Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze bijzondere Sri Lanka rondreis combineert de niet te missen hoogtepunten van Sri Lanka met onbekende plekjes midden in de natuur! Wandel in de bergen bij Knuckles en het ongerepte regenwoud van Sinharaja. Ga op safari naar olifant, luipaard en lippenbeer in de nationaal parken Wilpattu en Udawalawe. Slaap in luxe safaritenten en dineer onder de sterrenhemel. Onvergetelijk! Dit is het beste wat een vakantie in Sri Lanka te bieden heeft!
 
Hoogtepunten

Beklim de Leeuwenrots Sigiriya

Treinrit langs theeplantages

Eten thuis bij een lokale familie

Wandelen bij Ella, bergen Knuckles, regenwoud SInharaja 

Safari en safaritenten in Wilpattu, Udawalawe en Yala

Eigen auto met Engelssprekende chauffeur

€ 1.746,- p.p. Prijs bij 2 personen 22-44 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Sri Lanka: Op safari, wandelen in bergen en regenwoud in Sri Lanka - 3 weken (hele jaar)
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 4 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (4)
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 19: Mirissa
Dag 20: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 21: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 
Treinreis in Sri Lanka
Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
Rondreis Sri Lanka: Op safari, wandelen in bergen en regenwoud in Sri Lanka - 3 weken (hele jaar)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 1.928,- p.p.€ 1.687,- p.p.€ 1.604,- p.p.€ 1.519,- p.p.€ 1.520,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 1.746,- p.p.€ 1.524,- p.p.€ 1.431,- p.p.€ 1.366,- p.p.€ 1.349,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 1.928,- p.p.€ 1.687,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 1.746,- p.p.€ 1.524,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 1.604,- p.p.€ 1.519,- p.p.€ 1.520,- p.p.
Zomer€ 1.431,- p.p.€ 1.366,- p.p.€ 1.349,- p.p.
De prijzen zijn geldig t/m 30 april 2020. Het winterseizoen loopt van 1 november t/m 30 april. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (Kandy Perahera) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag van een reisvoorstel op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter
Breng een dag door in het Engels koloniale stadje Nuwara Eliya en maak de volgende ochtend een prachtige wandeling over de hoogvlakte van Horton Plains naar World's End, een gapende afgrond met een waanzinnig mooi uitzicht over de laagvlakte tot aan de Indische Oceaan. 

Dag 12: De theeplantages van Nuwara EliyaDe theeplantages van Nuwara Eliya
Door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages rijd je in ongeveer drie uur naar Nuwara Eliya. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Je hebt de middag vrij om het stadje te bekijken. Tip: drink in stijl een kopje thee in het Grand Hotel. Ook een bezoek aan de markt is de moeite waard.

 

Dag 13: Wandel over de Horton Plains naar World's End en trein naar EllaWandel over de Horton Plains naar World's End en trein naar Ella
De wekker gaat vroeg vandaag, vertrek om 5 uur, want rond 11 uur trekt de mist binnen en verdwijnt het schitterende uitzicht. In ongeveer een uur brengt de chauffeur je naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Horton Plains, een uitgestrekte hoogvlakte op 2100 meter hoogte. Als je op tijd vertrekt, kom je hier aan als het net licht wordt. Het bezoekerscentrum is het startpunt van een prachtige wandeling naar World's End, één van de mooiste uitzichtpunten van  Sri Lanka. Het totale wandelrondje is 9,5 kilometer en gaat over schitterend savanne-achtig landschap en door bos met uitzichten over Little World's End en de waterval Baker's Falls. Uitzichtspunt World's End ligt precies in het midden (sommige mensen lopen dezelfde weg heen en terug, echter het hele rondje lopen is evenver en biedt meer variatie). Voor je bevindt zich een gapende afgrond. Met helder weer heb je hier een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. 
 
Je rijdt terug naar Nuwara Eliya en pakt je spullen. In Nawara Eliya of onderweg kun je luchen en rijd je naar het station van Nanu Oya, een kwartier van Nuwara Eliya. Hier stap je op de trein voor een spectaculaire treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen, voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. Dit stuk van het treintraject vinden wij een van de mooiste van Sri Lanka. Omdat Nuwara Eliya koel en mistig is, en Ella een zeer aangenaam klimaat heeft, vinden we overnachten in Ella een aanrader. Op treinstation Banderella aangekomen staat je chauffeur je al bij het treinstation op te wachten om je naar je hotel te brengen.

 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 13: Nuwara Eliya - Ella, Excursie Horton Plains, trein Nanu Oya naar Banderella
Dag 14: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 15: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 16: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 17: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 18: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 19: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 20: Mirissa
Dag 21: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Kandy-Ella) - Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winterop aanvraag€ 160,- p.p.€ 134,- p.p.€ 127,- p.p.€ 118,- p.p.€ 116,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winterop aanvraag€ 160,- p.p.€ 134,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter€ 127,- p.p.€ 118,- p.p.€ 116,- p.p.
Inclusief:
 • overnachting Nuwara Eliya inclusief ontbijt
 • excursie naar Horton Plains, met wandeling naar World's End, incl entree
 • extra dag auto met chauffeur
 

Exclusief:
 • De treinreis zit reeds inclusief in de basisbouwsteen

Extensie 2: Extra vrije dag in Sigiriya
Met deze extra dag in Sigirya kun je op een rustig reistempo alle hoogtepunten bekijken of een safari excursie naar Minneriya Nationaal Park toevoegen.  

Dag 6: Extra vrije dag in SigiriyaExtra vrije dag in Sigiriya
Er is veel te zien in de omgeving van Sigiriya en deze extra dag brengt rust in je reis. Je kunt bijvoorbeeld vandaag de excursie naar Minneriya Nationaal Park doen om olifanten te spotten. In juli en augustus vindt hier de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld plaats! Een andere leuke excursie is een bezoek aan het Primate Project, waarbij je apen in hun natuurlijke omgeving volgt. Zie excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Sigiriya:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriya
Dag 7: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 8: Pasikudah
Dag 9: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 10: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 11: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 12: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 13: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 14: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 15: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 16: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 17: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 18: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 19: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 20: Mirissa
Dag 21: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra vrije dag in Sigiriya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.€ 59,- p.p.€ 50,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zomerop aanvraag€ 76,- p.p.€ 56,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zomer€ 59,- p.p.€ 50,- p.p.€ 53,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting inclusief ontbijt
 • 1 dag auto met chauffeur

Extensie 3: Extra vrije dag in Mirissa
Wil je nog wat langer genieten van zon, zee en strand, kies voor een extra dag in Mirissa. 

Dag 20: Extra vrije dag in MirissaExtra vrije dag in Mirissa
Je hebt nog een dag om te genieten van het strandleven van Mirissa. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Mirissa:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 19: Mirissa
Dag 20: Mirissa
Dag 21: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Extra vrije dag in Mirissa
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer/Winterop aanvraag€ 111,- p.p.€ 85,- p.p.€ 89,- p.p.€ 78,- p.p.€ 82,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zomer/Winterop aanvraag€ 111,- p.p.€ 85,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zomer/Winter€ 89,- p.p.€ 78,- p.p.€ 82,- p.p.
Inclusief:
 • een nacht hotel, inclusief ontbijt
 • auto met chauffeur

Exclusief:
 • overige maaltijden
 • entreegelden, donaties en fooien

Extensie 4: Tweede nacht in vestigingsstadje Galle
Wil je wat langer genieten van Galle? Kies dan een tweede nacht in dit gezellige stadje. 

Dag 21: Nederlandse historie in het vestingstadje GalleNederlandse historie in het vestingstadje Galle
In Galle vind je veel Nederlandse historie uit de tijd van de specerijenhandel van de VOC, zoals een Nederlands fort en een Nederlands hervormde kerk. Dwaal rond door kleurrijke straatjes met namen als Leynbaan street. In het fort vind je veel boutique winkels, gezellige restaurantjes en lekker Italiaans ijs. Onze favoriet is Stick No Bills, waar je geweldige retro posters en kaarten kunt kopen. Wandel tegen zonsondergang over de metersdikke stadsmuren van het Hollandse fort langs bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht om piraten af te weren, een favoriete flaneerplek voor de lokale mensen. Je kunt ook een leuke fietstocht maken in de omgeving van Galle. Zie excursies.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Tweede nacht in vestigingsstadje Galle:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 19: Mirissa
Dag 20: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 21: Galle
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Tweede nacht in vestigingsstadje Galle
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18op aanvraag€ 73,- p.p.€ 54,- p.p.€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.€ 50,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zomer 18op aanvraag€ 73,- p.p.€ 54,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zomer 18€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.€ 50,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • 1 dag auto met chauffeur

Extensie 5: Raften en canyoning in Kitulgala (Kandy - Kitulgala - Ella)- Winter
Wil je meer avontuur tijdens je Sri Lanka rondreis? Ga in Kitulgala canyoning en raften op een wild stromende rivier. Ook maak je een mooie wandeling door het dorp en regenwoud van Makandawa. 
 

Dag 12: Wandeling door het Makandawa regenwoud bij KitulgalaWandeling door het Makandawa regenwoud bij Kitulgala
Rij in ongeveer 3 uur naar Kitulgala door een mooi landschap. Kitulgala is prachtig gelegen aan de rivier de Kelani middenin het regenwoud van Makandawa. Leuk wetenswaardigheidje is dat hier de beroemde film 'Bridge over the river Kwai' is opgenomen. Ook grappig: bij het Plantation Hotel is een piepklein Rolls Royce museum. Queen Elizabeth en Prins Phillip werden in een van deze autos rondgereden tijdens hun staatsbezoek aan Sri Lanka! In de middag staat een mooie wandeling van zo'n 3 uur door het regenwoud gepland onder leiding van een ervaren natuurgids. Neem voldoende drinkwater mee. Eerst steek je de hangbrug over de rivier over. Daarna loop je door een dorpje. Vogelliefhebbers komen heel graag naar het Makandawa bos. Wie weet spot jij ook een bijzondere vogel, zoals de zwarte arend of blue magpie. 

Dag 13: Canyoning en white water rafting bij KitulgalaCanyoning en white water rafting bij Kitulgala
De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle en biedt volop sportief vermaak. Je doet vanochtend een combinatie van white water raften. en canyoning in één. Zwemvest en helm krijg je ter plaatse, zorg zelf voor schoenen die in het water kunnen, zoals gympen. Trek t-shirt of hemdje aan en een korte broek over je zwemkleding. Het leuke van raften is de afwisseling. Het ene moment geniet je van de groene rivierbanken, en zie je een vogel de rivier over vliegen. Net als je denkt: "Wat is het hier mooi!" moet je aan de bak. Een rapid in aantocht, peddelen met zijn allen! Een flinke adrenaline kick als het water om je heen kolkt en dan... ben je op miraculeuze wijze alweer door de rapid heen. Nat word je zeker, maar je rafting guide weet wat hij doet, en je weet dat je in veilige handen bent. Halverwege sleep je je raft op de kant en maak je een canyoning tocht in een zijarm van de rivier. Glij van een natuurlijke waterglijbaan en plons in een diepe poel koud water. Klauter naar het volgende punt en hier spring je van een rots het water in. Spannend op een leuke manier. Wees gerust, met een normale conditie en een dosis gevoel voor avontuur kan iedereen het. De stroomversnellingen hebben graad 2 en 3/3+. White water raften op de Kelani rivier is zowel voor beginners als voor mensen die al eerder geraft hebben een geweldige ervaring, de minimum leeftijd is 8 jaar. (Met kinderen vanaf zes jaar is het mogelijk om een boottocht te maken over een rustiger stuk van de rivier.. Vraag van te voren een aangepast programma aan.) De rest van de dag kun je moe maar zeer voldaan chillen met uitzicht op de rivier. Wat een stoere dag was dit! Een koud drankje is nu wel verdiend
 

Dag 14: De theeplantages van Nuwara Eliya en treinrit naar EllaDe theeplantages van Nuwara Eliya en treinrit naar Ella
Door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages rijd je in ongeveer drie uur naar Nuwara Eliya. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Afhankelijk van je treintijden en het verloop van de ochtend kun je even kort het koloniale plaatsje Nuwara Eliya bekijken, als je tijd over hebt, dit betekent wel een klein half uur omrijden en dezelfde weg weer terug. Op het treinstation van Nanu Oya, een klein half uur van Nuwara Eliya, stap je op de trein voor een spectaculaire treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen, voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. We vinden dit een van de mooiste treintrajecten van Sri Lanka. Omdat Nuwara Eliya koel is, en Ella een zeer aangenaam klimaat heeft, vinden we overnachten in Ella een aanrader. Na de treinrit staat je chauffeur je al bij het treinstation van Banderella op te wachten om je naar je hotel te brengen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Raften en canyoning in Kitulgala (Kandy - Kitulgala - Ella)- Winter:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Kitulgala, wandeling Makandawa regenwoud (gids)
Dag 13: Kitulgala, Canyoning & raften
Dag 14: Kitulgala - Ella, theeplantage, Nuwara Eliya, treinrit Nanu Oya - Banderella
Dag 15: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 16: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 17: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 18: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 19: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 20: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 21: Mirissa
Dag 22: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 23: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Raften en canyoning in Kitulgala (Kandy - Kitulgala - Ella)- Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 294,- p.p.€ 243,- p.p.€ 222,- p.p.€ 207,- p.p.€ 201,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 294,- p.p.€ 243,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 222,- p.p.€ 207,- p.p.€ 201,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Raften en canyoning (1/2 dag) Kitulgala
 • Wandeling regenwoud van Makandawa 
 • transfer van Kandy naar Kitulgala (in combinatie met de hoofdtour)

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 6: Dolfijnen spotten in Kalpitiya (november t/m april)
Ga dolfijnen spotten in Kalpitiya, een van de beste plekken in Sri Lanka om dolfijnen te zien (van november t/m april). Je verblijft aan het strand nabij het rustige vissersdorpje Kalpitiya.

Dag 3: Naar het strand van KalpitiyaNaar het strand van Kalpitiya
Na het ontbijt staat de auto met Engelssprekende chauffeur voor je klaar. De chauffeur fungeert ook als gids en kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Bespreek dagelijks met je chauffeur het programma, en wellicht heeft je chauffeur ook nog leuke suggesties voor stops. Natuurlijk kun je het altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen om een foto te maken of voor een extra pauze. De aangegeven reistijden zijn bij benadering en zonder stops berekend. Om je reis zo flexibel mogelijk te houden, betaal je gedurende de reis zelf je entrees ter plaatse, zoals bijvoorbeeld de komende dagen bij Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa. Hierdoor kun je gemakkelijk een bezienswaardigheid schrappen als je eens een keer geen zin hebt.
 
Allereerst breng je een bezoek aan de vismarkt op het strand van Negombo. Je ziet hoe traditionele vissersboten aan land worden getrokken en de binnengehaalde vis verhandeld wordt. Om 6 uur 's ochtends wordt de vers binnengebrachte vis verhandeld. Op zondag is deze markt gesloten. Valt deze dag op een zondag, dan breng je een bezoek aan de markt bij de kerk van Negombo.
Na het bezoek aan de markt rijd je naar Kalpitiya, een rit van ongeveer 3,5 uur. Kalpitiya is een rustig vissersdorpje. Je verblijft in een mooie bungalow of tent vlakbij het strand. De luxe tent is de grote van een bungalowtje en voorzien van airconditioning, bedden en een badkamer.
 

Dag 4: Dolfijnen spotten in KalpitiyaDolfijnen spotten in Kalpitiya

Vroeg op vandaag, want in de vroege ochtend heb je het meeste kans op het zien van dolfijnen. De boottocht start dan ook al om 6 uur. Kalpitiya staat bekend als de beste plek in Sri Lanka om dolfijnen te zien, en de kans dat je ze zult zien is dan ook erg groot. Vaak zwemmen er enorme scholen dolfijnen om de boot. De dolfijnen zijn enorm speels. Ze zwemmen mee met de boot en springen uit het water. Je wordt vanzelf vrolijk als je naar deze dieren kijkt. Vaak zie je ook nog vliegende vissen.
 
Je hebt de rest van de dag vrij om te relaxen aan het strand of het zwembad van je hotel.
 

Dag 5: Op safari in Wilpattu Nationaal ParkOp safari in Wilpattu Nationaal Park
Het is een goed anderhalf uur rijden naar het Big Game Camp aan de rand van Wilpattu Nationaal Park. Je slaapt  vannacht in een luxe safaritent met echte bedden en een eigen douche en toilet. De tenten liggen verscholen in de jungle, je dompelt je helemaal onder in de natuur. Vanaf het moment van aankomst word je in de watten gelegd door het personeel van het kampement. Ben je op tijd, dan kun je in de Big Game Camps tijdens de lunch meekoken. Je mag kiezen of je het leuk vindt om een uurtje te helpen of liever even kijkt en gaat relaxen. De keuze is aan jou. Indien je mee wilt koken, laat je chauffeur dit dan doorgeven aan het kamp. 

Na de lunch (van 2:30 tot 6) ga je op safari in het Wilpattu National Park. De safari duurt 3 uur. Dit park is met 1000 km2 het grootste nationale park van Sri Lanka en ook een van de oudste. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. Wilpattu staat bekend om zijn rijkdom aan diersoorten. In Wilpattu leven luipaarden, lippenberen (sloth bear), wilde olifanten, waterbuffels, apen, herten, pauwen, leguanen, bengaalse varanen, cobra’s, pythons en krokodillen. Ook vind je hier meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Je ziet in Wilpattu wellicht wat minder snel luipaarden en wat minder grote olifanten groepen dan in sommige andere parken, maar als je ze ziet is het ook in veel meer rust. Zo heb je meer een safari gevoel en natuurbeleving, dan in de populaire, maar daardoor drukke, andere nationaal parken. De safari is privé (minimum 2 personen), en wordt begeleid door een natuurgids.
 
Na de safari ga je terug naar het kampement waar een heerlijk diner op je wacht. Het diner wordt geserveerd op een bijzondere plek in de omgeving van het kampement. In de avond wordt er een kampvuur gemaakt. Wat is beter dan in slaap vallen met de geluiden van de jungle op de achtergrond? Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Dolfijnen spotten in Kalpitiya (november t/m april):
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Kalpitiya, bezoek vismarkt Negombo
Dag 4: Kalpitiya, op zoek naar dolfijnen
Dag 5: Kalpitiya - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 6: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 7: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 8: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 9: Pasikudah
Dag 10: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 11: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 12: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 13: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 14: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 15: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 16: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 17: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 18: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 19: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 20: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 21: Mirissa
Dag 22: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 23: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 6: Dolfijnen spotten in Kalpitiya (november t/m april)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 280,- p.p.€ 258,- p.p.€ 234,- p.p.€ 230,- p.p.€ 218,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 240,- p.p.€ 214,- p.p.€ 194,- p.p.€ 188,- p.p.€ 178,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winter 18/19op aanvraag€ 280,- p.p.€ 258,- p.p.
Zomer 18op aanvraag€ 240,- p.p.€ 214,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter 18/19€ 234,- p.p.€ 230,- p.p.€ 218,- p.p.
Zomer 18€ 194,- p.p.€ 188,- p.p.€ 178,- p.p.
Inclusief:
 • 2 nachten hotel inclusief ontbijt
 • Boottocht dolfijnen spotten
 • auto met chauffeur inclusief benzine en verblijfskosten chauffeur
 • Transfer Negombo-Kalpitiya-Wilpattu

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 7: Jaffna en Anuradhapura - aansluitend op Wilpattu
Ga van de gebaande paden naar Jaffna in het hoge noorden! Ontdek de sporen van de specerijenhandel van de VOC en maak een boottocht naar het eiland Delft. Ervaar de boeiende hindoeïstische Tamil cultuur.

Dag 4: Naar pelgrimsstad AnuradhapuraNaar pelgrimsstad Anuradhapura
Desgewenst kun je in de ochtend om 6 uur nog een extra safari boeken. Na het ontbijt rijdt je in een uurtje naar de 1000 jaar oude tempelstad Anuradhapura, één van de hoogtepunten van de Culturele Driehoek. Je chauffeur brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Anuradhapura, de meest heilige stad van Sri Lanka. De stad wordt gezien als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka en trekt veel pelgrims, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Je bent hier echt tussen de lokale mensen. Dit is een belangrijke pelgrimsplek voor de lokale bevolking, dus pas je kleding aan en bedek schouders en knieën. (Tip: breng sokken mee, de stenen kunnen heet zijn van de zon.) Anuradhapura was 1500 jaar lang de koninklijke hoofdstad van Sri Lanka, maar werd verlaten vanwege de vele invallen vanuit India. De indrukwekkende archeologische overblijfselen van de oude stad staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Anuradhapura heeft onder meer een aantal gigantische stupa's, in Sri Lanka dagoba’s genoemd. Ook heel bijzonder is de Sri Maha Bodhi, een heilige bo-boom van maar liefst 2200 jaar oud, volgens velen de oudste boom ter wereld. Het is een stek van de heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier bloemen offers brengen en andere rituelen uitvoeren.

Dag 5: Pelgrimstocht naar de bergtop van Mihintale en naar Jaffna in het noordenPelgrimstocht naar de bergtop van Mihintale en naar Jaffna in het noorden
Als je wilt kun je Mihintale bezoeken, zo'n 11 kilometer van Anuradhapura. Deze bergtop is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten op Sri Lanka. Hier vond de ontmoeting plaats tussen de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiya Tissa, die vervolgens het boeddhisme in Sri Lanka introduceerde. Klim zo'n 350 treden omhoog naar de top voor de witte dagoba, het witte boeddhabeeld en een schitterend uitzicht. Je rijdt in ongeveer vier uur naar Jaffna helemaal in het noorden van Sri Lanka. Jaffna wordt nog maar mondjesmaat door toeristen bezocht, echt een plekje voor avonturiers die graag van de gebaande paden gaan! De stad is het politieke, economische en culturele centrum van de Tamil-gebieden. Vanwege de burgeroorlog is het noorden van Sri Lanka lang niet toegankelijk geweest voor bezoekers. Echter, al sinds 2009 is de rust weergekeerd en wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw. Jaffna is een heerlijk relaxte stad om te verblijven, ver weg van de gebaande paden. Voor Nederlanders is Jaffna extra interessant vanwege de Nederlandse rol in de specerijenhandel door de VOC. Daarnaast is het boeiend om het verschil in cultuur te zien met de rest van Sri Lanka. De Tamils zijn hindoe, terwijl de Singalezen meestal boeddhist zijn. In Jaffna vind je dan ook veel hindoetempels en de sfeer doet denken aan Zuid-India. De belangrijkste tempel van Jaffna is de Nallur Kandaswamy-tempel, een prachtige tempel in typisch Zuid-Indiase stijl met druk bewerkte tempeltorens. 

Dag 6: Bezoek het Hollandse fort van Jaffna en fiettocht JaffnaBezoek het Hollandse fort van Jaffna en fiettocht Jaffna
Vandaag breng je onder leiding van een lokale Engelssprekende gids een bezoek aan de bezienswaardigheden in Jaffna en omgeving. In de ochend verken je met de auto het schiereiland. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Point Pedro, het meest noordelijke stadje van Sri Lanka. Bij Kantarodai vind je 30 kleine boeddhistische stoepas die zo'n 2000 jaar oud zouden zijn. Er doen verschillende legendes de ronde over deze stoepas. In de middag staat er een leuke fietstocht in Jaffna op het programma. Loop over de muren van het stervormige Fort Jaffna, indrukwekkend groot! Het is in 1616 gebouwd door de Portugezen, in 1658 hebben de Nederlanders onder de vlag van de Verenigde Oostindische Compagnie het fort veroverd en vervolgens versterkt. De Hollandse invloeden zijn nog goed terug te zien. Op je fietstocht kom je bijvoorbeeld langs de haven, kerken, de bibliotheek, archeologisch museum en je kunt een pitstop houden in een ijssalon. Bijzonder is ook het bezoek aan de hindoeïstische Nallur tempel tijdens gebedstijd in de namiddag.
 

Dag 7: Boottocht naar het eiland Delft bij JaffnaBoottocht naar het eiland Delft bij Jaffna
Vandaag breng je een bezoek aan het eiland Neduntheevu, ofwel Delft. In de tijd van de Nederlandse overheersing kregen de acht voornaamste eilanden rondom Jaffna de namen van Nederlandse steden. Inmiddels hebben alle eilanden weer een inheemse naam, maar Neduntheevu wordt nog vaak bij zijn oude naam Delft genoemd. Delft is het grootste eiland en is te bereiken vanaf de veerpont bij Karikattuwan, een uurtje rijden van Jaffna. De overtocht naar het eiland Delft gaat met een openbare ferry. Het kan soms erg druk zijn op de boot, iedereen moet met al zijn boodschappen en marktkoopwaar over en weer. Zie het als een echte lokale ervaring! Per tuktuk ontdek je Delft, een eiland vol bijzondere en magische verhalen, zoals de voetafdruk van de apengod Hanuman. Ook op Delft vind je ruïnes van een Nederlandse fort, opgebouwd uit dood koraal. Op het eiland leven wilde paarden, die vroeger door de Portugezen zijn geïntroduceerd. Als je wilt kun je ook nog naar het strand voor een verkoelende duik. 

Dag 8: De grottempels van DambullaDe grottempels van Dambulla
Vandaag is een reisdag, van Jaffna is het ongeveer 4,5 uur rijden naar Sigiriya. Natuurlijk kun je weer uitstappen waar je wilt en in lokaal eettentje lunchen. Vlak voor Sigiriya stopt de chauffeur voor je bij de rotstempels van Dambulla. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. In Sigiriya verblijf je in een sfeervol en comfortabel hotel. In Sigiriya verblijf je in een comfortabel hotel met zwembad. Tip: je kunt ook overwegen om einde van de middag Pidurangala Rock te beklimmen, je wandelt dan door de jungle met weinig toeristen. Je hebt dan uitzicht naar Sigiriya Rock toe. Afhankelijk van je conditie duurt het ongeveer 45 minuten tot een uur om boven te komen. In het begin zijn er provisorische traptreden en uiteindelijk moet je via de rotsen omhoog klimmen, dat is een wat pittiger stukje.  

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Jaffna en Anuradhapura - aansluitend op Wilpattu:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Anuradhapura
Dag 5: Anuradhapura - Mihintale - Jaffna
Dag 6: Jaffna, Excursie surroundings by car & afternoon bike trip Jaffna (full day guide)
Dag 7: Jaffna, bezoek aan Delft, lokale ferry, tuktuk, guide
Dag 8: Jaffna - Sigiriya, Dambulla
Dag 9: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 10: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 11: Pasikudah
Dag 12: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 13: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 14: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 15: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 16: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 17: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 18: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 19: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 20: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 21: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 22: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 23: Mirissa
Dag 24: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 25: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 26: Aankomst Amsterdam

Extensie 7: Jaffna en Anuradhapura - aansluitend op Wilpattu
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Winter 18/19op aanvraag€ 550,- p.p.€ 448,- p.p.€ 425,- p.p.€ 381,- p.p.€ 371,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 513,- p.p.€ 418,- p.p.€ 388,- p.p.€ 349,- p.p.€ 334,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Winter 18/19op aanvraag€ 550,- p.p.€ 448,- p.p.
Zomerop aanvraag€ 513,- p.p.€ 418,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Winter 18/19€ 425,- p.p.€ 381,- p.p.€ 371,- p.p.
Zomer€ 388,- p.p.€ 349,- p.p.€ 334,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer van Wilpattu naar Anuradhapura (ter vervanging van hoofd tour)
 • Transfer vanaf Anuradhapura naar Jaffna
 • Transfer vanaf Jaffna naar Trincomalee
 • 4 hotel overnachtingen  inclusief ontbijt
 • Fietsexcursie in Jaffna met bezoek aan Hollandse Fort en andere bezienswaardigheden in Jaffna (1/2 dag)
 • Auto excursie in omgeving van Jaffna (1/2 dag)
 • Excursie naar het eiland Delft, inclusief ferry en tuktuk
 • Excursies Jaffna 2 dagen onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids
 • Bezoek aan Anuradhapura met eigen chauffeur
 • 4 dagen auto met chauffeur

Exclusief:
 • Entreegelden (tenzij expliciet vermeld), donaties en fooien 
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 8: Extra vrije dag Negombo
Wij je je reis relaxed beginnen, blijf dan een extra dag in Negombo. Zo kun je op je gemak bijkomen van de vlucht en heb je alle tijd om Negombo op eigen gelegenheid te bekijken. 

Dag 3: Relaxen of fietsen in NegomboRelaxen of fietsen in Negombo
Wil je je reis rustig aan beginnen? Bijvoorbeeld omdat je vlucht de avond ervoor erg laat is aangekomen. Een dagje relaxen bij het zwembad met een boek is dan fijn. Het strand van Negombo is niet het mooiste van Sri Lanka, maar je kunt hier prima een dagje relaxen en bijvoorbeeld een strandwandeling maken en lekkere verse vis eten. Of ga voor een uitgebreide Ayurvedische massage. Wat actiever? Pak dan de fiets en verken kerkjes, tempeltjes en kanalen. Omdat de meeste mensen vandaag even op eigen gelegenheid willen bijkomen en alles op loopafstand is, is er vandaag geen auto standby. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag Negombo:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo, vrije dag (geen auto)
Dag 4: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 5: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 6: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 7: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 8: Pasikudah
Dag 9: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 10: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 11: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 12: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 13: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 14: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 15: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 16: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 17: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 18: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 19: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 20: Mirissa
Dag 21: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 8: Extra vrije dag Negombo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 30,- p.p.€ 36,- p.p.€ 32,- p.p.€ 36,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 30,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 36,- p.p.€ 32,- p.p.€ 36,- p.p.

Extensie 9: Extra vrije dag in Ella
Met deze extra vrije dag in het mooie en groene Ella, creeer je extra rust in je reis. Een mooie omgeving om te wandelen of een theeplantage te bezoeken.

Dag 14: Op stap in de omgeving van Ella: Liptons SeatOp stap in de omgeving van Ella: Liptons Seat
Een mooi uitzicht biedt Liptons Seat. Het is slechts 30 kilometer, maar dit is zo’n 1,5 uur rijden over smalle bergweggetjes met prachtig uitzichten, een mooie rit! Ook hier geldt, als het mistig of bewolkt is, zie je weinig, ga daarom vroeg in de morgen. Je kunt de wandeling beginnen bij de theefabriek, maar dan moet je de afstand (8km) twee keer afleggen en je loopt over de weg. Of rij langs de theefabriek richting het hoogste punt. Ongeveer 1,5 km voor Lipton’s Seat zit een toegangspoort waar je kaartjes moet kopen, 50 roepies per persoon, plus 400 roepies voor de auto, totaal 500 roepies / €2,50. Alternatief ga je de laatste 1,5 kilometer lopen, dat kan ook. Met wat geluk zie je de plukkers aan het werk. Theeplukkers zijn van oudsher afkomstig uit de Tamil bevolkingsgroep. Boven aangekomen kun je genieten van het uitzicht, klim het laatste stukje naar de observatietoren. En dan sta je ineens boven de wolken. Vanuit de toren heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de omgeving, waar we op één kant neerkijken op de wolken. Verder theeplantages zo ver het oog reikt. Onder de observatietoren is een tentje van ondernemende lokale mensen waar je thee kunt drinken. Loop naar het punt waar Sir Thomas J. Lipton nog altijd van het uitzicht zit te genieten. Rond 1900 raakte hij zo gecharmeerd van Sri Lanka dat hij daar zijn thee-imperium is gestart. Wie kent tegenwoordig de Lipton thee niet? Beneden is een theefabriek, maar er moeten 5 a 6 mensen zijn voor een tourtje. Je verblijft in een fijn familiehotel in een prachtig groene omgeving. Wat een uitzichten hier! Een ideaal plekje om ook eens te gaan zitten met een boek. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Ella:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella, optioneel: Liptons Seat
Dag 15: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 16: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 17: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 18: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 19: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 20: Mirissa
Dag 21: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 9: Extra vrije dag in Ella
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 149,- p.p.€ 75,- p.p.€ 57,- p.p.€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 149,- p.p.€ 75,- p.p.€ 57,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 59,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • 1 extra dag auto met chauffeur inclusief accommodatie chauffeur

Extensie 10: Extra vrije dag in Kandy
Kandy is een leuk stadje om een vrije dag in te voegen, er is genoeg te ontdekken. Of ga fietsen of koken bij mensen thuis. 

Dag 12: Extra vrije dag in KandyExtra vrije dag in Kandy
Kandy is een gezellig stadje, volop bezienswaardigheden. Een extra vrije dag in Kandy brengt meer rust in je reis. Ga bijvoorbeeld wandelen in het regenwoud van Udawattekele Sanctuary, wat tegen Kandy aanligt. Een verrassend stukje natuur vlak buiten de stad! Of boek een fietsexcursie of ga koken bij mensen thuis, een aanrader om de gastvrije mensen beter te leren kennen!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Kandy:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy
Dag 13: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 14: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 15: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 16: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 17: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 18: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 19: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 20: Mirissa
Dag 21: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 22: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 10: Extra vrije dag in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 186,- p.p.€ 93,- p.p.€ 68,- p.p.€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 63,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 186,- p.p.€ 93,- p.p.€ 68,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 70,- p.p.€ 59,- p.p.€ 63,- p.p.
Inclusief:
 • overnachting Kandy inclusief ontbijt
 • extra dag auto met chauffeur

Exclusief:
 • overige maaltijden

Extensie 11: Relaxen aan het strand van Bentota - Winter
Zoek je in de winter de zon op? Bentota is een relaxte strandplaats. Je kunt je Sri Lanka reis hier eindigen met een paar dagen zon, zee en strand.

Dag 21: Bentota aan de Indische OceaanBentota aan de Indische Oceaan
Loop over het goudgele strand, voel het zachte zand onder je voeten en duik in de Indische Oceaan! Je kunt Bentota het hele jaar bezoeken, maar de beste tijd is onze winter, van oktober t/m april. Dan is de zee het meest rustig om veilig te zwemmen. NB: In de zomer kan de stroming van de zee te sterk zijn om veilig te zwemmen. In dat geval kun je nog steeds goed toeven in het zwembad en een strandwandeling maken. Het is hier dan wel monsoon en er kunnen tropische buien vallen.
 
Van de zeven soorten zeeschildpadden in de wereld, komen er vijf soorten voor in Sri Lanka: de soepschildpad (of groene zeeschildpad), de karetschildpad, de onechte karetschildpad, de warana en de lederschildpad. Deze kust is een belangrijke broedplaats. Als je een Schildpadden Conversation Project bezoekt, let dan op dat men oprechte bedoelingen en kennis van zaken heeft (biologen) en daadwerkelijk dagelijks veel jonge schildpadden uitzet. Tegenstanders zeggen echter dat het opnieuw begraven van eieren en jonge schildpadden een paar dagen sterker laten worden in tanks, zelfs met de beste intenties, het natuurlijke gedrag verstoord en hierdoor toch geen goede bijdrage aan behoud is.

Dag 22: Strandwandeling bij BentotaStrandwandeling bij Bentota
Bij de monding van de rivier Bentota Ganga liggen de grote hotels en hier worden verschillende watersporten aangeboden, zoals jetski op de rivier. Er zijn ook riviersafari’s waarbij je per boot de rivier op gaat op zoek naar hagedissen en vogels in de mangrove. Tip: Als je dit wil doen, boek een riviersafari langer dan 1 uur, zodat je echt in ongerept stuk rivier komt. Gevorderde duikers kunnen duikexcursies boeken in de Indische Oceaan. Bijna alle locaties zijn met 30 meter diepte alleen geschikt voor gevorderde duikers. De beste duiklocaties zijn Shark Point, Barracuda Rock en Malu Gala. Het brede goudgele strand ten zuiden van Bentota is rustig, ideaal voor mensen die juist een stil strand zoeken voor een lange strandwandeling.
 
Wil je iets geheel anders bezoeken, dan kun je op 10 kilometer van Bentota onder leiding van een gids twee tuinen bewonderen (vaste tijden). Twee beroemde Bawa broers creëerden ieder hun eigen ‘Garden of Eden’. Geoffrey Bawa, de grondlegger van Aziatische architectuur, toverde een 15 are groot landgoed in Lunugala om tot een mix van Italiaanse Renaissance,  Classicisme en tropische wildernis. In Brief ‘schilderde’ de artiest Bevis Bawa een levend landschap in zijn 5 are grote tuin, waar sculpturen verscholen tussen weelderige begroeiing staan.

Dag 23: Afscheid van BentotaAfscheid van Bentota
Helaas, de reis zit er echt op! Na het ontbijt check je op je gemak uit. Vlieg je in de avond of nacht, dan kun je je bagage bij de receptie opslaan. Desgewenst kun je een extra nacht hotel reserveren (niet inbegrepen), zodat je tot aan de vertrektijd van je kamer gebruik kunt maken. Het is ongeveer 3 uur rijden naar de luchthaven van Colombo. Boordevol mooie herinneringen stap je op het vliegtuig voor de vlucht naar Nederland. Afhankelijk van je vluchtschema kom je vandaag of morgen aan in Amsterdam.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Relaxen aan het strand van Bentota - Winter:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 19: Mirissa
Dag 20: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 21: Galle - Bentota
Dag 22: Bentota
Dag 23: Bentota - vliegveld Colombo
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 11: Relaxen aan het strand van Bentota - Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 224,- p.p.€ 161,- p.p.€ 195,- p.p.€ 162,- p.p.€ 178,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 224,- p.p.€ 161,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 195,- p.p.€ 162,- p.p.€ 178,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • 2 dagen auto met chauffeur incl verblijfskosten

Extensie 12: Vertrek vanuit Negombo - Winter
Vissersplaats Negombo ligt slechts een half uurtje rijden van het vliegveld en is daardoor een ideale vertrekplaats indien je midden in de nacht vliegt.

Dag 21: Relaxte dag in vissersplaats NegomboRelaxte dag in vissersplaats Negombo
Je kunt de ochtend rustig aan doen, in 3 uur rijdt je van Galle naar Negombo. Dit is een rustig-aan-dagje voor vertrek. Tijd om de laatste souveniers te kopen, een strandwandeling te maken en de in felle kleuren geschilderde vissersboten te bewonderen. Of ga juist relaxen en boek een Ayurvedische massage. De straat is vol restaurantjes waar je uit eten kunt. Vertrekt jouw vlucht midden in de nacht, dan kun je na het diner nog even een powernap doen, voordat je even na middernacht wordt opgehaald en naar het vliegveld wordt gebracht. 

Dag 22: Naar de luchthaven en afscheid van Sri LankaNaar de luchthaven en afscheid van Sri Lanka
Helaas, de reis zit er echt op! Ongeveer 3 uur voor je vlucht wordt je opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Mogelijk is dit héél vroeg in de ochtend cq nacht. Vlieg je vandaag in de avond, dan kun je je bagage bij de receptie opslaan. Desgewenst kun je een extra nacht hotel reserveren (niet inbegrepen), zodat je tot aan de vertrektijd van je kamer gebruik kunt maken. Het is ongeveer een half uur rijden naar de luchthaven van Colombo. Boordevol mooie herinneringen stap je op het vliegtuig voor de vlucht naar Nederland. Afhankelijk van je vluchtschema kom je vandaag of morgen aan in Amsterdam.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Vertrek vanuit Negombo - Winter:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 19: Mirissa
Dag 20: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 21: Galle - Negombo
Dag 22: Negombo - airport, transfer
Dag 23: Aankomst Amsterdam

Extensie 12: Vertrek vanuit Negombo - Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 104,- p.p.€ 53,- p.p.€ 41,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 42,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 104,- p.p.€ 53,- p.p.€ 41,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 42,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt
 • airport transfer

Extensie 13: Strand in Tangalle aan de zuidkust - Winter
Zoek je in de winter de zon op? Tangalle is een relaxte en rustige strandplaats. Je kunt hier tijdens je Sri Lanka reis genieten van een paar dagen zon, zee en strand.

Dag 18: Tangalle aan de Indische OceaanTangalle aan de Indische Oceaan
Loop over het goudgele strand, voel het zachte zand onder je voeten en duik in de Indische Oceaan of het zwembad! Je kunt Tangalle het hele jaar bezoeken, maar de beste tijd is onze winter, van oktober t/m april. Dan is de zee het meest rustig om veilig te zwemmen. In de andere maanden kun je genieten van het zwembad. Van de zeven soorten zeeschildpadden in de wereld, komen er vijf soorten voor in Sri Lanka: de soepschildpad (of groene zeeschildpad), de karetschildpad, de onechte karetschildpad, de warana en de lederschildpad. Deze kust is een belangrijke broedplaats.

Dag 19: Zon, zee en zandZon, zee en zand
Je hebt de hele dag om te genieten van het strandleven of te relaxen aan het zwembad van je hotel. Maak een strandwandeling, zwem in zee of zwembad, boek een snorkelexcursie of een surfles. Geniet ’s avonds van een prachtige zonsondergang, heerlijk mijmerend over alle indrukken die je tijdens deze prachtige reis hebt opgedaan.

Dag 20: Naar het strand van Mirissa aan de zuidkustNaar het strand van Mirissa aan de zuidkust
Naar het strand van Mirissa is zonder stops ongeveer 2 uur. In Mirissa is het tijd voor zon, zee en strand! Geniet overdag van het mooie strand en in de avond van een heerlijk verse vis in een van de restaurantjes op het strand. Je overnacht in Mirissa in een sfeervol en comfortabel guesthouse met zwembad net achter het strand. Wil je direct aan zee verblijven, vraag dan om een upgrade. 
Alternatief sla je Mirissa over en rijd je door naar Galle, dan is de rit 2,5 uur. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Strand in Tangalle aan de zuidkust - Winter:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Udawalawe/Yala - Tangalle
Dag 19: Tangalle
Dag 20: Tangalle - Mirissa/Galle
Dag 21: Mirissa
Dag 22: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 23: Galle - vliegveld Colombo, transfer
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 13: Strand in Tangalle aan de zuidkust - Winter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 284,- p.p.€ 153,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 115,- p.p.€ 107,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 284,- p.p.€ 153,- p.p.€ 124,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 124,- p.p.€ 115,- p.p.€ 107,- p.p.
Exclusief:
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2 dagen auto met chauffeur, inclusief overnachtingen chauffeur

Extensie 14: Wereldstad Colombo - Winter
Voor city lovers is wereldstad Colombo een leuke afsluiting van je reis door Sri Lanka.

Dag 21: Aankomst in Colombo, de hoofdstad van Sri LankaAankomst in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka
Voor city lovers is wereldstad Colombo een leuke afsluiting van je reis door Sri Lanka. Vanuit Galle of Mirissa is het 3 uur rijden (zonder files). (Bij aankomst vinden we het dichterbij het vliegveld gelegen Negombo een betere plek om je jetlag uit te slapen.)  Onze favoriete plek in Colombo is Dutch Hospital. In de Hollandse tijd was dit het ziekenhuis. De kamers zijn omgetoverd in hippe winkels zoals Barefoot en restaurants. De binnenplaats stond vroeger vol geneeskrachtige kruiden, maar is nu een terras waar je kunt zitten, of in de avond naar een bandje kunt kijken. In de straat achter Dutch Hospital zijn ’s avonds vaakoptredens, ongeveer vanaf 7 uur tot uiterlijk tot 11 uur. Bij Ministry of Crab (in Dutch Hospital) serveren ze… krab. Van klein tot Crabzilla groot! Dit restaurant staat in de Top 50 van ’s werelds beste restaurants. (Minimaal 2 weken van te voren reserveren). Ga iets drinken op het dakterras van de Botanic, gelegen naast het Dutch Hospital.
 
Tip: We hebben op aanvraag verschillende overnachtingsmogelijkheden, afhankelijk van je reis, wensen en eventuele excursies kunnen we je adviseren wat de beste keuze voor jou is.

Dag 22: Ontdek ColomboOntdek Colombo
Vandaag staat er geen auto met chauffeur ingepland, zodat je kunt kiezen voor een van de bijzondere excursies of op eigen gelegenheid Colombo kunt ontdekken. Tijdens een Heritage Walk (Stadswandeling) kan de gids je meer laten zien van en vertellen over de stad. Eerst bezetten de Portugezen Sri Lanka, daarna de Nederlandse VOC en tot slot de Britten. De oude stadsdelen zijn Fort, Slave Island en Petta, maar tegenwoordig zie je de geschiedenis niet in één oogopslag, dus een gids is zeker een toegevoegde waarde. Of stap in ’s werelds oudste landrover en tour door Colombo en de groene omgeving. De gids laat je alle landmarks zien en vertelt er kort iets over. En je mag zelf ook een stukje rijden in de landrover! Zie voor prijzen en meer info ‘excursies’ op de website. Wil je liever op eigen gelegenheid zonder een gids op pad in Colombo? Stap bij het Dutch hospital in de tuktuk van Dutch safari’s. Zij brengen je dan naar de verschillende bezienswaardigheden en wachten hier op je. Maak van te voren afspraken over de prijs per uur.
 
Ga tegen zonsondergang net als de locals flaneren op de boulevard aan zee, Galle Face Beach geheten. Lokale mensen eten hier streetfood en nemen selfies bij de zonsondergang. Als de zon ondergaat marcheren de 3 militairen bij de vlag weg, een bijzonder gezicht. Het beroemdste hotel van Colombo is het Galle Face Hotel. Van dit koloniale hotel wordt gezegd dat het mooiste heritage hotel van Azië is. Vele beroemdheden zoals Roger Moore en Che Guevara sliepen hier. Voor ongeveer €15 geniet je van een driegangen buffet in stijl.

Dag 23: Afscheid van Colombo en Sri LankaAfscheid van Colombo en Sri Lanka
Helaas, je Sri Lanka reis zit er op! Na het ontbijt check je uit. Heb je nog tijd over voor je vlucht, zet dan je koffers bij de receptie. Op de afgesproken tijd word je opgehaald en naar het vliegveld gebracht. (Afstand is 30 kilometer, zonder files een uur, maar in deze grote stad kan er afhankelijk van het tijdstip flink oponthoud zijn, volg het advies van je chauffeur!)

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wereldstad Colombo - Winter:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo, transfer
Dag 3: Negombo - Wilpattu, bezoek vismarkt Negombo, safari 3:30-6, diner
Dag 4: Wilpattu - Sigiriya, Anuradhapura, markt Thambutthegama en Dambulla
Dag 5: Sigiriya, klim Sigiriya Rock Fortress, village trail
Dag 6: Sigiriaya - Polonnaruwa - Pasikudah, guided bike trip Polonnaruwa (excl entree)
Dag 7: Pasikudah
Dag 8: Pasikudah – Mahiyanganaya - Knuckles
Dag 9: Knuckles, trekking met lokale gids
Dag 10: Knuckles - Kandy, Tempel van de tand
Dag 11: Kandy, meet a monk, Botanische tuin en citytour
Dag 12: Kandy - Nuwara Eliya - Ella, theeplantage, Nanu Oya - Banderella (trein)
Dag 13: Ella, Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge, Rawana Falls, diner local family&help me cook
Dag 14: Ella - Sinharaja, village walk Sinharaja
Dag 15: Sinharaja, wandeling regenwoud
Dag 16: Sinharaja - Udawalawe Big Game Camp, Elephant Transit Home (optioneel), safari (2:30-6 pm)
Dag 17: Udawalawe - Tissamaharama, citytour Tissa, safari Yala (2:30-6:00 pm)
Dag 18: Tissamaharama - Mirissa, city tour: Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 19: Mirissa
Dag 20: Mirissa - Galle, fort Galle walking tour
Dag 21: Galle - Colombo
Dag 22: Colombo (geen auto standby)
Dag 23: Colombo - vliegveld, transfer
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 14: Wereldstad Colombo - Winter
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • overnachtingen met ontbijt
 • transfers

Excursies
EllaExcursie 1: Wandeling Ella's RockWandeling Ella's Rock
De hike naar Ella Rock is een redelijk zware wandeling van 11 km en een pittige klim. Ideaal als je sportief bent en op vakantie wat extra uitdaging zoekt. De wandeling gaat door groene heuvels en langs theeplantages. Boven aangekomen word je beloond met een fantastisch uitzicht over het groene landschap met Ella Gap, Little Adam's Peak en Namunukula Mountain. Onderweg naar Ella Rock kom je langs een beroemde grot, die een rol speelt in het hindoe epos de Ramayana. Volgens dit liefdesverhaal werd Sita hier door de demonenkoning Rawana gevangen gehouden.
 

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12+€ 77,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
12+€ 77,- p.p.€ 44,- p.p.€ 39,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
12+€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
5-11 yr€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
GalleExcursie 2: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
Wat is er leuker dan op de fiets het platteland rondom Galle te ontdekken? Over rustige (asfalt)wegen, in een redelijk vlakke omgeving, fietsen we langs rijstvelden. De gids wijst onderweg mango, jackfruit en  kaneelbomen aan. Ook is er theeplantages waar we een theefabriek kunnen bezoeken en een oldtimer werkplaats. In een rivier zien we buffels verkoeling zoeken. Het beste tijdstip om deze fietstocht te doen is 8 uur ‘s ochtends of om een uur of 3 ’s middags, wanneer het enigszins koel is. Een relaxte ochtend of middag fietsen (15 km) die met stops zo'n 3 a 4 uur duurt.

Excursie 2: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+op aanvraag€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+op aanvraag€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.€ 44,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
KandyExcursie 3: Culturele voorstelling in KandyCulturele voorstelling in Kandy
In de avond kun je een culturele dansvoorstelling bijwonen. De dansers dragen prachtige kostuums en voeren verschillende dansen uit. De show wordt afgesloten met vuurdansers die vuur spuwen en over gloeiende kolen lopen.

Excursie 3: Culturele voorstelling in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.
Excursie 4: Koken bij mensen thuisKoken bij mensen thuis
Dit is niet alleen de lekkerste, maar ook de gezelligste excursie van Sri Lanka! Eerst ga je samen met je kookgids inkopen doen. Vervolgens ga je bij de gids thuis koken, ondertussen kun je volop babbelen en vragen stellen over het leven in Sri Lanka. Samen maak je een heerlijke Sri Lankaanse lunch en die je met zijn allen opeet. Met een beetje geluk komen meer familieleden thuis, van haar dochtertje tot oma. Wij vinden het heerlijk om te zien hoe mensen echt leven.

Excursie 4: Koken bij mensen thuis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
KnucklesExcursie 5: Bezoek de 'Aadi Vaasi', de inheemse stam van de VeddahsBezoek de 'Aadi Vaasi', de inheemse stam van de Veddahs
In het dorp Dambana leven rechtstreekse afstammelingen van de Veddah bevolking, de oorspronkelijke bewoners van Sri Lanka. Zij leefden hier al in prehistorische tijden, lang voordat de Singalezen en Tamils vanuit India kwamen en het eiland in beslag namen. Kleine inheemse stammen proberen te overleven te midden van de overige bevolking. Het kost hen grote moeite hun unieke cultuur en taal in leven te houden. Tijdens je bezoek geeft een van de dorpsbewoners je uitleg over de gewoonten en gebruiken van de Veddahs. Je ontmoet het dorpshoofd, Wannila Aththo, alleen met zijn toestemming mag je het dorp betreden. Het dorpsmuseum geeft je meer achtergrondinformatie over deze bijzondere cultuur. Vroeger leefden de Veddah’s als jager-verzamelaars. In het bos laat je dorpsgids zien hoe zij leefden van de natuur. Dé kans om zelf eens met een echte pijl en boog te schieten! Je bezoek wordt afgesloten met een zang- en dansopvoering. Meestal worden er ook handgemaakte souvenirs te koop aangeboden, een fairtrade aandenken aan deze bijzondere ervaring. Jouw bezoek en inkomsten hieruit speelt voor de Veddahs een belangrijke rol in het behoud van hun cultuur. Deze excursie is Travelife gecertificeerd voor duurzaam toerisme. 

Excursie 5: Bezoek de 'Aadi Vaasi', de inheemse stam van de Veddahs
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 175,- p.p.€ 110,- p.p.€ 99,- p.p.€ 88,- p.p.€ 88,- p.p.€ 88,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 175,- p.p.€ 110,- p.p.€ 99,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 88,- p.p.€ 88,- p.p.€ 88,- p.p.
Kind 5-11 yr€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
MirissaExcursie 6: Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)
De wekker gaat vroeg voor een bijzondere excursie. Vanuit Mirissa kun je van november tot en met half april een boottocht maken om op zoek te gaan naar walvissen. Om kwart voor 7 moet je je melden bij de boot. De boten bieden plaats aan tussen 20 en 60 personen. Mirissa is misschien wel de beste plaats ter wereld om de blauwe vinvis (blue whale) te zien, het grootste dier op aarde. Ook heb je kans op het zien van de potvis (sperm whale). Het is een onvergetelijk gezicht om deze gigantische dieren te zien zwemmen en soms zelfs te zien springen. Daarnaast heb je een grote kans op het zien van scholen dolfijnen, eveneens een geweldig ervaring.
 

Excursie 6: Walvis bootsafari Mirissa (nov-half april)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
SigiriyaExcursie 7: Olifanten safari in Minneriya Nationaal ParkOlifanten safari in Minneriya Nationaal Park
Tussen Polonnaruwa en Sigiriya ligt het nationaal park Minneriya. Minneriya heeft uitgestrekte vlaktes en is met name beroemd om zijn olifanten die in grote groepen in het park leven. In Minneriya vind je in juli en augustus zelfs de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Daarnaast leven er apen, krokodillen, varanen en vele soorten vogels. Ook zijn er luipaarden in Minneriya, maar die worden hier niet vaak gespot. De chauffeur zet je rond half 3 af vlakbij de ingang van het park. Hier stap je in de jeep en rijdt naar de toegangspoort waar de safarichauffeur entree kaarten koopt. Hierna ben je klaar om op zoek te gaan naar de olifanten en ander wildlife van Minneriya. Camera bij de hand! De excursie is per privé jeep met parkranger (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt van 3 tot 6 uur.

Excursie 7: Olifanten safari in Minneriya Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Excursie 8: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
Maak kennis met apen in hun eigen leefomgeving. De Disney film the Monkey Kingdom toont het leven van een toque makaken apenfamilie (ceylonkroonapen familie) die in de jungle rondom Polonnaruwa woont. Tijdens een bezoek aan het Primates Project maak je een wandeling door het leefgebied van deze apensoort en twee andere apensoorten, de hanuman langurs, and purple-faced langurs. Een gids vertelt je van alles over het leven van de apen. Net als mensen leven apen in gezinnen, en hebben familieleden, vrienden en vijanden. Je zult zien dat ze zorg, samenwerking en passie tonen, maar ook  hebzucht, jaloezie en agressie uiten. Je zult vast en zeker parallellen in het gedrag van apen en mensen zien! Je ziet hoe moeders voor hun kinderen zorgen, territoriumgedrag en je leert hoe de apen met elkaar communiceren via gebaren, gezichtsuitdrukkingen en geluiden. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Excursie 8: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Alle leeftijden€ 99,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Alle leeftijden€ 99,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Alle leeftijden€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.€ 82,- p.p.
TissamaharamaExcursie 9: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/YalaOp safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 9: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
Excursie 10: Op safari in Yala Nationaal ParkOp safari in Yala Nationaal Park
Wil je nog meer kans maken op het spotten van een luipaard, en de andere dieren die in Yala wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen excursie nog een extra safari excursie te maken in Yala nationaal park. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 10: Op safari in Yala Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Excursie 11: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/TissamaharamaOp safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
Dankzij zijn wetlands is Bundala internationaal gezien een belangrijke overwintering gebied voor migrerende watervogels (Ramsar conventie). Er komen 200 vogelsoorten voor, waaronder de flamingo en wilde pauw. Er leven ook olifanten, herten, waterbuffels, apen en krokodillen. Door Unesco aangewezen als een belangrijke biosfeer reservaat. Fraai, kleinschalig nationaal park waar relatief weinig toeristen komen. Aanrader voor natuurliefhebbers! Safari start om 6 uur am of 3 uur pm en duurt circa 3 uur. 
 

Excursie 11: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
UdawalaweExcursie 12: Op safari in Yala Nationaal Park - vanuit UdawalaweOp safari in Yala Nationaal Park - vanuit Udawalawe
Wil je nog meer kans maken op het spotten van een luipaard en de andere dieren die in Yala wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen safari naar Udawalawe nog een extra safari excursie te maken in Yala nationaal park. Dit park staat vooral bekend als het park met de grootste kans op het zien van luipaarden van heel Sri Lanka. Het is een wat bosachtig gebied en tussen de bomen kun je ook olifanten spotten. Daarnaast leven er lippenberen, zwijnen, sambarherten, varanen, schildpadden, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala. Zo vind je hier neushoornvogels, pauwen en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 12: Op safari in Yala Nationaal Park - vanuit Udawalawe
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 191,- p.p.€ 107,- p.p.€ 88,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 72,- p.p.€ 69,- p.p.€ 67,- p.p.
Excursie 13: Op safari in Udawalawe Nationaal ParkOp safari in Udawalawe Nationaal Park
Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 13: Op safari in Udawalawe Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Vanaf 12+€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
WilpattuExcursie 14: Op safari in Wilpattu Nationaal ParkOp safari in Wilpattu Nationaal Park
Wil je nog meer kans maken op het spotten van de dieren die in Wilpattu wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen excursie nog een extra safari excursie te maken in Wilpattu nationaal park. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur. Wie weet spot jij wel een luipaard!

Excursie 14: Op safari in Wilpattu Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 120,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Kind < 12 yr€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Vanaf 12+€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Van dag tot dag
 

Blogs over Sri Lanka


Sluiten