Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park

Thailand reizen: Zuid-Thailand - Khao Sok National Park - Jungle hike - varen op het Chieow Lan meer

Ga op ontdekkingstocht door één van de mooiste nationale parken van Thailand: Khao Sok National Park. Je wandelt door de ongerepte jungle van het park, maakt een bootsafari en als je wilt kun je op het Chieow Lan meer in het park blijven logeren, omgeven door indrukwekkende kalkstenen rotsformaties. Met een beetje geluk spot je wilde dieren vanaf je terras.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Hike door ongerepte jungle Khao Sok National Park
  • Longtailboottocht over Chieow Lan meer
  • Bootsafari en wilde dieren spotten
  • Extra: overnachten in bamboehut op het meer
Reisschema
Dag 1: Surat Thani - Khao Sok NP, transfer vliegveld/treinstation en excursie: nightsafari met gids (join in)
Dag 2: Khao Sok National Park, excursie naar Chieow Lan meer, longtailboot, wandeling met gids (join in, incl lunch)
Dag 3: Khao Sok NP, vrije dag
Dag 4: Vertrek Khao Sok NP
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst bij de ongerepte jungle van Khao Sok National Park

Aankomst bij de ongerepte jungle van Khao Sok National Park
Als je met de trein uit Bangkok komt, arriveer je rond 8 à 9 uur ‘s ochtends in Phun Phin, vlakbij Surat Thani. Als je met het vliegtuig aankomt, zijn er verschillende aankomsttijden. Je wordt opgehaald door een chauffeur en hij brengt je naar je hotel aan de rand van Khao Sok National Park. Je hebt de middag vrij om te genieten van de groene omgeving. De accommodatie is eenvoudig. Je logeert in een huisje, een soort boomhut, tussen het groen aan de rand van het nationale park. 
Om half 8 's avonds, als het donker is, start de 'night safari'. Deze bijzondere wandeltocht onder leiding van een Engels sprekende gids duurt tot 22.00 uur. De dieren houden op dit tijdstip meestal een concert, je hoort sprinkhanen, krekels, kikkers en nog veel meer. Je gids zal de geluiden van de jungle voor je duiden. Alle gasten die aanwezig zijn, kunnen mee met de wandeling. 
 

Dag 2: In de longtailboot over het Chieow Lan meer varen en wandelen door de jungle (excursie incl)

In de longtailboot over het Chieow Lan meer varen en wandelen door de jungle (excursie incl)
Vandaag staat er een excursie (join in) naar het Chieow Lan meer op het programma. Met de auto word je 's ochtends vroeg naar de pier gebracht, waar je op een traditionele longtailboot stapt. Het Chieow Lan Lake, ontstaan bij de bouw van de Rachapraba Dam, is omgeven door indrukwekkende eilanden met kalkstenen kliffen. Bij elke bocht doemen er nieuwe rotsformaties op aan de horizon. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het uitzicht. Wellicht spot je wel gibbons en neushoornvogels in de verte! Wij hadden ontzettend mazzel en zagen er dusky langurs (van die grijze apen met een brilletje en superlange staarten), makaken, neushoornvogel, een varaan, en een kameleon. Je gids kan uitgebreid vertellen over de flora en fauna.Tip: neem aan sjaal mee, op de boot kan het fris zijn. Tegen het eind van de middag kom je terug in je hotel. Het is de perfecte plek om te ontspannen met een boek op je veranda. Lunch is vandaag inbegrepen. 

Dag 3: Zelf op ontdekking (vrije dag)

Zelf op ontdekking (vrije dag)
Je wordt mogelijk gewekt door dierengeluiden, maar verder valt op hoe stil het hier is. Vandaag een vrije dag. Je kunt van alles ondernemen in Khao Sok. Het is natuurlijk mogelijk om nog weer in de jungle te wandelen, maar de rivier af tuben in een autoband kan ook, of een Thaise kookles volgen om thuis nog in de sfeer van de vakantie te blijven met het heerlijke Thaise eten. Je kunt ter plekke beslissen wat je gaat doen en daar boeken.
 
 

Dag 4: Vertrek uit de jungle van Khao Sok National Park

Vertrek uit de jungle van Khao Sok National Park
Deze Thailand-bouwsteen eindigt na het laatste ontbijt middenin de jungle. Kies voor een aansluitende bouwsteen in het zuiden van Thailand, reis bijvoorbeeld door naar het rustige groene eilandje Koh Yao Yai, het strand bij Krabi of neem de ferry naar Koh Samui, Koh Tao of Koh Phangan ten oosten van het Thaise vasteland om je vakantie Thailand op een paradijselijk strand af te sluiten. 

Achtergrond

Jungle en wilde dieren in Zuid Thailand

Deze Thailand bouwsteen neemt je mee naar een prachtig stuk ongerepte natuur in het zuiden van Thailand. Een hoogtepunt van je Thailand reis door het zuiden! Je logeert er middenin de jungle, in huisjes die lijken op boomhutten, niets dan dierengeluiden om je heen. 
 

Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is nog vrijwel onaangetast door de mens. Dankzij de bezetting door communistische ex-studenten (1975-1982) heeft illegale houtkap niet plaats kunnen vinden. Met een lokale gids verken je het park tijdens een night safari. De volgende dag ga je met een longtailboot varen over het Chieow Lan meer en wandelen door de jungle, wees muisstil en je hebt goede kans op het spotten van gibbons, langoeren, makaken, kameleons en andere wilde dieren.
 

Extensie: overnachten op Chieow Lan Lake

Je vaart per longtailboot naar het bamboehuisje op het water waar je een nacht logeert. Het meer is omgeven door karstgebergten met bomen overgroeid. Pak een kano of kayak om zelf het meer op te gaan. Je wordt wakker te midden van het groen en kunt direct een verfrissende duik nemen. Er wordt hier heerlijk voor je gekookt.
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
 
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Bij het Khao Sok National Park logeer je vervolgens in een eenvoudig comfortabel hotel middenin de natuur. De huisjes liggen verspreid over de tuin en hebben wel iets weg van boomhutten. De huisjes zijn sfeervol ingericht. 
 
Extensie. Tijdens je bezoek aan Khao Sok National Park kun je ervoor kiezen in een drijvend huisje op het Chieow Lan meer te logeren. Een eenvoudige maar idyllische slaapplek. Toilet en douche worden gedeeld, er zijn er ruim voldoende. Je slaapt op een matras op de grond, er hangt een haakje voor een klamboe. Er is een restaurant waar elke dag heerlijk Thais voor je wordt gekookt. De huisjes worden door een loopbrug met elkaar en het restaurant verbonden.
 
Vervoer:
Je wordt vanuit het hotel naar het meer gebracht met een mini-van, varen over het meer doe je in een longtailboot. Vervoer tijdens excursies is join in (internationaal reisgezelschap). Kies je voor transfer van Surat Thani (station of vliegveld) naar hotel, dan is dit privé met chauffeur. Het optionele vervoer van Khao Sok naar de pier (voor boot naar Koh Tao of Koh Samui) is tevens privé met chauffeur. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Vanuit Surat Thani€ 470,- p.p.€ 309,- p.p.€ 292,- p.p.€ 283,- p.p.€ 278,- p.p.€ 275,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer met privé-auto en chauffeur vanaf vliegveld of station Surat Thani naar het hotel
 • 3 overnachtingen met ontbijt (resort)
 • Lunch op dag 2
 • Night safari (wandeling) door jungle Khao Sok National Park met Engels sprekende lokale gids (join in)
 • Transfer van hotel naar het meer met minivan
 • Longtailboottocht over Chieow Lan meer en wandeling met Engels sprekende lokale gids (join in)
 • Transfer van pier Chieow Lan meer terug naar hotel 

Exclusief:
 • Entree Khao Sok National Park
 • Overige entreegelden en fooien
 • Activiteiten bij het hotel in Khao Sok National Park
 • Overige maaltijden, snacks en drankjes

Extensies

Extensie 1: Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park


Wil je eens echt iets anders? Kies dan voor een overnachting in een drijvend huisje op het meer! Een zeer eenvoudige maar idyllische en prachtige slaapplek waardoor je bezoek aan het nationaal park nog specialer wordt. 

Dag 2: Extra dag Khao Sok National Park en overnachten op het Chieow Lan meer

Extra dag Khao Sok National Park en overnachten op het Chieow Lan meer
Vroeg in de morgen na het ontbijt ga je het Chieow Lan meer op per longtailboot, geniet van het uitzicht vanaf de boot. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het uitzicht. Tip: neem aan sjaal mee, op de boot kan het fris zijn. Je krijgt een Thaise lunch bij je slaapplek: een bamboehuisje op het water. ‘s Middags kun je lekker zwemmen, een boek lezen in de hangmat of op ontdekkingstocht in de nabij gelegen jungle met je gids. Wees stil, dan heb je kans om gibbons te zien. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor jong en oud. Ook kun je op een bamboeraft (een soort bootje) naar een grot varen. Logeren in de eenvoudige bungalows, die op het water drijven, is een avontuur op zich. De huisjes zijn door houten vlonders met elkaar verbonden, wc en douche bevinden zich op het vasteland en deel je met de andere gasten. In de avond doe je nog een korte night safari (wandeling) met de gids, dan komt de jungle pas echt tot leven. De wandelingen doe je in groepsverband (join in) met een internationaal reisgezelschap. Vandaag zijn wederom lunch en diner inbegrepen.
 
 

Dag 3: Wakker worden op het meer en wilde dieren spotten tijdens de bootsafari

Wakker worden op het meer en wilde dieren spotten tijdens de bootsafari
Vandaag word je wakker op het meer. 's Ochtends is de beste tijd om wilde dieren te spotten, dus doe je in alle vroegte een bootsafari met gids. Hou je ogen en oren goed open en vergeet je camera niet. Daarna maak je een korte wandeling naar een spectaculair uitzichtpunt. Na de Thaise lunch bij de rafthuisjes vaar je terug naar de pier voor je transfer naar je accommodatie, hetzelfde hotel waar je ook gisteren verbleef. Lunch is vandaag inbegrepen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park:
Dag 1: Surat Thani - Khao Sok NP, transfer vliegveld/treinstation en excursie: nightsafari met gids (join in)
Dag 2: Khao Sok NP - Chieow Lan meer, longtailboottocht, wandeling en night safari (join in, incl lunch en diner)
Dag 3: Chieow Lan meer - Khao Sok National Park, bootsafari, wandeling, transfer (join in, incl lunch)
Dag 4: Khao Sok NP, vrije dag
Dag 5: Vertrek Khao Sok NP

Extensie 1: Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.


Extensie 2: Reis door naar Koh Samui of Koh Tao


Na een paar dagen in de jungle van Khao Sok National Park reis je met deze transfer per auto en ferry door naar een van de vele prachtige stranden van Zuid-Thailand. Op Koh Samui of Koh Tao sluit je reis door Thailand af met een paar dagen het strand. 

Dag 4: Reis van Khao Sok National Park naar Koh Samui of Koh Tao

Reis van Khao Sok National Park naar Koh Samui of Koh Tao
Vandaag reis je per prive-auto met chauffeur naar de Tapee pier om daar op de ferry te stappen naar een van de paradijselijke eilanden Koh Samui of Koh Tao ten oosten van het Thaise vasteland om je vakantie Thailand uitermate ontspannen af te sluiten. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis door naar Koh Samui of Koh Tao:
Dag 1: Surat Thani - Khao Sok NP, transfer vliegveld/treinstation en excursie: nightsafari met gids (join in)
Dag 2: Khao Sok National Park, excursie naar Chieow Lan meer, longtailboot, wandeling met gids (join in, incl lunch)
Dag 3: Khao Sok NP, vrije dag
Dag 4: Khao Sok NP - Tapee Pier, transfer prive-auto en ferry (Koh Samui of Koh Tao)

Extensie 2: Reis door naar Koh Samui of Koh Tao
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Naar Koh Samui€ 124,- p.p.€ 87,- p.p.€ 66,- p.p.€ 56,- p.p.€ 50,- p.p.€ 46,- p.p.
Naar Koh Tao€ 165,- p.p.€ 103,- p.p.€ 83,- p.p.€ 72,- p.p.€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - bootjes op het meer bij Khao Sok national parkThailand reizen - Thailand - varen per longtailboot over Chieow Lan meerThailand reizen - Thailand - groene rotsformaties rondom het meer in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - heerlijk uitzicht vanaf de boot in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - Longtailboot op het meer van Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - logeren op het Chieow Lan meerThailand reizen - Thailand - groene rotsformaties doemen op tijdens boottocht over het meerThailand reizen - Thailand - imposante natuur in het Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - varen door indrukwekkend Khao Sok National Park in Zuid-ThailandThailand reizen - Thailand - bootsafari over het meer in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - rimpelingen in het water van het Chieow Lan meerThailand reizen - Thailand - bamboeraft naar grot in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - jungle van Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - dusky langur in de boom in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - vruchten vind je overal in Khao Sok national parkThailand reizen - Thailand - jungle van Khao Sok National Park staat vol met exotische plantenThailand reizen - Thailand - hiken door Khao Sok National Park langs rivierThailand reizen - Thailand - slang op de boom gespot in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - drijvende huisjes op het water in Khao SokThailand reizen - Thailand - avontuurlijk logeren in een rafthouse op het meerThailand reizen - Thailand - drijvende huisjes middenin de jungle van Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - weg van Surat Thani naar Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - kleurrijke tuk tuks in BangkokThailand reizen - Thailand - Koninklijk Paleis in BangkokThailand reizen - Thailand - boeddha's op een altaar in tempel BangkokThailand reizen - Thailand - monnik in oranje gewaad in tempel bij BangkokThailand reizen - Thailand - er wordt heerlijk gekookt op de markten van BangkokThailand reizen - Thailand - lokale lunch in BangkokThailand reizen - Thailand - markten van Bangkok staan vol met eetkraampjesThailand reizen - Thailand - wandelen over lokale markten in Bangkok

Reacties van reizigers (12)

"Bangkok - Ayutthaya - Khao Sok national park - Koh Samui"

Onvergetelijke reis door Thailand

Walter en Esther - 28-03-2019
  Onze reis Bangkok-Ayutthaya-Khao Sok-Koh Samui was in één woord onvergetelijk! Bij de voorbereidingen is er door Footprint Travel goed geluisterd naar onze wensen en meegedacht. Hierdoor is het echt maatwerk geworden. Van het begin tot het einde was alles goed...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Schitterende reis door een prachtig land"

Bangkok - Khao Yai national park - Khao Sok national park - Krabi (Railay)

Frank - 20-03-2019
Alles was top geregeld. De excursie die er voor mij uitsprong was het verblijf op het water in Khao Sok national park. De overige excursies vond ik erg leuk, maar dit zijn persoonlijke voorkeuren. De accommodaties waren sober maar goed. De kamers waren goed verzorgd en personeel w...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige vakantie!"

Bangkok - Chiang Mai - Khao Sok national park - Koh Phangan

Allard Luchsinger - 24-08-2018
Geweldige vakantie. Alles supergoed geregeld. Accomodaties waren allemaal goed. Riva Surya (Bangkok) en Sarikantang (Koh Phangan) springen eruit. Bij het jungle resort in Khao Sok national park hadden wij net wat pech met veel dingetjes. Ex...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Mooie afwisselende reis"

Bangkok - Chiang Mai - Khao Sok national park - Krabi

Marianne Honkoop - 24-08-2018
De vakantie was relaxed, fijne mensen; een mooie afwisselende reis. De excursie naar Khao Sok en de fietstocht in Bangkok zou ik echt aanraden. Het beste hotel vonden wij Shewe Wana in Chiang Mai. Alles verliep echt heel goed qua organisatie.  
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer!"

Bangkok - Khao Sok National Park - Krabi Railay - Koh Yao Yai

Rene Pen - 04-12-2017
Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer! Het zo maar in de rivier springen vanaf je hotelterras aan de Kwai en je mee laten slepen door het snelstromende water, heerlijk! Maar toch ook de prachtige jungle van Khao Sok, wat een groene oa...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Weer een geweldige vakantie gehad met Footprint Travel!"

Bangkok - Hua Hin - Khao Sok National Park - Krabi Railay

Leon Verhorst - 23-11-2017
Weer een geweldige vakantie gehad met Footprint Travel! Alles was weer tot in de puntjes verzorgd. Erg leuke reis met veel variatie van de drukte in Bangkok tot de stranden in Railey en de jungle van Khao sok, veel in 2 weken maar onvergetelijk. Iedere excur...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastische, gevarieerde rondreis met cultuur, natuur, strand en ontspanning."

Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya - Sukothai - Chiang Mai - Khao Sok NP - Chieow Lan meer - Koh Yao Yai - Railay Beach - Krabi

Fred Jonkhart - 14-08-2017
De gehele reis gedurende vier weken is vlekkeloos verlopen. Alles klopte, de chauffeurs en gidsen waren meestal zelfs een kwartier tot een half uur voor de afgesproken tijd al aanwezig. Waar maak je dat mee. Communicatie met de chauffeurs is minimaal/vrijwel uitgesloten, beheer...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ontzettend leuke ervaring met gezin!"

Thailand reizen - Bangkok - Hua Hin - Khao Sok National Park - Koh Tao - Koh Samui

Rens Glorie - 09-05-2016
Onze reis naar Thailand was een ontzettend leuke ervaring om met het gezin mee te maken. De afwisseling van stad, kust, dieren, jungle en eilanden maakte deze reis zo bijzonder. De mensen, het eten en de geweldige cultuur maakten het af. De accomodat...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Toffe activiteiten en goed ontspannen Thailand reis"

Thailand reizen - Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Chiang Mai - Khao Sok National Park - Khao Lak strand

Bieke Van den Bon - 27-11-2015
"Oh my big buddha!" We hebben heel mooie dingen gezien en toffe activiteiten gedaan, doodsangsten doorstaan (bij het oversteken in Bangkok) en goed ontspannen (al dobberend op het meer in Khao Sok NP).  Excursies ...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk ontspannen rondreis Thailand"

Thailand reizen - Bangkok - River Kwai - Hua Hin - Khao Sok - Krabi

Evelien en Mathijs - 12-11-2015
Thailand is ons ideale vakantieland. Voor ons was dit niet de eerste keer Thailand en zeker niet de laatste! We willen nu alweer terug!    Hoogtepunten Thailand vakantie Waar we echt van onder de indruk waren, was het Wildlife...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk! Mooie, afwisselende reis met veel Go Local! excursies."

Thailand en Cambodja reizen - Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Kampong Khleang - Hua Hin - Khao Sok national park - Koh Tao - Koh Samui

Wilma en Klaas - 05-08-2015
Onze rondreis door Thailand en Cambodja was zeer afwisselend. Vooral Cambodja vonden we heel erg gaaf; authentiek en bijzonder aardige gidsen en fijne hotels. Van grote steden Phnom Penh en Bangkok tot 'homestay' bij het Tonlé Sapmeer in Cambodja en wandelen...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het huisje op het water was absoluut de mooiste ervaring - de mooiste plek van de reis"

Surat Thani - Khao Sok National Park - Chieow Lan meer - Phuket - Bangtao Beach

Stefan, Leonoor, Thijmen en Lise - 03-03-2015
Onze Thailand-reis was een ontzettend leuke, mooie en avontuurlijke vakantie. We geven de reis een 8 en raden Footprint Travel zeker aan anderen aan.   De variatie van luxe tent, naar huisje op het water naar resort bij het strand...
Verder lezen
Thailand reizen: Op avontuur in Khao Sok National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie