Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo

Vakantie Suriname bouwsteen - stadswandeling - markt - Paramaribo

Je rondreis in Suriname start in Paramaribo. Een kleurrijke stad met een grote diversiteit aan culturen, religies én lekker eten! Na de landing op het internationale vliegveld, staat een chauffeur klaar om je naar je hotel te brengen. Laat je meevoeren door de Surinaamse hectiek en ontdek het historische centrum van de stad en de markt met een gids. Al je zintuigen zullen worden aangesproken in deze bijzondere stad! 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Onbezorgd van vliegveld naar hotel
  • Bezoek de lokale markt van Paramaribo
  • Wandel door de historische binnenstad (UNESCO)
Reisschema
Dag 1: Paramaribo, transfer van vliegveld
Dag 2: Paramaribo, tour door de stad (join-in)
Dag 3: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: Een zachte landing in Suriname

Een zachte landing in Suriname
Na een lange vlucht vanuit Nederland (minimaal 9 uur) land je op Johan Adolf Pengel luchthaven. Het vliegveld wordt in de volksmond vaak afgekort tot JAP of Zanderij. Als je hebt gekozen voor een rechtstreekse KLM vlucht kom je aan het einde van de middag aan. Heb je een indirecte vlucht, dan is het waarschijnlijk al laat op de avond. Het is een paar uur vroeger in Suriname dan in Nederland, dus vergeet je horloge niet een paar uur achteruit te zetten (zie Tijdsverschil Suriname). Na alle douane formaliteiten (check voorafgaand aan je reis goed wat de visumvereisten voor Suriname zijn) wandel je door naar de centrale hal. Hier staat de chauffeur met een bordje met je naam op je te wachten. Van de chauffeur (of in het hotel) ontvang je een uitgebreid informatiepakket met ook alle vouchers, tickets en andere belangrijke informatie. De chauffeur zet je na ongeveer 1,5 uur veilig voor de deur van het hotel af. Voor het avondeten is er keuze genoeg in Paramaribo. De Surinaamse keuken is een mengelmoes van gerechten uit allerlei hoeken van de wereld. Een paar bekende lekkernijen die je tijdens je rondreis door Suriname zeker eens moet proeven: roti, saoto soep, broodje pom en een gebakken banaan! De vakantie is begonnen, smullen maar!   

Dag 2: Ontdek de smaak van Paramaribo

Ontdek de smaak van Paramaribo
‘s Ochtends loop je naar de opstap plaats of pak je de taxi naar hotel Krasnapolsky en ga je samen met de gids en internationale gasten de city tour maken met de bus. Jullie rijden dan door het hectische verkeer van Par’bo (zoals de Surinamers zeggen). Op de markt legt deze enthousiaste gids je van alles uit over de lokale kruiden, de diverse soorten groenten en het zoete tropische fruit. De gids neemt je mee voor een rondleiding langs een aantal hoogtepunten van Paramaribo. Sinds 2002 staat het historische centrum van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de Keizerstraat wandel je langs een moskee en synagoge en verderop kun je de houten Basiliek bewonderen. Suriname is een smeltkroes van culturen en religies! De ervaren lokale gids vertelt je allerlei bijzondere weetjes over de historische gebouwen. De rijke geschiedenis van Suriname komt tot leven tijdens deze excursie. Omstreeks 13.00 ben je terug bij de opstap plaats en loop je weer naar je verblijf adres. Voor lunch en diner duik je het centrum in, keuze genoeg!  
NB: Dit is een join-in excursie, je maakt de excursie samen met andere (internationale) reizigers.​ 

Dag 3: What’s next?

What’s next?
Wat wil je nu doen? Deze bouwsteen houdt na het ontbijt op. Wil je nog een dagje langer in Paramaribo verblijven, dat kan! Verleng je verblijf met een extensie en vul deze dag op je eigen manier in. Er is in de omgeving heel veel te doen. Bekijk onze suggesties onder excursies. Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam, doe een tour naar oude koffieplantages of bezoek Jodensavanne. Of misschien vind je het wel prettig om een dagje te luieren bij het zwembad. Laat je Paramaribo liever achter je en popel je om de binnenlanden te ontdekken? Kies dan voor één van de bijzondere bouwstenen waarmee je bijvoorbeeld met een korjaal over de rivieren vaart en de Trio indianen of de Saramaccaners kunt ontmoeten.

Achtergrond

Paramaribo

Paramaribo ligt aan de oevers van de Suriname rivier en is de grootste stad van het land. In 1667 werd in het Verdrag van Breda opgenomen dat Paramaribo de belangrijkste stad was in de toenmalige Nederlandse kolonie. De stad is altijd beroemd geweest vanwege zijn grote diversiteit aan etniciteit en religie. Dit zie je op de dag van vandaag nog steeds terug in het straatbeeld. Zo leven onder andere Creolen, Indiërs, Marrons (nazaten van ontsnapte Afrikaanse slaven), Inheemsen, Chinezen, Javanen, Nederlanders en Portugezen in harmonie met elkaar. Kerken, synagogen en moskeeën worden naast elkaar gebouwd en dat levert een uniek stadscentrum op. Sinds 2002 is het oude centrum dan ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Surinamers noemen de stad liefkozend Par’bo.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Hotel & Vervoer

Accommodatie

Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. Verblijf je in een appartement, dan is er ofwel een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 

Vervoer

Het is na een lange vlucht erg prettig om je geen zorgen te hoeven maken over een transfer van het vliegveld naar je hotel. Een chauffeur staat in de aankomsthal op je te wachten en brengt je in ongeveer 1,5 uur veilig naar je accommodatie in Paramaribo. Ook het vervoer tijdens de stadsexcursie is goed geregeld. Je wordt opgehaald bij je hotel en als je wilt na afloop ook teruggebracht (je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in het centrum te blijven maar dan dien je zelf vervoer terug te regelen).
Prijzen

Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Join inop aanvraag€ 203,- p.p.€ 203,- p.p.€ 203,- p.p.€ 203,- p.p.€ 203,- p.p.
Privéop aanvraag€ 215,- p.p.€ 215,- p.p.€ 215,- p.p.€ 215,- p.p.€ 215,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer van vliegveld naar accommodatie
 • Gids en vervoer per bus tijdens stadsexcursie
 • 2 Overnachtingen in Paramaribo met ontbijt

Exclusief:
 • Andere activiteiten die niet beschreven staan in het dagprogramma
 • Frisdrank, alcoholische dranken en snacks
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies


Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - ParamariboSuriname reizen - Historisch gebouw ParamariboSuriname reizen - Suriname rondreis: Waterkant in ParamariboSuriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname rondreis: Houten BasiliekSuriname reizen - Suriname reis: Historisch gebouwSuriname reizen - Suriname reis: SynagogeSuriname reizen - Suriname: Presidentieel paleis ParamariboSuriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reis: bezoek de markt in ParamariboSuriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (10)

"Individuele reis; Kabalebo - Smaken van Paramaribo - Raleighvallen"

Veel natuurschoon! Lekker eten! Goede organisatie! Prachtig land!

Lotte de Bruin - 13-08-2018
Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Natuurschoon, prachtig, rust, vriendelijke bevolking, lekker eten en goede organisatie. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? ...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Individuele reis; Plantage Frederiksdorp - Berg en Dal - Joden savanne- Smaken van Suriname"

Zeer boeiend land!

Isabel van Boetzelaer - 10-08-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Boeiend! Welke excursie zou je andere reizigers absoluut aanraden en waarom? Plantage Resort Fredriksdorp  Jodensavanne (dagtrip) ...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Familie rondreis: Bigi Pan, Anaula, Blanchemarie vallen, Plantage Frederiksdorp"

De reis was eerder een fantastische levenservaring dan een standaard vakantie!

Martijn, Dianne, Jordi, Laura, Rocco Akkerman - 04-08-2018
 Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Het was eerder een fantastische levenservaring dan een standaard vakantie. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  Al...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Danpaati in één woord: fantastisch!"

Rondreis Suriname; Danpaati River Lodge en plantage Frederiksdorp

Kees Reitsma - 09-05-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie in Suriname?  Prachtig en geweldig land; lieve, vriendelijke mensen. Slechte economische situatie in Paramaribo is wel aan alles te zien en te merken.   Wat vind je van de organi...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Semoisi: een primitieve cultuur, zeer uniek!"

Rondreis Suriname; Semoisi, Bigipan, Voltz berg, allen unieke plaatsen..

Sjoerd van der Schuit - 26-02-2018
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Een bijzondere ervaring in een prachtige omgeving. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  De accommodaties waren volgens verwachting. Soms lux...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Suriname heeft geen massa toerisme!"

Suriname rondreis: Awarradam - Stone Island - Smaken van Paramaribo

Annemie Coupé - 08-12-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Prachtig land, schitterende natuur, gezellige - vriendelijke - toegankelijke mensen, fantastische gidsen, een ervaring om nooit meer te vergeten! Kun je ons iets vertellen over de accommo...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Suriname was Verrassend Avontuurlijk!"

Rondreis in Suriname: Danpaati River Lodge - Raleighvallen - Brownsberg/Brokopondo meer - Bigipan

Libeth van den Berg - Feith - 24-11-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Verrassend avontuurlijk! Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  Accommodaties waren zeer eenvoudig, ontbijt van Hosta appartementen was m...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Onze reis naar het binnneland van Suriname was geweldig!"

Suriname reizen, Bigipan, Daanpaati, Raleighvallen, Brownsberg

Saskia Kremer-Duurhoud - 28-09-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? Waanzinnig Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  Danpaati sprong eruit en Bigipan was erg basic, maar volgens verwachting. Hosta Appartement als ui...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Suriname is echt een unieke ervaring!"

Suriname rondreis - Paramaribo - Semoisi - Bigipan - Blanche Marie - Avanavero - Apoera - Brownsberg

Frank Metsemakers - 25-08-2017
Eerste reactie Intens! Wat een reis, wat een land. Suriname was echt een unieke ervaring en met niets vergelijkbaar dat we eerder hebben gezien.   Accommodaties op deze reis De accommodaties zijn basic, maa...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Evaluatie Avontuurlijk Suriname"

Suriname reizen - Paramaribo - Fietstocht Plantages - Bigipan - Nickerie - Brownsberg - Dan Paatie - Suriname Rivier - Frederiksdorp

Alie Scholten - 14-04-2017
Een heerlijke ontspannen en onbezorgde vakantie, tot in de puntjes geregeld. Ik ben zeer tevreden over het programma van mijn Suriname reis en de mix van cultuur, natuur en actie. De accommodaties in Suriname De accommodaties waren goed, schoon, netjes en veilig en ...
Verder lezen
Suriname reizen: Ontdek de smaak van Paramaribo
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie