Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Ontdek Nederlandse historie in het charmante vestingstadje Galle. Wandel over de metersdikke stadsmuren van het Hollandse fort en dwaal rond door kleurrijke straatjes met namen als Leynbaan street. In het fort vind je veel boutique winkels en gezellige restaurantjes. Tijdens een optionele fietstocht maak je kennis met het leven op het platteland van Sri Lanka. 
 
 
Hoogtepunten

Verblijf in charmante vestingstadje Galle

Maak een stadswandeling op zoek naar Nederlandse historie

Maak een fietstocht over het platteland (optioneel)

Verblijf in een sfeervol koloniaal hotel

€ 258,- p.p. Prijs bij 2 personen 3 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
8,6

Beoordeling van deze reis:
8,6/10 - 5 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (5)
Reisschema
Dag 1: Mirissa - Galle
Dag 2: Galle, wandeling fort
Dag 3: Galle - airport Colombo
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 
Treinreis in Sri Lanka
Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
Zuid Sri Lanka reizen: Ontdek Nederlandse historie in vestingstadje Galle
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter/Standaardop aanvraag€ 291,- p.p.€ 235,- p.p.€ 218,- p.p.€ 199,- p.p.€ 194,- p.p.
Zomer/Standaardop aanvraag€ 258,- p.p.€ 206,- p.p.€ 185,- p.p.€ 169,- p.p.€ 161,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winter/Standaardop aanvraag€ 291,- p.p.€ 235,- p.p.
Zomer/Standaardop aanvraag€ 258,- p.p.€ 206,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter/Standaard€ 218,- p.p.€ 199,- p.p.€ 194,- p.p.
Zomer/Standaard€ 185,- p.p.€ 169,- p.p.€ 161,- p.p.
De prijzen zijn geldig t/m 30 april 2020. Het winterseizoen loopt van 1 november t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Excursies
GalleExcursie 1: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
Wat is er leuker dan op de fiets het platteland rondom Galle te ontdekken? Over rustige (asfalt)wegen, in een redelijk vlakke omgeving, fietsen we langs rijstvelden. De gids wijst onderweg mango, jackfruit en  kaneelbomen aan. Ook is er theeplantages waar we een theefabriek kunnen bezoeken en een oldtimer werkplaats. In een rivier zien we buffels verkoeling zoeken. Het beste tijdstip om deze fietstocht te doen is 8 uur ‘s ochtends of om een uur of 3 ’s middags, wanneer het enigszins koel is. Een relaxte ochtend of middag fietsen (15 km) die met stops zo'n 3 a 4 uur duurt.

Excursie 1: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+op aanvraag€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+op aanvraag€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Van dag tot dag
Reacties van reizigers (5)
 

Blogs over Sri Lanka


Sluiten