Thailand reizen: Fietsen bij tempels Sukhothai - Budget

Thailand reizen: Sukhothai - Sukhothai Historical Park

Is je budget belangrijk voor je en red je je wel aardig op reis? Met deze bouwsteen maak je gebruik van openbaar vervoer, de ultieme manier om locals te ontmoeten: samen reizen. Je fietst naar de tempels van het Sukhothai Historisch Park, een bijzondere ervaring. En wil je een keer iets luxer slapen, dan hebben we hier een mooi boetiekhotel voor je gevonden, vlakbij het Historisch Park. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Treinreis naar Sukhothai
  • Fietstocht door landelijk Sukhothai
  • Tempelpark bij Sukhothai 
  • Boeddha met de gouden hand
Reisschema
Dag 1: Bangkok/Ayutthaya - Sukhothai. Transfer station Bangkok, dagtrein, transfer hotel Sukhothai.
Dag 2: Sukhothai, join in-excursie fietstocht platteland met gids (met lunch)
Dag 3: Sukhothai - Chiang Mai, transfer naar busstation (buskaartje excl)
Dag tot dag

Dag 1: Treinreis naar Sukhothai

Treinreis naar Sukhothai
Je wordt 's ochtends afgezet bij het station in Bangkok of Ayutthaya waar je op de trein stapt naar Sukhothai. Vanaf Bangkok duurt de rit 4,5 uur, vanaf Ayutthaya 3,5 uur, maar reken op iets langer in verband met vertraging. De trein is comfortabel, je krijgt een sapje en rijst geserveerd. Neem toch zelf snacks en drinken mee, want aan boord wordt niets verkocht en de rit kan altijd langer duren dan gepland. Naast het treinstation van Ayutthaya zijn veel winkeltjes (waaronder een 7 Eleven).

Let goed op dat je in Phitsanulok uitstapt, niet altijd worden de stations van tevoren aangekondigd via de speaker. Gelukkig spreken de meeste Thai Engels en kunnen zij je een seintje geven als je er bijna bent. Je hebt dan nog een autorit van een uurtje voor de boeg naar het nieuwe centrum van Sukhothai. Bij Dream Café kun je goed eten en vooral je ogen uitkijken, het is een museum in een restaurant.
 
Je zit in een hotel op fietsafstand (circa 2,5 km) van de ingang van het Sukhothai Historisch Park. Je kunt fietsen bij het hotel regelen of bij de ingang van het Historisch Park en als je trein geen vertraging heeft gehad, kun je misschien vanmiddag nog een stukje van het Park bekijken. Per gebied betaal je een entree, er staat bij elke ingang (Noord, Zuid etc.) een bord met duidelijke informatie in het Engels. Er ligt ook een kaartje dat je mee kunt nemen zodat je een route kunt uitstippelen, verdwalen is hier sowieso niet mogelijk.

Dag 2: Landelijk Noord-Thailand per mountainbike

Landelijk Noord-Thailand per mountainbike

Vandaag tijd voor actie! Rond 8 uur word je opgehaald bij je hotel voor de fietstocht. Start is bij het huis van de lokale fietsgids in een dorpje verderop, een half uurtje rijden. Hij heeft stevige mountainbikes en zorgt voor voldoende water onderweg. Hij trapt lekker door, maar als je foto’s wilt maken is daar alle gelegenheid toe. Het platteland is hier vlak en groen, er wordt veel rijst verbouwd. Van de geur in de rijstwijnstokerij alleen al raak je bedwelmd. Het proces is heel makkelijk volgens onze gids. Samengevat: het vergt veel fermenteren, gisten, koken, opvangen en laten afkoelen. Uiteindelijk heeft de wijn een alcoholpercentage van rond de 40%. Afhankelijk van het seizoen stop je bij een visfabriek en wanneer er geen rijst kan worden verbouwd, maken de mensen tabak. De tabaksbladeren hangen in dikke rijen in schuren aan het plafond te drogen. Lunch is bij een lokaal restaurant. Een interessante, ontspannen dag die we iedereen aanraden!​

Je wordt met de auto bij je hotel afgezet. Moe maar voldaan lieten we ons direct in het zwembad zakken. Als je hernieuwde energie hebt opgedaan, kun je deze middag (weer) op eigen houtje naar het Sukhothai Historisch Park. Aan het eind van de middag is de zon minder fel, mooi licht om foto's van tempels te maken. Entree voor het park kost per deel 100 Baht, een fiets huren bij het park is slechts 10 Baht (totaal dus nog geen 3 euro per persoon). 


Dag 3: Bus naar Chiang Mai

Bus naar Chiang Mai
Na het ontbijt is het tijd om Sukhothai achter je te laten en verder naar het noorden te reizen. Je wordt naar het busstation gebracht door het hotel, het buskaartje naar Chiang Mai koop je gemakkelijk zelf bij het station. De bus naar Chiang Mai doet er ongeveer 5 uur over.
 
Let op: deze bouwsteen eindigt deze middag in Chiang Mai, zonder hotel. Kies daarom aansluitend voor de bouwsteen Chiang Mai om je reis compleet te maken.

Achtergrond

Sukhothai & Historical Park - doe het zelf

 
Maak je Thailand reis nét even specialer met deze bouwsteen naar Sukhothai. Het Historisch Park vol tempelruïnes vinden wij niet just another tempelcomplex. Het goed onderhouden groene park is ideaal om zelf doorheen te fietsen, er hangt een relaxte sfeer en de afstanden zijn prima te doen. Sukhothai was eens de hoofdstad van Siam, daarvoor behoorde het tot het Khmer-rijk (het huidige Cambodja). Er staat een beeld van Koning Ramkhamhaeng de Grote, bekend als degene die het Thaise alfabet zou hebben ontwikkeld.
 
Deze bouwsteen start met een treinreis naar Sukhothai. De tweede dag heb je een lokale gids die je van alles over de omgeving kan vertellen en de derde dag reis je per bus naar Chiang Mai. 
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Voor deze bouwsteen hebben we gekozen voor een gezellig hotel in Thaise stijl met zwembad in 'nieuw' Sukhothai. Vanaf hier pak je gemakkelijk zelf een taxi of tuk tuk naar het Historisch Park. 
 
Vervoer:
Je reist per trein naar Sukhothai. Transfers naar en van de treinstations inbegrepen. In Sukhothai word je opgehaald voor de mountainbike-tour over het platteland. Vervoer naar het Historisch Park regel je zelf. Op dag 3 word je naar het station gebracht en reis je verder per bus naar Chiang Mai (bus ticket koop je ter plekke zelf op het station).
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Fietsen bij tempels Sukhothai - Budget
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Min 2 personenop aanvraag€ 177,- p.p.€ 161,- p.p.€ 152,- p.p.€ 145,- p.p.€ 145,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer naar station Bangkok
 • Dagtrein Bangkok - Phitsanulok (bij Sukhothai) (2e klasse)
 • Transfer Phitsanulok naar hotel Sukhothai
 • Join in-excursie fietsen platteland Sukhothai met lokale Engelssprekende gids
 • Lokale lunch tijdens fietsexcursie
 • Transfer naar bus station op dag 3 (rond 13 uur)

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Buskaartje Sukhothai - Chiang Mai 
 • Entreegelden Sukhothai Historical Park
 • Fietshuur bij Sukhothai Historical Park
 • Fooien

Thailand reizen - Thailand - bezoek het historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - het park ligt vol met tempels en andere soort bouwwerkenThailand reizen - Thailand - Sukhothai historical park is groen en rustigThailand reizen - Thailand - bezoek het Sukhothai historisch park in de ochtend of namiddagThailand reizen - Thailand - lotusbloemen in een vijver in SukhothaiThailand reizen - Thailand - oude boom met boeddha's in SukhothaiThailand reizen - Thailand - heel handig: bij Sukhothai historisch park huur je een fiets met mandjeThailand reizen - Thailand - goed bewaarde oude tempels in overvloed in historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - serene rust in Sukhothai historical parkThailand reizen - Thailand - close up van boeddhabeeld in Sukhothai historisch parkThailand reizen - Thailand - tempel in Sukhothai met vele olifantenThailand reizen - Thailand - Denise poseert voor olifantentempel in SukhothaiThailand reizen - Thailand - olifant in het zonnetje in SukhothaiThailand reizen - Thailand - olifanten op een tempel in Sukhothai historical parkThailand reizen - Thailand - Sukhothai historical park is UNESCO wereld erfgoedThailand reizen - Thailand - fiets een ochtend of middag door het historisch park, niet voor niets werelderfgoed verklaardThailand reizen - Thailand - Wat Si Chum in Sukhothai historical parkThailand reizen - Thailand - Paulien en Denise poseren voor Wat Si ChumThailand reizen - Thailand - detail van goudkleurige hand boeddha Wat Si ChumThailand reizen - Thailand - Wat Si Chum in Sukhothai wordt ook wel de pratende boeddha genoemdThailand reizen - Thailand - Paulien naast haar mountainbike voor vertrek fietstocht over plattelandThailand reizen - Thailand - Paulien en Denise fietsen lekker door met Jib de gids over het platteland van SukhothaiThailand reizen - Thailand - zeg de lokale bewoners gedag op de fiets bij SukhothaiThailand reizen - Thailand - mevrouw is sigaren aan het rollen in de buurt van SukhothaiThailand reizen - Thailand - fascinerende omgeving rond Sukhothai ontdek je het beste op de fietsThailand reizen - Thailand - het land rond Sukhothai wordt nog op traditionele wijze bewerktThailand reizen - Thailand - boeddhahoofd in Sukhothai historisch parkThailand reizen - Thailand - boeddha voor blauwe lucht in Sukhothai