Suriname reizen: Avontuurlijke jungle expeditie naar Kasikasima

Vakantie Suriname bouwsteen - Palemeu - Kasikasima - jungle trekking - slapen in een hangmat

Ben je fit en een echte avonturier? Wil je een unieke ervaring in de Amazone van Suriname? Dan is deze bouwsteen echt iets voor jou! Met een korjaal (kano) trek je de jungle in en slaap je ‘s nachts in een hangmat. De voorzieningen zijn minimaal maar de ervaring maximaal. De beklimming van het Kasikasima gebergte is het absolute hoogtepunt van deze tocht. Een zeer pittige wandeling wordt beloond met een fenomenaal uitzicht.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Avontuurlijke jungle expeditie
  • Slaap in een hangmat in de jungle
  • Beklim het uitdagende, magische Kasikasima gebergte
  • Ontmoet de inheemse Trio en Wajana indianen
  • Kijk uit over het dak van het Amazone woud
  • Dompel onder in ongerepte natuur
  • Vlieg over het Amazone regenwoud in Suriname
  • Back to Basic & Back to Nature!
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Palumeu, regionale vlucht, dorpsbezoek en verblijf in een groepsaccommodatie
Dag 2: Palumeu - Kamakabari (tussenkamp), transfer per korjaal, overnachting in een hangmat
Dag 3: Kamakabari- Sawaniboto (basiskamp), transfer per korjaal, overnachting in een hangmat
Dag 4: Sawaniboto, trekking naar Kasikasima gebergte, overnachting in een hangmat
Dag 5: Sawaniboto, wandeling, korjaaltocht in het donker, overnachting in een hangmat
Dag 6: Sawaniboto, korjaaltocht bij zonsopkomst, overnachting in een hangmat
Dag 7: Sawaniboto - Palumeu, transfer per korjaal, verblijf in een groepsaccommodatie
Dag 8: Palumeu - Paramaribo, dorpsbezoek en regionale vlucht
Dag 9: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: Maak kennis met Palumeu

Maak kennis met Palumeu
Regel zelf een taxi naar het vliegveld na je ontbijt in Paramaribo, deze korte rit kost enkele euro's. Vanaf het Zorg en Hoop vliegveld vlieg je naar Palumeu waar je landt op een landingsbaan van gras. Je verblijft deze eerste nacht in een groepsaccommodatie met een gedeelde douche en toilet. Dit is heerlijk luxe als je het vergelijkt met de rest van dit bijzondere Back to Nature avontuur. De lodge is gemaakt op traditionele wijze en wordt sfeervol verlicht door lampjes die werken op zonne-energie. Je maakt kennis met de andere internationale reizigers waarmee je de komende dagen op zult trekken (het is dus geen privé reis!). ‘s Middags is er een picknicklunch voor je verzorgd en bezoek je het dorpje. In Palumeu leven twee indianenstammen, de Trio’s en Wajana’s, in harmonie naast elkaar ondanks de verschillen tussen de twee groepen. Zo spreken ze beide een andere taal. Mogelijk bezoek je één van de “kostgrondjes” waarop cassave, knollen, fruit en katoen wordt verbouwd of maak je kennis met een kapitein, een belangrijke man van het dorp. De gids bereidt je ’s avonds in groepsverband voor op de komende dagen. Hij vertelt je hoe je op een veilige manier én met respect voor de natuur kunt genieten van de tocht door het Amazone regenwoud. Hierna duikt iedereen zijn bedje in. Geniet er van want het is de laatste keer deze week dat je op een matras zult slapen.
 
Let op: voor de vlucht naar Palumeu geldt een bagagemaximum van 8 kg per persoon. Voor het transport per korjaal is het handig om je bagage in een waterdichte tas te vervoeren. Voor deze bouwsteen adviseren we de volgende paklijst: 2 overhemden met lange mouwen, 2 afritsbroeken, 2 T-shirts, sokken, regenjas, pet of zonnehoed, zonnebril, zwemkleding, toiletartikelen, zonnebrand, anti-insecten spray, wandelschoenen met goed profiel, slippers, hoofdlamp, waterschoenen, lakenzak, verrekijker, zaklantaarn, film-/fotocamera, extra batterijen, en een kleine (waterdichte) dag rugzak voor de jungletochten, waterdichte tas (dry bag) voor je waardevolle spullen. Vergeet ook je malariapreventie pillen niet en je paspoort voor de vlucht!
 
NB
 • Het is alleen mogelijk om op maandag of vrijdag te vertrekken vanuit Paramaribo voor deze tour. Terugkeer in Paramaribo is dan respectievelijk op maandag of vrijdag.
 • Deze bouwsteen is voor de ervaren reiziger die al (enige) ervaring heeft met soortgelijke activiteiten waarbij het voorzieningenniveau erg laag is.
 • Een speciaal dieet moet direct bij boeking worden doorgegeven. Ter plaatse zijn er geen mogelijkheden meer om hier rekening mee te houden.

Dag 2: Slapen in een hangmat in de Amazone

Slapen in een hangmat in de Amazone
De volgende morgen worden alle benodigdheden zorgvuldig ingeladen en begint de reis naar Kamakabari, het tussenkamp. Onder leiding van de gids helpt iedereen een handje mee om er voor te zorgen dat alles mee gaat. Meestal gaat er van beide indianenstam één persoon mee omdat de ene stam meer kennis heeft van de rivier, en de andere van de jungle. De crew kent iedere steen in de rivier en dus ben je in veilige handen tijdens de korjaaltocht. Afhankelijk van het waterpeil bereik je in de late namiddag het overnachtingskamp Kamakabari. Samen wordt het kamp opgebouwd en hang je een hangmat en klamboe op waar je ‘s nachts in zult slapen. Hierna kun je even heerlijk ontspannen met een duik in de rivier. Wordt even bewust van waar je bent en hoe bijzonder dat is. Er is geen elektriciteit en dus ook wifi… hoe lang is het geleden dat je zo lang bent verstoken geweest van Whatsapp, Facebook en je email. Heerlijk toch zo’n digitale detox?! Doordat er geen elektriciteit is, is het ook niet mogelijk om de batterij van je camera op te laden. Houdt hier rekening mee door reserve batterijen mee te nemen voor camera en zaklamp. De meegereisde kok bereidt een lekkere maaltijd. Doorgaans is de staf die mee gaat op deze expeditie uit verlegenheid wat stilletjes, maar probeer een praatje aan te knopen (de gids vertaalt graag, want de indianen spreken geen tot weinig Nederlands of Engels) en je zult bijzondere dingen leren over de Trio’s en Wajana’s. Na het eten is het niet lang meer licht, op een schaars olielampje na, en zoek je je hangmat op. Je valt in slaap met de heerlijke geluiden uit de jungle.

Dag 3: Via Trombaka naar Sawaniboto

Via Trombaka naar Sawaniboto
Waarschijnlijk ontwaak je zodra de zon op komt en het Amazonewoud en haar bewoners wakker worden. Na het ontbijt volgt de tweede etappe richting het basiskamp Sawaniboto. Deze tocht is zwaarder dan die van de dag ervoor. Je maakt kennis met één van de grote stroomversnellingen in dit gebied, de onneembare Trombaka. Het is niet mogelijk om hier met de korjaal over heen te gaan en dus dien je over te stappen. Alle bagage wordt gezamenlijk van de ene naar de andere kano gebracht over een steile heuvel van 150 meter. De tweede boot wordt eventueel leeg gehoosd en daarna wordt de rit vervolgd. Verderop krijg je een voorproefje van het prachtige Kasikasima gebergte die geduldig wacht op je komst. Bij aankomst wordt het kamp opgebouwd en kies je weer een plekje voor je hangmat uit. Als er genoeg tijd is kun je de Sawaniboto stroomversnelling gaan bekijken waar je ook heerlijk kunt pootje baden. De crew gaat vissen (met speer!) voor de grote Kumalu vissen die de kok vervolgens bereidt voor een lekkere maaltijd. ‘s Avonds neemt de gids het programma van de volgende dag met je door en dan is het alweer tijd om je bedje… o nee je hangmat, op te zoeken!

Dag 4: On top of the world!

On top of the world!
Vandaag is het zover: de climax van de trip, de klim naar één van de 12 toppen van het Kasikasima gebergte! De naam van de berg betekent “de hoogste van de hoogste” en dus worden je conditie en uithoudingsvermogen flink getest vandaag. De hoge luchtvochtigheid en de hoge temperatuur zorgt er voor dat je al gaat zweten zodra je je veters strikt. Ongeveer drie à vier uur later (dit hangt natuurlijk af van het looptempo van de groep) bereik je de top en vergeet je even alles. Je kijkt uit over het dak van het Amazone regenwoud en dat is werkelijk adembenemend. Bij helder weer zie je zelfs Brazilië liggen. Je gids zal er veel meer over vertellen, maar deze berg speelt vaak een hoofdrol in vertellingen van inheemse Indianen die generatie op generatie worden verteld. Op de top, op 718 meter hoogte, krijg je ruimschoots de tijd om te genieten van deze natuurlijke schoonheid. De terugtocht begint nadat je de meegebrachte lunch op hebt gepeuzeld. Wie weet spot je onderweg nog wat wildlife, zoals een brulaapje of de “Cock of the Rocks”. Dit knalrode vogeltje komt alleen in Zuid-Amerika voor. Na ongeveer 7 uur keer je terug in het basiskamp. Zwemmen en nagenieten (misschien bij een gezellig kampvuurtje!) is dan het enige dat nog op het programma staat.

Dag 5: In het donker door de jungle

In het donker door de jungle
De day-after zit je natuurlijk niet stil. Overdag maak je opnieuw een leuke wandeling waarbij je van alles leert over de flora en fauna van de Amazone. Je leert hoe de indianen de planten, bloemen en bomen gebruiken om allerlei kwaaltjes en aandoeningen te genezen. En vaak met wonderlijke resultaten. Leer bijvoorbeeld over de aspirine-boom of dat je kunt drinken uit de wortels van een boom. Ook is er natuurlijk weer een kans om dieren te spotten. Toekans, vogelspinnen en klauwaapjes zijn slechts drie van de duizenden dieren die in dit deel van de Amazone leven. Je loopt richting de Mankodebaku stroomversnelling, een heus waterfestijn waar je natuurlijk ook even in mag plonzen. Een klein indianenkamp ligt iets verderop. Hier wonen ongeveer 30 (bescheiden en introverte) indianen en mochten de twee families thuis zijn, ga je daar kort op visite. ‘s Avonds stap je in de korjaal om de jungle te zien en te beluisteren in het donker. Heel bijzonder. Speur naar rode lichtjes, dit zijn de ogen van een kaaiman!
 

Dag 6: De Amazone ontwaakt

De Amazone ontwaakt
De wekker gaat vroeg. Terwijl de korjaal een stukje afdrijft, hoor en zie je dit fantastische gebied met al haar bewoners ontwaken. Een kakofonie aan geluid en geweldig om te zien. Bij terugkomst staat het ontbijt klaar. De rest van de dag kun je samen met de gids invullen. Als er genoeg liefhebbers zijn, kun je bijvoorbeeld gaan peddelen, pijl-en-boog leren schieten of gaan vissen. In het water zwemmen onder andere piranha’s en meervallen. Wat vang jij? Een wandeling maken waarbij je speurt naar wildlife is natuurlijk ook mogelijk. Bespreek met je gids wat je graag zou willen doen en maak er met z’n allen een gezellige, maar relaxte dag van.

Dag 7: Stroomafwaarts met de korjaal

Stroomafwaarts met de korjaal
Het kamp wordt afgebroken en je zult afscheid nemen van deze bijzondere plek. De korjaal brengt jullie terug naar Palumeu. De terugweg van ongeveer 65 km gaat een stuk sneller omdat je nu stroomafwaarts vaart. Een verfrissend windje zorgt voor de nodige verkoeling tijdens de tocht. Kijk nog eenmaal naar de Kasikasima en sluit dit bijzondere gebergte definitief in je hart. In Palumeu kun je in de gezellige bar deze unieke ervaring nogmaals met elkaar doornemen. Let op, in de bar kun je alleen met kleine coupures betalen. Vannacht slaap je niet meer in een hangmat, in de groepsaccommodatie staat weer een echt bed voor je klaar! Neem van ons aan, je hebt een bed met een matras nog nooit zo gewaardeerd.

Dag 8: Afscheid van Palumeu

Afscheid van Palumeu
‘s Ochtends maak je een laatste wandeling door Palumeu. Al met het boeken van deze bouwsteen, ondersteun je de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. De basisschool kan altijd materiële of financiële steun gebruiken. Als je er meer over wilt weten, bezoek het schooltje met haar eigen moestuintje dan even. Ze vertellen je er graag meer over. Een tastbaar aandenken aan deze bijzondere week is te koop in het dorpje, de indianen verkopen bijzondere, handgemaakte souvenirs. Een project opgezet zodat de dorpsbewoners wat bij kunnen verdienen en tegelijkertijd blijft zo de traditionele cultuur behouden. De lunch wordt vroeg geserveerd zodat je het vliegtuig retour naar Paramaribo niet mist. Op het vliegveld van Paramaribo kun je een taxi nemen naar je hotel, de taxi’s staan voor de ingang van het vliegveld. De taxi kost slechts een paar euro’s en dien je ter plekke zelf te betalen. De drukte van de stad zal even wennen zijn als je net een week hebt verbleven in de diepe jungle van Suriname. Duikel je telefoon op uit je achtergelaten bagage en stuur een berichtje naar de thuisblijvers: “We zijn weer terug in de bewoonde wereld na een unieke ervaring in het Kasikasima gebergte!”.
 

Dag 9: Terug in Paramaribo

Terug in Paramaribo
Deze bijzondere bouwsteen zit er op na het ontbijt in het hotel. Je kunt terug kijken op een geweldig avontuur! Ben je toe aan een rustdagje? Verleng dan je verblijf in Paramaribo met één of meerdere nachtjes. Bekijk de excursies voor leuke dagjes-uit in en rondom Paramaribo. Of ben je klaar voor de volgende bouwsteen? Een bezoek aan een marrondorp mag ook zeker niet missen als je Suriname bezoekt. De Danpaati River Lodge is een ideale plek om even bij te komen én kennis te maken met de Saramaccaners. Is dit het einde van je rondreis door Suriname, dan wensen we je een goede vlucht naar Nederland.
 

Achtergrond

Palumeu en Kasikasima

Het imposante en mysterieuze Kasikasima gebergte ligt hemelsbreed op 65 km van Palumeu. De berg is 718 meter hoog en geeft vanaf de top een prachtig uitzicht over het regenwoud.  De berg speelt een hoofdrol in diverse indiaanse verhalen en er wordt altijd met veel respect over gesproken.
 
Paluemeu ligt in het Amazone regenwoud, aan het begin van de Tapanahony rivier, waar de Palumeu- en de Boven Tapanahony rivier samenvloeien. Tijdens het regenseizoen kan de rivier wel zes meter hoger staan dan tijdens het droge seizoen. Afhankelijk van de waterstand duurt het in theorie 8 tot 12 dagen voordat je de Atlantische Oceaan zou zien. In Palumeu zal je kennis maken met de kleine groepen indianen die hier nog steeds wonen. Twee stammen, de Trio’s en Wajana’s, spreken ieder hun eigen taal en leven gebroederlijk naast elkaar. De kapitein is de belangrijkste man van Palumeu, samen met zijn assistenten (basja’s) bestuurt hij het dorp. Generatie op generatie wordt er geleerd hoe je de jungle kunt gebruiken om te leven. Men jaagt nog altijd voor vlees en vis. Daarnaast leggen ze “kostgrondjes” aan om knollen en fruit te verbouwen. Toerisme levert een extra bron van inkomsten op voor de Trio’s en Wajana’s. Het dorp heeft een eigen basisschool en een polikliniek. Beide projecten werden gefinancierd door de lokale organisatie die de expedities naar Palumeu faciliteert. De bewoners zijn nauw betrokken bij de komst van reizigers, hebben inspraak en worden beter van je komst. Er wordt educatie en gezondheidszorg opgezet met bevoegde instanties en bewustwordingsprogramma's om de natuur te beschermen.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
 
Hotel & Vervoer

Accommodaties

Palumeu en Kasikasima
De expeditie naar Kasikasima vindt plaats in een internationale groep. Geen grote groep, maar het is ook geen privéreis. Het zijn allemaal avonturiers, net als jij. In Palumeu overnacht je in een groepsaccommodatie. Er zijn vijf slaapkamers met één- en tweepersoonsbedden onder één dak, er is een gemeenschappelijk toilet en douche. De accommodatie wordt ‘s avonds sfeervol verlicht doordat men gebruikt maakt van zonne-energie. Je kunt relaxen in de gezellige jungle-bar-lounge. Onderweg naar Kasikasima en aan de voet van de berg overnacht je in een overdekt hangmattenkamp. Er is geen elektriciteit of zonnepanelen, ‘s avonds zit je bij het licht van olielampjes. Maaltijden worden klaargemaakt door een meereizende kok. De sanitaire voorzieningen zijn zeer basic! Douchen is mogelijk in de rivier en het toilet is ook vrij primitief. De gids zal je uitleggen welke veiligheidsmaatregelen je in de jungle in acht moet nemen en hoe je respectvol om gaat met de natuur en de bewoners van dit afgelegen stuk van Suriname.
 
Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Ontbijt is inbegrepen en wordt ter plaatse verzorgd. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 

Vervoer

Laat je ‘s ochtends door een taxi afzetten afzetten op het Zorg en Hoop vliegveld in Paramaribo (betaal ter plaatse). Vanaf dit vliegveld vlieg je in ongeveer vijf kwartier naar Palumeu. Probeer een plekje bij het raam te bemachtigen voor een prachtig kijkje over Suriname vanuit de lucht. Het vervoer van Palumeu verder het regenwoud in gaat per korjaal (kano). Voor de tochten per korjaal raden we in verband met de stroomversnellingen aan een zwemvest aan te doen. Afhankelijk van de waterstand duurt de boottocht van Palumeu naar het eerste kamp 3 tot 7 uur. De tweede vaardag is nog wat pittiger, mede omdat er ook moet worden overgestapt op een andere boot. Alle bagage moet dan een steile heuvel worden overgedragen. De terugweg is stroomafwaarts en kan in één dag worden gedaan. 
Prijzen

Suriname reizen: Avontuurlijke jungle expeditie naar Kasikasima
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 1.093,- p.p.€ 1.093,- p.p.€ 1.093,- p.p.
Inclusief:
 • Vlucht Paramaribo - Palumeu retour
 • Het vervoer per korjaal in de jungle zoals beschreven in het dag-tot-dag programma
 • De genoemde excursies
 • Een gids die goed Engels en Nederlands spreekt en afkomstig is uit het binnenland van Suriname. 
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) vanaf je aankomst in Palumeu tot en met vertrek. Tijdens de maaltijden wordt er sap of siroop geserveerd. Gedurende de gehele dag is er koffie en thee beschikbaar. 
 • 5 Overnachtingen in een hangmat in de jungle (minimale sanitaire voorzieningen!)
 • 2 Overnachtingen in een groepsaccommodatie in Palumeu op basis van 2 personen per kamer. Als de capaciteit het toelaat is het mogelijk om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te boeken. 
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt

Exclusief:
 • Taxi van en naar de luchthaven van Paramaribo
 • Frisdranken en alcoholische dranken (deze zijn tegen betaling bij de bar in Palumeu te verkrijgen)
 • Eventuele extra activiteiten die buiten het standaardprogramma vallen
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Paramaribo


Verblijf aan dagje langer in Paramaribo. Kies een interessante excursie (niet inbegrepen) om de omgeving te verkennen om je reis op maat te maken. Of ben je toe aan aan een rustdag tijdens je rondreis door Suriname, ook dan is deze extensie aan te bevelen!

Dag 9: Een excursie of een rustdag?

Een excursie of een rustdag?
Er is veel te zien en te doen in de omgeving van Paramaribo. Bekijk de optionele excursies en laat je rondreis door Suriname aansluiten op je wensen. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? De excursies naar Jodensavanne of de koffieplantage tour zijn beiden heel interessant. Ben je een echte dierenvriend, dan is dolfijn en/of schildpadden spotten wellicht een leuke activiteit. Of wil jij een adrenaline kick? De quad en zipline experience is echt heel gaaf!

Heb je net een meerdaagse tour in de binnenlanden van Suriname achter de rug en ben je toe aan een rustdag? Dan is deze extensie ook zeker een aanbeveling. Verblijf een dagje in het hotel en luier bij het zwembad. Tip: je kunt de was doen in je hotel zodat je met een schone set kleding klaar bent voor het volgende deel van je reis.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Paramaribo:
Dag 1: Paramaribo - Palumeu, regionale vlucht, dorpsbezoek en verblijf in een groepsaccommodatie
Dag 2: Palumeu - Kamakabari (tussenkamp), transfer per korjaal, overnachting in een hangmat
Dag 3: Kamakabari- Sawaniboto (basiskamp), transfer per korjaal, overnachting in een hangmat
Dag 4: Sawaniboto, trekking naar Kasikasima gebergte, overnachting in een hangmat
Dag 5: Sawaniboto, wandeling, korjaaltocht in het donker, overnachting in een hangmat
Dag 6: Sawaniboto, korjaaltocht bij zonsopkomst, overnachting in een hangmat
Dag 7: Sawaniboto - Palumeu, transfer per korjaal, verblijf in een groepsaccommodatie
Dag 8: Palumeu - Paramaribo, dorpsbezoek en regionale vlucht
Dag 9: Paramaribo, extra dag
Dag 10: Paramaribo

Extensie 1: Extra dag in Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -