Thailand reizen: Wildlife rescue center & Hua Hin strand

Thailand reizen - Wildlife Friends Foundation of Thailand - Hua Hin strand

Op een paar uurtjes rijden van Bangkok ligt Hua Hin - een stad aan het strand, waar je prima kunt relaxen en winkelen. Ideaal als je niet wilt vliegen naar het zuiden en toch je reis wilt afsluiten of beginnen met je voeten in het zand. Onderweg naar Hua Hin breng je een dag een bezoek aan 'Wildlife Friends Foundation of Thailand' - een bijzonder fair project dat we steunen als Footprint Travel. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Meelopen bij Wildlife Friends Foundations of Thailand
  • Relaxen aan strand
Reisschema
Dag 1: Bangkok - Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 2: Hua Hin, vrije dag
Dag 3: Hua Hin, vrije dag
Dag 4: Hua Hin - Bangkok vliegveld
Dag tot dag

Dag 1: Bezoek Wildlife Center Friends of Thailand

Bezoek Wildlife Center Friends of Thailand
Je bezoek aan het Wildlife Center Friends of Thailand zul je niet snel vergeten. In Thailand (en elders op de wereld) is het tot voor kort heel gangbaar geweest om wilde dieren in te zetten puur voor het ‘vermaak’ van mensen. In Thailand gebeurde dat op grote schaal. Er zijn veel getemde dieren die niet meer van nut zijn voor de toeristische industrie sinds er meer aandacht is voor dierenwelzijn en de regels zijn aangescherpt. Deze en andere mishandelde en verwaarloosde dieren vangt WFFT met veel liefde en zorg op. Bij het WFFT kun je een dagje meelopen en kijken, maar ook voor een week, maand of meerdere maanden vrijwilligerswerk doen. Het is een goed georganiseerde opvang, opgezet en geleid door Edwin Wiek uit Nederland. Naast opvang en rehabilitatie wordt er door het WFFT aandacht besteed aan educatie, onderzoek en preventie in Thailand. Een bijzonder en zeer succesvol project dat we als Footprint Travel graag steunen (zie goede doelen).
 
Je vertrekt om 7 uur uit Bangkok, de tour bij het WFFT start om 10 uur. Tijdens je bezoek krijg je een gids voor de dag die je de ongeveer 400 dieren laat zien die er logeren, waaronder olifanten, makaken, beren, gibbons, otters en krokodillen. De dieren zijn hier absoluut geen attractie op zich. Alleen als het schema en de gemoedstoestand van een van de olifanten het toelaat, mag je hem/haar voeren en eventueel wassen met tuinslang en borstel. Sommige olifanten zijn zodanig geconditioneerd en gewend aan mensen dat het proces om ze weer mens-schuw te maken niet meer kan slagen. Slechts met deze olifanten is interactie toegestaan. Je luncht met de vrijwilligers mee en 's middags ga je per jeep de omliggende olifantenverblijven bekijken. WFFT koopt zoveel mogelijk grond in de buurt om een olifantenreservaat aan te leggen.

Dag 2: Relaxte stranddag bij Hua Hin

Relaxte stranddag bij Hua Hin
Vandaag hoef je even helemaal niets. Je hebt alles om er een relaxte dag van te maken: ligbedden, parasols, zwembad, strand en zee. Als je niet naar het centrum wilt voor het avondeten en je wilt in stijl dineren, raden we je het Let's Sea restaurant aan.

Dag 3: Vrije dag in Hua Hin

Vrije dag in Hua Hin
Ben je na een stranddag toe aan een semi-actieve activiteit? Je kunt op bezoek bij een wijnboerderij vlakbij Hua Hin voor een lunch en wijnproeverij. Ze noemen dit 'new latitude wines', omdat men niet eerder in deze regio van de wereld wijn produceerde op grote schaal. 

Dag 4: Vertrek Hua Hin

Vertrek Hua Hin
Na twee heerlijke dagen aan het strand waarbij je hebt kunnen nagenieten van je rondreis door Thailand is het zover: afscheid van dit prachtige land. Je wordt in principe direct vanaf je hotel in Hua Hin vervoerd naar het vliegveld voor je vlucht terug naar Nederland. 

Achtergrond

Wildlife Center Friends of Thailand

Vlakbij Hua Hin is het Wildlife Center Friends of Thailand gelegen. Het opvang- en rehabilitatiecentrum is enorm gegroeid sinds de start, er logeren momenteel zo'n 400 dieren. Er verblijven voornamelijk gibbons, makaken en olifanten, maar ook krokodillen, otters en andere wilde dieren die in nood verkeren zijn welkom. Het WFFT voert zelf reddingsacties uit en maakt niet altijd vrienden onder de lokale mensen die dieren uitbuiten of slecht verzorgen. Je krijgt een rondleiding van één van de zeer gepassioneerde medewerkers. 
 

Badplaats Hua Hin

Deze badplaats ligt iets ten zuiden van Bangkok en wordt ook wel het 'koninklijke strand' genoemd. De Koning van Thailand heeft er namelijk een paleis in de buurt. Het strand is ongeveer 8 kilometer lang met aan de rand veel hotels en bungalows. Je vindt er veel visrestaurants en er is een gezellige avondmarkt. Een prima plek om bij te komen van je rondreis door Thailand, lekker dichtbij Bangkok zodat je niet hoeft te vliegen. 
 
Hotel & Vervoer

Accommodatie:

Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes, soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten met een mooie tuin. Waar mogelijk boeken wij goede middenklasse hotels, maar in sommige plaatsen is de accommodatie wat eenvoudiger. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
In Hua Hin slaap je in een relaxed hotel met zwembad, gelegen aan het strand. Het hotel ligt in een rustig gedeelte op een paar kilometer van het centrum van Hua Hin. In de buurt van het hotel zijn een paar restaurants en winkeltjes.  
 

Vervoer:

Je wordt in Bangkok opgehaald door een auto met chauffeur, die je naar het Wildlife Center brengt en later afzet bij je hotel. Op de laatste dag van deze bouwsteen word je door auto met chauffeur naar het vliegveld van Bangkok gebracht.
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Thailand reizen: Wildlife rescue center & Hua Hin strand
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 330,- p.p.€ 288,- p.p.€ 268,- p.p.€ 258,- p.p.€ 258,- p.p.
Inclusief:
 
 • Join in-vervoer (auto of minivan met chauffeur) Bangkok - Hua Hin via Wildlife Center Friends of Thailand
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • 1 excursie Wildlife Center Friends of Thailand (hele dag, met lunch)
 • Vervoer (auto met chauffeur) Hua Hin - vliegveld Bangkok

Exclusief:
 
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden, donaties, en excursies

Opmerkingen:
Laagseizoen: mei t/m oktober 2019
Hoogseizoen: t/m april 2019 (meeprijs per persoon per nacht is 17 euro)

Extensie 1: Nachttrein naar Surat Thani
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
2e klasse€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.
1e klasse€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.
Inclusief:
 • Nachttrein Bangkok - Surat Thani (2e of 1e klasse, bed, airco)

Exclusief:
 • Transfers naar en van station
 • Dranken, snacks en maaltijden
 • Fooien

Extensie 2: Extra dag Hua Hin
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 93,- p.p.€ 47,- p.p.€ 44,- p.p.€ 47,- p.p.€ 45,- p.p.€ 47,- p.p.
Hoogseizoen€ 129,- p.p.€ 65,- p.p.€ 56,- p.p.€ 65,- p.p.€ 59,- p.p.€ 65,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Overige maaltijden, donaties, en excursies

Opmerkingen:
Laagseizoen: 18 mei t/m 31 oktober 2019
Hoogseizoen: januari t/m 17 mei 2019

Extensies

Extensie 1: Nachttrein naar Surat Thani


Reis efficiënt en pak de nachttrein richting Surat Thani. Vanaf hier kun je naar het  Khao Sok National Park om te genieten van ongerepte natuur en wildlife of bezoek een van de paradijselijke eilanden in het zuiden van Thailand. 

Dag : Vanuit Bangkok naar het Surat Thani in het zuiden

Vanuit Bangkok naar het Surat Thani in het zuiden
Kies voor deze extensie, als je na Bangkok naar de jungle van Khao Sok National Park wilt reizen. Ongerepte natuur, bootsafari in de vroege avond, wilde dieren spotten met je lokale gids en relaxen in het resort middenin de natuur. Het zuiden van Thailand biedt daarnaast de ideale afsluiting aan het strand: Krabi, Phuket, Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao zijn de bekendste bestemmingen. Je checkt 's ochtends uit bij het hotel, je bagage mag je bij de receptie stallen voor een dag. Je hebt nog de hele dag in Bangkok. 's Avonds word je bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Zorg zelf voor water en snacks, in de trein is het aanbod niet altijd even breed. Zorg voor een sjaal en een trui, soms gaat de airco hard aan in de trein. De bedden in de trein zijn aan weerszijden van het gangpad, je deelt dus een coupe met een flink aantal andere reizigers. De volgende ochtend kom je aan op het treinstation, kies voor de Khao Sok bouwsteen met transfer van station naar je hotel (zie 'Extensies' voor meer informatie en prijzen).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein naar Surat Thani:
Dag 1: Bangkok - Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 2: Hua Hin, vrije dag
Dag 3: Hua Hin, vrije dag
Dag 4: Hua Hin - Bangkok vliegveld

Extensie 1: Nachttrein naar Surat Thani
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
2e klasse€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.
1e klasse€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.


Extensie 2: Extra dag Hua Hin


Dag 4: Extra vrije dag Hua Hin

Extra vrije dag Hua Hin
Lekker lang genieten op het strand van Hua Hin.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Hua Hin:
Dag 1: Bangkok - Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 2: Hua Hin, vrije dag
Dag 3: Hua Hin, vrije dag
Dag 4: Hua Hin, vrije dag
Dag 5: Hua Hin - Bangkok vliegveld

Extensie 2: Extra dag Hua Hin
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 93,- p.p.€ 47,- p.p.€ 44,- p.p.€ 47,- p.p.€ 45,- p.p.€ 47,- p.p.
Hoogseizoen€ 129,- p.p.€ 65,- p.p.€ 56,- p.p.€ 65,- p.p.€ 59,- p.p.€ 65,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - olifanten in het Wildlife Rescue CenterThailand reizen - Thailand - bezoek het opvangcentrum voor wilde dieren bij Hua HinThailand reizen - Thailand - olifanten wassen bij het Wildlife Rescue Center bij Hua Hin, dolle pret voor iedereenThailand reizen - Thailand - olifanten natspuiten van heel dichtbijThailand reizen - Thailand - wandelen met olifanten door het Wildlife Rescue CenterThailand reizen - Thailand - olifanten worden goed verzorgd bij het Wildlife Rescue CenterThailand reizen - Thailand - beer in het opvangcentrum bij Hua HinThailand reizen - Thailand - wilde dieren worden gered en opgevangen in dit centrumThailand reizen - Thailand - wat een prachtige ogen heeft deze slow lorisThailand reizen - Thailand - wandel een dag mee met een vrijwilliger en bewonder de dierenThailand reizen - Thailand - witte gibbon in het Wildlife Rescue CenterThailand reizen - Thailand - close up van de ogen van deze aapThailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand reizen -

Reacties van reizigers (4)

"Weer een geweldige vakantie gehad met Footprint Travel!"

Bangkok - Hua Hin - Khao Sok National Park - Krabi Railay

Leon Verhorst - 23-11-2017
Weer een geweldige vakantie gehad met Footprint Travel! Alles was weer tot in de puntjes verzorgd. Erg leuke reis met veel variatie van de drukte in Bangkok tot de stranden in Railey en de jungle van Khao sok, veel in 2 weken maar onvergetelijk. Iedere excur...
Verder lezen
Thailand reizen: Wildlife rescue center & Hua Hin strand
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ontzettend leuke ervaring met gezin!"

Thailand reizen - Bangkok - Hua Hin - Khao Sok National Park - Koh Tao - Koh Samui

Rens Glorie - 09-05-2016
Onze reis naar Thailand was een ontzettend leuke ervaring om met het gezin mee te maken. De afwisseling van stad, kust, dieren, jungle en eilanden maakte deze reis zo bijzonder. De mensen, het eten en de geweldige cultuur maakten het af. De accomodat...
Verder lezen
Thailand reizen: Wildlife rescue center & Hua Hin strand
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk ontspannen rondreis Thailand"

Thailand reizen - Bangkok - River Kwai - Hua Hin - Khao Sok - Krabi

Evelien en Mathijs - 12-11-2015
Thailand is ons ideale vakantieland. Voor ons was dit niet de eerste keer Thailand en zeker niet de laatste! We willen nu alweer terug!    Hoogtepunten Thailand vakantie Waar we echt van onder de indruk waren, was het Wildlife...
Verder lezen
Thailand reizen: Wildlife rescue center & Hua Hin strand
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijk! Mooie, afwisselende reis met veel Go Local! excursies."

Thailand en Cambodja reizen - Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Phnom Penh - Siem Reap - Angkor Wat - Kampong Khleang - Hua Hin - Khao Sok national park - Koh Tao - Koh Samui

Wilma en Klaas - 05-08-2015
Onze rondreis door Thailand en Cambodja was zeer afwisselend. Vooral Cambodja vonden we heel erg gaaf; authentiek en bijzonder aardige gidsen en fijne hotels. Van grote steden Phnom Penh en Bangkok tot 'homestay' bij het Tonlé Sapmeer in Cambodja en wandelen...
Verder lezen
Thailand reizen: Wildlife rescue center & Hua Hin strand
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie