Suriname reizen: Trio en Wajana indianen in Palumeu

Bouwsteen Suriname vakantie - Palumeu

Wil jij een uniek kijkje in het leven van de Trio en Wajana indianen?  Aan de Tapanahony rivier ligt Palumeu, waar beiden indianen stammen in harmonie met elkaar leven. Ze ontvangen je met open armen in de binnenlanden van Suriname. In Palumeu is er genoeg te doen: wandel door primair regenwoud, leer pijl en boog schieten, ga vissen, wieg eindeloos in je hangmat en laat je masseren in een ‘soela’. De perfecte combi van inspanning en ontspanning in een prachtige groene omgeving.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Ontmoet de Trio en Wajana indianen
  • Zie het traditionele leven in Palumeu
  • Picknick op het prachtige Palawa eiland
  • Wandel door primair regenwoud
  • Neem een natuurlijke massage in een stroomversnelling
  • Spannende korjaal tocht in het donker
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Palumeu, vlucht
Dag 2: Palumeu, bezoek aan Palawa-eiland
Dag 3: Palumeu, wandelen door het oerwoud, ‘s avonds een boottocht
Dag 4: Palumeu, Mabuku stroomversnelling en bezoek aan indianendorpje
Dag 5: Palumeu - Paramaribo, vlucht (in het weekendarragement is dit Dag 4)
Dag 6: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: Een kijkje van bovenaf

Een kijkje van bovenaf
Neem na het ontbijt een taxi vanaf je hotel naar het Zorg en Hoop Vliegveld. Een korte rit, waar je slechts enkele euro's voor betaald aan de chauffeur. Met een binnenlandse vlucht ben je een uur later in Palumeu. Je vliegt over het stroomgebied van de Surinamerivier en je ziet tientallen Saramaccaanse dorpen, een groot stuwmeer en Brownsberg Natuurpark onder je. Na ruim één uur vliegen stap je uit in Palumeu, 270 kilometer ten zuiden van Paramaribo. Je neemt je intrek in de lodge die in traditionele stijl is gebouwd. Iedere kamer beschikt over twee eenpersoons bedden met een klamboe en een toilet en douche met koud water. En geloof ons, een koude douche is heerlijk in de tropen!
 
Let op: Het is toegestaan om maximaal 8 kg bagage mee te nemen op de vlucht richting Palumeu. Je overige bagage kun je in Paramaribo achter laten. Wat neem je wel mee? In ieder geval 2 shirts met lange mouwen, 2 (afrits) broeken, een regenjas (hou deze tijdens boottochten bij de hand omdat het plotseling kan gaan regenen), petje/hoed, zwemkleding, toiletartikelen, zonnebrandcrème, DEET en malaria pillen, wandelschoenen met goed profiel, slippers, verrekijker, zaklamp, een kleine rugzak voor de wandelingen en natuurlijk je paspoort (omdat je gaat vliegen). En verder, contant geld in niet al te grote coupures is handig.
 
NB
 • Het is alleen mogelijk om deze trip te boeken met een vertrek op maandag of vrijdag vanuit Paramaribo. Degenen die het midweek arrangement boeken volgen het programma zoals hier is beschreven. In het weekendarrangement worden dezelfde activiteiten aangeboden maar mogelijk in een iets andere volgorde en vlieg je op Dag 4 (maandag) terug naar Paramaribo.
 • Geef bij je boeking direct al je dieetwensen door zodat de staf van de lodge hier rekening mee kan houden. Palumeu is zo afgelegen, dat men anders niet kan zorgen voor inkopen.
 • Het minimum aantal reizigers voor deze bouwsteen is 4 personen. Reis je met z’n tweetjes, informeer dan naar de mogelijkheden. Samen met een klein (internationaal) gezelschap neem je deel aan de activiteiten. Het beschreven programma kan worden gewijzigd als gevolg van de sterk wisselende waterstand en andere lokale omstandigheden.

Dag 2: Bezoek het prachtige Palawa-eiland

Bezoek het prachtige Palawa-eiland
De ochtenden zijn prachtig in het regenwoud. Vaak hangt er nevel over de boomtoppen en de indianen staan al vroeg op om te gaan vissen. Wij zaten met een kop koffie in onze hangmat terwijl we de rivier over keken. Dit is echt heerlijk wakker worden! Na het ontbijt trek je een zwemvest aan en brengt een korjaal (een soort kano) je naar het mooie Palawa-eiland, waar je kunt zwemmen en picknicken. De lunch staat klaar als je terugkomt. ‘s Middags ben je vrij om te doen wat je wilt. Ga bijvoorbeeld op je eigen houtje een wandeling maken. Of als je vogels wilt spotten, vissen, peddelen of naar de ‘kostgrondjes’, dan kan de gids dat ter plekke voor je regelen. Als daarbij een extra begeleider en/of voorzieningen voor nodig zijn, dien je de kosten hiervoor ter plekke te betalen. Wat je ook kiest te doen, plezier gegarandeerd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om plaats te nemen in een hangmat of gaan zonnebaden langs de rivier. In Palumeu draait het om genieten en dus doe vooral waar je zelf behoefte aan hebt.
 
Tip: Als je op pad gaat, houd dan altijd je regenjas bij de hand want een bui kan altijd vallen in het regenwoud. Smeer je bovendien ook goed in met zonnebrandcrème en DEET en draag zon- en muggenwerende kleding.

Dag 3: Wandelen door primair oerwoud

Wandelen door primair oerwoud
Met een boot vertrek je richting Poti Hill, een 90 meter hoge heuvel die is vernoemd naar één van de inwoners uit het dorp. Na een stevige wandeling van ongeveer 6 km met een klim van 20 minuten door primair Amazonewoud bereik je de top. Wandelen door primair oerwoud is een unieke ervaring, maar deze hike vereist wel een redelijke basisconditie. In de vochtige tropen is het sowieso snel zweten geblazen, dus stel je hierop in en drink veel water. Onderweg vertelt je gids over het gebruik van planten en met wat geluk kom je allerlei wildlife tegen zoals bijvoorbeeld de brulapen. De indianen geloven dat flora uit het regenwoud een medicinale werking heeft. Onze gids liet ons bijvoorbeeld de jodiumboom zien, een boom met alcohol voor ontsmetting en planten die gebruikt wordt tegen een slangenbeet. Vanaf Poti Hill heb je een wijds uitzicht over de bergtoppen van het zuiden van Suriname. Vind je het ook niet op broccoli lijken? Onderweg wordt er geluncht. Als de weersomstandigheden het toelaten kan je ‘s avonds een boottocht maken. Spannend! Het is donker maar je hoort allerlei geluidjes vanaf de oevers. Zie je een soort rode laser lichtjes, dat zijn de ogen van een kaaiman! O, en vergeet niet omhoog te kijken, geniet van de sterrenhemel!  
 

Dag 4: Een massage in de Mabuku stroomversnelling

Een massage in de Mabuku stroomversnelling
Met een gids vertrek je na het ontbijt naar de Mabuka- en eventueel Kodebaku stroomversnellingen. Na ruim een uur varen zet je weer voet aan wal. In de stroomversnellingen kun je genieten van een natuurlijke massage. Trek dus vooral je zwemkleding aan of neem deze mee. Ook hier kan je wellicht een hengeltje werpen (overleg met de gids) en je viskunsten laten zien. Na de lunch bezoek je het Indianendorp Palumeu waar de Trio’s en Wajana’s gebroederlijk met elkaar leven. Je maakt kennis met traditionele muziek en (kunst)nijverheid, twee belangrijke aspecten van het dagelijks leven in Palumeu. Altijd al eens willen leren schieten met pijl-en-boog, ook dat is mogelijk! De mannen die je dit leren, trekken nog geregeld de jungle in om te jagen op zwijntjes. Zij zijn dus echt geoefende experts! Als het mogelijk is, maak je kennis met de kapitein of één van zijn assistenten. Dit zijn de heren die het dorp besturen. Je hebt kans dat ze je Pepre watra aanbieden. Dit is een peper soep met vis of wild vlees erin, dat je met cassavebrood eet. Als je Cassiri wordt aangeboden, is het niet netjes om het af te slaan. Maar let op, het is een sterk goedje gemaakt van cassavesap dat zeker de sfeer verhoogd! Proost!

Dag 5: Terug naar Paramaribo

Terug naar Paramaribo
Maak vanochtend een laatste wandeling door het dorp. Wellicht scoor je een heel leuke handgemaakte souvenir! Wil jij een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Palumeu? Vraag je gids naar de mogelijkheden. Door de steun van eerdere bezoekers van Palumeu is er een school voor de kinderen uit het dorp gebouwd. Na de lunch vlieg je terug naar Paramaribo. Met een taxi die je voor de deur van het vliegveld kunt vinden, ga je op eigen gelegenheid terug naar je logeeradres. Het is een korte rit en kost slechts enkele euro's die je ter plekke kunt voldoen.

Dag 6: Wakker worden in Par'bo

Wakker worden in Par'bo
Na het ontbijt in je hotel in Paramaribo eindigt deze bouwsteen. Eindigt hier jouw avontuur in Suriname, neem dan vanaf het hotel een taxi naar het internationale vliegveld. En anders kies je voor een volgende bouwsteen om een ander deel van Suriname te ontdekken.

Hotel & Vervoer

Accommodaties

Palumeu

De lodges, 2 kamers onder 1 kap, zijn in traditionele stijl gebouwd met een balkon zodat je kunt uitkijken op de prachtige rivier. De bouwmaterialen komen grotendeels uit de omgeving, zodat de huisjes opgaan in de omgeving. Iedere kamer heeft een aparte slaapruimte met twee eenpersoonsbedden die voorzien zijn van een klamboe en een eigen toilet en douche met koud stromend water. In de warmte van de jungle is een koude douche helemaal niet erg en eigenlijk wel zo verfrissend! Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.
 
Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 

Vervoer

Neem na het ontbijt een taxi vanaf je verblijfplaats in Paramaribo naar het Zorg en Hoop Vliegveld (op eigen kosten, je betaalt enkele euro's voor deze korte taxirit). Je vliegt in een klein vliegtuig naar Palumeu over het stroomgebied van de Surinamerivier (inclusief). Op een heldere dag kun je van alles zien liggen onder je, dus kijk vooral naar buiten. Na ruim één uur vliegen stap je uit in Palumeu, 270 kilometer ten zuiden van Paramaribo. Op de terugweg in Paramaribo, kun je een taxi aan de voorkant van het vliegveld pakken om je terug te brengen in je hotel (op eigen kosten, enkele euro's).

Tijdens de excursies van deze bouwsteen ga je per korjaal de rivier op. De tochten per korjaal in deze bouwsteen geschieden met een zwemvest aan, want veiligheid staat voorop.
Achtergrond

Palumeu

Palumeu ligt ongeveer 270 km ten zuiden van Paramaribo. Het dorpje ligt aan de Tapanahony rivier. In het regenseizoen staat het water wel zes meter hoger dan tijdens het droge seizoen. Zou je vanaf Palumeu de boot nemen naar de Atlantische Oceaan, dan ben je 8 à 12 dagen onderweg. Vandaar dat we er naar toe vliegen! In het dorpje wonen twee indianenstammen, de Trio’s en Wajana’s. Beide stammen spreken hun eigen taal. Het dorp van in totaal 300 inwoners wordt bestuurd door een kapitein die wordt ondersteund door basja’s (assistenten). Op de poli kunnen zieken zich laten behandelen en de kinderen kunnen naar de basisschool. De jungle geeft het dorp de benodigdheden om te kunnen leven. Door de jacht, visvangst en alles wat er groeit op de “kostgrondjes” worden er dagelijks gezonde maaltijden bereidt. Sinds een aantal jaren, ontvangt het dorpje ook inkomsten uit toerisme. De bewoners zijn nauw betrokken bij het programma dat de bezoekers volgen.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Prijzen

Suriname reizen: Trio en Wajana indianen in Palumeu
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDS t/m 11op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 602,- p.p.€ 602,- p.p.€ 602,- p.p.
Vanaf 12+op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 803,- p.p.€ 803,- p.p.€ 803,- p.p.
Inclusief:
 • Binnenlandse vlucht Paramaribo - Palumeu
 • 3 (weekendarrangement) of 4 (midweekarrangement) overnachtingen in Palumeu met ontbijt, lunch en diner
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt
 • Genoemde excursie programma

Exclusief:
 • Optionele excursies zoals genoemd bij Dag 2
 • Taxi van en naar het vliegveld in Paramaribo
 • Frisdranken en alcoholische dranken
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden
 • Diner in Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies


Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (1)

"Rijke diversiteit van Suriname"

Rondreis Suriname - Bigi Pan - Danpaati - Palemeu

Adriana Wuister-Verbaan - 15-09-2017
Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie?  Geweldige ervaring: Het is een mooie kennismaking met de rijke diversiteit van Suriname, zowel de cultuur als de natuur. Palumeu en Danpaati waren de hoogtepunten van onze reis. Ku...
Verder lezen
Suriname reizen: Trio en Wajana indianen in Palumeu
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie