Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in

Thailand reizen: Centraal Thailand - Kanchanaburi - Bridge over River Kwai - River Kwai - Burma railway

Deze bouwsteen neemt je mee naar de beroemde Bridge over the River Kwai bij Kanchanaburi. Je bezoekt de Hellfire Memorial Pass en rijdt een stukje over de Death Railway. Deze spoorlijn werd door de Japanners aangelegd in de 2e Wereldoorlog om Birma met Thailand te verbinden. Wereldberoemd geworden door de film, is het vandaag de dag een indrukwekkende gedenkplaats. Je logeert twee nachten in een drijvend huisje op de rivier de Kwai, middenin de jungle, vanwaar je je uitstekend kunt vermaken in en rond het water.  

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Kanchanaburi: oorlogsmuseum en ereveld
  • Brug over de rivier de Kwai
  • Treinrit over Birma-spoorlijn (Death Railway)
  • Longtail boottocht over de rivier Kwai Noi
  • Bezoek Hellfire Memorial Pass
  • Overnachten in een huisje op de rivier
Reisschema
Dag 1: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join In-excursie incl lunch en diner)
Dag 2: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 3: River Kwai - Bangkok, join in-excursie: treinrit (incl lunch) en transfer
Dag tot dag

Dag 1: Bezoek historisch Kanchanaburi, brug over River Kwai en vaar over de River Kwai (excursie incl)

Bezoek historisch Kanchanaburi, brug over River Kwai en vaar over de River Kwai (excursie incl)
‘s Ochtends vertrek je rond 8 uur met een minivan naar Kanchanaburi. Het is een join in excursie, dat betekent dat je de komende 3 dagen met een internationaal gezelschap samen reist (25 personen). Je bezoekt in Kanchanburi het Thailand-Birma Spoorlijncentrum en het Ereveld. Hier liggen bijna 7000 krijgsgevangenen (POW’s) begraven die zijn gestorven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Het museum geeft een goed beeld middels video’s, foto’s en voorwerpen van de omstandigheden waaronder krijgsgevangenen en dwangarbeiders aan de spoorlijn moesten werken. Daarna bezoek je de beroemde Brug over de River Kwai en rijd je verder en stap je op een bootje voor een tocht over de Kwai Noi Rivier die je bij je slaapplek brengt. Je slaapt vanavond in een huisje dat drijft op de rivier. We hebben ontzettend plezier gehad door vanaf ons terras zo de rivier in te springen om er een stukje verder weer uit te klimmen. Doe een zwemvest aan, zodat je blijft drijven!
 
Na de lunch staat een bezoek aan de Hellfire Memorial Pass op het programma. Je stapt eerst weer op een longtailboot om stroomopwaarts naar dit museum te varen. We waren onder de indruk van de verhalen van de overlevenden, die op video worden getoond. ‘s Avonds wordt er heerlijk voor je gekookt (het eten staat om 19:00 uur op tafel) en ten slotte kun je naar een Mon dansvoorstelling kijken. Een zinderende ervaring mogen we wel zeggen.
 

Dag 2: Vrije dag aan de River Kwai

Vrije dag aan de River Kwai
Vandaag heb je een vrije dag, maar je hoeft je absoluut niet te vervelen. Plons nog een keer in de rivier en verken het dichtbij gelegen Mon-dorp. Je kunt er een kano huren, gaan bamboeraften of fietsen in de buurt. Je kunt ook de Lava grot, de Erawan waterval of kleine waterval in de buurt bezoeken. Bij het hotel is informatie over al deze activiteiten verkrijgbaar.
*In het nabijgelegen Mon-dorp zijn nog enkele gedomesticeerde olifanten te vinden waarop gereden kan worden. We verzoeken je dringend om hier geen gebruik van te maken. Wij geloven dat wilde dieren in het wild thuis horen en hoe minder toeristen gebruik maken van dieren als attractie, hoe minder dierenleed er plaats vindt. 
 

Dag 3: Longtailboot en treinrit over Birma-spoorlijn. Terug naar Bangkok

Longtailboot en treinrit over Birma-spoorlijn. Terug naar Bangkok
Een vrije ochtend, je kunt lekker uitslapen. Ben je toevallig om 7 à 8 uur bij het restaurant, dan heb je grote kans om een olifant in de rivier te treffen. Aan het eind van de ochtend is het tijd te vertrekken. Je maakt een boottochtje naar Pakseng en maakt een rit per trein over de Birma-spoorlijn, zo’n 30 à 40 minuten. Het is nog zo’n 2-3 uur rijden naar Bangkok, afhankelijk van de drukte op de weg. Je kunt kiezen om aansluitend de nachttrein te pakken naar het zuiden of noorden. Boek dan één van deze bouwstenen: Bouwsteen Khao Sok of Bouwsteen Chiang Mai. Of kies voor een wat relaxtere reis en slaap een nacht in Bangkok (kijk onder Extensies bij deze bouwsteen).

Achtergrond
Deze bouwsteen mag eigenlijk niet ontbreken binnen je Thailand rondreis. Op slechts 2 à 3 uur rijden van Bangkok vind je prachtige natuur en indrukwekkende historie.
 

Kanchanaburi

In Kanchanaburi bezoek je de Bridge over the River Kwai, het Oorlogsmuseum en het Ereveld. Tijdens de 2e Wereldoorlog was het Japanse leger in Thailand gestationeerd, voornemens om van daaruit andere landen in Zuidoost-Azië te ontdoen van koloniale mogendheden en zelf te gaan regeren. In 1942 startte de aanleg van de Birma-spoorlijn, die ongeveer 415 km lang moest worden en een ruig terrein tussen Birma en Thailand zou verbinden om de Japanners ook overland te kunnen bevoorraden. Het Ereveld in Kanchanaburi is één van de drie rustplaatsen voor het grote aantal slachtoffers van de Birma-spoorlijn. Hier liggen bijna 7000 Nederlandse, Britse en Australische oorlogsgevangenen die gedwongen werkten aan de spoorlijn en stierven onder erbarmelijke omstandigheden. Na de lunch rijd je verder en vaar je per longtailboot over de rivier de Kwai naar je logeerplek.
 

River Kwai

In de rivier de Kwai kun je heerlijk zwemmen, je springt vanaf de houten steiger voor je huisje zo het water in. Je hebt een vrije dag aan de rivier. Bij het hotel kun je een excursie boeken als je bijvoorbeeld naar de Erawan watervallen wil gaan of een jungle hike zou willen maken. Naast het hotel ligt een dorp waar de Mon-minderheid leeft, dat je op eigen gelegenheid kunt bezoeken.
 

Birma-spoorlijn

Op de terugweg ga je per longtailboot naar Pakseng en maak je een treinrit over de Birma-spoorlijn. Met de minivan keer je aan het eind van de dag terug in Bangkok. Je kunt kiezen om direct door te reizen naar het noorden of zuiden (zie Bouwstenen) of iets rustiger aan te doen en een nachtje in Bangkok te blijven om de volgende dag verder te reizen.  
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Bij de rivier de River Kwai hebben we voor een meer basic overnachting gekozen. Er hangen overal olielampjes, want er is geen elektriciteit buiten het restaurant. 's Avonds heel sfeervol vinden wij. Je hebt een eigen douche en toilet in je huis, maar geen heet water. Bijzonder is ook dat de huisjes drijven op het water, aan elkaar verbonden door houten flonders. Reis je met jonge kinderen? Dan is het wellicht niet zo'n goed idee om hier te logeren; er is namelijk geen omheining. Wil je toch deze bouwsteen doen? Dan is het ook mogelijk met verblijf in een hotel op het droge. We kennen ook een leuk hotel op veilige afstand van de rivier. 
 
Vervoer:
Je reist per bus (join in) naar Kanchanaburi en de River Kwai. Bij de rivier stap je over op een longtailboot waarmee je naar je logeerplek wordt gebracht. Op de terugweg ga je tevens per longtailboot en bus terug naar Bangkok. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 251,- p.p.€ 251,- p.p.€ 251,- p.p.€ 251,- p.p.€ 251,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 2x avondmaaltijd bij je logeerplek op de River Kwai
 • ​3x lunch 
 • Join-in excursie naar Kanchanaburi per coachbus
 • Entree Oorlogsmuseum 
 • Entree Hellfire Memorial Pass
 • Transfer per longtailboot naar logeerplek op de River Kwai
 • Longtail boottocht naar Pakseng
 • Treinrit over Birma-spoorlijn 
 • Transfer per coachbus naar Bangkok (hotel)

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Transfer naar station in Bangkok (voor nachttrein)
 • Accomodatie in Bangkok (zie Extensie)
 • Nachttrein (boek bouwsteen Khao Sok NP of Chiang Mai)

Extensies

Extensie 1: Extra overnachting Bangkok na River Kwai


Doe het iets rustiger aan en logeer na je reis naar Kanchanaburi en River Kwai een nacht in Bangkok, zodat je de volgende dag uitgerust verder kunt op reis door Thailand. 

Dag 3: Longtailboot over River Kwai en treinrit over Birma-spoorlijn

Longtailboot over River Kwai en treinrit over Birma-spoorlijn
Een vrije ochtend, je kunt lekker uitslapen. Ben je toevallig om 7 à 8 uur bij het restaurant, dan heb je grote kans om een olifant in de rivier te treffen. Aan het eind van de ochtend is het tijd te vertrekken. Je maakt een boottochtje naar Pakseng en maakt een rit per trein over de Birma-spoorlijn, zo’n 30 á 40 minuten. Het is nog zo’n 2-3 uur rijden naar Bangkok, afhankelijk van de drukte op de weg. Je overnacht in Bangkok in hetzelfde gezellige hotel als bij aankomst uit Nederland, zodat je de volgende dag verder kunt. 

Dag 4: Vertrek uit Bangkok

Vertrek uit Bangkok
Na een relaxte nacht in Bangkok is het tijd om verder te gaan. Deze bouwsteen houdt op na het ontbijt. Je wordt naar het vliegveld of treinstation gebracht, afhankelijk van je keuze voor een volgende bouwsteen. Kies bijvoorbeeld voor Fietsen bij tempels Sukhothai.  

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra overnachting Bangkok na River Kwai:
Dag 1: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join In-excursie incl lunch en diner)
Dag 2: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 3: River Kwai - Bangkok, join-in excursie.
Dag 4: Bangkok -

Extensie 1: Extra overnachting Bangkok na River Kwai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Nacht Bangkok€ 93,- p.p.€ 47,- p.p.€ 43,- p.p.€ 47,- p.p.€ 45,- p.p.€ 47,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - brug over de River KwaiThailand reizen - Thailand - bezoek de beroemde brug over de River Kwai bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - trein rijdt over de beroemde brug over de River KwaiThailand reizen - Thailand - gedenkteken in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - Death Railway museum in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - spoorlijn over de River KwaiThailand reizen - Thailand - begraafplaats in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - graven van krijgsgevangenen in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - Kanchanaburi begraafsplaats slachtoffers Birma-spoorlijnThailand reizen - Thailand - met de longtailboot over de RIver Kwai naar slaapplaatsThailand reizen - Thailand - overnachting op de River KwaiThailand reizen - Thailand - bijzondere overnachting in drijvende huisjes op de rivierThailand reizen - Thailand - slapen op de rivier Thailand reizen - Thailand - spring direct in de River Kwai vanuit je huisjeThailand reizen - Thailand - bezoek Hellfire Memorial PassThailand reizen - Thailand - uitzicht over Hellfire Memorial PassThailand reizen - Thailand - bezoek Mon dorp vlakbij River KwaiThailand reizen - Thailand - mahout op de rug van een olifantThailand reizen - Thailand - lokale mahout rijdt met olifant door rivierThailand reizen - Thailand - reizen per longtailboot over de rivierThailand reizen - Thailand - Erawan watervallen bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - verkoeling zoeken bij de Erawan watervallenThailand reizen - Thailand - bezoek tempel en breng een offer Thailand reizen - Thailand - de Thai brengen graag offers aan boeddhaThailand reizen - Thailand - op het perron wachten op de treinThailand reizen - Thailand - maak een rit over de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - uitzicht vanuit de trein op de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - reis per spoor langs de rivierThailand reizen - Thailand - hangen uit de trein over de BIrma spoorlijn voor foto'sThailand reizen - Thailand - constructie van de Birma spoorlijn

Reacties van reizigers (7)

"Geweldige vakantie!"

Bangkok - Chiang Mai - Khao Sok national park - Koh Phangan

Allard Luchsinger - 24-08-2018
Geweldige vakantie. Alles supergoed geregeld. Accomodaties waren allemaal goed. Riva Surya (Bangkok) en Sarikantang (Koh Phangan) springen eruit. Bij het jungle resort in Khao Sok national park hadden wij net wat pech met veel dingetjes. Ex...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer!"

Bangkok - Khao Sok National Park - Krabi Railay - Koh Yao Yai

Rene Pen - 04-12-2017
Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer! Het zo maar in de rivier springen vanaf je hotelterras aan de Kwai en je mee laten slepen door het snelstromende water, heerlijk! Maar toch ook de prachtige jungle van Khao Sok, wat een groene oa...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben genoten van de relaxte, veelzijdige en prachtige vakantie!"

Bangkok - Khao Yai - olifanten - Chiang Mai - River Kwai - Kanchanaburi

Mirjam Volman - 17-08-2016
We vonden de accommodaties tijdens deze reis heel goed. Elke accommodatie had wel iets speciaals. Ik zelf vond het guesthouse bij de River Kwai het meest bijzonder, vooral vanwege de afwezigheid van elektriciteit en de prachtige omgeving. Mijn dochter van 15 jaar moest wel even...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Thailand en Cambodja: een geweldige ervaring en een aanrader voor iedereen!"

Bangkok - River Kwai - Chiang Mai - trekking - Angkor Wat - Siem Reap - Koh Chang

Camille Starmans - 25-07-2016
Onze combinatiereis Thailand en Cambodja was een reis om nooit te vergeten: van het drukke leven in Bangkok, het bezoeken van tempels in Chiang Mai en het bekijken van de zonsopgang bij Angor Wat tot slapen in een hut op het w...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Toffe activiteiten en goed ontspannen Thailand reis"

Thailand reizen - Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Chiang Mai - Khao Sok National Park - Khao Lak strand

Bieke Van den Bon - 27-11-2015
"Oh my big buddha!" We hebben heel mooie dingen gezien en toffe activiteiten gedaan, doodsangsten doorstaan (bij het oversteken in Bangkok) en goed ontspannen (al dobberend op het meer in Khao Sok NP).  Excursies ...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk ontspannen rondreis Thailand"

Thailand reizen - Bangkok - River Kwai - Hua Hin - Khao Sok - Krabi

Evelien en Mathijs - 12-11-2015
Thailand is ons ideale vakantieland. Voor ons was dit niet de eerste keer Thailand en zeker niet de laatste! We willen nu alweer terug!    Hoogtepunten Thailand vakantie Waar we echt van onder de indruk waren, was het Wildlife...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk! Mooie, afwisselende reis met veel Go Local! excursies."

Thailand en Cambodja reizen - Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Kampong Khleang - Hua Hin - Khao Sok national park - Koh Tao - Koh Samui

Wilma en Klaas - 05-08-2015
Onze rondreis door Thailand en Cambodja was zeer afwisselend. Vooral Cambodja vonden we heel erg gaaf; authentiek en bijzonder aardige gidsen en fijne hotels. Van grote steden Phnom Penh en Bangkok tot 'homestay' bij het Tonlé Sapmeer in Cambodja en wandelen...
Verder lezen
Thailand reizen: Historie en natuur aan de River Kwai & in Kanchanaburi - Join in
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie