West Sri-Lanka reizen: Relaxed aan het strand van Bentota (Winter)

Sri Lanka reis - Bentota

Zoek je in de winter de zon op? Bentota is een relaxte strandplaats, waar je kunt watersporten. Je kunt je Sri Lanka reis hier eindigen met een paar dagen zon, zee en strand.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

    • Strand
    • Relaxte plaats
    • Beste tijd: winter (oktober-april)
Dag tot dag

Dag 1: Bentota aan de Indische Oceaan

Bentota aan de Indische Oceaan
Loop over het goudgele strand, voel het zachte zand onder je voeten en duik in de Indische Oceaan! Je kunt Bentota het hele jaar bezoeken, maar de beste tijd is onze winter, van oktober t/m april. Dan is de zee het meest rustig om veilig te zwemmen. NB: In de zomer kan de stroming van de zee te sterk zijn om veilig te zwemmen. In dat geval kun je nog steeds goed toeven in het zwembad en een strandwandeling maken. Het is hier dan wel monsoon en er kunnen buien vallen.
 
Van de zeven soorten zeeschildpadden in de wereld, komen er vijf soorten voor in Sri Lanka: de soepschildpad (of groene zeeschildpad), de karetschildpad, de onechte karetschildpad, de warana en de lederschildpad. Deze kust is een belangrijke broedplaats. Als je een Schildpadden Conversation Project bezoekt, let dan op dat men oprechte bedoelingen en kennis van zaken heeft (biologen) en daadwerkelijk dagelijks veel jonge schildpadden uitzet. Tegenstanders zeggen echter dat het opnieuw begraven van eieren en jonge schildpadden een paar dagen sterker laten worden in tanks, zelfs met de beste intenties, het natuurlijke gedrag verstoord en hierdoor toch geen goede bijdrage aan behoud is.

Dag 2: Strandwandeling bij Bentota

Strandwandeling bij Bentota
Bij de monding van de rivier Bentota Ganga liggen de grote hotels en hier worden verschillende watersporten aangeboden, zoals jetski op de rivier. Er zijn ook riviersafari’s waarbij je per boot de rivier op gaat op zoek naar hagedissen en vogels in de mangrove. Tip: Als je dit wil doen, boek een riviersafari langer dan 1 uur, zodat je echt in ongerept stuk rivier komt. Gevorderde duikers kunnen duikexcursies boeken in de Indische Oceaan. Bijna alle locaties zijn met 30 meter diepte alleen geschikt voor gevorderde duikers. De beste duiklocaties zijn Shark Point, Barracuda Rock en Malu Gala. Het brede goudgele strand ten zuiden van Bentota is rustig, ideaal voor mensen die juist een stil strand zoeken voor een lange strandwandeling.
 
Wil je iets geheel anders bezoeken, dan kun je op 10 kilometer van Bentota onder leiding van een gids twee tuinen bewonderen (vaste tijden). Twee beroemde Bawa broers creëerden ieder hun eigen ‘Garden of Eden’. Geoffrey Bawa, de grondlegger van Aziatische architectuur, toverde een 15 are groot landgoed in Lunugala om tot een mix van Italiaanse Renaissance,  Classicisme en tropische wildernis. In Brief ‘schilderde’ de artiest Bevis Bawa een levend landschap in zijn 5 are grote tuin, waar sculpturen verscholen tussen weelderige begroeiing staan.

Dag 3: Afscheid van Bentota

Afscheid van Bentota
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen.

Reisschema
Dag 1: Galle - Bentota
Dag 2: Bentota, vrije dag (auto standby)
Dag 3: Vertrek Bentota
Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

West Sri-Lanka reizen: Relaxed aan het strand van Bentota (Winter)
Prijs beschikbaar op aanvraag

Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen -