Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze 2 weekse rondreis brengt je naar Bangkok, de River Kwai, de tempels van Angkor in Cambodja en het witte zandstrand van Koh Chang in Thailand. Vanuit Bangkok bezoek je Kanchanaburi en logeer je middenin de natuur bij een super sfeervol hotel op de River Kwai. Vanuit Bangkok is het slechts 7 uur rijden naar Siem Reap, de stad bij Angkor. Je bezoekt het indrukwekkende tempelcomplex van Angkor in Cambodja. Per tuk tuk bezoek je in een dag op de beste momenten de mooiste tempels zoals Angkor Wat, Angkor Thom en Bayon. Je sluit je reis af op het groene eiland Koh Chang. 
Hoogtepunten

Bruisend Bangkok  

Overnachten in drijvend huisje op de River Kwai

Hellfire Memorial Pass 

Angkor Wat en Ta Prohm

Bezoek Tonlé Sap-meer

€ 1.269,- p.p. Prijs bij 2 personen 15-25 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Thailand en Cambodja: Hoogtepunten Thailand en tempels van Angkor
8,7

Beoordeling van deze reis:
8,7/10 - 3 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (3)
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 5: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 6: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 7: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 8: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 9: Siem Reap, vrije dag
Dag 10: Siem Reap, excursie Kuok Dong met gids (incl lunch)
Dag 11: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer minivan (prive)
Dag 12: Koh Chang, vrije dag
Dag 13: Koh Chang, vrije dag
Dag 14: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 15: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de beste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging. Soms is dit in een gezellige straat vol restaurantjes (bijvoorbeeld in Bangkok), soms ligt het hotel juist lekker rustig buiten het centrum met een tuin, zoals in Siem Reap (Cambodja). Bij de River Kwai slaap je in een eenvoudig, maar comfortabel huisje op het water met mooi uitzicht. Hoewel de voorzieningen basic zijn (geen elektriciteit en warm water) is het een van onze favoriete slaapplekken onderweg, 's avonds gaan de olielampjes aan je zit echt midden in de natuur. Op Koh Chang verblijf je in een sfeervol resort aan het strand. Er is een mooie tuin met zwembad, ontbijten doe je met uitzicht op zee. De afwisseling maakt het juist leuk.
 
Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer:
De 3 daagse excursie naar de River Kwai en Kanchanaburi is join in. Dat betekent dat je met een bus reist met een internationaal gezelschap en Engelssprekende gids. De transfers van en naar het vliegveld in Bangkok en de transfer naar en van Cambodja zijn privé met chauffeur (zij spreken niet altijd heel goed Engels). Dat is een stuk efficiënter reizen dan met een openbare bus. Je wordt naar de haven gebracht voor de grote boot naar Koh Chang.
Prijzen
Rondreis Thailand en Cambodja: Hoogtepunten Thailand en tempels van Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 1.269,- p.p.€ 1.145,- p.p.€ 1.082,- p.p.€ 1.021,- p.p.€ 1.001,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 1.316,- p.p.€ 1.177,- p.p.€ 1.130,- p.p.€ 1.059,- p.p.€ 1.048,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoenop aanvraag€ 1.269,- p.p.€ 1.145,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 1.316,- p.p.€ 1.177,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 1.082,- p.p.€ 1.021,- p.p.€ 1.001,- p.p.
Hoogseizoen€ 1.130,- p.p.€ 1.059,- p.p.€ 1.048,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2020) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Laagseizoen (Thailand): 18 april - 31 oktober 2020 Hoogseizoen (Thailand): 11 januari - 17 april en 1 november - 22 december 2020   Koh Chang Op Koh Chang is op 24 en 31 december deelname aan het diner verplicht (prijs op aanvraag). Entree Angkor Tijdens deze reis bezoek je het tempelcomplex Angkor in ieder geval één dag: tijdens de excursie per tuk tuk met Engelssprekende gids en lunch. Je kunt kiezen uit een 1, 3 of 7-daagse Angkor entreepas. Op moment van schrijven zijn de entreepassen: $37, $62 en $72. Deze prijzen kunnen in de loop van het jaar weer wijzigen. Met de Angkorpas kun je een groot aantal tempels bezoeken. Een deel daarvan ligt buiten Siem Reap, zoals de Roluous-groep en Banteay Shrei. Op dag 2, wanneer je 's ochtends door de tuk tuk naar het tempelcomplex wordt gebracht, koop je een entreepas. Er wordt ter plekke een foto van je gemaakt en op je entreepas afgedrukt. Als je zeker weet dat je de volgende dag weer naar de tempels gaat, kun je het beste een 3-daagse pas kopen. Zo ben je direct klaar voor alle dagen dat je de tempels van Angkor wilt bezoeken en hoef je later niet weer in de rij, bovendien kun je een extra (3e dag) naar de tempels als je kiest voor een extra dag in Siem Reap (zie 'Extensies').    
Extensies
Extensie 1: Bamboe-trein in Battambang
Verken de omgeving van Battambang: Fiets over het platteland met vrolijke studenten die je van alles vertellen over het leven in Cambodja. En maak een ritje met de bamboetrein en zie met je eigen ogen hoe vindingrijk de Cambodjanen zijn. 

Dag 11: Van Siem Reap naar BattambangVan Siem Reap naar Battambang
Deze ochtend word je bij je hotel in Siem Reap opgehaald en naar het busstation gebracht. Kaartjes hebben we al voor je geregeld. De bus naar Battambang doet er ongeveer 4 uur over (176 kilometer). De bus vertrekt na het ontbijt, dat is fijn, want zo heb je nog de hele middag in Battambang. Op het busstation van Battambang staat er een chauffeur op je te wachten, hij brengt je naar je hotel met fijne tuin en zwembad. Na de busrit is het hier heerlijk bijkomen. 

Dag 12: Fietsen bij BattambangFietsen bij Battambang
Erg leuk is het om op het platteland rondom Battambang te fietsen. De wegen zijn vlak, dus makkelijk te fietsen op de goede mountainbikes. Je gaat biken metstudenten uit Battambang. Deze studenten verdienen als gids bij en weten je ontzettend veel te vertellen over de geschiedenis, de cultuur, het eten en wat je maar wilt weten. Uitbreiding van je Khmer woordenschat staat ook op het programma. Het leuke is dat er veel bedrijvigheid is van kleine huisondernemingen. Families die al generaties lang producten maken zoals rijstpapier, vispasta, rijstcakes, suger cane-pers of 'sticky rice' in bamboe verkopen. Je rijdt door kleine traditionele dorpen dus kleed je erop met een kniebroek en een t-shirt. Gympen of wandelschoenen zijn ook prettig op de fiets. En het is warm dus vergeet je zonnebrand en pet niet, en natuurlijk je camera! 
 
Duur: halve dag, ochtend- of middagprogramma.
Inclusief: mountainbikes, snacks en een drankje onderweg.
Join in-excursie. Groep van maximaal 6 personen.
 
De middag heb je vrij om te genieten van je zwembad en het kleinschalige Battambang te verkennen. Leuk om een avond uit eten te gaan in de Pubstreet met veel gezellige restaurantjes. Bij Jaan Bai en Lonely Tree Café eet je in een hippe omgeving heerlijk én voor het goede doel.  
 
Een must-do: een bezoek aan ‘Cambodiaans Circus Phare’. Nee geen gewoon circus en dierenliefhebber kunnen gerust zijn, er zijn ook geen dieren die truckjes doen. De unieke en energieke theatervoorstelling mixt theater, acrobatiek, jongleren, humor, vuuracts en energieke muziek op traditionele Khmer instrumenten en dat alles op zijn Khmers! Het is natuurlijk niet te vergelijken, maar om je een idee te geven: Cirque du Soleil, maar dan door kansarme Cambodiaanse jongeren. Dankzij Circus Phare volgen 1200 jongeren gratis een schoolopleiding en nog eens 500 een alternatieve school, zoals de muziek, theater, kunst en circus school. De jongeren die voor je optreden hebben de beroepsopleiding gevolgd en verdienen op een goede manier hun inkomen én het geeft ze zelfvertrouwen. Jij helpt de jongeren hun leven te transformeren én je hebt waarschijnlijk een van je leukste avonden in Cambodja. Let op. In Battambang speelt de voorstelling niet elke avond, zoals in Siem Reap.

Dag 13: Het platteland en de bamboe-trein bij BattambangHet platteland en de bamboe-trein bij Battambang
Vandaag ga je per tuk tuk de omgeving van Battambang verkennen. Allereerst een rit op het geweldige fenomeen van Battambang: de bamboe-trein. Deze ‘trein’ laat maar weer zien hoe inventief de Cambodjanen zijn in het bedenken van oplossingen. Toen het spoor door de Rode Khmer in onbruik raakte, kwam men met deze simpele oplossing. Ervaar het zelf, voordat het te laat is! De regering is bezig om de spoorlijnen te herstellen en dan is het afgelopen met de bamboe-trein. De Killing Caves zijn ook een bijzondere plek om te bezoeken, hier zijn veel mensen omgebracht door de Rode Khmer. Deze plek is net iets minder confronterend dan de Killing Fields bij Phnom Penh. In een grot is een Boeddhabeeld te vinden en in een apart hokje zijn ook de schedels te vinden van mensen die hier door de Rode Khmer zijn gedood. Op deze berg zijn tempels gebouwd, er is ook afweergeschut uit Communistische landen te vinden en nu weet je gelijk welke landen de Rode Khmer hebben gesteund. Ook kun je Wat Ek Phnom bekijken. Hier vind je een indrukwekkend groot Boeddha beeld en een ruïne van een oude tempel. Je kunt over de enorme brokstukken klimmen. In deze buurt is ook een krokodillenfarm. Bijzonder om zoveel krokodillen bij elkaar te zien. De oudste krokodil zou over de 100 jaar zijn!

Dag 14: Reis van Battambang naar Koh ChangReis van Battambang naar Koh Chang
Na een paar dagen cultuur snuiven vol tempels is het tijd je naar de kust van Thailand te begeven. Vlakbij Cambodja ligt het heerlijke eiland Koh Chang, vlak voor de Thaise kust. Ideaal op de route tussen Cambodja en Bangkok. Het is een flinke rit vandaag, eerst naar de grens van Cambodja, waar je al naar gelang de drukte in zo'n 30 a 60 minuten door de douane bent. In Thailand staat er een nieuwe chauffeur op je te wachten. Hij brengt je naar de haven en dan is het nog zo'n drie kwartier varen. Reken op een reis van zo'n 6 à 7 uur in totaal van deur tot deur. Op Koh Chang verblijf je op het rustige strand aan de zuid-westkant in een fijn hotel direct aan het strand. Wil je in een kleinschalig boetiekhotel verblijven? Op Koh Chang hebben we een tweetal stijlvolle accomodaties gevonden waar je helemaal tot rust komt. 
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Bamboe-trein in Battambang:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 5: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 6: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 7: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 8: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 9: Siem Reap, vrije dag
Dag 10: Siem Reap, excursie Kuok Dong met gids (incl lunch)
Dag 11: Siem Reap - Battambang, transfers en bus
Dag 12: Battambang, join in-fietsexcursie met gids, mountainbike, snacks
Dag 13: Battambang, tuk tuk-excursie met gids, bamboe-trein
Dag 14: Battambang - Pailin - Koh Chang (Thailand), prive-auto met chauffeur, boottocht en transfer
Dag 15: Koh Chang, vrije dag
Dag 16: Koh Chang, vrije dag
Dag 17: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Bamboe-trein in Battambang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 419,- p.p.€ 231,- p.p.€ 230,- p.p.€ 222,- p.p.€ 222,- p.p.€ 214,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 419,- p.p.€ 231,- p.p.€ 230,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 222,- p.p.€ 222,- p.p.€ 214,- p.p.
Inclusief:
 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • Busvervoer Siem Reap - Battambang
 • Transfers naar en van busstation
 • Fietsexcursie met Engelssprekende gids, snacks en drankje (join in)
 • Tuk tuk-excursie met Engelssprekende gids (privé) 

Exclusief:
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden, fooien en donaties
 • Internationale en binnenlandse vluchten

Extensie 2: Extra dag in Bangkok
Als je de tijd hebt, raden we je zeker aan om een extra dag door te brengen in Bangkok. Fietsend (overdag of in de avond) krijg je een heel andere kant te zien. Met het vallen van de avond begint Bangkok te stralen, de tempels worden prachtig verlicht en in Chinatown zorgen de uithangborden voor een kleurenspektakel.

Dag 4: Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!
Kun je niet genoeg van Bangkok krijgen? Wil je meer excursies doen? Of wil je je Thailand vakantie lekker rustig aan beginnen? Dan kun je met deze extra dag in Bangkok naar hartenlust variëren. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bangkok:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok, vrije dag
Dag 5: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 6: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 7: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 8: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 9: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 10: Siem Reap, vrije dag
Dag 11: Siem Reap, excursie Kuok Dong met gids (incl lunch)
Dag 12: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer minivan (prive)
Dag 13: Koh Chang, vrije dag
Dag 14: Koh Chang, vrije dag
Dag 15: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra dag in Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 106,- p.p.€ 53,- p.p.€ 49,- p.p.€ 53,- p.p.€ 51,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 106,- p.p.€ 53,- p.p.€ 49,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 53,- p.p.€ 51,- p.p.€ 53,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Extensie 3: Homestay op het Tonle Sap meer
Bijzondere ontmoeting in Cambodja: reis van Siem Reap naar het drijvende dorp Prek Toal op het Tonle Sap meer. Je overnacht in een homestay op het water en je ervaart het lokale leven op deze bijzondere plek.

Dag 10: Varen naar homestay op het Tonle Sap meer (incl lunch en diner)Varen naar homestay op het Tonle Sap meer (incl lunch en diner)
Prek Toal is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. Je vertrekt 's ochtends vanuit Siem Reap, afhankelijk van het seizoen is het half uur a uur rijden naar de pier in Mechrey, je stapt op een longtailboot met overkapping. Je vaart naar je slaapplaats op het Tonlé Sap meer, het dorpje Prek Toal. Op dit meer bevinden zich een aantal drijvende dorpen, inclusief schooltjes en winkels. Sommige drijvende huizen liggen aan elkaar vast, sommige liggen 'los'. Dan moet je dus naar de buren varen voor een kopje suiker. 
Tijd om je te installeren bij de homestay. Je slaapt meestal in dezelfde ruimte als de familie, op een matrasje op de grond. Er hangt een muskietennet. Er is één badkamer, dus wc en douche deel je met de bewoners. Douchen doe je met de mandi (bakjes water uit de grote ton). 's Middags doe je een kookworkshop in het plaatselijke restaurant. Als het mogelijk is bezoek je ook een schooltje en pagode (afhankelijk van dag en maand). Neem oordopjes mee voor de nacht; de boten vertrekken vaak al vroeg en maken herrie. Aan het eind van de middag, wanneer de zon langzaam ondergaat, is dit een fantastische plek om foto's te maken. Kinderen zitten op de rand van het huis, wasgoed hangt te drogen en het meer straalt in het ondergaande zonlicht. 
*In april en mei is het erg warm in deze regio, het is niet aan te raden om te fietsen bij die temperaturen. Vanaf juli tot oktober is het regenseizoen en dus kans op een nat pak.

Dag 11: Wakker worden op het meer, roeiboot en terug naar Siem ReapWakker worden op het meer, roeiboot en terug naar Siem Reap
Het mooiste moment van dit homestay-verblijf was voor ons vlak voor het ontbijt: op de rand van het huis aan de achterkant, uitkijkend over het meer, de dag zien beginnen. Mensen wassen en rommelen wat in het water, die vol zit met groene planten. De zon die langzaam opkomt. Een beeld dat we niet snel zullen vergeten. Het voelde heel bijzonder om in het dorp te mogen verblijven - iedereen gaat gewoon door met z’n eigen bezigheden en kijkt verwonderd naar de westerlingen die het dorp komen binnenrijden.
 
Na het ontbijt, vaak bestaande uit rijst en fruit, maak je een tocht per roeiboot over het meer. Lunch is bij de homestay en daarna is het tijd om afscheid te nemen van je gastheer en -vrouw. Je neemt de boot terug naar het droge. In Mechrey staat de auto op je te wachten om je naar Siem Reap te brengen. Een andere optie is om deze ochtend per boot door te reizen naar Battambang.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Homestay op het Tonle Sap meer:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 5: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 6: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 7: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 8: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 9: Siem Reap, vrije dag
Dag 10: Siem Reap - Tonle Sap meer (Prek Toal), privé-excursie, homestay met gids (incl lunch en diner)
Dag 11: Prek Toal - Siem Reap, privé met gids (incl lunch)
Dag 12: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer minivan (prive)
Dag 13: Koh Chang, vrije dag
Dag 14: Koh Chang, vrije dag
Dag 15: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Homestay op het Tonle Sap meer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Terug Siem Reap met hotelop aanvraag€ 257,- p.p.€ 214,- p.p.€ 188,- p.p.€ 159,- p.p.€ 159,- p.p.
Reis door naar Battambangop aanvraag€ 342,- p.p.€ 225,- p.p.€ 202,- p.p.€ 178,- p.p.€ 178,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Terug Siem Reap met hotelop aanvraag€ 257,- p.p.€ 214,- p.p.
Reis door naar Battambangop aanvraag€ 342,- p.p.€ 225,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Terug Siem Reap met hotel€ 188,- p.p.€ 159,- p.p.€ 159,- p.p.
Reis door naar Battambang€ 202,- p.p.€ 178,- p.p.€ 178,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting homestay (bij mensen thuis)
 • Overnachting in Siem Reap met ontbijt
 • Engelssprekende gids (beide dagen)
 • Lunch na kookworkshop 
 • Diner, ontbijt en lunch bij homestay​
 • Privé-auto met chauffeur op beide dagen
 • Boottocht over Tonlé Sap Meer

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Drank (drinken bij de homestay betaal je ter plekke)
 • Entreegelden, donaties en fooien

Extensie 4: Extra dag Siem Reap
Siem Reap is een stad met o.a. een gezellige avondmarkt en de ideale plek om een rustdag in te bouwen. De tempelliefhebbers kunnen een privé-excursie per auto boeken naar de meer afgelegen tempels die je in alle rust kunt bewonderen en fotograferen.​​

Dag 11: Fietsen bij Siem Reap, Circus Phare of met de tuk tuk naar verder gelegen tempels van AngkorFietsen bij Siem Reap, Circus Phare of met de tuk tuk naar verder gelegen tempels van Angkor
Kies voor een extra dag in Siem Reap, zodat je twee dagen tempels kunt bezoeken en een dag kunt relaxen en in het stadje rondlopen. We hebben de leukste excursies voor je uitgezocht! Een dag lekker actief bezig zijn? Ga naar de meer afgelegen rustige tempels. Je kunt ook met de auto een rondje maken. Dan ga je via het Landmijnmuseum naar Banteay Shrei en de Roluous tempelgroep. Er zijn hier zoveel mooie bijzondere tempels te ontdekken. Wil je het lokale leven meemaken? Ga Cambodjaans koken bij mensen thuis en eet gezellig met de familie mee! En mis ook niet het bijzondere spektakel van Circus Phare, zeker geen gewoon circus.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag Siem Reap:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 5: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 6: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 7: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 8: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 9: Siem Reap, vrije dag
Dag 10: Siem Reap, excursie Kuok Dong met gids (incl lunch)
Dag 11: Siem Reap, extra vrije dag
Dag 12: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer minivan (prive)
Dag 13: Koh Chang, vrije dag
Dag 14: Koh Chang, vrije dag
Dag 15: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Extra dag Siem Reap
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.
Hoogseizoen€ 64,- p.p.€ 32,- p.p.€ 25,- p.p.€ 32,- p.p.€ 25,- p.p.€ 32,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoen€ 48,- p.p.€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.
Hoogseizoen€ 64,- p.p.€ 32,- p.p.€ 25,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 24,- p.p.€ 25,- p.p.€ 24,- p.p.
Hoogseizoen€ 32,- p.p.€ 25,- p.p.€ 32,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Opmerkingen:
Laagseizoen: t/m 30 september 
Hoogseizoen oktober 2017 t/m maart

Extensie 5: Extra vrije dag op Koh Chang
Heerlijk nog een dagje langer relaxen in Koh Chang! 

Dag 14: Extra vrije dag Koh ChangExtra vrije dag Koh Chang
Lekker nog een extra dag genieten van dit fijne eiland.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag op Koh Chang:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 5: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 6: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 7: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 8: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 9: Siem Reap, vrije dag
Dag 10: Siem Reap, excursie Kuok Dong met gids (incl lunch)
Dag 11: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer minivan (prive)
Dag 12: Koh Chang, vrije dag
Dag 13: Koh Chang, vrije dag
Dag 14: Kho Chang, vrije dag
Dag 15: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 16: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Extra vrije dag op Koh Chang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 131,- p.p.€ 66,- p.p.€ 59,- p.p.€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.€ 66,- p.p.
Hoogseizoen€ 163,- p.p.€ 82,- p.p.€ 70,- p.p.€ 82,- p.p.€ 75,- p.p.€ 82,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoen€ 131,- p.p.€ 66,- p.p.€ 59,- p.p.
Hoogseizoen€ 163,- p.p.€ 82,- p.p.€ 70,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.€ 66,- p.p.
Hoogseizoen€ 82,- p.p.€ 75,- p.p.€ 82,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • maaltijden, fooien en overige uitgaven

Opmerkingen:
Laagseizen: 18 april - 31 oktober 2020
Hoogseizoen: 11 januari - 17 april en 1 november - 22 december 2020
Extra toeslag: 23 dec - 11 januari

Extensie 6: Wandelen en wildlife spotten in Khao Yai National Park
Op een steenworp afstand van Bangkok ligt het Khao Yai natuurpark. Thailands grootste natuurpark heeft een grote diversiteit aan wilde dieren, al is het een uitdaging om die te spotten. Tijdens de wandelingen zul je waarschijnlijk wel veel 'kleinere' dieren zien zoals vlinders, vogels en makaken of gibbons. 

Dag 7: Naar Khao Yai - duizenden vleermuizenNaar Khao Yai - duizenden vleermuizen
Vandaag reis je vanuit Bangkok naar Khao Yai National Park. Je komt in het begin van de middag aan. Tijd om rustig te lunchen en even te genieten van de tuin en het zwembad van het hotel. Later in de middag ga je met een open auto naar de vleermuizengrotten waar je rond de zonsondergang meer dan een miljoen (!) vleermuizen kunt zien uitzwermen op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Een bijzonder spektakel. Valken liggen op de loer die de vleermuizen proberen te verschalken als voedsel. Een ervaring om niet te missen. Het hotel waar je verblijft past erg goed in het natuurlijke landschap van Khao Yai, de excursies (in internationaal reisgezelschap, max 10 personen) worden vanuit hier georganiseerd. Het is een ruim opgezet natuurresort met een grote verzameling aan boomsoorten, orchideeën, vlinders en planten.

Dag 8: Op jungletocht in Khao YaiOp jungletocht in Khao Yai
Vanochtend rijd je diep de bergen in van het Khao Yai Nationaal park. Daar ga je heerlijk wandelen via olifantenpaadjes langs wurgficussen en hoge bomen op zoek naar wild; neushoornvogels, gibbons, slangen, krokodillen, herten... Er loopt, vliegt, glijdt en klimt nog heel wat rond in dit park. Er groeien wilde orchideeën en er komen ook zeldzame vlinders voor. In het bezoekerscentrum krijg je meer informatie over het ontstaan en beheer van het park en er wordt ook even gestopt bij de waterval uit de film 'The beach'; helaas mag je de sprong van Leonarda di Caprio niet na doen.
Een eenvoudige lunch van gebakken rijst of noodles is inclusief. Daarna klim je met de auto verder omhoog; via een mooi aangelegd houten vlonder-pad, kom je op de rotswanden op 1270 meter hoogte, vanwaar de uitzichten adembenemend zijn. Ook daar is de kans op bijzondere vogels nog steeds aanwezig.  Het park biedt onderdak aan de grootste populatie wilde olifanten (200) in Thailand. Om te ze te spotten heb je wel wat geluk nodig, In de namiddag rijd je langs de "salt licks", een plaats waar olifanten 's avonds regelmatig verzamelen. Hopelijk komen ze ook als jij er bent! 
Daarna rijd je terug naar het hotel, waar je rond 19:30 uur aankomt.

Dag 9: Terug naar de hoofdstad BangkokTerug naar de hoofdstad Bangkok
Na het ontbijt check je uit bij de accommodatie. Je reist terug naar Bangkok. Daar heb je een vrije middag en avond. Reis je hierna door naar Chiang Mai? Dan kan je ook vanavond al op de nachttrein stappen. En als je hierna naar Siem Reap reist in Cambodja, kan je er ook voor kiezen vandaag direct van Khao Yai naar Siem Reap te rijden zonder overnachting in Bangkok, onze reisexperts kunnen dit voor je aanpassen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen en wildlife spotten in Khao Yai National Park:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Vliegveld Bangkok, transfer (prive-auto met chauffeur)
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, transfer met gids, bezoek Kanchanaburi, Hellfire Memorial Pass (join in-excursie met lunch)
Dag 5: River Kwai, vrije dag (inclusief lunch en diner)
Dag 6: River Kwai - Bangkok, join in-excursie (incl lunch)
Dag 7: Bangkok/Ayutthaya - Khao Yai NP, transfer en vleermuizengrot (join in met gids)
Dag 8: Khao Yai National Park, excursie met gids (join in), lunch
Dag 9: Khao Yai National Park - Bangkok, transfer
Dag 10: Bangkok - Poipet - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (wissel bij grens van auto en chauffeur)
Dag 11: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 12: Siem Reap, vrije dag
Dag 13: Siem Reap, excursie Kuok Dong met gids (incl lunch)
Dag 14: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer minivan (prive)
Dag 15: Koh Chang, vrije dag
Dag 16: Koh Chang, vrije dag
Dag 17: Koh Chang - Bangkok, transfer naar vliegveld (prive-auto met chauffeur)
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Extensie 6: Wandelen en wildlife spotten in Khao Yai National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 248,- p.p.€ 226,- p.p.€ 216,- p.p.€ 209,- p.p.€ 205,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 248,- p.p.€ 226,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 216,- p.p.€ 209,- p.p.€ 205,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Bangkok (of Ayutthaya) - Khao Yai National Park
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Lunch op dag 2
 • Join in excursies op dag 1 en 2 met gids
 • Transfer Khao Yai - Bangkok

Exclusief:
 • Overige maaltijden, snacks en dranken
 • Fooien

Excursies
BangkokExcursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
Vandaag staan er twee bijzondere highlights, een stuk modern én een stuk traditioneel Bangkok rond Klong Saen Saeb kanaal op het programma. Je gids haalt je rond 8 uur op bij je hotel. Lopend of per tuk tuk ga je naar de Chao Praya rivier waar je met de Thai samen op een lokale express boat stapt in zuidelijke richting. Je neemt de Skytrain en stapt uit bij Siam Square. Je wandelt door het nieuwe hippe deel van Bangkok naar Jim Thompson’s House. Je kunt hier een rondleiding krijgen, maar nog leuker is het om verder te lopen naar Klong Saen Saeb, één van Bangkoks oudste kanalen. Hier vind je een zijdeweverij verstopt tussen de huizen. Je springt (letterlijk) op een kanaalboot naar The Golden Mount. Na een korte pauze of, als je al trek hebt, na de lunch (lokale lunch inclusief), klim je omhoog om de tempel en het uitzicht te bewonderen. Daarna maak je kennis met de ambachtelijke manier van monnikschalen maken in ‘Monk’s Village’. De excursie eindigt daar, je kunt zelf nog verder de stad in of regel een taxi of tuktuk terug naar je hotel. 
 
Dit is een privé-excursie. Dat betekent dat je met je eigen reisgezelschap bent. 
Duur: halve dag (8-13 uur)
 
 

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
We zijn nu eenmaal een fietsend volk, niets leukers vinden wij dan ook op reis op de fiets te stappen om op verkenningstocht te gaan. Met deze fietstour ga je door kleine straatjes en steegjes en langs lokale markten. De fietsen gaan gewoon mee de boot op. Je vaart het centrum uit en fietst verder door het groene hart van Bangkok. Van de gebaande paden af, het lokale leven in!
 
Het is een join in-excursie. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
 
Duur: 3 uur fietsen. 's Ochtends (vertrek 8.00, terug om ongeveer 12.00 uur) of 's middags (vertrek 13.00, terug rond 17.00 uur)
 
 
 

Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)Biketour: Bangkok by night (Co)
Heb je Bangkok al eens bezocht? Bekijk de stad eens in een heel ander licht met deze Bangkok by Night fietstour. Met het vallen van de avond wordt het iets koeler en rustiger in de stad. De lichten in Chinatown gaan aan en de felle uithangborden zorgen voor een stedelijk kleurenspektakel. Je fietst over de bloemenveiling, dwars door de Chinese wijk en stapt met de fiets op een bootje om de Chao Phraya-rivier over te steken. Al fietsend zie je in korte tijd zoveel meer dan lopend en kom je op bijzondere plekken buiten het centrum. Wij vonden het na meerdere bezoeken aan Bangkok de ideale manier om de stad eens by night te ontdekken.
 
Het is een join in tour. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
Duur: 3 uur. Start om 18 uur.

Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed AyutthayaBezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
Vandaag ga je met gids naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam (Thailand), sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je reist via het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen, verder kun je heerlijk ronddwalen door de versierde tuinen rond de gebouwen.​ Na de Thaise lunch ga je met de boot van Bang Pa In naar Ayutthaya. Ayutthaya's centrum heeft wat weg van een fort doordat het een eiland is. De stad heeft altijd een bijzondere relatie gehad met het water; handig voor transport en de jaarlijkse overstroming van de velden rond de stad zorgden voor vruchtbare grond, goed voor de gewassen. Je bezoekt de mooiste en bekendste tempels: Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Phanan Choeng (met een enorme zittende boeddha). En nog een aantal andere bijzondere historische plekken. 
 
Je wordt rond 9 uur opgehaald bij je hotel in Bangkok en bent rond 16.30 uur terug. 
Prive-excursie met gids. Met lunch.
 
Tip: koop in Aytthaya bij één van de tempels voor ongeveer 150 baht het boekje 'Ayutthaya, Guide to art & architecture' als je nog meer wilt weten over de stad en alle tempels. Het zijn korte teksten met foto's en duidelijke tekeningen, zodat je meer beeld krijgt bij de symboliek en betekenis van de tempels, beeldhouwwerken en muurschilderingen. 

Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 128,- p.p.€ 99,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 128,- p.p.€ 99,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok (hidden treasures)Met de bamboefiets door Bangkok (hidden treasures)
Spring op een bamboefiets in Bangkok en verken het groene oostelijke gedeelte van de stad genaamd 'Bang Krachao'. Startpunt is Wat Bang Na Nok tempel waar je je gids voor deze tour ontmoet. Samen stap je op een lokale longtailboot en steek je de Chao Phraya rivier over. Bij het uitzoeken van je bamboefiets krijg je een lokale Thaise frisdrank gemaakt van bloemen. Vervolgens stap je op de fiets, de tocht gaat over smalle wegen dwars door het groen. Je maakt een aantal stops, zoals bij een paddestoelenkwekerij en het park in Phra Pradaeng. Lastig voorstellen dat je zo dichtbij wereldstad Bangkok bent! 
 
Halve dag, join in. Start om 08:30 uur tot en met 13:30 uur.
Transfer van hotel in Bangkok naar startpunt fietstour is niet inbegrepen (gemakkelijk en voordelig zelf te regelen).

Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok (hidden treasures)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.
Excursie 6: Kookcursus bij een lokale kookschool in Klongtoey Altijd al een Thaise kookcursus willen doen? Ga dan naar deze unieke kookschool in een woonwijk, opgezet door mevrouw Poo, die inmiddels een bekende Thai te noemen is. Op eigen gelegenheid ga je vanochtend naar het startpunt (Sukhumvit Road). De ochtend start met een bezoek aan ‘Talat Klongtoey (Klongtoey Markt), de grootste versmarkt in de Thaise hoofdstad die bijna 24 uur per dag geopend is. Deze markt is ook een van de meest authentieke markten in de stad en trekt allerlei soorten shoppers aan: van straatverkopers tot chefs van enkele van de beste restaurants van Bangkok.

Daarna ga je naar de kookschool die zich middenin de woonwijk bevindt. Mevrouw Poo (een afkorting van Chompoo dat ‘roosappel’ betekent) is jaren geleden begonnen met de verkoop van vers bereide maaltijden uit eigen keuken vanuit haar huis. Echter toen eind 2007 de prijs van rijst verdubbelde kon ze de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Een Australische buurvrouw heeft er toen voor gezorgd dat mw Poo met wat hulp een eigen kookschool kon opzetten. Je maakt 4 heerlijke kleine gerechtjes die je natuurlijk zelf mag proeven en opeten. Na afloop krijg je de recepten mee naar huis. Van de gehele opbrengst van de kookschool gaat 20% naar de woongemeente waar de kookschool gevestigd is. Je leert dus niet alleen hoe eenvoudig een paar overheerlijke Thaise gerechten te bereiden, maar steunt tegelijkertijd een goed doel!

Deze excursie kan niet op zondag plaatsvinden. 

 
Excursie 6: Kookcursus bij een lokale kookschool in Klongtoey
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 7: Streetfood ontdekken in Chinatown Vandaag gaan jullie op pad in de beroemdste streetfood-wijk van de wereld: Bangkoks Chinatown (Yaowarat). Ook voor de lokale bevolking is dit de favoriete buurt om te eten. Na zonsondergang stromen de straten vol met eetkraampjes. Tijdens deze tour krijgen jullie een onvergetelijk kijkje in de Thais-Chinese keuken! Aan het einde van de middag ga je op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de tour in Chinatown (MRT Hualamphong Exit 4 naast het Bangkok Centre Hotel). De lokale gids laat jullie tijdens deze culinaire tour door Chinatown vanalles proeven. Je kijkt je ogen uit in deze kleurrijke en dynamische wijk. De tour eindigt bij het punt waar je gestart bent. Je neemt zelf een taxi terug naar het hotel of ga een ander deel van de ‘Big Mango’, zoals Bangkok ook wel genoemd wordt, bezoeken.
Duur: +/- 4 uur. Let op, deze excursie kan niet op maandag gedaan worden. 
Excursie 7: Streetfood ontdekken in Chinatown
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
Excursie 8: Lokale restaurants en historie Bangrak Deze originele foodtour maakt je binnen enkele uren expert in Thais eten! Je verkent met een lokale gids Bangrak, de eeuwenoude culinaire buurt van Bangkok. Naast een kennismaking met de Thaise gastronomische traditie, steun je met dit bezoek ook de lokale gemeenschap.
Het gebied is een smeltkroes van alle streken van Thailand: Thaise delicatessen uit verschillende regio's zijn hier te vinden. Je ontmoet restauranteigenaren en proeft oude ambachtelijke recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Ondertussen bezoek je lokale bezienswaardigheden die maar weinig toeristen weten te vinden. Je gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt van de foodtour (start 9:30 uur). Rond 13:00 uur is de foodtour afgelopen. Deze excursie kan niet op zondag plaatsvinden.
 
Excursie 8: Lokale restaurants en historie Bangrak
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Siem ReapExcursie 9: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
Krijg je geen genoeg van het Angkor tempelcomplex? Bezoek dan ook de verder gelegen tempels op het zogenaamde 'grote circuit van Angkor'. De excursie (met gids en vervoer per tuk tuk) gaat langs Preah Khan, Preh Neak Prean en een aantal monumenten zoals Ta Som en Preah Rup. De Preah Khan-tempel wordt door bomen en wortels overwoekerd, er heeft nog weinig restauratie aan deze tempel plaatsgehad. Je brengt ten slotte ook een bezoek aan de bijzondere roodgekleurde tempel BanteaySrei (Fort van de vrouwen), een kleine tempel, maar met zeer gedetailleerde bewerkingen in steen (reliëfs), veel decoraties en prachtig van kleur. Klein maar fijn! Deze tempel ligt nog wat verder afgelegen, zo'n 37 kilometer ten noorden van Angkor Wat. 
 
Duur: halve dag.
Exclusief Angkor Entreepas

Excursie 9: Grote circuit tempels van Angkor: ontdek Preah Khan, Preah Neak Pean en Banteay Srei (met gids en tuk tuk)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Privé-excursie€ 69,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Privé-excursie€ 26,- p.p.€ 20,- p.p.€ 17,- p.p.
Excursie 10: Khmer kookworkshop in Siem ReapKhmer kookworkshop in Siem Reap
Leer in een ochtend een aantal heerlijke Cambodjaanse gerechten te maken. De 'kookles' start met een bezoek aan een lokale markt. Hier leer je over welke ingrediënten men in Cambodja gebruikt en hoe je de beste groeten uitzoekt. Zo zie je ook waar de locals dagelijks hun inkopen doen. Daarna ga je met de tuktuk naar de kookruimte. Dit is een nette ruimte achter het huis van de schoonvader van de kok. Je krijgt uitleg en mag dan zelf aan de slag! Pas op met de scherpe messen. Meestal maak je ieder vier gerechten die je daarna gezamenlijk eet aan het eind van de ochtend. 
Dit is een join in-excursie, dat betekent dat er meerdere deelnemers zijn (max 11)
 

Excursie 10: Khmer kookworkshop in Siem Reap
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.€ 31,- p.p.
Excursie 11: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops (excl entreegelden)Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops (excl entreegelden)
Kies in plaats van een directe transfer per bus van Phnom Penh naar Siem Reap voor een excursie deze reisdag. Je reist dan per privé-auto en maakt een aantal leuke stops onderweg (entreegelden betaal je zelf ter plaatse). Aan jou de keuze of je een gids meeneemt (bijbetalen). Hij leidt je rond bij Udong (oude hoofdstad van Cambodja), vertelt iets over Spean Praptos en geeft tips over welke 'enge' dieren je zeker moet proeven in Skun. Anders reis je alleen met chauffeur. Zij spreken doorgaans minder goed Engels en leiden niet rond. Maar als je iemand bent die net zo lief op eigen houtje ontdekt zonder uitleg van een gids, dan zijn de bezienswaardigheden ook niet moeilijk te vinden. ​
 
Bij Udong liggen een aantal stupa's op de berg bij Phnom Udong, waar een aantal koningen en koninginnen begraven liggen. Mooi uitzichtpunt. Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt Skun, ook wel het spinnendorp genoemd. Er wonen allang niet meer zoveel spinnen, maar ze worden er wel in groten getale gefrituurd verkocht. Langs de kant van de weg staan twee grote spinnen, Skun is niet te missen! Mocht je geen behoefte hebben aan een proteïnerijk hapje, er is ook heel veel vers fruit te koop. We hebben hier de sprong gewaagd en een spin gegeten, een knapperige, harige snack!
 
Je rijdt verder over de ‘snelweg’, een tweebaansweg waar ook het langzamere verkeer zoals brommers en traktors zich op begeven, dus echt hard ga je niet, maar er is genoeg te zien. Je maakt een stop bij Kompong Thom om de heuvel van Phnom Santuk te beklimmen. Na een paar uur rijden stop je in Kompong Kdei bij een eeuwenoude brug uit de Angkor periode: Spean Praptos. Maak wat foto’s van fietsende en brommerende locals over de brug. Het is een van de weinige bewaarde bruggen uit de Khmer periode. 

Excursie 11: Privé reis Phnom Penh - Siem Reap met stops (excl entreegelden)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Zonder gids€ 124,- p.p.€ 64,- p.p.€ 71,- p.p.
Met gids€ 261,- p.p.€ 137,- p.p.€ 120,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Zonder gids€ 53,- p.p.€ 43,- p.p.€ 36,- p.p.
Met gids€ 93,- p.p.€ 76,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 12: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
Ben je nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat bij de Cambodjanen thuis? Dan is het leuk om een keer te gaan eten bij mensen thuis. Begin van de avond word je opgehaald bij je hotel door een Engelssprekende begeleider, met de tuk tuk rij je naar Krobey Riel op ongeveer 20 kilometer buiten Siem Reap. Hier ga je op bezoek bij een Cambodjaanse familie.
Ze zorgen voor een smakelijke maaltijd en je mag vast ook wel even een kijkje nemen in de keuken. Samen met de familie ga je eten; de gids zal je helpen met vertalen, want de familie zelf spreekt geen Engels.
Bij de maaltijd wordt water geserveerd. Een biertje of fris is tegen bijbetaling ook verkrijgbaar.
 

Excursie 12: Eten bij mensen thuis (Siem Reap)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 72,- p.p.€ 40,- p.p.€ 29,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Excursie 13: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
Mechrey village is voor ons één van de meest indrukwekkende village escapes. Het is een dorp van drijvende huizen, zodat het dorp gemakkelijk mee kan bewegen met het niveau van het water. Het water van het Tonlé Sap meer kan namelijk zo’n tien meter stijgen tijdens het regenseizoen. Het Tonlé Sap Meer wordt dan ook vier of vijf keer zo groot. Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel (prive-auto met chauffeur) en rijdt eerst naar Krabei Riel voor een ritje op de traditionele ossenkar. Daarna reis je door naar Mechrey en vaar je met je gids tussen de woningen op het meer. Daar tref je een leefgemeenschap aan op bootjes. Er is zelfs een pagode. Na de lokale lunch word je terug naar Siem Reap gebracht. 
 
Duur: halve dag
 

Excursie 13: Drijvende dorpen op het Tonle Sap-meer (prive auto, gids)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 123,- p.p.€ 64,- p.p.€ 56,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 46,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.
Excursie 14: Ziplinen bij AngkorZiplinen bij Angkor
Roetjs razensnel door de jungle bij Angkor tussen de bomen en boven de tempels; een unieke en zinderende ervaring. Deze Zipline tour bevindt zich binnen het wereldberoemde Angkor tempelcomplex. De uitgebreide 'eco adventure tour' gaat langs maar liefst 15 bomen en in totaal 21 platforms. Onder professionele begeleiding vlieg je hoog boven de tempels van boom naar boom. 
 
Tour is inclusief transfer naar Zipline (direct vanaf hotel). Angkorpas is niet vereist voor Zipline tour, tenzij je diezelfde dag ook  tempels wilt bezoeken. Minimale lengte is 100 cm, maximaal gewicht is 125 kg. Geschikt vanaf 5 jaar. Voor een begeleider van een kind zijn de kosten voor alleen transfer en maaltijd 17 euro pp. In principe geschikt voor een ieder met gemiddelde fitheid, vereist is dat je trappen op moet kunnen klimmen
 

Excursie 14: Ziplinen bij Angkor
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.€ 108,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Thailand reizen - Thailand - kleurrijke tuk tuks in BangkokThailand reizen - Thailand - pak de boot taxi op de Chao Phraya rivier in BangkokThailand reizen - Thailand - met de longtailboot over de rivier in BangkokThailand reizen - Thailand - Bangkok staat vol met tempels en het Koninklijk PaleisThailand reizen - Thailand - Wat Arun is mooi verlicht 's avondsThailand reizen - Thailand - leuke fiets excursie door Bangkok Thailand reizen - Thailand - wandel over de lokale markten van BangkokThailand reizen - Thailand - stadswandeling door Bangkok Thailand reizen - Thailand - bezoek Kanchanaburi en de brug over de River KwaiThailand reizen - Thailand - de beroemde brug over de River KwaiThailand reizen - Thailand - de Birma spoorlijn kun je van dichtbij bekijkenThailand reizen - Thailand - uitzicht vanuit de trein over de Birma spoorlijnThailand reizen - Thailand - de trein komt eraanThailand reizen - Thailand - hangend uit de trein foto's makenThailand reizen - Thailand - Mon-dorp bij de River KwaiThailand reizen - Thailand - Erawan watervallen bieden verkoelingThailand reizen - Thailand - slapen op een huisje op de rivierThailand reizen - Thailand - met de longtailboot naar je slaapplaatsThailand reizen - Thailand - Ayutthaya staat vol imposante tempels, pagoda's en chedi'sThailand reizen - Thailand - boeddhabeeld in Ayutthaya Wat MahathatThailand reizen - Thailand - bezoek historisch park SukhothaiThailand reizen - Thailand - fietsen over het platteland van SukhothaiThailand reizen - Thailand - Sukhothai Historisch Park voor de echte tempelliefhebbersThailand reizen - Thailand - fiets door historische parken Sukhothai en Si SatchanalaiThailand reizen - Thailand - reis via Lampang naar Chiang MaiThailand reizen - Thailand - kleurrijke tempels in Noord ThailandThailand reizen - Thailand - wandel door Chiang Mai en ontdek de lokale marktenThailand reizen - Thailand - neem een fietsriksja met een van deze aardige mannen door Chiang Mai Thailand reizen - Thailand - kleding van monniken hangt te drogen bij een tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - bijzonder boeddhabeeldThailand reizen - Thailand - monniken in hun oranje gewaden in een tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - straat optreden met Thaise dansThailand reizen - Thailand - Thaise kookcursus op een biologische boerderij bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Thaise lunch, zelf gemaakt tijdens de kookles bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - gouden tempel in Noord ThailandThailand reizen - Thailand - boeddhabeelden in alle soorten en matenThailand reizen - Thailand - sportieve fietstocht door landelijk Chiang MaiThailand reizen - Thailand - op de fiets rond Chiang MaiThailand reizen - Thailand - meerdaagse hike door de bergen rond Chiang MaiThailand reizen - Thailand - wandelen in de bergen rond Chiang Mai en ontmoet de lokale bevolkingThailand reizen - Thailand - samen koken bij de homestay in Karen-dorp bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - relaxed! Met een bamboeraft de rivier af na 2 dagen wandelenThailand reizen - Thailand - reis vanuit Chiang Mai naar de Gouen DriehoekThailand reizen - Thailand - boeddhabeeld tussen de wolken in de Golden TriangleThailand reizen - Thailand - Gouden Driehoek drielandenpunt met Myanmar en LaosThailand reizen - Thailand - boottocht tijdens Golden Triangle bezoekThailand reizen - Thailand - lokale bevolking in traditionele kleding in Noord ThailandThailand reizen - Thailand - moeder en kind in Noord Thailand op de marktThailand reizen - Thailand - theeplantages en winkels in Noord ThailandThailand reizen - Thailand - winkel vol thee in noorden van Thailand
 

Blogs over Thailand


Sluiten