Thailand reizen: Tempels, grotten en zee in Sam Roi Yot

Thailand reizen: Damnoen Saduak - Wat Tham Kao Luang - Sam Roi Yot - Tham Phaya Nakhon paviljoen - Hin Daeng

Met deze bouwsteen bezoek je het weinig toeristische Sam Roi Yot Nationaal Park, wat op een paar uur rijden van Bangkok gelegen is. Op de route er naar toe bezoek je de (wel toeristische) railway market en de floating market van Damnoen Saduak. Daarna ga je van de gebaande paden af en staan de Bencharong porselein fabriek en twee bijzondere tempels op het programma. De volgende dag ga je naar het Sam Roi Yot Nationaal Park en maak je een mooie wandeling naar het Tham Phaya Nakhon paviljoen, dat half in een grot verscholen ligt. In de middag maak je een boottocht langs de mangrove. Je slaapt in een hotel vlak bij een rustig strand.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Mooi natuurpark op korte afstand van Bangkok
  • Leuke stops op route er naartoe
  • Weinig toeristisch
  • Prachtige wandeling in Sam Roi Yot Nationaal Park
  • Boottocht langs de mangrove in Hin Daeng
  • ​Hotel bij het strand
  • Mogelijkheid bezoek olifanten in het Wildlife Rescue Center op dag 3
Reisschema
Dag 1: Bangkok - Sam Roi Yot, met stops, gids, lunch
Dag 2: Sam Roi Yot, wandeling, boottocht, lunch
Dag 3: Sam Roi Yot - Bangkok, transfer
Dag tot dag

Dag 1: Via markten en tempels naar Dolphin Beach

Via markten en tempels naar Dolphin Beach
Om 7.30 u. word je opgehaald bij je hotel. We verlaten Bangkok naar het zuiden en komen al snel langs de zoutvlaktes, waar op traditionele manier zout wordt gewonnen. Afhankelijk van de waterstand geeft dit fascinerende vlaktes. Je chauffeur kan stoppen voor een foto-momentje.
De tocht gaat dan naar de Mae Klong markt, een markt waar de trein dwars door heen rijdt. Het is zo grappig om te zien, dat de verkopers precies weten, wat ze aan de kant moeten zetten, als de trein er aan komt. Je gids kan je uitleg geven over de bijzondere producten die er verkocht worden. Daarna rijd je door naar de volgende markt; de drijvende markt van Damnoen Saduak; met de longtail-boot ga je de markt op. Het is inmiddels behoorlijk toeristisch, maar de bootjes met hun koopwaar leveren nog steeds een mooi schouwspel op. (NB we raden je aan de aapjes en slangen niet te fotograferen; zo houd je gevangenschap van deze dieren in stand).
De reis gaat verder en langs de weg wordt bij een lokaal restaurant (lunch inclusief). De volgende stop is de Bencharong porseleinfabriek. Bencharong is een traditionele vorm van Thaise keramiek met veelkleurige, hand geschilderde patronen.De geschiedenis van dit porselein dateert van de tijd van het oude Thaise koninkrijk Ayutthaya (1351-1767). Dit porselein werd natuurlijk slechts gebruikt door de koninklijke familie en de adel.
De volgende stop is bij Wat Bang Kung, een tempel die volledig wordt omsloten door de wortels van een banyanboom en de laatste stop is Wat Tham Kao Luang; een tempel in een 30 meter diepe grot. Een kleine klim brengt je bij de ingang.van deze tempel, die vooral zo betoverend is door de lichtinval.
Daarna word je naar je hotel gebracht; tijd misschien om nog even te zwemmen of over het strand te wandelen.
 

Dag 2: Naar het paviljoen in de grot

Naar het paviljoen in de grot
Met de chauffeur en gids rijd je in een half uurtje naar de ingang van het park Sam Roi Yot. Er wordt een boot gecharterd om om de klif heen te varen voor de start van je wandeling; schoenen uit en broek opstropen! (sportievelingen kunnen ook wandelend de klif over, ongeveer een half uur).. 
Daarna begint de klim van ongeveer een half uur naar de Phraya Nakhon grot.  Een prachtige grot met openingen, waardoor er bomen groeien en het licht de grot glans geeft. In de achterste ruimte is een klein paviljoen gebouwd, ter ere van het bezoek van koning Chulalongkorn (Rama V).
Als je terug komt op het strand kun je met de boot of lopend terug. Daar is het tijd voor de lunch; en garnalen worden in buurt gekweekt, dus dat is een goed idee voor de lunch.
Daarna rijd je naar Hin Daeng en stap je op een boot om het mangrove gebied te verkennen; met geluk spot je een ijsvogel en vast wel modderkruipers, reigers en varanen. Je vaart ook langs de haven, waar de kleurrijke vissersboten met hun grote lampen voor de inktvis-vangst liggen.
In de namiddag kom je weer terug bij je hotel.
 

Dag 3: Terug naar Bangkok of door naar het zuiden

Terug naar Bangkok of door naar het zuiden
Vandaag word je terug gebracht naar Bangkok. De rit duurt ongeveer drie uur.

Achtergrond
Op een paar uur rijden van Bangkok vind je Sam Roi Yot Nationaal Park. Een fijne bestemming om even weg te zijn van het drukke toerisme.
 

Sam Roi Yot

Voluit luidt de naam Khao Sam Roi Yot en dit betekent de berg met 300 toppen. De naam verwijst naar de vele kalkstenen toppen die voor de kust uit het water steken. Het vaste land bestaat deels uit moerasachtig gebied. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Phraya Nakhon Grot met het kleine paviljoen wat is gebouwd vanwege het bezoek van Koning Rama V.
 

Dolphin Beach

​Je verblijft nabij Sam Roi Yot in een accommodatie aan het Dolphin Beach. Dit is een weinig bezocht strand, dus heerlijk rustig. Fijn ook om te verblijven aan het begin van je vakantie om even bij te komen van de beslommeringen van thuis.
Hotel & Vervoer


Accommodatie

Vlak aan het strand (2 minuten) van Dolphin Beach hebben we een fijne, kleinschalige accommodatie gevonden. Het hotel ligt in een mooie tuin en beschikt over een zwembad.
 


Vervoer

Je reist alle dagen per privé auto met chauffeur.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Tempels, grotten en zee in Sam Roi Yot
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 450,- p.p.€ 357,- p.p.€ 316,- p.p.€ 292,- p.p.€ 292,- p.p.
Inclusief:
 • 2 x overnachting met ontbijt
 • 2 x lokale lunch
 • Privé-vervoer alle dagen
 • Een Engelssprekende gids voor alle dagen
 • Entree Wat Tham Kao Luang
 • Entree Sam Roi Yot
 • Transfer met boot op zee naar start van de wandeling
 • Boottochtje langs de mangrove van Hin Daeng

Exclusief:
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien

Extensies
Thailand reizen - Thailand - Mae Klong markt, een markt waar de trein dwars door heen rijdt.Thailand reizen - Thailand - Het is zo grappig om te zien, dat de verkopers precies weten, wat ze aan de kant moeten zetten, als de trein er aan komt.Thailand reizen - Thailand - Oh oh, als dat maar goed gaat op de Mae Klong marktThailand reizen - Thailand - De trein rijdt dwars over de markt en alles past precies, Mae KlongThailand reizen - Thailand - de drijvende markt van Damnoen Saduak; met de longtail-boot ga je de markt opThailand reizen - Thailand - Damnoen Saduak, is inmiddels behoorlijk toeristisch, maar de bootjes met hun koopwaar leveren nog steeds een mooi schouwspel op.Thailand reizen - Thailand - Wat Bang Kung, een tempel die volledig wordt omsloten door de wortels van een banyanboomThailand reizen - Thailand - Neem een kijkje in de Wat Bang Kung tempel.Thailand reizen - Thailand - Wat Tham Kao Luang; een tempel in een 30 meter diepe grot.Thailand reizen - Thailand - Een kleine klim brengt je bij de ingang van Wat Tham Kao Luang tempel , die vooral zo betoverend is door de lichtinval.Thailand reizen - Thailand - Sam Roi Yot - Er wordt een boot gecharterd om om de klif heen te varen voor de start van je wandeling.Thailand reizen - Thailand - Sportievelingen kunnen ook wandelend de klif over naar Phaya Nakhon.Thailand reizen - Thailand - Daarna begint de klim van ongeveer een half uur naar de Phraya Nakhon grot.Thailand reizen - Thailand - Phaya Nakhon, een prachtige grot met openingen, waardoor er bomen groeien en het licht de grot glans geeft.Thailand reizen - Thailand - Bewonder het paviljoen in de grot, Tham Phaya Nakhon.Thailand reizen - Thailand - In de achterste ruimte is een klein paviljoen gebouwd, ter ere van het bezoek van koning Chulalongkorn (Rama V).Thailand reizen - Thailand - Breng een bezoek aan Tham Phaya Nakhon.Thailand reizen - Thailand - Tham Phaya Nakhon, het paviljoen in de grot.Thailand reizen - Thailand - Vaar door het vissersdorp bij Hin Daeng.Thailand reizen - Thailand - Sam Roi Yot - De garnalen worden in buurt gekweekt, dus dat is een goed idee voor de lunch.Thailand reizen - Thailand - Bij Hin Daeng stap je op een boot om het mangrove gebied te verkennen.Thailand reizen - Thailand - Maak een boottocht bij Hin Daeng.Thailand reizen - Thailand - Met geluk spot je een ijsvogel en vast wel modderkruipers, reigers en varanen.Thailand reizen - Thailand - Ontspan tijdens de boottcoht bij Hin Daeng.Thailand reizen - Thailand - Je vaart ook langs de haven, waar de kleurrijke vissersboten met hun grote lampen voor de inktvis-vangst liggen.Thailand reizen - Thailand - Bekijk het lokale vissers leven vanuit de boot.