Zuid Sri Lanka reizen: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja

Sri Lanka reis - Wandelen - Regenwoud - Sinharaja

Ben je op zoek naar authenticiteit en natuurbeleving op je Sri Lanka reis? Bezoek dan het ongerepte tropische regenwoud van Sinharaja. Het regenwoud van Sinharaja is een uiterst bijzonder gebied met een enorme rijkdom aan planten en dieren.Fantastisch om te wandelen! Sinharaja is ook populair onder vogelaars vanwege de vele vogelsoorten die er leven. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Wandelen door het ongerepte regenwoud van Sinharaja
  • Wandeling onder leiding van een lokale natuurgids
  • ​Kans op het zien van apen, varanen, vogels en de reuzeneekhoorn
  • Verblijf midden in de natuur

   
Reisschema
Dag 1: Galle - Sinharaja
Dag 2: Sinharaja, rainforest walk (3-4 uur)
Dag 3: Afscheid van Sinharaja
Dag tot dag

Dag 1: Slaap in het ongerepte regenwoud bij Sinharaja

Slaap in het ongerepte regenwoud bij Sinharaja
Je chauffeur brengt je naar Sinharaja in het zuidwesten van Sri Lanka, een mooie route door het heuvelachtige en groene binnenland. Het ongerepte tropische regenwoud van Sinharaja is het grootste intact gebleven restant van de oerbossen waarmee Sri Lanka ooit bedekt was. Vanwege zijn enorme ecologische waarde, is Sinharaja door de UNESCO verklaard tot erfgoed van wereldbelang. Het regenwoud van Sinharaja is een bijzonder gebied met een enorme rijkdom aan planten en dieren.Fantastisch om te wandelen! Sinharaja is ook populair onder vogelliefhebbers vanwege de vele vogelsoorten die er leven. Je overnacht in een eenvoudig hotel midden in het regenwoud. Je komt hier helemaal tot rust, het lijkt wel of je hier veel dieper kunt ademhalen. Het is heerlijk in slaap vallen met de geluiden van het regenwoud. Hoor je de krekels?

Dag 2: Wandeling door het regenwoud van Sinharaja

Wandeling door het regenwoud van Sinharaja
Vandaag maak je een wandeling van 3 a 4 uur door het regenwoud onder leiding van een ervaren natuurgids. De gids kan je van alles vertellen over de planten en bomen die je onderweg tegenkomt. Bewonder de woudreuzen die oeroud lijken. Met een beetje geluk spot je ook inwoners van het regenwoud van Sinharaja, zoals verschillende vogels, apen, varanen of de reuzeneekhoorn.
 
Trek schoenen met profiel aan, want er kunnen soms steile paadjes zijn. Net als in iedere jungle kunnen hier wel eens bloedzuigers zitten, zeker na een buitje. Dat hoort er bij! Voor de wandeling krijg je speciale ‘tekensokken’ die je over je sokken en lange broek heen aantrekt. Daarna flink spuiten met insect repellent en meestal heb je er dan weinig last van.

Meenemen voor de wandeling: dagrugzak voor water en camera, wandelschoenen (lichtgewicht is prima), zonnebrandcrème, zonnepet, regenponcho en plastic zak om camera te beschermen (in een regenwoud regent het regelmatig, zoals de naam al doet vermoeden), insectenrepellent.  

Dag 3: Afscheid van Sinharaja

Afscheid van Sinharaja
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Reis bijvoorbeeld door naar het strand aan de zuidkust of het vestingsstadje Galle.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2019. Het winterseizoen loopt van 1 november 2018 t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Zuid Sri Lanka reizen: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 236,- p.p.€ 203,- p.p.€ 193,- p.p.€ 183,- p.p.€ 183,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 213,- p.p.€ 181,- p.p.€ 170,- p.p.€ 160,- p.p.€ 160,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Galle - Sinharaja (Waddagala zijde), aansluitende op de hoofdroute Galle - Sinharaja - Yala
 • 2 nachten hotel midden in de natuur, inclusief ontbijt en diner
 • wandeling (3 a 4 uur) onder begeleiding van een natuurgids
 • 2 dagen auto met chauffeur

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:
 • De prijs van de bouwstenen zijn gebaseerd op het samenstellen van een totaal rondreis. De bouwstenen zijn niet los te boeken. 

Reacties van reizigers (3)

"We vonden de safari's geweldig en hebben veel olifanten gezien"

Sri Lanka rondreis - Negombo - Wilpattu - Anuradhapura - Sigiriya - Polonnaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Yala - Udawalawe - Sinharaja - Galle

Jan De Moor - 22-10-2018
Onze eerste reactie Onze vakantie was gevarieerd, veel indrukken opgedaan, we hebben een bijzonder land een klein beetje leren kennen.   Onze hoogtepunten op onze Sri Lanka reis Wij vonden de safari's ge...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Wilpattu, Knuckles en Sinharaja waren onze hoogtepunten!"

Sri Lanka: Negombo – Wilpattu – Anuradhapura – Dambulla - Sigiriya – Polonnaruwa – Pasikudah – Knuckles – Kandy – Ella – Sinharaja – Tissamaharama – Mirissa – Galle.

Sandra - 16-07-2018
Sri Lanka biedt een mooie natuur, veel landschappen in één land. Niet de bekende hoogtepunten, maar juist de onbekende plekjes waren onze hoogtepunten. Dit zijn de plekjes die we andere reizigers absoluut zouden aanraden.   Luipaard en s...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Sri Lanka: een prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen!"

Sri Lanka Rondreis - Wilpattu - Sigiriya - Polonaruwa - Knuckles - Kandy - Ella - Sinharaja - Udawalawe - Mirissa - Galle

Stephanie van den Merkhof - 04-04-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldig! Sri Lanka is een heel divers en prachtig land met ontzettend vriendelijke mensen. De manier van reizen (met chauffeur en alle hotels en excursies geregeld) was erg ontspannen. De hotels waren over het...
Verder lezen
Zuid Sri Lanka reizen: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie