Zuid Sri Lanka reizen: Safari Udawalawe & slapen in safari tenten

Sri Lanka reis - Udawalawe - Safari tenten - Big Game Camp - jeep safari

Wil je tijdens je Sri Lanka rondreis wel graag op safari, maar liever weg van de drukte? Verblijf in luxe safaritenten midden in de natuur! Een verblijf in het Udawalawe Big Game Camp garandeert een optimale natuurbeleving. Je gaat op safari met een privé jeep en natuurgids. Al je maaltijden zijn inclusief. Wat dacht je van een diner op een bijzondere plek in de natuur? Geef je Sri Lanka reis net die bijzondere touch met deze safari bouwsteen.
 
 
 
 
 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Olifanten safari Udawalawe Nationaal Park
  • Slaap in luxe safaritenten
  • Sfeervol diner midden in de natuur
  • Spot talloze wilde dieren
Reisschema
Dag 1: Tissamaharama - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home
Dag 2: Udawalawe, safari Udawalawe Nationaal Park (1/2 dag)
Dag 3: Udawalawe - Ella/Galle
Dag tot dag

Dag 1: Exclusief overnachten in luxe safaritenten in Udawalawe Big Game Camp

Exclusief overnachten in luxe safaritenten in Udawalawe Big Game Camp
Je slaapt de komende 2 nachten in luxe safaritenten met echte bedden en een eigen douche en toilet. De safaritenten liggen verscholen in het bos, en je voelt je één met de natuur.  Ook fijn om te weten: zodra een tent een tijdje ongebruikt is, breekt dit eco safari kamp de tenten af, waarmee het de impact op de natuur zo klein mogelijk maakt. Vanaf het moment van aankomst word je heerlijk verwend door het personeel van het kampement. Dit is echt genieten! Je krijgt een heerlijke lunch en kunt vervolgens de rest van de middag relaxen en de natuur op je in laten werken. Of maak al een eerste safari in het Udawalawe nationaal park (niet inbegrepen, de safari duurt ongeveer 3 uur en start om half 3 tot 6). In de avond kun je bij een kampvuur genieten van een drankje en het diner. Je valt in slaap met de geluiden van de jungle. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen. Geef bij boeking aan of je extra safari's wilt inplannen.
Tip: In Udawalawe is het ook leuk om het Elephant Transit Home te bezoeken. Hier worden weesolifanten opgevangen, van wie de moeder slachtoffer is geworden van human-wildlife conflict, bijvoorbeeld door verkeersongevallen. De olifanten worden in kleine groepjes grootgebracht, totdat ze in Udawalawe Nationaal Park terug in het wild kunnen worden gezet. Er zijn inmiddels al 90 olifanten uitgezet, en je entree van ongeveer €2,50 helpt bij dit goede werk. De olifanten blijven wild, er is dus een absoluut no-touch beleid, je kunt van een afstandje goed zien hoe de olifanten worden gevoederd, om 9, 12, 15 of 18 uur, dit duurt een half uur. Een koddig gezicht als de kleinsten enthousiast aankomen hollen. Er is ook een leuk olifanten informatie centrum bij, de moeite waard om hier ook een half uurtje voor uit te trekken. 
 

 

Dag 2: Op olifanten safari in Udawalawe Nationaal Park (inclusief) en op luipaard safari in Yala (optioneel)

Op olifanten safari in Udawalawe Nationaal Park (inclusief) en op luipaard safari in Yala (optioneel)
Vandaag staat in het teken van safari. In de ochtend ga je van 6 tot ongeveer 10 uur op safari in  Udawalawe Nationaal Park (inbegrepen). Deze safari duurt 3 uur. Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. Na de safari ga je terug naar het kampement waar een heerlijke lunch op je wacht. 
Je kunt de middag relaxen of van half 3 tot ongeveer 6 uur een (optionele) safari maken in Udawalwe NP of het Yala Nationaal Park (1,5 uur rijden, je kunt echter ook in Yala in een Big Game Camp overnachten, wat we dan een aanrader vinden). Dit park staat vooral bekend als het park met de grootste kans op het zien van een luipaard van heel Sri Lanka. Het is een wat bosachtig gebied en tussen de bomen kun je ook olifanten spotten. Daarnaast leven er lippenberen (schuw dus moeilijk te spotten), zwijnen, sambarherten, varanen, schildpadden, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala. Zo vind je hier neushoornvogels, pauwen en bijeneters. NB. In september-oktober zijn sommige delen van Yala gesloten wegens extreme droogte. In de delen die wel toegankelijk zijn, kun je ook luipaarden spotten. Het diner wordt geserveerd bij het kampvuur. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen. Geef bij boeking aan indien je extra safaris wil boeken. 
 

 

 

Dag 3: Afscheid van Udawalawe

Afscheid van Udawalawe
Desgewenst kun je voor het ontbijt nog een safari maken in Udawalawe Nationaal Park (niet inbegrepen, op aanvraag). Na het ontbijt  eindigt deze bouwsteen. Sluit aan op de hoofdroute en rij door naar Ella in het noorden danwel Galle of Mirissa in het zuiden.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid Sri Lanka reizen: Safari Udawalawe & slapen in safari tenten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 347,- p.p.€ 291,- p.p.€ 272,- p.p.€ 256,- p.p.€ 254,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 272,- p.p.€ 222,- p.p.€ 197,- p.p.€ 184,- p.p.€ 178,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen in Udawalawe Big Game Camp
 • 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
 • Safari Udawalawe Nationaal Park met privé jeep en natuurgids
 • ​Entree Udawalawe Nationaal Park tijdens safari
 • ​2 dagen auto met chauffeur
 • Transfer vanaf Yala. Aansluitend op de hoofdroute naar Galle of Ella. 

Exclusief:
 • Overige safari's
 • Donaties, drankjes, fooien, overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Op safari in Yala Nationaal Park - vanuit Udawalawe
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.

Excursie 2: Op safari in Udawalawe Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.


Excursies

Udawalawe

Excursie 1: Op safari in Yala Nationaal Park - vanuit Udawalawe

Op safari in Yala Nationaal Park - vanuit Udawalawe
Wil je nog meer kans maken op het spotten van een luipaard en de andere dieren die in Yala wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen safari naar Udawalawe nog een extra safari excursie te maken in Yala nationaal park. Dit park staat vooral bekend als het park met de grootste kans op het zien van luipaarden van heel Sri Lanka. Het is een wat bosachtig gebied en tussen de bomen kun je ook olifanten spotten. Daarnaast leven er lippenberen, zwijnen, sambarherten, varanen, schildpadden, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala. Zo vind je hier neushoornvogels, pauwen en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 1: Op safari in Yala Nationaal Park - vanuit Udawalawe
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.Excursie 2: Op safari in Udawalawe Nationaal Park

Op safari in Udawalawe Nationaal Park
Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 2: Op safari in Udawalawe Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.


Reacties van reizigers (2)

"We vonden de safari's geweldig en hebben veel olifanten gezien"

Sri Lanka rondreis - Negombo - Wilpattu - Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Yala - Udawalawe - Sinharaja - Galle

Jan De Moor - 22-10-2018
Onze eerste reactie Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.   Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis Wij vonden de safari's ge...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Safari Udawalawe & slapen in safari tenten
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Safari Udawalawe & slapen in safari tenten
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie