Suriname reizen: Awarradam - eiland in de Gran Rio rivier (vliegreis)

Bouwsteen Suriname vakantie - Awarradam - wandelen - marrondorpjes - jungle spa

Vlieg naar Awarradam en geniet op een ontspannen manier van het leven in het Amazone regenwoud. Ontmoet de lokale gastvrije bevolking, de Saramaccaners, in de marrondorpjes. Luier in het resort in een de hangmat of trakteer jezelf op een jungle-spa. Wil je wat actiefs, dat kan natuurlijk ook! Bezoek een ‘kostgrondje’, ga zwemmen in de stroomversnelling, peddelen of traditioneel vissen.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Bezoek het eiland Awarradam midden in de rivier
  • Wandel door het Amazone regenwoud
  • Bezoek traditionele marrondorpjes
  • Luier in een hangmat diep in de jungle
  • Vlieg over Suriname heen
  • Relax in de jungle-spa
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Awarradam, vlucht
Dag 2: Awarradam, jungle wandeling
Dag 3: Awarradam, bezoek aan diverse marrondorpen
Dag 4: Awarradam, vrije dag (alleen in het midweekarrangement)
Dag 5: Awarradam - Paramaribo, vlucht
Dag 6: Paramaribo
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Awarradam, vlucht
Dag 2: Awarradam, jungle wandeling
Dag 3: Awarradam, bezoek aan diverse marrondorpen
Dag 4: Awarradam, vrije dag (alleen in het midweekarrangement)
Dag 5: Awarradam - Paramaribo, vlucht
Dag 6: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: Vlieg over Suriname

Vlieg over Suriname
Neem vanaf je hotel in Paramaribo een taxi naar het Zorg en Hoop vliegveld. De chauffeur betaal je ter plekke, deze korte rit kost slechts (omgerekend) enkele euro's. Je vliegt naar Awarradam terwijl je een bijzonder kijkje hebt op Suriname vanuit het kleine vliegtuigje. Het grote Brokopondo stuwmeer kun je niet missen en ook de Boven Surinamerivier is goed te zien! Na de landing (op gras) in Kajana, stap je in een traditionele korjaal, een soort kano die uit een lange boomstam is vervaardigd. Een klein half uur later arriveer je op het eiland Awarradam. Vanaf het balkon van de lodge heb je een fantastisch uitzicht over de rivier. Alle kamers hebben twee bedden met ieder een klamboe met een eigen douche en toilet. De douche heeft enkel koud water maar dat is met de Surinaamse temperaturen geen enkel probleem. De lodge is gemaakt van materialen uit de jungle en geven een heel natuurlijk gevoel. Kom bij van de reis in één de hangmatten of bestel een drankje in de gezellige jungle bar-lounge waar ook de lunch en het diner worden geserveerd. Uiteraard allemaal lekkere Surinaamse specialiteiten zoals Herheri (cassave, banaan, aardappel met vis of kip).
 
Let op: Voor de vlucht naar Awarradam geldt een bagage maximum van 8 kg. Neem alleen het hoognodige mee en de rest kun je achterlaten in je hotel in Paramaribo. We raden aan om 2 afritsbroeken, 2 shirts met lange mouwen, schoenen met goed profiel, petje, zwemkleding, toiletartikelen, zonnebrandcrème, kleine rugzak voor de dagtochten, slippers, zaklantaarn, muggenwerende spray en je malaria medicatie mee te nemen. Ook heb je je paspoort natuurlijk bij je, anders kun je niet vliegen! Wellicht weinig verrassend maar in het regenwoud, regent het vaak. Houdt altijd je regenjas bij de hand, zeker in de korjaal. Er kan plotseling een bui(tje) vallen. Stop daarom ook in ieder geval je waardevolle spullen in een dry bag (zo’n waterdichte tas is te koop bij outdoor winkels). Ook voor de rest van je bagage is een waterdichte tas het meest veilige.
 
NB:
 • Het is alleen mogelijk om deze trip te boeken met een vertrek op maandag of vrijdag. Als je het weekendarrangement boekt, vervalt dag 4 in onderstaand programma. Degenen die het midweekarrangement boeken krijgen de extra vrije dag (dag 4) cadeau.
 • Geef bij boeking speciale (dieet) wensen door zodat hier rekening mee wordt gehouden. Ter plaatse kan daar mogelijk niets meer aan gedaan worden.
 • Door de regen schommelt de waterstand van de rivier ook dagelijks. Het beschreven programma kan daarom enigszins worden gewijzigd.
 • Het minimum aantal reizigers om Awarradam te bezoeken is 4 personen. Reis je met z’n tweetjes, informeer dan naar de mogelijkheden. Samen met een (internationaal) gezelschap neem je deel aan de activiteiten die door de lodge worden georganiseerd.

Dag 2: Een leerzame wandeling door het regenwoud

Een leerzame wandeling door het regenwoud
Een leuke verrassing vind je ‘s ochtends voor de deur van je kamer. Een lekkere kop koffie of thee die je opslurpt terwijl je de slaap uit je ogen wrijft om vanuit je hangmat te genieten van het uitzicht over de rivier. Zelfs als je normaal een ochtendhumeurtje hebt, dan is dat hier spontaan verdwenen. Wat een gave plek om wakker te worden! Na het ontbijt staat er een wandeling door de jungle op het programma. Wandelen door primair regenwoud is een bijzondere ervaring. De gids legt je tijdens de wandeling uit over de medicinale werking van verschillende planten en hoe het regenwoud kan worden gebruikt bij de bouw van woningen. Hoewel niemand daar beloftes over kan doen, is de kans groot dat je gids je ook een aantal bijzondere dieren weet te spotten. In het regenwoud wonen onder andere vogelspinnen, felgekleurde kikkers en allerlei soorten vogels. Na een smakelijke lunch, kun je zwemmen (en de afgesleten rotsen gebruiken als glijbaan!) in de stroomversnelling die vlakbij het eiland te vinden is.

Dag 3: Op visite bij de Saramaccaners

Op visite bij de Saramaccaners
‘s Ochtend maak je een wandeling waarbij je diverse dorpjes bezoekt. De bewoners van de marrondorpjes hebben door de eeuwen heen hun West-Afrikaanse cultuur weten te behouden. De Saramaccaners vertellen je er graag meer over en laten het graag zien. Wat je misschien op zult vallen is dat je in verhouding veel meer vrouwen dan mannen ziet. Dit komt omdat veel mannen elders zijn om te werken, zij komen maar één keer in de maand thuis. De dorpsbewoners zijn ijverige werkers en maken bijzondere souvenirs. Hiermee verdienen ze een extra zakcentje en heb jij een mooie tastbare herinnering aan deze bijzondere reis door Suriname. Ook wordt er een interessante dansvoorstelling opgevoerd. De heupen worden goed los geschud. Deze gastvrije mensen nodigen je natuurlijk uit om mee te doen! De komst van internationale reizigers naar de dorpen is heel bewust opgezet, dat de lokale bevolking er beter van wordt. Zo hebben reizigers het mogelijk gemaakt dat er schooltjes zijn gebouwd in de dorpen. Je gids kan je hier meer over vertellen. Na de lunch is er een vrij programma met verschillende mogelijkheden. Maak een wandeling, ga vogels spotten, vissen in de rivier of peddelen. Vraag je gids gerust naar de mogelijkheden. Eventuele bijkomende kosten voor deze activiteiten kun je ter plaatse voldoen.  Let op: het is handig om niet al te grote coupures bij je te hebben voor als je een leuke souvenir wilt kopen of als je een extra activiteit wilt boeken.

Dag 4: Relax in de jungle-spa

Relax in de jungle-spa
Ook vandaag kun je na het ontbijt zelf bepalen wat je wilt gaan doen. Bespreek met de gids de mogelijkheden. Geniet in de jungle-spa bijvoorbeeld van verschillende behandelingen. Heerlijk relaxen in het regenwoud van Suriname, wat wil een mens nog meer? Ook heel erg leuk is om mee te gaan naar één van de ‘kostgrondjes’. Hier verbouwt men allerlei gewassen, groente en fruit. Je zult tijdens je verblijf in Awarradam veel lekker vers fruit krijgen zoals watermeloen, papaya en pompelmoes (die soms zo groot zijn als een voetbal). Tip: neem je e-reader mee en download (thuis) een paar goede boeken. Deze locatie is ideaal om een of meerdere boeken te lezen. Lees bijvoorbeeld “Hoe duur was de suiker?”. Deze roman beschrijft het onrechtvaardige plantage leven in het Suriname van de 18de eeuw. Soms is het mogelijk om ‘s avonds nog een tochtje met de korjaal te maken. In het donker zie je de oplichtende oogjes van de kaaimannen heel goed.

NB: Deze vrije dag vervalt in het weekendarrangement (met aankomst op vrijdag in Awarradam).

Dag 5: Luieren in de hangmat en terug naar Paramaribo

Luieren in de hangmat en terug naar Paramaribo
De hangmat wordt waarschijnlijk je favoriete plekje op het resort. Surinamers doen het zelf ook graag, ‘hangmatteren’ is zelfs een werkwoord. Geniet er vanochtend dus nog maar even van. Kijk uit over de rivier, lees een goed boek of dommel nog even weg. Na de lunch vertrek je met de korjaal en vervolgens het vliegtuig terug naar Paramaribo. Vanaf de ingang van het vliegveld in Paramaribo staan taxi’s waarmee je snel in je hotel arriveert. Je betaalt de chauffeur ter plaatse.

Dag 6: Ontbijt in Paramaribo

Ontbijt in Paramaribo
In Paramaribo eindigt deze bouwsteen na het ontbijt. Vervolg je reis door Suriname met een andere bouwsteen of een interessante excursie in de omgeving van Paramaribo en ontdek het land op je eigen manier. Zit je vakantie er op, geniet dan tijdens de vlucht na van een bijzondere reis.

Achtergrond

Awarradam

Op ongeveer 225 km van Paramaribo ligt het eiland Awarradam. Over land en water duurt het minimaal 15 uur voordat je Awarradam bereikt. Wij kiezen er dus voor om te vliegen. De lokale bevolking noemt het eiland ‘Awaadan’. Awaa is een oranje, eetbare peulvrucht die hier groeit. Dan betekent stroomversnelling, die je voor het eiland dan ook aantreft. Awarradam ligt in de Gran Rio rivier die 30 km stroomafwaarts opgaat in de Boven Surinamerivier. De Gran Rio rivier wordt gevoed door de regen, in het regenseizoen kan het water tot wel zes meter hoger staan dan in het droge seizoen.
 
Het dorp ‘Awaadan’ is één van de acht dorpen die tezamen de Langu regio vormen. Er is één christelijk dorp, in de andere dorpen leeft men op een traditionele manier. In deze traditionele dorpen vind je een vergaderzaal, een centrale offerplaats en een hut waar de vrouwen verblijven tijdens hun maandelijkse periode. Ook hebben deze dorpen een ‘azanpau’: een poort van hangende palmbladeren die het dorp moet beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf. De bewoners zijn afstammelingen van (gevluchte) slaven en proberen tot op de dag van vandaag hun West-Afrikaanse culturele erfgoed te bewaken. Twee van de dorpjes hebben een school en in één van de dorpjes kan men naar een polikliniek. De hoofdkapitein is de belangrijkste man van Langu en wordt geassisteerd door kapiteins en basja’s uit de diverse dorpjes.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Hotel & Vervoer

Accommodaties

Awarradam
Op een eiland in de Boven Surinamarivier in de Amazone ligt de Danpaati River Lodge. Je verblijft in comfortabele bungalows met bad (met koud stromend water) en westers toilet binnen. Tijdens de dorpswandeling kun je zien hoe de Saramaccaners de Afrikaanse cultuur nog steeds in stand houden. Een aantal vrouwen uit het dorp werkt in de keuken van de lodge en maken de lekkerste Surinaamse gerechten voor je klaar. Door een bezoek aan de lodge steun je de ontwikkeling in het gebied. 
 
 
Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.
 
Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 
 

Vervoer

Neem na het ontbijt een taxi vanaf je verblijfplaats in Paramaribo naar het Zorg en Hoop Vliegveld (op eigen kosten, je betaalt enkele euro's voor deze korte taxirit). Je vliegt in een klein vliegtuig naar de airstrip van Kayana, op ongeveer 55 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Op een heldere dag kun je van alles zien liggen onder je, dus kijk vooral naar buiten. Na aankomst wordt je gebracht met een korjaal over de Gran Rio rivier naar de lodge van Awarradam. Deze boottrip duurt ongeveer 30 minuten. Op de terugweg in Paramaribo, kun je een taxi aan de voorkant van het vliegveld pakken om je terug te brengen in je hotel (op eigen kosten, enkele euro's).
 
Prijzen

Suriname reizen: Awarradam - eiland in de Gran Rio rivier (vliegreis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDS t/m 11op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 602,- p.p.€ 602,- p.p.€ 602,- p.p.
Vanaf 12+op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 803,- p.p.€ 803,- p.p.€ 803,- p.p.
Inclusief:
 • Binnenlandse vlucht
 • 3 (weekendarrangement) of 4 (midweekarrangement) Overnachtingen in Awarradam inclusief alle maaltijden: ontbijt, lunch, diner met sap of siroop en de koffie/thee ‘s ochtends vroeg.
 • Boswandeling en bezoekjes aan de nabijgelegen dorpjes met een gids
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt

Exclusief:
 • Taxi naar het Zorg en Hoop vliegveld en v.v.
 • Overige activiteiten die ter plaatse worden geboekt
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden.
 • Diner in Paramaribo

Opmerkingen:
NB. Met het midweekarrangement (aankomst op maandag) ontvang je één overnachting cadeau. 

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Paramaribo


Verblijf aan dagje langer in Paramaribo. Kies een interessante excursie (niet inbegrepen) om de omgeving te verkennen om je reis op maat te maken. Of ben je toe aan aan een rustdag tijdens je rondreis door Suriname, ook dan is deze extensie aan te bevelen!

Dag 7: Een excursie of een rustdag?

Een excursie of een rustdag?
Er is veel te zien en te doen in de omgeving van Paramaribo. Bekijk de optionele excursies en laat je rondreis door Suriname aansluiten op je wensen. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? De excursies naar Jodensavanne of de koffieplantage tour zijn beiden heel interessant. Ben je een echte dierenvriend, dan is dolfijn en/of schildpadden spotten wellicht een leuke activiteit. Of wil jij een adrenaline kick? De quad en zipline experience is echt heel gaaf!

Heb je net een meerdaagse tour in de binnenlanden van Suriname achter de rug en ben je toe aan een rustdag? Dan is deze extensie ook zeker een aanbeveling. Verblijf een dagje in het hotel en luier bij het zwembad. Tip: je kunt de was doen in je hotel zodat je met een schone set kleding klaar bent voor het volgende deel van je reis.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Paramaribo:
Dag 1: Paramaribo - Awarradam, vlucht
Dag 2: Awarradam, jungle wandeling
Dag 3: Awarradam, bezoek aan diverse marrondorpen
Dag 4: Awarradam, vrije dag (alleen in het midweekarrangement)
Dag 5: Awarradam - Paramaribo, vlucht
Dag 6: Paramaribo

Extensie 1: Extra dag in Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (1)

"Suriname heeft geen massa toerisme!"

Suriname rondreis: Awarradam - Stone Island - Smaken van Paramaribo

Annemie Coupé - 08-12-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Prachtig land, schitterende natuur, gezellige - vriendelijke - toegankelijke mensen, fantastische gidsen, een ervaring om nooit meer te vergeten! Kun je ons iets vertellen over de accommo...
Verder lezen
Suriname reizen: Awarradam - eiland in de Gran Rio rivier (vliegreis)
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie