Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle

Sri Lanka reis - Wandelen - Fietsen - Galle - VOC verleden - Nederlandse geschiedenis

Ontdek Nederlandse historie in het charmante vestingstadje Galle. Wandel over de metersdikke stadsmuren van het Hollandse fort en dwaal rond door kleurrijke straatjes met namen als Leynbaan street. In het fort vind je veel boutique winkels en gezellige restaurantjes. Tijdens een optionele fietstocht maak je kennis met het leven op het platteland van Sri Lanka. 
 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Verblijf in charmante vestingstadje Galle
  • Maak een stadswandeling op zoek naar Nederlandse historie
  • Maak een fietstocht over het platteland (optioneel)
  • Verblijf in een sfeervol koloniaal hotel
Reisschema
Dag 1: Mirissa - Galle
Dag 2: Galle, wandeling fort
Dag 3: Galle - airport Colombo
Dag tot dag

Dag 1: Naar het charmante vestingstadje Galle

Naar het charmante vestingstadje Galle
Vandaag brengt je chauffeur je naar het prachtige vestingstadje Galle. In Galle vind je veel Nederlandse historie, zoals een Nederlands fort en een Nederlands hervormde kerk. Wandel over de metersdikke stadsmuren van het Hollandse fort langs bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht om piraten af te weren en dwaal rond door kleurrijke straatjes met namen als Leynbaan street. In het fort vind je veel boutique winkels en gezellige restaurantjes. Galle is een gezellig plekje om te verblijven. In Galle verblijf je in een sfeervol koloniaal hotel. 

Dag 2: Ontdek het verleden van Galle

Ontdek het verleden van Galle
Je hebt de hele dag de tijd  Galle te ontdekken. Je chauffeur/gids neemt je (desgewenst) mee naar het fort voor een wandeling. Dwaal door de gezellige straatjes van Galle en breng een bezoek aan de Nederlands Hervormde Kerk uit 1755. Dompel je onder in het koloniale verleden. Geniet van een lekkere maaltijd en een drankje op een van de gezellige terrasjes. Een aanrader is de optionele fietstocht door het platteland rondom Galle. Zie excursies.
 
 

Dag 3: Afscheid van Galle

Afscheid van Galle
Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Colombo gebracht. Galle is een mooi einde van de reis. Volg je de route in omgekeerde volgorde, dan is dat ook mogelijk, dan word je op de eerste dag vanaf het vliegveld gehaald. 

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter/Standaardop aanvraag€ 291,- p.p.€ 235,- p.p.€ 218,- p.p.€ 199,- p.p.€ 194,- p.p.
Zomer/Standaardop aanvraag€ 258,- p.p.€ 206,- p.p.€ 185,- p.p.€ 169,- p.p.€ 161,- p.p.
Inclusief:
 • 2 nachten hotel inclusief ontbijt
 • 3 dagen auto met chauffeur, komende van Mirissa
 • ​Transfer naar vliegveld Negombo op eerste of laatste dag

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+op aanvraag€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.


Excursies

Galle

Excursie 1: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)

Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
Wat is er leuker dan op de fiets het platteland rondom Galle te ontdekken? Over rustige (asfalt)wegen, in een redelijk vlakke omgeving, fietsen we langs rijstvelden. De gids wijst onderweg mango, jackfruit en  kaneelbomen aan. Ook is er theeplantages waar we een theefabriek kunnen bezoeken en een oldtimer werkplaats. In een rivier zien we buffels verkoeling zoeken. Het beste tijdstip om deze fietstocht te doen is 8 uur ‘s ochtends of om een uur of 3 ’s middags, wanneer het enigszins koel is. Een relaxte ochtend of middag fietsen (15 km) die met stops zo'n 3 a 4 uur duurt.

Excursie 1: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+op aanvraag€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.


Reacties van reizigers (4)

"We vonden de safari's geweldig en hebben veel olifanten gezien"

Sri Lanka rondreis - Negombo - Wilpattu - Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Yala - Udawalawe - Sinharaja - Galle

Jan De Moor - 22-10-2018
Onze eerste reactie Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.   Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis Wij vonden de safari's ge...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een divers vakantieland: safari's, regenwoud, culturele tempels en stranden!"

Sri Lanka reis - Galle - Yala - Ella - Kandy - Sigiriya - Polonnaruwa - Trincomalee - Anuradhapura - Negombo

Petra van der Meer - 12-10-2018
Eerste reactie op onze vakantie in Sri Lanka Sri Lanka is een divers land met mooie natuur, bijzondere cultuur, safari, regenwoud, strand én een lekkere temperatuur! De organisatie van de reis was goed. We hadden bijvoorbeeld een hele fijne chauffeur die...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Wilpattu, Knuckles en Sinharaja waren onze hoogtepunten!"

Sri Lanka: Negombo – Wilpattu – Anuradhapura – Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa – Pasikudah – Knuckles – Kandy – Ella – Sinharaja – Tissamaharama – Mirissa – Galle.

Sandra - 16-07-2018
Sri Lanka biedt een mooie natuur, veel landschappen in één land. Niet de bekende hoogtepunten, maar juist de onbekende plekjes waren onze hoogtepunten. Dit zijn de plekjes die we andere reizigers absoluut zouden aanraden.   Luipaard en s...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie