Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Met deze bouwsteen haal je het meeste uit je trip naar de River Kwai. Een onmisbaar onderdeel van je Thailand reis! Je bezoekt de Maeklong Railway Market onderweg naar de River Kwai. Een deel van de route doe je per treinrit over een oorspronkelijk gedeelte van de Birma-spoorlijn. Je logeert op een bijzondere locatie: in een huisje op de rivier de Kwai middenin de jungle. In de buurt bezoek je nog meer historische gedenkplaatsen, waaronder de beroemde Bridge over River Kwai in Kanchanaburi. Deze bouwsteen sluit af met een excursie naar Ayutthaya (de oude hoofdstad van Siam) waar je met een beetje verbeeldingskracht kunt voorstellen welk een grandeur deze stad ooit heeft uitgestraald. De tempelruïnes zijn een geliefd onderwerp voor fotografen onder ons.
Hoogtepunten

Maeklong Railway Market 

Treinrit over Birma-spoorlijn (Death Railway)

Erawan Waterval of Hellfire Pass Memorial

Kanchanaburi: oorlogsmuseum en ereveld

Bridge over River Kwai

Lokale lunches

Tempels bij Ayutthaya

€ 523,- p.p. Prijs bij 2 personen 3-4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 6 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (6)
Reisschema
Dag 1: Bangkok - River Kwai, privé-excursie met gids: Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit (met lunch en diner)
Dag 2: River Kwai - Kanchanaburi, privé-excursie: Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug (met lunch)
Dag 3: Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie met gids (met lunch)
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Bij de rivier de River Kwai hebben we voor een bijzonder sfeervolle basic overnachting gekozen. Olielampjes zorgen 's avonds voor verlichting, want er is geen elektriciteit buiten het restaurant. Heel knus vinden wij. Je hebt een eigen douche en toilet in je huisje, maar geen heet water. De huisjes drijven op het water, aan elkaar verbonden door houten flonders. Reis je met jonge kinderen? Dan is het een beter idee om in een hotel op het droge te verblijven. We hebben een leuk hotel op veilige afstand van de rivier. 
 
Vervoer:
Je reist alle dagen per privé auto met chauffeur. Bij de rivier stap je over op een longtailboot waarmee je naar je logeerplek wordt gebracht.
Prijzen
Thailand reizen: River Kwai en Ayutthaya - Privé
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Eindigt in Ayutthayaop aanvraag€ 523,- p.p.€ 420,- p.p.€ 368,- p.p.€ 350,- p.p.€ 350,- p.p.
Incl transfer naar Bangkokop aanvraag€ 570,- p.p.€ 452,- p.p.€ 391,- p.p.€ 369,- p.p.€ 366,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Eindigt in Ayutthayaop aanvraag€ 523,- p.p.€ 420,- p.p.
Incl transfer naar Bangkokop aanvraag€ 570,- p.p.€ 452,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Eindigt in Ayutthaya€ 368,- p.p.€ 350,- p.p.€ 350,- p.p.
Incl transfer naar Bangkok€ 391,- p.p.€ 369,- p.p.€ 366,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2020) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Minimaal 2 personen
Extensies
Extensie 1: Overnachten in tempelstad Ayutthaya
Wil je niet te veel haasten en de tijd nemen voor Ayutthaya, kies dan voor deze overnachting. De volgende dag kun je een dagtrein naar Suhkothai of Chiang Mai (beiden echte aanraders!) nemen. Een goed idee als je niet houdt van nachttreinen en meer comfort zoekt. Je logeert in Ayutthaya in een stijlvol boutique hotel aan de rivier met zwembad. In het naastgelegen luxe hotel Sala kun je goed eten met uitzicht op tempels. En struin na het eten over de avondmarkt, hier kom je vooral locals tegen!
 

Dag 3: Chedi's en Prangs in AyutthayaChedi's en Prangs in Ayutthaya
Vanuit Kanchanaburi rij je per auto met chauffeur en gids ongeveer 2 à 3 uur naar de oude hoofdstad van Siam: Ayutthaya. Deze stad staat vol met oude tempels en paleizen, de namen duizelen je waarschijnlijk na deze dag. Het koningshuis trad op als tussenpersoon in de handel en verwierf zo enorme rijkdom. We laten je kennis maken met de mooiste en bekendste tempels, waaronder Wat Mahathat (het religieuze centrum). De tempels zien er verrassend verschillend uit; je ontdekt het verschil tussen Prangs en Chedi’s, ziet tempels ingepakt in oranje doeken, rijen met onthoofde Boeddhabeelden, gouden boeddha’s en waarschijnlijk veel monniken in oranje gewaden. Omdat het doorgaans behoorlijk heet is in deze stad, heb je deze middag de auto tot je beschikking. Je kunt er ook voor kiezen om de tempels per fiets of tuk tuk langs te gaan. Tip: draag een pet en drink extra veel water. Je loopt aardig wat meters rond de tempels. Wij hebben onszelf op een ijsje getrakteerd na deze tempelmiddag.
 
De auto zet je af bij je hotel in Ayutthaya. Je neemt afscheid van je chauffeur en gids. Morgen ga je lopend of met een tuk tuk naar het treinstation voor een treinreis naar Sukhothai of dagtrein naar Chiang Mai (zelfde trein, zie Prijzen).

Dag 4: Doorreizen uit AyutthayaDoorreizen uit Ayutthaya
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. 
Je kunt verder reizen met de trein naar Phitsanulok reizen om de tempels van Sukothai te bezoeken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Overnachten in tempelstad Ayutthaya:
Dag 1: Bangkok - River Kwai, privé-excursie met gids: Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit (met lunch en diner)
Dag 2: River Kwai - Kanchanaburi, privé-excursie: Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug (met lunch)
Dag 3: Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie
Dag 4: Ayutthaya -

Extensie 1: Overnachten in tempelstad Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 96,- p.p.€ 48,- p.p.€ 44,- p.p.€ 48,- p.p.€ 46,- p.p.€ 48,- p.p.
Hoogseizoen€ 110,- p.p.€ 55,- p.p.€ 49,- p.p.€ 55,- p.p.€ 51,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoen€ 96,- p.p.€ 48,- p.p.€ 44,- p.p.
Hoogseizoen€ 110,- p.p.€ 55,- p.p.€ 49,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 46,- p.p.€ 48,- p.p.
Hoogseizoen€ 55,- p.p.€ 51,- p.p.€ 55,- p.p.
Inclusief:
  • Overnachting met ontbijt in Ayutthaya

Exclusief:
  • Binnenlandse vluchten en treinen (kies aansluitend voor trein naar Chiang Mai of Sukhothai)
  • Overige maaltijden en snacks
  • Entreegelden en fooien

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 mei - 31 oktober 2020
Hoogseizoen: t/m 30 april 2020

Excursies
KanchanaburiExcursie 1: Bezoek Elephant World Kanchanaburi Vandaag ga je bij de uitstekende olifantenopvang Elephant World de handen uit de mouwen steken! Je kunt ook overnachten op deze locatie, hoe bijzonder is dat. Na aankomst ontmoet je de olifanten en kun je zien hoe ze hun dagelijks badritueel doen. Je mag helpen bij het voorbereiden van het eten; fruit en groenten wassen en rijsthapjes maken voor de oudere olifanten. Dan is het tijd voor de lunch. 's Middags zijn er nog andere activiteiten zoals bijvoorbeeld bomen planten (bananenboom, suikerriet) of fruitmanden klaar maken voor de middag snack van de olifanten. Wat eten ze toch veel! Als de olifanten het toelaten ga je ze lekker schrobben in de rivier en hun fruitsnack geven. Zo zie je ze van heel dichtbij. 
Excursie 1: Bezoek Elephant World Kanchanaburi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
12 jaar en ouderop aanvraag€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.
4-11 jaarop aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
12 jaar en ouderop aanvraag€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.
4-11 jaarop aanvraag€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
12 jaar en ouder€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.
4-11 jaar€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.€ 60,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Thailand reizen - Thailand - Ayutthuya. Wat Phra Si SanphetThailand reizen - Thailand - Ayutthaya. Prachtige tempels in de koningsstadThailand reizen - Thailand - Ayutthaya. Prachtige tempels in de koningsstadThailand reizen - Thailand - overal tempels in de oude hoofdstad van SiamThailand reizen - Thailand - tempels, stupa's, chedi's en veel boeddha's in AyutthayaThailand reizen - Thailand - boeddhabeelden met oranje doeken in AyutthayaThailand reizen - Thailand - grote stenen boeddha's bij tempels van AyutthayaThailand reizen - Thailand - liggende boeddha in Ayutthaya bij Wat LokayasutharamThailand reizen - Thailand - prachtige boeddha tussen de boomtakken in AyutthayaThailand reizen - Thailand - boeddha opgenomen in de natuur bij Wat MahathatThailand reizen - Thailand - Railway market bij BangkokThailand reizen - Thailand - Thaise meneer op de Meaklong Railway marketThailand reizen - Thailand - markt op de rails bij de Meaklong railway marketThailand reizen - Thailand - Paulien fotografeert markt op het spoorThailand reizen - Thailand - Railway market: de trein komt er aan!Thailand reizen - Thailand - Maeklong railway market, trein over de markt!Thailand reizen - Thailand - brug over de River Kwai bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - Brug over de Rivier KwaiThailand reizen - Thailand - Death Railway museum in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - begraafplaats in Kanchanaburi krijgsgevangenen 2e WereldoorlogThailand reizen - Thailand - Een mahout komt zijn olifant badderen in de Kwai rivierThailand reizen - Thailand - per longtailboot over de River KwaiThailand reizen - Thailand - bijzondere overnachting in drijvende huisjes op de rivierThailand reizen - Thailand - bezoek Mon-dorp nabij overnachting op de River KwaiThailand reizen - Thailand - tempel met boeddha's bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - verkoeling zoeken bij de Erawan watervallen Thailand reizen - Thailand - uitzicht over groen en rivier vanuit de trein Thailand reizen - Thailand - uitzicht uit de trein Thailand reizen - Thailand - maak een rit over de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - de beruchte Birma spoorlijn bij Kanchanaburi
Reacties van reizigers (6)
 

Blogs over Thailand


Sluiten