Thailand reizen: Relaxen op groen eiland Koh Yao Yai

Thailand reizen - Koh Yao Yai - strand - Phang nga baai

Maak je Thailand reis compleet met deze reis naar groen eiland Koh Yao Yai. Op het eilandje Koh Yao Noi (naast Koh Yao Yai) leer je van de kleurrijke Mina van alles over de Thaise keuken én het leven. Op het strand van Phuket kun je ten slotte genieten van het beroemde Thaise witte strand.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Boottocht naar Koh Yao Yai
  • Koken bij Mina thuis
  • Idyllisch Koh Yao Noi
  • Relaxed eilandleven
Reisschema
Dag 1: Krabi/Phuket vliegveld/hotel - Koh Yao Yai, transfers, boot
Dag 2: Koh Yao Yai, transfers op Yao Noi en excursie Koken bij Mina (halve dag)
Dag 3: Koh Yao Yai, vrije dag
Dag 4: Koh Yao Yai - Phuket (vliegveld), transfers en lokale speedboot
Dag tot dag

Dag 1: Transfer naar Koh Yao Yai

Transfer naar Koh Yao Yai
Vandaag start je reis naar Koh Yao Yai met een autorit naar een pier op Phuket of in Krabi (vanuit Phuket/Krabi). Vandaar maak je een prachtige tocht per lokale boot naar Koh Yao Yai (ongeveer een half uur tot drie kwartier). Je kunt ook vanuit Khao Sok NP naar Koh Yao Yai reizen, dan start je met een autorit vanuit het nationale park (prijs op aanvraag). Het eiland ligt in het Ao Phang-Nga National Park, een gebied vol met karstgebergten, ideaal om bij weg te dromen. Voor de liefhebbers. In dit national park ligt ook 'James Bond island' (Koh Phink Kan), bekend van de Bondfilm The Man with the Golden Gun. Op Koh Yao Yai staat een song teaw (een Thais half open busje) op je te wachten en brengt je in een kwartiertje naar je hotel aan het strand. Geniet van de rust en maak een praatje met de vriendelijke eilandbewoners. De avond valt al vroeg, het restaurant sluit rond 20.30 en dan is het er heerlijk stil.

Dag 2: Lokale boot naar Koh Yao Noi en koken met Mina!

Lokale boot naar Koh Yao Noi en koken met Mina!
Vanochtend vertrek je na het ontbijt rond 9 uur bij het hotel. Vraag de avond ervoor bij het hotel om een transfer naar de haven (duurt ongeveer 5 minuten, kost rond de 100 baht), daar liggen lokale boten (vertrekken als ze vol zijn) die je in een kwartiertje naar Koh Yao Noi varen (boot Yao Yai - Yao Noi betaal je ter plaatse). Een speciale song teaw brengt je naar Mina's huis (transfer inclusief), waar je in een ochtend de basics van het Thaise koken leert. Mina is een kleurrijk en warm persoon, een goede chef en ze kan mooi vertellen. Als je niet van koken houdt, geen probleem, erbij zitten en kletsen is een belevenis op zich. Wij houden wel van koken op z'n tijd en hebben in een ochtend veel over de Thaise keuken geleerd. Over de verschillende smaken (zout, zoet, zuur en bitter) en hoe die smaken in alle gerechten een rol dienen te hebben. Alles draait om balans! Na je zelfbereide lunch word je naar de haven teruggebracht door Mina's song teaw en vaar je terug naar Koh Yao Yai (boot betaaal je weer zelf ter plaatse) om nog even te genieten aan het strand. 

Dag 3: Relaxed eilandleven op Koh Yao Yai

Relaxed eilandleven op Koh Yao Yai
Vandaag staat er niets op het programma. Relax bij het zwembad en geniet van het uitzicht vanaf je veranda. 

Dag 4: Vertrek van Koh Yao Yai

Vertrek van Koh Yao Yai
Na het ontbijt reis je terug naar Phuket om het vliegtuig terug naar Bangkok te pakken. Of reis verder naar het strand bij Krabi en maak van daaruit dagtochten per boot door de prachtige baai waar ook Koh Phi Phi ligt. 

Achtergrond

Koh Yao Yai en Koh Yao Noi

Wil je in Zuid-Thailand de rust opzoeken? Op het eiland Koh Yao Yai hangt een uitermate ontspannen sfeer. De overwegend islamitische bewoners van dit eilandje zorgen goed voor hun gasten! Per lokale boot ga je bij Mina op bezoek, ze woont één eilandje verder, op Koh Yao Noi. Ze zal je de filosofie van het Thaise koken uitleggen en je mag haar helpen in de keuken. Ook als je geen echte chef bent, verveel je je geen moment met haar verhalen. 
 
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Op Koh Yao Yai slaap je in een hotel met huisjes aan een rustig strand. Er is ook een zwembad.
 
Vervoer:
Je hebt je eigen auto of busje met chauffeur voor de transfers per auto. Vanaf de Bang Rong-pier op Phuket neem je de lokale speedboot naar Koh Yao Yai. Daar word je opgehaald door een medewerker van het hotel. Je regelt zelf bij het hotel vervoer naar de pier om de lokale boot naar Koh Yao Noi te pakken. Daar staat de song teaw van Mina op je te wachten (inbegrepen). Met de lokale speedboot ga je van Koh Yao Yai naar Phuket terug. 
Prijzen
 
 
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Relaxen op groen eiland Koh Yao Yai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 282,- p.p.€ 258,- p.p.€ 258,- p.p.€ 258,- p.p.€ 258,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 323,- p.p.€ 299,- p.p.€ 299,- p.p.€ 299,- p.p.€ 299,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer naar pier (vanuit Krabi of Phuket)
 • Lokale snelboot (longtailboot) naar Koh Yao Yai
 • Transfer op Koh Yao Yai naar hotel
 • Excursie Mina's Cooking Class (lunch) op Koh Yao Noi
 • Transfers op Yao Noi (naar Mina en terug)
 • Transfer naar pier Koh Yao Yai en snelboot naar Phuket

Exclusief:
 • Transfer naar pier Koh Yao Yai en boot naar Koh Yao Noi en v.v. (dag 2)
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden en snacks en drankjes
 • Overige excursies
 • Fooien

Opmerkingen:
Laagseizoen: mei t/m oktober 2019
Hoogseizoen: t/m april 2019

Extensies

Extensie 1: Lekker lang op Koh Yao Yai eiland


Wil je een dagje langer op Koh Yao Yai blijven? Geen probleem, boek een dag extra op dit heerlijke eiland.

Dag 4: Extra dag Koh Yao Yai

Extra dag Koh Yao Yai
Wil je een derde dag van het relaxte eilandleven genieten? Boek dan een extra nacht bij. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Lekker lang op Koh Yao Yai eiland:
Dag 1: Krabi/Phuket vliegveld/hotel - Koh Yao Yai, transfers, boot
Dag 2: Koh Yao Yai, transfers op Yao Noi en excursie Koken bij Mina (halve dag)
Dag 3: Koh Yao Yai, vrije dag
Dag 4: Koh Yao Yai, vrije dag
Dag 5: Koh Yao Yai - Phuket (vliegveld), transfers en lokale speedboot

Extensie 1: Lekker lang op Koh Yao Yai eiland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
laagseizoen€ 64,- p.p.€ 32,- p.p.€ 28,- p.p.€ 32,- p.p.€ 30,- p.p.€ 32,- p.p.
hoogseizoen€ 91,- p.p.€ 46,- p.p.€ 37,- p.p.€ 46,- p.p.€ 41,- p.p.€ 46,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - vaar met de lokale speedboot naar Koh Yao YaiThailand reizen - Thailand - uitzicht over de baai vanaf Koh Yao YaiThailand reizen - Thailand - met de longtailboot van Koh Yao Yai naar Koh Yao NoiThailand reizen - Thailand - leer Thais koken bij Mina op Koh Yao NoiThailand reizen - Thailand - ingredienten voor de Thaise kookles staan klaarThailand reizen - Thailand - Mina leert Denise kokosmelk maken op een traditionele raspThailand reizen - Thailand - groenten en fruit op schaal bij Mina thuisThailand reizen - Thailand - uitleg in de keuken bij Mina op Koh Yao NoiThailand reizen - Thailand - Thaise kookles van Mina is altijd lachenThailand reizen - Thailand - bootjes in de haven bij Koh Yao YaiThailand reizen - Thailand - lokale boten liggen klaar voor de oversteek van Yao Yai naar Yao NoiThailand reizen - Thailand - strand van Koh Yao Yai ligt er rustig bijThailand reizen - Thailand - zonsondergang bij het rustige eiland Koh Yao YaiThailand reizen - Thailand - ondergaande zon bij Koh Yao Yai

Reacties van reizigers (2)

"Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer!"

Bangkok - Khao Sok National Park - Krabi Railay - Koh Yao Yai

Rene Pen - 04-12-2017
Zuid-Oost Azië overtrof onze verwachtingen en wij gaan zeker nog een keer! Het zo maar in de rivier springen vanaf je hotelterras aan de Kwai en je mee laten slepen door het snelstromende water, heerlijk! Maar toch ook de prachtige jungle van Khao Sok, wat een groene oa...
Verder lezen
Thailand reizen: Relaxen op groen eiland Koh Yao Yai
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastische, gevarieerde rondreis met cultuur, natuur, strand en ontspanning."

Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya - Sukothai - Chiang Mai - Khao Sok NP - Chieow Lan meer - Koh Yao Yai - Railay Beach - Krabi

Fred Jonkhart - 14-08-2017
De gehele reis gedurende vier weken is vlekkeloos verlopen. Alles klopte, de chauffeurs en gidsen waren meestal zelfs een kwartier tot een half uur voor de afgesproken tijd al aanwezig. Waar maak je dat mee. Communicatie met de chauffeurs is minimaal/vrijwel uitgesloten, beheer...
Verder lezen
Thailand reizen: Relaxen op groen eiland Koh Yao Yai
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie