Thailand reizen: Fietsen bij tempels Sukhothai en Si Satchanalai

Thailand reizen: Sukhothai - Sukhothai Historical Park - Si Satchanalai Historical Park

Maak je Thailand reis nét even specialer met deze bouwsteen vol fietsen, tempels en platteland. Je reist per trein naar Sukhothai. Op de tweede dag heb je een lokale gids die je meeneemt over het platteland van Sukhothai. De historische parken vol tempelruïnes zijn interessant voor cultuurliefhebbers en fotografen. Maar het is voor iedereen fantastisch om hier doorheen te fietsen; het is er groen en er hangt een relaxte sfeer. Si Satchanalai wordt weinig bezocht, bij deze Boeddhabeelden ben jij bijna helemaal alleen. De derde dag reis je per privé-auto met chauffeur en gids, zodat je efficiënt de mooiste tempels bezoekt en niet al te laat in Chiang Mai aankomt. Kies aansluitend voor de bouwsteen Chiang Mai.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Treinreis naar Sukhothai
  • Actieve fietstocht door landelijk Sukhothai (join-in)
  • Historische tempels Sukhothai (World Heritage Site) per fiets
  • Tempelruïnes bij het groene Si Satchanalai
Reisschema
Dag 1: Bangkok/Ayutthaya - Sukhothai, trein en privé transfer per auto
Dag 2: Sukhothai, join in-excursie fietstour platteland met gids (met lunch)
Dag 3: Sukhothai - Si Satchanalai - Chiang Mai, privé-excursie per auto met gids (met lunch)
Dag tot dag

Dag 1: Treinrit naar Sukhothai

Treinrit naar Sukhothai
Vandaag reis je per trein naar Sukhothai. Je wordt ‘s ochtends afgezet bij het station in Bangkok of Ayutthaya waar je op de trein stapt naar Sukhothai. De rit hoort er 4,5 respectievelijk 3,5 uur over te doen, maar reken op iets langer in verband met vertraging. De trein is comfortabel, je krijgt een sapje en rijst geserveerd. Tip: neem toch zelf snacks en drinken mee, want aan boord wordt niets verkocht en de rit kan iets langer duren dan gepland. Naast het treinstation van Ayutthaya zijn veel winkeltjes (waaronder een 7 Eleven).​
 
Let goed op dat je in Phitsanulok uitstapt, niet altijd worden de stations van tevoren aangekondigd via de speaker. Gelukkig spreken de meeste Thai Engels en kunnen zij je een seintje geven als je er bijna bent. Je hebt dan nog een autorit van een uurtje voor de boeg naar het nieuwe centrum van Sukothai. Bij Dream Café kun je goed eten en vooral je ogen uitkijken, het is een museum in een restaurant.

Dag 2: Het Thaise platteland op

Het Thaise platteland op
Vandaag tijd voor actie! Rond 8 uur word je opgehaald bij je hotel voor de fietstocht. Start is bij het huis van de lokale fietsgids in een dorpje verderop, een half uurtje rijden. Hij heeft stevige mountainbikes en zorgt voor voldoende water onderweg. Hij trapt lekker door, maar als je foto’s wilt maken is daar alle gelegenheid toe. Het platteland is hier vlak en groen, er wordt veel rijst verbouwd. Van de geur in de rijstwijnstokerij alleen al raak je bedwelmd. Het proces is heel makkelijk volgens onze gids. Samengevat: het vergt veel fermenteren, gisten, koken, opvangen en laten afkoelen. Uiteindelijk heeft de wijn een alcoholpercentage van rond de 40%. Afhankelijk van het seizoen stop je bij een visfabriek en wanneer er geen rijst kan worden verbouwd, maken de mensen tabak. De tabaksbladeren hangen in dikke rijen in schuren aan het plafond te drogen. Lunchen doe je bij een lokaal restaurant. Echt een leuke, interessante, ontspannen dag die we iedereen aanraden!

Dag 3: Fietsen langs eeuwenoude tempelruïnes en een pratende boeddha

Fietsen langs eeuwenoude tempelruïnes en een pratende boeddha
Deze ochtend sta je vroeg op zodat je in alle rust en relatieve koelte de eeuwenoude tempels in het Sukhothai Historisch Park kunt bezoeken. Bovendien heb je dan goed licht om foto’s te maken. Je gids haalt je op bij het hotel, bij de ingang van het park huur je een fiets. Met deze gids zie je op een efficiënte manier de allermooiste tempels en beelden. Het indrukwekkende park staat vol chedi’s, de spiraalvormige tempels, en prachtige boeddhabeelden. Heel mooi vonden we de tempel met de grote pratende boeddha met de gouden hand. Tip: neem voldoende water mee, je fiets heeft een mandje om het in te vervoeren. Afhankelijk van je tempo en het aantal tempels dat je bezoekt ben je al snel 2 à 3 uur bezig.
 
Je rijdt in ongeveer drie kwartier naar Si Satchanalai, waar je eerst lokaal luncht om nieuwe energie te vergaren voor een bezoek aan dit park. Si Satchanalai wordt nog minder bezocht dan Sukhothai Historisch Park, je kunt in alle rust genieten. Si Satchanalai is een echt park met veel bomen en groen, waar de tempels nog niet helemaal gerestaureerd zijn. Een heerlijke plek voor fotografen.
 
Wij vinden dat deze twee historische parken niet te missen zijn en als je iets anders in Thailand wilt doen dan je buurman, voeg dan zeker fietsen in Sukhothai en Si Satchanalai aan je lijstje toe! Ook niet-cultuur freaks zullen het in zowel Si Satchanalai als Sukhothai naar hun zin hebben, omdat je rondfietst in een heel mooie omgeving.
 
In ongeveer 4 uur rijd je naar Chiang Mai.Hierna houdt deze bouwsteen op, kies aansluitend voor de bouwsteen Chiang Mai

Achtergrond

Tempels van oude koninkrijken

Deze bouwsteen neemt je mee naar de hoogtepunten van het oude koninkrijk Sukhothai in Noord-Thailand. Je bezoekt twee historische parken: Sukhothai en Si Satchanalai. Beiden zijn tot World Heritage Site verklaard door UNESCO. Je start met een actieve dag bij Sukothai waar je per mountainbike het platteland verkent.

Landelijk Thailand - Go Local!

Sukhothai heeft een nieuw gedeelte, waar je overnacht in een fijn hotel. Er staan fietsen waarmee je naar de hoofdstraat kan gaan om 's avonds een restaurantje op te zoeken. Op een half uurtje rijden is het vertrekpunt van de biketour over het platteland. Het is er vlak, dus prima te doen voor jong en oud. Je fietst over rustige zandwegen, langs akkers en rijstvelden, door dorpjes en langs tempels waar de oranje monnikengewaden in de zon hangen (altijd fotogeniek).

Sukhothai World Heritage Site

Het Sukhothai Historical Park verken je ook per fiets. Het is een ruim gebied, echt druk voelt het niet hoewel het behoorlijk wat bezoekers trekt. Je gids laat je de mooiste Wats (tempels) zien. Typisch voor deze tempels zijn de chedi's, ook bekend als stupa's, met een spiraalvormige top op een vierkant blok.   
 

Si Satchanalai World Heritage Site

Nu je toch in de buurt bent, mag je het nabij gelegen Si Satchanalai echt niet missen. Letterlijk 'Stad van de Goede Mensen' is minder opgepoetst dan Sukothai Historical Park, maar met net zo indrukwekkende tempels. Het geeft je een gevoel voor hoe het terrein er eeuwen geleden uit moet hebben gezien.
 
Hotel & Vervoer
Accomodatie
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
In Sukhothai logeer je in het nieuwe deel van de stad in een gezellig hotel met zwembad. Na een dag mountainbiken waren we erg blij om even bij te komen in het water. Het hotel is in authentiek Thaise stijl gebouwd, met moderne voorzieningen. Fietsen zijn gratis te leen om snel naar een restaurant in de buurt te gaan. 
 
Vervoer:
Je reist per trein naar Phitsanulok (dichtsbijzijnde station van Sukhothai) waar je op het treinstation door een auto met chauffeur wordt opgehaald voor de transfer naar Sukhothai stad. De 2e dag doe je een fietsexcursie, de lokale gids haalt je op bij het hotel. Op de 3e dag heb je je eigen auto of busje met chauffeur en gids ter beschikking.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2018. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari t/m maart), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2018) berekenen we een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Fietsen bij tempels Sukhothai en Si Satchanalai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 357,- p.p.€ 306,- p.p.€ 281,- p.p.€ 268,- p.p.€ 268,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar treinstation (Bangkok of Ayutthaya)
 • Treinrit naar Phitsanulok en transfer naar Sukhothai 
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Join-in excursie per mountainbike bij Sukhothai (incl lokale lunch)
 • Privé-auto met chauffeur en gids op dag 3
 • Fietsexcursie bij Sukhothai Historisch Park
 • Fietsexcursie bij Si Satchanalai Historisch Park
 • Entree historische parken

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks (o.a. lunch op dag 3)
 • Fooien en overige entreegelden

Opmerkingen:
Er geldt een toeslag voor het hotel tijdens Loy Krathong (november), kerst, oud en nieuw (25 december - 1 januari) en Songkran (april)

Thailand reizen - Thailand - Wat Si Chum in Sukhothai Historisch parkThailand reizen - Thailand - gouden hand van boeddha beeld in SukhothaiThailand reizen - Thailand - Paulien en Denise poseren voor Wat Si Chum in SukhothaiThailand reizen - Thailand - doorkijkje naar boeddhabeeld van Wat Si ChumThailand reizen - Thailand - op de fiets door Sukhothai historisch parkThailand reizen - Thailand - brug over het water in Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - boeddha beeld in Sukhothai historical parkThailand reizen - Thailand - chedi's voor een blauwe lucht in het Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - close up van olifant in Historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - olifanten rondom deze imposante chediThailand reizen - Thailand - Denise poseert bij de olifanten in SukhothaiThailand reizen - Thailand - olifantenbeelden bij de Sukhothai tempelThailand reizen - Thailand - het Sukhothai historisch park is prachtig groen en vol met waterThailand reizen - Thailand - boeddha van een afstand in historisch parkThailand reizen - Thailand - op de fiets door het Sukhothai Historisch Park Thailand reizen - Thailand - bomen overwoekeren de eeuwenoude tempels in SukhothaiThailand reizen - Thailand - Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - het groene historische park staat vol mooie oude tempelsThailand reizen - Thailand - uitzicht over tempelruïne in historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - Chedi in Sukhothai Historical ParkThailand reizen - Thailand - tempel met olifanten beeltenissen in Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - tempels in het historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - Paulien heeft een mooie fiets uitgezocht in SukhothaiThailand reizen - Thailand - mountainbiken bij SukhothaiThailand reizen - Thailand - lachen met de locals tijdens fietstocht rond SukhothaiThailand reizen - Thailand - rond Sukhothai wordt het veld bewerkt in de brandende zonThailand reizen - Thailand - fiets door landelijk Sukhothai en ontmoet prachtige mensenThailand reizen - Thailand - rond Sukhothai vind je lokale bedrijvenThailand reizen - Thailand - Noord-Thailand staat vol kleurrijke tempelsThailand reizen - Thailand - wandel door Chiang Mai en ontdek het lokale levenThailand reizen - Thailand - lokale markten van Chiang Mai Thailand reizen - Thailand - kookjuf op de organic farm bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Thais leren koken is een kunstThailand reizen - Thailand - zelfgemaakte Thaise lunch opeten!Thailand reizen - Thailand - sportieve actie van Paulien: op de fiets Chiang Mai verkennenThailand reizen - Thailand - fietsen rond Chiang Mai met de mountainbikeThailand reizen - Thailand - met de fietsriksja door LampangThailand reizen - Thailand - winkel met heerlijke koffie in de hoofdstraat van LampangThailand reizen - Thailand - traditionele medicijnwinkel in LampangThailand reizen - Thailand - indrukwekkend beeld in LampangThailand reizen - Thailand - met paard en wagen reizenThailand reizen - Thailand - kleurrijke daken in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - bezoek het Elephant Nature Park bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - monniken gewaden hangen te drogen bij tempel Chiang Mai

Reacties van reizigers (1)

"Fantastische, gevarieerde rondreis met cultuur, natuur, strand en ontspanning."

Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya - Sukothai - Chiang Mai - Khao Sok NP - Chieow Lan meer - Koh Yao Yai - Railay Beach - Krabi

Fred Jonkhart - 14-08-2017
De gehele reis gedurende vier weken is vlekkeloos verlopen. Alles klopte, de chauffeurs en gidsen waren meestal zelfs een kwartier tot een half uur voor de afgesproken tijd al aanwezig. Waar maak je dat mee. Communicatie met de chauffeurs is minimaal/vrijwel uitgesloten, beheer...
Verder lezen
Thailand reizen: Fietsen bij tempels Sukhothai en Si Satchanalai
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie