Rondreis Sri Lanka: Zomerreis - Geniet van Sri Lanka in 3 weken (mei t/m oktober)

Sri Lanka rondreis - Galle - Tissamaharama - Yale - Ella - Nuwara Eliya treinreis - Kandy - Sigiriya - Pollonaruwa - Minneriya Nationaal Park - Trincomalee - Negombo

Ideale hoogtepunten Sri Lanka rondreis in 3 weken voor de zomermaanden mei t/m oktober. Rustig reistempo om te genieten, wandelen en fietsen. Je hebt regelmatig een vrije dag om zelf in te vullen. Reis minder en zie meer van de hoogtepunten van Sri Lanka zoals safari naar luipaarden of olifanten, treinrit langs groene theeplantages en fietsen langs eeuwenoude tempels in de koningssteden. Eindig je Sri Lanka vakantie relaxed aan het strand van Trincomalee aan de oostkust, waar het gedurende onze zomer zonnig en de zee rustig is, zodat je prachtig kunt snorkelen. Je kunt hier zelfs een walvis safari maken! Deze Sri Lanka vakantie is vanwege het rustige  reistempo ook heel geschikt met kinderen.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Overnachting in gezellig vestingstadje Galle
  • Ga op safari naar luipaarden in Yala Nationaal Park
  • Overnachting in het mooi gelegen Ella
  • Prachtige treinrit door de groene heuvels
  • ​Leer alles over thee in Nuwara Eliya
  • Optionele olifantensafari in Minneriya Nationaal Park
  • Fiets tussen de tempels van Polonnaruwa
  • Beklim de 200 meter hoge Leeuwenrots Sigiriya
  • Een aantal vrije dagen voor meer rust in het programma
  • Afsluiting aan de paradijselijke stranden bij Trincomalee
  • Eigen auto met Engelssprekende chauffeur
   
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 9: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 10: Kandy
Dag 11: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 12: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 13: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 14: Sigiriya - Trincomalee
Dag 15: Trincomalee
Dag 16: Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 19: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 20: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Begin van je rondreis naar Sri Lanka!

Begin van je rondreis naar Sri Lanka!
Vandaag begint je Sri Lanka vakantie. Je vliegt naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Fijn idee dat in Sri Lanka alles al voor je is geregeld!

Dag 2: Aankomst in Sri Lanka en naar vestingstadje Galle

Aankomst in Sri Lanka en naar vestingstadje Galle
Welkom in Sri Lanka! Op het vliegveld van Colombo staat je privé-chauffeur je al op te wachten met een bord met je naam erop. Hij brengt je rechtstreeks naar het vestingstadje Galle, ongeveer 2,5 uur rijden van het vliegveld. De chauffeur spreekt Engels en fungeert ook als gids. Hij kan je van alles vertellen over Sri Lanka. Om je reis zo flexibel mogelijk te houden, betaal je gedurende de reis zelf je entrees ter plaatse, zoals in de Culturele Driehoek bij Anuradhapura, Dambulla, Sigiriya en Polonnaruwa. Hierdoor kun je gemakkelijk een bezienswaardigheid schrappen als je eens een keer geen zin hebt. Bespreek dagelijks met je chauffeur het programma, en wellicht heeft je chauffeur ook nog leuke suggesties voor stops. Natuurlijk kun je tijdens je reis altijd aangeven wanneer je ergens wilt stoppen om een foto te maken of voor een extra pauze. Ook kun je je chauffeur vragen of hij je s avonds ergens kan brengen voor diner, indien eettentjes niet op loopafstand zijn en je geen gebruik wil maken van het restaurant van het hotel. Galle is een gezellig plekje om te verblijven.

Dag 3: Nederlandse historie in het vestingstadje Galle

Nederlandse historie in het vestingstadje Galle
In Galle vind je veel Nederlandse historie uit de tijd van de specerijenhandel van de VOC, zoals een Nederlands fort en een Nederlands hervormde kerk. Wandel over de metersdikke stadsmuren van het Hollandse fort langs bronzen kanonnen die op de oceaan zijn gericht om piraten af te weren en dwaal rond door kleurrijke straatjes met namen als Leynbaan street. In het fort vind je veel boutique winkels en gezellige restaurantjes. Je kunt een leuke fietstocht maken door de omgeving van Galle. Zie kopje excursies.
 

Dag 4: Kustroute naar Tissamaharama

Kustroute naar Tissamaharama
Vandaag reis je naar Tissamaharama. Het is een mooie rit van ongeveer 3 uur (gerekend zonder stops) die grotendeels langs de kustlijn voert. In Tissamaharama kun je 's middags relaxen of een bezoek brengen aan het nabijgelegen dorp. Volgens de legende is Boeddha in Tissamaharama geweest. In de hoogtijdagen van Koning Kavantissa zouden er 12.000 boeddhistische monniken in Tissamaharama hebben geleefd en er zijn nog restanten uit deze glorietijden te vinden waar je even kunt stoppen. Het is niet te vergelijken met Anuradhapura of Polonnaruwa, maar daardoor is het ook rustiger en dat kan ook heel aangenaam zijn. Overleg met je chauffeur wat je wilt bezoeken. Het meer van Tissa Wewa is rond de 2de eeuw voor Christus aangelegd en lokale mensen koelen hier graag even af. Het meer zit vol watervogels. Tip: Soms kun je voor een paar euro een vissersbootje huren om een klein uurtje rond te worden gevaren. Aan de oever ligt de charmante Yatala Wehera Dagoba die relieken van Boeddha zou bevatten: een voortand en een kies. Erom heen is een muur met olifantenhoofden en een gracht. Er is een klein museum bij, waar de legende wordt verteld van de prinses Vihara Maha Devidie die aan de zee werd geofferd door haar vader, de Koning. Ze spoelde aan in Tissa en ontmoette de  goede koning Kavantissa. Samen kregen ze een zoon die later de held van de natie zou worden, Koning Dutugemunu. Een typisch gevalletje en ze leefden nog lang en gelukkig!
In het centrum vind je nog 2 tempels, Boeddha mediteerde hier samen met 500 volgelingen die hier verlicht raakte. De drukbezochte stralendwitte Tissa Dagoba van bijna 56 meter hoog met een omtrek van 165 meter is in de derde eeuw voor Christus gebouwd en was in die tijd de grootste van het eiland. Het zou een tand en een bot van het voorhoofd van Boeddha bevatten. (Je vraagt je weleens af hoeveel tanden Boeddha moet hebben gehad, maar dit is niet iets om met de devote gelovigen te bespreken.) Voor Boeddhisten is dit een van de 16 heiligste plekken van het eiland die ze ooit willen bezoeken. Er vlakbij ligt de Santagiri Dagoba (ook wel: Sandagiri Dagoba). Uiteraard zijn dit zeer heilige plaatsen voor Sri Lankanen, bedek dus je schouders en knieën, en aangezien je blootsvoets moet, zijn sokken mee ook handig voor hete stenen. 

Dag 5: Op luipaard safari in Yala (inclusief) en olifanten safari in Udawalawe Nationaal Park (optioneel)

Op luipaard safari in Yala (inclusief) en olifanten safari in Udawalawe Nationaal Park (optioneel)
Vandaag staat in het teken van safari. Tissamaharama is strategisch gelegen tussen Yala Nationaal Park en Udawalawa nationaal park, zodat je desgewenst een bezoek kunt brengen aan beide parken. In de ochtend ga je van 6 tot ongeveer 10 uur op safari in Yala Nationaal Park (inclusief). Deze safari duurt 3 uur. Dit park staat vooral bekend als het park met de grootste kans op het zien van een luipaard van heel Sri Lanka. Je kans is ongeveer 50-50. Fingers crossed dus! Het is een wat bosachtig gebied waar luipaarden zich makkelijk kunnen schuilhouden. Je enige kans om ze te zien is dan ook als ze net op de weg lopen of op de rotsen liggen te zonnen. Wil je graag een luipaard spotten, dan zal je jeepchauffeur snel scannen of hij een luipaard ziet, en zo niet, zal hij doorrijden naar een volgende kansrijke plaats. Er wordt flink doorgereden om de kans op het spotten van een luipaard te vergroten. Wil je dat niet, en ben je bijvoorbeeld geinteresseerd in vogels, geef dit dan aan. In Yala leven ook lippenberen (zeer schuw), zwijnen, sambarherten, varanen, schildpadden, krokodillen en vele vogelsoorten in Yala. Zo vind je hier neushoornvogels, pauwen en bijeneters. 
NB. In september-oktober zijn sommige delen van Yala gesloten wegens extreme droogte. In de delen die wel toegankelijk zijn, kun je ook luipaarden spotten. 
 
Spreek met je chauffeur af of je de Kataragama tempel wilt bezoeken en wat het beste moment is. De Kataragama Tempel is belangrijk voor zowel Boeddhisten, Hindoes en Moslims, en een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor Sri Lankanen. Het is bekend vanwege zijn tweeweekse Perehera festival waarbij zelfkastijding plaatsvindt, maar het hele jaar door bezoeken duizenden lokale pelgrims de tempels. De drukste en meest kleurrijke momenten van de dag zijn tijdens de poya. De tempel zelf is niet eens zo indrukwekkend, het is de sfeer erom heen tijdens de poya. Er worden kokosnoten op een steen gegooid: breekt de kokosnoot, dan brengt dat geluk, breekt de kokosnoot niet, tsja... 
 
In de middag kun je optioneel  van half 3 tot 6 uur op safari naar Udawalawe Nationaal Park (niet inbegrepen, geef aan of je deze excursie wilt bijboeken). Dit park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. Tip: wil je ook naar Udawalwe, dan raden we je aan, daar ook te overnachten (1 overnachting bij Yala, een bij Udawalawe), dit scheelt 1,5 uur terugrijden. 
 
 

Dag 6: Naar Ella in het de groene heuvels

Naar Ella in het de groene heuvels
Vandaag ga je de bergen in. Tijdens de rit van ongeveer 3 uur zie je het landschap spectaculair veranderen.Rijd je eerst nog in een laagvlakte vol rubber- en bananenplantages en velden met rijst, maïs en suikerriet, al snel begint de weg te klimmen. Je komt uit in een prachtig groen heuvellandschap. Stop even bij de Rawana Falls, voor een foto en een maiskolf of kokosnoot in een van de kraampjes. Het is een van de grootste watervallen van Sri Lanka. Na regenval is de waterval indrukwekkender dan in de droge tijd. Of zwem samen met de lokale toeristen in het bergwater, waar toeristen komen blijft helaas wel troep achter. De tweede, hogere waterpoel is wat rustiger. Tip: met sokken aan glij je minder snel uit op glibberige rotsen. Ook bij Ella zijn theeplantages, dus je kunt er ook voor kiezen in deze omgeving eentje te bezoeken. Overleg met je chauffeur. Je verblijft in een fijn hotel in een prachtig groene omgeving. Wat een uitzichten hier! Een ideaal plekje om ook eens te gaan zitten met een boek.

Dag 7: Wandelen in Ella: Little Adam’s Peak

Wandelen in Ella: Little Adam’s Peak
Ella is prachtig gelegen middenin de groene bergen. Je kunt hier dan ook geweldig wandelen. Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen. Een geleidelijke klim langs bossen en theeplantages brengt je naar de zogenaamde Little Adam’s Peak. Je chauffeur kan je desgewenst op deze wandeling vergezellen. Ook mooi is de 9 Arches Bridge, een fotogenieke stenen spoorbrug. Je chauffeur kan lokaal navragen wanneer de treinen komen, voor de mooiste foto. In de restaurantjes in Ella kun je cappuchino en taart krijgen, of een lekkere smoothie.
Tip: 
Ben je een echte wandelaar, en hou je van een stevige wandeling? Je kunt ook optioneel met een wandelgids naar Ella Rock wandelen. (Zie excursies op de website.)

 

Dag 8: Treinrit naar Nanu Oya en via theeplantages van Nuwara Eliya naar Kandy

Treinrit naar Nanu Oya en via theeplantages van Nuwara Eliya naar Kandy
Vandaag stap je op de trein voor een prachtige treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Dit treintraject is een van de mooiste van Sri Lanka. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden (mn augustus) kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we een derde klasse kaartje regelen. Voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. Je stapt uit in het station van Nanu Oya, waar je chauffeur (met je bagage in de auto) al op je staat te wachten om je naar Nuwara Eliya te brengen.
Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Afhankelijk van je treintijden heb je kort de tijd om het stadje te bekijken. Vervolgens rijd je door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages in ongeveer drie uur naar Kandy. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theeblaadje tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Kandy is een gemoedelijke stad gelegen aan een kunstmatig meer in de groene heuvels. Je overnacht in een sfeervol hotel in Kandy.

Dag 9: Ontmoet een boeddhistische monnik en ontdek Kandy

Ontmoet een boeddhistische monnik en ontdek Kandy
Vanochtend staat er een bijzondere ontmoeting van ongeveer 3 kwartier.op het programma. Je zult tijdens je reis wel gemerkt hebben dat het boeddhisme een centrale rol speelt in de Sri Lankaanse samenleving. Er staat daarom een ontmoeting gepland met een boeddhistisch (meditatie)leraar aan wie je al je vragen over het Sri Lankaans boeddhisme kunt stellen die tijdens de reis bij je zijn opgekomen. Wij vroegen hem waarom waarom meditatie zo belangrijk is, hoe het kan dat sommige boeddhistische landen toch oorlog kennen en waarom hij monnik is geworden. Er volgde een heel bijzonder gesprek, waar we nog vaak aan terugdenken. 
Je hebt de rest van de dag de tijd om te genieten van Kandy en omgeving. In overleg laat je  chauffeur je een aantal interessante bezienswaardigheden van de stad zien. Zeer de moeite waard zijn de botanische tuinen even buiten Kandy, de tuinen van Peradeniya. De tuinen strekken zich uit over een oppervlakte van 60 hectare en je vindt er meer dan 500 soorten bomen en planten, waaronder prachtige orchideeën en een enorme Javaanse vijgenboom. Ook leuk om te bezoeken is het theemuseum (even buiten de stad). De centrale markt van Kandy is een kleurrijk geheel met verschillende afdelingen voor groente, fruit, vlees, vis, etc. Dit is eveneens een prima plek om op zoek te gaan naar leuke souvenirs. Bij Sthree van het Womens Development Center (Peradeniya Road) help je met je aankoop van prachtige handgemaakte souveniers vrouwen in nood. Een win-win situatie, jij een handgemaakt souvenir met een goed verhaal, zij een eigen inkomen waardoor ze kunnen ontsnappen aan huiselijk geweld. Het belangrijkste monument van Kandy is de Dalada Maligawa, ofwel Tempel van de Tand. In de tempel bevindt zich een tand van Boeddha. Dagelijks komen talloze pelgrims hun eer bewijzen aan de Boeddha. De ruimte waarin de tand zich bevindt wordt elke dag op gezette tijden geopend, waarbij er verschillende tempel ceremonies plaatsvinden. Je chauffeur weet de tijden. Het is bijzonder om getuige te zijn van de enorme devotie van de Sri Lankanen. Rond 5 uur kun je een bezoek brengen aan een leuke culturele show, met de traditionele dans en muziek waar Kandy beroemd om is. De show wordt afgesloten met vuurdansers die vuur spuwen en over gloeiende kolen lopen. Reis je met kinderen, dan zullen die zeker hun ogen uitkijken (en jij zelf waarschijnlijk ook).

 

Dag 10: Kandy, vrije dag

Kandy, vrije dag
Vandaag kun je helemaal naar eigen inzicht besteden, plan samen met je chauffeur de bezienswaardigheden die je wilt doen over 2 dagen voor een handige route, want sommige bezienswaardigheden liggen even buiten de stad. Concentreer je bijvoorbeeld vandaag op het centrum. Ga op souvenirjacht in de Centrale Markt en Sthree Womens Development Center of ga wandelen in het regenwoud van Udawattekele Sanctuary, wat tegen het centrum van Kandy aanligt. Een verrassend stukje natuur vlak buiten de stad!
Tip: Je kunt ook een Sri Lankaanse maaltijd koken bij een familie thuis in Kandy. Erg leuk om te zien hoe mensen leven en samen bezig te zijn. Na afloop eet je deze heerlijke uitgebreide lunch uiteraard ook op. Zie excursies op de website. 
 

Dag 11: Via de rotstempels van Dambulla naar Sigiriya

Via de rotstempels van Dambulla naar Sigiriya
Vandaag reis je naar Sigiriya. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar Sigiriya, maar onderweg maak je een aantal interessante stops. Je kunt een stop maken bij een spice garden, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. Bij de spice gardens zijn de rondleidingen gratis, maar er zijn uiteraard ook winkeltjes bij. De kruiden zijn hier wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn. Breng zeker een bezoek aan de rotstempels van Dambulla. Je kunt de entree ter plekke voldoen in dollars. Dit is een belangrijke pelgrimsplek voor de lokale bevolking, dus pas je kleding aan en bedek schouders en knieën. (Tip: breng sokken mee, de stenen kunnen heet zijn van de zon). Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. De eerste grot is de ‘Grot van de goddelijke koning’, en heeft een 15 meter lange liggende Boeddha. Aan zijn voeten zit zijn leerling Ananda en bij zijn hoofd de god Vishnu. De ‘Grot van de grote koningen’ is de tweede grot en het grootste en meest indrukwekkend. In de grot staan 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden als Vishnu en Ganesha. In het midden is een kleine waterbron waarvan men zegt dat het de zwaartekracht trotseert. Laat je verbazen!
Je verblijft in een fijn hotel bij Sigiriya. Er is geen dorpje met eethuisjes in de buurt, dus het beste geniet je in je hotel van het buffet vol keuze. 

Dag 12: Beklimming van de Sigiriya rots en wandelen op het platteland

Beklimming van de Sigiriya rots en wandelen op het platteland
Op tijd op voor de beklimming van de 200 meter hoge Sigiriya rots. Je gids wijst je de weg. Betaal ter plaatse je entree gepast in dollars. De imposante  “Leeuwenrots” vormt een indrukwekkend gezicht in het vlakke landschap. Het beste doe je deze beklimming vroeg in de ochtend, zodat het nog niet te warm is tijdens de klim. Het is een stevige klim omhoog, maar zeker de moeite waard! Onderweg passeer je prachtige, goed bewaard gebleven fresco’s van charmante Singalese meisjes die bloemenoffers brengen. Enorme, deels uitgehouwen, leeuwenpoten vormen de entree tot het paleis. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht over het vlakke landschap.
Tip: Alternatief kun je ook Pidurangula Rock beklimmen. Bijna boven ligt een grote Boeddha die uitkijkt over het land. Na wat klauterwerk over rotsen bereik je de top met een prachtig uitzicht op Lion's Rock. Deze rots is niet zo beroemd, wordt dus minder bezocht en kost maar circa Lkr 1000 / circa €5,-. 

Hierna rijd je naar een dorpje in de omgeving van Sigiriya. Hier krijg je een rondleiding van de lokale gids en leer je meer over het dorpsleven in Sri Lanka. De gemakkelijke wandeling over vlak terrein is ongeveer 3 km en neemt 1 à 1,5 uur in beslag, Je loopt door stukjes bos, rijstvelden en slash&burn landbouw. Bij de velden zie je een 'treehouse', waar boeren regelmatig de nacht doorbrengen om hun gewassen tegen wilde dieren te beschermen. Maak gerust een praatje met de locals, je gids kan helpen met vertalen. In de middag kun je lekker lunchen en relaxen bij het zwembad van je hotel. 
 

Dag 13: Fietsen tussen de tempels van Polonaruwa

Fietsen tussen de tempels van Polonaruwa
Vandaag breng je een bezoek aan de prachtige tempelstad Polonnaruwa, wat net als Sigiriya op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In Polonnaruwa vind je prachtig intact gebleven tempelruïnes. Onder begeleiding van een lokale gids bezoek je de verschillende tempels per fiets, de leukste manier om Polonnaruwa te bezoeken. (Fietshuur en gids zijn inbegrepen in het programma, je betaalt ter plaatse zelf je entree het beste gepast in dollars). Je zult zeker onder de indruk zijn van de prachtige tempels van de Quadrangle en de enorme uit graniet uitgehouwen Boeddha beelden van de Gal Vihara. Dit is een belangrijke pelgrimsplek voor de lokale bevolking, dus pas je kleding aan en bedek schouders en knieën. (Tip: breng sokken mee, de stenen kunnen heet zijn van de zon.) Na afloop van het bezoek aan Polonnaruwa kun je een safari maken in Minneriya Nationaal Park, op zoek naar olifanten. In Minneriya vind je in juli en augustus zelfs de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Of zie hoe apen samenleven in hun natuurlijke omgeving tijdens een wandeling bij het Primates Project, waar je alles te weten komt over het leven van verschillende apensoorten. Zie excursies.

Dag 14: Naar Trincomalee: Sri Lanka strandvakantie op zijn best!

Naar Trincomalee: Sri Lanka strandvakantie op zijn best!
Het is tijd voor zon, zee en strand! Je chauffeur brengt je in ongeveer 2 uur naar de kustplaats Trincomalee in het oosten van Sri Lanka. Je verblijft de komende dagen in een fijn hotel met zwembad aan het strand.
 

Dag 15: Geniet van de stranden bij Trincomalee

Geniet van de stranden bij Trincomalee
lakbij Trincomalee liggen de prachtige stranden Uppuveli en Nilaveli, die worden gerekend tot de mooiste ongerepte stranden van Sri Lanka. Met name Nilaveli is nog erg rustig. Ook het Pigeon’s Island voor de kust van Nilaveli is een populaire snorkel- en duikbestemming. Rondom het eiland ligt een koraalrif waar het krioelt van de tropische vissen. Je kunt hier ook duiken (april t/m oktober zijn hiervoor de beste maanden). Spreek met je chauffeur af om je naar een verder weggelegen strand te brengen. 
 
In de maanden juni tot en met september is Trincomalee eveneens een plaats voor whale watching, in die periode trekken blauwe vinvissen en potvissen langs de kust van Trincomalee. Je kunt een bootexcursie maken op zoek naar deze reusachtige zeezoogdieren of naar dolfijnen. Zie tabblad excursies. 

 

Dag 16: Hollandse historie en hindoetempels in Trincomalee

Hollandse historie en hindoetempels in Trincomalee
Trincomalee wordt met name bewoond door Tamils, die over het algemeen hindoe zijn. Dit zie je goed terug in het straatbeeld en je vindt hier dan ook veel hindoe tempels. Wil je iets gaan bekijken, spreek dan af met je chauffeur. Je vindt in Trincomalee Fort Frederick, het grootste Hollandse fort van Sri Lanka uit 1623. Binnen het fort ligt de Koneswaram Tempel. Een belevenis om einde van de middag naar toe te gaan, en samen met alle hindoeistische pelgrims op blote voeten de Swami rots omhoog te lopen. Het blauwe beeld van god Shiwa torent aan de top. Mooie uitzichten over zee en overal beeldjes en gekleurde linten die wapperen in de wind. Sla bij de wensboom een kokosnoot doormidden en doe een wens! (Toegegeven, dat klinkt een stuk eenvoudiger dan het is!) Kleed je naar bezoek van de tempel, bedek schouders en knieën. De heetwaterbronnen van Kanniya op 8 kilometer van Trincomalee zijn een echte lokale ervaring. In een eenvoudig geplaveide ruimte vindt je hier 7 verschillende bronnen met elk een andere temperatuur. De heetwaterbronnen zouden stammen uit  de tijd van Koning Ravana (ca. 5000 jaar geleden), waar ze onderdeel waren van een groot boeddhistisch complex. Wil je zelf koninklijk badderen met de lokale bevolking? Pas je dan aan de lokale cultuur aan, een zwembroek/bikini is not done. Een t-shirt en korte broek is gebruikelijk, of wikkel een sarong om en ga daarmee het water in. Bezoek ook de overdekte vismarkt van Trinco waar met name in de vroege ochtend druk in vis wordt gehandeld. Een kleurige én geurige ervaring!

Dag 17: Relaxte vrije dag in Trincomalee

Relaxte vrije dag in Trincomalee
Nog een dag om heerlijk te genieten van Trincomalee en zijn prachtige stranden. Echt vakantie! 

Dag 18: Naar het vissersplaatsje Negombo via Anuradhapura

Naar het vissersplaatsje Negombo via Anuradhapura
Vandaag staat een redelijk lange rit op het programma. Je doorkruist Sri Lanka en in zo’n 6 uur brengt je chauffeur je naar Negombo aan de westkust. Na 2 uur maak je een stop bij de oude tempelstad AnuradhapuraAnuradhapura is een kleine omweg meer dan waard! Het was eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en is nu een van de belangrijkste historische steden van het land. De oude stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en trekt veel pelgrims, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Anuradhapura heeft onder meer een aantal gigantische stupa's, in Sri Lanka dagoba’s genoemd. Ook heel bijzonder is de Sri Maha Bodhi, een heilige bo-boom van maar liefst 2200 jaar oud, volgens velen de oudste boom ter wereld. Het is een stek van de heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier bloemen offers brengen en andere rituelen uitvoeren. Pas je kleding aan en bedek schouders en knieën. (Tip: breng sokken mee, de stenen kunnen heet zijn van de zon.) 
Dan is het nog 4 uur rijden naar Negombo, een gezellig vissersplaatsje. Het wordt ook wel 'Little Rome' genoemd vanwege de vele katholieke kerken, die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Ook vind je er kanalen die nog door de Hollanders zijn aangelegd om de handel in specerijen te vergemakkelijken. Je verblijft hier in een gezellig guesthouse met zwembad vlakbij het strand van Negombo.

Dag 19: Naar de luchthaven van Colombo en afscheid van Sri Lanka

Naar de luchthaven van Colombo en afscheid van Sri Lanka
Na het ontbijt check je op je gemak uit.  Vlieg je in de avond of nacht, dan kun je je bagage bij de receptie opslaan. Desgewenst kun je een extra nacht hotel reserveren (niet inbegrepen), zodat je tot aan de vertrektijd van je kamer gebruik kunt maken. Afhankelijk van vluchttijden heb je vandaag de tijd om te zwemmen of souveniers te kopen. Als je vluchttijden het toelaten, kun je in de ochtend op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de vismarkt op het strand van Negombo. Je ziet hoe traditionele vissersboten aan land worden getrokken en de binnengehaalde vis verhandeld wordt (op zondag is deze markt gesloten). Er is dan wel een markt bij de kerk. Je kunt fietsen huren of een taxi regelen. Omdat de meeste mensen de laatste dag willen relaxen, is er vandaag geen volle dag auto met chauffeur ingepland, maar staat er een direct transfer naar het vliegveld op de planning. Het is een half uur rijden naar de luchthaven van Colombo. Boordevol mooie herinneringen stap je op het vliegtuig voor de vlucht naar Nederland. Afhankelijk van je vluchtschema kom je vandaag of morgen aan in Amsterdam.
 

Dag 20: Einde van je Sri Lanka reis

Einde van je Sri Lanka reis
Vandaag kom je aan in Nederland, terugkijkend op een geweldige reis door Sri Lanka.

Hotel & Vervoer

Accommodatie tijdens je Sri Lanka reis:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin of aan het strand. In Sri Lanka boeken wij goede middenklasse hotels, in een enkele plaats buiten de gebaande paden is de accommodatie wat eenvoudiger, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een verblijf midden in de natuur met een prachtig uitzicht. Omdat wij reizen op maat samenstellen, kan het voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 

Vervoer tijdens je Sri Lanka reis:

Gedurende de reis heb je een eigen auto met Engelssprekende chauffeur ter beschikking, de chauffeurs is tevens je gids. Blijf je meerdere dagen aan het strand, (vanaf 3 nachten) dan rijdt de chauffeur terug naar Colombo. Begin en eindpunt van de reis is Colombo/Negombo, de standplaats van de auto. De prijs van de bouwstenen zijn hierop gebaseerd. Begin of eindig je ergens anders, dan zal de auto leeg van/naar Negombo moeten rijden en deze 'lege rit' komt bij de totaalprijs. De bouwstenen gaan uit van een logische route en sluiten op elkaar aan. Kies je voor een andere route, dan worden de transferkosten op maat voor jouw reis uitgerekend.  
 

Treinreis in Sri Lanka

Reis je een stukje met de trein (bijvoorbeeld tussen Kandy en Ella), dan neemt de chauffeur je grote bagage mee met de personenauto, en haalt je weer op voor het vervolg van de reis. Treinkaartjes kunnen pas 4 weken van te voren gekocht worden en zijn soms binnen een paar uur uitverkocht (om vervolgens voor de hoogste prijs op de zwarte markt te worden aangeboden). Het is daarom van te voren niet te zeggen in welke klasse je reist. In het uitzonderlijke geval dat er helemaal geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, leg je de route af met de auto. 
Prijzen
De prijzen zijn geldig t/m 31 oktober 2018. Het winterseizoen loopt van 1 november 2017 t/m 30 april 2018. Het zomerseizoen loop van 1 mei t/m 31 oktober 2018. In de zomer (juli en augustus) en rond de feestdagen (van 15 december t/m 20 januari) of speciale lokale feestdagen/festivals (de hele maand februari) berekenen de hotels een hoogseizoentoeslag die we uiteraard zullen doorberekenen. Deze prijs wordt op aanvraag op maat berekend.
De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen zijn de prijzen gebaseerd op een extra bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Dit is geschikt voor kinderen onder de 12. Voor (jong) volwassenen is een eenpersoonskamer aan te raden. De prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Sri Lanka: Zomerreis - Geniet van Sri Lanka in 3 weken (mei t/m oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 1.690,- p.p.€ 1.434,- p.p.€ 1.346,- p.p.€ 1.266,- p.p.€ 1.235,- p.p.
Inclusief:
 • 17 overnachtingen met ontbijt
 • Privé-vervoer met chauffeur (behalve op vrije dagen)
 • Stadstour Galle
 • Bezoek theeplantage omgeving Nuwara Eliya
 • ​Stadsour Kandy
 • Treinrit Nanu Oya naar Ella
 • Luipaard safari in Yala Nationaal Park in privé jeep met parkranger (inclusief entree)
 • Fiets excursie met Engelssprekende gids tussen de tempels van Polonnaruwa (exclusief entree, betaal ter plaatse)
 • ​Bezoek aan Dambulla rotstempel (exclusief entree, betaal ter plaatse)
 • Beklimming van Sigiriya rots (exclusief entree, betaal ter plaatse)
 • Ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 1: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja (Galle - Sinharaja - Yala) - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 213,- p.p.€ 181,- p.p.€ 170,- p.p.€ 160,- p.p.€ 160,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Galle - Sinharaja (Waddagala zijde)
 • 2 nachten hotel midden in de natuur, inclusief ontbijt en diner
 • wandeling (3 a 4 uur) onder begeleiding van een natuurgids
 • 2 dagen auto met chauffeur

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 2: Raften en canyoning in Kitulgala (Ella - Kitulgala - Kandy) - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18 & Winter 18/19op aanvraag€ 281,- p.p.€ 232,- p.p.€ 212,- p.p.€ 197,- p.p.€ 192,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Raften en Canyoning bij Kitulgala
 • Wandeling regenwoud Makandawa met gids
 • ​transfer van Ella naar Kitulgala

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 3: Jaffna en Anuradhapura - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 490,- p.p.€ 404,- p.p.€ 377,- p.p.€ 339,- p.p.€ 326,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer vanaf Tricomalee naar Jaffna
 • Transfer vanaf Jaffna naar Anuradhapura
 • Transfer van Anuradhapura naar Negombo reeds inclusief in hoofdreis
 • 4 hotel overnachtingen  inclusief ontbijt
 • Fietsexcursie in Jaffna 1/2 dag inclusief bezoek aan Hollandse Fort en andere bezienswaardigheden in Jaffna ​
 • Auto excursie in Jaffna 1/2 dag inclusief bezoek aan bezienswaardigheden in omgeving Jaffna ​
 • Excursie naar het eiland Delft
 • Excursies in Jaffna zijn onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende gids
 • Bezoek aan Anuradhapura met eigen chauffeur
 • 4 dagen auto met Engelssprekende chauffeur

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 4: Strand en snorkelen bij Pasikudah
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 295,- p.p.€ 250,- p.p.€ 233,- p.p.€ 218,- p.p.€ 212,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Kandy-Pasikudah-Sigiriya
 • 2 hotel overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2 dagen auto met chauffeur 

Exclusief:
 • Entreegelden, donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Extensie 5: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 275,- p.p.€ 218,- p.p.€ 196,- p.p.€ 181,- p.p.€ 174,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting in Wilpattu Big Game Camp
 • 1 x lunch, 1 x diner, 1 x ontbijt
 • 1 Safari Wilpattu Nationaal Park met privé jeep en natuurgids
 • ​Entree Wilpattu Nationaal Park
 • ​1 dag auto met chauffeur
 • Transfer naar Negombo

Exclusief:
 • Extra safari's
 • Entreegelden (tenzij anders vermeld), donaties en fooien
 • Alle overige maaltijden en overige persoonlijke uitgaven

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 73,- p.p.€ 42,- p.p.€ 37,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
Kind 5-11 jaar€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.

Excursie 2: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.
Kind 5-11 jaarop aanvraag€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.

Excursie 3: Culturele voorstelling in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.

Excursie 4: Koken bij mensen thuis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.
 • Inclusief marktbezoek, kookles en lunch

Excursie 5: Olifanten safari in Minneriya Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12 jr en ouder€ 115,- p.p.€ 68,- p.p.€ 60,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Kind 5-11 jaar€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.

Excursie 6: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Alle leeftijden€ 94,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.

Excursie 7: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 115,- p.p.€ 102,- p.p.€ 83,- p.p.€ 69,- p.p.€ 66,- p.p.€ 63,- p.p.
Kind 5-11 jaarop aanvraagop aanvraag€ 59,- p.p.€ 53,- p.p.€ 50,- p.p.€ 48,- p.p.
Voor kinderen tussen 5 en 11 jaar is een kinderkorting mogelijk. De exacte prijs hangt af van het totaal aantal personen. Dit in verband met de extra transport kosten naar Udawalawa.

Excursie 8: Op safari in Yala Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 115,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Kind 5-11 jaarop aanvraagop aanvraag€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.

Excursie 9: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.

Excursie 10: Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Alle leeftijden€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Ella-Kandy) - Zomer


Breng een dag door in het Engels koloniale stadje Nuwara Eliya en maak de volgende ochtend een prachtige wandeling over de hoogvlakte van Horton Plains naar World's End, een gapende afgrond met een waanzinnig mooi uitzicht over de laagvlakte tot aan de Indische Oceaan. 

Dag 8: Treinrit van Ella naar Nuwara Eliya

Treinrit van Ella naar Nuwara Eliya
Vandaag stap je op de trein voor een prachtige treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Dit treintraject is een van de mooiste van Sri Lanka. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen, voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. Je stapt uit in het station van Nanu Oya, waar je chauffeur al op je staat te wachten om je naar Nuwara Eliya te brengen.  Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Je hebt de rest van de dag de tijd om het stadje te bekijken. Tip: drink in stijl een kopje thee in het Grand Hotel. Ook een bezoek aan de markt is de moeite waard.

 

Dag 9: Wandel over de Horton Plains naar World's End en reis via theeplantages naar Kandy

Wandel over de Horton Plains naar World's End en reis via theeplantages naar Kandy
De wekker gaat vroeg vandaag, vertrek om 5 uur, want rond 11 uur trekt de mist binnen en verdwijnt het schitterende uitzicht. In ongeveer een uur brengt de chauffeur je naar het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Horton Plains, een uitgestrekte hoogvlakte op 2100 meter hoogte. Als je op tijd vertrekt, kom je hier aan als het net licht wordt. Het bezoekerscentrum is het startpunt van een prachtige wandeling naar World's End, één van de mooiste uitzichtpunten van  Sri Lanka. Het totale wandelrondje is 9,5 kilometer en gaat over schitterend savanne-achtig landschap en door bos met uitzichten over Little World's End en de waterval Baker's Falls. Uitzichtspunt World's End ligt precies in het midden (sommige mensen lopen dezelfde weg heen en terug, echter het hele rondje lopen is evenver en biedt meer variatie). Voor je bevindt zich een gapende afgrond. Met helder weer heb je hier een spectaculair uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. 
Je rijdt terug naar Nuwara Eliya, fris je op en pak je spullen en rijd door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages in ongeveer drie uur naar Kandy. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en desgewenst kopen in het kleine fabriekswinkeltje. Hoge kwaliteit, en meestal kun je deze thee niet in de normale winkels kopen. Een leuk souvenier! Kandy is een gemoedelijke stad gelegen aan een kunstmatig meer in de groene heuvels. Je overnacht in een sfeervol hotel in de heuvels rondom Kandy.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Ella-Kandy) - Zomer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya, treinrit Banderella - Nanu Oya
Dag 9: Nuwara Eliya - Kandy, Excursie Horton Plains - Kandy (auto), theeplantage
Dag 10: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 11: Kandy
Dag 12: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 13: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 14: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 15: Sigiriya - Trincomalee
Dag 16: Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 20: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Nuwara Eliya en wandeling World's End in Horton Plains (Ella-Kandy) - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18op aanvraag€ 144,- p.p.€ 124,- p.p.€ 114,- p.p.€ 107,- p.p.€ 103,- p.p.


Extensie 2: Extra vrije dag in Trincomalee


Wil je nog een dag langer genieten van Trincomalee en zijn prachtige stranden? Kies dan voor een extra dag in Trincomalee. 

Dag 18: Relaxte vrije dag in Trincomalee

Relaxte vrije dag in Trincomalee
Nog een dag om te genieten van Trincomalee en zijn prachtige stranden. Echt vakantie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Trincomalee:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 9: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 10: Kandy
Dag 11: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 12: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 13: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 14: Sigiriya - Trincomalee
Dag 15: Trincomalee
Dag 16: Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 20: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra vrije dag in Trincomalee
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 89,- p.p.€ 70,- p.p.€ 72,- p.p.€ 64,- p.p.€ 66,- p.p.


Extensie 3: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja (Galle - Sinharaja - Yala) - Zomer


Wandel door het ongerepte tropische regenwoud van Sinharaja, met een enorme rijkdom aan planten en dieren. Slaap in het tropisch regenwoud. 

Dag 4: Slaap in het ongerepte regenwoud bij Sinharaja

Slaap in het ongerepte regenwoud bij Sinharaja
Je chauffeur brengt je naar Sinharaja in het zuidwesten van Sri Lanka, een mooie route van ongeveer 4 uur door het heuvelachtige en groene binnenland. Het ongerepte tropische regenwoud van Sinharaja is het grootste intact gebleven restant van de oerbossen waarmee Sri Lanka ooit bedekt was. Vanwege zijn enorme ecologische waarde, is Sinharaja door de UNESCO verklaard tot erfgoed van wereldbelang. Het regenwoud van Sinharaja is een bijzonder gebied met een enorme rijkdom aan planten en dieren. Fantastisch om te wandelen! Sinharaja is ook populair onder vogelliefhebbers vanwege de vele vogelsoorten die er leven. Je overnacht in een eenvoudig hotel midden in het regenwoud. Je komt hier helemaal tot rust, het lijkt wel of je hier veel dieper kunt ademhalen. Het is heerlijk in slaap vallen met de geluiden van het regenwoud. Hoor je de krekels?

Dag 5: Wandeling door het regenwoud van Sinharaja

Wandeling door het regenwoud van Sinharaja
Vandaag maak je een wandeling van 3 a 4 uur door het regenwoud onder leiding van een ervaren natuurgids. De gids kan je van alles vertellen over de planten en bomen die je onderweg tegenkomt. Bewonder de woudreuzen die oeroud lijken. Met een beetje geluk spot je ook inwoners van het regenwoud van Sinharaja, zoals verschillende vogels, apen, varanen of de reuzeneekhoorn.
Trek schoenen met profiel aan, want er kunnen soms steile paadjes zijn. Net als in iedere jungle kunnen hier wel eens bloedzuigers zitten, zeker na een buitje. Dat hoort er bij! Voor de wandeling krijg je speciale ‘tekensokken’ die je over je sokken en lange broek heen aantrekt. Daarna flink spuiten met insect repellent en meestal heb je er dan weinig last van.

Meenemen voor de wandeling: dagrugzak voor water en camera, wandelschoenen (lichtgewicht is prima), zonnebrandcrème, zonnepet, regenponcho en plastic zak om camera te beschermen (in een regenwoud regent het regelmatig, zoals de naam al doet vermoeden), insectenrepellent.  

Dag 6: Elephant Transit Home en naar Tissamaharama

Elephant Transit Home en naar Tissamaharama
Vandaag vertrek je uit het regenwoud, een rit van ongeveer 4,5 uur. Tip: Als je (na een uur of 3 rijden) langs Udawalawe rijdt, kun je rond 12 uur een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home. Hier worden weesolifanten tijdelijk opgevangen, totdat ze groot genoeg zijn, om in Udawalawe Nationaal Park uit te zetten. Je kunt van een afstandje het voeren bekijken, (om 9, 12, 15 en 18 uur) en dit duurt een half uur. Je mag de olifanten uiteraard niet aanraken en je kijkt van een afstandje, ze moeten wild blijven om uit te kunnen worden gezet. Ook is er een heel leuk informatiecentrum vol olifantenweetjes waar je een half uur rond kunt kijken. In totaal neemt een bezoekje een uur in beslag. Met je entree van ongeveer €2,50 help je de opvang van de olifanten te financieren. Inmiddels zijn er al zo'n 90 olifanten succesvol in het wild uitgezet. In Tissamaharama kun je 's middags relaxen of een bezoek brengen aan het nabijgelegen dorpje. Wil je vanmiddag of morgenmiddag een citytour doen, dan kun je kiezen uit een aantal bezienswaardigheden bekijken. Volgens de legende is Boeddha in Tissamaharama geweest. In de hoogtijdagen van Koning Kavantissa zouden er 12.000 boeddhistische monniken in Tissamaharama hebben geleefd en er zijn nog restanten uit deze glorietijden te vinden waar je even kunt stoppen. Het is niet te vergelijken met Anuradhapura of Polonnaruwa, maar daardoor is het ook rustiger en dat kan ook heel aangenaam zijn. Overleg met je chauffeur wat je wilt bezoeken. Het meer van Tissa Wewa is rond de 2de eeuw voor Christus aangelegd en lokale mensen koelen hier graag even af. Het meer zit vol watervogels. Tip: Soms kun je voor een paar euro een vissersbootje huren om een klein uurtje rond te worden gevaren. Aan de oever ligt de charmante Yatala Wehera Dagoba die relieken van Boeddha zou bevatten: een voortand en een kies. Erom heen is een muur met olifantenhoofden en een gracht. Er is een klein museum bij, waar de legende wordt verteld van de prinses Vihara Maha Devidie die aan de zee werd geofferd door haar vader, de Koning. Ze spoelde aan in Tissa en ontmoette de  goede koning Kavantissa. Samen kregen ze een zoon die later de held van de natie zou worden, Koning Dutugemunu. Een typisch gevalletje en ze leefden nog lang en gelukkig! 
In het centrum vind je nog 2 tempels, Boeddha mediteerde hier samen met 500 volgelingen die hier verlicht raakte. De drukbezochte stralendwitte Tissa Dagoba van bijna 56 meter hoog met een omtrek van 165 meter is in de derde eeuw voor Christus gebouwd en was in die tijd de grootste van het eiland. Het zou een tand en een bot van het voorhoofd van Boeddha bevatten. (Je vraagt je weleens af hoeveel tanden Boeddha moet hebben gehad, maar dit is niet iets om met de devote gelovigen te bespreken.) Voor Boeddhisten is dit een van de 16 heiligste plekken van het eiland die ze ooit willen bezoeken. Er vlakbij ligt de Santagiri Dagoba (ook wel: Sandagiri Dagoba). Uiteraard zijn dit zeer heilige plaatsen voor Sri Lankanen, bedek dus je schouders en knieën, en aangezien je blootsvoets moet, zijn sokken mee ook handig voor hete stenen. 
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen in het regenwoud van Sinharaja (Galle - Sinharaja - Yala) - Zomer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Sinharaja
Dag 5: Sinharaja, nature walk 3-4 uur
Dag 6: Sinharaja - Tissamaharama, Elephant Transit Home Udawalawe
Dag 7: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 8: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 9: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 10: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 11: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 12: Kandy
Dag 13: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 14: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 15: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 16: Sigiriya - Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee
Dag 20: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 21: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Wandelen in het regenwoud van Sinharaja (Galle - Sinharaja - Yala) - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 213,- p.p.€ 181,- p.p.€ 170,- p.p.€ 160,- p.p.€ 160,- p.p.


Extensie 4: Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Kandy - Knuckles - Sigiriya) - Zomerreis


Geniet van geweldige uitzichten en wandel door de Knuckles Mountain Range, een schitterend gebergte dat nog weinig toeristen bezocht wordt. . 

Dag 11: Spectaculaire bergrit naar Knuckles Mountain Range

Spectaculaire bergrit naar Knuckles Mountain Range
In de omgeving van Kandy zijn spice gardens, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. De rondleiding is vaak gratis. Bij alle spice gardens zijn uiteraard ook winkeltjes en men hoopt natuurlijk dat je hier iets koopt. De kruiden zijn hier vaak wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn. Het is een spectaculaire rit door de bergen van ongeveer 3 uur van Kandy naar de Knuckles Mountain range. De Knuckles Mountain Range is een prachtig gebergte met veel wandelmogelijkheden. Knuckles heeft zijn naam te danken aan haar toppen, die op gebalde vuisten lijken. In Knuckles vind je veel vegetatietypen, van regenwoud tot steppe en savanne. Het gebergte kent dan ook een enorme rijkdom aan planten- en diersoorten, waarvan sommige alleen in dit gebied voorkomen. Je verblijft in een eenvoudig lokaal guesthouse, maar wat een uitzicht! In de middag kun lekker relaxen, een boek lezen en van het mooie uitzicht genieten of zelf wat wandelen in de omgeving.
 

Dag 12: Wandeling door de bergen van Knuckles Mountain Range

Wandeling door de bergen van Knuckles Mountain Range
Vandaag staat er een wandeling door het gebergte van de Knuckles Mountain Range op het programma. Onder leiding van een plaatselijke gids (spreekt beperkt Engels) verken je dit prachtige gebied. De gids wijst de weg, bergopwaarts voor een prachtig uitzicht over de vallei. Afhankelijk van je tempo, en hoeveel je onderweg stopt voor foto's en dergelijke kan de wandeling een uur of 5 in beslag nemen. Neem een take-away lunch en voldoende drinkwater mee. Tip: Kijk 's avonds of je vuurvliegjes of vallende sterren ziet. Wie weet heb je geluk!

Dag 13: Door de bergen naar Sigiriya via Dambulla rotstempels

Door de bergen naar Sigiriya via Dambulla rotstempels
Het is ongeveer 4 uur rijden van Knuckles naar Sigiriya. De eerste anderhalf uur rijd je door de bergen met weer geregeld prachtige uitzichten. Onderweg stop je bij de rotstempels van Dambulla. Dambulla bestaat uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. Desgewenst kun je ook nog een stop maken bij een spice garden, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. Bij alle spice gardens zijn uiteraard ook winkeltjes. De kruiden zijn hier vaak wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Kandy - Knuckles - Sigiriya) - Zomerreis:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 9: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 10: Kandy
Dag 11: Kandy - Knuckles, spice garden
Dag 12: Knuckles, wandeling met lokale gids (full day), take-away lunch
Dag 13: Knuckles - Sigiriya, Dambulla rotstempels
Dag 14: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 15: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 16: Sigiriya - Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee
Dag 20: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 21: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Wandelen door de Knuckles Mountain Range (Kandy - Knuckles - Sigiriya) - Zomerreis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18 & Winter 18/19op aanvraag€ 319,- p.p.€ 263,- p.p.€ 241,- p.p.€ 223,- p.p.€ 212,- p.p.


Extensie 5: Raften en canyoning in Kitulgala (Ella - Kitulgala - Kandy) - Zomer


Zoek je avontuur tijdens je Sri Lanka rondreis? Ga in Kitulgala raften en canyoning in een groene omgeving. Maak een wandeling door het dorp en regenwoud. 
 

Dag 8: Treinrit en via theeplantages van Nuwara Eliya naar Kitulgala

Treinrit en via theeplantages van Nuwara Eliya naar Kitulgala
Vandaag stap je op de trein voor een prachtige treinrit door de bergen. De trein baant zich een weg door prachtige groene heuvels met theevelden en bossen. Dit treintraject is een van de mooiste van Sri Lanka. Voor de treinreis boeken we afhankelijk van beschikbaarheid First class of Second Class. Treintickets zijn in Sri Lanka pas 30 dagen voor de reisdag te boeken, en in de populaire reismaanden kan het voorkomen dat alle tickets in één dag uitverkocht zijn. In dat geval kunnen we altijd nog een derde klasse kaartje regelen, voor deze klasse kunnen we echter geen zitplaatsen reserveren. Na een 2 uur durende treinrit, waarbij je vooral uit het raampje kijkt, stap je uit in het station van Nanu Oya, waar je chauffeur (met je bagage in de auto) al op je staat te wachten om je naar Nuwara Eliya te brengen. Het koloniale plaatsje Nuwara Eliya is een van de oude ‘hill stations’ uit de tijd van de Engelse overheersing. Hier zochten de Britten verkoeling van de Sri Lankaanse hitte. Het stadje ademt met zijn oude landhuizen, het Grand Hotel en mooie tuinen nog altijd een Brits koloniale sfeer. Je hebt kort de tijd om het stadje te bekijken. Vervolgens rijd je door een prachtig heuvellandschap vol theeplantages in ongeveer drie uur naar Kitulgala. Onderweg breng je een bezoek aan een van de theeplantages. Tijdens een rondleiding leer je het hele proces van theestruik tot aan je kopje thee en leer je de verschillen tussen de verschillende soorten thee. Na afloop kun je thee proeven en uiteraard eveneens desgewenst kopen. Kitulgala is prachtig gelegen aan de rivier de Kelani middenin het regenwoud van Makandawa. Leuk wetenswaardigheidje is dat hier de beroemde film 'Bridge over the river Kwai' is opgenomen. De film gaat over de aanleg van de brug over de Kwai rivier in Thailand door Engelse krijgsgevangenen in de tweede wereldoorlog en heeft vele oscars gewonnen. Ook grappig: bij het Plantation Hotel is een piepklein Rolls Royce museum. Queen Elizabeth en Prins Phillip werden in een van deze autos rondgereden tijdens hun staatsbezoek aan Sri Lanka!
 

Dag 9: White water rafting en Canyoning bij Kitulgala

White water rafting en Canyoning bij Kitulgala
De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle en biedt volop sportief vermaak. Je doet vanochtend een combinatie van white water raften. en canyoning in één. Zwemvest en helm krijg je ter plaatse, zorg zelf voor schoenen die in het water kunnen, zoals gympen. Trek t-shirt of hemdje aan en een korte broek over je zwemkleding. Het leuke van raften is de afwisseling. Het ene moment geniet je van de groene rivierbanken, en zie je een vogel de rivier over vliegen. Net als je denkt: "Wat is het hier mooi!" moet je aan de bak. Een rapid in aantocht, peddelen met zijn allen! Een flinke adrenaline kick als het water om je heen kolkt en dan... ben je op miraculeuze wijze alweer door de rapid heen. Nat word je zeker, maar je rafting gids weet wat hij doet, en je weet dat je in veilige handen bent. Halverwege sleep je je raft op de kant en maak je een canyoning tocht in een zijarm van de rivier. Glij van een natuurlijke waterglijbaan en plons in een diepe poel koud water. Klauter naar het volgende punt en hier spring je van een rots het water in. Spannend op een leuke manier. Wees gerust, met een normale conditie en een dosis gevoel voor avontuur kan iedereen het. De stroomversnellingen hebben graad 2 en 3/3+. White water raften op de Kelani rivier is zowel voor beginners als voor mensen die al eerder geraft hebben een geweldige ervaring, de minimum leeftijd is 8 jaar. (Met kinderen vanaf zes jaar is het ook mogelijk om een boottocht te maken over een rustiger stuk van de rivier.. Vraag van te voren een aangepast programma aan.) De rest van de dag kun je moe maar zeer voldaan chillen met uitzicht op de rivier. Wat een stoere dag was dit! Een koud drankje is nu wel verdiend.
 
 

Dag 10: Wandeling dorpje en Makandawa regenwoud en naar Kandy

Wandeling dorpje en Makandawa regenwoud en naar Kandy
In de vroeg ochtend maak je een mooie wandeling van zo'n drie uur door het Makandawa regenwoud onder leiding van een ervaren natuurgids. Bestel een take-away ontbijt en neem ruim water mee. Eerst steek je de hangbrug over de rivier over, daarna wandel je door het dorpje. Onderweg kwamen wij kinderen tegen op weg naar school. Wie weet spot je in het bos een bijzondere vogel, zoals de zwarte arend of blue magpie. Vogelliefhebbers komen hier heel graag. Na de lunch rijd je door een prachtig landschap in z’n drie uur naar Kandy. Kandy is een gemoedelijke stad gelegen aan een kunstmatig meer in de groene heuvels. Je overnacht in een sfeervol hotel in de heuvels rondom Kandy.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Raften en canyoning in Kitulgala (Ella - Kitulgala - Kandy) - Zomer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kitulagala, treinrit Banderella - Nanu Oya
Dag 9: Kitulgala, Raften & Canyoning
Dag 10: Kitulgala - Kandy, Makandawa rainforest
Dag 11: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 12: Kandy
Dag 13: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 14: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 15: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 16: Sigiriya - Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee
Dag 20: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 21: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Raften en canyoning in Kitulgala (Ella - Kitulgala - Kandy) - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomer 18 & Winter 18/19op aanvraag€ 281,- p.p.€ 232,- p.p.€ 212,- p.p.€ 197,- p.p.€ 192,- p.p.


Extensie 6: Jaffna en Anuradhapura - Zomer


Ga van de gebaande paden naar Jaffna in het hoge noorden! Ontdek de sporen van de specerijenhandel van de VOC en maak een boottocht naar het eiland Delft. Ervaar de boeiende hindoeïstische Tamil cultuur.

Dag 14: Naar Jaffna in het noorden van Sri Lanka

Naar Jaffna in het noorden van Sri Lanka
Vanaf Trincomalee in het ongeveer vier uur rijden naar Jaffna helemaal in het noorden van Sri Lanka, onderweg zul je daarnaast natuurlijk stoppen voor lunch en om foto's te maken waardoor je ongeveer halverwege de middag aankomt. Jaffna wordt nog maar mondjesmaat door toeristen bezocht, echt een plekje voor avonturiers die graag van de gebaande paden gaan! De stad is het politieke, economische en culturele centrum van de Tamil-gebieden. Vanwege de burgeroorlog is het noorden van Sri Lanka lang niet toegankelijk geweest voor bezoekers. Echter, al sinds 2009 is de rust weergekeerd en wordt er hard gewerkt aan de wederopbouw. Jaffna is een heerlijk relaxte stad om te verblijven, ver weg van de gebaande paden. Voor Nederlanders is Jaffna extra interessant vanwege de Nederlandse rol in de specerijenhandel door de VOC. Daarnaast is het boeiend om het verschil in cultuur te zien met de rest van Sri Lanka. De Tamils zijn hindoe, terwijl de Singalezen meestal boeddhist zijn. In Jaffna vind je dan ook veel hindoetempels en de sfeer doet denken aan Zuid-India. De belangrijkste tempel van Jaffna is de Nallur Kandaswamy-tempel, een prachtige tempel in typisch Zuid-Indiase stijl met druk bewerkte tempeltorens.  
 
In Jaffna kun je ook heerlijk relaxen aan een van de mooie zandstranden. Op het schiereiland Karaitivu vind je Casuarine Beach, het beste strand in de omgeving van Jaffna. In plaats van palmbomen vind je hier casuarinabomen. Het strand loopt langzaam af en er zijn bijna geen golven, waardoor je ver de zee in kunt lopen.

Dag 15: Bezoek het Hollandse fort van Jaffna en fiettocht Jaffna

Bezoek het Hollandse fort van Jaffna en fiettocht Jaffna
Vandaag breng je onder leiding van een lokale Engelssprekende gids een bezoek aan de bezienswaardigheden in Jaffna en omgeving. In de ochend verken je met de auto het schiereiland. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Point Pedro, het meest noordelijke stadje van Sri Lanka. Bij Kantarodai vind je 30 kleine boeddhistische stoepas die zo'n 2000 jaar oud zouden zijn. Er doen verschillende legendes de ronde over deze stoepas. In de middag staat er een leuke fietstocht in Jaffna op het programma. Loop over de muren van het stervormige Fort Jaffna, indrukwekkend groot! Het is in 1616 gebouwd door de Portugezen, in 1658 hebben de Nederlanders onder de vlag van de Verenigde Oostindische Compagnie het fort veroverd en vervolgens versterkt. De Hollandse invloeden zijn nog goed terug te zien. Op je fietstocht kom je bijvoorbeeld langs de haven, kerken, de bibliotheek, archeologisch museum en je kunt een pitstop houden in een ijssalon. Bijzonder is ook het bezoek aan de hindoeïstische Nallur tempel tijdens gebedstijd in de namiddag. 

Dag 16: Boottocht naar het eiland Delft bij Jaffna

Boottocht naar het eiland Delft bij Jaffna
Vandaag breng je een bezoek aan het eiland Neduntheevu, ofwel Delft. In de tijd van de Nederlandse overheersing kregen de acht voornaamste eilanden rondom Jaffna de namen van Nederlandse steden. Inmiddels hebben alle eilanden weer een inheemse naam, maar Neduntheevu wordt nog vaak bij zijn oude naam Delft genoemd. Delft is het grootste eiland en is te bereiken vanaf de veerpont bij Karikattuwan, een uurtje rijden van Jaffna. De overtocht naar het eiland Delft gaat met een openbare ferry. Het kan soms erg druk zijn op de boot, iedereen moet met al zijn boodschappen en marktkoopwaar over en weer. Zie het als een echte lokale ervaring! Per tuktuk ontdek je Delft, een eiland vol bijzondere en magische verhalen, zoals de voetafdruk van de apengod Hanuman. Ook op Delft vind je ruïnes van een Nederlandse fort, opgebouwd uit dood koraal. Op het eiland leven wilde paarden, die vroeger door de Portugezen zijn geïntroduceerd. Als je wilt kun je ook nog naar het strand voor een verkoelende duik. 

Dag 17: Pelgrimsstad Anuradhapura met zijn heilige boom

Pelgrimsstad Anuradhapura met zijn heilige boom
Over de rit naar Anuradhapura doe je ongeveer 4 uur. Bespreek met je chauffeur welke bezienswaardigheden je wilt zien. Als je wilt kun je Mihintale bezoeken, zo'n 11 kilometer ten noordoosten van Anuradhapura. Deze bergtop is een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor boeddhisten op Sri Lanka. Hier vond de ontmoeting plaats tussen de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiya Tissa, die vervolgens het boeddhisme in Sri Lanka introduceerde. Klim zo'n 350 treden omhoog naar de top voor de witte dagoba, het witte boeddhabeeld en een schitterend uitzicht. 
Of ga vanmiddag of morgenochtend naar Anuradhapura, de meest heilige stad van Sri Lanka. De stad wordt gezien als de geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka en trekt veel pelgrims, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Je bent hier echt tussen de lokale mensen. Dit is een belangrijke pelgrimsplek voor de lokale bevolking, dus pas je kleding aan en bedek schouders en knieën. (Tip: breng sokken mee, de stenen kunnen heet zijn van de zon.) Anuradhapura was 1500 jaar lang de koninklijke hoofdstad van Sri Lanka, maar werd verlaten vanwege de vele invallen vanuit India. De indrukwekkende archeologische overblijfselen van de oude stad staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Anuradhapura heeft onder meer een aantal gigantische stupa's, in Sri Lanka dagoba’s genoemd. Ook heel bijzonder is de Sri Maha Bodhi, een heilige bo-boom van maar liefst 2200 jaar oud, volgens velen de oudste boom ter wereld. Het is een stek van de heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier bloemen offers brengen en andere rituelen uitvoeren.

Dag 18: Naar het vissersplaatsje Negombo

Naar het vissersplaatsje Negombo
Heb je Anuradhapura nog niet bezocht, dan kan dat in de ochtend. In 4 uur rij je naar Negombo, een gezellig vissersplaatsje. Het wordt ook wel 'Little Rome' genoemd vanwege de vele katholieke kerken, die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Ook vind je er kanalen die nog door de Nederlanders zijn aangelegd om de handel in specerijen te vergemakkelijken. Het is leuk om een fiets te huren en de Hollandse kanalen en het levendige centrum van Negombo per fiets te verkennen. Je verblijft hier in een gezellig hotel met zwembad vlakbij het strand van Negombo.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Jaffna en Anuradhapura - Zomer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 9: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 10: Kandy
Dag 11: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 12: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 13: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 14: Trincomalee - Jaffna
Dag 15: Jaffna, Excursie surroundings by car & afternoon bike trip Jaffna (full day guide)
Dag 16: Jaffna, bezoek aan Delft, lokale ferry, tuktuk, guide
Dag 17: Jaffna - Mihintale - Anuradhapura
Dag 18: Anuradhapura - Negombo
Dag 19: Trincomalee
Dag 20: Trincomalee
Dag 21: Trincomalee
Dag 22: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 23: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 6: Jaffna en Anuradhapura - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 490,- p.p.€ 404,- p.p.€ 377,- p.p.€ 339,- p.p.€ 326,- p.p.


Extensie 7: Strand en snorkelen bij Pasikudah


Geniet van witte stranden, palmbomen en een azuurblauwe zee in Pasikudah. Deze badplaats is bij veel toeristen nog onbekend, en je kunt hier genieten van verlaten palmenstranden. 

Dag 11: Naar het strand van Pasikudah aan de Oostkust

Naar het strand van Pasikudah aan de Oostkust
Onderweg kun je een stop maken bij een spice garden, waar een gids je uitleg geeft over het kweken van allerhande specerijen, zoals kaneel, vanille, peper, etc. Bij alle spice gardens zijn uiteraard ook winkeltjes. De rondleiding is vaak gratis, er wordt dan wel een beetje gehoopt dat je iets koopt in het winkeltje. De kruiden zijn hier wel wat duurder dan op de markt, maar vaak ook mooier verpakt, waardoor het leuke cadeautjes voor het thuisfront zijn. Je chauffeur brengt je in zo'n 5 uur naar de strandplaats Pasikudah in het oosten van Sri Lanka. Je verblijft de komende dagen in een fijn hotel met zwembad aan het strand. Pasikudah staat bekend om haar prachtige, ongerepte stranden met een kristalheldere zee. Door het langzaam aflopende strand kun je meters ver de zee inlopen. Pasikudah is nog niet zo toeristisch, het is hier meestal dan ook heerlijk rustig. Het heldere water met zijn uitbundig gekleurde vissen leent zich bij uitstek voor snorkelen en duiken. Om bij snorkelplekken te komen, moet je wel een bootje huren. Verbaas je over de wondere onderwaterwereld. Het is net alsof je in een aquarium zwemt!  (April t/m oktober zijn hiervoor de beste maanden, omdat de zee dan het rustigste is. Buiten deze maanden kun je nog steeds snorkelen, maar het zicht is minder goed omdat de zee minder rustig is.)

Dag 12: Strand Pasikudah of snuif Hollandse historie in Batticaloa

Strand Pasikudah of snuif Hollandse historie in Batticaloa
Vandaag heb je de hele dag om te genieten van het heerlijke strand van Pasikudah. Of bezoek het provincie hoofdstadje Batticaloa, een klein uurtje naar het zuiden. Je chauffeur brengt je er graag naar toe. Vlak buiten Batticaloa vind je een voormalig Nederlands fort van de Verenigde Oostindische Compagnie, wat een bezoekje waard is. Grappig, dat er zoveel sporen van de Nederlandse handel zijn te vinden aan de andere kant van de wereld. Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren, met mooi uitzicht over de zee.

Dag 13: Via de rotstempels van Dambulla naar Sigiriya

Via de rotstempels van Dambulla naar Sigiriya
Vandaag reis je via Damublla naar Sigiriya, ongeveer 3,5 uur rijden. De rotstempels van Dambulla bestaan uit een serie van 5 grotten met prachtige boeddha beelden en fresco’s. De eerste grot is de ‘Grot van de goddelijke koning’, en heeft een 15 meter lange liggende Boeddha. Aan zijn voeten zit zijn leerling Ananda en bij zijn hoofd de god Vishnu. De ‘Grot van de grote koningen’ is de tweede grot en het grootste en meest indrukwekkend. In de grot staan 56 levensgrote beelden van Hindoestaanse goden als Vishnu en Ganesha. In het midden is een kleine waterbron waarvan men zegt dat het de zwaartekracht trotseert.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Strand en snorkelen bij Pasikudah:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 9: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 10: Kandy
Dag 11: Kandy - Pasikudah, spice garden
Dag 12: Pasikudah
Dag 13: Pasikudah - Sigiriya, bezoek rotstempel Dambulla
Dag 14: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 15: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 16: Sigiriya - Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Dag 19: Trincomalee
Dag 20: Trincomalee - Negombo, Anuradhapura
Dag 21: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 7: Strand en snorkelen bij Pasikudah
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 295,- p.p.€ 250,- p.p.€ 233,- p.p.€ 218,- p.p.€ 212,- p.p.


Extensie 8: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten - Zomer


Slaap in safari tenten midden in de ongerepte natuur van Wilpattu Nationaal Park. Het grootste en oudste Nationaal Park van Sri Lanka wordt veel minder bezocht dat de parken in het zuiden. 

Dag 18: Tempelstad Anuradhapura en slapen in safari tenten

Tempelstad Anuradhapura en slapen in safari tenten
Onderweg (na 2 uur rijden) maak je een stop bij de 1000 jaar oude tempelstad Anuradhapura. Dit was eeuwenlang de hoofdstad van Sri Lanka en is nu een van de belangrijkste historische steden van het land. De oude stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en trekt veel pelgrims, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Anuradhapura heeft onder meer een aantal gigantische stupa's, in Sri Lanka dagoba’s genoemd. Ook heel bijzonder is de Sri Maha Bodhi, een heilige bo-boom van maar liefst 2200 jaar oud, volgens velen de oudste boom ter wereld. Het is een stek van de heilige boom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Pelgrims uit het hele land komen hier bloemen offers brengen en andere rituelen uitvoeren. Dit is een belangrijke pelgrimsplek voor de lokale bevolking, dus pas je kleding aan en bedek schouders en knieën. (Tip: breng sokken mee, de stenen kunnen heet zijn van de zon.)
 
Na een uurtje rijden kom je aan in het Big Game Camp aan de rand van Wilpattu Nationaal Park. Het Wilpattu National Park is met 1000 km2 het grootste en oudste nationale park van Sri Lanka. Wilpattu betekent meer, het park heeft dan ook veel meertjes, die veel dieren aantrekken. Daarnaast vind je hier uitgestrekte moerasgebieden en bossen. Je verblijft in luxe safaritenten met echte bedden en een eigen douche en toilet. De tenten liggen verscholen in de jungle, je dompelt je helemaal onder in de natuur. Vanaf het moment van aankomst word je in de watten gelegd door het personeel van het kampement. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen. Als je wilt, leert de kok enkele typische Sri Lankaanse gerechten maken in een informele 'kookcursus'. Wij leerden roti en dahl maken. Geef bij boeking aan, als je dit wilt doen. 
 
Na een heerlijke lunch kun je kiezen of je vanmiddag al een extra safari wil boeken in het Wilpattu Nationaal Park (niet in begrepen, op aanvraag; de safari duurt 3 uur en begint om half 3). Of misschien ga je liever even luieren in de omgeving van je tent. Het diner wordt geserveerd op een bijzondere plek in de omgeving van het kampement. In de avond wordt er een kampvuur gemaakt. Wat is beter dan in slaap vallen met de geluiden van de natuur op de achtergrond?

Dag 19: Safari op Wilpattu

Safari op Wilpattu
Vroeg uit de veren, want de vroege ochtend is het beste tijdstip om dieren te spotten. Je gaat van 6 tot ongeveer 10 uur op safari in Wilpattu Nationaal Park (inclusief). Deze safari duurt 3 uur. De safari is georganiseerd door het kamp (minimum 2 personen), en je jeepchauffeur is een kei in het spotten van dieren en vogels.​ Wilpattu staat bekend om zijn rijkdom aan diersoorten. In Wilpattu leven luipaarden, lippenberen (sloth bear), wilde olifanten, waterbuffels, apen, herten, pauwen, leguanen, bengaalse varanen, cobra’s, pythons en krokodillen. Je ziet hier wellicht wat minder snel luipaarden en wat minder grote olifanten groepen, maar als je ze ziet is het daardoor ook in veel meer rust. Zo heb je meer een safari gevoel en natuurbeleving, dan in de populaire, maar daardoor drukke andere nationaal parken. Ook vind je hier meer dan 200 vogelsoorten. Zo kun je bijvoorbeeld de witte ibis en de lepelaar spotten. Na de safari pak je je spullen en rij je in 4 uur naar Negombo, een gezellig vissersplaatsje. Het wordt ook wel 'Little Rome' genoemd vanwege de vele katholieke kerken, die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Ook vind je er kanalen die nog door de Nederlanders zijn aangelegd om de handel in specerijen te vergemakkelijken. Het is leuk om een fiets te huren en de Hollandse kanaal en het levendige centrum van Negombo per fiets te verkennen. Je verblijft hier in een gezellig hotel met zwembad vlakbij het strand van Negombo.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten - Zomer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Colombo - Galle, transfer
Dag 3: Galle, Galle fort walking tour
Dag 4: Galle - Tissamaharama, city tour:Tissa Wewa, Yatala Dagoba, Tissa Dagoba, Santagiri Dagoba
Dag 5: Tissamaharama, safari Yala nationaal park, Kataragama tempel
Dag 6: Tissamaharama - Ella, Rawana Falls
Dag 7: Ella, wandeling Little Adam’s Peak, 9 Arches Bridge
Dag 8: Ella - Nuwara Eliya - Kandy, Banderella -Nanu Oya (trein), Nuwara Eliya, theeplantage
Dag 9: Kandy, boeddhistic monk, botanische tuinen en citytour
Dag 10: Kandy
Dag 11: Kandy - Sigiriya, spice garden, rotstempel Dambulla
Dag 12: Sigiriya, klim Lion Rock en village trail
Dag 13: Sigiriya, fietsen Polonaruwa (excl entree)
Dag 14: Sigiriya - Trincomalee
Dag 15: Trincomalee
Dag 16: Trincomalee
Dag 17: Trincomalee
Dag 18: Trincomalee - Anuradhapura - Wilpattu
Dag 19: Wilpattu - Negombo, safari (6-10 AM)
Dag 20: Negombo - vliegveld Colombo, transfer
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 8: Op safari in onontdekt Wilpattu & slapen in safari tenten - Zomer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zomerop aanvraag€ 275,- p.p.€ 218,- p.p.€ 196,- p.p.€ 181,- p.p.€ 174,- p.p.
Excursies

Ella

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock

Wandeling Ella's Rock
De hike naar Ella Rock is een redelijk zware wandeling van 11 km en een pittige klim. Ideaal als je sportief bent en op vakantie wat extra uitdaging zoekt. De wandeling gaat door groene heuvels en langs theeplantages. Boven aangekomen word je beloond met een fantastisch uitzicht over het groene landschap met Ella Gap, Little Adam's Peak en Namunukula Mountain. Onderweg naar Ella Rock kom je langs een beroemde grot, die een rol speelt in het hindoe epos de Ramayana. Volgens dit liefdesverhaal werd Sita hier door de demonenkoning Rawana gevangen gehouden.
 

Excursie 1: Wandeling Ella's Rock
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 73,- p.p.€ 42,- p.p.€ 37,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
Kind 5-11 jaar€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.Galle

Excursie 2: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)

Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
Wat is er leuker dan op de fiets het platteland rondom Galle te ontdekken? Je begint bij het meeting-point aan de rand van Galle. De eerste stop is een theefabriek, waar je het proces van theeblaadje tot theekopje ziet. Op het Koggala meer kun je bootje varen naar de kleine eilandjes, waarvan sommigen bewoond. Het moerasland erom heen is een broedplaats voor vele vogels. Fiets verder door rijstvelden, kokosnoten-, rubber- en kaneelplantages. Bij Unawatuna stop je bij een mooi strandje en een unieke Boeddhistische tempel. Een relaxte ochtend fietsen (15 km) met genoeg te zien onderweg, waardoor de excursie zo'n 3 a 4 uur duurt.

Excursie 2: Fietsen op het platteland bij Galle (15 km, 3-4 uur met stops)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.€ 42,- p.p.
Kind 5-11 jaarop aanvraag€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.€ 30,- p.p.Kandy

Excursie 3: Culturele voorstelling in Kandy

Culturele voorstelling in Kandy
In de avond kun je een culturele dansvoorstelling bijwonen. De dansers dragen prachtige kostuums en voeren verschillende dansen uit. De show wordt afgesloten met vuurdansers die vuur spuwen en over gloeiende kolen lopen.

Excursie 3: Culturele voorstelling in Kandy
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.€ 11,- p.p.Excursie 4: Koken bij mensen thuis

Koken bij mensen thuis
Dit is niet alleen de lekkerste, maar ook de gezelligste excursie van Sri Lanka! Eerst ga je samen met je kookgids inkopen doen. Vervolgens ga je bij de gids thuis koken, ondertussen kun je volop babbelen en vragen stellen over het leven in Sri Lanka. Samen maak je een heerlijke Sri Lankaanse lunch en die je met zijn allen opeet. Met een beetje geluk komen meer familieleden thuis, van haar dochtertje tot oma. Wij vinden het heerlijk om te zien hoe mensen echt leven.

Excursie 4: Koken bij mensen thuis
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.€ 20,- p.p.Sigiriya

Excursie 5: Olifanten safari in Minneriya Nationaal Park

Olifanten safari in Minneriya Nationaal Park
Tussen Polonnaruwa en Sigiriya ligt het nationaal park Minneriya. Minneriya heeft uitgestrekte vlaktes en is met name beroemd om zijn olifanten die in grote groepen in het park leven. In Minneriya vind je in juli en augustus zelfs de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Daarnaast leven er apen, krokodillen, varanen en vele soorten vogels. Ook zijn er luipaarden in Minneriya, maar die worden hier niet vaak gespot. De chauffeur zet je rond half 3 af vlakbij de ingang van het park. Hier stap je in de jeep en rijdt naar de toegangspoort waar de safarichauffeur entree kaarten koopt. Hierna ben je klaar om op zoek te gaan naar de olifanten en ander wildlife van Minneriya. Camera bij de hand! De excursie is per privé jeep met parkranger (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt van 3 tot 6 uur.

Excursie 5: Olifanten safari in Minneriya Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12 jr en ouder€ 115,- p.p.€ 68,- p.p.€ 60,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Kind 5-11 jaar€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.Excursie 6: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)

Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
Maak kennis met apen in hun eigen leefomgeving. De Disney film the Monkey Kingdom toont het leven van een toque makaken apenfamilie (ceylonkroonapen familie) die in de jungle rondom Polonnaruwa woont. Tijdens een bezoek aan het Primates Project maak je een wandeling door het leefgebied van deze apensoort en twee andere apensoorten, de hanuman langurs, and purple-faced langurs. Een gids vertelt je van alles over het leven van de apen. Net als mensen leven apen in gezinnen, en hebben familieleden, vrienden en vijanden. Je zult zien dat ze zorg, samenwerking en passie tonen, maar ook  hebzucht, jaloezie en agressie uiten. Je zult vast en zeker parallellen in het gedrag van apen en mensen zien! Je ziet hoe moeders voor hun kinderen zorgen, territoriumgedrag en je leert hoe de apen met elkaar communiceren via gebaren, gezichtsuitdrukkingen en geluiden. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Excursie 6: Apen in de jungle bij Polonaruwa (Primates Project)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Alle leeftijden€ 94,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.Tissamaharama

Excursie 7: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala

Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
Udawalawe Nationaal Park bestaat grotendeels uit savanne gebied, en staat met name bekend om de grote groepen olifanten die er leven. Tijdens een safari in Udawalawe zul je vrijwel zeker olifanten van zeer dichtbij kunnen bewonderen. Ook leven er buffels, wilde zwijnen, krokodillen, herten, apen en veel verschillende vogelsoorten, zoals ijsvogels, neushoornvogels en bijeneters. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 7: Op safari in Udawalawe Nationaal Park -vanuit Tissamaharama/Yala
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 115,- p.p.€ 102,- p.p.€ 83,- p.p.€ 69,- p.p.€ 66,- p.p.€ 63,- p.p.
Kind 5-11 jaarop aanvraagop aanvraag€ 59,- p.p.€ 53,- p.p.€ 50,- p.p.€ 48,- p.p.Excursie 8: Op safari in Yala Nationaal Park

Op safari in Yala Nationaal Park
Wil je nog meer kans maken op het spotten van een luipaard, en de andere dieren die in Yala wonen, dan kun je ervoor kiezen om naast de inbegrepen excursie nog een extra safari excursie te maken in Yala nationaal park. De excursie is per privé jeep met natuurgids (in Sri Lanka tracker genoemd) en duurt circa 3 uur.

Excursie 8: Op safari in Yala Nationaal Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12 jaar€ 115,- p.p.€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Kind 5-11 jaarop aanvraagop aanvraag€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.€ 37,- p.p.Excursie 9: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama

Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
Dankzij zijn wetlands is Bundala internationaal gezien een belangrijke overwintering gebied voor migrerende watervogels (Ramsar conventie). Er komen 200 vogelsoorten voor, waaronder de flamingo en wilde pauw. Er leven ook olifanten, herten, waterbuffels, apen en krokodillen. Door Unesco aangewezen als een belangrijke biosfeer reservaat. Fraai, kleinschalig nationaal park waar relatief weinig toeristen komen. Aanrader voor natuurliefhebbers! Safari start om 6 uur am of 3 uur pm en duurt circa 3 uur. 
 

Excursie 9: Op safari in Bundala Nationaal Park - vanaf Yala/Tissamaharama
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 68,- p.p.€ 61,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.Trincomalee

Excursie 10: Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)

Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)
In de maanden mei/juni tot en met september/oktober is Trincomalee een hotspot voor whale watching, vanwege de grote hoeveelheid blauwe vinvissen en potvissen die in deze periode voor de kust van van Trincomalee verblijven. Je kunt een bootexcursie (fiberglass boot voor slechts 6 personen) maken op zoek naar deze reusachtige zeezoogdieren. De blauwe vinvis (blue whale) is het grootste dier op aarde. Ook heb je kans op het zien van de potvis (sperm whale). Het is een onvergetelijk gezicht om deze gigantische dieren te zien zwemmen en soms zelfs te zien springen. Daarnaast heb je een grote kans op het zien van scholen dolfijnen, eveneens een geweldig ervaring.
 

Excursie 10: Walvis bootsafari Trincomalee (mei-oktober)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Alle leeftijden€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.€ 78,- p.p.


Reacties van reizigers (1)

"Een geweldige reis naar een heel divers land!"

Sri Lanka Zomerreis - Galle - Yala - Ella - Kandy - Sigiriya - Minneriya - Polonaruwa - Trincomalee - Anuradhapura - Negombo

Sandra Dekker - 02-08-2018
Hoe zou je je vakantie in één zin omschrijven? Een geweldige reis naar een heel divers land!   Onze hoogtepunten op de Sri Lanka reis Sri Lanka is een fantastisch mooi land. Het landschap is he...
Verder lezen
Rondreis Sri Lanka: Zomerreis - Geniet van Sri Lanka in 3 weken (mei t/m oktober)
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie