Deze reis door Noord-Thailand brengt je naar Chiang Mai en de fascinerende Golden Triangle. Je rijdt vanuit Chiang Mai tussen de groene bergen naar het drielandenpunt en overnacht in het stadje Chiang Rai. De 'Golden Triangle' verwijst naar een bergachtige gebied rond het punt waar Thailand, Laos en Myanmar aan elkaar grenzen. In deze gouden driehoek werd lange tijd grote hoeveelheden opium geproduceerd. Je bezoekt het fascinerende 'Hall of Opium' museum om hier alles over te zien en horen!
Hoogtepunten

Chiang Mai 

Keuze excursie: Elephant Nature Park

Gouden Driehoek uitkijkpunt

​Hall of Opium (museum)

Longtailboottocht

Chiang Saen

€ 453,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-12 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
8,0
Beoordeling van deze reis:
8,0/10 - 2 recensies
Kaart reis
Reisschema
Dag 1: Aankomst Chiang Mai, transfer naar hotel
Dag 2: Chiang Mai, vrije dag
Dag 3: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht (met lunch)
Dag 4: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie: naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun (met lunch)
Dag 5: Chiang Mai vertrek
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
In Chiang Mai logeer je in een sfeervol boetiekhotel met zwembad middenin het oude centrum. Kamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Restaurants en tempels op steenworp afstand. 
 
In Chiang Rai verblijf je in een fijn hotel met zwembad in de tuin aan de rand van het centrum. De avondmarkt is ongeveer een half uurtje lopen.  

Vervoer:
Afhankelijk van je hiervoor gekozen bouwsteen, kom je per vliegtuig, nachttrein, bus of privé-auto in Chiang Mai. Je wordt zonodig opgehaald van het vliegveld, trein- of busstation door een privé-auto met chauffeur. Je reist per minivan naar de Golden Triangle. Daar neem je een longtail-boot naar Chiang Rai. 
Prijzen
Thailand reizen: Chiang Mai en de Golden Triangle
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 453,- p.p.€ 380,- p.p.€ 348,- p.p.€ 330,- p.p.€ 330,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 479,- p.p.€ 406,- p.p.€ 370,- p.p.€ 355,- p.p.€ 355,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoenop aanvraag€ 453,- p.p.€ 380,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 479,- p.p.€ 406,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 348,- p.p.€ 330,- p.p.€ 330,- p.p.
Hoogseizoen€ 370,- p.p.€ 355,- p.p.€ 355,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Laagseizoen: maart t/m oktober 2019 Hoogseizoen: t/m februari 2019 Extra toeslag geldt tijdens Kerst, nieuwjaar en het Songkran festival (13-16 april). Prijs geldt voor transfer vanaf vliegveld, trein- of busstation Chiang Mai. Het hotel in Chiang Mai heeft op 31 december een verplicht feestelijk diner (prijs op aanvraag)
Extensies
Extensie 1: Extra dag in Chiang Mai
Een dagje langer in Chiang Mai is geen probleem. Er is veel te doen dus kies een leuke activiteit uit zoals een fietstocht over het platteland, een stadswandeling of een bezoek aan het Elephant Nature Park. Of kom tot rust bij het zwembad zodat jouw reis helemaal aansluit op je wensen.
 
 

Dag 3: Extra dag Chiang MaiExtra dag Chiang Mai
Kies uit één van onze excursies, die we met zorg voor je hebben uitgekozen. Of maak er een relaxte dag van aan het zwembad en loop door het oude centrum van Chiang Mai, langs tempels en gezellige markten. Chiang Mai heeft verschillende avondmarkten, die starten als het donker wordt. Wij konden geen genoeg krijgen van de verse sappen en lokale snacks. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Chiang Mai:
Dag 1: Aankomst Chiang Mai, transfer naar hotel
Dag 2: Chiang Mai, vrije dag
Dag 3: Chiang Mai, vrije dag
Dag 4: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht (met lunch)
Dag 5: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie: naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun (met lunch)
Dag 6: Chiang Mai vertrek

Extensie 1: Extra dag in Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 84,- p.p.€ 42,- p.p.€ 39,- p.p.€ 42,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.
Hoogseizoen€ 102,- p.p.€ 51,- p.p.€ 45,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.€ 51,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoen€ 84,- p.p.€ 42,- p.p.€ 39,- p.p.
Hoogseizoen€ 102,- p.p.€ 51,- p.p.€ 45,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 42,- p.p.€ 40,- p.p.€ 42,- p.p.
Hoogseizoen€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.€ 51,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 maart t/m 31 oktober 2019
Hoogseizoen: 1 november 2018 - 28 februari 2019
 
 

Extensie 2: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
Deze tweedaagse trekking in de buurt van Chiang Mai is geschikt voor jong en oud. Je loopt door de beboste bergen, langs Karen-dorpen, boerderijen en rijstvelden. Je gids vertelt onderweg over de lokale bevolking, de planten en gewassen. Bij de waterval kun je op adem komen en afkoelen. Je logeert in een traditioneel huis en krijgt een inkijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking.
 

Dag 3: Hiken door de bergenHiken door de bergen
‘s Ochtends vertrek je rond 8 uur. Het is ongeveer een uur rijden tot de eerste stop: een lokale markt waar je boodschappen doet voor het avondeten. Een stukje verderop stop je voor lunch.
 
Na ongeveer een half uur rijden kom je bij de start van de trekking. De groenten en fruit worden aan een brommer meegegeven zodat die eerder het Karen dorp bereiken. De hike is afwisselend; door dorpjes, bossen en langs rijstvelden. Kijk af en toe achterom om te genieten van het uitzicht. Je ziet soms oranje stukken stof aan de bomen zitten, deze zijn door de monniken aan de bomen gemaakt om te voorkomen dat mensen ze kappen. Even bijtanken bij de waterval. De lokale Karen dames verkopen er water, fris en chips. Ze zijn vaak prachtig (traditioneel) gekleed; in felle kleuren en met een handdoek op hun hoofd. In hun oren zware zilveren oorbellen die de oorlellen hebben uitrekken. Je gids kan je van alles vertellen over de minorities die hier leven.

De homestay (communal house) in het Karen dorp bereik je eind van de middag. Je hebt je eigen slaapkamer met een matras (in principe op de vloer) en klamboe. De voorzieningen zijn basic, het is immers een homestay. Douche en toilet bevinden zich meestal in een apart huisje in de tuin, er is stromend koud water en een westers toilet. De gids kookt samen met de gastheer of -vrouw. Je bent meer dan welkom mee te helpen bij de bereiding van het eten! De homestay vonden wij één van de hoogtepunten van onze Thailand reis; je ervaart voor een dagje de manier van leven in een klein dorpje in de bergen - met alle uitdagingen die daarbij horen. 

Dag 4: Ontwaak in Karen dorpOntwaak in Karen dorp
Ontwaak met de geluiden van het platteland na een diepe slaap. De gastvrouw en gids zetten een ontbijt met rijst en fruit voor je klaar. Na een rondje door het Karen dorp waar je hebt geslapen, trek je verder. De afdaling naar de Mae Sapok waterval is uitdagend, maar daar kun je uitrusten, lunchen en een verfrissende duik nemen. Ter afsluiting en ontspanning ga je per bamboeraft de rivier af.
 
Van oudsher werden hier olifantenritten aangeboden. Daar doen wij als Footprint Travel niet aan mee, dit soort activiteiten is niet duurzaam; het draagt niet bij aan het behoud van de olifant. Bovendien is het fysiek belastend voor olifanten om dag in dag uit mensen rond te rijden. Uiteraard willen we niet dat olifanten mishandeld worden (dat gebeurt bij hun training, de zogenaamde domesticering) zodat je er een rit op kunt maken of de olifant kan wassen. Het zijn zulke prachtige dieren! Wil je ze van dichtbij zien en meer over ze te weten komen? Kies dan voor een excursie naar het Elephant Nature Park. Dit park is door de WAP gescreend en goed bevonden volgens hun strenge maatstaven. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai:
Dag 1: Aankomst Chiang Mai, transfer naar hotel
Dag 2: Chiang Mai, vrije dag
Dag 3: Chiang Mai - Karen dorp, transfer, privé-trekking met gids (lunch en diner)
Dag 4: Karen dorp - Chiang Mai, privé-trekking en transfer (met lunch)
Dag 5: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht (met lunch)
Dag 6: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie: naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun (met lunch)
Dag 7: Chiang Mai vertrek

Extensie 2: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 206,- p.p.€ 177,- p.p.€ 170,- p.p.€ 168,- p.p.€ 170,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 215,- p.p.€ 184,- p.p.€ 179,- p.p.€ 175,- p.p.€ 179,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoenop aanvraag€ 206,- p.p.€ 177,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 215,- p.p.€ 184,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 170,- p.p.€ 168,- p.p.€ 170,- p.p.
Hoogseizoen€ 179,- p.p.€ 175,- p.p.€ 179,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt 'homestay' Karen-dorp (communal house)
 • Overnachting in Chiang Mai met ontbijt
 • Vervoer per song teaw naar startpunt
 • Engelssprekende lokale gids
 • Lunch op beide dagen
 • Avondmaaltijd
 • Rafttocht bamboevlot over rivier

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Fooien, donaties

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 maart t/m 30 oktober 2019
Hoogseizoen: t/m 28 februari 2019

Extensie 5: Mae Hong Son en Pai
Ga van het gebaande pad in Thailand! In het noordwesten van Thailand vind je nog ongerepte natuur en kun je de Kayan bevolking ontmoeten. 

Dag 5: Reis naar Mae Chaem, stops onderwegReis naar Mae Chaem, stops onderweg
De komende dagen reis je met chauffeur en gids door een bijzonder gebied. Je begint met een volle reisdag en indrukwekkende bezienswaardigheden. Wat Sri Som Peg is de eerste stop na zo’n anderhalf uur. Je moet een paar trappen beklimmen, maar dan heb je een prachtig uitzicht over de omringende valleien. Momenteel wordt er door slechts 3 man sterk een bhudda van meer dan 50 meter hoog gebouwd. De 3 mannen zijn er al 10 jaar mee bezig en denken nog 10 jaar te moeten bouwen voordat ze klaar zijn. Vanaf hier ga je weer bergafwaarts naar de Vatchirathan waterval. Bijna 50 meter hoog spetterd deze magnifieke waterval alles om zich heen nat. Na de lunch staat een kleine trek van 2 uurtjes bergafwaarts op het programma. Je loopt langs een rivier met 4 watervalletjes waarvan de mooiste de Phathungsiew waterval is. Het einde is in een Karen-dorp waar je bij een authentieke koffiebrouwer een bakkie doet. Overnachting is in Mae Chaem, een idyllisch dorpje in de bergen.
 

Dag 6: Autorit naar Mae Hong SonAutorit naar Mae Hong Son
Na de drukke dag van gisteren vandaag wat meer rust. Alhoewel we een flinke rit voor de boeg hebben zorgen we dat je op tijd in Mae Hong son aankomt. Je rijdt langs Pang Oung door prachtige omgeving, de bergen worden steeds hoger. Onderweg stop je bij een Hmong-dorp, en hoewel deze bergbewoners ook met de moderne tijd meegaan is het simpele leven nog steeds de norm en loopt het avondeten (o.a. in de vorm van kippen) vrolijk om je heen. In Khun Yuam is het meestal tijd voor lunch, deze stad is al sinds eeuwen een handelsstad tussen de Thaise bewoners en hun buren in Myanmar. Je overnacht in Mae Hong Son, een heerlijk rustig dorp midden in de bergen.
 

Dag 7: Omgeving Mae Hong Son verkennen, bezoek 'longneck' dorp Baan Nam Piang DinOmgeving Mae Hong Son verkennen, bezoek 'longneck' dorp Baan Nam Piang Din
Vroeg in de ochtend verlaat je het altijd in de mist gehulde dorp Mae Hong Son. Na het ontbijt begint de ontdekkingstocht door dit prachtige gedeelte van het land. Eerst word je naar een pier gebracht en vaar je per longtailboot naar een zogenaamd 'longneck' dorp, Huay Pa Kaeng (beter bekend als Baan Nam Piang Din) dat precies op de grens van Thailand en Birma gelegen is. Ervaar hier het dagelijks leven van de dames die 'longnecks' worden genoemd vanwege de vele koperen ringen om hun nek. Na het bezoek aan dit dorp, ga je per boot terug naar Mae Hong Son waar je de tempel Wat Phrathat Doi Kong Mu tempel bezoekt. Na de lokale lunch gaat de reis verder naar Su Thong Pae brug wat op ongeveer 15 kiliometer afstand van het plaatsje Mae Hong Son ligt. Su Thong Pae is een prachtige bamboebrug en looppad wat ruim 500 meter door de groene rijstvelden loopt naar een tempel en het dorpje Kung Mai Saak. De laatste stop van vandaag is Wat Jongkham Jong kang voordat je naar je hotel terug gebracht wordt in Mae Hong Son.
 

Dag 8: Van Mae Hong Son naar het gezellige PaiVan Mae Hong Son naar het gezellige Pai
Vandaag is het alweer tijd om Mae Hong Son achter je te laten en op weg te gaan naar Pai, één van de mooiste plekken van Thailand. Dit stadje is gelegen in de bergen van Noord-Thailand en woonplaats van verschillende bergvolkeren. De reis van Mae Hong Son naar Pai zal gaan via een bochtige weg, met prachtige uitzichten. Onderweg zal je een aantal keer stoppen. Eerste stop is bij een kleurrijk Lisu-dorp dat op een berg gelegen is. Zoals bijna elke bergstam in Azië zijn ook deze bewoners traditioneel gekleed. Zo zijn de heren bijvoorbeeld gemakkelijk te herkennen aan de felgekleurde broekrokken die zij dragen en ook de dames dragen gewaden in alle kleuren van de regenboog. Door een kijkje te nemen in het dorp, leer je dat elke stam er een geheel eigen traditioneel leven op nahoudt. Naast het bezoek aan de Lisu, bezoek je ook de Zwarte Lahu. 
Na de lunch in een lokaal restaurant stop je bij de Lod Grotten; grotten waar de beek Nam Lod doorheen stroomt. Het is fascinerend om te zien hoe het water van de ingang tot de uitgang van de grot cirkelsgewijs 500 meter omlaag stroomt door een geul die in meer dan een miljoen jaar door het water is uitgesleten. Vandaag maak je ook met een bamboevlot een tocht over de rivier. En in Pai bezoek je ook nog de heetwater bronnen. Deze Pai Hotsprings bestaan uit enkele kleine en grote bronnen die over het hele gebied water uitspreiden. Dit zorgt ervoor dat er meerdere kleine stromen water zijn ontstaan die op hun beurt voor stoomwolken in het bos zorgen. Met een beetje geluk ben je er net wanneer de geisers het water (van 90 graden) omhoog spuiten.

Dag 9: Terug naar Chiang MaiTerug naar Chiang Mai
Vandaag reis je terug naar Chiang Mai. Na de lange autoritten van de afgelopen dagen ben je wellicht toe aan een massage. Een bijzonder instituut is de massagesalon bij de vrouwengevangenis. De vrouwen worden er ter voorbereiding op hun terugkeer naar de samenleving opgeleid tot masseuses. Naast de vrouwengevangenis is ook een massagesalon waar de ex-gedetineerden werken. Reserveren wordt aanbevolen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Mae Hong Son en Pai:
Dag 1: Aankomst Chiang Mai, transfer naar hotel
Dag 2: Chiang Mai, vrije dag
Dag 3: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht (met lunch)
Dag 4: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie: naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun (met lunch)
Dag 5: Chiang Mai - Mae Chaem, transfer met stops (chauffeur, gids en lunch)
Dag 6: Mae Chaem - Mae Hong Son, transfer en excursie (met gids en lunch)
Dag 7: Mae Hong Son, excursie naar longneck-dorp (met gids en lunch)
Dag 8: Mae Hong Son - Pai, transfer met stops (met gids en lunch)
Dag 9: Pai - Chiang Mai, directe transfer

Extensie 5: Mae Hong Son en Pai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 786,- p.p.€ 630,- p.p.€ 575,- p.p.€ 546,- p.p.€ 546,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 786,- p.p.€ 630,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 575,- p.p.€ 546,- p.p.€ 546,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • privé vervoer met chauffeur alle dagen
 • Engelssprekende gids alle dagen
 • lunch op dag 2, 3 en 4

Exclusief:
 • dranken en snacks
 • overige maaltijden
 • fooien

Excursies
Chiang MaiExcursie 1: Kookcursus op een organic farmKookcursus op een organic farm
Wil je authentiek Thais leren koken? Je leert het stap voor stap tijdens deze kookcursus op een biologische boerderij, buiten de stad. Eerst bezoek je de markt en daarna de tuin van de boerderij. Je gaat zelf aan de slag en maakt een soep, twee hoofdgerechten, een bijgerecht en een desert. Maar door hun slimme systeem zie je ook hoe je kunt variëren, zodat je uiteindelijk naar huis gaat met een receptenboek voor niet 5, maar wel 15 gerechten! Dat het heerlijke Thaise eten zo eenvoudig te maken is. Thuis kun je vrienden en familie versteld laten staan met je nieuw verworven kookkunsten!
 
Het is een join in-excursie, maximaal 10 personen (internationaal) per groep, voertaal Engels. Je wordt opgehaald bij het hotel en in de middag terug gebracht. 
Duur: 8:30-circa 15:30
 

Excursie 1: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.
Excursie 2: Indrukwekkend bezoek Elephant ParkIndrukwekkend bezoek Elephant Park
Als je altijd al een olifant van dichtbij wilde zien is dit je kans. Het Elephant Nature Park is een uitstekende organisatie die met veel respect en zorg met gedomesticeerde olifanten omgaat. Het is geen toeristische attractie, de olifanten doen geen trucjes en je gaat niet op ze rijden.
 
Je wordt om 8 uur opgehaald door chauffeur en een gids, die gids blijft de hele dag bij je. Deze excursie doe je verder met een internationaal reisgezelschap van maximaal 10. Onderweg in de auto krijg je een informatiefilm te zien. Eenmaal daar mag je de olifanten voeren, er is tijd om wat te relaxen en rond te kijken. Je krijgt een heerlijk lunchbuffet. Je mag echt dichtbij komen, maar niet op ze rijden of ze wassen. Dat is tegen de principes van het Elephant Nature Park en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Je krijgt veel informatie van de gids hierover. Wij waren er erg van onder de indruk. Als je hoort hoe veel bedrijfjes omgaan met de olifanten, hoe ze 'gebroken' worden om zich te laten berijden, hoe ze altijd gebruikt zijn voor bosbouw, dan wil je eigenlijk ook niet meer op de rug van een olifant. Het is geen volgestopt programma, immers het welzijn van de olifanten staat voorop, dus je kijkt wat olifanten de hele dag doen in plaats van dat de activiteiten worden gedaan wanneer het toeristen uitkomt. (Kom je met kinderen, neem gerust een boekje mee voor ze.) Als dierenliefhebber is deze informatieve dag van Elephant Nature Park een goed en verantwoord alternatief om olifanten te zien.
 
Dit is een join in-excursie. Dat betekent dat je de tour met andere mensen samen doet (internationaal reisgezelschap).
Duur: 8-18 uur

Excursie 2: Indrukwekkend bezoek Elephant Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.€ 102,- p.p.
Excursie 3: Verken landelijk Chiang Mai per fietsVerken landelijk Chiang Mai per fiets
Een sportieve fietstocht op de mountainbike op het platteland van Chiang Mai. Je ziet hoe de lokale mensen buiten de stad leven. Afhankelijk van het seizoen zie je wat er wordt verbouwd aan groenten, fruit en natuurlijk rijst. Interessant is de stop bij een voormalig leprakolonie, nu een werkplaats voor handgemaakte souveniers door gehandicapten. Je fietst ook langs de ruïnes van Wiang Kum Kam, de eerste vestigingsplaats van het koninkrijk Lanna, meer dan 700 jaar geleden. Spring op de fiets en join the solution to less polution!
 
Dit is een join-in excursie, dat wil zeggen dat je met maximaal 12 mensen van allerlei nationaliteiten kunt zijn. De gids heeft er een lekker tempo in, je fietst over vlakke asfaltwegen op goede fietsen (met voorvering). Gedurende 25-30 kilometer (1,5 kilometer onverharde weg) stop je regelmatig even om iets te bekijken en water te drinken.
 
Tijd 8:30 tot circa 13:30 uur of start om 13.30 uur.
Meenemen: pet, zonnebril, zonnebrand, camera.

Excursie 3: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Thailand reizen - Thailand - reis via Lampang naar Chiang MaiThailand reizen - Thailand - in Lampang laat je je per fietsrikjsa vervoeren Thailand reizen - Thailand - kleurrijke tempel in LampangThailand reizen - Thailand - oranje gekleurde daken van tempelsThailand reizen - Thailand - koken op een organic farm bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - kookles op boerderij bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - uiterste concentratie tijdens de Thaise kooklesThailand reizen - Thailand - het resultaat! Heerlijke Thaise lunch, zelf gemaakt Thailand reizen - Thailand - wandelen door de bergen bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - helpen koken bij de homestay tijdens hike Thailand reizen - Thailand - bijzondere ervaring zo'n homestay, logeren bij een Thaise familieThailand reizen - Thailand - prachtige Thaise vrouw ontmoetten we onderwegThailand reizen - Thailand - kinderen komen uit school, in de bergen bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - actief tijdens de hike bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - met een bamboeraft de rivier af na hike door de bergenThailand reizen - Thailand - baby in hangmat wordt gewiegdThailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand - sportieve Paulien ging fietsen door landelijk Chiang MaiThailand reizen - Thailand - tempel bekijken tijdens fietstochtThailand reizen - Thailand - stevige fietsen voor de tocht rond Chiang MaiThailand reizen - Thailand - tempels in overvloedThailand reizen - Thailand - boeddha's met oranje doeken bekleedThailand reizen - Thailand reizen - Thailand - tempels en pagoda's te over in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - monniken in oranje gewaden in tempel Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Chiang Mai staat vol met tempels in het oude centrumThailand reizen - Thailand - traditionele dans op straatThailand reizen - Thailand - uitzicht vanaf Doi Suthep bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - prachtige souvenirs vind je in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - exotische producten op de markten van Chiang MaiThailand reizen - Thailand - struin over de markten vol lokale producten in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - bloemen te koop! In Chiang MaiThailand reizen - Thailand - bij de grensovergang naar MyanmarThailand reizen - Thailand - varen met een longtailboot in de Gouden DriehoekThailand reizen - Thailand - over de rivier in de Golden TriangleThailand reizen - Thailand - de Golden Triangle bezoeken Thailand reizen - Thailand - Gouden Driehoek en drielandenpunt: Thailand, Laos en MyanmarThailand reizen - Thailand - grotten vol beelden in de Gouden DriehoekThailand reizen - Thailand - wandelen door grotten onderweg naar Chiang RaiThailand reizen - Thailand - ontmoet de plaatselijke bevolking van Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - op de markt bij Chiang Rai Thailand reizen - Thailand - veel Chinese theehuizen in de Gouden DriehoekThailand reizen - Thailand - verse lokale thee proeven onderweg naar Chiang RaiThailand reizen - Thailand - immense goudkleurige boeddha bij de Gouden DriehoekThailand reizen - Thailand - pagoda in MyanmarThailand reizen - Thailand - Chiang Saen bezoekenThailand reizen - Thailand - bezoek Gouden Driehoek en Chiang Saen
 

Blogs over Thailand


Sluiten