Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer

Vakantie Suriname bouwsteen - Brownsberg - Brokopondo stuwmeer - Stone Island

Spot wildlife tijdens deze avontuurlijke tocht naar Brownsberg en Brokopondostuwmeer. Tijdens deze speciaal voor Footprint Travel samengestelde tocht wandel je samen met de lokale gids naar de watervallen op Brownsberg. Laat je wekken door de brulapen en jungle geluiden. Vaar tussen de dode boomtoppen op het gigantisch grote Brokopondostuwmeer en met geluk spot je een luiaard in de boom. Bewonder de zonsondergang op Stone Island.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Varen op het Brokopondostuwmeer
  • Luiaard spotten
  • Slapen op Stone Island
  • Wandelen op Brownsberg
  • Brulapen spotten (en horen!)
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Brokopondo meer (Stone Island), boottochtje
Dag 2: Brokopondo meer (Stone Island), dagtocht Brownsberg
Dag 3: Brokopondo meer (Stone Island) - Paramaribo
Dag 4: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: Boottocht op Brokopondo meer, dieren spotten en slapen op Stone Island

Boottocht op Brokopondo meer, dieren spotten en slapen op Stone Island
Na het ontbijt wordt je opgehaald bij je verblijf adres in Paramaribo door de gids, hierna rij je richting Stone Island. Dit is een schiereiland langs het Brokopondo meer. Het Brokopondo stuwmeer heeft ongeveer de grootte van de provincie Utrecht! Het gigantische meer is ontstaan door de bouw van een stuwdam in de Surinamerivier, de Afobakadam. Land met daarop bomen is onder water gezet. Na de lunch maak je een boottripje op het meer en ervaar je hoe het is om te varen over en tussen de dode boomtoppen. Ook maak je tussenstop en ga je dieren spotten op Babun eiland. Als je geluk hebt, kun je een luiaard of een aap op de foto zetten! In de namiddag geniet je van de zonsondergang. Doordat niets je horizon verspert, kun je hier met wat geluk prachtige zonsondergangen treffen. Je slaapt in een eenvoudig huisje aan het meer. De huisjes hebben verschillende eenvoudige kamers met twee of meer bedden met een gedeelde badkamer (koud stromend water) en toilet.
Tip: het is aan te raden om genoeg water (dagrugzak) en insectenspray mee te nemen en goede gesloten wandelschoenen met genoeg profiel te dragen tijdens de wandeling. Zorg ook voor een pet tegen de zon, zonnebrand, regenjas en zaklamp voor de avond.
PS: het programma kan omgekeerd worden, dag 1 naar Brownsberg en dag 2 boottrip op Brokopondo meer.

Dag 2: Wandelen naar watervallen op Brownsberg

Wandelen naar watervallen op Brownsberg
Grote kans dat je ‘s ochtends wakker wordt van de roep van de brulapen! Weer eens wat anders dan een wekker. Door deze natuurlijke wake up call kun je hopelijk genieten van een mooie zonsopkomst. Na het ontbijt vertrek je samen met de gids met de auto naar Natuurpark Brownsberg. Brownsberg is vernoemd naar John Brown, één van de eerste goudzoekers in dit gebied. Inmiddels is goudzoeken vanwege de beschermde status verboden. Helaas zijn er in het gebied toch nog steeds illegale goudzoekers, ook wel porknokkers genoemd, actief. Eenmaal op de Brownsberg, vertrek je te voet naar de Leo Vallen. Als je zwemkleding mee hebt, kun je afkoelen onder de waterval. Brownsberg is beroemd om zijn grote biodiversiteit en dit maakt het een prachtige plek om te wandelen. Je ziet een veelheid aan wilde orchideeën, groene varens en bromelia's. De gids kan je vertellen over de medicinale werking van de diverse bloemen en planten in dit gebied. Vogels die je vaak tegenkomt zijn powisie's, papegaaien, ara's en parkieten. Naast de brulaap leven er nog zeven soorten apen in Brownsberg, waaronder de bijzondere wanaku. Ook is de kans aanwezig dat je een agoeti spot, dit is een groot knaagdier. In Suriname kan het af en toe flink regenen (neem je regenjas dus altijd mee in je dagrugzak). Hierdoor kunnen de wandelpaden vanaf het Mazaroni plateau modderig, glad of zelfs onbegaanbaar worden. Laat de gids bepalen wat er mogelijk is, hij kent het gebied het beste. Een redelijke conditie is vereist voor het maken van deze wandeling. De lunch nuttig je op Brownsberg. In de middag vertrek je weer naar Stone Island om daar de nacht door te brengen. 
PS: het programma kan omgekeerd worden uitgevoerd.

Dag 3: Van Brokopondo meer naar Paramaribo

Van Brokopondo meer naar Paramaribo
Na het ontbijt vertrek je van Stone Island en rij je terug naar Paramaribo. De terugreis duurt ook ongeveer 2 a 3 uur, waarbij je onderweg een keertje stopt om de benen te strekken en een toilet te bezoeken. Er zijn onderweg geen bezienswaardigheden meer. De middag heb je vrije tijd in Paramaribo. Voor je lunch en diner kun je zelf kiezen uit de vele mogelijkheden dat het centrum van Paramaribo te bieden heeft: Chinees, Javaans of wat anders. Keuze genoeg!

Dag 4: Op naar je volgende avontuur in Suriname

Op naar je volgende avontuur in Suriname
Deze bouwsteen eindigt na het ontbijt in het hotel. Je kunt je rondreis door Suriname vervolgen met een volgende bouwsteen. Houdt hier je rondreis op, pak dan een taxi naar Zanderij, het internationale vliegveld van Suriname.

Achtergrond

Brownsberg Natuurpark

Brownsberg Natuurpark is een natuurreservaat van 12.200 ha groot in het district Brokopondo. Het gebied ligt op een heuvel met een 400 meter hoge top. Het natuurreservaat is rijk aan flora en fauna. In Brownsberg leven veel dieren: de brulaap en de trompetvogel zul je hoogstwaarschijnlijk zien, en anders zeker horen, beide dieren zijn luidruchtig! Daarnaast is het park rijk aan medicinale planten, bij sommige staan bordjes waarop dit staat vermeld. In dit natuurreservaat is het dan ook streng verboden om schade aan te brengen aan bloemen en planten. Hoewel het gebied onder toezicht staat van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) wordt het natuurgebied ernstig bedreigd door illegale goudwinning. Er zijn verschillende huizen en kampen op de top van de berg (Mazaroni plateau) gebouwd. Vanaf het plateau kun je meerdere wandelpaden volgen die je naar naar diverse watervallen brengen. Onder andere de Irene Val en de Leo Val zijn mooie watervallen om te bezoeken.
 

Brokopondo stuwmeer en Stone Island

Het Brokopondo stuwmeer is ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht! Het meer is ontstaan door de bouw van de Afobakadam, een stuwdam in de Surinamerivier. Land met bomen is onder water gezet. Hierdoor vaar je op het meer tussen de dode boomtoppen door. Slapen doe je hier bij Stone Island
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Hotel & Vervoer

Accommodaties

Stone Island

De accommodaties op Stone Island zijn huizen met verschillende aantallen kamers. Het kleinste huis bevat 2 kamers. Er zijn ook huizen met meer kamers. Elke kamer is voorzien van minimaal eem bed, klamboe, deken en laken. In het huisje is er een badkamer (koud stromend water) en toilet.
 

Paramaribo

We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. De appartementen hebben een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.
 
Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterrenhotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 

Vervoer

Een chauffeur haalt je in Paramaribo op en zet je er op de derde dag voor lunchtijd weer af. De 13 km lange bergpas kan, zeker als het flink geregend heeft, een pittige klim zijn. Het is dus prettig om met een ervaren chauffeur die de weg goed kent op pad te gaan.
Prijzen

Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 322,- p.p.€ 322,- p.p.€ 322,- p.p.€ 322,- p.p.€ 322,- p.p.
Inclusief:
 • Vervoer per auto met Nederlands sprekende gids
 • 2 Overnachtingen op Stone Island inclusief alle maaltijden: ontbijt, lunch en diner en niet alcoholische dranken
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt
 • Wandelingen door het woud met gids

Exclusief:
 • Alcoholische dranken
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs
 • Lunch en diner op dag 3 in Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies


Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (8)

"Rondreis door Suriname"

Een hele mooie vakantie.

Anne van de Ruit - 10-12-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Een hele mooie vakantie. Heel veel gezien, gedaan en geleerd. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  Eco Resort Inn; keurig, goede service, ui...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Rondreis; Kabalebo - Blanchemarie - Stone Island -Brownsberg - Bigi Pan"

Geweldige familie reis, ook voor kids van 12 en 16 jaar oud!

Rene Veltman - 12-08-2018
Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Geweldige reis ook voor de kinderen van 12 en 16 jaar oud. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  De accommodaties waren s...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Prachtig land, weinig toeristen"

Slapen Stone Island, beklimmen Brownsberg en varen op Brokopondo meer

Emmy Bokkers - 24-06-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Wat hebben we genoten! Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  We hebben maar op één locatie (Stone Island) geslapen, maar het wa...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Suriname heeft geen massa toerisme!"

Suriname rondreis: Awarradam - Stone Island - Smaken van Paramaribo

Annemie Coupé - 08-12-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Prachtig land, schitterende natuur, gezellige - vriendelijke - toegankelijke mensen, fantastische gidsen, een ervaring om nooit meer te vergeten! Kun je ons iets vertellen over de accommo...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Suriname was Verrassend Avontuurlijk!"

Rondreis in Suriname: Danpaati River Lodge - Raleighvallen - Brownsberg/Brokopondo meer - Bigipan

Libeth van den Berg - Feith - 24-11-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Verrassend avontuurlijk! Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  Accommodaties waren zeer eenvoudig, ontbijt van Hosta appartementen was m...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Onze reis naar het binnneland van Suriname was geweldig!"

Suriname reizen, Bigipan, Daanpaati, Raleighvallen, Brownsberg

Saskia Kremer-Duurhoud - 28-09-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? Waanzinnig Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  Danpaati sprong eruit en Bigipan was erg basic, maar volgens verwachting. Hosta Appartement als ui...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Suriname is echt een unieke ervaring!"

Suriname rondreis - Paramaribo - Semoisi - Bigipan - Blanche Marie - Avanavero - Apoera - Brownsberg

Frank Metsemakers - 25-08-2017
Eerste reactie Intens! Wat een reis, wat een land. Suriname was echt een unieke ervaring en met niets vergelijkbaar dat we eerder hebben gezien.   Accommodaties op deze reis De accommodaties zijn basic, maa...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Evaluatie Avontuurlijk Suriname"

Suriname reizen - Paramaribo - Fietstocht Plantages - Bigipan - Nickerie - Brownsberg - Dan Paatie - Suriname Rivier - Frederiksdorp

Alie Scholten - 14-04-2017
Een heerlijke ontspannen en onbezorgde vakantie, tot in de puntjes geregeld. Ik ben zeer tevreden over het programma van mijn Suriname reis en de mix van cultuur, natuur en actie. De accommodaties in Suriname De accommodaties waren goed, schoon, netjes en veilig en ...
Verder lezen
Suriname reizen: Brulapen in Brownsberg en Brokopondo stuwmeer
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie