Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
In Suriname zijn een aantal ver weggelegen lodges in de jungle waar je de activiteiten samen met andere reizigers doet (join-in). Wat zijn de mogelijkheden als je liever alles privé  wilt doen?
 
We hebben veel Footprint Travel bouwstenen die je helemaal privé kunt doen. Zo kun je Brownsberg en het Brokopondo meer privé bezoeken. Brownsberg is beroemd om zijn grote hoeveelheid dieren en planten. Dit maakt het een geweldige plek om te wandelen onder leiding van een deskundige gids. Je zult vast en zeker het indrukwekkende gebrul van de brulaap horen. Het Brokopondo meer is een gigantisch stuwmeer waar je de toppen van de bomen boven het water uit ziet steken. 
 
Ook kun je naar Nieuw-Nickerie en varen bij Bigipan. Hierna ga je terug naar Paramaribo, of indien je met een wat grotere groep (minimaal 4 personen) bent, kun je ook met een lokale boot afzakken naar Apoera voor de bouwsteen West Suriname. Gezellig avontuur, want je deelt de boot met locals die boodschappen in Nickerie hebben gedaan en teruggaan naar hun dorp. Ben je met twee of drie mensen, dan kun je deze bouwsteen ‘West Suriname’ ook met de auto vanuit Paramaribo doen. In West Suriname maak je een combinatie met trekkings naar de watervallen van Blanche Marie en Avanavero.
 
 
Ook kun je privé reizen naar Raleighvallen, dit kan vanuit Paramaribo, maar kan ook in combinatie met Blanche Marie. De Raleighvallen bouwsteen is lekker actief. Loop met je gids door het bos, beklim een berg en koel af in de watervallen!  
 
Een andere privé optie is het dorpje Semoisi aan de Boven Suriname rivier. Ook hier stap je in de boot met de locals die vanuit de stad naar huis gaan. Je slaapt echt in het dorp, en ziet het dagelijkse leven van de Saramaccaners, een marron stam, aan je voorbij trekken.
 
Wil je al deze privé bouwstenen combineren, bekijk dan deze voorbeeld Privé rondreis Suriname.
 
De bouwstenen Danpaati River Lodge, Awarradam, Palumeu, jungle expeditie naar Kasikasima en Kabalebo Nature Resort zijn volgens het join-in principe. Je sluit je dan dus aan bij andere (internationale) reizigers. Je reist naar de Danpaati River lodge per bus en boot. Naar de overige plekken neem je het vliegtuig. Je gaat dus echt diep de Surinaamse jungle in. 
 
 
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter