Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé

Thailand reizen: Maeklong Railway Market - River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya

Met deze bouwsteen haal je het meeste uit je trip naar de River Kwai. Een onmisbaar onderdeel van je Thailand reis! Je bezoekt de Maeklong Railway Market onderweg naar de River Kwai. Een deel van de route doe je per treinrit over een oorspronkelijk gedeelte van de Birma-spoorlijn. Je logeert op een bijzondere locatie: in een huisje op de rivier de Kwai middenin de jungle. In de buurt bezoek je nog meer historische gedenkplaatsen, waaronder de beroemde Bridge over River Kwai in Kanchanaburi. Deze bouwsteen sluit af met een excursie naar Ayutthaya (de oude hoofdstad van Siam) waar je met een beetje verbeeldingskracht kunt voorstellen welk een grandeur deze stad ooit heeft uitgestraald. De tempelruïnes zijn een geliefd onderwerp voor fotografen onder ons.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Maeklong Railway Market 
  • Treinrit over Birma-spoorlijn (Death Railway)
  • Erawan Waterval of Hellfire Pass Memorial
  • Kanchanaburi: oorlogsmuseum en ereveld
  • Bridge over River Kwai
  • Lokale lunches
  • Tempels bij Ayutthaya
Reisschema
Dag 1: Bangkok - River Kwai, privé-excursie met gids: Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit (met lunch en diner)
Dag 2: River Kwai - Kanchanaburi, privé-excursie: Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug (met lunch)
Dag 3: Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie met gids (met lunch)
Dag tot dag

Dag 1: Railway Market en treinrit Birma-spoorlijn (privé excursie incl)

Railway Market en treinrit Birma-spoorlijn (privé excursie incl)
Je mag er vroeg uit deze ochtend. Rond 7.30 uur word je opgehaald door je gids en rij je met eigen auto met chauffeur naar de Maeklong Railway Market. Het is er meestal een drukte van belang. Niet alleen door marktbezoekers, maar ook doordat het veel bekijks van buitenaf trekt. Als de trein bijna arriveert transformeert de markt in spoorweg. Eten wordt binnengehaald, de luifels omhoog getrokken en de toegestroomde kijkers worden door een politieman naar de zijkant gemaand. Hierna maak je een korte tussenstop bij de wereldberoemde drijvende markt, Damnoen Saduak. Vervolgens rij je naar de provincie Kanchanaburi, hier stap je op de trein die over een oorspronkelijk stuk van de Birma-spoorlijn rijdt. In Paksaeng is het tijd voor een lokale lunch. Nog een stukje rijden tot de River Kwai pier waar je op een longtailboot stapt naar je logeerplek. Een bijzonder fijne locatie. De drijvende huisjes op de rivier worden 's avonds verlicht door olielampjes. Je moet het even zonder elektriciteit stellen, maar daar krijg je een heerlijk ontspannen overnachting voor terug. 

Dag 2: Erawan watervallen & Oorlogsmuseum, Ereveld, Bridge over River Kwai (privé excursie incl)

Erawan watervallen & Oorlogsmuseum, Ereveld, Bridge over River Kwai (privé excursie incl)
Na het ontbijt kun je nog een keer zwemmen in de rivier, wij kregen er geen genoeg van. Vandaag ga je terug met de longtailboot en rij je naar de Erawan waterval. Deze waterval heeft zeven verdiepingen, hoe hoger je komt, hoe relaxter het is. Je kunt er ook voor kiezen deze ochtend in plaats van naar de Erawan waterval te gaan, een bezoek te brengen aan de Hellfire Memorial Pass (entree niet inclusief). We waren hier erg onder de indruk van de verhalen van de overlevenden, die op video worden getoond. 
 
In de middag rijd je, na wederom een lokale lunch naar KanchanaburiJe bezoekt in Kanchanburi het Thailand-Birma Spoorlijncentrum en het Ereveld. Hier liggen bijna 7000 krijgsgevangenen (POW’s) begraven die zijn gestorven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Het museum geeft een goed beeld middels video’s, foto’s en voorwerpen van de omstandigheden waaronder krijgsgevangenen en dwangarbeiders aan de spoorlijn moesten werken. Daarna bezoek je de beroemde Brug over de River Kwai.

Dag 3: Tempels in Ayutthaya

Tempels in Ayutthaya
Vanuit Kanchanaburi rij je per auto met chauffeur en gids in ongeveer 2 à 3 uur naar de oude hoofdstad van Siam: Ayutthaya. Ayutthaya staat vol met oude tempels en paleizen, de namen duizelen je waarschijnlijk na deze dag. Het koningshuis trad op als tussenpersoon in de handel en verwierf zo enorme rijkdom. We laten je kennis maken met de mooiste en bekendste tempels, waaronder Wat Mahathat (het religieuze centrum). De tempels zien er verrassend verschillend uit; je ontdekt het verschil tussen Prangs en Chedi’s, ziet tempels ingepakt in oranje doeken, rijen met onthoofde boeddhabeelden, gouden boeddha’s en waarschijnlijk veel monniken in oranje gewaden. Omdat het doorgaans behoorlijk heet is in deze stad, heb je deze middag de auto tot je beschikking. Je kunt er ook voor kiezen om de tempels per fiets of tuk tuk langs te gaan (tuk tuk of fiets niet inbegrepen, die huur je ter plaatse zelf). Tip: draag een pet en drink extra veel water. Je loopt aardig wat meters rond de tempels. Wij hebben onszelf op een ijsje getrakteerd na deze tempelmiddag. 
 
Je kunt deze bouwsteen op een paar verschillende manieren eindigen. Ofwel je laat je chauffeur je afzetten op het treinstation voor de nachttrein naar Chiang Mai. (Geschikt als je het niet erg vindt, om na een dag tempels kijken direct door te gaan en in een trein te slapen.) Of je rijdt mee terug naar Bangkok en laat je hier afzetten bij een hotel (zie meerprijs bij tab 'Prijzen'). Of je blijft een nachtje slapen in Ayutthaya (zie Extensie). Lekker relaxed en dan kun je de volgend dag overdag per trein naar Sukhothai reizen (zie Bouwstenen).

Achtergrond

Maeklong Railway Market & Birma-spoorlijn

Middels privé-auto met chauffeur rijd je via de Railway Market van Maeklong naar de River Kwai. De markt is op en over de rails gebouwd, waardoor het een hele happening is wanneer de trein arriveert. Groenten en fruit worden aan de kant getrokken en de zonneschermen opgehesen. Een deel van de route naar River Kwai doe je per trein over een oorspronkelijk stuk van de Birma-spoorlijn. Een indrukwekkend en triest stuk historie waar je overheen rijdt. Je logeert op een bijzondere locatie: in een drijvend huisje op de rivier de Kwai.
 

Erawan watervallen of Hellfire Memorial Pass & Historie in Kanchanaburi

In Kanchanaburi vind je historische gedenkplaatsen, waaronder de beroemde Bridge over River Kwai, het Oorlogsmuseum en het Ereveld (begraafplaats van de geallieerden). Wil je alles leren over de geschiedenis van de Birma-spoorlijn? Dan is een bezoek aan de Hellfire Memorial Pass een aanrader. Het is een modern en informatief centrum vanwaar je uitzicht hebt over de passage door de bergen die door de krijgsgevangenen is uitgehouwen. Ze werkten er in shifts 16 uur per dag en wanneer het donker werd, werd de plek verlicht door fakkels - vandaar de naam Hellfire Pass. Wil je liever de natuur in? Kies dan naast je bezoek aan Kanchanaburi voor de Erawan watervallen. Populair onder locals is het een gezellige drukte in de zeven watervallen op verschillende niveaus.
 

Tempels van Ayutthaya - de oude hoofdstad van Siam

Deze bouwsteen sluit af met een tour langs de mooiste tempelruïnes van Ayutthaya. Vanaf de River Kwai word je direct naar Ayutthaya vervoerd. Deze bouwsteen combineert zo efficiënt River Kwai, Kanchanaburi en Ayutthaya
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Bij de rivier de River Kwai hebben we voor een bijzonder sfeervolle basic overnachting gekozen. Olielampjes zorgen 's avonds voor verlichting, want er is geen elektriciteit buiten het restaurant. Heel knus vinden wij. Je hebt een eigen douche en toilet in je huisje, maar geen heet water. De huisjes drijven op het water, aan elkaar verbonden door houten flonders. Reis je met jonge kinderen? Dan is het een beter idee om in een hotel op het droge te verblijven. We hebben een leuk hotel op veilige afstand van de rivier. 
 
Vervoer:
Je reist alle dagen per privé auto met chauffeur. Bij de rivier stap je over op een longtailboot waarmee je naar je logeerplek wordt gebracht.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Eindigt in Ayutthayaop aanvraag€ 501,- p.p.€ 405,- p.p.€ 354,- p.p.€ 336,- p.p.€ 336,- p.p.
Incl transfer naar Bangkokop aanvraag€ 546,- p.p.€ 435,- p.p.€ 376,- p.p.€ 354,- p.p.€ 351,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • 3x lokale lunch
 • 1 avondmaaltijd 
 • Privé-vervoer met chauffeur alle dagen
 • Treinrit over Birma-spoorlijn
 • Longtailboot naar hotel op het water
 • Entree Oorlogsmuseum
 • Entree Erawan watervallen
 • Excursie in Ayutthaya per auto
 • Entree genoemde tempels Ayutthaya
 • ​Optioneel: privé transfer naar Bangkok (met chauffeur)

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Fiets of tuk tuk in Ayutthaya
 • Nachttrein naar Chiang Mai (extra bij te boeken, zie Extensies)
 • Hotel in Ayutthaya (extra bij te boeken, zie Extensies)
 • Hotel in Bangkok (extra bij te boeken, zie Extensies)

Opmerkingen:
Minimaal 2 personen

Extensies

Extensie 1: Overnachten in tempelstad Ayutthaya


Wil je niet te veel haasten en de tijd nemen voor Ayutthaya, kies dan voor deze overnachting. De volgende dag kun je een dagtrein naar Suhkothai of Chiang Mai (beiden echte aanraders!) nemen. Een goed idee als je niet houdt van nachttreinen en meer comfort zoekt. Je logeert in Ayutthaya in een stijlvol boutique hotel aan de rivier met zwembad. In het naastgelegen luxe hotel Sala kun je goed eten met uitzicht op tempels. En struin na het eten over de avondmarkt, hier kom je vooral locals tegen!
 

Dag 3: Chedi's en Prangs in Ayutthaya

Chedi's en Prangs in Ayutthaya
Vanuit Kanchanaburi rij je per auto met chauffeur en gids ongeveer 2 à 3 uur naar de oude hoofdstad van Siam: Ayutthaya. Deze stad staat vol met oude tempels en paleizen, de namen duizelen je waarschijnlijk na deze dag. Het koningshuis trad op als tussenpersoon in de handel en verwierf zo enorme rijkdom. We laten je kennis maken met de mooiste en bekendste tempels, waaronder Wat Mahathat (het religieuze centrum). De tempels zien er verrassend verschillend uit; je ontdekt het verschil tussen Prangs en Chedi’s, ziet tempels ingepakt in oranje doeken, rijen met onthoofde Boeddhabeelden, gouden boeddha’s en waarschijnlijk veel monniken in oranje gewaden. Omdat het doorgaans behoorlijk heet is in deze stad, heb je deze middag de auto tot je beschikking. Je kunt er ook voor kiezen om de tempels per fiets of tuk tuk langs te gaan. Tip: draag een pet en drink extra veel water. Je loopt aardig wat meters rond de tempels. Wij hebben onszelf op een ijsje getrakteerd na deze tempelmiddag.
 
De auto zet je af bij je hotel in Ayutthaya. Je neemt afscheid van je chauffeur en gids. Morgen ga je lopend of met een tuk tuk naar het treinstation voor een treinreis naar Sukhothai of dagtrein naar Chiang Mai (zelfde trein, zie Prijzen).

Dag 4: Doorreizen uit Ayutthaya

Doorreizen uit Ayutthaya
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. 
Je kunt verder reizen met de trein naar Phitsanulok reizen om de tempels van Sukothai te bezoeken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Overnachten in tempelstad Ayutthaya:
Dag 1: Bangkok - River Kwai, privé-excursie met gids: Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit (met lunch en diner)
Dag 2: River Kwai - Kanchanaburi, privé-excursie: Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug (met lunch)
Dag 3: Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie
Dag 4: Ayutthaya -

Extensie 1: Overnachten in tempelstad Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 93,- p.p.€ 47,- p.p.€ 43,- p.p.€ 47,- p.p.€ 44,- p.p.€ 47,- p.p.
Hoogseizoen€ 107,- p.p.€ 54,- p.p.€ 47,- p.p.€ 54,- p.p.€ 50,- p.p.€ 54,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - Ayutthuya. Wat Phra Si SanphetThailand reizen - Thailand - Ayutthaya. Prachtige tempels in de koningsstadThailand reizen - Thailand - Ayutthaya. Prachtige tempels in de koningsstadThailand reizen - Thailand - overal tempels in de oude hoofdstad van SiamThailand reizen - Thailand - tempels, stupa's, chedi's en veel boeddha's in AyutthayaThailand reizen - Thailand - boeddhabeelden met oranje doeken in AyutthayaThailand reizen - Thailand - grote stenen boeddha's bij tempels van AyutthayaThailand reizen - Thailand - liggende boeddha in Ayutthaya bij Wat LokayasutharamThailand reizen - Thailand - prachtige boeddha tussen de boomtakken in AyutthayaThailand reizen - Thailand - boeddha opgenomen in de natuur bij Wat MahathatThailand reizen - Thailand - Railway market bij BangkokThailand reizen - Thailand - Thaise meneer op de Meaklong Railway marketThailand reizen - Thailand - markt op de rails bij de Meaklong railway marketThailand reizen - Thailand - Paulien fotografeert markt op het spoorThailand reizen - Thailand - Railway market: de trein komt er aan!Thailand reizen - Thailand - Maeklong railway market, trein over de markt!Thailand reizen - Thailand - brug over de River Kwai bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - Brug over de Rivier KwaiThailand reizen - Thailand - Death Railway museum in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - begraafplaats in Kanchanaburi krijgsgevangenen 2e WereldoorlogThailand reizen - Thailand - Een mahout komt zijn olifant badderen in de Kwai rivierThailand reizen - Thailand - per longtailboot over de River KwaiThailand reizen - Thailand - bijzondere overnachting in drijvende huisjes op de rivierThailand reizen - Thailand - bezoek Mon-dorp nabij overnachting op de River KwaiThailand reizen - Thailand - tempel met boeddha's bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - verkoeling zoeken bij de Erawan watervallen Thailand reizen - Thailand - uitzicht over groen en rivier vanuit de trein Thailand reizen - Thailand - uitzicht uit de trein Thailand reizen - Thailand - maak een rit over de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - de beruchte Birma spoorlijn bij Kanchanaburi

Reacties van reizigers (3)

"Fantastische, gevarieerde rondreis met cultuur, natuur, strand en ontspanning."

Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya - Sukothai - Chiang Mai - Khao Sok NP - Chieow Lan meer - Koh Yao Yai - Railay Beach - Krabi

Fred Jonkhart - 14-08-2017
De gehele reis gedurende vier weken is vlekkeloos verlopen. Alles klopte, de chauffeurs en gidsen waren meestal zelfs een kwartier tot een half uur voor de afgesproken tijd al aanwezig. Waar maak je dat mee. Communicatie met de chauffeurs is minimaal/vrijwel uitgesloten, beheer...
Verder lezen
Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Reis vol ontdekkingen door Thailand en Cambodja"

Bangkok - River Kwai - Ayutthaya - Sam Roi Yot - Khao Yai National Park - Koh Chang - Siem Reap - Angkor Wat

Geert Van Autenboer - 17-04-2017
Opnieuw een reis met volop ontdekkingen in Thailand en Cambodja   Absoluut niet te missen zijn: Bangkok: een absolute topper als grootstad. Angkor Wat bij Siem Raep&...
Verder lezen
Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Thailand en Cambodja: een geweldige ervaring en een aanrader voor iedereen!"

Bangkok - River Kwai - Chiang Mai - trekking - Angkor Wat - Siem Reap - Koh Chang

Camille Starmans - 25-07-2016
Onze combinatiereis Thailand en Cambodja was een reis om nooit te vergeten: van het drukke leven in Bangkok, het bezoeken van tempels in Chiang Mai en het bekijken van de zonsopgang bij Angor Wat tot slapen in een hut op het w...
Verder lezen
Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie