Suriname reizen: Ontdek de marrondorpjes Dan en Semoisi langs de Boven Surinamerivier

Bouwsteen Suriname vakantie - Amazone regenwoud - Danpaati - Semoisi - Go Local!

Je vaart met een korjaal het tropische regenwoud van Suriname in om een paar dagen te verblijven nabij twee bijzondere marrondorpjes, Dan en Semoisi. Leer over de prachtige tradities en gebruiken van de Saramaccaners, bewonder hun danskunsten en maak kennis met de kapitein. Zwem in de rivier, geniet van de lekkerste Surinaamse gerechten en wandel door het Amazonegebied. Beleef deze unieke ervaring bij de Saramaccaners!

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Combineer jungle resort met verblijf in marrondorp
  • Wandel door het Amazone regenwoud
  • Vaar in een korjaal over de Surinamerivier
  • Go Local met de Saramaccaners
  • Dans mee met de Seketi dans
  • Spot wildlife
  • Ontmoet de stamhoofden
Dag tot dag

Dag 1: Betreed de Amazone met een korjaal

Betreed de Amazone met een korjaal
Op deze eerste dag gaat de wekker vroeg. Neem na je ontbijt in het hotel om 6.00 uur een taxi richting de verzamelplaats. Hier ontmoet je eventueel de andere (internationale) reizigers die ook naar Danpaati afreizen. Stap in de bus en drie uur later bereik je Atjoni. Je stapt over op een korjaal, een soort kano gesneden uit een lange boomstam. In deze korjaal vaar je richting de lodge terwijl je steeds dieper het regenwoud intrekt. Onderweg vaar je langs diverse marrondorpjes, zie je vrouwen de was doen in de rivier en spot je wellicht ookapen, kaaimannen en bijzondere vogels. Houd je camera dus bij de hand. Evenals een regenjas want een bui kan zo maar vallen! Tegen lunchtijd arriveer je in de lodge. Na een verrassende ontvangst installeer je jezelf in één van de bungalows. De kamers hebben geen airconditioning maar een koude douche zorgt voor de nodige verkoeling (warm water is er niet). Na een voortreffelijke Surinaamse lunch maak je een wandeling door de jungle en leer je veel over de flora en fauna van het gebied. Tip: draag altijd een lange broek, een shirt met lange mouwen en wandelschoenen met genoeg profiel tijdens wandelingen in de jungle. Zorg bovendien voor voldoende water en zonnebescherming. Ondertussen bereiden de dames in de keuken een heerlijk diner voor. Niet zo lang geleden is topchef Jonnie Boer (De Librije) hier geweest en hij was onder de indruk van de gerechten die er werden geserveerd. Nadat je bent bijgekomen van het lekkere eten, stap je opnieuw in de korjaal. Je maakt een safari waarbij je op zoek gaat naar kaaimannen. In het donker zie je hun oogjes goed oplichten!
 
Let op:
 • Het minimum aantal reizigers voor een deel van deze bouwsteen is 4 personen. Reis je met z’n tweetjes, informeer dan naar de mogelijkheden. Samen met een (internationaal) gezelschap reis je af naar Danpaati en neem je deel aan de activiteiten met deze groep aan dit . 
 • Het is alleen mogelijk om op maandag of woensdag te vertrekken vanuit Paramaribo.

Dag 2: Een dorpswandeling door Dan

Een dorpswandeling door Dan
Aan de overzijde van de rivier ligt het dorpje Dan. De lodge heeft een speciale samenwerking met dit dorpje waar de stam der Saramaccaners wonen. De lodge ondersteunt het dorp door onder andere werkgelegenheid te creëren en een deel van de opbrengst te investeren in sociale projecten. Ook jij kunt een steentje bijdragen: kinderboeken en speelgoed is altijd welkom. Of als je een artistiek talent (zoals muziek, theater, poëzie, dans) hebt en het leuk vind om daarin les te geven, dan wordt dat erg gewaardeerd. Na het ontbijt in de lodge, vaar je naar de overkant en maak je een wandeling door Dan. Maak een praatje met de locals en ervaar het traditionele leven waarin nog steeds veel Afrikaanse rituelen en tradities in verweven zijn. Aan het begin van de middag vaar je terug naar de lodge voor de lunch. Het middagprogramma kun je zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een wandeling, zwem in de rivier of neem een duik in het zwembad. Er zijn ook optionele activiteiten zoals kanoën, traditioneel vissen of een bezoek aan het marronmuseum Saamaka. Kosten voor deze optionele activiteiten kun je ter plekke voldoen. Of ‘do as the locals do’ en ga een middagje “hangmatteren” en kom even helemaal tot jezelf.

Dag 3: Aankomst in Semoisi

Aankomst in Semoisi
In de lodge is het serviceniveau hoog en word je echt in de watten gelegd. We verklappen niet te veel, maar iedere ochtend kun je rekenen op een welkome verrassing. Vanochtend kun je doen wat je wilt. Zwem nogmaals in de rivier of doe een paar yoga oefeningen op het grote dek dat over de rivier uitkijkt. Als je genoten hebt van de laatste lunch die door de keukenbrigade met de grootste zorg voor je is gemaakt, stap je de korjaal in. Je vaart naar Semoisi. Afhankelijk van de waterstand, duurt de tocht ongeveer 2 à 3 uur. Een drankje staat klaar als je aankomt en de eigenaresse en haar familie ontvangt je met open armen. Het resort ligt midden in het dorp. Een unieke ervaring om tussen de Saramaccaners te vertoeven. To be sure: denk bij het woord ‘resort’ niet aan een vijf sterren accommodatie. Het is een eenvoudige accommodatie maar heeft van de Saramaccaners de naam ‘resort’ gekregen. ‘s Avonds wordt er een gezellig kampvuurtje gemaakt (afhankelijk van de stemming en het weer) en kun je luisteren naar oude vertellingen van deze bijzondere stam.

Dag 4: Help een handje mee op een kostgrondje

Help een handje mee op een kostgrondje
Uit de keuken van het resort komen lekkere gerechten. Dus na een goed ontbijt, ben je klaar voor een wandeling door Semoisi. Je bezoekt samen met een lokale gids een “kostgrondje” waarop de vrouwen uit het dorp groente, knollen en fruit verbouwen. Help de dames een beetje en graaf je eigen cassave uit of help bij de oogst van de andere gewassen. De gids vertelt je tijdens de wandeling over het leven van deze Saramaccaners en hun culturele gebruiken. Voor of na de lunch krijg je nog een taakje: schil en rasp de meegenomen cassave. Hierna laat je de cassave drogen. In de namiddag bezoek je de kapitein (of één van zijn assistenten) van Semoisi, het is een hele eer om deze man te ontmoeten. Je zult vandaag veel leren over de cultuur en de tradities van de Saramaccaners. Wellicht valt het je op dat er een strikte taakverdeling is tussen de mannen en de vrouwen in het dorp. Zoals je vanochtend hebt kunnen zien werken de dames op de kostgrondjes maken bijvoorbeeld sieraden van producten uit het bos. De mannen houden zich bezig met houtsnijwerk. De huizen, de korjaals en zelfs ook de uitzet (als men wil trouwen) worden door de heren op prachtige wijze gemaakt. Loop tijdens de wandeling ook langs de kerk en de school. Deze school in Semoisi is één van de projecten die Footprint Travel ondersteunt.

Dag 5: Op bezoek in het dorp van de Granman

Op bezoek in het dorp van de Granman
Na het ontbijt help je in de keuken een handje door cassave te stampen en er broodjes van te bakken. Hierna stap je in de boot richting de medische post Djoemoe. Vanaf de post wandel je naar het Ananasgebergte en het dorp Asidonhopo. Dit is het dorp van het Stamhoofd (Granman) der Saramaccaners. Aan het einde van de middag ligt de boot klaar en is het tijd om te relaxen in de Tapawatra soela, waar je kunt genieten van een natuurlijke massage in het water. Terug in Semoisi wordt tijdens het diner, je eigen gebakken cassave broodje geserveerd die je kunt dopen in een lekkere saus. Smaakt het? Vanavond kun je je laten aankleden in een traditionele Pangni (voor de vrouwen) of Banjakowsu (voor de mannen). Geniet daarna van een Seketi zang- en dansshow die wordt opgevoerd door een groep lokale vrouwen. Het is een heel bijzondere dans waarbij de heupen en tenen centraal staan. Ze vertellen je over de geschiedenis van de Seketi dans en tenslotte vragen ze je ten dans. Je mag een dame natuurlijk nooit weigeren!

Dag 6: Stroomafwaarts!

Stroomafwaarts!
Het is tijd om afscheid te nemen van de bijzondere familie die deze lodge runt. Op de valreep kun je nog een mooi aandenken van deze heerlijke plek kopen, zoals een set oorbellen of traditionele klederdracht. Na het ontbijt neem je de boot richting Atjoni. Je bent ongeveer 3-5 uren onderweg afhankelijk van de watertsand en de boot (prive of lokaal). Onderweg word je weer vermaakt door van alles wat er op de oevers gebeurt. Kijk bijvoorbeeld naar de meisjes die (tijdens de afwas) ook nog kleine visjes proberen te vangen met rijstkorrel. In de boot kun je de meegebrachte lunch oppeuzelen en een praatje maken met de locals met wie je de boot deelt. Bijzonder dat het lokaal vervoer hier niet per bus of trein gaat, maar per traditionele korjaal over het water! Vanuit Atjoni rij je in ongeveer drie uur naar je hotel in Paramaribo. Na een verfrissende douche heb je waarschijnlijk wel trek in een koud pilsje. Paramaribo wacht!

Dag 7: Ontbijt in Paramaribo

Ontbijt in Paramaribo
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Vervolg je reis met een volgende bouwsteen. Er is keuze genoeg! Of wil je een dagje in Paramaribo verblijven, ook daar is veel te doen. Kies een interessante excursie uit zoals een bezoek aan de Jodensavanne, schildpadden spotten of fiets naar Fort Nieuw Amsterdam. Houd je reis hier op, dan wensen we je een goede vlucht en hopelijk geniet je nog heel lang na van een heerlijke reis door Suriname.

Hotel & Vervoer

Accommodaties

Danpaati River Lodge
Losstaande lodges zijn gebouwd in een traditionele stijl en je voelt je direct thuis in het regenwoud. Elke kamer heeft twee bedden, elk voorzien van een klamboe, een eigen toilet en een douche met koud water. Aangezien het erg warm kan zijn in Suriname, is een koude douche heerlijk verfrissend. Op het balkon vind je hangmatten waar je heerlijk in kunt relaxen terwijl je over de rivier uitkijkt. Met behulp van zonne-energie wordt de sfeervolle verlichting op de accommodatie van stroom voorzien. In de gezellige jungle bar-lounge kun je een drankje nemen en in de traditionele eetzaal worden heerlijke Surinaamse gerechten geserveerd.  
 
Semoisi
In Semoisi verblijf je in het  enige ‘resort’ dat gevestigd is midden in het traditionele marrondorp. Hierdoor heb je direct contact met dorpelingen en kun je genieten van het echte dorpsleven zoals de Saramaccaners het al honderden jaren doet. Een unieke ervaring! Eigenaresse Fina Naana, is een Saramaccaanse vrouw die je graag kennis laat maken met haar grote familie. Je voelt je al snel deel van de familie en je mag ook een kijkje  nemen in haar keuken. Denk bij het woord resort overigens niet aan een luxe accommodatie. De accommodatie is eenvoudig.  Er is een westerse badkamer en toilet buiten de kamer. Het water is koud en het kan gebeuren (bij droge tijd) dat je water uit een ton moet scheppen. De meeste reizigers kiezen ervoor om, net als de locals, te badderen in de rivier. Neem dus een of liefst twee sarongs mee om te gaan badderen.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat je het Multifunctioneel gebouw slaapt, met bad en toilet binnen het gebouw. 
Wil je meer luxe? Vraag dan naar de Cabana, met bad en toilet binnen en eigen balkonnetje die uitkijkt op de Suriname rivier.
 
 
Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 

Vervoer

Een taxi brengt je binnen een paar minuten naar het opstappunt in Paramaribo. De taxi reken je zelf ter plekke af, dit kost (omgerekend) slechts enkele euro’s. Vanaf daar is het vervoer tijdens deze bouwsteen uitstekend geregeld. Met een busje reis je vanuit Paramaribo met een internationaal gezelschap richting Atjoni. Met een korjaal, een boot gesneden uit een lange boomstam, vaar je over de Surinamerivier richting de Danpaati River Lodge. Met een zelfde soort boot reis je een aantal dagen later naar Semoisi. Op de laatste dag vaar je weer terug van Semoisi naar Atjoni in een korjaal, die dient als lokaal vervoermiddel. Vanuit Atjoni word je teruggebracht naar Paramaribo. Je wordt afgezet bij je hotel. PS: het programma kan omgekeerd worden uitgevoerd.

Achtergrond

De Boven Surinamerivier

De Boven Surinamerivier is één van de belangrijkste rivieren van Suriname. De rivier is 480km lang en langs de oevers vind je marrondorpjes waar men veelal nog leeft volgens traditionele gebruiken en tradities. De rivier is essentieel voor iedereen die hier woont omdat het vervoer over water de voornaamste manier van transport is. Een van de grootste marrondorpjes is Semoisi. Hier wonen Saramaccaners, de nazaten van Afrikaanse slaven die hier na de afschaffing van de slavernij zijn gaan wonen. Ook Dan, aan de overkant van de Danpaati River Lodge is een dorpje waar de traditionele cultuur van de stam der Saramaccaners nog goed te ervaren is.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Prijzen

Suriname reizen: Ontdek de marrondorpjes Dan en Semoisi langs de Boven Surinamerivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanaf 12+op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 920,- p.p.€ 920,- p.p.€ 920,- p.p.
KIDS (3-11 jr)op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 690,- p.p.€ 690,- p.p.€ 690,- p.p.
Inclusief:
 • Vervoer per busje/auto en boot.
 • 5 Overnachtingen in Danpaati River Lodge en Semoisi inclusief alle maaltijden: ontbijt, lunch en diner en niet alcoholische dranken
 • Genoemde excursies
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt

Exclusief:
 • Taxi naar de opstapplaats in Paramaribo
 • Alcoholische dranken
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden
 • Diner in Paramaribo
 • Optionele activiteiten: kanoën (€50), traditioneel sportvissen met een boot (€50 - langs de rivier hengelen is gratis) of bezoek met een boot het Saamaka marronmuseum (€56). Kosten voor deze optionele activiteiten kun je ter plekke voldoen.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies


Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (1)

"Evaluatie Avontuurlijk Suriname"

Suriname reizen - Paramaribo - Fietstocht Plantages - Bigipan - Nickerie - Brownsberg - Dan Paatie - Suriname Rivier - Frederiksdorp

Alie Scholten - 14-04-2017
Een heerlijke ontspannen en onbezorgde vakantie, tot in de puntjes geregeld. Ik ben zeer tevreden over het programma van mijn Suriname reis en de mix van cultuur, natuur en actie. De accommodaties in Suriname De accommodaties waren goed, schoon, netjes en veilig en ...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de marrondorpjes Dan en Semoisi langs de Boven Surinamerivier
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie