Rondreis Thailand: Droomreis Thailand

Thailand reizen - Bangkok- Ayutthaya - Sukhothai - Chiang Mai - Khao Sok National Park - Krabi - Railay

Deze droomreis Thailand brengt je naar de allermooiste hoogtepunten van Thailand. Hier vind je schitterende natuur, bergvolkeren, jungle, meren, paradijselijke stranden, interessante cultuur en imposante tempels. In Bangkok maak je kennis met het stadsleven. Kies je eigen excursie! Je reist via de historische steden vol tempels Ayutthaya en Sukhothai naar Chiang Mai in het noorden. Een bruisende stad vol gezellige markten en met vele excursie mogelijkheden. In het zuiden bezoek je uitgebreid Khao Sok National Park; hike door de ongerepte jungle, maak een bootsafari over het gigantische meer en slaap - als je durft - een nacht in een huisje op het water. Back to basics! De reis vervolgt zuidwaarts naar het schiereiland Railay bij Krabi voor een paar ultieme ontspannen dagen aan de paradijselijke stranden. Meer actie? Je kunt er fantastisch klimmen, abseilen, snorkelen en hiken, de natuur rond Railay is hiervoor ideaal.

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Bangkok: Koninklijk Paleis, Wat Pho, Khao San Road
  • Fietsen langs tempels Sukhothai
  • Chiang Mai - ontdek Noord-Thailand
  • Bootsafari en hiken in Khao Sok national park
  • Tropisch strand bij Krabi: Railay
Reisschema
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai, minibus met gids naar Ayutthaya, openbare bus naar Sukhothai (incl lunchbox)
Dag 5: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation, bus naar Lampang (niet incl)
Dag 6: Lampang - Chiang Mai, excursie paardenkar, tempels, minivan naar Chiang Mai
Dag 7: Chiang Mai, vrije dag
Dag 8: Chiang Mai, vrije dag
Dag 9: Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Khao Sok National Park, vlucht (exclusief) en transfer naar hotel. Night safari met gids (join in)
Dag 10: Khao Sok National Park, join in-excursie: bootsafari en wandeling met gids (incl lunch)
Dag 11: Khao Sok National Park, vrije dag
Dag 12: Khao Sok National Park - Krabi, minivan (prive vervoer), boot naar Railay beach
Dag 13: Krabi Railay Beach, vrije dag
Dag 14: Krabi, Railay Beach, vrije dag
Dag 15: Krabi - Bangkok (vliegveld) - naar huis, transfer naar vliegveld (boot en auto) (excl binnenlandse vlucht)
Dag 16: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Vandaag begint je Thailand vakantie

Vandaag begint je Thailand vakantie
Vandaag begint je Thailand vakantie. Je vliegt naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Fijn idee dat alles al is geregeld voor je!

Dag 2: Aankomst in bruisend Bangkok

Aankomst in bruisend Bangkok
Vandaag kom je aan in de hoofdstad van Thailand: Bangkok! Er staat een chauffeur op je te wachten, die je naar je relaxte hotel brengt, met een zwembad op het dak. Je rijdt via het kantoor van onze lokale reisagent voor een meet & greet. Daar ontvang je alle vouchers, informatie over je reis en Thailand in het algemeen. Het hotel ligt in een gezellig buurtje, niet ver van Khao San Road. Je loopt in een paar minuten naar de bruisende drukte van Khao San Road, de straten staan vol kraampjes met eten en snuisterijen. In de buurt van je hotel is het iets rustiger, hier vind je het meer authentieke Bangkok. Ook hier veel gezellige, kleine restaurantjes, en de locals eten er aan straatkraampjes. 
 
Kom je vroeg aan en heb je puf, dan kun je op eigen gelegenheid naar een aantal hoogtepunten van Bangkok lopen. Niet te missen is het Koninklijk Paleis. Je kijkt je ogen uit bij zoveel pracht en praal. Veel mozaïek en goud. Voor de Thai is de emerald Buddha in de tempel van het paleis het allerheiligste. Vanaf het Koninklijk Paleis loop je gemakkelijk naar Wat Pho, waar de 46 meter langereclining Buddha (liggende Buddha) is te zien. Let vooral op zijn mooie parelmoeren voetzolen! Wat betekent tempel in het Thai. Wat Pho is ook beroemd omdat er een massageschool huist. Je kunt je hier dus ook laten masseren.

Dag 3: Bangkok verkennen

Bangkok verkennen
Vandaag heb je alle vrijheid. Misschien wil je zelf Bangkok gaan ontdekken. Maar we hebben ook de leukste excursies voor je getest (naar keuze, dus niet inclusief). Onze Footprint-favorieten zijn de in Bangkok bekende fietstochten. Je fietst over markten, achterafsteegjes en net buiten Bangkok is het verbazingwekkend groen! Heb je zo'n fietstocht al eens gedaan, dan zou je ook kunnen kiezen voor de fietstocht Bangkok by Night. In een miljoenenstad als Bangkok fonkelen overal lichtjes. Je fietst langs Chinatown, bloemenmarkt en de mooi verlichte tempels Wat Pho en Wat Arun.  Wil je liever wat meer van de bezienswaardigheden van Bangkok zien, kies dan voor de 'Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour', waarbij je gebruik maakt van tuktuk en kanaalboten (longtailboot). Je wandelt over markten van een niet toeristisch gedeelte van Bangkok. 
 
Ben je al heel vaak in Bangkok geweest, dan zal je verrast worden met een excursie naar Koh Kret, net buiten Bangkok. Je gaat fietsen en met een bootje rond dit groene eiland. Lees meer over de activiteiten die je bij ons kunt boeken onder het tabje Excursies.

Dag 4: Historische steden Ayutthaya en Sukhothai bezoeken

Historische steden Ayutthaya en Sukhothai bezoeken
's Ochtends word je opgehaald door je gids waarmee je op pad gaat naar een aantal bijzondere historische plekken: je start met de oude hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Eerst bezoek je het zomerpaleis Bang Pa In (iets ten zuiden van Ayutthaya). Ayutthaya staat vol met oude tempels en paleizen, de namen duizelen je waarschijnlijk na deze dag. Het koningshuis trad op als tussenpersoon in de handel en verwierf zo enorme rijkdom. We laten je kennis maken met de mooiste en bekendste tempels, waaronder Wat Mahathat (het religieuze centrum). De tempels zien er verrassend verschillend uit; je ontdekt het verschil tussen Prangs en Chedi’s, ziet tempels ingepakt in oranje doeken, rijen met onthoofde boeddhabeelden, gouden boeddha’s en waarschijnlijk veel monniken in oranje gewaden. Tip: draag een pet en drink extra veel water. Je loopt aardig wat meters rond de tempels. Wij hebben onszelf op een ijsje getrakteerd na deze tempelmiddag. Aan het eind van de ochtend reis je per openbare bus naar Sukhothai, de gids zet je af bij het busstation en regelt het kaartje voor je. Je krijg een lunchpakketje mee voor in de bus. In Sukhothai logeer je in een knus hotel in de stad.Tijd voor een duik in het zwembad en te relaxen. 

Dag 5: Fietsen langs de tempels van Sukhothai en logeren in Lampang

Fietsen langs de tempels van Sukhothai en logeren in Lampang
Deze ochtend sta je het beste vroeg op zodat je op eigen gelegenheid in alle rust en relatieve koelte de eeuwenoude tempels in het Sukhothai Historisch Park kunt bezoeken. Bovendien heb je dan goed licht om foto’s te maken. Het hotel kan vervoer voor je regelen naar het Historisch Park en bij de ingang van het park huur je zelf een fiets en eventueel een gids. Met een gids zie je op een efficiënte manier de allermooiste tempels en beelden. Het indrukwekkende park staat vol chedi’s, de spiraalvormige tempels, en prachtige boeddhabeelden. Heel mooi vonden we de tempel met de grote pratende boeddha met de gouden hand. Tip: neem voldoende water mee, je fiets heeft een mandje om het in te vervoeren. Afhankelijk van je tempo en het aantal tempels dat je bezoekt ben je al snel 2 à 3 uur bezig.
 
Zorg dat je rond het middaguur terug bent bij je hotel zodat je nog even kunt lunchen (eigen gelegenheid), om 13.00 uur word je naar het busstation gebracht waar je zelf gemakkelijk de buskaartjes voor de bus van 13.40 uur naar Lampang koopt. Het hotel kan de buskaartjes namelijk niet tevoren voor je boeken. Deze bus komt om ongeveer 17.30 uur aan. Het hotel ligt in Lampang op loopafstand van het busstation (in het draaiboek dat je bij aankomst ontvangt staat het adres), mocht je toch graag vervoer willen als je het te zwaar vindt om je bagage te tillen of rollen, geef het aan bij je boeking of regel ter plekke een taxi of tuk tuk. Het is overigens ook mogelijk om het hele traject Ayutthaya - Sukhothai - Lampang per prive-vervoer (minivan) zonder gids af te leggen (tegen bijbetaling).  

Dag 6: Met de paardenkar langs tempels in Lampang

Met de paardenkar langs tempels in Lampang
Lampang is de enige stad in Thailand waar paard en wagen nog als openbaar vervoer worden gebruikt. Rond 09.00 uur word je door een paardenkar opgehaald voor een uitgebreide tocht langs een aantal prachtige tempels in deze oude, rustige stad. Een minivan staat bij het eindpunt van de tour (met je bagage) voor de transfer naar Chiang Mai.

Dag 7: Vrije dag in Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai
Vandaag staat er niets op het programma. Ultieme vrijheid voor jou en er is genoeg te doen hier. Het gezellige Chiang Mai heeft een overvloed aan massagesalons, winkeltjes en leuke eetcafés. Wil je voor het goede doel eten? Probeer dan vegetarisch restaurant Taste From Heaven (binnen de oude stadsmuren). De opbrengsten gaan naar het Elephant Nature Park.

Dag 8: Koken, fietsen of wandelen bij Chiang Mai

Koken, fietsen of wandelen bij Chiang Mai
Vandaag kun je kiezen uit veel excursies. We hebben een stadswandeling, fietstocht over het platteland, kookles op een biologische boerderij en een olifantenpark voor je getest. Er is dus voor ieder wat wils. Lastig kiezen? Boek een extra dag in Chiang Mai, lees er meer over onder ‘Excursies’ en ‘Prijzen’.
 
Na alle actie vandaag ben je wellicht toe aan een massage. Een bijzonder instituut is de massagesalon bij de vrouwengevangenis. De vrouwen worden er ter voorbereiding op hun terugkeer naar de samenleving opgeleid tot masseuses. Naast de vrouwengevangenis is ook een massagesalon waar de ex-gedetineerden werken. Reserveren wordt aanbevolen. 

Dag 9: Vliegen naar Surat Thani, logeer aan het Khao Sok National Park. Avondwandeling met gids door jungle.

Vliegen naar Surat Thani, logeer aan het Khao Sok National Park. Avondwandeling met gids door jungle.
Vandaag neem je afscheid van Noord Thailand en vlieg je van Chiang Mai naar Surat Thani in het zuiden (vlucht exclusief). Surat Thani ligt vlakbij het Khao Sok National Park waar je de komende dagen middenin de natuur zult doorbrengen. Het nationaal park wordt gevormd door regenwoud, prachtige meren en kalkstenen rotsformaties. Bewoond door wilde dieren en bijzondere planten en bloemen is het wat ons betreft een must see tijdens je Thailand reis. Vanmiddag kun je lekker bijkomen in je 'jungle resort'. Om half 8 's avonds, als het donker is, start de 'night safari'. Deze bijzondere wandeltocht onder leiding van een Engelssprekende gids duurt tot 22.00 uur. De dieren houden op dit tijdstip meestal een concert, je hoort sprinkhanen, krekels, kikkers en nog veel meer. Je gids zal de geluiden van de jungle voor je duiden. Zorg dat je voor de excursie gegeten hebt bij het resort of in de buurt (er zijn restaurants op loopafstand).
*Je kunt aan de avondexcursie deelnemen indien er een vroege vlucht naar Surat Thani gaat.
 

Dag 10: In de longtailboot over het Chieow Lan meer varen en wandelen door de jungle

In de longtailboot over het Chieow Lan meer varen en wandelen door de jungle
Vandaag staat er een excursie naar het Chieow Lan meer. Met de auto word je 's ochtends vroeg naar de pier gebracht, waar je op een traditionele longtailboot stapt. Het Chieow Lan Lake, ontstaan bij de bouw van de Rachapraba Dam, is omgeven door indrukwekkende eilanden met kalkstenen kliffen. Bij elke bocht doemen er nieuwe rotsformaties op aan de horizon. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het uitzicht. Wellicht spot je wel gibbons en neushoornvogels in de verte! Wij hadden ontzettend mazzel en zagen er dusky langurs (van die grijze apen met een brilletje en superlange staarten), makaken, neushoornvogel, een varaan, en een kameleon. Je gids kan uitgebreid vertellen over de flora en fauna.Tip: neem aan sjaal mee, op de boot kan het fris zijn. Tegen het eind van de middag kom je terug in je hotel. Het is de perfecte plek om te ontspannen met een boek op je veranda. Lunch is vandaag inbegrepen.

Dag 11: Zelf op ontdekking in de jungle

Zelf op ontdekking in de jungle
Je wordt mogelijk gewekt door dierengeluiden, maar verder valt op hoe stil het hier is. Vandaag een vrije dag. Je kunt van alles ondernemen in Khao Sok. Het is natuurlijk mogelijk om nog weer in de jungle te wandelen, maar de rivier af tuben in een autoband kan ook, of een Thaise kookles volgen om thuis nog in de sfeer van de vakantie te blijven met het heerlijke Thaise eten. Je kunt ter plekke beslissen wat je gaat doen en daar boeken.
 

Dag 12: Reisdag van Khao Sok National Park naar Krabi

Reisdag van Khao Sok National Park naar Krabi
Vandaag word je opgehaald en per auto naar de Krabi pier gebracht (ongeveer 2,5 uur rijden). Daar stap je op de boot naar Railay beach (een schiereiland), het mooiste strand van Krabi midden tussen het groen. De boottocht geeft een prachtig uitzicht op de kalkstenen rotsformaties die opdoemen voor de kust. Het resort bevindt zich op Railay 'oost', de andere stranden zijn 'west', Phra nang en Tonsai. 
Wil je naar een authentiek Thais eiland? Koh Lanta is een minder druk bezocht eiland met witte zandstranden, relaxte sfeer en een groen binnenland. Je reist een stukje verder (boot van Krabi naar Koh Lanta) en kunt terugvliegen naar Bangkok vanuit Trang. Vraag onze reisexperts om een voorstel op maat met Koh Lanta bij je aanvraag.

Dag 13: Vrije dag op het strand bij Krabi

Vrije dag op het strand bij Krabi
De komende dagen zullen jullie bij Railay beach verblijven. Vanuit deze plek kun je gaan varen (hotel organiseert cruises), snorkelen en duiken. Echt vervelend natuurlijk om zo ontspannen af te sluiten op het strand, maar iemand moet het doen. 

Dag 14: Relaxed strandleven, verken de onderwaterwereld of doe helemaal niets

Relaxed strandleven, verken de onderwaterwereld of doe helemaal niets
De tweede vrije dag op het strand. Wederom staat er niets op het programma! Bij het resort kun je aan het zwembad of het strand liggen. Bij Railay 'west'vind je het postkaart-mooie strand: het witte zand is omringd door palmbomen en erboven torent een hoge klif uit. Vanaf het strand loop je gemakkelijk de rustige zee in (het is niet direct diep) dus zeker een heel fijn strand als je met kinderen reist. Phra Nang beach is helemaal picture perfect, hier zie je waarschijnlijk rotsklimmers bezig om de enorme rotspartij te bedwingen. Dit strand is omgeven door mangroven. Installeer je aan het eind van dit strand voor een fraaie zonsondergang. 

Dag 15: Vertrek Krabi en Thailand

Vertrek Krabi en Thailand
Eerst weer even met de boot, vervolgens brengt een chauffeur je naar het vliegveld van Krabi. Uitgerust en waarschijnlijk vol van nieuwe indrukken en ervaringen verlaat je vandaag Krabi (binnenlandse vlucht naar Bangkok exclusief) en Thailand en besluit om heel snel terug te komen. Het was een onvergetelijke droomreis door Thailand.

Dag 16: Aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland
Aankomst in Amsterdam. Je Thailand vakantie zit er helaas op. Gelukkig heb je heel veel foto's en herinneringen om vaak terug te denken aan deze Thailand rondreis.

Achtergrond

Ultieme vrijheid in Bangkok

Bangkok is een bruisende stad, waar ontzettend veel te doen is. Je kunt kiezen welke optionele excursie(s) je wilt doen: ultieme vrijheid dus! Ga overdag fietsen door achterafsteegjes of ontdek per fiets Bangkok by Night. Bangkok is zo veel meer dan alleen een aankomstplaats. Mis niet de pracht en praal van het Koninklijk Paleis en de indrukwekkende liggende Buddha van Wat Pho!
 

Historische steden: Ayutthaya, Sukhothai en Lampang

Je Thailand rondreis is nét even specialer met een bezoek een de tempelsteden Ayutthaya en Sukhotai. Het Historisch Park van Sukhothai vol tempelruïnes vinden wij niet just another tempel complex. Het goed onderhouden groene park is ideaal om zelf doorheen te fietsen, er hangt een relaxte sfeer en de afstanden zijn prima te doen. Zowel Ayutthaya als Sukhothai waren eens de hoofdstad van Siam. In Lampang bezoek je een paar fraaie tempels en de binnenstad van Lampang per paardenkar. Zo zie je net even iets anders van Thailand dan de meeste bezoekers.​
 

Elephant Nature Park, fietsen of wandelen in Chiang Mai

Een reis door Noord Thailand brengt je vroeg of laat naar Chiang Mai. Geen straf, want deze levendige stad tussen de bergen heeft voor iedereen wat: (lokale) markten waar je goed souvenirs kunt vinden, tempels, fijne restaurants en massagesalons. Het is het vertrekpunt voor trekkings door de bergen, en je kunt er vele leuke dagexcursies doen.
 

Junglegeluiden in Khao Sok National Park

Je gaat op ontdekkingstocht door één van de mooiste nationale parken van Thailand: Khao Sok National Park. Met een lokale gids wandel je door de ongerepte jungle van het park en - als je durft - kun je logeren op het Chieow Lan meer, omgeven door indrukwekkende kalkstenen rotsformaties. Met een beetje geluk spot je wilde dieren vanaf je terras. We willen niet te veel verklappen over dit reisonderdeel, want het is iets dat je het beste onbevangen kunt ervaren. Voor ons was het een hoogtepunt van vele reizen die we hebben gemaakt door Indochina. 
 

Droomreis afsluiten op strand van Railay bij Krabi

De stranden op Railay schiereiland (ook Rai Leh genaamd) liggen verscholen achter torenhoge rotsformaties. Daardoor is het niet over land te bereiken vanaf Krabi, maar moet je met een bootje. De natuurlijke omgeving en de bootreis geven het strand een 'eind van de wereld' paradijs-gevoel. Het is er ondiep en de zee rustig, ook ideaal met kinderen. De met groen bedekte rotsen rond het heerlijke zachte zandstrand maken dit de ideale plek om tot rust te komen en je Thailand rondreis in stijl af te sluiten. En wil je snorkelen of duiken, er zijn dagtrips naar kleine eilandjes in de buurt en ook Koh Phi Phi kun je als dagtrip aandoen. 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat net buiten het centrum (bijvoorbeeld in Bangkok), soms ligt het hotel juist middenin het oude centrum (bijvoorbeeld in Chiang Mai). In Sukhothai ligt het hotel bij de stad, je bent met een tuk tuk binnen no time bij het Historisch Park van Sukhothai. Bij Khao Sok National Park slaap je in een relaxed hotel middenin de natuur, het zijn een soort boomhutten, in Thaise stijl ingericht. In Krabi verblijf je ten slotte op een prachtig schiereiland, Railay, omgeven door groene bergen. Het resort is eenvoudig, maar netjes verzorgd. Je loopt in een paar minuten naar het idyllische strand aan de westkant. 
 
We hebben gezorgd voor afwisselende accommodaties, waarbij je soms wat voorzieningen inlevert voor een authentieke en bijzondere ervaring. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer:
De transfers van en naar het vliegveld en de treinstations in Bangkok, Surat Thani en Krabi zijn privé met chauffeur (zij spreken niet altijd heel goed Engels). Je neemt de minivan en boot van Bangkok naar Ayutthaya. Vanuit Ayutthaya ga je per openbare bus naar Sukhothai en van daaruit per openbare bus naar Lampang, dat is gemakkelijk en wel zo voordelig. Je vliegt van Chiang Mai naar Surat Thani. Het vervoer van Khao Sok naar Krabi is privé met chauffeur, naar Railay beach neem je de longtailboot (hoewel Railay beach niet op een eiland ligt is het alleen per boot te bereiken).
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Thailand: Droomreis Thailand
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 1.142,- p.p.€ 1.036,- p.p.€ 981,- p.p.€ 950,- p.p.€ 950,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 1.156,- p.p.€ 1.050,- p.p.€ 995,- p.p.€ 964,- p.p.€ 964,- p.p.
Inclusief:
 • Privé-vervoer met chauffeur (tenzij anders aangegeven)
 • 13 overnachtingen in hotel/resort met ontbijt
 • Transfer vliegveld Bangkok - hotel
 • Meet & greet met lokale reisagent in Bangkok (dag van aankomst)
 • Transfer minivan naar Ayutthaya
 • ​Bus naar Sukhothai (openbare bus)
 • Paardenkar door Lampang
 • Transfer naar vliegveld Chiang Mai
 • Transfer vliegveld Surat Thani naar hotel
 • 2 dagen transport bij Khao Sok NP
 • ​1x lunch bij Khao Sok NP (Chieow Lan meer)
 • Join in excursie Chieow Lan meer met Engelssprekende gids, hike met lokale gids
 • Transfer en jungle hike met lokale gids bij Khao Sok NP (exclusief entree NP) 
 • Dagtocht Khao Sok NP - Krabi (Railay), auto met chauffeur, boot
 • Transfer Railay beach - vliegveld (boot en auto)
 • Alle kosten met betrekking tot aangegeven transport (parkeergeld, tolgeld etc)
 • Uitgebreide Engelstalige reisinformatie
 • Ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger (in het Engels)

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Bus naar Lampang
 • Binnenlandse vlucht Chiang Mai - Surat Thani
  Binnenlandse vlucht Krabi - Bangkok
 • Entreegeld Khao Sok National Park (voor de jungle hike)
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Optionele excursies in Bangkok en Chiang Mai, zie 'Excursies' en 'Prijzen' tab voor meer informatie

Opmerkingen:
Laagseizoen: 22 april t/m 15 oktober 2019
Hoogseizoen: t/m 21 april 2019
 • Extra toeslagen gelden tussen 5 december en 12 januari.
 • Tijdens Loy Krathong (10-14 november) geldt een extra toeslag voor het hotel in Sukhothai​​.
 • Bij 3 en 5 personen gaat de prijs uit van een extra bed (stretcher) op de kamer. Voor een eigen kamer geldt een toeslag. ​​
 • Op 31 december is er bij het hotel bij Krabi (Railay beach) en Chiang Mai een feestelijk diner (verplicht) tegen betaling.​​​
 • Tijdens Songkran (13 - 15 april 2018) en nieuwjaar geldt een toeslag voor het hotel in Chiang Mai.​
 • Tussen 30 december en 2  januari geldt een minimumverblijf van 2 nachten bij het hotel in Chiang Mai.

Extensie 1: Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting op het meer met ontbijt, lunch en diner
 • Transfer naar het meer en longtailboot
 • Wandeling en night safari met Engels sprekende gids (join in-excursie)
 

Opmerkingen:
Overnachting op het meer is in eenvoudig ingerichte bamboe hutjes die drijven op het water. Er is overdag elektrische verlichting tot ongeveer 23:00 uur. De kamer heeft een matras (opgemaakt) met klamboe. Toilet en douchefaciliteiten zijn buiten, paar meter lopen vanuit je kamer, ofwel die deel je met andere gasten. 
 

Extensie 2: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 194,- p.p.€ 167,- p.p.€ 160,- p.p.€ 158,- p.p.€ 160,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 203,- p.p.€ 173,- p.p.€ 168,- p.p.€ 165,- p.p.€ 168,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt 'homestay' Karen-dorp (communal house)
 • Overnachting in Chiang Mai met ontbijt
 • Vervoer per song teaw naar startpunt
 • Engelssprekende lokale gids
 • Lunch op beide dagen
 • Avondmaaltijd
 • Rafttocht bamboevlot over rivier

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Fooien, donaties

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 maart t/m 30 oktober 2019
Hoogseizoen: t/m 28 februari 2019

Extensie 3: River Kwai en Kanchanaburi eindigend in Ayutthaya (Droomreis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 299,- p.p.€ 282,- p.p.€ 276,- p.p.€ 271,- p.p.€ 269,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen inclusief ontbijt River Kwai
 • 1 overnachting inclusief ontbijt Ayutthaya
 • 2 avondmaaltijden bij je logeerplek op de River Kwai
 • 3 daagse join in-excursie naar Kanchanaburi per minivan
 • Entree Oorlogsmuseum 
 • Entree Hellfire Memorial Pass
 • Transfer per longtailboot naar logeerplek op de River Kwai
 • Longtail boottocht naar Pakseng
 • Treinrit over Birma-spoorlijn 
 • Transfer per minivan naar Ayutthaya (hotel)

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden, donaties en fooien

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende lokale gids, lokale lunch, longtailboot, rivierboot, tuktuk, entreegeld Jim Thompson House 
Exclusief: fooien, drankjes en snacks, transfer terug

Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
Inclusief: stadsfiets of mountainbike (je kiest een fiets bij het startpunt), koffie/thee bij startpunt. Onderweg: snacks, water, fruit, gids en 2x transfer met de longtailboot.
 
Exclusief: transfers naar en van startpunt fietstocht, overige maaltijden en drankjes, fooien.

Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, stevige stadsfiets met mandje of mountainbike (je kiest zelf), water, rivierboot, snack.
Exclusief: overige snacks en drankjes, fooien.

Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.
Inclusief: vervoer per minivan, Engels sprekende gids, lunch. Entree voor genoemde tempels. 
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken en fooien. 

Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
Inclusief gids, bamboe fiets, drankje, snack

Excursie 6: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.

Inclusief: transfer van en naar je hotel, Engelssprekende kookjuf, receptenboek, zeer uitgebreide lunch (zelfgemaakt).

 

Excursie 7: Indrukwekkend bezoek Elephant Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.
Inclusief: vervoer vanaf hotel heen en weer, Engelssprekende gids, lunch.
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken, en fooien.

Excursie 8: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief: lokale lunch, water, fietshelm, fietshuur
Exclusief: overige snacks en dranken
Extensies

Extensie 1: Extra dag bij Railay (Krabi)


Wil je extra lang genieten op het strand en je vakantie Thailand ultiem ontspannen afsluiten? Boek een dag bij op Railay beach bij Krabi 

Dag 15: Extra dag Railay Beach

Extra dag Railay Beach
Wil je extra lang genieten op het strand? Boek een dag bij op Railay Beach bij Krabi. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag bij Railay (Krabi):
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai, minibus met gids naar Ayutthaya, openbare bus naar Sukhothai (incl lunchbox)
Dag 5: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation, bus naar Lampang (niet incl)
Dag 6: Lampang - Chiang Mai, excursie paardenkar, tempels, minivan naar Chiang Mai
Dag 7: Chiang Mai, vrije dag
Dag 8: Chiang Mai, vrije dag
Dag 9: Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Khao Sok National Park, vlucht (exclusief) en transfer naar hotel. Night safari met gids (join in)
Dag 10: Khao Sok National Park, join in-excursie: bootsafari en wandeling met gids (incl lunch)
Dag 11: Khao Sok National Park, vrije dag
Dag 12: Khao Sok National Park - Krabi, minivan (prive vervoer), boot naar Railay beach
Dag 13: Krabi Railay Beach, vrije dag
Dag 14: Krabi, Railay Beach, vrije dag
Dag 15: Krabi - Railay beach, vrije dag
Dag 16: Krabi - Bangkok (vliegveld) - naar huis, transfer naar vliegveld (boot en auto) (excl binnenlandse vlucht)
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra dag bij Railay (Krabi)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 96,- p.p.€ 48,- p.p.€ 71,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Bangkok


Als je de tijd hebt, raden we je zeker aan om een extra dag door te brengen in Bangkok. Fietsend (overdag of in de avond) krijg je een heel andere kant te zien. Met het vallen van de avond begint Bangkok te stralen, de tempels worden prachtig verlicht en in Chinatown zorgen de uithangborden voor een kleurenspektakel.

Dag 4: Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!

Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!
Kun je niet genoeg van Bangkok krijgen? Wil je meer excursies doen? Of wil je je Thailand vakantie lekker rustig aan beginnen? Dan kun je met deze extra dag in Bangkok naar hartenlust variëren. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bangkok:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok, vrije dag
Dag 5: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai, minibus met gids naar Ayutthaya, openbare bus naar Sukhothai (incl lunchbox)
Dag 6: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation, bus naar Lampang (niet incl)
Dag 7: Lampang - Chiang Mai, excursie paardenkar, tempels, minivan naar Chiang Mai
Dag 8: Chiang Mai, vrije dag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Khao Sok National Park, vlucht (exclusief) en transfer naar hotel. Night safari met gids (join in)
Dag 11: Khao Sok National Park, join in-excursie: bootsafari en wandeling met gids (incl lunch)
Dag 12: Khao Sok National Park, vrije dag
Dag 13: Khao Sok National Park - Krabi, minivan (prive vervoer), boot naar Railay beach
Dag 14: Krabi Railay Beach, vrije dag
Dag 15: Krabi, Railay Beach, vrije dag
Dag 16: Krabi - Bangkok (vliegveld) - naar huis, transfer naar vliegveld (boot en auto) (excl binnenlandse vlucht)
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra dag in Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 100,- p.p.€ 50,- p.p.€ 46,- p.p.€ 50,- p.p.€ 48,- p.p.€ 50,- p.p.


Extensie 3: Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park


Wil je eens echt iets anders? Kies dan voor een overnachting in een drijvend huisje op het meer! Een zeer eenvoudige maar idyllische en prachtige slaapplek waardoor je bezoek aan het nationaal park nog specialer wordt. 

Dag 10: Extra dag Khao Sok National Park en overnachten op het Chieow Lan meer

Extra dag Khao Sok National Park en overnachten op het Chieow Lan meer
Vroeg in de morgen na het ontbijt ga je het Chieow Lan meer op per longtailboot, geniet van het uitzicht vanaf de boot. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het uitzicht. Tip: neem aan sjaal mee, op de boot kan het fris zijn. Je krijgt een Thaise lunch bij je slaapplek: een bamboehuisje op het water. ‘s Middags kun je lekker zwemmen, een boek lezen in de hangmat of op ontdekkingstocht in de nabij gelegen jungle met je gids. Wees stil, dan heb je kans om gibbons te zien. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is geschikt voor jong en oud. Ook kun je op een bamboeraft (een soort bootje) naar een grot varen. Logeren in de eenvoudige bungalows, die op het water drijven, is een avontuur op zich. De huisjes zijn door houten vlonders met elkaar verbonden, wc en douche bevinden zich op het vasteland en deel je met de andere gasten. In de avond doe je nog een korte night safari (wandeling) met de gids, dan komt de jungle pas echt tot leven. De wandelingen doe je in groepsverband (join in) met een internationaal reisgezelschap. Vandaag zijn wederom lunch en diner inbegrepen.
 
 

Dag 11: Wakker worden op het meer en wilde dieren spotten tijdens de bootsafari

Wakker worden op het meer en wilde dieren spotten tijdens de bootsafari
Vandaag word je wakker op het meer. 's Ochtends is de beste tijd om wilde dieren te spotten, dus doe je in alle vroegte een bootsafari met gids. Hou je ogen en oren goed open en vergeet je camera niet. Daarna maak je een korte wandeling naar een spectaculair uitzichtpunt. Na de Thaise lunch bij de rafthuisjes vaar je terug naar de pier voor je transfer naar je accommodatie, hetzelfde hotel waar je ook gisteren verbleef. Lunch is vandaag inbegrepen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai, minibus met gids naar Ayutthaya, openbare bus naar Sukhothai (incl lunchbox)
Dag 5: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation, bus naar Lampang (niet incl)
Dag 6: Lampang - Chiang Mai, excursie paardenkar, tempels, minivan naar Chiang Mai
Dag 7: Chiang Mai, vrije dag
Dag 8: Chiang Mai, vrije dag
Dag 9: Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Khao Sok National Park, vlucht (exclusief) en transfer naar hotel. Night safari met gids (join in)
Dag 10: Khao Sok NP - Chieow Lan meer, longtailboottocht, wandeling en night safari (join in, incl lunch en diner)
Dag 11: Chieow Lan meer - Khao Sok National Park, bootsafari, wandeling, transfer (join in, incl lunch)
Dag 12: Khao Sok National Park, vrije dag
Dag 13: Khao Sok National Park - Krabi, minivan (prive vervoer), boot naar Railay beach
Dag 14: Krabi Railay Beach, vrije dag
Dag 15: Krabi, Railay Beach, vrije dag
Dag 16: Krabi - Bangkok (vliegveld) - naar huis, transfer naar vliegveld (boot en auto) (excl binnenlandse vlucht)
Dag 17: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Overnachten op het Chieow Lan meer bij Khao Sok National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.€ 48,- p.p.


Extensie 4: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai


Deze tweedaagse trekking in de buurt van Chiang Mai is geschikt voor jong en oud. Je loopt door de beboste bergen, langs Karen-dorpen, boerderijen en rijstvelden. Je gids vertelt onderweg over de lokale bevolking, de planten en gewassen. Bij de waterval kun je op adem komen en afkoelen. Je logeert in een traditioneel huis en krijgt een inkijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking.
 

Dag 8: Hiken door de bergen

Hiken door de bergen
‘s Ochtends vertrek je rond 8 uur. Het is ongeveer een uur rijden tot de eerste stop: een lokale markt waar je boodschappen doet voor het avondeten. Een stukje verderop stop je voor lunch.
 
Na ongeveer een half uur rijden kom je bij de start van de trekking. De groenten en fruit worden aan een brommer meegegeven zodat die eerder het Karen dorp bereiken. De hike is afwisselend; door dorpjes, bossen en langs rijstvelden. Kijk af en toe achterom om te genieten van het uitzicht. Je ziet soms oranje stukken stof aan de bomen zitten, deze zijn door de monniken aan de bomen gemaakt om te voorkomen dat mensen ze kappen. Even bijtanken bij de waterval. De lokale Karen dames verkopen er water, fris en chips. Ze zijn vaak prachtig (traditioneel) gekleed; in felle kleuren en met een handdoek op hun hoofd. In hun oren zware zilveren oorbellen die de oorlellen hebben uitrekken. Je gids kan je van alles vertellen over de minorities die hier leven.

De homestay (communal house) in het Karen dorp bereik je eind van de middag. Je hebt je eigen slaapkamer met een matras (in principe op de vloer) en klamboe. De voorzieningen zijn basic, het is immers een homestay. Douche en toilet bevinden zich meestal in een apart huisje in de tuin, er is stromend koud water en een westers toilet. De gids kookt samen met de gastheer of -vrouw. Je bent meer dan welkom mee te helpen bij de bereiding van het eten! De homestay vonden wij één van de hoogtepunten van onze Thailand reis; je ervaart voor een dagje de manier van leven in een klein dorpje in de bergen - met alle uitdagingen die daarbij horen. 

Dag 9: Ontwaak in Karen dorp

Ontwaak in Karen dorp
Ontwaak met de geluiden van het platteland na een diepe slaap. De gastvrouw en gids zetten een ontbijt met rijst en fruit voor je klaar. Na een rondje door het Karen dorp waar je hebt geslapen, trek je verder. De afdaling naar de Mae Sapok waterval is uitdagend, maar daar kun je uitrusten, lunchen en een verfrissende duik nemen. Ter afsluiting en ontspanning ga je per bamboeraft de rivier af.
 
Van oudsher werden hier olifantenritten aangeboden. Daar doen wij als Footprint Travel niet aan mee, dit soort activiteiten is niet duurzaam; het draagt niet bij aan het behoud van de olifant. Bovendien is het fysiek belastend voor olifanten om dag in dag uit mensen rond te rijden. Uiteraard willen we niet dat olifanten mishandeld worden (dat gebeurt bij hun training, de zogenaamde domesticering) zodat je er een rit op kunt maken of de olifant kan wassen. Het zijn zulke prachtige dieren! Wil je ze van dichtbij zien en meer over ze te weten komen? Kies dan voor een excursie naar het Elephant Nature Park. Dit park is door de WAP gescreend en goed bevonden volgens hun strenge maatstaven. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - Ayutthaya - Sukhothai, minibus met gids naar Ayutthaya, openbare bus naar Sukhothai (incl lunchbox)
Dag 5: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation, bus naar Lampang (niet incl)
Dag 6: Lampang - Chiang Mai, excursie paardenkar, tempels, minivan naar Chiang Mai
Dag 7: Chiang Mai, vrije dag
Dag 8: Chiang Mai - Karen dorp, transfer, privé-trekking met gids (lunch en diner)
Dag 9: Karen dorp - Chiang Mai, privé-trekking en transfer (met lunch)
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Khao Sok National Park, vlucht (exclusief) en transfer naar hotel. Night safari met gids (join in)
Dag 12: Khao Sok National Park, join in-excursie: bootsafari en wandeling met gids (incl lunch)
Dag 13: Khao Sok National Park, vrije dag
Dag 14: Khao Sok National Park - Krabi, minivan (prive vervoer), boot naar Railay beach
Dag 15: Krabi Railay Beach, vrije dag
Dag 16: Krabi, Railay Beach, vrije dag
Dag 17: Krabi - Bangkok (vliegveld) - naar huis, transfer naar vliegveld (boot en auto) (excl binnenlandse vlucht)
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 194,- p.p.€ 167,- p.p.€ 160,- p.p.€ 158,- p.p.€ 160,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 203,- p.p.€ 173,- p.p.€ 168,- p.p.€ 165,- p.p.€ 168,- p.p.


Extensie 5: River Kwai en Kanchanaburi eindigend in Ayutthaya (Droomreis)


Bezoek de beroemde "bridge over the river Kwai" in deze join-in excursie. Ook bezoek je het Kanchanburi het Thailand-Birma Spoorlijncentrum, het Ereveld en de Hellfire Memorial Pass. Na de overnachting op het water, kun je de tweede dag naar eigen inzicht invullen. Je reist naar Ayutthaya door waar je in een boetiekhotel aan de rivier overnacht.

Dag 4: Bezoek Historisch Kanchanaburi en vaar over de River Kwai

‘s Ochtends vertrek je rond 8 uur met een minivan naar Kanchanaburi. Het is een join in-excursie, dat betekent dat je de komende 3 dagen met een internationaal gezelschap samen reist. Je bezoekt in Kanchanburi het Thailand-Birma Spoorlijncentrum en het Ereveld. Hier liggen bijna 7000 krijgsgevangenen (POW’s) begraven die zijn gestorven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Het museum geeft een goed beeld middels video’s, foto’s en voorwerpen van de omstandigheden waaronder krijgsgevangenen en dwangarbeiders aan de spoorlijn moesten werken. Daarna bezoek je de beroemde Brug over de River Kwai. Na een lokale lunch rij je verder en stap je op een bootje voor een tocht over de Kwai Noi Rivier die je bij je slaapplek brengt. Je slaapt vanavond in een huisje dat drijft op de rivier. We hebben ontzettend plezier gehad door vanaf ons terras zo de rivier in te springen om er een stukje verder weer uit te klimmen. Doe een zwemvest aan, zodat je relaxed blijft drijven!
 
In de namiddag staat een bezoek aan de Hellfire Memorial Pass op het programma. We waren onder de indruk van de verhalen van de overlevenden, die op video worden getoond. ‘s Avonds wordt er heerlijk voor je gekookt (het eten staat om 19 uur op tafel!) en ten slotte kun je naar een Mon dansvoorstelling kijken. Een zinderende ervaring mogen we wel zeggen.
 

Dag 5: Vrije dag aan de River Kwai

Vandaag heb je een vrije dag, maar je hoeft je absoluut niet te vervelen. Plons nog een keer in de rivier, huur een kano, ga bambooraften, fietsen in de buurt, of de Lava grot, de Erawan waterval of kleine waterval in de buurt bezoeken. Bij het hotel is informatie over al deze activiteiten verkrijgbaar. 
*In het nabijgelegen Mon-dorp zijn nog enkele gedomesticeerde olifanten te vinden waarop gereden kan worden. We verzoeken je dringend om hier geen gebruik van te maken. Wij geloven dat wilde dieren in het wild thuis horen en hoe minder toeristen gebruik maken van dieren als attractie, hoe minder dierenleed er plaats vindt.
 

Dag 6: Longtailboot en treinrit over dodenspoorlijn.

Een vrije ochtend, je kunt lekker uitslapen. Aan het eind van de ochtend is het tijd te vertrekken. Je maakt een boottochtje naar Pakseng en maakt een rit per trein over de Birma-spoorlijn, zo’n 30 á 40 minuten. Het is nog zo’n 2-3 uur rijden naar Ayutthaya, afhankelijk van de drukte op de weg. Hier logeer je in een fijn boetiekhotel aan de rivier met een zwembad. 

Dag 7: Historische steden Ayutthaya en Sukhothai bezoeken

's Ochtends word je opgehaald door je gids waarmee je op pad gaat naar een aantal bijzondere historische plekken: je start met de oude hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Eerst bezoek je het zomerpaleis Bang Pa In (iets ten zuiden van Ayutthaya). Ayutthaya staat vol met oude tempels en paleizen, de namen duizelen je waarschijnlijk na deze dag. Het koningshuis trad op als tussenpersoon in de handel en verwierf zo enorme rijkdom. We laten je kennis maken met de mooiste en bekendste tempels, waaronder Wat Mahathat (het religieuze centrum). De tempels zien er verrassend verschillend uit; je ontdekt het verschil tussen Prangs en Chedi’s, ziet tempels ingepakt in oranje doeken, rijen met onthoofde boeddhabeelden, gouden boeddha’s en waarschijnlijk veel monniken in oranje gewaden. Tip: draag een pet en drink extra veel water. Je loopt aardig wat meters rond de tempels. Wij hebben onszelf op een ijsje getrakteerd na deze tempelmiddag. Aan het eind van de ochtend reis je per openbare bus naar Sukhothai, de gids zet je af bij het busstation en regelt het kaartje voor je. Je krijg een lunchpakketje mee voor in de bus. In Sukhothai logeer je in een knus hotel in de stad.Tijd voor een duik in het zwembad en te relaxen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie River Kwai en Kanchanaburi eindigend in Ayutthaya (Droomreis):
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join In-excursie)
Dag 5: River Kwai, vrije dag
Dag 6: River Kwai - Ayutthaya, join in-excursie (treinrit) en transfer
Dag 7: Ayutthaya - Sukhothai, vervoer en gids in Ayutthaya, openbare bus naar Sukhothai (incl lunchbox)
Dag 8: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation, bus naar Lampang (niet incl)
Dag 9: Lampang - Chiang Mai, excursie paardenkar, tempels, minivan naar Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai, vrije dag
Dag 12: Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Khao Sok National Park, vlucht (exclusief) en transfer naar hotel. Night safari met gids (join in)
Dag 13: Khao Sok National Park, join in-excursie: bootsafari en wandeling met gids (incl lunch)
Dag 14: Khao Sok National Park, vrije dag
Dag 15: Khao Sok National Park - Krabi, minivan (prive vervoer), boot naar Railay beach
Dag 16: Krabi Railay Beach, vrije dag
Dag 17: Krabi, Railay Beach, vrije dag
Dag 18: Krabi - Bangkok (vliegveld) - naar huis, transfer naar vliegveld (boot en auto) (excl binnenlandse vlucht)
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: River Kwai en Kanchanaburi eindigend in Ayutthaya (Droomreis)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 299,- p.p.€ 282,- p.p.€ 276,- p.p.€ 271,- p.p.€ 269,- p.p.
Excursies

Bangkok

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)

Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
Vandaag staan er twee bijzondere highlights, een stuk modern én een stuk traditioneel Bangkok rond Klong Saen Saeb kanaal op het programma. Je gids haalt je rond 8 uur op bij je hotel. Lopend of per tuk tuk ga je naar de Chao Praya rivier waar je met de Thai samen op een lokale express boat stapt in zuidelijke richting. Je neemt de Skytrain en stapt uit bij Siam Square. Je wandelt door het nieuwe hippe deel van Bangkok naar Jim Thompson’s House. Je kunt hier een rondleiding krijgen, maar nog leuker is het om verder te lopen naar Klong Saen Saeb, één van Bangkoks oudste kanalen. Hier vind je een zijdeweverij verstopt tussen de huizen. Je springt (letterlijk) op een kanaalboot naar The Golden Mount. Na een korte pauze of, als je al trek hebt, na de lunch (lokale lunch inclusief), klim je omhoog om de tempel en het uitzicht te bewonderen. Daarna maak je kennis met de ambachtelijke manier van monnikschalen maken in ‘Monk’s Village’. De excursie eindigt daar, je kunt zelf nog verder de stad in of regel een taxi of tuktuk terug naar je hotel. 
 
Dit is een privé-excursie. Dat betekent dat je met je eigen reisgezelschap bent. 
Duur: halve dag (8-13 uur)
 
 

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)

Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
We zijn nu eenmaal een fietsend volk, niets leukers vinden wij dan ook op reis op de fiets te stappen om op verkenningstocht te gaan. Met deze fietstour ga je door kleine straatjes en steegjes en langs lokale markten. De fietsen gaan gewoon mee de boot op. Je vaart het centrum uit en fietst verder door het groene hart van Bangkok. Van de gebaande paden af, het lokale leven in!
 
Het is een join in-excursie. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
 
Duur: 3 uur fietsen. 's Ochtends (vertrek 8.00, terug om ongeveer 12.00 uur) of 's middags (vertrek 13.00, terug rond 17.00 uur)
 
 
 

Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)

Biketour: Bangkok by night (Co)
Heb je Bangkok al eens bezocht? Bekijk de stad eens in een heel ander licht met deze Bangkok by Night fietstour. Met het vallen van de avond wordt het iets koeler en rustiger in de stad. De lichten in Chinatown gaan aan en de felle uithangborden zorgen voor een stedelijk kleurenspektakel. Je fietst over de bloemenveiling, dwars door de Chinese wijk en stapt met de fiets op een bootje om de Chao Phraya-rivier over te steken. Al fietsend zie je in korte tijd zoveel meer dan lopend en kom je op bijzondere plekken buiten het centrum. Wij vonden het na meerdere bezoeken aan Bangkok de ideale manier om de stad eens by night te ontdekken.
 
Het is een join in tour. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
Duur: 3 uur. Start om 18 uur.

Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya

Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
Vandaag ga je met gids naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam (Thailand), sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je reist via het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen, verder kun je heerlijk ronddwalen door de versierde tuinen rond de gebouwen.​ Na de Thaise lunch ga je met de boot van Bang Pa In naar Ayutthaya. Ayutthaya's centrum heeft wat weg van een fort doordat het een eiland is. De stad heeft altijd een bijzondere relatie gehad met het water; handig voor transport en de jaarlijkse overstroming van de velden rond de stad zorgden voor vruchtbare grond, goed voor de gewassen. Je bezoekt de mooiste en bekendste tempels: Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Phanan Choeng (met een enorme zittende boeddha). En nog een aantal andere bijzondere historische plekken. 
 
Je wordt rond 9 uur opgehaald bij je hotel in Bangkok en bent rond 16.30 uur terug. 
Prive-excursie met gids. Met lunch.
 
Tip: koop in Aytthaya bij één van de tempels voor 140 baht het boekje 'Ayutthaya, Guide to art & architecture' als je nog meer wilt weten over de stad en alle tempels. Het zijn korte teksten met foto's en duidelijke tekeningen, zodat je meer beeld krijgt bij de symboliek en betekenis van de tempels, beeldhouwwerken en muurschilderingen. 

Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok

Met de bamboefiets door Bangkok
Spring op een bamboefiets in Bangkok en verken het groene oostelijke gedeelte van de stad genaamd 'Bang Krachao'. Startpunt is Wat Bang Na Nok tempel waar je je gids voor deze tour ontmoet. Samen stap je op een lokale longtailboot en steek je de Chao Phraya rivier over. Bij het uitzoeken van je bamboefiets krijg je een lokale Thaise frisdrank gemaakt van bloemen. Vervolgens stap je op de fiets, de tocht gaat over smalle wegen dwars door het groen. Je maakt een aantal stops, zoals bij een paddestoelenkwekerij en het park in Phra Pradaeng. Lastig voorstellen dat je zo dichtbij wereldstad Bangkok bent! 
 
Halve dag, join in. Start om 08:30 uur tot en met 13:30 uur.
Transfer van hotel in Bangkok naar startpunt fietstour is niet inbegrepen (gemakkelijk en voordelig zelf te regelen).

Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.Chiang Mai

Excursie 6: Kookcursus op een organic farm

Kookcursus op een organic farm
Wil je authentiek Thais leren koken? Je leert het stap voor stap tijdens deze kookcursus op een biologische boerderij, buiten de stad. Eerst bezoek je de markt en daarna de tuin van de boerderij. Je gaat zelf aan de slag en maakt een soep, twee hoofdgerechten, een bijgerecht en een desert. Maar door hun slimme systeem zie je ook hoe je kunt variëren, zodat je uiteindelijk naar huis gaat met een receptenboek voor niet 5, maar wel 15 gerechten! Dat het heerlijke Thaise eten zo eenvoudig te maken is. Thuis kun je vrienden en familie versteld laten staan met je nieuw verworven kookkunsten!
 
Het is een join in-excursie, maximaal 10 personen (internationaal) per groep, voertaal Engels. Je wordt opgehaald bij het hotel en in de middag terug gebracht. 
Duur: 8:30-circa 15:30
 

Excursie 6: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.Excursie 7: Indrukwekkend bezoek Elephant Park

Indrukwekkend bezoek Elephant Park
Als je altijd al een olifant van dichtbij wilde zien is dit je kans. Het Elephant Nature Park is een uitstekende organisatie die met veel respect en zorg met gedomesticeerde olifanten omgaat. Het is geen toeristische attractie, de olifanten doen geen trucjes en je gaat niet op ze rijden.
 
Je wordt om 8 uur opgehaald door chauffeur en een gids, die gids blijft de hele dag bij je. Deze excursie doe je verder met een internationaal reisgezelschap van maximaal 10. Onderweg in de auto krijg je een informatiefilm te zien. Eenmaal daar mag je de olifanten voeren, er is tijd om wat te relaxen en rond te kijken. Je krijgt een heerlijk lunchbuffet. Je mag echt dichtbij komen, maar niet op ze rijden of ze wassen. Dat is tegen de principes van het Elephant Nature Park en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Je krijgt veel informatie van de gids hierover. Wij waren er erg van onder de indruk. Als je hoort hoe veel bedrijfjes omgaan met de olifanten, hoe ze 'gebroken' worden om zich te laten berijden, hoe ze altijd gebruikt zijn voor bosbouw, dan wil je eigenlijk ook niet meer op de rug van een olifant. Het is geen volgestopt programma, immers het welzijn van de olifanten staat voorop, dus je kijkt wat olifanten de hele dag doen in plaats van dat de activiteiten worden gedaan wanneer het toeristen uitkomt. (Kom je met kinderen, neem gerust een boekje mee voor ze.) Als dierenliefhebber is deze informatieve dag van Elephant Nature Park een goed en verantwoord alternatief om olifanten te zien.
 
Dit is een join in-excursie. Dat betekent dat je de tour met andere mensen samen doet (internationaal reisgezelschap).
Duur: 8-18 uur

Excursie 7: Indrukwekkend bezoek Elephant Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.Excursie 8: Verken landelijk Chiang Mai per fiets

Verken landelijk Chiang Mai per fiets
Een sportieve fietstocht op de mountainbike op het platteland van Chiang Mai. Je ziet hoe de lokale mensen buiten de stad leven. Afhankelijk van het seizoen zie je wat er wordt verbouwd aan groenten, fruit en natuurlijk rijst. Interessant is de stop bij een voormalig leprakolonie, nu een werkplaats voor handgemaakte souveniers door gehandicapten. Je fietst ook langs de ruïnes van Wiang Kum Kam, de eerste vestigingsplaats van het koninkrijk Lanna, meer dan 700 jaar geleden. Spring op de fiets en join the solution to less polution!
 
Dit is een join-in excursie, dat wil zeggen dat je met maximaal 12 mensen van allerlei nationaliteiten kunt zijn. De gids heeft er een lekker tempo in, je fietst over vlakke asfaltwegen op goede fietsen (met voorvering). Gedurende 25-30 kilometer (1,5 kilometer onverharde weg) stop je regelmatig even om iets te bekijken en water te drinken.
 
Tijd 8:30 tot circa 13:30 uur of start om 13.30 uur.
Meenemen: pet, zonnebril, zonnebrand, camera.

Excursie 8: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - boeddhabeeld in boom bij AyutthayaThailand reizen - Thailand - Ayutthaya Wat Mahathat Thailand reizen - Thailand - Ayutthaya ligt vol tempels pagodes en chedi'sThailand reizen - Thailand - een dag tempels kijken in Ayutthaya Thailand reizen - Thailand - boeddhabeelden op een rij in de tempelThailand reizen - Thailand - twee boeddhabeelden Thailand reizen - Thailand - twee chedi's in Ayutthaya tegen de blauwe hemelThailand reizen - Thailand - rivier rond oude centrum AyutthayaThailand reizen - Thailand - boeddha's in gouden doeken gehuldThailand reizen - Thailand - liggende boeddha in gouden doekThailand reizen - Thailand - neem de tuk tuk in BangkokThailand reizen - Thailand - met de boot taxi over de Chao Praya rivier in BangkokThailand reizen - Thailand - met een longtailboot over de rivier in BangkokThailand reizen - Thailand - bezoek het Koninklijk Paleis in BangkokThailand reizen - Thailand - Ontmoet een monnik in de tempelThailand reizen - Thailand - Denise op de Golden Mount in BangkokThailand reizen - Thailand - Wat Arun prachtig verlicht 's avonds in BangkokThailand reizen - Thailand - fietsen door Chinatown in BangkokThailand reizen - Thailand - marktkraam met snacks op straat in BangkokThailand reizen - Thailand - lokale Thaise lunch op straatThailand reizen - Thailand - lokale markt in BangkokThailand reizen - Thailand - reis via Lampang naar Chiang MaiThailand reizen - Thailand - kleurrijke tempel in LampangThailand reizen - Thailand - monniken in oranje gewaden in tempel Chiang MaiThailand reizen - Thailand - tempels en pagoda's te over in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Neem eens een kijkje in ee pagodaThailand reizen - Thailand - Thaise dansles, iets voor jou?Thailand reizen - Thailand reizen - Thailand - sportieve Paulien ging fietsen door landelijk Chiang MaiThailand reizen - Thailand - tempel bekijken tijdens fietstochtThailand reizen - Thailand - stevige fietsen voor de tocht rond Chiang MaiThailand reizen - Thailand - kookles op boerderij bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - uiterste concentratie tijdens de Thaise kooklesThailand reizen - Thailand - het resultaat! Heerlijke Thaise lunch, zelf gemaakt Thailand reizen - Thailand - in Lampang laat je je per fietsrikjsa vervoeren Thailand reizen - Thailand - bezoek historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - fietsen over het platteland van SukhothaiThailand reizen - Thailand - Breng een bezoek aan Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - groene rotsformaties doemen op tijdens boottocht over het meerThailand reizen - Thailand - De historische parken vol tempelruïnes zijn interessant voor cultuurliefhebbers en fotografenThailand reizen - Thailand - Wandel tussen de tempelruines van Historisch Park SukhothaiThailand reizen - Thailand - Ontdek het Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - Prachtige beeldenThailand reizen - Thailand - Sukhothai Historisch Park voor de echte tempelliefhebbersThailand reizen - Thailand - fiets door historische parken Sukhothai en Si SatchanalaiThailand reizen - Thailand - varen per longtailboot over Chieow Lan meerThailand reizen - Thailand - bamboeraft naar grot in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - drijvende huisjes middenin de jungle van Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - avontuurlijk logeren in een rafthouse op het meerThailand reizen - Thailand - drijvende huisjes op het water in Khao SokThailand reizen - Thailand - Wandel door het groen van Khao Sok NPThailand reizen - Thailand - hiken door Khao Sok National Park langs rivierThailand reizen - Thailand reizen - Thailand - jungle van Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand: uitkijkpunt over Railay west strand bij KrabiThailand reizen - Thailand - dusky langur in de boom in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - slang op de boom gespot in Khao Sok National ParkThailand reizen - Thailand - uitzicht over schiereiland RailayThailand reizen - Thailand - de prachtige groene baai bij RailayThailand reizen - Thailand - witte zandstrand van Railay beachThailand reizen - Thailand - traditionele Thaise longtailboten voor de kust van RailayThailand reizen - Thailand - onderwaterwereld rond KrabiThailand reizen - Thailand - klimmers staan klaar bij RailayThailand reizen - Thailand - Krabi - steile bergen rond Railay schiereilandThailand reizen - Thailand - uitrusten en genieten van uitzicht over Railay west strandThailand reizen - Thailand - bootjes voor de kust bij Railay voor dagtoursThailand reizen - Thailand - paradijselijk strand van RailayThailand reizen - Thailand - verlaten strand bij RailayThailand reizen - Thailand - het groene schiereiland RailayThailand reizen - Thailand - Arianne klimt bij Railay naar het uitkijkpuntThailand reizen - Thailand - karststenen rotsformaties tijdens de ondergaande zon bij Railay - KrabiThailand reizen - Thailand - Krabi - Railay - rustige zee voor de kust bij RailayThailand reizen - Thailand - Krabi - ondergaande zon bij Railay beachThailand reizen - Thailand - boten bij Railay tijdens zonsondergangThailand reizen - Thailand - brug over de River KwaiThailand reizen - Thailand - bezoek de beroemde brug over de River Kwai bij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - Death Railway museum in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - graven van krijgsgevangenen in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - reizen per longtailboot over de rivierThailand reizen - Thailand - met de longtailboot over de RIver Kwai naar slaapplaatsThailand reizen - Thailand - bijzondere overnachting in drijvende huisjes op de rivierThailand reizen - Thailand - uitzicht vanuit de trein op de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - maak een rit over de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - constructie van de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - bezoek tempel en breng een offer Thailand reizen - Thailand - Erawan watervallen bij Kanchanaburi

Reacties van reizigers (2)

"Mooie afwisselende reis"

Bangkok - Chiang Mai - Khao Sok national park - Krabi

Marianne Honkoop - 24-08-2018
De vakantie was relaxed, fijne mensen; een mooie afwisselende reis. De excursie naar Khao Sok en de fietstocht in Bangkok zou ik echt aanraden. Het beste hotel vonden wij Shewe Wana in Chiang Mai. Alles verliep echt heel goed qua organisatie.  
Verder lezen
Rondreis Thailand: Droomreis Thailand
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Fantastische rondreis langs eilanden Thailand"

Bangkok - Railay - Koh Lanta - Koh Ngai

Melvin - 01-03-2018
Fantastisch, een goede mix van veel ontspannen maar ook avontuur. Variatie was goed: Railay had vooral een fantastisch zwembad voor de deur van het huisje, maar een behoorlijk druk en warm strand overdag. Op Koh Lanta vonden we juist het strand fijner en ook het resort zelf en de...
Verder lezen
Rondreis Thailand: Droomreis Thailand
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie