri Lanka was fantastisch Sri Lanka en de hele reis was in 1 woord FANTASTISCH!!! Als je naar Sri Lanka gaat, zijn de Safari's absoluut fantastisch. Wij waren in Wilpattu, Minnerya en Gal Oya. De overnachting in Gal Oya, in di...
Verder lezen
West Sri Lanka reizen: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wilpattu, Knuckles en Sinharaja waren onze hoogtepunten!"

Sri Lanka: Negombo – Wilpattu – Anuradhapura – Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa – Pasikudah – Knuckles – Kandy – Ella – Sinharaja – Tissamaharama – Mirissa – Galle.

Sandra - 16-07-2018
Sri Lanka biedt een mooie natuur, veel landschappen in één land. Niet de bekende hoogtepunten, maar juist de onbekende plekjes waren onze hoogtepunten. Dit zijn de plekjes die we andere reizigers absoluut zouden aanraden.   Luipaard en s...
Verder lezen
West Sri Lanka reizen: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
West Sri Lanka reizen: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie