Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Louise van der Meeren - 28-05-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? 
Heel verrassend, heel veelzijdig!

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? 
Ik zag met name op tegen de "back-to-basic" accommodaties. Maar wat was het een gave ervaring! Slapen aan het Brokopondo meer, bij Fina in Semoisi en op het Bigi Pan meer. Als de knop eenmaal om gaat en je kunt je eraan overgeven is het een ervaring die niet geëvenaard kan worden met het mooiste hotel waar je ooit verbleef. Eigenlijk is dit het toppunt van vakantie: uit je comfortzone, niets is zoals thuis of wat we tot nu toe kende van voorgaande reizen.

Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan? 
Brownsberg en Stoneiland waren een leuke opmaat voor de jungle: een prachtig bijna surrealistisch Brokopondomeer, de Leo- en Ireneval.
Semoisi: alleen de tocht er naartoe was al indrukwekkend. Wat een andere (voor ons onbekende) kant van Suriname troffen we daaraan. De trip naar de Ananasberg en Tapawatra Sula waren heel mooi, maar de bewoners van het dorp blijven ons het meest bij: gastvrij, hartverwarmend.
Bigi Pan was weer heel anders: slapen op het meer, vogels spotten, kaaimannen spotten en modderbad.
Frederiksdorp hadden we zeker niet willen missen vanwege de historie en de avondtocht naar het strand om schildpadden te spotten (een leatherback turtle van 500 kg!)
En dan alle dingen die ik nu vergeet op te noemen. Hieruit kiezen is zo moeilijk, juist het geheel geeft een mooi beeld van wat Suriname is.

Wat vind je van de organisatie van de reis?
Enkel lof voor Raoul en zijn team: Ahmet, Raymond, Soesma, Samoe, Ro. We hebben genoten van het begin tot het einde: van Pengel tot Pengel! Alles was top geregeld en we voelden ons echt gasten van hen. Het overtrof onze verwachtingen!

Wat mogen ze volgens jou absoluut niet missen op deze reis? 
Suriname is niet alleen qua bevolking een smeltkroes van verscheidenheid. Wij hebben het land zelf zo ook ervaren. De excursies die wij maakten waren zo verschillend: hieruit kiezen zou tekort doen aan Suriname. Dompel onder in de cultuur, de natuur en laat je verrassen door de omgeving en de mensen, want die hebben onze harten gestolen. Treed uit je comfort zone en maak heel bijzondere herinneringen voor de rest van je leven.
Tania, heel hartelijk dank voor de super begeleiding, voorbereiding, begeleiding ter plaatse door Raoul en zijn team, maar ook het contact na afloop!
 


Suriname reizen - Jungle wandelingSuriname reizen - Atjoni, havenplaatsSuriname reizen - Palmentuin in ParamariboSuriname reizen - Plantage FrederiskdorpSuriname reizen - Modderbad in Bigipan