Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Bezoek deze drie bijzondere historische steden, waarvan er twee tot UNESCO werelderfgoed behoren: Ayutthaya, Sukhothai en Lampang. Je eindigt de reis in Chiang Mai. Ideale bouwsteen om van Bangkok naar Noord-Thailand te reizen en een flinke portie cultuur te snuiven. Ontdek de verschillen tussen pagoda's, prangs en chedi's. Met een gids bezoek je de mooiste tempels van oude hoofdstad van Siam Ayutthaya. Fiets door het imposante en groene historische park van Sukhothai en reis door naar provinciestad Lampang voor een tocht met paard en wagen langs tempels uit het Lanna-tijdperk. 
Hoogtepunten

Cultuur en historie

Bang Pa In zomerpaleis

Ayutthaya tempels en boeddha's

Fiets door groen Sukhothai Historisch Park

Met paard en wagen door Lampang

€ 320,- p.p. Prijs bij 2 personen 4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Thailand reizen: Historische steden Ayutthaya, Sukhothai en Lampang
8,0

Beoordeling van deze reis:
8,0/10 - 1 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reisschema
Dag 1: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai, transfer, Bang Pa In, excursie met gids, bus, lunch en transfer
Dag 2: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 3: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 4: Chiang Mai -
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging.
Soms is dit een wat groter (luxer) hotel bij een gezellige straat net buiten het centrum (bijvoorbeeld in Bangkok), soms ligt het hotel juist middenin het oude centrum en is het kleinschalig (bijvoorbeeld in Chiang Mai). In Sukhothai en Lampang hebben we voor middenklasse hotels gekozen. Het hotel in Sukhothai is in tradionele stijl gebouwd en heeft een zwembad. 
 
We hebben gezorgd voor afwisselende accomodaties, waarbij je soms wat voorzieningen inlevert voor een authentieke en bijzondere ervaring. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer:
Je reist per minivan naar Ayutthaya. Daar neem je de bus naar Sukhothai. Het kaartje regelen wij voor je, die vind je in je informatiepakket bij aankomst (bij de vouchers). Ik Sukhothai word je wel naar het station gebracht, maar koop je zelf het kaartje voor de bus naar Lampang. In Lampang ligt het hotel vlakbij station dat we geen transfer hebben geregeld. Ten slotte is er weer prive-vervoer per minivan van Lampang naar Chiang Mai (hotel) voor je verzorgd. 
Prijzen
Thailand reizen: Historische steden Ayutthaya, Sukhothai en Lampang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 320,- p.p.€ 289,- p.p.€ 278,- p.p.€ 269,- p.p.€ 270,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 320,- p.p.€ 289,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 278,- p.p.€ 269,- p.p.€ 270,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2020) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Het is ook mogelijk om het hele traject Ayutthaya - Sukhothai - Lampang per prive-vervoer (auto of minivan) af te leggen (tegen bijbetaling).     Tijdens het Songkran festival geldt een toeslag voor het hotel in Chiang Mai.
Excursies
Chiang MaiExcursie 1: Kookcursus op een organic farmKookcursus op een organic farm
Wil je authentiek Thais leren koken? Je leert het stap voor stap tijdens deze kookcursus op een biologische boerderij, buiten de stad. Eerst bezoek je de markt en daarna de tuin van de boerderij. Je gaat zelf aan de slag en maakt een soep, twee hoofdgerechten, een bijgerecht en een desert. Maar door hun slimme systeem zie je ook hoe je kunt variëren, zodat je uiteindelijk naar huis gaat met een receptenboek voor niet 5, maar wel 15 gerechten! Dat het heerlijke Thaise eten zo eenvoudig te maken is. Thuis kun je vrienden en familie versteld laten staan met je nieuw verworven kookkunsten!
 
Het is een join in-excursie, maximaal 10 personen (internationaal) per groep, voertaal Engels. Je wordt opgehaald bij het hotel en in de middag terug gebracht. 
Duur: 8:30-circa 15:30
 

Excursie 1: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursie 2: Indrukwekkend bezoek Elephant Nature ParkIndrukwekkend bezoek Elephant Nature Park
Als je altijd al een olifant van dichtbij wilde zien is dit je kans. Het Elephant Nature Park is een uitstekende organisatie die met veel respect en zorg met gedomesticeerde olifanten omgaat. Het is geen toeristische attractie, de olifanten doen geen trucjes en je gaat niet op ze rijden.
 
Je wordt om 8 uur opgehaald door chauffeur en een gids, die gids blijft de hele dag bij je. Deze excursie doe je verder met een internationaal reisgezelschap van maximaal 10. Onderweg in de auto krijg je een informatiefilm te zien. Eenmaal daar mag je de olifanten voeren, er is tijd om wat te relaxen en rond te kijken. Je krijgt een heerlijk lunchbuffet. Je mag echt dichtbij komen, maar niet op ze rijden of ze wassen. Dat is tegen de principes van het Elephant Nature Park en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Je krijgt veel informatie van de gids hierover. Wij waren er erg van onder de indruk. Als je hoort hoe veel bedrijfjes omgaan met de olifanten, hoe ze 'gebroken' worden om zich te laten berijden, hoe ze altijd gebruikt zijn voor bosbouw, dan wil je eigenlijk ook niet meer op de rug van een olifant. Het is geen volgestopt programma, immers het welzijn van de olifanten staat voorop, dus je kijkt wat olifanten de hele dag doen in plaats van dat de activiteiten worden gedaan wanneer het toeristen uitkomt. (Kom je met kinderen, neem gerust een boekje mee voor ze.) Als dierenliefhebber is deze informatieve dag van Elephant Nature Park een goed en verantwoord alternatief om olifanten te zien.
 
Dit is een join in-excursie. Dat betekent dat je de tour met andere mensen samen doet (internationaal reisgezelschap).
Duur: 8-18 uur

Excursie 2: Indrukwekkend bezoek Elephant Nature Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Volwassen tarief€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.
Kinderen (2-11 jaar)€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Volwassen tarief€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.
Kinderen (2-11 jaar)€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Volwassen tarief€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.
Kinderen (2-11 jaar)€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.
Excursie 3: Verken landelijk Chiang Mai per fietsVerken landelijk Chiang Mai per fiets
Een sportieve fietstocht op de mountainbike op het platteland van Chiang Mai. Je ziet hoe de lokale mensen buiten de stad leven. Afhankelijk van het seizoen zie je wat er wordt verbouwd aan groenten, fruit en natuurlijk rijst. Interessant is de stop bij een voormalig leprakolonie, nu een werkplaats voor handgemaakte souveniers door gehandicapten. Je fietst ook langs de ruïnes van Wiang Kum Kam, de eerste vestigingsplaats van het koninkrijk Lanna, meer dan 700 jaar geleden. Spring op de fiets en join the solution to less polution!
 
Dit is een join-in excursie, dat wil zeggen dat je met maximaal 12 mensen van allerlei nationaliteiten kunt zijn. De gids heeft er een lekker tempo in, je fietst over vlakke asfaltwegen op goede fietsen (met voorvering). Gedurende 25-30 kilometer (1,5 kilometer onverharde weg) stop je regelmatig even om iets te bekijken en water te drinken.
 
Tijd 8:30 tot circa 13:30 uur of start om 13.30 uur.
Meenemen: pet, zonnebril, zonnebrand, camera.

Excursie 3: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.
Excursie 4: Olifantenopvang ChangChillOlifantenopvang ChangChill De meest duurzame olifantenopvang van Noord-Thailand! ChangChill biedt een nieuw soort olifanten-toerisme, een voorbeeld voor alle andere interacties met wilde dieren. Chang betekent olifant in Thai, ChangChill is dus een plaats waar olifanten kunnen relaxen en chillen! Je wordt opgehaald en in 2 uur naar het olifantenparadijs in Mae Wang district gebracht. De (momenteel 6) olifanten grazen, badderen en socializen in de heuvels van Chaing Mai. Bezoekers leren meer over de olifanten, observeren hen in hun natuurlijke omgeving, en ontmoeten de mahouts die de olifanten verzorgen. Bezoekers kunnen de olifanten niet aanraken, direct voederen of baddderen, maar wandelen rond met goed getrainde gidsen, die je het gedrag van de olifanten laten zien en uitleggen. Van gepaste afstand help je de olifanten te badderen, door sprinklers aan te zetten en emmertjes water vanaf het observatieplatform over de olifanten te gieten. Er is een 'feeding tube', waar je olifantensnacks als suikerriet, mais en banaan in mag stoppen. Je ziet hoe de olifanten met hun slurf op zoek gaan naar de lekkere hapjes! De olifanten lopen 10 uur per dag vrij rond, daarna rusten ze in hun nachtverblijven. Volgens dierenwelzijn experts is dit de beste routine voor een happy en healthy olifant. Je krijgt een lesje traditionele krruiden en een 'olifanten kookcursus', waarin je een vitamine bal voor de olifanten maakt. Je kunt de mahouts alles vragen over de olifanten terwijl je deze prachtige dieren ziet zwemmen, grazen en socializen. Na deze prachtige dag dichtbij de olifanten word je vol nieuwe indrukken naar je hotel in Chiang Mai gebracht. 
Elke dag van 10 tot 15 uur (exclusief transfertijden van/naar hotel van 2 uur). Maximaal 14 personen per groep. 
 
Excursie 4: Olifantenopvang ChangChill
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Volwassen tarief€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.
Kinderen (t/m 9 jaar)€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Volwassen tarief€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.
Kinderen (t/m 9 jaar)€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Volwassen tarief€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.
Kinderen (t/m 9 jaar)€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 5: Bamboo raften en jungle wandelingBamboo raften en jungle wandeling Vanuit Chiang Mai ga je wandelen en bamboo-raften! Dit is een enerverende dag in de jungle waarbij je ook lokale berginwoners ontmoet. Na een half uurtje rijden kom je aan in het San Patong gebied, ten zuidwesten van Chiang Mai. Ongerepte natuur, prachtige groene bomen, uitgestrekte rijstvelden, rivieren en watervallen. Tijdens de afwisselende wandeltocht, na ongeveer 45 minuten lopen, maak je een stop voor een lokale lunch. Daarna bezoek je het Karen dorp Mae Sapok. De Karen komen oorspronkelijk uit Birma. Een groot deel van de mensen woont momenteel in het Westen en Noorden van Thailand. De Mae Sapok is een indrukwekkende waterval waar we een kleine wandeling voor maken om er te komen. Jullie eindigen de dag met relaxed bamboe-raften op de rivier. Op een vlot helemaal van bamboe gemaakt gaan jullie de rivier af. Wellicht kunnen jullie zelf ook proberen aan het stuur(stok) te staan!
Excursie 5: Bamboo raften en jungle wandeling
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 106,- p.p.€ 89,- p.p.€ 75,- p.p.€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 106,- p.p.€ 89,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 75,- p.p.€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.
Excursie 6: Ziplinen (gouden route)Ziplinen (gouden route) Vlieg als een aap over de boomtoppen van de jungle en geniet van adembenemende uitzichten en exotische dieren tijdens dit ziplining avontuur. Jullie worden opgehaald bij het hotel en na een uurtje rijden komen jullie bij de start aan, gelegen tussen lokale dorpjes, op een heuvel met rijstvelden en de rivier Maeram. De organisatie werkt samen met de lokale H'mong en Karen gemeenschappen. Na een materiaal-check en veiligheidsinstructies is het tijd voor actie! Jullie vliegen door het bladerendak door middel van kabelbanen, luchtbruggen, abseilen, boomhutten en loopbruggen via 35 platforms.
De 'gouden route' is de meest uitgebreide route. 
Jullie worden tussen 7:00 en 7:30 uur opgehaald en zijn tussen 13:00 en 13:30 uur weer terug. Lunch is inclusief.

 
Excursie 6: Ziplinen (gouden route)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Thailand reizen - Thailand - rond het oude centrum van Ayutthaya loopt een rivierThailand reizen - Thailand - aanschouw Ayutthaya vanaf het waterThailand reizen - Thailand - de oude hoofdstad van Siam: AyutthayaThailand reizen - Thailand - de oude tempels, changs en predi's van AyutthayaThailand reizen - Thailand - bekijk de oude tempels van Ayutthaya zelf of neem een gids meeThailand reizen - Thailand - boeddha's zitten sereen op bouwwerk in AyutthayaThailand reizen - Thailand - chedi's in AyutthayaThailand reizen - Thailand - beklim de steile trap van deze chedi voor een uitzicht over de oude stadThailand reizen - Thailand - de beroemde boeddha omgeven door boomThailand reizen - Thailand - boeddhahoofd ligt tussen de wortels van een boom bij Wat Phra MahatatThailand reizen - Thailand - rij van onthoofde boeddhabeelden in AyutthayaThailand reizen - Thailand - boeddhabeelden bij een tempel in AyutthayaThailand reizen - Thailand - close up van gouden boeddhabeeldThailand reizen - Thailand - gouden boeddha in tempel AyutthayaThailand reizen - Thailand - historische stad Sukhothai heeft een zeer goed bewaard oud tempelcomplexThailand reizen - Thailand - bekijk Sukhothai historical park vanaf de fietsThailand reizen - Thailand - fietsend over paden en bruggetjes in Sukhothai historical parkThailand reizen - Thailand - prachtige oude tempels in SukhothaiThailand reizen - Thailand - Sukhothai historical park is groot, huur een fiets met mandje om alles te zienThailand reizen - Thailand - goed bewaarde oude tempels in Sukhothai historical parkThailand reizen - Thailand - Sukhothai was de oude hoofdstad van het koningdom SukhothaiThailand reizen - Thailand - oude bomen met wortels boven de grond bevolken de oude stad SukhothaiThailand reizen - Thailand -  liggende boeddha met goudkleurige doek erover gedrapeerdThailand reizen - Thailand - grote liggende boeddha met gouden doek omThailand reizen - Thailand - tempels volop in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - verschillende stijlen wisselen elkaar af in Noord ThailandThailand reizen - Thailand - reis door naar Lampang en Chiang Mai vanuit SukhothaiThailand reizen - Thailand - tempel met rood dak in LampangThailand reizen - Thailand - maak een rondje met paard en wagen in LampangThailand reizen - Thailand - kleurrijke doeken om de bomen in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - medicijnwinkel in LampangThailand reizen - Thailand - pitstop in Lampang in de thee- en koffiewinkelThailand reizen - Thailand - klooster in Chiang Mai waar de oranje gewaden van monniken hangenThailand reizen - Thailand - prachtige oranje en rode kleuren in het klooster in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - monniken bidden en zingen in tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - groep dansende vrouwen op straat in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - wandel door Chiang Mai langs lokale marktenThailand reizen - Thailand - kleurrijke tempels in Chiang Mai met veel mozaiekThailand reizen - Thailand - Chiang Mai is vol met tempelsThailand reizen - Thailand - straatbeeld van Chiang MaiThailand reizen - Thailand - lokaal vervoer in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - tempel met zeer gedetailleerde versieringenThailand reizen - Thailand - gouden tempelversiering straalt in de zonThailand reizen - Thailand - gouden boeddhabeeld met muurschildering op de achtergrondThailand reizen - Thailand - kookcursus op organic farm bij Chiang Mai om Thais te leren kokenThailand reizen - Thailand - het heerlijke resultaat van een ochtend Thaise kookles bij organic farm in Chiang Mai
 

Blogs over Thailand


Sluiten