Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Wil je graag wilde dieren spotten tijden je Sri Lanka vakantie? Staat de luipaard hoog op je bucketlist? Tissamaharama is de voordeligste plaats om luipaarden in Yala Nationaal Park te spotten. Tissa is ook een prima uitvalsbasis om een olifant safari in Udawalawe Nationaal Park te maken. Geen Sri Lanka reis is compleet zonder de Nationaal Parken in het zuiden!
 
NB. In september-oktober zijn sommige delen van Yala gesloten wegens extreme droogte. In de delen die wel toegankelijk zijn, kun je ook luipaarden spotten. 
 
Hoogtepunten

Luipaard safari Yala Nationaal Park

Voordelig verblijf in Tissamaharama

Optioneel: olifantensafari in Udawalawe Nationaal Park

€ 168,- p.p. Prijs bij 2 personen 3 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid Sri Lanka reizen: Luipaard safari Yala & safari Udawalawe (optie) vanuit Tissamaharama
8,6

Beoordeling van deze reis:
8,6/10 - 5 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (5)
Reisschema
Dag 1: Ella - Tissamaharama, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 2: Tissamaharama, safari Yala nationaal park 6:00-10:00 am
Dag 3: Afscheid van Tissamaharama
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 
Treinreis in Sri Lanka
Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
Zuid Sri Lanka reizen: Luipaard safari Yala & safari Udawalawe (optie) vanuit Tissamaharama
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 175,- p.p.€ 160,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 168,- p.p.€ 152,- p.p.€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 175,- p.p.€ 160,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 168,- p.p.€ 152,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.
Zomer€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.
De prijzen zijn geldig t/m 30 april 2020. Het winterseizoen loopt van 1 november t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Upgrade Big Game Camp Udawalawe
Upgrade je safari bouwsteen met een overnachting in luxe safaritenten midden in de natuur! Een verblijf in het Udawalawe Big Game Camp garandeert een optimale natuurbeleving. 

Dag 2: Safari Yala Nationaaal Park en upgrade overnachting in safari tenten in UdawalaweSafari Yala Nationaaal Park en upgrade overnachting  in safari tenten in Udawalawe
Vandaag staat in het teken van safari. Tissamaharama is strategisch gelegen tussen Yala Nationaal Park en Udawalawa nationaal park, zodat je een bezoek kunt brengen aan beide parken. In de ochtend ga je op safari in Yala Nationaal Park (inclusief). Hoe vroeger hoe meer kans op dieren, dus de safari is van 6 tot 10, daarna gaan de dieren lekker liggen dutten in de schaduw en zie je ze niet meer. Dit park  staat vooral bekend als het park met de grootste kans op het zien van luipaarden van heel Sri Lanka. Het is een wat bosachtig gebied en tussen de bomen kun je ook olifanten spotten. Daarnaast leven er lippenberen (zeer moeilijk te spotten), zwijnen, sambarherten, varanen, schildpadden, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala. Zo vind je hier neushoornvogels, pauwen en bijeneters.
 
Na de safari ga je terug naar Tissamaharama en wacht er een heerlijk ontbijt op je. Vervolgens brengt je chauffeur je in 1,5 uur naar Udawalawe Big Game Camp. Je slaapt vannacht in luxe safaritenten met echte bedden en een eigen douche en toilet. De safaritenten liggen verscholen in de jungle, en je voelt je één met de natuur.  Ook fijn om te weten: dit eco safari kamp bouwt continue de tenten af wanneer ze een paar dagen niet worden gebruikt, waarmee het de impact op de natuur zo klein mogelijk maakt. Vanaf het moment van aankomst word je heerlijk verwend door het personeel van het kampement. Dit is echt genieten! Je krijgt een heerlijke lunch en kunt vervolgens de rest van de middag relaxen en de natuur op je in laten werken. Of maak al een eerste safari in het Udawalawe nationaal park (niet inbegrepen). In de avond kun je genieten van een heerlijk kampvuur. Je valt in slaap met de geluiden van de natuur.  

Dag 3: Op olifanten safari in Udawalawa Nationaal Park (inclusief)Op olifanten safari in Udawalawa Nationaal Park (inclusief)
In de ochtend maak je een safari naar Udawalawe Nationaal Park (inbegrepen). Dit park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. Na terugkomst wacht er een heerlijk ontbijt op je. Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Upgrade Big Game Camp Udawalawe:
Dag 1: Ella - Tissamaharama, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 2: Tissamaharama - Udawalawe, safari Yala (6-10 AM)
Dag 3: Udawalawa, safari Udawalawe (6-10 AM) (inclusief)

Extensie 1: Upgrade Big Game Camp Udawalawe
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 215,- p.p.€ 158,- p.p.€ 144,- p.p.€ 127,- p.p.€ 125,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 168,- p.p.€ 152,- p.p.€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 215,- p.p.€ 158,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 168,- p.p.€ 152,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 144,- p.p.€ 127,- p.p.€ 125,- p.p.
Zomer€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.€ 149,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting in Udawalawe Big Game Camp ipv hotel Tissamaharama
  • 1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner
  • Safari Udawalawe Nationaal Park met privé jeep en natuurgids
  • ​Entree Udawalawe Nationaal Park
  • auto met chauffeur
  • transfer van Tissamaharama naar Udawalawe

Exclusief:
  • Overige safari's
  • Entreegelden (tenzij anders vermeld), donaties en fooien
  • Alle overige persoonlijke uitgaven

Excursies
TissamaharamaExcursie 1: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/YalaOp safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 1: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
Excursie 2: Op safari in Yala Nationaal ParkOp safari in Yala Nationaal Park
Wil je nog meer kans maken op het spotten van een luipaard, en de andere dieren die in Yala wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen excursie nog een extra safari excursie te maken in Yala nationaal park. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 2: Op safari in Yala Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Excursie 3: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/TissamaharamaOp safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
Dankzij zijn wetlands is Bundala internationaal gezien een belangrijke overwintering gebied voor migrerende watervogels (Ramsar conventie). Er komen 200 vogelsoorten voor, waaronder de flamingo en wilde pauw. Er leven ook olifanten, herten, waterbuffels, apen en krokodillen. Door Unesco aangewezen als een belangrijke biosfeer reservaat. Fraai, kleinschalig nationaal park waar relatief weinig toeristen komen. Aanrader voor natuurliefhebbers! Safari start om 6 uur am of 3 uur pm en duurt circa 3 uur. 
 

Excursie 3: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Van dag tot dag
Reacties van reizigers (5)
 

Blogs over Sri Lanka


Sluiten