Suriname reizen: Relaxed afsluiten in Berg en Dal

Suriname reizen - Berg en Dal

Berg en Dal is een ideale relaxte afsluiting van je avontuurlijke Suriname reis. De fijne houten huisjes met eigen veranda liggen aan de rivier en het bos in een heuvelachtige omgeving. Geniet een dagje van zwembad en wellness faciliteiten. Of kies voor een adventure activiteit zoals canopy zipline of kayakken op de rivier! Van hieruit kun je makkelijk naar het internationale vliegveld. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Relaxte afsluiting
  • Zwembad
  • Wellness
  • Adventure activiteiten
  • Canopy Zipline
  • Historische wandeling
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Berg en Dal
Dag 2: Berg en Dal
Dag 3: Berg en Dal - vliegveld Zanderij
Dag tot dag

Dag 1: Relaxed afsluiten in Berg en Dal

Relaxed afsluiten in Berg en Dal
Op een prachtige locatie aan de oever van de Surinamerivier, ligt het Bergendal Eco & Cultural River Resort. De lodge ligt tegen een berg op, en aan de Suriname rivier in het bos, in een voormalig plantage gebied. De houten cabana’s zijn voorzien van eigen badkamer met warm en koud water en airconditioning. Het resort heeft een zwembad. In de omgeving zie je nog ruïnes van houten plantage huizen. Op 85 kilometer va Paramaribo, is dit een ideaal relaxed einde van je Suriname avontuur. Om lekker te genieten is het een ‘all In verblijf’, dit is inclusief ontbijt, lunch, diner, transport en drankjes (koffie,thee en non-alcoholische dranken). Of je nu wil relaxen bij het zwembad met een goed boek of nog een dag actief wil zijn, bij Bergendal Resort is het heerlijk toeven! Boek bij aankomst je activiteiten voor de volgende dag. 
Tip: In principe stap je bij de verzamelplaats in het centrum van Paramaribo in het transferbusje van het resort. Op aanvraag is privé transport vanaf een andere bestemming echter ook mogelijk, zodat je niet eerst naar Paramaribo hoeft. 

Dag 2: Actief bezig of lekker uitrusten en spa

Actief bezig of lekker uitrusten en spa
Vandaag heb je een vrije dag, zodat je zelf kunt kijken waar je zin in hebt. Misschien wil je gewoon lekker relaxen en gebruik van de wellness faciliteiten. De wellness behandelingen zijn op een prachtige locatie op de pier boven de rivier. Er zijn verschillende soorten massages en lichaamspakkingen. Heerlijk zijn de hotstone massage en de spannende choco body pakking. Heb je zin in een activiteit, dan boek en betaal je deze bij de lodge. Je hebt dus alle vrijheid vandaag!
Meer avontuur? Maak bijvoorbeeld een jungle hike van 1 tot 1,5 uur waarbij je het bos in gaat met de gids die je de flora en fauna van de omgeving laat zien. Zoef met de canopy zipline tussen de bomen door en over de Suriname rivier. In 1 tot 1,5 uur  zweef je tussen 10 platformen. Je kunt ook een kayak trip van 1,5 uur maken naar de Mama Kreek. Op een riviertocht vaar je in 1,5 uur langs transmigratiedorpen, de dorpen die verplaatst zijn naar aanleiding van de aanleg van het Brokopondomeer. Of een historische wandeling van een half uur, waarbij de gids je de plantage geschiedenis van de omgeving laat zien. Charlotte van der Lith was rond 1717 de vrouw van Gouveneur Temming, die zichzelf 1500 akkers plantagegrond toekende en zo ontstond Berg en Dal. Charlotte trouwde achtereenvolgens maar liefst 3 gouveneurs en 2 dominees, die allemaal overleden. Door deze relaties is Charlotte van der Lith een van de invloedrijkste vrouwen in Suriname geworden. Op Bergendal zelf staat Charlotte ook wel bekend als “The Black Widow” vanwege het mysterieuze lot van haar opeenvolgende echtgenoten. 

Dag 3: Naar het vliegveld

Naar het vliegveld
Berg en Dal vinden we een ideale relax plek om af je avontuurlijke Suriname vakantie af te sluiten. Van hieruit wordt je naar de internationale airport van Suriname gebracht voor je reis naar huis.

Achtergrond
'Berg en Dal' ligt aan de bovenloop van de Surinamerivier. In 1677 was op het gebied van de plantage 'Berg en Dal' al een plantage gesticht, die later weer werd verlaten. Begin van de 18de eeuw werd er een politiepost opgericht ter bescherming tegen de indianen. Rond 1717 bevond zich een goudmijn in dit gebied, die echter volgens de toenmalige gouverneur Hendrik Temming niets opleverde. Om die reden liet hij de mijn sluiten. Temming was echter zodanig onder de indruk van de omgeving dat hij 1500 akkers aan zichzelf als plantagegrond toekende. In 1723 werd dit areaal vergroot naar 5000 akkers aan beide zijden van de rivier. De naam die lang met de plantage 'Berg en Dal' verbonden zou blijven, was niet de naam van de gouverneur zelf, maar die van zijn vrouw Charlotte van der Lith. Gouverneur Temming was met haar getrouwd, waardoor Charlotte na zijn dood gedeeltelijk de eigenaresse van 'Berg en Dal' werd. Charlotte huwde later de opvolgende gouverneur Charles de Cheusses, die ook niet lang in leven bleef. Vervolgens huwde Charlotte nog een keer de opvolgende gouverneur en daarna, omdat ook hij overleed, achtereenvolgend twee dominees. Door deze relaties is Charlotte van der Lith een van de invloedrijkste vrouwen in Suriname geworden. Er ontstond ruzie tussen haar en de gouverneur J.J. Mauricius, wat uiteindelijk tot een langdurig politiek conflict heeft geleid. Haar tegenstanders verdachten Charlotte ervan dit conflict achter de schermen aan te jagen. Helaas beschikken we alleen over bronnen van haar tegenstanders, zodat geen volledig beeld kan worden geschetst van deze 'carrièrevrouw avant la lettre'. Op Bergendal zelf staat Charlotte ook wel bekend als “The Black Widow” vanwege het mysterieuze lot van haar opeenvolgende echtgenoten. 
 
Hotel & Vervoer
 
Accomodatie
 
Berg en Dal
Het resort heeft houten cabana's met airconditioning en eigen badkamer met warm en koud water. De huisjes liggen langs de rivier of tegen de heuvels in het bos op. Er is een zwembad en een restaurant aan de rivier. De maaltijden zijn inclusief. Startend op dag van aankomst met lunch en eindigend op dag van vertrek met ontbijt. 
 

Vervoer
In principe wordt ervan uitgegaan dat je opstapt op een centraal verzamelpunt in het centrum van Paramaribo. Een busje van het resort brengt je naar het resort. Op de terugweg brengt een busje van het resort je naar het internationale vliegveld Zanderij, of naar het centrum van Paramaribo. Op aanvraag is het ook mogelijk om op maat een andere privé transport combinatie te maken, zodat je niet in Paramaribo hoeft op te stappen. 
 
Prijzen

Suriname reizen: Relaxed afsluiten in Berg en Dal
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 406,- p.p.€ 376,- p.p.€ 386,- p.p.€ 376,- p.p.€ 382,- p.p.€ 376,- p.p.
Inclusief:
 • 2 nachten Full Board, inclusief alle maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner)
 • Non-alcoholische dranken 
 • Transport vanaf centrum Paramaribo naar Berg en Dal
 • Transport naar airport

Exclusief:
 • Vluchten
 • Optionele activiteiten of wellness ter plaatse.
 • Fooien, alcoholische dranken, andere persoonlijke uitgaven

Opmerkingen:
 • Kinderen 0 -12 jaar: € 184 (2 nachten)

Extensie 1: Extra dag in Berg en Dal
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 203,- p.p.€ 188,- p.p.€ 193,- p.p.€ 188,- p.p.€ 191,- p.p.€ 188,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting, Full Board (alle maaltijden)
 • Koffie, thee, non-alcoholische dranken

Extensies

Extensie 1: Extra dag in Berg en Dal


Wil je wat langer relaxen aan het einde van je Suriname reis? Kies voor een extra overnachting in Berg en Dal.

Dag 3: Een extra vrije dag in Berg en Dal

Een extra vrije dag in Berg en Dal
Wil je meer rust op het einde van je reis? Berg en Dal is een prima plekje om je avonturen in Suriname te verwerken en uitgerust naar huis te gaan! 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Berg en Dal:
Dag 1: Paramaribo - Berg en Dal
Dag 2: Berg en Dal
Dag 3: Berg en Dal, extra vrije dag
Dag 4: Berg en Dal - vliegveld Zanderij

Extensie 1: Extra dag in Berg en Dal
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 203,- p.p.€ 188,- p.p.€ 193,- p.p.€ 188,- p.p.€ 191,- p.p.€ 188,- p.p.