Liesbeth en Henk - 24-12-2019
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Heerlijke, ontspannen vakantie in een mooi en groen land. We hebben veel gezien en gedaan.

Als cultuur- en wandelliefhebbers zijn we prima aan onze trekken gekomen op het prachtige en groene eiland Sri Lanka. Een auto met chauffeur is een aanrader om rond te reizen. Het hectische verkeer en de vele honden, koeien en geiten die zomaar oversteken of midden op de weg liggen te slapen nodigen niet uit om zelf te rijden. Wij hadden een prima chauffeur en hebben ons geen moment onveilig gevoeld in het verkeer. Bepaalde dingen hoefden we niet (meer) te zien (omdat we eerder in Sri Lanka zijn geweest) en hij kwam regelmatig zelf met voorstellen. Alles verliep soepel en hij had vaak al een gids geregeld zonder dat wij het merkten, dus dat verliep ook soepel. Hij voelde haarfijn aan wat onze wensen waren.

Het is de moeite waard om van het noorden (Jaffna) door het midden van het land naar het zuiden te reizen. Prachtige afwisselende landschappen, van vlak in het noorden tot bergachtig in het binnenland. Maar ook de culturele afwisseling door de verschillende geloofsgroepen is interessant, ieder met hun eigen bouwstijl van tempels. We hebben prachtige wandelingen gemaakt, zowel in het noorden als in de bergen. Een paar dagen in de bush met overnachting in een luxe safaritent is ook aan te raden.  Voor ons sprong de luxe safaritent eruit! Compleet in inrichting + het beste eten. Alleen de lokale keuken, wat juist leuk is! In alle onderkomens zeer vriendelijk personeel. In Colombo een interessante tempel ontdekt vlak bij het meer.
 

Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen - Sri Lanka reizen -