Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze individuele rondreis heeft de ideale route voor actievelingen, cultuurliefhebbers en dierenliefhebbers om Suriname te zien. Bedwing de Voltzberg en de Brownsberg en ‘Go Local’ in Paramaribo en Semoisi. Vaar over de grootste open water lagune van Suriname, het grootste stuwmeer van het land én de rivieren die dwars door het regenwoud gaan en spot prachtige wilde dieren!
Hoogtepunten

Het historische centrum (UNESCO) van Paramaribo

De Voltzberg en watervallen in Raleighvallen

Flamingo's en rode ibissen op het Bigi Pan meer

Uitzicht over het Brokopondo stuwmeer

Wandelen op de Brownsberg

Ontmoet de Saramaccaners

Wildlife in het Amazone regenwoud

€ 2.231,- p.p. Prijs bij 2 personen 20-26 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Suriname: Raleigh, Bigi Pan, Brownsberg en Semoisi
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (0)
  Reisschema
  Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam - Paramaribo, transfer van vliegveld
  Dag 2: Paramaribo, tour door de stad (join-in)
  Dag 3: Paramaribo - Raleighvallen, transfer per auto en boot, twee wandelingen
  Dag 4: Raleighvallen, trekking naar de Voltzberg
  Dag 5: Raleighvallen, Anjumara & Moedervallen
  Dag 6: Raleighvallen - Paramaribo, transfer per auto en boot
  Dag 7: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 8: Paramaribo - Bigi Pan, transfer per auto en boot, excursie per boot over het meer
  Dag 9: Bigi Pan - Nieuw-Nickerie, excursie per boot over het meer, transfer per boot, avondwandeling
  Dag 10: Nieuw-Nickerie - Paramaribo, marktbezoek, transfer per auto
  Dag 11: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 12: Paramaribo - Brokopondo meer (Stone Island), boottrip
  Dag 13: Brokopondo meer (Stone Island), dagtrip Brownsberg
  Dag 14: Brokopondo meer - Semoisi, transfer per auto en boot
  Dag 15: Semoisi, ochtend- en middagwandeling
  Dag 16: Semoisi, boottochtje, wandeling en cultureel avondprogramma
  Dag 17: Semoisi - Paramaribo, transfer per boot en auto
  Dag 18: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 19: Vertrek Paramaribo, transfer vliegveld
  Dag 20: Aankomst in Amsterdam
  Kaart reis
  Hotel & Vervoer
  Accommodaties
   
  Fungu Eiland
  Er zijn verschillende mogelijkheden om te slapen op Fungu Eiland. We bieden de standaard tweepersoonskamer met eigen bad (koud stromend water) en toilet aan. Er is geen bar bij deze accommodatie. Maar wil je bijvoorbeeld een biertje drinken ‘s avonds, dan kun je op de heenweg vragen aan de gids of je een paar drankjes in zijn koelbox mag bewaren.
   
  Bigi Pan
  Op het Bigi Pan meer overnacht je in een romantisch huis-op-palen. De accommodatie is eenvoudig. Er is een gedeelde badkamer met toilet. Je kunt er ook voor kiezen om in een hangmat te slapen, zodat je de zonsopkomst over het prachtige meer kunt zien.

  Nieuw-Nickerie
  Het hotel of appartement in Nieuw-Nickerie ligt in het centrum van de stad. De ruime kamers hebben airconditioning en de bedden zijn goed. In de gehele accommodatie kun je online met de gratis wifi-verbinding.
   
   
  Stone island
  De accommodaties op Stone eiland zijn huizen met verschillende aantallen kamers. Het kleinste huis bevat 2 kamers. Er zijn ook huizen met meer kamers. Elke kamer is voorzien van een bed, klamboe, deken en laken. Er is een badkamer (koud stromend water) en toilet in het huisje.
   

  Semoisi
  In Semoisi verblijf je in het  enige ‘resort’ dat gevestigd is midden in het traditionele marrondorp. Hierdoor heb je direct contact met dorpelingen en kun je genieten van het echte dorpsleven zoals de Saramaccaners het al honderden jaren doet. Een unieke ervaring! Eigenaresse Fina Naana, is een Saramaccaanse vrouw die je graag kennis laat maken met haar grote familie. Je voelt je al snel deel van de familie en je mag ook een kijkje  nemen in haar keuken. Denk bij het woord resort overigens niet aan een luxe accommodatie. De accommodatie is eenvoudig.  Er is een westerse badkamer en toilet buiten de kamer aanwezig. Het water is koud en het kan gebeuren (bij droge tijd) dat je water uit een ton moet scheppen. De meeste reizigers kiezen ervoor om, net als de locals, te badderen in de rivier. Neem dus een of liefst twee sarongs mee om te gaan badderen.

  Wil je meer luxe; vraag naar de cabin met bad (koud stromend water) en toilet binnen.

  Paramaribo
  We gebruiken verschillende hotels en appartementen. De kamers hebben elk een eigen badkamer met warm en koud water en zijn voorzien van airconditioning. In de appartementen is er een kitchenette in de kamer of er is een gedeelde keuken in het complex. Het ontbijt wordt verzorgd en is inbegrepen. De verschillende accommodaties hebben niet allemaal een (indoor/outdoor) zwembad of ‘plunge pool’. Er is wifi in de accommodatie, dus je kunt online contact houden met het thuisfront. Het is mogelijk om bagage tijdelijk achter te laten als je een meerdaagse tour vanuit Paramaribo maakt. Wanneer je terugkeert met een rugzak vol vuile was, kun je (tegen een kleine vergoeding) een wasje draaien. Ideaal als je nog een meerdaagse tour gepland hebt.

  Wil je meer luxe in Paramaribo? Dan kunnen we een voorstel op maat doen voor een 4 of zelfs 5 sterren hotel. Je kunt dit aangeven bij je aanvraag.

   
  Vervoer

  Ervaar Suriname op zijn best. Met deze rondreis van Footprint Travel hoef je je geen zorgen te maken over het vervoer. Het vervoer van Paramaribo - Fungu Eiland en vice versa leg je af per auto en boot. De autorit duurt ongeveer vier uur. Mocht er een sanitaire stop gewenst zijn, dan wordt dit gedaan bij Zanderij. Voor snacks en drankjes wordt onderweg gezorgd. Ook de boottocht duurt ongeveer vier uur, de exacte reistijd wordt bepaald door het waterpeil.

  Bij vertrek naar Bigi Pan haalt een chauffeur je op in Paramaribo en brengt je ook weer terug naar het hotel op de terugweg. In Nickerie stap je op de boot en vaar je over de rivier en het kanaal naar Bigi Pan.

  Voor de tocht naar Brownsberg wordt je opgehaald door je gids met de bus. De 13 km lange bergpas kan, zeker als het flink geregend heeft, een pittige klim zijn. Het is dus prettig om met een ervaren chauffeur te reizen die de weg goed kent op pad te gaan. Vanuit Brokopodo meer rij je via Brownsberg na het ontbijt met de auto richting het zuiden. De chauffeur stopt voor de lunchpauze en natuurlijk ook als er een sanitaire stop gewenst is. Met een kano vervaardigd uit een boomstam (korjaal) zal je vanaf Atjoni doorreizen naar Semoisi (3-5 uur). De terugweg naar Atjoni vindt ook per korjaal plaats en zal tussen de 3 en 5 uren zijn afhankelijk van het waterniveau en de boot (prive of lokaal). Het dragen van een reddingsvest in de korjaal is in verband met de stroomversnellingen aan te raden.

  Prijzen
  Rondreis Suriname: Raleigh, Bigi Pan, Brownsberg en Semoisi
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  Vanaf 12+op aanvraag€ 2.360,- p.p.€ 2.360,- p.p.€ 2.360,- p.p.€ 2.234,- p.p.€ 2.234,- p.p.
  KIDS (3-11 jr)€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  Vanaf 12+op aanvraag€ 2.360,- p.p.€ 2.360,- p.p.
  KIDS (3-11 jr)€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  Vanaf 12+€ 2.360,- p.p.€ 2.234,- p.p.€ 2.234,- p.p.
  KIDS (3-11 jr)€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.€ 2.231,- p.p.
  De hier vermelde prijzen zijn vanaf prijzen, omdat we reizen op maat maken, kan jouw reisvoorstel andere transporten, excursies of hotels bevatten. De prijzen zijn een indicatie, de Suriname reizen worden op maat gemaakt. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt de prijs voor een eenpersoonskamer automatisch berekend. Op aanvraag wordt triple room berekend, met een derde bed (mogelijk is dat een stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de vakantieperiodes, rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en lokale feestdagen berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
  Extensies
  Extensie 1: De adembenemende Kaieteur Falls in Guyana
  Maak een kleine uitstap vanuit Suriname naar Guyana en bezoek de grootste one-drop waterval ter wereld. Scoor een extra stempel in je paspoort, raak verdoofd van het gebulder van het kletterende water en verblind door deze natuurlijke schoonheid.

  Dag 8: Guyana: het land van de vele waterenGuyana: het land van de vele wateren
  Hopelijk ben je gisteravond vroeg naar bed gegaan, want omstreeks 4.00 uur ‘s ochtends word je al opgehaald bij je accommodatie in Paramaribo. Vergeet niet je paspoort want vandaag zal je de grens oversteken! In Saramacca of Coronie stop je voor een goed bakkie koffie en een ontbijtje. Na een rit van ongeveer vier uur arriveer je in Nickerie. Je wordt afgezet bij de ferry voor de bootoversteek en niet veel later zet je voet aan wal in Guyana. In Moleson Creek ontvang je een nieuwe stempel in je paspoort. Je rijdt een stukje verder en in de kleinste stad van het land, Rosehall, maak je een stop voor de lunch. Nadat je bent ingecheckt in het hotel in Georgetown, kun je je op je hotelkamer even opfrissen na deze lange reis. Het is daarna heerlijk om de benen te strekken tijdens een wandelingetje over de zeedijk. Een gids vertelt je tijdens de wandeling meer over Guyana, het “land van de vele wateren”. De lange dijk is essentieel voor Georgetown om de zee op afstand te houden zodat overstromingen worden voorkomen. In de avonduren bezoek je Giftland mall waar je ook dineert.
   
  Let op: Zorg voor vertrek uit Nederland dat je beschikt over een Multi Entry visum voor Suriname. Een Toeristenkaart is niet voldoende als je meerdere keren Suriname wilt inreizen. Regel voor je vertrek het juiste visum om gedoe aan de grens te voorkomen. Lees meer over Visum Suriname.
   
  Let op: Om Guyana in te komen, dien je een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts te overleggen. Laat je informeren door de tropenarts of GGD. Meer informatie over aanbevolen en verplichte inentingen voor Suriname vind je hier.
   
  NB: 
  - Het minimum aantal reizigers voor een deel van deze extensie is vier personen. Reis je met z’n tweetjes, informeer dan naar de mogelijkheden.
  - Anders dan bij het overige gedeelte van deze rondreis, reis je tijdens deze extensie samen met een (internationaal) gezelschap naar Guyana en de Kaieteur Falls.
  - Deze extensie start alleen op een maandag, woensdag of vrijdag. Het is daarom mogelijk om je verblijf in Paramaribo met één of meerdere dagen/nachten te verlengen (tegen meerprijs, zie voor informatie Extensie 1: Extra dag Paramaribo). 

  Dag 9: Vlieg naar de adembenemende Kaieteur FallsVlieg naar de adembenemende Kaieteur Falls

  Na het ontbijt neemt een gids je mee naar het National Guyana Museum en de Stabroek Market. De drukke markt is de oudste (135 jaar) en grootste (7000 m2) van het land. De prominente Victoriaanse klokkentoren is één van de markantste punt van Georgetown. De markt geeft je een goed beeld van het dagelijks leven in de stad. Let wel goed op je eigendommen, want zakkenrollers komen er ook graag. Aan het einde van de ochtend rijd je naar Ogle Airport en check je in voor de vlucht naar de Kaieteur Falls. De exacte vluchttijden worden ter plekke bekend gemaakt. Op het vliegveld kun je lunchen en vervolgens ga je aan boord van het vliegtuig. Je gids blijft in Georgetown, een lokale (Engelstalige) gids neemt het vanmiddag even van hem over. Houd je camera bij de hand tijdens de vlucht, je kunt de waterval al vanuit de lucht zien. Probeer dus een plekje bij een raam te krijgen! Fenomenaal mooi. Tip: Ben je een echte fotoliefhebber? Vraag ter plekke of de plaats van de co-piloot vrij is. Mocht dat het geval zijn, dan mag 1 persoon hier voor €25 zitten. De Kaieteur waterval is de grootste one-drop waterval ter wereld. De waterval is twee en vier keer zo hoog als de Niagara Falls en de Victoria Falls. Helaas, voor je het weet is het uurtje voorbij en staat het vliegtuig alweer aan de grond in het Kaieteur Nationaal Park. Is er nog een overtreffende trap van fenomenaal, want vanaf de verschillende uitkijkpunten is deze 226 meter hoge waterval nog mooier! De uitkijkpunten zijn verbonden via een heerlijk wandelpad door het regenwoud. Met een beetje geluk, spot de gids ook nog de Kaieteur Golden Frog zodat jij deze prachtige gouden kikker van dichtbij kunt bekijken. Deze kikkers leven alleen in dit gebied en het is dus heel bijzonder om er één te zien. Met het vliegtuig keer je terug naar Georgetown, waar je naar schatting om een uur of 5 bent. ‘s Avonds dineer je in de New Thrive Inn, dit is één van de bekendste restaurants in Guyana. Het avondprogramma is vrij: maak nog een leuke wandeling door de stad of probeer het uitgaansleven van Georgetown uit.


  Dag 10: Kaaimannen op het Bigi Pan meerKaaimannen op het Bigi Pan meer
  Je vertrekt om 5.00 uur ‘s morgens uit je hotel in Georgetown. Het ontbijt-to-go kun je tijdens de rit naar Nieuw-Nickerie, de grensplaats aan Surinaamse zijde, oppeuzelen. Let op: deze trip kun je NIET maken met de gewone toeristenkaart. Je hebt het Multi Entry visum nodig, om Suriname weer in te komen.  Na de grensformaliteiten, rijden we naar de hoofdplaats van het district, Nieuw Nickerie, hier zal je lunchen. Het is na Paramaribo de tweede stad van het land, maar voor Nederlandse begrippen een dorp. In 1879 heeft men er een dijk aangelegd om te voorkomen dat het stadje werd weggespoeld door de zee (zoals eerder was gebeurd met het nabijgelegen Nieuw Rotterdam). Het deed ons denken aan ons eigen Nederland, op de palmbomen en temperatuur na dan. Hierna rij je door naar de opstapplaats en stap je in een klein bootje om naar Bigi Pan te gaan. Je ontmoet hier je enthousiaste gids, die je onderweg van alles kan laten zien. Via de Nickerie rivier en het Jamaer kanaal vaar je richting Bigi Pan. Geniet onderweg van de Parwabossen en mangroves. Deze bossen dienen als natuurlijke bescherming tegen erosie en als kraamkamer voor jonge garnalen. Aan het einde van het kanaal doemt er een enorm groot meer op, dit is Bigi Pan! Kleine, romantische huisjes op palen staan in het water en hier breng je de komende nacht door. De accommodatie waar je verblijft is simpel. Je kunt kiezen om te slapen in een bed of in een hangmat. Slaap je in een hangmat, dan kun je de zonsopgang morgenochtend over het meer zien. Echt een aanrader!  ‘s Avonds kun je kaaimannen gaan spotten. Ze zijn verwant aan de alligator maar voeden zich met voeden zich met insecten, kikkers, ratten en watervogels en zijn ongevaarlijk voor de mens.
   
  Let op: Neem anti-muggenspray mee en draag een lange broek en een shirt met lange mouwen. In dit gebied komen veel muggen voor. Een regenjasje is in Suriname ook altijd goed om bij de hand te hebben, omdat het opeens kan gaan regenen. Net als een petje en zonnebrand om je te beschermen tegen de felle zon (als je vaart is er geen beschutting).
   
  NB: Je kunt kiezen of je het bezoek aan Bigi Pan met individueel vervoer en je eigen gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de tour voordeliger is.

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie De adembenemende Kaieteur Falls in Guyana:
  Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam - Paramaribo, transfer van vliegveld
  Dag 2: Paramaribo, tour door de stad (join-in)
  Dag 3: Paramaribo - Raleighvallen, transfer per auto en boot, twee wandelingen
  Dag 4: Raleighvallen, trekking naar de Voltzberg
  Dag 5: Raleighvallen, Anjumara & Moedervallen
  Dag 6: Raleighvallen - Paramaribo, transfer per auto en boot
  Dag 7: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 8: Paramaribo - Georgetown, transfer per bus en boot
  Dag 9: Georgetown, bezoek aan de Kaieteur Falls (met een vliegtuig)
  Dag 10: Georgetown - Bigi Pan, transfer per bus, ferry en boot, excursie over het meer
  Dag 11: Bigi Pan - Nieuw-Nickerie, excursie per boot over het meer, transfer per boot, avondwandeling
  Dag 12: Nieuw-Nickerie - Paramaribo, marktbezoek, transfer per auto
  Dag 13: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 14: Paramaribo - Brokopondo meer (Stone Island), boottrip
  Dag 15: Brokopondo meer (Stone Island), dagtrip Brownsberg
  Dag 16: Brokopondo meer - Semoisi, transfer per auto en boot
  Dag 17: Semoisi, ochtend- en middagwandeling
  Dag 18: Semoisi, boottochtje, wandeling en cultureel avondprogramma
  Dag 19: Semoisi - Paramaribo, transfer per boot en auto
  Dag 20: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 21: Vertrek Paramaribo, transfer vliegveld
  Dag 22: Aankomst in Amsterdam

  Extensie 1: De adembenemende Kaieteur Falls in Guyana
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 522,- p.p.€ 522,- p.p.€ 522,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 522,- p.p.€ 522,- p.p.€ 522,- p.p.
  Inclusief:
  • 2 Overnachtingen in Georgetown, Guyana
  • Alle transfers zoals beschreven in het programma
  • Activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
  • Gids
  • Retourvlucht Georgetown - Kaieteur Nationaal Park
  • Tijdens de tocht in en naar Guyana zijn de maaltijden (ontbijt, lunch en diner) met niet-alcoholische drankjes inclusief

  Exclusief:
  • Andere activiteiten die niet beschreven staan in het dagprogramma
  • Alcoholische dranken en snacks
  • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden
  • Visum

  Extensie 2: Extra dag in Paramaribo
  Verblijf aan dagje langer in Paramaribo. Kies een interessante excursie (niet inbegrepen) om de omgeving te verkennen om je reis op maat te maken. Of ben je toe aan aan een rustdag tijdens je rondreis door Suriname, ook dan is deze extensie aan te bevelen!

  Dag 8: Een excursie of een rustdag?Een excursie of een rustdag?
  Er is veel te zien en te doen in de omgeving van Paramaribo. Bekijk de optionele excursies en laat je rondreis door Suriname aansluiten op je wensen. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? De excursies naar Jodensavanne of de koffieplantage tour zijn beiden heel interessant. Ben je een echte dierenvriend, dan is dolfijn en/of schildpadden spotten wellicht een leuke activiteit. Of wil jij een adrenaline kick? De quad en zipline experience is echt heel gaaf!

  Heb je net een meerdaagse tour in de binnenlanden van Suriname achter de rug en ben je toe aan een rustdag? Dan is deze extensie ook zeker een aanbeveling. Verblijf een dagje in het hotel en luier bij het zwembad. Tip: je kunt de was doen in je hotel zodat je met een schone set kleding klaar bent voor het volgende deel van je reis.

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Paramaribo:
  Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam - Paramaribo, transfer van vliegveld
  Dag 2: Paramaribo, tour door de stad (join-in)
  Dag 3: Paramaribo - Raleighvallen, transfer per auto en boot, twee wandelingen
  Dag 4: Raleighvallen, trekking naar de Voltzberg
  Dag 5: Raleighvallen, Anjumara & Moedervallen
  Dag 6: Raleighvallen - Paramaribo, transfer per auto en boot
  Dag 7: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 8: Paramaribo, extra dag
  Dag 9: Paramaribo - Bigi Pan, transfer per auto en boot, excursie per boot over het meer
  Dag 10: Bigi Pan - Nieuw-Nickerie, excursie per boot over het meer, transfer per boot, avondwandeling
  Dag 11: Nieuw-Nickerie - Paramaribo, marktbezoek, transfer per auto
  Dag 12: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 13: Paramaribo - Brokopondo meer (Stone Island), boottrip
  Dag 14: Brokopondo meer (Stone Island), dagtrip Brownsberg
  Dag 15: Brokopondo meer - Semoisi, transfer per auto en boot
  Dag 16: Semoisi, ochtend- en middagwandeling
  Dag 17: Semoisi, boottochtje, wandeling en cultureel avondprogramma
  Dag 18: Semoisi - Paramaribo, transfer per boot en auto
  Dag 19: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 20: Vertrek Paramaribo, transfer vliegveld
  Dag 21: Aankomst in Amsterdam

  Extensie 2: Extra dag in Paramaribo
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
  Inclusief:
  • 1 Overnachting in Paramaribo met ontbijt

  Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Fooien
  • Vervoer

  Extensie 3: Trio indianen en Blanche Marie vallen in West Suriname
  Ontmoet de Trio indianen en neem een douche onder één van de grootste watervallen van het land. In het avontuurlijke en ongerepte westen leer je het authentieke Suriname kennen.

  Dag 3: Flamingo’s, rode ibissen en kaaimannenFlamingo’s, rode ibissen en kaaimannen
  Rond 8.00 uur vertrek je vanuit Paramaribo met de auto richting Nickerie. De chauffeur stopt in Groningen, de hoofdplaats van het Saramacca district. Als er markt is kun je daar over heen struinen of je kunt de vier monumenten voor het Einde van de Slavernij, de Burgeroorlog, de Boeroes en de Immigratie van Hindoestanen bekijken. Natuurlijk is er ook tijd voor een bakkie nadat je Groningen hebt bekeken. Grote kans dat je van de koffie naar het toilet moet en dus wordt er in Coronie nog een sanitaire stop gemaakt. Rond 12.00 uur kom je in Nickerie aan en stap je op een klein bootje. Je ontmoet hier je enthousiaste gids, die je onderweg van alles kan laten zien. Via de Nickerie rivier en het Jamaer kanaal vaar je richting Bigi Pan. Geniet onderweg van de Parwabossen en mangroves. Deze bossen dienen als natuurlijke bescherming tegen erosie en als kraamkamer voor jonge garnalen. Aan het einde van het kanaal doemt er een enorm groot meer op, dit is Bigi Pan! Kleine, romantische huisjes op palen staan in het water en hier breng je de komende nacht door. De accommodatie waar je verblijft is simpel. Je kunt kiezen om te slapen in een bed of in een hangmat. Slaap je in een hangmat, dan kun je zonsopgang over het meer de volgende ochtend zien. Echt een aanrader! Na de lunch stap je opnieuw in de boot, je gaat vogels spotten. Flamingo’s, visarenden en de bijzondere rode ibis zijn slechts drie voorbeelden van de 120 vogelsoorten die in dit gebied leven. Met het bootje kun je vrij dicht bij de flamingo’s komen (voor de perfecte foto!) voordat ze naar elders vliegen. Afhankelijk van het getij is het ook mogelijk om kaaimannen te zien. Na het ‘vogelen’ keer je terug naar het kamp, waar je een modderbad kunt zwemmen of kunt gaan vissen. Want ook vissers kunnen hun hart ophalen in Bigi Pan. Onder andere krabben, garnalen, snoeken en tilapia's zwemmen in het modderige water. ‘s Avonds kiezen de zilverreigers een plekje uit in één van de bomen, een prachtig gezicht.

  Let op: Neem anti-muggenspray mee en draag een lange broek en een shirt met lange mouwen. In dit gebied komen veel muggen voor. Een regenjasje is in Suriname ook altijd goed om bij de hand te hebben, omdat het opeens kan gaan regenen. Net als een petje en zonnebrand om je te beschermen tegen de felle zon (als je vaart is er geen beschutting).
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze tour privé maakt met individueel vervoer en je eigen gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de tour voordeliger is. 

  Dag 4: Een prachtige zonsopkomst!Een prachtige zonsopkomst!
  Ben je vanochtend wakker geworden in je hangmat? Mooi hè, die zonsopkomst?! Niet lang na de zonsopkomst stap je opnieuw in de boot om vogels te spotten. ‘s Ochtends vroeg zijn zij het meest actief en dus ideaal als je hen goed wilt zien. Veel vogels komen in Bigi Pan overwinteren om in het voedselrijke water te speuren naar lekkernijen. Onder andere buizerds, gieren, ijsvogels, uilen, arenden, spechten, boomklevertjes én rode ibissen kun je hier tegen komen. Als je terug komt, kun je nog lekker luieren in een hangmat met het uitzicht over het meer. Wat een heerlijk plekje is dit toch! Na de lunch vaar je terug naar Nieuw-Nickerie. Dit is de tweede stad van Suriname, maar telt slechts iets meer dan 13.000 inwoners. Het hotel bevindt zich in het centrum van de stad. ‘s Avonds bezoek je met een gids een mooie Hindoestaanse tempel en flaneer je over de Zeedijk. Lekker even uitwaaien! Op deze dijk waan je je een beetje terug in Nederland. Dat is ook niet zo gek want de “Boeroes” (de Nederlanders die zich hier een paar eeuwen terug vestigden) hebben deze dijk ooit aangelegd om te voorkomen dat de stad weer zou worden weggespoeld door de zee.

  Dag 5: De ochtendmarkt van Nieuw-NickerieDe ochtendmarkt van Nieuw-Nickerie

  Na het ontbijt bezoek je de lokale (overdekte) markt van Nieuw-Nickerie en ervaar je het dagelijks leven van de Nickerianen. Het is er een drukte van jewelste omdat de locals van heinde en verre komen om de markt te bezoeken, om te kopen of te verkopen. Er wordt fruit, groenten, vis en allerlei andere benodigdheden verkocht. De kousenband (groente) die men onder andere gebruikt in de beroemde roti is hier natuurlijk ook in grote hoeveelheden te koop. We raden je aan om een heerlijk stukje fruit te proeven, een exotische vrucht die je nog niet kent natuurlijk! Na een lekkere Surinaamse lunch rijd je naar de opstapplaats van de speedboot. Tegen 16.00 uur zullen we aankomen in Apoera dat aan de grens ligt met Guyana en waar ongeveer 3000 indianen leven. In Apoera zal je verblijven in een guesthouse. Na het diner kun je op eigen gelegenheid het dorp gaan verkennen. Koop onderweg een lekker koud biertje of Cassiri (alcoholisch drankje gemaakt van cassave) in één van de winkeltjes. Proost!


  Dag 6: Ontmoet de Trio indianenOntmoet de Trio indianen

  Na ontbijt verken je met de auto Apoera en de omgeving. Je rijdt langs traditionele indianendorpen Kwamala en Washabo waar de Trio indianen nog in traditionele hutten wonen. Maak een praatje en wie weet scoor je een leuke handgemaakte souvenir. Je bezoekt de overwoekerde spoorlijn waar nog nooit een trein overheen is gereden. De spoorlijn werd ooit aangelegd voor de bauxietwinning maar is nooit in gebruik genomen. Hierna wordt de route vervolgd naar Blanche Marie. De rit duurt ongeveer 2 à 3 uur afhankelijk van de weersomstandigheden en de lunch zal onderweg worden genuttigd. Blanche Marie is een prettige uitvalsbasis voor de komende dagen. Je kunt relaxen in de mooie omgeving van de accommodatie bij Blanche Marie. Na aankomst kun je direct lekker badderen in de rivier dat naast het kamp ligt. Je bent vrij om de buurt te verkennen. Neem voor het diner een lekkere koude douche (warm water is er niet, maar heb je ook echt niet nodig!) Na het diner zal je nachtdieren zoals slangen proberen te spotten tijdens een nachtsafari per auto. Besef je dat het erg lastig is om dieren te zien in het donker, dus wees niet al te teleurgesteld als je niets spot. Daarna kun je bij het gezellige kampvuur zitten en genieten van de sterrenhemel. Hierna zoek je je bed (of hangmat!) op in de eenvoudige accommodatie.


  Dag 7: Lunchen bij blanke MarieLunchen bij blanke Marie
  De trompetvogel is misschien wel je wekker deze ochtend. Of zijn het toch de brulapen? Met het ontwaken van de bewoners van de Amazone, ontwaak jij ook. Na het ontbijt loop je naar de Blanche Marie watervallen, in de regentijd is dit één van de grootste watervallen van Suriname. De waterval werd aan het einde van de 19de eeuw ontdekt door luitenant Van Drimmelen en hij vernoemde de waterval naar zijn vrouw, blanke Marie. Natuurlijk kun je hier een verfrissende duik nemen! Of maak een wandelingetje en ga op zoek naar kikkers, van die zwarte met groene strepen. De watervallen zijn een fantastische picknickplek: je krijgt een lekkere lunch die je kunt opeten met uitzicht op al het kletterende water. Hierna maak je een boswandeling en speur je naar wilde dieren. Wellicht spot je de powisie. Deze vogel werd vroeger gebruikt om goud te smokkelen. Ander wildlife dat in het regenwoud leeft zijn onder andere de luiaard, allerlei soorten apen en varanen. Na het diner geniet je weer van de sterrenhemel en het kampvuur. Voor de avonturiers is het mogelijk om een nachtwandeling te maken. Het geluid van de kikkers en krekels geven je echt het jungle gevoel. Loop je langs het water, kijk dan of je rode oogjes ziet schitteren. Dat zijn weer kaaimannen! Maak het niet te laat want de volgende ochtend moet je eerder op dan de brulapen.  

  Dag 8: Een massage in een soela van de Avanavero watervalEen massage in een soela van de Avanavero waterval

  Omstreeks 4.00 uur ‘s ochtends stap je in de auto richting Avanavero, dit kan een avontuurlijk ritje worden en duurt ongeveer twee uur. Onderweg heb je grote kans dat je wildlife spot dat bij het krieken van de dag op jacht gaat. Je ontbijt in Avanavero met wat koolhydraten en prepareert jezelf voor de beklimming van de Avanavero berg. Het is nog vroeg en dus niet al te warm, prima temperatuurtje voor degene die willen hiken. Op de top van de berg staat een oude telefoonmast, een overblijfsel van ‘Operation Grasshopper’. Met dat overheidsproject werden door het hele land werden landingsbanen aangelegd om vanuit de lucht te kunnen zoeken naar natuurlijke hulpbronnen. Geniet op de top van het uitzicht terwijl je op adem komt van de klim naar boven. Als je er weer klaar voor bent, daal je af via de andere zijde van de berg. Als de waterstand het toelaat kun je de oude inheemse rotstekeningen bezichtigen en daarna lekker relaxen in het water. Trakteer jezelf op een heerlijke watermassage in een soela (stroomversnelling). Na het diner vertrek je weer terug richting Blanche Marie, waar je wederom de nacht zult doorbrengen.   

  Tip: Ben je geen fanatieke wandelaar? Dan is het ook mogelijk om iets later te vertrekken vanuit Blanche Marie, overleg ter plaatse met je gids.


  Dag 9: Wildlife spotten bij RaleighvallenWildlife spotten bij Raleighvallen
  Na het ontbijt word je opgehaald bij je verblijfadres in Blanche Marie. Vanuit Blanche Marie rijdt je chauffeur richting Witagron, een marrondorp van de stam der Kwinties. Op Witagron zal er worden geluncht en heb je even de tijd de beentjes te strekken op de brug. Witagron ligt aan de Coppename rivier en hier stap je over in een traditionele kano, een korjaal. Zorg dat je in de boot een regenjas bij de hand hebt, in het groene Suriname kan een plotselinge regenbui voorkomen, gevolgd door een lekker zonnetje. Je vaart door het het Natuurreservaat Raleighvallen, dat sinds 2000 deel uit maakt van het Centraal Suriname Natuurreservaat en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Afhankelijk van de waterstand duur het ongeveer 3 à 4 uur voordat je Fungu eiland bereikt, waar de accommodatie ligt waar je zult verblijven. Het eerste dat je op zult vallen is de staf van de accommodatie, die bijzonder vriendelijk is en zorgt voor een hartelijk ontvangst. Het tweede dat opvalt is het uitzicht over de rivier, je voelt je echt één met de natuur. Nadat je naar je slaapplaats bent gebracht en even hebt kunnen uitrusten maak je een wandeling op het vogelrijke eiland met een passievolle gids en ga je samen op zoek naar wilde dieren. In dit gebied zijn 350 vogelsoorten te vinden waaronder de Harpijarend en de bijzondere oranje rotshaan. Tussen januari en maart is het de beste periode om deze “Cock of the Rocks” te zien. Ook leven er acht apensoorten, jaguars, het reuze gordeldier, reuze otters, tapirs en luiaards. Na het diner maak je nogmaals een wandeling en ga je op zoek naar nachtdieren. Hierna is het tijd om je bed op te zoeken want morgen staat er een flinke uitdaging op je te wachten.
   
  Let op: ons advies is om een lange broek en een shirt met lange mouwen mee te nemen om jezelf te beschermen tegen de felle zon, de muggen en ‘s avonds kan het best fris aanvoelen! Neem ook een rugzak mee, je zult zelf je waterflessen en dergelijke dragen tijdens hikes.

  Dag 10: Geniet van het 360° uitzicht vanaf de VoltzbergGeniet van het 360° uitzicht vanaf de Voltzberg
  Na het ontbijt vertrekken we richting de 240 meter hoge granieten Voltzberg. De wandeling van 7 km (totaal 14 dus) is vrij intensief en zwaar. Zeker in combinatie met de warmte (het is in Suriname nooit kouder dan 24° Celsius en vaak veel warmer!) is deze wandeling niet voor iedereen geschikt, je moet wel over een basis fitheid én avonturiers-zin beschikken. De tocht is heel mooi, omdat je door het prachtige regenwoud loopt en het pad wordt gekleurd door wilde orchideeën, bromelia’s en cactussen. Af en toe moet je een beetje springen, klimmen, klauteren, door de modder, onder takken door en nog veel meer wat bij een echte jungle trekking hoort. Na een tijdje bereik je de voet van de berg en start er een steile klim van ongeveer een uur. (Deze klim is alleen mogelijk als het niet regent, volg voor je eigen veiligheid de aanwijzingen van de gids op). Alle inspanning vergeet je zodra je de top bereikt en uitkijkt over de Amazone, heel erg mooi! Nadat je hebt genoten van het prachtige 360° uitzicht vanaf de Voltzberg, vervolg je de tocht naar de Anjumara waterval voor een natuurlijke massage van de vermoeide beentjes. De meegebrachte lunch smaakt extra goed na zo’n pittige inspanning! De totale wandeling duurt ongeveer 7 uur, maar kan naar gelang de omstandigheden en je tempo oplopen tot 9 uur. Na zo’n intensieve hike is het heerlijk om te ontspannen in een hangmat. ‘s Avonds wordt er weer heerlijk gekookt, wij hebben onze vingers afgelikt bij de gebakken meerval die werd geserveerd. En van de verhalen over de gebakken Anjumara vis liep het water ons ook in de mond!
  Je bent natuurlijk niet verplicht om vandaag mee te wandelen. Alternatief is er voor het eiland een soela (rotsblokken in het water) waarin je deze dag kunt relaxen of zwemmen in de rivier. Je hebt kans dat je onderweg doodskop apen ziet, deze komen veel voor in dit gebied en zijn niet erg schuw voor mensen.

  Dag 11: Zwemmen in de Anjumara & MoedervallenZwemmen in de Anjumara & Moedervallen
  Als de jungle ontwaakt zul jij ook vanzelf wakker worden. Niks is fijner om gewekt te worden met dit soort dierengeluidjes. Op deze derde dag vertrek je na het ontbijt naar de Moedervallen. Dit is een wandeling van 2 km en deze ochtend uitstap duurt zo’n 2 à 3 uren heen en terug, afhankelijk wat je tegenkomt. De gids is een kei in het spotten van dieren. Misschien heb je geluk en zien je de rode brulaap, de slingeraap (ook wel spinaap genoemd) of zo’n schattige luiaard. Zwemmen (afhankelijk van de stroming) behoort zeker tot de mogelijkheid bij de waterval, dus trek je zwemkleding aan. Je stramme spiertjes zullen je dankbaar zijn als ze weer worden gemasseerd door de stroomversnellingen van de rivier. Tegen lunchtijd ben je terug op het eiland en heeft de kok een lekkere lunch bereid. Hierna ga je rechtstreeks naar de Anjumara waterval. De boot zet je af en na ongeveer 50 meters lopen zie je de enorme stroomversnelling. Het hoogteverschil is zo’n 2 meter. Je kunt weer lekker genieten van een natuurlijke massage door het snelstromende water. Op de laatste avond wordt er een kampvuur gemaakt waar je gezellig bij kunt zitten. Als de swingende Raleighboys op het eiland zijn kun je luisteren naar traditionele Kawina muziek. Gezelligheid gegarandeerd!

  Dag 12: Met een korjaal terug naar WitagronMet een korjaal terug naar Witagron
  Je jungle spullen mogen vandaag weer terug in je rugzak. Het is verboden om beschermde planten- en diersoorten met je mee te smokkelen, dus pak niet per ongeluk een harige achtpotige vriend in... Na een vroeg ontbijt vertrek je weer richting Paramaribo. Eerst vaar je met een traditionele kano (korjaal) naar Witagron en daar staat een auto klaar om je naar de hoofdstad van Suriname te brengen. De terugreis duurt ongeveer 9 uur, mits er natuurlijk niets tegenzit. Het zal even wennen zijn om weer in de drukke stad te zijn, nadat je net een paar heerlijke dagen in het regenwoud van Suriname bent geweest. Of misschien is die vogelspin toch gezellig met je meegekomen en kan je samen terugkijken op een intensieve maar heerlijke tocht naar de binnenlanden van Suriname.

  Dag 13: Een vrije dag in ParamariboEen vrije dag in Paramaribo
  Wat wil je nu doen? Een dagje relaxen bij het hotel met een goed boek en luieren bij het zwembad? Of houd je meer van een adrenaline kick? Kies dan voor de excursies quad rijden en ziplinen! Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn.
   
  Ben je meer een mens van de natuur? Bekijk dan de verschillende excursies die je in de buurt van Paramaribo kunt doen. Je kunt zowel dolfijnen als schildpadden spotten of beide in één excursie! Speur het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! De excursies zijn optioneel, kijk voor meer informatie onder Excursies. 

  Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Trio indianen en Blanche Marie vallen in West Suriname:
  Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam - Paramaribo, transfer van vliegveld
  Dag 2: Paramaribo, tour door de stad (join-in)
  Dag 3: Paramaribo - Bigi Pan, transfer per auto en boot, excursie per boot over het meer
  Dag 4: Bigi Pan - Nieuw-Nickerie, excursie per boot over het meer, transfer per boot, avondwandeling
  Dag 5: Nieuw-Nickerie - Apoera, marktbezoek en transfer per speedboot
  Dag 6: Apoera - Blanche Marie, bezoek de spoorlijn en inheemse bevolking, nachtsafari met de auto
  Dag 7: Blanche Marie, bezoek watervallen en boswandeling (eventueel ook ‘s avonds)
  Dag 8: Blanche Marie, dagtrip naar Avanavero, bergbeklimming en rotstekeningen bezoeken
  Dag 9: Blanche Marie - Raleighvallen, transfer per auto en boot, twee wandelingen
  Dag 10: Raleighvallen, trekking naar de Voltzberg
  Dag 11: Raleighvallen, Anjumara & Moedervallen
  Dag 12: Raleighvallen - Paramaribo
  Dag 13: Paramaribo
  Dag 14: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 15: Paramaribo - Brokopondo meer (Stone Island), boottrip
  Dag 16: Brokopondo meer (Stone Island), dagtrip Brownsberg
  Dag 17: Brokopondo meer - Semoisi, transfer per auto en boot
  Dag 18: Semoisi, ochtend- en middagwandeling
  Dag 19: Semoisi, boottochtje, wandeling en cultureel avondprogramma
  Dag 20: Semoisi - Paramaribo, transfer per boot en auto
  Dag 21: Paramaribo, kies je excursie
  Dag 22: Vertrek Paramaribo, transfer vliegveld
  Dag 23: Aankomst in Amsterdam

  Extensie 3: Trio indianen en Blanche Marie vallen in West Suriname
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  Inclusief:
  • Transfers per boot / auto
  • 1 Overnachting in Apoera met ontbijt, lunch en diner en niet alcoholische dranken
  • 3 Overnachtingen op Blanche Marie met ontbijt, lunch en diner en niet-alcoholische dranken
  • Activiteiten zoals beschreven in het programma
  • Gids

  Exclusief:
  • Alcoholische dranken
  • Internationale vluchten, fooien, souvenirs, overige maaltijden

  Excursies
  ParamariboExcursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van BraamspuntDolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
  Heb je altijd al eens dolfijnen van dichtbij willen bewonderen? Dan is dit je kans! Neem een taxi vanaf je hotel naar Leonsberg. Vanuit een houten boot met bankjes en een afdakje tegen de zon, speuren jij en de gids de horizon af op zoek naar dolfijnen, ondertussen genietend van een drankje en een lokale snack. De gids vertelt je ondertussen van alles over de brakwater dolfijnen en de flora en andere fauna van de rivieren. De dolfijnen worden “profosu” genoemd, hebben een roze onderbuik en zijn erg nieuwsgierig. Deze bijzondere dieren zwemmen daardoor regelmatig dicht langs de boot of geven ‘een showtje’ door uit het water te springen. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt. Dit is het enige stuk zandstrand aan zee in Suriname. Je maakt een wandeling over het strand dat wordt bewoond door garnalenvissers die de garnalen op ambachtelijke wijze drogen. Leuk om te zien!
   
  N.B. Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. Deze tour duurt ongeveer 4 uren en kan zowel in de ochtend als in de late middag plaats vinden. Tip: Het is mogelijk om het dolfijnen spotten in de namiddag te combineren met schildpadden spotten in de avond. Zie hiervoor excursie nummer 7.

  Excursie 1: Dolfijnen spotten en uitwaaien op het strand van Braamspunt
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
  Excursie 2: Vaar over de WarappakreekVaar over de Warappakreek
  Deze boottocht brengt je langs overwoekerde plantages en geheimzinnige mangrove gebieden. Tussen 6 en 9 uur (afhankelijk van het getij) word je opgehaald in Paramaribo. Bij Alkmaar, een oude plantage, stap je op een overdekte boot en vaar je de Commewijne rivier op. Na een uur kom je aan op plantage Reynsdorp. Wandelend over de plantage zie je wat voor kruiden, planten en bloemen er groeien en het een kleine maar interessante museum. Je pakt samen met je gids de boot naar de Warappakreek en vaart door een tunnel van mangrovebomen. De Warappakreek werd rond 1750 in cultuur gebracht door de kolonisten die er suiker-, katoen- en koffieplantages stichtten. Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een  stoommachine uit 1830. Met een beetje geluk kun je tijdens de tocht ook allerlei bijzonder wildlife spotten. Je vaart de kreek helemaal uit tot aan de Atlantische oceaan. Als de waterstand het toelaat ga je aan land om lekker uit te waaien. Terug op plantage Reynsdorp geniet je van een uitgebreide lunch. Deze dag trip duurt circa 10 uur.
   
  NB: Het programma kan gedeeltelijk worden omgegooid in verband met het getij, maar alle punten komen aan de orde. Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​

  Excursie 2: Vaar over de Warappakreek
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  KIDS€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.€ 73,- p.p.
  ADULT€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.€ 91,- p.p.
  Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en FrederiksdorpKoffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
  In de 18de en 19de eeuw was Suriname een grote leverancier van koffie. Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrand. Met deze excursie bezoek je drie plantages; Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp. Je vertrekt al om 6.30 uur uit Paramaribo en tijdens het ontbijt in een oude koffieloods vertelt een gids je het verhaal van de Peperpot plantage. Hierna neemt de gids je mee naar het natuurpark en het Discovery Center waar hij je van alles vertelt en laat zien over de flora en fauna van het gebied. Vervolgens bezoek je Katwijk, de enige nog producerende plantage in Suriname. Tijdens een uitgebreide rondleiding leer je wat er nodig is om een lekker bakkie te maken. Natuurlijk ontbreekt een goede kop Katwijk koffie niet tijdens de lunch. ‘s Middags stap je op de boot naar Frederiksdorp waar je onder andere oude plantagewoningen en een originele droogvloer kunt zien. Rond 16.30 word je afgezet bij je accommodatie in Paramaribo.
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers per bus, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 5. Maximum aantal deelnemers is 20, er zijn dan 2 gidsen aanwezig.

  Excursie 3: Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en Frederiksdorp
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  ADULTop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  KIDSop aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  ADULT€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
  KIDS€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.€ 68,- p.p.
  Excursie 4: Quad en Ziplining TourQuad en Ziplining Tour
  Houd je van een adrenaline kick? Dan is quad rijden en ziplinen een aanrader! Je vertrekt voor deze join-in excursie vanuit Paramaribo met de auto (ongeveer 1,5 uur) naar het vakantieoord Parabello dat gelegen is aan de Para kreek. Op de quad rij je over smalle bospaden en kun je de savanne ontdekken. ‘s Middags kun je meedoen aan de Zipline Experience. Deze zipline is met zijn 1500 meter tevens de langste kabelbaan van Suriname. Hangend aan een zipline zoef je dwars door de jungle en over het water. Wil je na alle spanning even afkoelen, neem dan een duik in de kreek. Ook kun je hier een modderbad nemen, de klei zou gezond voor je huid zijn. Voor de kinderen is er een speelterrein, waar je een Tarzan/Jane swing kunt maken waarbij je in het water plonst. Veilig voor kinderen, er zijn strandwachten. Omstreeks 18 uur keer je terug in Paramaribo en word je bij het hotel afgezet.
   
  Meenemen: Lange broek en lange mouw hemd, zwemkleding, zonnebrand. Dichte schoenen zijn verplicht voor de het quad rijden en ziplinen.
   
  Let op, voor het quad rijden geldt: Er mogen maximaal 2 personen op één Quad rijden. Een bestuurder van een quad dient minimaal 17 jaar zijn. Personen vanaf 14 jaar mogen als meerijder mee. Er dient ouderlijke toestemming gegeven te worden.
   
  Let op, voor het ziplinen geldt: Maximaal gewicht is 90 kg p.p. en bij slecht weer kan de Zipline Experience om veiligheidsredenen worden gecanceld.
   
  NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van twee deelnemers.

  Excursie 4: Quad en Ziplining Tour
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 97,- p.p.€ 97,- p.p.€ 97,- p.p.
  Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage PeperpotFiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
  Vanaf de fiets standplaats vertrek je met een gids richting de drukke Antondragtenweg naar Leonsberg. Je steekt de Boven Surinamerivier over met een bootje en bezoekt aan de overzijde Fort Nieuw-Amsterdam. De gids praat je bij over de rijke historie van Paramaribo. Fort Nieuw-Amsterdam is ooit gebouwd om de plantages te beschermen tegen piraten. Na het bezoek aan het fort (inclusief museum) en het nabijgelegen dorpje vervolg je de route richting Meerzorg. Dit is een flinke etappe (18km) waarbij je langs oude plantages, kanalen, sluizen, hindoetempels en moskeeën fietst. Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijn. Achter de plantage ligt een natuurreservaat waar je heerlijk doorheen kunt rijden op je tweewieler. Omstreeks 15.30 uur neem je de boot terug richting Paramaribo. Fietsen zit Nederlanders in de genen en ondanks de warmte van Suriname is deze fietstocht goed te doen en is het een leuk familie-uitje!
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 2. ​​

  Excursie 5: Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage Peperpot
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
  Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij ParamariboZeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
  Aan het einde van de middag wordt je opgehaald vanaf je logeeradres in Paramaribo naar Leonsberg. Daar stap je op een boot en vaar je naar Braamspunt. Hier kun je sinds enkele jaren getuige zijn van een bijzonder tafereel: broedende schildpadden. Na de zonsondergang aan zee, wordt er een Surinaamse maaltijd geserveerd. Als het donker genoeg is, ga je op pad. Wanneer de gids een schildpad ziet, zal hij instructies geven hoe je dit indrukwekkende schouwspel kunt bekijken zonder de schildpad te storen. De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zitten. De schildpad maakt een kuil en het is niet ongebruikelijk als ze vervolgens meer dan 100 eieren in één nest legt. Magisch om dit mee te mogen maken! Rond 2.00 ‘s nachts keer je terug naar Paramaribo en word je voor je hotel afgezet.
   
  Let op: er is geen garantie dat je een schildpad of een eieren leggende schildpad zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans.
   
  NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

  Excursie 6: Zeeschildpadden spotten op het strand nabij Paramaribo
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 90,- p.p.€ 90,- p.p.€ 90,- p.p.
  Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spottenSchildpadden én dolfijnen spotten
  In de buurt van Paramaribo kun je zowel dolfijnen als schildpadden spotten. Je wordt bij je hotel in Paramaribo opgehaald en rijdt richting Leonsberg. Hier ontmoet je je gids en samen met hem stap je in een houten boot met bankjes en een afdakje. Samen speuren jullie het water af om de bijzondere brakwater dolfijnen (“profosu”) die hier in de rivieren zwemmen, te spotten. Nadat je de dolfijnen hebt gespot, wordt er koers gezet richting Braamspunt en eet je een Surinaamse maaltijd. Nadat het donker is geworden ga je samen met de gids op zoek naar schildpadden die ‘s avonds aan land komen. In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggen. Heel bijzonder om eens van dichtbij mee te maken! Rond 2.00 uur keer je terug richting Leonsberg en wordt je teruggebracht naar je accommodatie in Paramaribo.
   
  Let op: er is geen garantie dat je dolfijnen of (eieren leggende) schildpadden zult zien. Het is de vrije natuur! Het zeeschildpaddenseizoen begint rond eind januari en eindigt midden augustus.Tussen eind maart en eind juni heb je de meeste kans de schildpadden te zien.
   
  NB: Dit is een join-in excursie waardoor je tijdens de excursie onderdeel bent van een groep (internationale) reizigers. Voor de excursie geldt een minimum van vier deelnemers. In het weekend kan het druk zijn op het strand, probeer deze excursie daarom liefst op een doordeweekse dag te plannen.

  Excursie 7: Schildpadden én dolfijnen spotten
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraag€ 162,- p.p.€ 162,- p.p.
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 162,- p.p.€ 137,- p.p.€ 137,- p.p.
  Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van JodensavanneBezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
  In de 17de eeuw was Jodensavanne de eerste en enige plaats in de Nieuwe Wereld waar Joden een semi-autonoom bestaan konden leiden. Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de Nederlanders. Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werken. Aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werkten. De gids vertelt in Powakka het bijzondere verhaal van Jodensavanne. In 1685 werd de Bereha Veshalom (Zegen en Vrede) synagoge gebouwd. Je bezoekt de ruïne van de synagoge en drie begraafplaatsen. De tour wordt vaak als ‘indrukwekkend’ omschreven. Je ziet bijna de scènes uit "Hoe duur was de Suiker" tot leven komen! Wandel langs de vele graven en bekijk de bijzonder mooie marmeren en bakstenen grafstenen met inscripties in allerlei talen, de oudste uit 1667. Omstreeks 17.00 uur ben je terug in Paramaribo van deze zeer boeiende excursie.
   
  NB: Je kunt kiezen of je deze excursie privé maakt met een eigen auto en gids of join-in. Bij join-in maak je deze trip samen met andere reizigers, waardoor de excursie voordeliger is. Voor de join-in excursie is het minimum aantal deelnemers 4. ​ 

  Excursie 8: Bezoek historisch erfgoed van Jodensavanne
  1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
  1 pers.2 pers.3 pers.
  op aanvraagop aanvraagop aanvraag
  4 pers.5 pers.6 pers.
  € 118,- p.p.€ 118,- p.p.€ 118,- p.p.
  Van dag tot dag
  Impressie
  Suriname reizen - Suriname - In Nickerie stap je op een klein bootje richting Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Een paradijs voor vogelspotters, Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Geniet onderweg van de Parwabossen en mangroves naar Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Via de Nickerie rivier en het Jamaer kanaal vaar je richting Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Ga op bootsafari bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Veel vogels komen in Bigi Pan overwinteren om in het voedselrijke water te speuren naar lekkernijenSuriname reizen - Suriname - Met het bootje kun je vrij dicht bij de flamingo’s komen (voor de perfecte foto!) voordat ze naar elders vliegenSuriname reizen - Suriname - Witte reigers bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Vliegende flamingo's bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Kaaiman bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Boottocht door de mangrove, Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Rode ibissen in de mangove van Bigi PanSuriname reizen - Suriname - De bijzondere rode ibis zijn slechts drie voorbeelden van de 120 vogelsoorten die in Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Niet lang na de zonsopkomst stap je opnieuw in de boot om vogels te spotten bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Spot jij het kleine ijsvogeltje bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname reizen - Suriname - Kleine, romantische huisjes op palen staan in het water en hier breng je de komende nacht doorSuriname reizen - Suriname - Huisjes bij Bigi PanSuriname reizen - Suriname - Wandel over de Zeedijk, Nieuw NickerieSuriname reizen - Suriname - Nieuw-Nickerie. Dit is de tweede stad van Suriname, maar telt slechts iets meer dan 13.000 inwoners.Suriname reizen - Suriname - ‘s Avonds bezoek je met een gids een mooie Hindoestaanse tempel en flaneer je over de ZeedijkSuriname reizen - Suriname - Bezoek je de lokale (overdekte) markt van Nieuw-NickerieSuriname reizen - Suriname - We raden je aan om een heerlijk stukje fruit te proeven op de markt van Nieuw-Nickerie, een exotische vrucht die je nog niet kent natuurlijk!Suriname reizen - Surianame - Op de markt bij Nieuw-NickerieSuriname reizen - Suriname - De Wijdenboschbrug, ParamariboSuriname reizen - Suriname - Paramaribo, stad aan het waterSuriname reizen - Suriname - De schildpad keert terug naar de zee als hij wordt gestoord (door licht, geluid of bewegingen), dus blijf heel stil en onopvallend zittenSuriname reizen - Suriname - In het schildpaddenseizoen komen de dieren hier aan land om op het enige stuk zandstrand van Suriname eieren te leggenSuriname reizen - Suriname - Houd je van een adrenaline kick? Dan is ziplinen een aanrader!Suriname reizen - Suriname - Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage PeperpotSuriname reizen - Suriname - Lichtschip in de rivier, ParamariboSuriname reizen - Suriname - Golsar, gezonken schip in de Suriname-rivierSuriname reizen - Suriname - Onderweg naar BrownsbergSuriname reizen - Suriname - Na de lunch vertrek je te voet naar de Leo VallenSuriname reizen - Suriname - Als je zwemkleding mee hebt, kun je afkoelen onder de watervalSuriname reizen - Suriname - Prachtige lichval bij de watervallen in BrownsbergSuriname reizen - Suriname - Je hoor overal vogels, maar kan je ze ook spotten bij BrownsbergSuriname reizen - Suriname - Spot een powisie ... een wat? Suriname reizen - Suriname - Kikkers overal om je heenSuriname reizen - Suriname - Hoeveel verschillende kikkers kan jij spotten?Suriname reizen - Suriname - Pas, op waarschijnlijk zijn ze giftigSuriname reizen - Suriname - er zijn veel kikkers in verschillende kleuren en maten bij BrownsbergSuriname reizen - Suriname - Ga op nachtsafari en spot kikkersSuriname reizen - Suriname - Is het nou een kikker of een pad, BrownsbergSuriname reizen - Suriname - De jungle is vol verrassingen ..... sssssstttttSuriname reizen - Suriname - Agoeti in het oerwoud, BrownsbergSuriname reizen - Suriname - Ontdek de medicinale werking van diverse planten en bloemenSuriname reizen - Suriname - Je ziet een veelheid aan wilde orchideeën, groene varens en bromelia'sSuriname reizen - Suriname - Wandel door de jungle van BrownsbergSuriname reizen - Suriname - Voel je super klein als je tussen de woudreuzen loopSuriname reizen - Suriname - Het gigantische meer is ontstaan door de bouw van een stuwdam in de Surinamerivier, de AfobakadamSuriname reizen - Suriname - Brokopondo meer, land met daarop bomen is onder water gezetSuriname reizen - Suriname - Doordat niets je horizon verspert, kun je hier met wat geluk prachtige zonsondergangen treffenSuriname reizen - Suriname - De zonsondergang bij het Brokopondo meerSuriname reizen - Suriname - Je maakt een boottrip op het meer en ervaart hoe het is om te varen over en tussen de dode boomtoppenSuriname reizen - Suriname - Ga op boottocht over het Brokopondo meerSuriname reizen - Suriname - Vaar door een surrealistisch landschapSuriname reizen - Suriname - Vaar tussen de boomtoppen van het Brokopondo meerSuriname reizen - Suriname - Ontdek het Brokopondo meer per bootSuriname reizen - Suriname - Dat is genieten, zonsondergang bij het Brokopondo meerSuriname reizen - Suriname - Het adembenemend uitzicht over het enorme Brokopondo stuwmeerSuriname reizen - Suriname - Het Brokopondostuwmeer heeft ongeveer de grootte van de provincie Utrecht! Suriname reizen - Suriname - Atjoni, de opstap plek aan de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Stap in een korjaal, AtjoniSuriname reizen - Suriname - De haven van Atjoni, Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Vaar in een korjaal op de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Vaar je in ongeveer vijf uur naar het Saramaccaanse dorp SemoisiSuriname reizen - Suriname - Geniet van de korjaaltocht over de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Kinderen nemen een duik in de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Tijdens de tocht over de brede Boven Surinamerivier vaar je langs stroomversnellingenSuriname reizen - Suriname - Go local, go fair langs de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Ontdek de binnenlanden van SurinameSuriname reizen - Suriname - Ga mee cassave halen op het 'kostgrondje' in SemooisiSuriname reizen - Suriname - Na de lunch help je mee om de cassave te schillen en te raspenSuriname reizen - Suriname - De dorpsvrouwen zijn druk met het verwerken van de cassave wortelsSuriname reizen - Suriname - Cassave broodjes bakken met de dorpsvrouwen van SemoisiSuriname reizen - Suriname - Het diner wordt voorbereid in SemoisiSuriname reizen - Suriname - Tijdens het avondeten kun je je eigen gebakken cassave broodje dopen in een traditionele saus. Lekker!Suriname reizen - Suriname - Seimoisi, een Saramaccaanse dorp langs de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Saramaccaners zijn afstammelingen van gevluchte slaven (marrons) die ten tijde van de Nederlandse overheersing van plantages ontsnapten en diep in de jungle overleefdenSuriname reizen - Suriname - Resort betekent in dit geval geen vijf sterren luxe, maar het is een eenvoudig lokaal Saramaccaans resortSuriname reizen - Suriname - Ga op ontdekkingstocht door het dorpSuriname reizen - Suriname - Maak je een dorpswandeling langs enkele traditionele hutten waarbij de voorkant met houtsnijwerk is versierdSuriname reizen - Suriname - Maak een dorpswandeling in SemoisiSuriname reizen - Suriname - Neem een kijkje bij de belangrijke gebouwen en activiteiten van het dorp, zoals de dorpskerkSuriname reizen - Suriname - Het dorpje SeimoisiSuriname reizen - Seimoisi - Ga op bezoek bij het dorpsschooltjeSuriname reizen - Suriname - Altijd leuk als er toersiten op de school langskomenSuriname reizen - Suriname - Neem een kijkje in de schoolklasSuriname reizen - Suriname - Een potje voetbal wordt hier zeker gewaardeerdSuriname reizen - Suriname - Soela is het Surinaamse woord voor stroomversnelling, je kunt hier relaxen tussen de rotsformaties in de rivierSuriname reizen - Suriname - Neem een relaxte massage in de SoelaSuriname reizen - Suriname - Vaar met een boot naar de Tapawatra soelaSuriname reizen - Suriname - Tapawatra soela, een heerlijk stroomversnellongSuriname reizen - Suriname - Er valt altijd iets te beleven in SemoisiSuriname reizen - Suriname - Het dorpsleven van SemoisiSuriname reizen - Suriname - De dorpsvrouwen verbouwen cassave, rijst en groente op een 'Kostgrondje'Suriname reizen - Suriname - Met wat geluk zie je een enkeling bezig met het maken van een nieuwe korjaalSuriname reizen - Suriname - Een groepje lokale vrouwen een Seketi dans opvoeren, liedjes zingen en meer over Seketi vertellenSuriname reizen - Suriname - Ontmoet de locals van SemoisiSuriname reizen - Suriname - Vaar je met een boot in ongeveer 20 minuten naar de medische post in DjoemoeSuriname reizen - Suriname - Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - De korjaal het vervoermiddel van de jungleSuriname reizen - Suriname - De snelweg van het oerwoud, Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Wandel over het AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - Uitzicht van het AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - Maak enn avontuurlijk wandeling naar het AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - Het heet niet voor niets AnanasgebergteSuriname reizen - Suriname - UItzicht vanaf de Boven SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Houd je ogen altijd open tijdens het varen, wellicht spot je een kaaiman of ander bijzonder wild dierSuriname reizen - Suriname - De boottocht op de terugweg duurt ongeveer 6 à 7 uur omdat je dit keer stroomopwaarts vaartSuriname reizen - Suriname - Terugkomst in AtjoniSuriname reizen - Suriname - Bewonder het Amazone regenwoudSuriname reizen - Suriname - Soela op de Boven SurianamerivierSuriname reizen - Suriname - Fort Zeelandia ligt op de linkeroever van de SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Het vijfhoekige fort Zeelandia onstond in aan het begin van de 17de eeuwSuriname reizen - Suriname - Fort Zeelandia werd gebouwd om de nederzetting te verdedigenSuriname reizen - Suriname - Duik in het verleden van Suriname rondom Paramaribo, Fort ZeelandiaSuriname reizen - Suriname - Breng een bezoek aan Fort Zeelandia, ParamariboSuriname reizen - Suriname - Het fort werd ooit veroverd door Abraham Crijnssen en werd fort Zeelandia genoemdSuriname reizen - Suriname - Kanon op de oever van de SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Kanonnen bewaakte vroeger het fortSuriname reizen - Suriname - Fort niuew Amsterdam, KruithuisSuriname reizen - Suriname - Fort Nieuw AmsterdamSuriname reizen - Suriname - Plantage tourSuriname reizen - Suriname - Plantage tourSuriname reizen - Suriname - Fiets naar Fort Nieuw-Amsterdam en plantage PeperpotSuriname reizen - Suriname - Ontdek op de fiets de oude plantages rondom ParamariboSuriname reizen - Suriname - Op vele plantages in Commewijne werden koffiebonen verbouwd, geplukt, gedroogd, vermalen en gebrandSuriname reizen - Suriname - Koffieplantage tour naar Peperpot, Katwijk en FrederiksdorpSuriname reizen - Suriname - Je bezoekt de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot, waar nog enkele gebouwen van over zijnSuriname reizen - Suriname - Fiets over de oude plantgesSuriname reizen - Suriname - Peperpot plantageSuriname reizen - Suriname - Fiets langs de kanalen en suizen van de oude plantagesSuriname reizen - Suriname - De geschiedenis van JodensavanneSuriname reizen - Suriname - Jodensavanne, aan het einde van die eeuw woonden er bijna 600 Joden in de agrarische nederzetting, met meer dan 40 (suiker)plantages waar ongeveer 1300 slaven werktenSuriname reizen - Suriname - De geschiedenis van Jodensavanne: Op de vlucht voor de Spaanse inquisitie werden Joden verwelkomd in Suriname, eerst door de Britten en later door de NederlandersSuriname reizen - Suriname - Met vrijheid van godsdienst en eigendom konden de Joden een nederzetting stichten waar zij zonder angst konden wonen en werkenSuriname reizen - Suriname - Af en toe zie je overwoekerde restanten van oude plantages, een sluis en een stoommachine uit 1830Suriname reizen - Suriname - De haven van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Ga op ontdekkingstocht door de straten van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Er is genoeg te zien in de wijken van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Wandel langs een aantal hoogtepunten van ParamariboSuriname reizen - Suriname - De baselik van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Op de markt legt deze enthousiaste gids je van alles uit over de lokale kruiden, de diverse soorten groenten en het zoete tropische fruit.Suriname reizen - Suriname - Laat je zintuigen de vrije loop: ruik en proef zo veel mogelijk op de markt van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Sinds 2002 staat het historische centrum van de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCOSuriname reizen - Suriname - Straten van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Wijdenbosch brug verbinding met district CommewijneSuriname reizen - Suriname - Suriname is een smeltkroes van culturen en religies! De ervaren lokale gids vertelt je allerlei bijzondere weetjes over de historische gebouwenSuriname reizen - Suriname - Monument tijdens de stadstour ParamariboSuriname reizen - Suriname - Gedenkkransen bij monument ParamariboSuriname reizen - Suriname - Presidentiële paleis ParamariboSuriname reizen - Suriname - Synagoge ParamariboSuriname reizen - Suriname - een rondleiding (per auto en te voet) langs een aantal hoogtepunten van ParamariboSuriname reizen - Suriname - Verken ParamariboSuriname reizen - Suriname - Wandel over de oever van de SurinamerivierSuriname reizen - Suriname - Schip op de SurinamerivierSuriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen - Suriname reizen -
   

  Blogs over Suriname


  Sluiten