Suriname reizen: Bezoek Blanche Marie vallen in West Suriname

Vakantie Suriname reizen - Apoera - Trio indianen - Blanche Marie Vallen - Avanavero waterval

Ontmoet de Trio indianen en proef ‘pepre watra’ en ‘cassiri’. Laat je masseren in een soela en neem een douche onder één van de grootste watervallen van het land: Blanche Marie. Wandel met een gids door het regenwoud en spot bijzonder wildlife! Kortom, in het avontuurlijke en ongerepte westen leer je het authentieke Suriname kennen.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Ontmoet de Trio indianen
  • Neem een douche in de Blanche Marie Waterval
  • Spot brulapen, luiaards en trompetvogels
  • Laat je masseren in een soela
  • Bekijk de eeuwenoude rotstekeningen op Avanavero
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Apoera, transfer per privé vervoer
Dag 2: Apoera - Blanche Marie, bezoek de spoorlijn en inheemse bevolking, nachtsafari met de auto
Dag 3: Blanche Marie, bezoek watervallen en boswandeling (eventueel ook ‘s avonds)
Dag 4: Blanche Marie, dagtrip naar Avanavero, rotstekeningen
Dag 5: Blanche Marie - Paramaribo, transfer per auto
Dag 6: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: De avontuurlijke rit naar Apoera

De avontuurlijke rit naar Apoera
Suriname bestaat voor 80% uit jungle. Dus een trip naar de binnenlanden mag niet ontbreken tijdens jouw rondreis. ‘s Ochtends vroeg word je opgehaald bij je logeeradres in Paramaribo en vertrek je met de auto richting Apoera, in het westen van Suriname. Het westen van Suriname is een ongerept gebied, met vele watervallen, kreekjes en stroomversnellingen (soela’s). De chauffeur verlaat de verharde wegen en na de prachtige savanne, trek je de jungle in. Kijk er niet gek van op als de auto tot stilstand komt omdat een omgevallen boom over de weg ligt of als je vast komt te zitten in de modder. Een helpende hand is natuurlijk altijd welkom! De route is avontuurlijk maar de geoefende chauffeurs weten wat ze doen. De bruggen waar je overheen rijdt, zijn soms een beetje krakkemikkig maar dat hoort er een beetje bij als je de binnenlanden van Suriname wilt ontdekken. In het marrondorp Witagron stop je voor de lunch. Je hoeft je tijdens de rit niet te vervelen, er is onderweg genoeg te zien. Wellicht spot je al de powisie. Deze vogel werd vroeger gebruikt om goud te smokkelen. Ander wildlife dat in het regenwoud leeft zijn onder andere de luiaard, allerlei soorten apen en varanen. Speur de boomtoppen af en wie weet zie jij één van deze bijzondere dieren. Als het mogelijk is, dan wil de chauffeur best even stoppen zodat je een foto kunt maken. Een luiaard is ideaal om te fotograferen, ze zitten altijd lekker stil. ‘s Middags rij je Apoera binnen, waar je verblijft in een guesthouse. Apoera ligt op de grens met Guyana waar ongeveer 3000 indianen leven.  ‘s Avonds kun je smullen van het traditionele eten. Het cassave brood met pepre watra (Surinaamse vissoep) vonden wij heerlijk smaken! Ook de zelfgebrouwen rum genaamd ‘Cassiri’ mag je natuurlijk proeven, een sterk goedje maar zeker sfeerbevorderend. Als je veel geluk hebt kun je genieten van een optreden van een inheemse dansgroep die optreedt op culturele feestdagen.

Dag 2: Ontmoet de Trio indianen

Ontmoet de Trio indianen
Na ontbijt verken je met de auto Apoera en de omgeving. Je rijdt langs traditionele indianendorpen; Kwamala en Washabo waar de Trio indianen nog in traditionele hutten wonen. Maak een praatje en wie weet scoor je een leuke handgemaakte souvenir. Je bezoekt de overwoekerde spoorlijn waar nog nooit een trein overheen is gereden. De spoorlijn werd ooit aangelegd voor de bauxietwinning maar is nooit in gebruik genomen. Hierna wordt de route vervolgd naar Blanche Marie. De rit duurt ongeveer 2 à 3 uur afhankelijk van de weersomstandigheden en de lunch zal onderweg worden genuttigd. Blanche Marie is een prettige uitvalsbasis voor de komende dagen. Je kunt relaxen in de mooie omgeving van de accommodatie bij Blanche Marie. Na aankomst kun je direct lekker badderen in de rivier dat naast het kamp ligt. Je bent vrij om de buurt te verkennen. Neem voor het diner een lekkere koude douche (warm water is er niet, maar heb je ook echt niet nodig!) Na het diner zal je nachtdieren zoals slangen proberen te spotten tijdens een nachtsafari per auto. Besef je dat het erg lastig is om dieren te zien in het donker, dus wees niet al te teleurgesteld als je niets spot. Daarna kun je bij het gezellige kampvuur zitten en genieten van de sterrenhemel. Hierna zoek je je bed (of hangmat!) op in de eenvoudige accommodatie.

Dag 3: Lunchen bij blanke Marie

Lunchen bij blanke Marie
De trompetvogel is misschien wel je wekker deze ochtend. Of zijn het toch de brulapen? Met het ontwaken van de bewoners van de Amazone, ontwaak jij ook. Na het ontbijt loop je naar de Blanche Marie watervallen, in de regentijd is dit één van de grootste watervallen van Suriname. De waterval werd aan het einde van de 19de eeuw ontdekt door luitenant Van Drimmelen en hij vernoemde de waterval naar zijn vrouw, blanke Marie. Natuurlijk kun je hier een verfrissende duik nemen! Of maak een wandelingetje en ga op zoek naar kikkers, van die zwarte met groene strepen. De watervallen zijn een fantastische picknickplek: je krijgt een lekkere lunch die je kunt opeten met uitzicht op al het kletterende water. Hierna maak je een boswandeling en speur je naar wilde dieren. Wellicht spot je de powisie. Deze vogel werd vroeger gebruikt om goud te smokkelen. Ander wildlife dat in het regenwoud leeft zijn onder andere de luiaard, allerlei soorten apen en varanen. Na het diner geniet je weer van de sterrenhemel en het kampvuur. Voor de avonturiers is het mogelijk om een nachtwandeling te maken. Het geluid van de kikkers en krekels geven je echt het jungle gevoel. Loop je langs het water, kijk dan of je rode oogjes ziet schitteren. Dat zijn kaaimannen! Maak het niet te laat want de volgende ochtend moet je eerder op dan de brulapen.  

Dag 4: Een massage in een soela van de Avanavero waterval

Een massage in een soela van de Avanavero waterval
Omstreeks 4.00 uur ‘s ochtends stap je in de auto richting Avanavero, dit kan een avontuurlijk ritje worden en duurt ongeveer twee uur. Onderweg heb je grote kans dat je wildlife spot dat bij het krieken van de dag op jacht gaat. Je ontbijt in Avanavero met wat koolhydraten en prepareert jezelf voor de wandeling naar de oude inheemse rotstekeningen die gemaakt zijn op rotsen in de rivier. Hopelijk werkt de waterstand mee en kun je tekeningen duidelijk zien. Daarna kun je lekker relaxen in het water en je zelf trakteren op een heerlijke watermassage in een soela (stroomversnelling). Hierna loop je terug naar het kamp en na een late lunch vertrek je terug richting Blanche Marie, waar je wederom de nacht zult doorbrengen. Het is ook mogelijk om iets later te vertrekken vanuit Blanche Marie, overleg ter plaatse met je gids.

Dag 5: Adyosi!

Adyosi!
Vandaag zeg je “Adyosi” (vaarwel!) en laat je Blanche Marie achter je. Je vertrekt richting Paramaribo waar je in de late middag zult arriveren. De weg is onverhard en best hobbelig. De lunch wordt onderweg genuttigd op een plek waar je een prachtig uitzicht hebt over het regenwoud. De nodige sanitaire stops worden uiteraard gemaakt. Je wordt afgezet bij je hotel in Paramaribo waar je even heerlijk kunt bijkomen bij het zwembad of ‘plunch pool’. In Paramaribo zijn er genoeg gezellige restaurants waar je lekker kunt eten. Dus kies maar waar jij vanavond trek in hebt!

Dag 6: Word wakker in Paramaribo

Word wakker in Paramaribo
Deze bouwsteen eindigt na het ontbijt. Misschien ben je toe aan een rustdag, bekijk dan de extensie mogelijkheid. Of kies een volgende bouwsteen, (tip: wil je op visite bij de Saramaccaners, bezoek dan Semoisi. Indien dit het einde van je reis is, pak je vandaag het vliegtuig terug naar huis.

Achtergrond

Trio Indianen in het dorp Apoera

Apoera ligt in West-Suriname aan de rivier de Corantijn. Ooit had de Surinaamse regering grootse plannen met het gebied rondom Apoera. De winning van bauxiet moest het gebied een economische duw in de goede richting geven. Een 80 km lange spoorlijn werd aangelegd maar helaas nooit gebruikt. Ook de plannen voor de haven van Apoera verdwenen in de prullenbak als gevolg van ‘de Binnenlandse oorlog’. Tegenwoordig wonen er in deze regio nog inheemse bevolkingsgroepen, zoals de Trio indianen, die je kunt bezoeken.
 

Blanche Marie & Avanavero vallen

In 1897 ontdekte luitenant Van Drimmelen de watervallen die hij vervolgens naar zijn vrouw, Blanche Marie (blanke Marie) vernoemde. Op zo’n 300 km afstand van Paramaribo, gelegen aan de Nickerie rivier, liggen deze watervallen verscholen in de prachtige jungle van Suriname. Geniet van ongerepte natuur, bijzonder wildlife en één van de grootste watervallen van Suriname.
 
In de Kabalebo rivier kun je de Avanavero watervallen bezoeken. De watervallen zijn bekend vanwege de rotstekeningen die hier te vinden zijn. De inheemse bevolking heeft deze tekeningen ooit gekerfd in de rotsen, ver voordat de Europeanen Zuid-Amerika ontdekten en koloniseerden. De stroomversnelling wint aan kracht naarmate het regenseizoen vordert. Als het al een tijdlang droog is, is de Kabalebo rivier een kabbelend beekje. Een andere reden waar Avanavero zijn bekendheid aan te danken heeft, is de Avanavero Airstrip. Deze landingsbaan is onderdeel van Operatie Grasshopper. Het is één van de zeven landingsbanen die door de overheid werden aangelegd om vanuit de lucht in de binnenlanden van Suriname te zoeken naar natuurlijke hulpbronnen.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Hotel & Vervoer

Accommodaties

 
Apoera
Het guesthouse in Apoera heeft airconditioning. Er is een gedeelde badkamer met koud stromend water.
 
Blanche Marie
De nachten nabij Blanche Marie breng je door in een eenvoudige accommodatie. Je kunt kiezen om te slapen in een bed of in een hangmat. Er is een westers toilet aanwezig en een douche met koud water. We gebruiken Blanche Marie als uitvalsbasis en zullen vanuit daar ook een dagtrip maken naar Avanavero.
 
Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterrenhotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 


Vervoer

Je wordt in Paramaribo bij je hotel opgehaald en je wordt naar Apoera gebracht. De volgende dag word je naar Blanche Marie gebracht. Ook voor de dagtrip naar Avanavero wordt de auto gebruikt. Op dag 5 brengt de chauffeur je terug naar Paramaribo. Het is al donker als je de stad inrijd, uiteraard brengt hij je naar het hotel.
 

Prijzen

Suriname reizen: Bezoek Blanche Marie vallen in West Suriname
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 819,- p.p.€ 819,- p.p.€ 819,- p.p.€ 786,- p.p.€ 786,- p.p.
Inclusief:
 • Vervoer per auto
 • 1 Overnachting in Apoera met ontbijt, lunch en diner en niet alcoholische dranken
 • 3 Overnachtingen op Blanche Marie met ontbijt, lunch en diner en niet alcoholische dranken
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Gids

Exclusief:
 • Alcoholische dranken
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden
 • Diner op dag 5

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Paramaribo


Verblijf aan dagje langer in Paramaribo. Kies een interessante excursie (niet inbegrepen) om de omgeving te verkennen om je reis op maat te maken. Of ben je toe aan aan een rustdag tijdens je rondreis door Suriname, ook dan is deze extensie aan te bevelen!

Dag 6: Een excursie of een rustdag?

Een excursie of een rustdag?
Er is veel te zien en te doen in de omgeving van Paramaribo. Bekijk de optionele excursies en laat je rondreis door Suriname aansluiten op je wensen. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? De excursies naar Jodensavanne of de koffieplantage tour zijn beiden heel interessant. Ben je een echte dierenvriend, dan is dolfijn en/of schildpadden spotten wellicht een leuke activiteit. Of wil jij een adrenaline kick? De quad en zipline experience is echt heel gaaf!

Heb je net een meerdaagse tour in de binnenlanden van Suriname achter de rug en ben je toe aan een rustdag? Dan is deze extensie ook zeker een aanbeveling. Verblijf een dagje in het hotel en luier bij het zwembad. Tip: je kunt de was doen in je hotel zodat je met een schone set kleding klaar bent voor het volgende deel van je reis.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Paramaribo:
Dag 1: Paramaribo - Apoera, transfer per privé vervoer
Dag 2: Apoera - Blanche Marie, bezoek de spoorlijn en inheemse bevolking, nachtsafari met de auto
Dag 3: Blanche Marie, bezoek watervallen en boswandeling (eventueel ook ‘s avonds)
Dag 4: Blanche Marie, dagtrip naar Avanavero, rotstekeningen
Dag 5: Blanche Marie - Paramaribo, transfer per auto
Dag 6: Paramaribo, extra dag
Dag 7: Paramaribo

Extensie 1: Extra dag in Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (2)

"Rondreis; Kabalebo - Blanchemarie - Stone Island -Brownsberg - Bigi Pan"

Geweldige familie reis, ook voor kids van 12 en 16 jaar oud!

Rene Veltman - 12-08-2018
Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Geweldige reis ook voor de kinderen van 12 en 16 jaar oud. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  De accommodaties waren s...
Verder lezen
Suriname reizen: Bezoek Blanche Marie vallen in West Suriname
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Suriname is echt een unieke ervaring!"

Suriname rondreis - Paramaribo - Semoisi - Bigipan - Blanche Marie - Avanavero - Apoera - Brownsberg

Frank Metsemakers - 25-08-2017
Eerste reactie Intens! Wat een reis, wat een land. Suriname was echt een unieke ervaring en met niets vergelijkbaar dat we eerder hebben gezien.   Accommodaties op deze reis De accommodaties zijn basic, maa...
Verder lezen
Suriname reizen: Bezoek Blanche Marie vallen in West Suriname
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie