Zuid Sri Lanka reizen: Walvis safari bij strandplaats Mirissa & vestingstadje Galle (nov-april)

Sri Lanka reis - walvis safari - Mirissa - strand - Galle - VOC verleden

Aan de prachtige stranden van Mirissa is het heerlijk relaxen. In Mirissa kun je ook op zoek gaan naar de grootste walvissen ter wereld. Verleng je bouwsteen desgewenst met een verblijf in het charmante vestingsstadje Galle.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

    • Relaxen aan het mooie strand van Mirissa
    • Op zoek naar walvissen tijdens een walvis safari (nov t/m april)
    • Extensie: verblijf in vestingstadje Galle 
Reisschema
Dag 1: Yala - Mirissa, pottenbakkersdorp
Dag 2: Mirissa
Dag 3: Mirissa, afscheid
Dag tot dag

Dag 1: Pottenbakkersdorp en naar het strand van Mirissa

Pottenbakkersdorp en naar het strand van Mirissa
Je chauffeur brengt je naar het strand van Mirissa aan de zuidkust van Sri LankaHet is een mooie rit van ongeveer 3 uur (gerekend zonder stops) die grotendeels langs de kustlijn voert. Onderweg ga je van de doorgaande weg af en volg je een achterafweggetje. Je neemt een kijkje bij een pottenbakkersfamilie. In een schuurtje bij huis maken ze op traditionele wijze potten. Een traditie die al eeuwenlang van vader op zoon wordt doorgegeven. Deze traditie voert zelfs terug tot 1000 voor Christus!​ Aangekomen in Mirissa is het tijd voor zon, zee en strand! In Mirissa heerst een relaxte sfeer. Geniet overdag van het mooie strand en in de avond van een heerlijk verse vis in een van de restaurantjes op het strand. Je overnacht in Mirissa in een sfeervol en comfortabel hotel met zwembad net achter het strand.

 

Dag 2: Strand of walvissen safari in Mirissa (optionele excursie)

Strand of walvissen safari in Mirissa (optionele excursie)
Je hebt de hele dag om te genieten van het strandleven of te relaxen aan het zwembad van je hotel. Maak een strandwandeling, zwem in de zee, boek een snorkelexcursie of een surfles. In de vroege ochtend kun je een safari maken op zoek naar walvissen. Mirissa is misschien wel de beste plaats ter wereld om de blauwe vinvis (blue whale) te zien, het grootste dier op aarde. Kijk onder excursies als je deze walvis excursie wil boeken (november tot en met april). Geniet ’s avonds van een prachtige zonsondergang, heerlijk mijmerend over alle indrukken die je tijdens deze prachtige reis hebt opgedaan.

Dag 3: Afscheid van Mirissa

Afscheid van Mirissa
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Wil je langer genieten van het strandleven, verleng deze bouwsteen dan met een extra nacht Mirissa. Je kunt ook een nacht aan het charmante vestingstadje Galle toevoegen aan deze bouwsteen.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid Sri Lanka reizen: Walvis safari bij strandplaats Mirissa & vestingstadje Galle (nov-april)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 210,- p.p.€ 175,- p.p.€ 154,- p.p.€ 142,- p.p.€ 134,- p.p.
Inclusief:
  • 2 nachten hotel inclusief ontbijt
  • 2 dagen auto met chauffeur, komende vanaf Yala
 

Exclusief:
  • Entreegelden, donaties en fooien
  • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Mirissa


Wil je nog wat langer genieten van zon, zee en strand, kies voor een extra dag in Mirissa. 

Dag 3: Extra vrije dag in Mirissa

Extra vrije dag in Mirissa
Je hebt nog een dag om te genieten van het strandleven van Mirissa. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Mirissa:
Dag 1: Yala - Mirissa, pottenbakkersdorp
Dag 2: Mirissa
Dag 3: Mirissa
Dag 4: Mirissa, afscheid

Extensie 1: Extra vrije dag in Mirissa
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer/Winterop aanvraag€ 111,- p.p.€ 85,- p.p.€ 89,- p.p.€ 78,- p.p.€ 82,- p.p.


Extensie 2: Verblijf in het charmante vestingstadje Galle (vanuit Mirissa)


Wil je Hollandse cultuur in tropisch Sri Lanka opsnuiven, verblijf dan een nacht in het charmante vestingstadje Galle. 

Dag 3: Naar het charmante vestingstadje Galle

Naar het charmante vestingstadje Galle
Vandaag brengt je chauffeur je naar het prachtige vestingstadje Galle. In Galle vind je veel Nederlandse historie, zoals een Nederlands fort en een Nederlands hervormde kerk. Dwaal rond door kleurrijke straatjes met namen als Leynbaan street. In het fort vind je veel boutique winkels en gezellige restaurantjes. Wandel tegen zonsondergang over de metersdikke stadsmuren van het Hollandse fort langs bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht om piraten af te weren, de flaneerspot voor de lokale bevolking. In Galle verblijf je in een sfeervol koloniale Bed&Breeakfast.
Een aanrader is de optionele fietstocht van een halve dag over het platteland rondom Galle, zie excursies.  

Dag 4: Afscheid van Galle

Afscheid van Galle
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vanuit Galle kun je bijvoorbeeld naar het internationale vliegveld nabij Negombo. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Verblijf in het charmante vestingstadje Galle (vanuit Mirissa):
Dag 1: Yala - Mirissa, pottenbakkersdorp
Dag 2: Mirissa
Dag 3: Mirissa - Galle, city walk
Dag 4: Galle, vertrek

Extensie 2: Verblijf in het charmante vestingstadje Galle (vanuit Mirissa)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 126,- p.p.€ 109,- p.p.€ 99,- p.p.€ 94,- p.p.€ 91,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 110,- p.p.€ 90,- p.p.€ 83,- p.p.€ 77,- p.p.€ 74,- p.p.
Excursies

Mirissa

Excursie 1: Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)

Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)
De wekker gaat vroeg voor een bijzondere excursie. Vanuit Mirissa kun je van november tot en met half april een boottocht maken om op zoek te gaan naar walvissen. Om kwart voor 7 moet je je melden bij de boot. De boten bieden plaats aan tussen 20 en 60 personen. Mirissa is misschien wel de beste plaats ter wereld om de blauwe vinvis (blue whale) te zien, het grootste dier op aarde. Ook heb je kans op het zien van de potvis (sperm whale). Het is een onvergetelijk gezicht om deze gigantische dieren te zien zwemmen en soms zelfs te zien springen. Daarnaast heb je een grote kans op het zien van scholen dolfijnen, eveneens een geweldig ervaring.
 

Excursie 1: Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.


Reacties van reizigers (1)

"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Walvis safari bij strandplaats Mirissa & vestingstadje Galle (nov-april)
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie