Thailand reizen: Wandelen en wildlife spotten in Khao Yai National Park

Thailand reizen: Khao Yai National Park

Op een steenworp afstand van Bangkok ligt het Khao Yai natuurpark. Thailands grootste natuurpark heeft een grote diversiteit aan wilde dieren, al is het een uitdaging om die te spotten. Tijdens de wandelingen zul je waarschijnlijk wel veel 'kleinere' dieren zien zoals vlinders, vogels en makaken of gibbons. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Wildlife 
  • Vleermuisgrot
  • Jungle en bergen
Reisschema
Dag 1: Bangkok/Ayutthaya - Khao Yai NP, transfer en vleermuizengrot (join in met gids)
Dag 2: Khao Yai National Park, excursie met gids (join in), lunch
Dag 3: Vertrek Khao Yai National Park
Dag tot dag

Dag 1: Naar Khao Yai - duizenden vleermuizen

Naar Khao Yai - duizenden vleermuizen
Vandaag reis je vanuit Bangkok naar Khao Yai National Park. Je komt iin het begin van de middag aan. Tijd om rustig te lunchen en even te genieten van de tuin en het zwembad van het hotel.
Later in de middag ga je met een open auto naar de vleermuizengrotten waar je rond de zonsondergang meer dan een miljoen (!) vleermuizen kunt zien uitzwermen op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Een bijzonder spektakel. Valken liggen op de loer die de vleermuizen proberen te verschalken als voedsel. Een ervaring om niet te missen.
Het hotel waar je verblijft past erg goed in het natuurlijke landschap van Khao Yai, de excursies (in internationaal reisgezelschap, max 10 personen) worden vanuit hier georganiseerd. Het is een ruim opgezet natuurresort met een grote verzameling aan boomsoorten, orchideeën, vlinders en planten.

Dag 2: Op jungletocht in Khao Yai

Op jungletocht in Khao Yai
Vanochtend rijd je diep de bergen in van het Khao Yai Nationaal park. Daar ga je heerlijk wandelen via olifantenpaadjes langs wurgficussen en hoge bomen op zoek naar wild; neushoornvogels, gibbons, slangen, krokodillen, herten... Er loopt, vliegt, glijdt en klimt nog heel wat rond in dit park. Er groeien wilde orchideeën en er komen ook zeldzame vlinders voor.
In het bezoekerscentrum krijg je meer informatie over het ontstaan en beheer van het park en er wordt ook even gestopt bij de waterval uit de film 'The beach'; helaas mag je de sprong van Leonarda di Caprio niet na doen.
Een eenvoudige lunch van gebakken rijst of noodles is inclusief.
Daarna klim je met de auto verder omhoog; via een mooi aangelegd houten vlonder-pad, kom je op de rotswanden op 1270 meter hoogte, vanwaar de uitzichten adembenemend zijn. Ook daar is de kans op bijzondere vogels nog steeds aanwezig. 
Het park biedt onderdak aan de grootste populatie wilde olifanten (200) in Thailand. Om te ze te spotten heb je wel wat geluk nodig, In de namiddag rijd je langs de "salt licks", een plaats waar olifanten 's avonds regelmatig verzamelen. Hopelijk komen ze ook als jij er bent! 
Daarna rijd je terug naar het hotel, waar je rond 19:30 uur aankomt.

Dag 3: Terug naar de hoofdstad Bangkok of vervolg je reis naar het strand van Koh Chang

Terug naar de hoofdstad Bangkok of vervolg je reis naar het strand van Koh Chang
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Wil je terug naar Bangkok om vanuit daar verder door Thailand te reizen, zie dan de prijs voor transfer bij de 'Extensies. Je kunt ook verder reizen naar het relaxte groene eiland Koh Chang in het oosten van Thailand om daar je vakantie af te sluiten, kies dan aansluitend voor de bouwsteen 'strandleven op Koh Chang'. 

Achtergrond

Wildlife in Khao Yai National Park

 
Op slechts 3 uur rijden van Bangkok ligt het Khao Yai National Park, dit is het eerste nationale park van Thailand. Het park huisvest vele vogelsoorten, zoals de neushoornvogel, uilen en spechten. Er wonen ook olifanten, beren, makaken en gibbons. 
Hotel & Vervoer

Accommodatie:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. 
 
In het nationale park Khao Yai logeer je in een 'resort' middenin de natuur, aan de rand van het park. Het resort is in traditionale Thaise stijl aangekleed en heeft een heerlijke tuin met zwembad.
 

Vervoer:

Je wordt vanuit Bangkok of Ayutthaya door een auto met chauffeur naar Khao Yai NP gereden.  Vanuit het resort doe je join-in excursies per bus.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Wandelen en wildlife spotten in Khao Yai National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 168,- p.p.€ 168,- p.p.€ 168,- p.p.€ 168,- p.p.€ 168,- p.p.
Incl transfer naar Bangkokop aanvraag€ 269,- p.p.€ 231,- p.p.€ 211,- p.p.€ 200,- p.p.€ 196,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Bangkok (of Ayutthaya) - Khao Yai National Park
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 2
 • Join in excursies op dag 1 en 2 met gids

Exclusief:
 • Overige maaltijden, snacks en dranken
 • Fooien
 • Transfer op dag 3

Extensies
Thailand reizen - Thailand: Khao Yai NP - Heerlijk wandelen door de frisse, nog ongerepte ochtendnatuur met uitzicht op bizarre bergformatiesThailand reizen - Thailand: Khao Yai NP - Het park biedt onderdak aan vele diersoorten waaronder de grootste populatie olifanten (200) in ThailandThailand reizen - Thailand: Khao Yai NP - Met een beetje geluk, spot je een neushoornvogelThailand reizen - Thailand: Khao Yai NP - Via olifantenpaden loop je langs bergrivieren en onderweg kom je langs mooie watervallen waar je kunt zwemmen

Reacties van reizigers (1)

"Schitterende reis door een prachtig land"

Bangkok - Khao Yai national park - Khao Sok national park - Krabi (Railay)

Frank - 20-03-2019
Alles was top geregeld. De excursie die er voor mij uitsprong was het verblijf op het water in Khao Sok national park. De overige excursies vond ik erg leuk, maar dit zijn persoonlijke voorkeuren. De accommodaties waren sober maar goed. De kamers waren goed verzorgd en personeel w...
Verder lezen
Thailand reizen: Wandelen en wildlife spotten in Khao Yai National Park
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie