Zuid Sri Lanka reizen: Luipaard safari Yala & slapen in safari tenten

Sri Lanka reis - Yala - Safari tenten - Big Game Camp - Luipaard safari

Wil je tijdens je Sri Lanka rondreis graag op luipaard jeepsafari in stijl? Verblijf in luxe safaritenten midden in de natuur! Dit Big Game Camp doet alles aan een optimale natuurbeleving. Al je maaltijden zijn inclusief. Wat dacht je van een drankje en diner rondom een kampvuur? Geef je Sri Lanka reis net die bijzondere touch met deze safari bouwsteen.
 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Luipaard safari Yala Nationaal Park
  • Slaap in luxe safaritenten
  • Sfeervol diner midden in de natuur
  • Spot talloze wilde dieren
Reisschema
Dag 1: Ella - Yala Big Game Camp, Skanda tempel in Kataragama
Dag 2: Yala, safari Yala nationaal park (6:00-10:00)
Dag 3: Afscheid van Yala
Dag tot dag

Dag 1: Exclusief overnachten in luxe safaritenten in Yala Big Game Camp

Exclusief overnachten in luxe safaritenten in Yala Big Game Camp
Je chauffeur brengt je in ongeveer 3,5 uur naar Yala Big Game Camp in het zuiden van Sri Lanka. Als je wilt kun je de heilige hindoe tempel Skanda (ook: Maha Devalla) in Kataragama bezoeken. Het is een heilige plaats voor zowel hindoes, vedda, boeddhisten en moslims. Je komt hier vooral om de devotie van de pelgrims te beleven. (Pas je kleding aan. Schoenen moeten uit, dus neem sokken mee tegen hete tegels.) Je slaapt de komende 2 nachten in luxe safaritenten met echte bedden en een eigen douche en toilet. De safaritenten liggen verscholen in de jungle, en je voelt je één met de natuur. Terwijl Yala één van de populairste parken van Sri Lanka is, heb je op deze manier een compleet andere beleving. Wat ons betreft is dit de upgrade dubbel en dwars waard! Ook fijn om te weten: in dit eco safari kamp worden de safaritenten afgebroken wanneer ze enkele dagen niet worden gebruikt, waarmee het de impact op de natuur zo klein mogelijk maakt. Vanaf het moment van aankomst word je heerlijk verwend door het personeel van het kampement. Vandaag zijn alle maaltijden in het Safari camp inbegrepen. 's Middag kun je relaxen en de natuur op je in laten werken. Of maak al een eerste safari in het Yala nationaal park (niet inbegrepen). Geef bij boeking aan of je extra safaris wilt inplannen, zie excursies. In de avond geniet je van een drankje bij een romantisch kampvuur. Je valt in slaap met de geluiden van de jungle. Dit is echt genieten!
NB. In september-oktober zijn gedeeltes van Yala gesloten wegens extreme droogte. Je kunt nog steeds op luipaard safari in de delen die open zijn, maar je kunt niet in alle delen van het park.  

Dag 2: Op luipaard safari in Yala

Op luipaard safari in Yala
Vandaag staat in het teken van safari. In de ochtend (van 6 tot 10 uur) ga je op safari in Yala Nationaal Park (inclusief). De safari duurt 3 uur. Dit park staat vooral bekend als het park met de grootste kans op het zien van een luipaard van heel Sri Lanka. Je kans is ongeveer 50-50. Fingers crossed dus! Het is een bosachtig gebied waar luipaarden zich makkelijk kunnen schuilhouden. Je enige kans om ze te zien is dan ook als ze net op de weg lopen of op de rotsen liggen te zonnen. Wil je graag een luipaard spotten, dan zal je jeepchauffeur snel scannen of hij een luipaard ziet, en zo niet, zal hij doorrijden naar een volgende kansrijke plaats. Er wordt flink doorgereden om de kans op het spotten van een luipaard te vergroten. Wil je dat niet, en ben je bijvoorbeeld geinteresseerd in vogels, geef dit dan aan. Daarnaast leven er olifanten, lippenberen (zeer schuw dus moeilijk te spotten), zwijnen, sambarherten, varanen, schildpadden, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala. Zo vind je hier neushoornvogels, pauwen en bijeneters. Na de safari ga je terug naar het kampement waar een heerlijke maaltijd op je wacht. Hou je van lekker eten en wil je de kneepjes van de Sri Lankaanse keuken leren kennen? Je mag bij de kok in de keuken tijdens het voorbereiden van de lunch een 'informele kookworkshop' volgen. (Geef van te voren aan.) Je kunt de middag relaxen of nog een safari maken in Yala (van half 3 tot 6 uur), (niet inbegrepen, op aanvraag). Je kunt er zelfs voor kiezen per safari jeep naar het Udawalawe Nationaal Park te rijden voor een safari (niet inbegrepen, op aanvraag). Dit park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe heb je grote kans olifanten van dichtbij te kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. Tip: het is ook mogelijk om in Udawalawe in een Big Game Camp (of hotel) te overnachten, een aanrader omdat het toch nog 1,5 uur rijden is.
Vandaag zijn alle maaltijden in het safari camp inbegrepen. Het diner wordt geserveerd op een bijzondere plek in de omgeving van het kampement.

Dag 3: Afscheid van Yala

Afscheid van Yala
Desgewenst kun je voor het ontbijt nog een safari maken in Yala Nationaal Park (niet inbegrepen, op aanvraag). Na het ontbijt  eindigt deze bouwsteen.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid Sri Lanka reizen: Luipaard safari Yala & slapen in safari tenten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 369,- p.p.€ 308,- p.p.€ 296,- p.p.€ 277,- p.p.€ 275,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 338,- p.p.€ 382,- p.p.€ 264,- p.p.€ 248,- p.p.€ 244,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in Yala Big Game Camp
 • 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
 • 1x Safari Yala Nationaal Park met privé jeep en natuurgids (6:00-10:00)
 • ​Entree Yala Nationaal Park
 • ​2 dagen auto met chauffeur

Exclusief:
 • Overige safari's
 • Entreegelden (tenzij anders vermeld), donaties en fooien
 • Alle overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Op safari in Yala Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.

Excursie 2: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
Voor kinderen tussen 5 en 11 jaar is een kinderkorting mogelijk. De exacte prijs hangt af van het totaal aantal personen. Dit in verband met de extra transport kosten naar Udawalawa.


Excursies

Yala

Excursie 1: Op safari in Yala Nationaal Park

Op safari in Yala Nationaal Park
Wil je nog meer kans maken op het spotten van een luipaard, en de andere dieren die in Yala wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen excursie nog een extra safari excursie te maken in Yala nationaal park. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 1: Op safari in Yala Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 2: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala

Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 2: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.