Suriname reizen: Vlieg naar het Kabalebo Nature Resort

Vakantie Suriname bouwsteen - jungle - wildlife - wandelen - varen

Ben jij een echte avonturier? Meer dan 200 kilometer van de bewoonde wereld ligt het Kabalebo Resort in de Amazone. Dit bijzondere plekje is alleen per vliegtuig te bereiken en daardoor ontdek je de binnenlanden van Suriname op een heel bijzondere manier. Wandel door de jungle om wildlife te spotten, vaar in een korjaal door stille kreken en zwem in de rivier Geniet van de natuur, de rust, en proef het heerlijke Surinaamse eten. Neem eind van de dag een duik in het zwembad, lees je boek in een hangmat of zie de zonsondergang vanaf de veranda,. Een bezoek aan Kabalebo is een spectaculair einde van een rondreis door Suriname.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Spot wildlife in het Amazone regenwoud
  • Beklim de Misty Mountain
  • Vaar door de kreekjes met een korjaal
  • Wandel door de jungle
  • Leer alles over de medicinale werking van de planten
  • Maak een kajaktocht
  • Zwem in de soela in de rivier
Reisschema
Dag 1: Paramaribo - Kabalebo, vlucht, boswandeling
Dag 2: Kabalebo, activiteit met gids
Dag 3: Kabalebo, activiteit met gids
Dag 4: Kabalebo - Paramaribo, kajaktocht, vlucht
Dag 5: Paramaribo
Dag tot dag

Dag 1: Vlieg over het oerwoud naar Kabalebo

Vlieg over het oerwoud naar Kabalebo
Na een kort taxiritje (je neemt zelf een taxi vanuit je hotel, dit kost enkele euro's) arriveer je op de luchthaven Zorg & Hoop Paramaribo. Hier check je in voor een vlucht naar Kabalebo, een bijzonder resort in het westen van Suriname. Je vliegt over het regenwoud, van bovenaf gezien lijkt het bossen vol met broccoli, vonden wij. Een uur later landt het piepkleine vliegtuigje op de groene landingsstrip. Kabalebo ligt in de Amazone en is voor natuurliefhebbers echt ‘the place to be’. Wist je dat avonturier en bioloog Freek Vonk er ook al twee keer is geweest? Na het hartelijke ontvangst staat de lunch voor je klaar. ‘s Middags trek je je wandelschoenen aan voor een 1,5 uur durende wandeling door het bos en spot je mogelijk je eerste brulaap, ara of slang. Met een traditionele kano gemaakt van een uitgeholde boomstam (een korjaal) vaar je terug naar het resort. Leun een beetje achterover, sluit je ogen en geniet van alle geluidjes die van de oevers komen. Terug in het resort kom je in je hangmat bij je van je eerste indrukken van het oerwoud, terwijl er in de keuken een heerlijke Surinaamse maaltijd voor je wordt bereidt.
 
Het programma voor de volgende dag wordt ‘s avonds besproken. Er zijn elke dag twee activiteiten waaruit je er één kunt kiezen. Op deze manier kan er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met het weer, het waterpeil van de rivier en de afwisseling voor de gasten. Bij de activiteiten kun je denken aan kajakken, berg beklimmen, zwemmen in de kreek, wandeltochten in het regenwoud en varen in kleine kreekjes om dieren te spotten. Samen met de andere (internationaal) gasten van het resort neem je deel aan de activiteiten.​ De dagbeschrijving hieronder geeft je een idee hoe je dagen eruit kunnen zien op het Kabalebo resort. Het zijn dus voorbeelden, het programma is niet van te voren vast te leggen.
 
Let op: het is toegestaan om maximaal 7 kg bagage p.p. mee te nemen tijdens de vlucht naar Kabalebo. Eventueel overige bagage kun je veilig in je hotel in Paramaribo laten. Op de paklijst voor Kabalebo moet in ieder geval staan: luchtige kleding (in ieder geval twee lange broeken en een longsleeve shirt), hoed/pet, zwemkleding (waterschoenen), stevige wandelschoenen, slippers, zonnebrand, anti-muggenspray en een kleine rugzak voor tijdens de activiteiten. Een zaklantaarn en verrekijker zijn altijd goede items om bij je te hebben in de jungle.
 
Let op: Het is alleen mogelijk om op zaterdag te vertrekken voor deze bouwsteen.

Dag 2: Beklim Misty Mountain

Beklim Misty Mountain
De goedgemutste staf van het resort serveert ‘s ochtends een lekker ontbijt. Bijzonder om je te realiseren dat de mensen die hier werken afstammelingen van de oorspronkelijke Indianen en de Afrikaanse Marrons zijn. Hierna bereid je je voor op één van de twee aangeboden activiteiten. Wandelen door het oerwoud is een fantastische ervaring, dus wij kozen ervoor om de Misty Mountain te beklimmen. In ongeveer 6,5 uur beklim je deze 500 meter hoge berg. De enthousiaste gids vertelt je onderweg allerlei leuke weetjes over het oerwoud en haar bewoners. De kans is groot dat je ook vandaag veel verschillende dieren spot zoals agoeti’s, reuze otters, leguanen en tapirs. Gedurende de gehele wandeling hoor je de apen brullen en zie je veel verschillende vogels. Eenmaal op de top van de Misty Mountain kijk je uit over het tropisch regenwoud. Fenomenaal mooi! Lunchen doe je tijdens een stop bij de Charly Vallen. Hier kun je lekker poedelen en afkoelen in het water, lekker want het is best zweten geblazen in de jungle! Terug in het resort kun je een duik nemen in het zwembad. Heerlijk verfrissend na zo’n pittige wandeling. De leiding van het resort laat na het diner weten wat de twee mogelijke activiteiten zijn voor de volgende dag.
 
Is 6,5 uur wandelen iets te veel van het goede? Dat snappen we! Daarom zijn er ook kortere wandelingen in dit bijzondere gebied te maken. Je kunt bijvoorbeeld de Moi Moi Waterval bezoeken, waarmee je ongeveer drie uur onderweg bent. Of loop over de rotsachtige Beechcraft trail. Deze tocht duurt ongeveer vier uur en is voor kinderen ook erg leuk om te doen (en veilig natuurlijk).  
 
Let op: voor de wandelingen in de jungle is het nodig om goed gesloten wandelschoenen te hebben, lichaamsbedekkende kleding (sneldrogende afritsbroek is handig, katoenen bloes of t-shirt met lange mouwen, anti-muggenspray, hoed/pet,  zonnebrand en een poncho.
 

Dag 3: Varen en wandelen naar Kilo 3 Kreek

Varen en wandelen naar Kilo 3 Kreek
Wij kozen voor een tocht met een korjaal (kano) op onze derde dag in Kabalebo. Je vaart in alle stilte naar de Kilo 3 kreek. Vanaf het water kun je de oevers goed afspeuren, mogelijk zie je een kaaiman in het zonnetje liggen. De korjaal wordt vakkundig vastgelegd en de gids leidt je naar de Kilo 3 stroomversnelling. Koel lekker af in de stroomversnelling. Hier wordt er gepicknickt tot in de namiddag. Het personeel staat je alweer op te wachten als je aankomt bij het resort. Ze doen er alles aan om je in de watten te leggen, het ultieme vakantiegevoel ervaar je in Kabalebo! ‘s Avonds lik je je vingers weer af als je weer zo’n lekkere typisch Surinaamse spijs proeft.
 
Een andere combinatie van een wandeling met kajakken die kan worden aangeboden is bijvoorbeeld een 2,5 uur durende wandeling naar het Bivak kamp. Van daaruit vaar je in 45 minuten naar Zandkreek, waar de vegetatie weer anders is. Hier kun je afkoelen in de stroomversnelling en aan de kant van de rivier je meegebrachte lunch verorberen. ‘s Middags kajak je terug naar het resort.
 
Voor echte visfanaten biedt Kabalebo resort de mogelijkheid om te gaan vissen. Dit zit niet in het standaard activiteitenprogramma en hiervoor dien je ter plekke te betalen. Er wordt gevist via het principe “catch and release” en het resort is lid van de International Game Fish Association. Vele vissers bezochten Kabalebo om hier te kunnen vissen naar piranha’s, meervallen, anjoemara’s en pakoe’s.
 
Een andere gave optionele activiteit om te doen is op zoek te gaan naar ocelots. Deze katachtigen laten zich ‘s avonds wel eens in de buurt van het resort zien. Volg zijn sporen (onder andere zijn sterke geur!) en speur samen met een gids naar dit bijzondere beest dat pas sinds enkele jaren in dit gebied voor komt. Je kunt kiezen voor een nachtelijke jungle wandeling of een bezoek aan de observatie post. Ook aan deze activiteiten zijn extra kosten verbonden.

Dag 4: Kajakken vanaf Kring Soela

Kajakken vanaf Kring Soela
Voor vertrekkende gasten staat er een kajaktrip op het programma. Nadat je je tas hebt ingepakt, word je bij Krong Soela afgezet en vanaf daar peddel je in een (drie- of eenpersoons) kajak stroomafwaarts terug naar het resort. Geniet nog een laatste keer van de junglegeluiden, de heerlijke geuren en het natuurschoon om je heen. Misschien zie je op de valreep nog een luiaard (heeeeeeel langzaam) zich verplaatsen van de ene naar de andere tak. In de keuken doen ze nog een laatste keer hun opperste best om een verrukkelijke lunch voor te bereiden. Hierna moet je echt afscheid nemen van het personeel. Pas als je er zelf bent geweest, zul je snappen waarom dit lastig is. Zij hebben er in vier dagen alles aan gedaan om je op een bijzondere manier het regenwoud te laten ervaren. Het kleine vliegtuig staat alweer klaar om je terug naar Paramaribo te vliegen. Na de landing op Zorg & Hoop pak je zelf een taxi (staan voor de ingang van het vliegveld) naar je hotel.  
 

Dag 5: Wakker worden in Paramaribo

Wakker worden in Paramaribo
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt doorgaan met een volgende bouwsteen als je vakantie in Suriname er nog niet op zit. Anders neem je een taxi naar het internationale vliegveld en vlieg je terug naar Nederland.
 

Achtergrond

Kabalebo

In het westen van Suriname, op meer dan 200 kilometer van de dichtstbijzijnde weg ligt Kabalebo. Afstammelingen van de oorspronkelijke Indianen en Afrikaanse Marrons beheren het Kabalebo Nature Resort. De naam Kabalebo is van Indiaanse afkomst en betekent ‘boog in de rivier’. Het resort ligt aan een rivier die je kunt bevaren met een korjaalof kajak. Omdat de bewoonde wereld zo ver van het resort ligt, maak je een goede kans om wildlife te spotten. Onder andere diverse soorten vogels, tapirs, tropische kikkers, ocelots en zelfs reuze otters kan je hier gemakkelijk tegen komen. In het water leeft er ook genoeg, de bestemming is een echte hotspot voor visliefhebbers. Piranha’s, diverse soorten meervallen en nog veel meer vissen zwemmen hier in het water rond.
 

Ga op avontuur in Suriname

Suriname is een avontuurlijk bestemming. Stel je er van te voren op in dat zaken niet altijd lopen zoals we gewend zijn in Nederland. Zowel in het regenwoud als ook in plaatsen zoals Paramaribo loop je beesten tegen het lijf die we in Nederland alleen in een terrarium of dierentuin zien. Laat dit je vooral niet afschrikken, maar weet dat naast schattige dieren zoals luiaard, schildpadden en flamingo’s ook slangen, kaaimannen, spinnen en andere insecten voorkomen in Suriname. Het is niet voor niets dat Freek Vonk al een aantal keer in Suriname is geweest! Gebruik je gezond verstand als je een tropische verrassing ontmoet. Omdat je vaak niet weet of het bijvoorbeeld een vriendelijk of giftig spinnetje is, dien je altijd waakzaam te zijn. Luister altijd naar het advies van de lokale bevolking, zij hebben vaker met het bijltje gehakt. Het avontuur, de jungle en het wildlife, dat is natuurlijk precies de reden waarom je naar Suriname gaat.
Hotel & Vervoer

Accommodaties

Kabalebo Nature Resort
Het bijzondere Kabalebo Nature Resort is een traktatie voor iedere avontuurlijke reiziger. Diep in het regenwoud ligt het resort verstopt, waar je in alle comfort kunt genieten van de indrukwekkende natuur. Ontspanning en inspanning gaan hand in hand in het resort dat in 2015 een TripAdvisor Certificate of Excellence Award ontving. Met een zwembad, een gezellige bar en een restaurant waar je heerlijk kunt eten kun je er bijkomen van de drukte van het dagelijks leven. Het resort  biedt een aantal verschillende activiteiten aan voor degene die de jungle willen ontdekken:
 • Kajakken
 • Wandelen
 • Bergbeklimmen
 • Zwemmen in de kreekjes van de jungle
 • Wildlife spotten
 
Per dag worden er twee activiteiten door het management gekozen waar je als gast er één van kunt kiezen om deel aan te nemen. De activiteiten zijn stuk voor stuk heel bijzonder en geven je de mogelijkheid de omgeving te ontdekken op de manier zoals jij wilt. Bij de keuze voor de activiteiten voor de volgende dag wordt rekening gehouden met het weer, andere lokale omstandigheden en de wensen van de gasten. Omdat het resort op een grote afstand ligt van de bewoonde wereld, voelen dieren zich op hun gemak en zijn hierdoor gemakkelijker te spotten. Ook is deze regio populair vanwege zijn vismogelijkheden. Meervallen, piranha’s en andere vissen kun je hier aan de haak slaan (en weer bevrijden!). Tegen een vergoeding kun je 4 uur of 8 uur vissen.
 
Het resort kent diverse accommodaties waar je kunt overnachten tijdens je verblijf. In de prijs wordt uitgegaan van verblijf in de main lodge. De main lodge is het hoofdgebouw met restaurant, keuken en de centrale organisatie van de activiteiten: alles praktisch bij de hand dus. Er zijn 10 eenvoudige, maar nette kamers in de main lodge, die dagelijks worden schoongemaakt. Alle kamers zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, een eigen toilet en douche met warm en koud water. Kamers met airconditioning zijn op aanvraag beschikbaar (bijbetaling voor extra stroomgebruik). De main lodge beschikt over een ruime veranda met comfortabele stoelen en hangmatten. Vanaf de veranda heb je een prachtig uitzicht op Misty Mountain en zowel de zonsopkomst als de zonsondergang. Wil je wat meer luxe en privacy, vraag dan om een upgrade naar de vierpersoons suites (2 queensize bedden) of de romantische river cabins die aan de oever van de Kabalebo rivier liggen.
 
Beddengoed, badlakens en handdoeken zijn aanwezig. Er is gelegenheid voor het opladen van batterijen. Er is 110 en 220 volt in de lodge.
 
Paramaribo
We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.
 

Vervoer

Vanuit luchthaven Zorg & Hoop in Paramaribo vlieg je in iets meer dan een uur naar het Kabalebo resort. Het is toegestaan om maximaal 7 kg p.p. bagage mee te nemen op deze vlucht. Het resort ligt vlakbij de landingsbaan, dus voor je het weet ben je al ingecheckt in het hotel. Ter plaatse hoef je je geen zorgen te maken over vervoer. Voor je veiligheid zijn de tochten per korjaal met een zwemvest, de stroomversnellingen kunnen verraderlijk zijn. Het vervoer van en naar het vliegveld in Paramaribo regel je zelf, voor slechts een paar euro’s neem je daar een taxi.
Prijzen

Suriname reizen: Vlieg naar het Kabalebo Nature Resort
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 1.133,- p.p.€ 1.133,- p.p.€ 1.133,- p.p.€ 1.133,- p.p.€ 1.133,- p.p.
Inclusief:
 • Binnenlandse vlucht Retour ticket Zorg en Hoop Airport-Kabalebo
 • Alle transport op het ressort
 • 3 Overnachtingen inclusief alle maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief koffie, thee en water (frisdrank en sappen naar gelang het pakket).
 • Excursies (1 per dag met keuze uit twee wisselende opties, op dag van aankomst en vertrek ligt het programma vast.)
 • Begeleiding door gidsen
 • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt

Exclusief:
 • Alcoholische dranken zijn – tegen vergoeding – verkrijgbaar aan de bar
 • Diner in Paramaribo
 • Taxi van en naar het vliegveld in Paramaribo
 • Activiteiten die niet in de standaard 8 activiteitenplan zitten, zoals vissen (visarrangement 4 uur kost US$80 p.p. inclusief werphengel, boot en gids), ocelots observatie (US$10,- p.p.) of een jungle night experience (US$40,- p.p.).
 • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer met een kano
 • Gids
 • Snacks en een drankje
 
Exclusief
 • Taxi naar Leonsberg en v.v. (ongeveer 20 minuten rijden, omgerekend enkele euro’s enkele reis)
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
Inclusief
 • Transfer met de auto en boot
 • Gids
 • Snacks, koffie/thee, water en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Ontbijt, koffie, lunch en een frisse dorstlesser
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Quad rijden en ziplinen
 • Welkomstdrankje en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief
 • Fietshuur
 • Transfer boot
 • Gids
 • Snacks, water en een lunch
 • Entree tot het museum
 
Exclusief
 • Taxi naar de fiets standplaats
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto en boot
 • Gids
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes
 
Exclusief
 • Fooien

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer van en naar je hotel
 • Vervoer per boot
 • Gids
 • Snacks en een drankje tijdens het dolfijnen spotten
 • Surinaamse maaltijd met niet-alcoholische drankjes voorafgaand aan het schildpadden spotten
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Overige drankjes/eten

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
Inclusief
 • Vervoer per auto
 • Gids
 • Snack + koffie en een lunch
 
Exclusief
 • Souvenirs, fooien
 • Andere drankjes
Extensies


Excursies

Paramaribo

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt

Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
 
N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.Excursie 2: Vaar over de Warappakreek

Vaar over de Warappakreek
Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
 
NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp

Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 4: Quad en Ziplining Tour

Quad en Ziplining Tour
Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
 
Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
 
Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
 
Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot

Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo

Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
 
Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten

Schildpadden én dolfijnen spotten
In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
 
Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
 
NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne

Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
 
NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.


Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -

Reacties van reizigers (2)

"Individuele reis; Kabalebo - Smaken van Paramaribo - Raleighvallen"

Veel natuurschoon! Lekker eten! Goede organisatie! Prachtig land!

Lotte de Bruin - 13-08-2018
Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Natuurschoon, prachtig, rust, vriendelijke bevolking, lekker eten en goede organisatie. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? ...
Verder lezen
Suriname reizen: Vlieg naar het Kabalebo Nature Resort
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Rondreis; Kabalebo - Blanchemarie - Stone Island -Brownsberg - Bigi Pan"

Geweldige familie reis, ook voor kids van 12 en 16 jaar oud!

Rene Veltman - 12-08-2018
Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven? Geweldige reis ook voor de kinderen van 12 en 16 jaar oud. Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis?  De accommodaties waren s...
Verder lezen
Suriname reizen: Vlieg naar het Kabalebo Nature Resort
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie