Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Met deze Thailand rondreis zie je in drie weken het beste van Centraal en Noord Thailand. Vaar over de River Kwai, bezoek de beroemde brug in Kanchanaburi en slaap in een huisje op het water. De tempels van Ayutthaya en Historisch Park Sukhothai bekijk je met gids per auto en zelfstandig op de fiets, zo zie je op een efficiënte manier de mooiste tempels. In Chiang Mai kies je zelf uit de door ons samengestelde excursies: bezoek de geweldige olifantenopvang ChangChill, het verantwoorde alternatief voor olifantrijden. Of leer de Thaise keuken beter kennen op een biologische boerderij. Jij bepaalt! Je trekt verder naar het noorden van Thailand en bezoekt de beroemde 'Golden Triangle'. Je neemt de nachttrein vanuit Chiang Mai terug naar Bangkok en reist door naar het strand van Hua Hin. Wil je naar een tropisch eiland? Vlieg dan van Chiang Mai direct naar het zuiden. Geniet optimaal van al het moois dat Thailand te bieden heeft met deze uitgebreide rondreis. 
Hoogtepunten

Bruisend Bangkok

Birma-spoorlijn

Overnachten in huisjes op de River Kwai

Ayutthaya tempels

Sukhothai Historisch Park

Golden Triangle: bergen, rivieren en plantages

Ontspannen bij Hua Hin strand

€ 1.850,- p.p. Prijs bij 2 personen 19-33 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Thailand: Ontdekkingsreis naar Gouden Driehoek en Wildlife center
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 13: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 14: Bangkok - Hua Hin, aankomst station, prive-transfer (chauffeur)
Dag 15: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 16: Hua Hin, vrije dag
Dag 17: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 18: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 19: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging.
Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes (bijvoorbeeld in Bangkok), soms middenin het oude centrum (bijvoorbeeld in Chiang Mai). Bij de River Kwai slaap je in een eenvoudig, maar comfortabel huisje op het water met mooi uitzicht. Hoewel de voorzieningen basic zijn (geen elektriciteit en warm water) is het een van onze favoriete slaapplekken onderweg, 's avonds gaan de olielampjes aan je zit echt midden in de natuur. In Kanchanaburi en Lampang hebben we voor middenklasse hotels gekozen met zwembad. Op het eiland Koh Chang verblijf je in een wat groter maar wel gezellig resort, direct aan het strand, ook hier met zwembad. Je kunt hier ook kiezen voor een wat luxere afsluiting in een klein boetiekhotel. 
 
 
Optioneel. Bij Chiang Mai kun je een prive-trekking naar een Karen-dorp maken waar je bij mensen thuis logeert (homestay). Je krijgt je eigen kamer, maar verder lijkt het geenszins op een hotel. Dat is juist het leuke eraan! Meestal is er een westers toilet en een douche (koud water).
 
Optioneel. Op Koh Samui hebben we gekozen voor een knus groen hotel direct aan het strand van Mae Nam. Je hebt je eigen huisje en ontbijten doe je met uitzicht op zee. Het hotel ligt aan een relatief rustig strand een paar kilometer ten westen van Bo Phut Fisherman's Village. Er zijn bij Mae Nam en Bo Phut restaurantjes en cafés in de buurt. Wil je luxe toevoegen aan je Koh Samui vakantie? Wij hebben een prachtig hotel gevonden in Bo Phut met een romantische, groene uitstraling waar je in de watten wordt gelegd. Wil je liever aan een ander strand verblijven? Vertel het ons, op elk strand hebben we hotels voor je bekeken en weten we waar je het best kunt overnachten. Chaweng beach aan de oostkust is het meest bruisende deel; hier vind je shopping malls, veel restaurants en nachtleven. Zuidelijk van Chaweng ligt Lamai beach, dat is een iets rustiger gedeelte. Hier hebben we een iets goedkoper hotel voor je gevonden dat op een heuvel ligt en uitzicht biedt op het strand. 
 
We hebben gezorgd voor afwisselende accomodaties, waarbij je soms wat voorzieningen inlevert voor een authentieke en bijzondere ervaring. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer:
Bij aankomst op het vliegveld, staat de chauffeur klaar met een bordje met je naam erop. Een relaxed begin van je Thailand vakantie! De transfers van en naar het vliegveld en treinstations in Bangkok en Chiang Mai zijn privé met chauffeur (zij spreken niet altijd goed Engels). Tour naar River Kwai is privé, je wordt afgezet in Ayutthaya. Daar neem je de bus naar Sukhothai. Het kaartje regelen wij voor je, die vind je in je informatiepakket bij aankomst (bij de vouchers). Ik Sukhothai word je wel naar het station gebracht, maar koop je zelf het kaartje voor de bus naar Lampang. In Lampang ligt het hotel vlakbij station dat we geen transfer hebben geregeld. De tour door de gouden driehoek doe je met prive-auto/minivan. In Chiang Mai word je op de laatste dag naar het station gebracht voor de nachttrein naar Bangkok. Vanuit Bangkok reis je per minivan naar het oosten waar je op de (grote) boot naar Koh Chang stapt. 
Prijzen
Rondreis Thailand: Ontdekkingsreis naar Gouden Driehoek en Wildlife center
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 1.850,- p.p.€ 1.613,- p.p.€ 1.511,- p.p.€ 1.462,- p.p.€ 1.462,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 1.892,- p.p.€ 1.656,- p.p.€ 1.553,- p.p.€ 1.504,- p.p.€ 1.504,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoenop aanvraag€ 1.850,- p.p.€ 1.613,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 1.892,- p.p.€ 1.656,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 1.511,- p.p.€ 1.462,- p.p.€ 1.462,- p.p.
Hoogseizoen€ 1.553,- p.p.€ 1.504,- p.p.€ 1.504,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2020) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Laagseizoen: 20 maart - 15 oktober 2020 Hoogseizoen: tot 19 maart 2020 NB. rondom kerst en oud en nieuw zijn er extra toeslagen   De prijs gaat bij 3 en 5 personen uit van een extra bed (stretcher) op de kamer.    Toeslagen: Het hotel bij de River Kwai hanteert een extra toeslag tijdens Songkran festival (13-16 april) In Sukhothai hanteert het hotel een extra toeslag tijdens Songkran festival (13-16 april), van 10-14 november en van 24 december tot 5 januari. Prijs op aanvraag.  In Chiang Mai hanteert het hotel een extra toeslag tijdens Songkran festival (13-16 april) en tussen 30 december en 2 januari. Prijs op aanvraag. In Ayutthaya heeft het hotel een verplicht feestelijk diner op 14 november, 24 en 31 december. Prijs op aanvraag. In Chiang Mai heeft het hotel een verplicht feestelijk diner op 31 december. Prijs op aanvraag.    
Extensies
Extensie 1: Extra dag in Bangkok
Als je de tijd hebt, raden we je zeker aan om een extra dag door te brengen in Bangkok. Fietsend (overdag of in de avond) krijg je een heel andere kant te zien. Met het vallen van de avond begint Bangkok te stralen, de tempels worden prachtig verlicht en in Chinatown zorgen de uithangborden voor een kleurenspektakel.

Dag 4: Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!
Kun je niet genoeg van Bangkok krijgen? Wil je meer excursies doen? Of wil je je Thailand vakantie lekker rustig aan beginnen? Dan kun je met deze extra dag in Bangkok naar hartenlust variëren. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bangkok:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok, vrije dag
Dag 5: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 6: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 7: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 8: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 9: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai, vrije dag
Dag 12: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 13: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 14: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 15: Bangkok - Hua Hin, aankomst station, prive-transfer (chauffeur)
Dag 16: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 17: Hua Hin, vrije dag
Dag 18: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 19: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 20: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra dag in Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 106,- p.p.€ 53,- p.p.€ 49,- p.p.€ 53,- p.p.€ 51,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 106,- p.p.€ 53,- p.p.€ 49,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 53,- p.p.€ 51,- p.p.€ 53,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Extensie 2: Reis naar de tempels van Angkor in Cambodja
Maak een uitstapje naar Cambodja tijdens je rondreis door Thailand en bezoek de indrukwekkende tempels van Angkor. Volgens velen, het mooiste dat Zuidoost Azië te bieden heeft!

Dag 14: Reisdag van Bangkok naar Siem ReapReisdag van Bangkok naar Siem Reap
Vandaag reis je vanuit de hoofdstad van Thailand naar het prachtige buurland Cambodja! Je reist per prive-auto of minivan zodat je niet onnodig lang over deze reis doet. Bij de grensplaats Poipet mag je eruit en zul je zelfstandig door de douane gaan: eerst Thailand uit (stempel in je paspoort) vervolgens een stukje lopen en dan in de rij voor het visum van Cambodja. Zorg voor voldoende dollars en pasfoto's, je vult ter plekke het aanvraagformulier voor het visum in. Het is een drukke grensovergang, maar er staan bordjes waarop staat aangegeven waar je heen moet en je bent dus zeker niet de enige. Aan de andere kant van de grens, in Cambodja, staat er een nieuwe chauffeur op je te wachten. Hij brengt je naar je relaxte hotel in Siem Reap waar je eind van de middag aankomt, alle tijd voor een verfrissende duik in het zwembad. Je rijdt via het kantoor van onze lokale reisagent voor een meet & greet. Daar ontvang je alle vouchers, informatie over je reis en over Cambodja het algemeen.  
 
Daarna kun je lopend op pad om Siem Reap te verkennen (ongeveer 1 km naar het centrum). Het is een gezellig drukke stad met iets meer dan 100.000 inwoners, niet echt groot dus. Maar het trekt veel bezoekers van over de hele wereld en zo is Siem Reap de meest moderne en hippe plek van het land geworden. Het uitgaanscentrum bevindt zich rond ‘Pub Street’ en er is een avondmarkt waar je leuke souvenirs kunt kopen. Beatlefans kunnen hun hart ophalen in de Yellow Sub kroeg, de 3 verdiepingen hangen vol posters, foto’s en andere parafernalia van de ‘fab 4’. We hadden de eigenaar graag ontmoet om te vragen hoe hij aan al die spullen komt en wat ze in Siem Reap doen.

Dag 15: Met de tuk tuk naar de mooiste tempels van AngkorMet de tuk tuk naar de mooiste tempels van Angkor
Vandaag staan de belangrijkste tempels van Angkor op het programma. Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, gebouwd door de god-koningen van het Khmer-rijk. ‘s Ochtends en ‘s middags bezoek je met gids de bekendste tempels, de geschiedenis komt tot leven en je camera draait overuren.
 
Je wordt voor zonsopkomst, rond 5.30 uur met de tuk tuk opgehaald en rijdt in een half uur naar de tempels. Het is even slikken als de wekker iets voor 5 uur afgaat, maar het is zeker de moeite waard, de meeste mensen starten later. Dus zo heb je de tempels praktisch voor jezelf. Zorg dat je netjes gekleed bent: geen blote schouders en knieën, dat wordt als aanstootgevend ervaren, met name door de monniken. Tip: regel de avond ervoor bij het hotel dat ze je ontbijt in een pakketje inpakken. In de tuk tuk is voldoende water aanwezig. Je kunt rustig wakker worden onderweg naar de tempels, het is nog heerlijk koel op dit tijdstip. Bij de ingang van het complex moet je er even uit om een toegangspas te laten maken (Angkorpas is niet inclusief, zie Prijzen).
 
Je start met de door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm. De zon komt langzaam op, er hangt een magische sfeer, bij het verlaten van de tempel kom je pas de eerste toeristen tegen. Jij hebt het op het mooiste tijdstip in alle rust gezien! Voor je ontbijt kun je een mooi plekje uitzoeken, vraag je gids om je ergens af te zetten. Met hernieuwde energie ga je naar Angkor Thom, waarbinnen je bekende tempelruïnes vindt: Bayon, Baphoun, Phimean Akas, terrace of Elephants” en “Leper King”. Bayon is onze persoonlijke favoriet, elk gezicht kijkt net even anders. Zoek het gezicht met de allergrootste grijns.
 
Aan het eind van de ochtend brengt de tuk tuk je terug naar je hotel. Even bijkomen, zwemmen en je camera opladen voor de middag, want die maakt overuren. Vandaag hebben we een fijne lunchplek voor je geregeld - een restaurant waar kwetsbare jongeren een veilige plek vinden en een opleiding volgen tot horeca-medewerker. Eten voor een goed doel, dat bovendien erg lekker smaakt.
 
Dan is het eindelijk tijd voor de grootste religieuze tempel van Zuidoost-Azië: Angkor Wat. Je vertrekt tussen 15-16 uur, afhankelijk van hoe lang je daar rond wilt lopen. Ondanks het feit dat je niet alleen bent, is de wandeling naar de tempel een bijzondere ervaring - met geluk zie je monniken naast de rivier zitten. Beklim de tempel en dool wat rond. Als de zon zakt zoek je een rustig plekje om Angkor Wat van kleur te zien veranderen; van zand en grijs naar oranje en roze. Je blijft tot zonsondergang.

Na deze inspannende dag raden we je aan je benen en voeten nieuw leven te laten inmasseren bij één van de talloze massagesalons die deze stad rijk is.

Dag 16: Terug naar de tempels van Angkor of verken Siem ReapTerug naar de tempels van Angkor of verken Siem Reap
Vandaag heb je een vrije dag in Siem Reap. Het is een aangenaam stadje, waar je je prima zelf kunt vermaken aan zwembad, winkelend of genietend van een welverdiende massage. Je kunt er gemakkelijk zelf fietsen huren en terugkeren naar de tempels van Angkor (ongeveer 7 km vanuit het centrum) om de kleinere tempels te bekijken of Angkor Wat nu in de ochtend te bezoeken. We hebben ook een paar leuke excursies voor je gevonden. Als je bijvoorbeeld geen genoeg krijgt van tempels fotograferen, kun je de meer afgelegen tempels lekker actief bezoeken per fiets. Of kies voor een relaxte tour langs verder gelegen tempels met privé-auto met chauffeur en gids. Iets heel anders is samen Cambodjaans koken met een lokale familie in de buurt van Siem Reap. Meer informatie over deze excursies vind je onder 'Prijzen' en 'Excursies".
 
Ook heel leuk is het om 's avonds een bezoek te brengen aan 'Circus Phare'. Nee geen gewoon circus en dierenliefhebber kunnen gerust zijn, er zijn ook geen dieren die truckjes doen. De unieke en energieke theatervoorstelling mixt theater, acrobatiek, jongleren, humor, vuuracts en energieke muziek op traditionele Khmer instrumenten en dat alles op zijn Khmers! Het is natuurlijk niet te vergelijken, maar om je een idee te geven: Cirque du Soleil, maar dan door kansarme Cambodiaanse jongeren. Dankzij Circus Phare volgen 1200 jongeren gratis een schoolopleiding en nog eens 500 een alternatieve school, zoals de muziek, theater, kunst en circus school. De jongeren die voor je optreden hebben de beroepsopleiding gevolgd en verdienen op een goede manier hun inkomen én het geeft ze zelfvertrouwen. Jij helpt de jongeren hun leven te transformeren én je hebt waarschijnlijk een van je leukste avonden in Cambodja.

Dag 17: Reis van Siem Reap naar het eiland Koh ChangReis van Siem Reap naar het eiland Koh Chang
Na een paar dagen cultuur snuiven vol tempels is het tijd je naar de kust van Thailand te begeven. Vlakbij Cambodja ligt het heerlijke eiland Koh Chang, vlak voor de Thaise kust. Ideaal op de route tussen Siem Reap en Bangkok. Het is een lange reis vandaag, eerst naar de grens waar je er, afhankelijk van de drukte, 30-60 minuten over doet om door de douane te gaan. Aan de andere kant van de grens, in Thailand, staat een nieuwe chauffeur op je te wachten die je van Poipet naar de haven rijdt. Dan is het nog zo'n drie kwartier varen. Reken op zo'n 8 uur van deur tot deur. Op Koh Chang verblijf je op het rustige strand aan de zuid-westkant in een fijn hotel direct aan het strand. Wil je in een kleinschalig boetiekhotel verblijven? Op Koh Chang hebben we een tweetal stijlvolle accomodaties gevonden waar je helemaal tot rust komt. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis naar de tempels van Angkor in Cambodja:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 13: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 14: Bangkok - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (geen stops)
Dag 15: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 16: Siem Reap, vrije dag
Dag 17: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer mini-van
Dag 18: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 19: Hua Hin, vrije dag
Dag 20: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 21: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Reis naar de tempels van Angkor in Cambodja
Prijs beschikbaar op aanvraag
Prijs beschikbaar op aanvraag
Inclusief:
 • Transfer Bangkok - Siem Reap, prive-auto met chauffeur
 • 3 overnachtingen met ontbijt in Siem Reap
 • Tuk tuk-excursie tempels van Angkor met Engelssprekende gids
 • Lunch tijdens tuk tuk-excursie
 • Transfer Siem Reap - Koh Chang, prive-auto met chauffeur, boot en minivan naar hotel

Exclusief:
 • Binnenlandse en internationale vluchten
 • Overige maaltijden, snacks en dranken
 • Fooien
 • Visum Cambodja
 • Entree Angkor tempelcomplex

Opmerkingen:
Entree Angkor
Tijdens deze reis bezoek je het tempelcomplex Angkor in ieder geval één dag: per tuk tuk tijdens de excursie. Je kunt kiezen uit een 1, 3 of 7-daagse Angkor entreepas. Op moment van schrijven zijn de entreepassen: $37, $62 en $72. Deze prijzen kunnen in de loop van het jaar wijzigen. Met de Angkorpas kun je een groot aantal tempels bezoeken. Een deel daarvan ligt buiten Siem Reap, zoals de Roluous-groep en Banteay Shrei. Op de 2e dag in Siem Reap, wanneer je 's ochtends door de tuk tuk naar het tempelcomplex wordt gebracht, koop je een entreepas. Er wordt ter plekke een foto van je gemaakt en op je entreepas afgedrukt. Als je zeker weet dat je de volgende dag weer naar de tempels gaat, kun je het beste een 3-daagse pas kopen. Zo ben je direct klaar voor alle dagen dat je de tempels van Angkor wilt bezoeken en hoef je later niet weer in de rij, bovendien kun je een extra (3e dag) naar de tempels als je kiest voor een extra dag in Siem Reap.

Extensie 3: Reis per 1e klasse met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
Deze upgrade is een aanrader voor reiskoppels die iets meer privacy wensen tijdens de treinrit richting Bangkok. Reis eerste klasse in plaats van tweede! 

Dag 13: Vrije dag en nachttrein naar BangkokVrije dag en nachttrein naar Bangkok
Vandaag neem je afscheid van Noord-Thailand en stap je aan het eind van de dag in Chiang Mai op de nachttrein naar Bangkok. Zo heb je nog de hele dag in Chiang Mai, je moet 's ochtends uitchecken uit je kamer, maar je spullen kan je bij de receptie achterlaten. Als je nog wilt opfrissen voor vertrek 's avonds, vraag dan of je (meestal tegen betaling) nog van een kamer gebruik mag maken, anders kun je je ook bij het zwembad opfrissen en omkleden. Je reist in een 1e klasse coupé, dat betekent meer privacy, want je hebt een bed in een coupé met slechts 2 bedden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis per 1e klasse met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 13: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (1e klasse airco)
Dag 14: Bangkok - Hua Hin, aankomst station, prive-transfer (chauffeur)
Dag 15: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 16: Hua Hin, vrije dag
Dag 17: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 18: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Reis per 1e klasse met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.€ 22,- p.p.
Inclusief:
 • 1e klasse ticket nachttrein Chiang Mai - Bangkok
 • Prive-coupe met 2 bedden

Exclusief:
 • Maaltijden, dranken en snacks
 • Fooien

Opmerkingen:
In het hoogseizoen lukt het niet altijd de 1e klasse treintickets te boeken.

Extensie 4: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
Deze tweedaagse trekking in de buurt van Chiang Mai is geschikt voor jong en oud. Je loopt door de beboste bergen, langs Karen-dorpen, boerderijen en rijstvelden. Je gids vertelt onderweg over de lokale bevolking, de planten en gewassen. Bij de waterval kun je op adem komen en afkoelen. Je logeert in een traditioneel huis en krijgt een inkijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking.
 

Dag 10: Hiken door de bergenHiken door de bergen
‘s Ochtends vertrek je rond 8 uur. Het is ongeveer een uur rijden tot de eerste stop: een lokale markt waar je boodschappen doet voor het avondeten. Een stukje verderop stop je voor lunch.
 
Na ongeveer een half uur rijden kom je bij de start van de trekking. De groenten en fruit worden aan een brommer meegegeven zodat die eerder het Karen dorp bereiken. De hike is afwisselend; door dorpjes, bossen en langs rijstvelden. Kijk af en toe achterom om te genieten van het uitzicht. Je ziet soms oranje stukken stof aan de bomen zitten, deze zijn door de monniken aan de bomen gemaakt om te voorkomen dat mensen ze kappen. Even bijtanken bij de waterval. De lokale Karen dames verkopen er water, fris en chips. Ze zijn vaak prachtig (traditioneel) gekleed; in felle kleuren en met een handdoek op hun hoofd. In hun oren zware zilveren oorbellen die de oorlellen hebben uitrekken. Je gids kan je van alles vertellen over de minorities die hier leven.

De homestay (communal house) in het Karen dorp bereik je eind van de middag. Je hebt je eigen slaapkamer met een matras (in principe op de vloer) en klamboe. De voorzieningen zijn basic, het is immers een homestay. Douche en toilet bevinden zich meestal in een apart huisje in de tuin, er is stromend koud water en een westers toilet. De gids kookt samen met de gastheer of -vrouw. Je bent meer dan welkom mee te helpen bij de bereiding van het eten! De homestay vonden wij één van de hoogtepunten van onze Thailand reis; je ervaart voor een dagje de manier van leven in een klein dorpje in de bergen - met alle uitdagingen die daarbij horen. 

Dag 11: Ontwaak in Karen dorpOntwaak in Karen dorp
Ontwaak met de geluiden van het platteland na een diepe slaap. De gastvrouw en gids zetten een ontbijt met rijst en fruit voor je klaar. Na een rondje door het Karen dorp waar je hebt geslapen, trek je verder. De afdaling naar de Mae Sapok waterval is uitdagend, maar daar kun je uitrusten, lunchen en een verfrissende duik nemen. Ter afsluiting en ontspanning ga je per bamboeraft de rivier af.
 
Van oudsher werden hier olifantenritten aangeboden. Daar doen wij als Footprint Travel niet aan mee, dit soort activiteiten is niet duurzaam; het draagt niet bij aan het behoud van de olifant. Bovendien is het fysiek belastend voor olifanten om dag in dag uit mensen rond te rijden. Uiteraard willen we niet dat olifanten mishandeld worden (dat gebeurt bij hun training, de zogenaamde domesticering) zodat je er een rit op kunt maken of de olifant kan wassen. Het zijn zulke prachtige dieren! Wil je ze van dichtbij zien en meer over ze te weten komen? Kies dan voor een excursie naar het Elephant Nature Park. Dit park is door de WAP gescreend en goed bevonden volgens hun strenge maatstaven. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai - Karen dorp, transfer, privé-trekking met gids (lunch en diner)
Dag 11: Karen dorp - Chiang Mai, privé-trekking en transfer (met lunch)
Dag 12: Chiang Mai, vrije dag
Dag 13: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 14: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 15: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 16: Bangkok - Hua Hin, aankomst station, prive-transfer (chauffeur)
Dag 17: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 18: Hua Hin, vrije dag
Dag 19: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 20: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 200,- p.p.€ 172,- p.p.€ 165,- p.p.€ 163,- p.p.€ 165,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 209,- p.p.€ 178,- p.p.€ 173,- p.p.€ 170,- p.p.€ 173,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoenop aanvraag€ 200,- p.p.€ 172,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 209,- p.p.€ 178,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 165,- p.p.€ 163,- p.p.€ 165,- p.p.
Hoogseizoen€ 173,- p.p.€ 170,- p.p.€ 173,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt 'homestay' Karen-dorp (communal house)
 • Overnachting in Chiang Mai met ontbijt
 • Vervoer per song teaw naar startpunt
 • Engelssprekende lokale gids
 • Lunch op beide dagen
 • Avondmaaltijd
 • Rafttocht bamboevlot over rivier

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Fooien, donaties

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 maart t/m 30 oktober 2020
Hoogseizoen: t/m 28 februari 2020

Extensie 6: Eco homestay in Phrae vanuit Chiang Mai
Wil je in een unieke homestay in Noord-Thailand verblijven? In het dorpje Phrae, zo'n 3 uur per trein ten oosten van Chiang Mai, vind je een bijzondere eco-homestay. Energie wordt door zonnepanelen opgewekt. Je verblijft in een traditioneel huis bij een gastvrije familie. Help een handje mee en verken met gids Phrae en omgeving. Een unieke kans om het échte Thaise leven op het platteland te ervaren.  

Dag 11: Reis van Chiang Mai naar Phrae per dagtreinReis van Chiang Mai naar Phrae per dagtrein
Je wordt naar het station gebracht, de trein vertrekt om 08.50 uur en komt net voor 13 uur aan in Den Chai. Er staat een chauffeur op je te wachten om je naar de homestay te brengen (ongeveer 1,5 uur rijden nog). Bij aankomst worden jullie verwelkomd met een drankje en kunnen jullie bijvoorbeeld de kruidentuin of de kleine waterval bezoeken. 's Avonds is het genieten van een lokale maaltijd en van de sterrenhemel welke spectaculair is vanwege het gebrek aan omgevingslicht. Jullie slapen in een traditioneel teakhouten huis waar Phrae bekend om staat. Zonnepanelen leveren de verlichting in jullie verblijf.

Dag 12: Phrae en omgeving verkennenPhrae en omgeving verkennen
‘s Ochtends gaan jullie samen met de familie van de homestay naar de ochtendmarkt waar jullie van een typisch Noord-Thais ontbijt in ‘Khantoke’ stijl genieten. ‘Khantoke’ verwijst naar de tafel waarop het eten wordt geserveerd. Het is een kleine ronde houten tafel, versierd met houtsnijwerk en afgewerkt met lak, welke veel gebruikt werd in het Lanna koninkrijk. Op de markt komen nauwelijks toeristen en jullie kunnen hier uitstekend het eten van de regio zien en lokale delicatessen proeven. Jullie gids vertelt in geuren en kleuren over de exotische ingrediënten. Het is een drukke en levendige markt, dus een uitgelezen kans om de mensen uit het dorp te ontmoeten. Na het ontbijt is het tijd voor de echte avonturier om met de Songthaew (lokale taxi) het dorp Ban Nun te bezoeken, waar de tijd heeft stil gestaan. Het lijkt wel een groot openluchtmuseum. Afhankelijk van het seizoen zijn de bewoners druk bezig op hun rijstvelden. Daarnaast zien jullie verschillende ambachtslieden aan het werk, van smid tot tabaksmaker, waar jullie een bezoek aan brengen. De leerlingen van de lokale basisschool bereiden een speciale lunch voor jullie. Zij staan te springen om hun Engelse vaardigheden met jullie te oefenen! Hierna is het tijd om te ontspannen of op de fiets de omgeving te verkennen. In de avond is er een lekkere barbecue. Als jullie het leuk vinden, kunnen jullie vannacht ook in een tent slapen onder de tamarindebomen.

Dag 13: Afscheid bij de homestay, terug naar Chiang MaiAfscheid bij de homestay, terug naar Chiang Mai
Na het ontbijt brengen jullie nog een bezoek aan het bijzondere maanlandschap van Phrae Muang Pi en het lokale Moh Hom (Thai Denim) ambachtsdorp. Hierna is het helaas tijd om afscheid te nemen van deze unieke plek. Je reist per auto of minivan terug naar Chiang Mai, tijdstip in overleg.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Eco homestay in Phrae vanuit Chiang Mai:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Phrae, transfers en trein (incl diner bij homestay)
Dag 12: Phrae, excursie (met lunch en diner)
Dag 13: Phrae - Chiang Mai, privé transfer (chauffeur)
Dag 14: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 15: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 16: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 17: Bangkok - Hua Hin, aankomst station, prive-transfer (chauffeur)
Dag 18: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 19: Hua Hin, vrije dag
Dag 20: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 21: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 6: Eco homestay in Phrae vanuit Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 401,- p.p.€ 368,- p.p.€ 351,- p.p.€ 341,- p.p.€ 334,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 401,- p.p.€ 368,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 351,- p.p.€ 341,- p.p.€ 334,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar en van station (dag 1)
 • 2e klasse zitplaatsen met airco, dagtrein Chiang Mai - Den Chai
 • excursie dag 2
 • lunch en diner dag 2
 • diner dag 1
 • ontbijt dag 2 en 3
 • Privé transfer met chauffeur (dag 3)

Exclusief:
Dranken, fooien

Extensie 7: Mae Hong Son en Pai
Ga van het gebaande pad in Thailand! In het noordwesten van Thailand vind je nog ongerepte natuur en kun je de Kayan bevolking ontmoeten. 

Dag 11: Reis naar Mae Chaem, stops onderwegReis naar Mae Chaem, stops onderweg
De komende dagen reis je met chauffeur en gids door een bijzonder gebied. Je begint met een volle reisdag en indrukwekkende bezienswaardigheden. Wat Sri Som Peg is de eerste stop na zo’n anderhalf uur. Je moet een paar trappen beklimmen, maar dan heb je een prachtig uitzicht over de omringende valleien. Momenteel wordt er door slechts 3 man sterk een bhudda van meer dan 50 meter hoog gebouwd. De 3 mannen zijn er al 10 jaar mee bezig en denken nog 10 jaar te moeten bouwen voordat ze klaar zijn. Vanaf hier ga je weer bergafwaarts naar de Vatchirathan waterval. Bijna 50 meter hoog spetterd deze magnifieke waterval alles om zich heen nat. Na de lunch staat een kleine trek van 2 uurtjes bergafwaarts op het programma. Je loopt langs een rivier met 4 watervalletjes waarvan de mooiste de Phathungsiew waterval is. Het einde is in een Karen-dorp waar je bij een authentieke koffiebrouwer een bakkie doet. Overnachting is in Mae Chaem, een idyllisch dorpje in de bergen.
 

Dag 12: Autorit naar Mae Hong SonAutorit naar Mae Hong Son
Na de drukke dag van gisteren vandaag wat meer rust. Alhoewel we een flinke rit voor de boeg hebben zorgen we dat je op tijd in Mae Hong son aankomt. Je rijdt langs Pang Oung door prachtige omgeving, de bergen worden steeds hoger. Onderweg stop je bij een Hmong-dorp, en hoewel deze bergbewoners ook met de moderne tijd meegaan is het simpele leven nog steeds de norm en loopt het avondeten (o.a. in de vorm van kippen) vrolijk om je heen. In Khun Yuam is het meestal tijd voor lunch, deze stad is al sinds eeuwen een handelsstad tussen de Thaise bewoners en hun buren in Myanmar. Je overnacht in Mae Hong Son, een heerlijk rustig dorp midden in de bergen.
 

Dag 13: Omgeving Mae Hong Son verkennen, bezoek Huay Pu Keng dorp (Baan Nam Piang Din) en leer een sieraad makenOmgeving Mae Hong Son verkennen, bezoek Huay Pu Keng dorp (Baan Nam Piang Din) en leer een sieraad maken
Vroeg in de ochtend verlaat je het altijd in de mist gehulde dorp Mae Hong Son. Na het ontbijt begint de ontdekkingstocht door dit prachtige gedeelte van het land. Eerst word je naar een pier gebracht en vaar je per longtailboot naar Huay Pu Keng (beter bekend als Baan Nam Piang Din) dat precies op de grens van Thailand en Birma gelegen is. Ervaar hier het dagelijks leven van de dames (voorheen ook wel 'longnecks' genoemd vanwege de vele messing ringen om hun nek, maar deze term is niet respectvol, gebruik het svp niet). Je kunt hier een workshop sieraden maken volgen. Lunch is ook hier in het dorp. Na het bezoek aan dit dorp, ga je per boot terug naar Mae Hong Son waar je de tempel Wat Phrathat Doi Kong Mu tempel bezoekt en vervolgens gaat de reis verder naar Su Thong Pae brug wat op ongeveer 15 kiliometer afstand van het plaatsje Mae Hong Son ligt. Su Thong Pae is een prachtige bamboebrug en looppad wat ruim 500 meter door de groene rijstvelden loopt naar een tempel en het dorpje Kung Mai Saak. De laatste stop van vandaag is Wat Jongkham Jong kang voordat je naar je hotel terug gebracht wordt in Mae Hong Son.
 

Dag 14: Van Mae Hong Son naar het gezellige PaiVan Mae Hong Son naar het gezellige Pai
Vandaag is het alweer tijd om Mae Hong Son achter je te laten en op weg te gaan naar Pai, één van de mooiste plekken van Thailand. Dit stadje is gelegen in de bergen van Noord-Thailand en woonplaats van verschillende bergvolkeren. De reis van Mae Hong Son naar Pai zal gaan via een bochtige weg, met prachtige uitzichten. Onderweg zal je een aantal keer stoppen. Eerste stop is bij een kleurrijk Lisu-dorp dat op een berg gelegen is. Zoals bijna elke bergstam in Azië zijn ook deze bewoners traditioneel gekleed. Zo zijn de heren bijvoorbeeld gemakkelijk te herkennen aan de felgekleurde broekrokken die zij dragen en ook de dames dragen gewaden in alle kleuren van de regenboog. Door een kijkje te nemen in het dorp, leer je dat elke stam er een geheel eigen traditioneel leven op nahoudt. Naast het bezoek aan de Lisu, bezoek je ook de Zwarte Lahu. 
Na de lunch in een lokaal restaurant stop je bij de Lod Grotten; grotten waar de beek Nam Lod doorheen stroomt. Het is fascinerend om te zien hoe het water van de ingang tot de uitgang van de grot cirkelsgewijs 500 meter omlaag stroomt door een geul die in meer dan een miljoen jaar door het water is uitgesleten. Vandaag maak je ook met een bamboevlot een tocht over de rivier. En in Pai bezoek je ook nog de heetwater bronnen. Deze Pai Hotsprings bestaan uit enkele kleine en grote bronnen die over het hele gebied water uitspreiden. Dit zorgt ervoor dat er meerdere kleine stromen water zijn ontstaan die op hun beurt voor stoomwolken in het bos zorgen. Met een beetje geluk ben je er net wanneer de geisers het water (van 90 graden) omhoog spuiten.

Dag 15: Terug naar Chiang MaiTerug naar Chiang Mai
Vandaag reis je terug naar Chiang Mai. Na de lange autoritten van de afgelopen dagen ben je wellicht toe aan een massage. Een bijzonder instituut is de massagesalon bij de vrouwengevangenis. De vrouwen worden er ter voorbereiding op hun terugkeer naar de samenleving opgeleid tot masseuses. Naast de vrouwengevangenis is ook een massagesalon waar de ex-gedetineerden werken. Reserveren wordt aanbevolen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Mae Hong Son en Pai:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Mae Chaem, transfer met stops (chauffeur, gids en lunch)
Dag 12: Mae Chaem - Mae Hong Son, transfer en excursie (met gids en lunch)
Dag 13: Mae Hong Son, excursie naar Huay Pu Keng (met gids, incl workshop en lunch)
Dag 14: Mae Hong Son - Pai, transfer met stops (met gids en lunch)
Dag 15: Pai - Chiang Mai, directe transfer
Dag 16: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 17: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 18: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 19: Bangkok - Hua Hin, aankomst station, prive-transfer (chauffeur)
Dag 20: Hua Hin, join in transfer en excursie Wildlife Center Friends of Thailand (met lunch)
Dag 21: Hua Hin, vrije dag
Dag 22: Hua Hin - Bangkok, transfer naar vliegveld
Dag 23: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 24: Aankomst Amsterdam

Extensie 7: Mae Hong Son en Pai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 826,- p.p.€ 675,- p.p.€ 622,- p.p.€ 593,- p.p.€ 593,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 826,- p.p.€ 675,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 622,- p.p.€ 593,- p.p.€ 593,- p.p.
Inclusief:
 • 4 overnachtingen met ontbijt
 • privé vervoer met chauffeur alle dagen
 • Engelssprekende gids alle dagen
 • lunch op dag 2, 3 en 4
 • Workshop sieraad maken 

Exclusief:
 • dranken en snacks
 • overige maaltijden
 • fooien

Excursies
BangkokExcursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
Vandaag staan er twee bijzondere highlights, een stuk modern én een stuk traditioneel Bangkok rond Klong Saen Saeb kanaal op het programma. Je gids haalt je rond 8 uur op bij je hotel. Lopend of per tuk tuk ga je naar de Chao Praya rivier waar je met de Thai samen op een lokale express boat stapt in zuidelijke richting. Je neemt de Skytrain en stapt uit bij Siam Square. Je wandelt door het nieuwe hippe deel van Bangkok naar Jim Thompson’s House. Je kunt hier een rondleiding krijgen, maar nog leuker is het om verder te lopen naar Klong Saen Saeb, één van Bangkoks oudste kanalen. Hier vind je een zijdeweverij verstopt tussen de huizen. Je springt (letterlijk) op een kanaalboot naar The Golden Mount. Na een korte pauze of, als je al trek hebt, na de lunch (lokale lunch inclusief), klim je omhoog om de tempel en het uitzicht te bewonderen. Daarna maak je kennis met de ambachtelijke manier van monnikschalen maken in ‘Monk’s Village’. De excursie eindigt daar, je kunt zelf nog verder de stad in of regel een taxi of tuktuk terug naar je hotel. 
 
Dit is een privé-excursie. Dat betekent dat je met je eigen reisgezelschap bent. 
Duur: halve dag (8-13 uur)
 
 

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
We zijn nu eenmaal een fietsend volk, niets leukers vinden wij dan ook op reis op de fiets te stappen om op verkenningstocht te gaan. Met deze fietstour ga je door kleine straatjes en steegjes en langs lokale markten. De fietsen gaan gewoon mee de boot op. Je vaart het centrum uit en fietst verder door het groene hart van Bangkok. Van de gebaande paden af, het lokale leven in!
 
Het is een join in-excursie. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
 
Duur: 3 uur fietsen. 's Ochtends (vertrek 8.00, terug om ongeveer 12.00 uur) of 's middags (vertrek 13.00, terug rond 17.00 uur)
 
 
 

Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)Biketour: Bangkok by night (Co)
Heb je Bangkok al eens bezocht? Bekijk de stad eens in een heel ander licht met deze Bangkok by Night fietstour. Met het vallen van de avond wordt het iets koeler en rustiger in de stad. De lichten in Chinatown gaan aan en de felle uithangborden zorgen voor een stedelijk kleurenspektakel. Je fietst over de bloemenveiling, dwars door de Chinese wijk en stapt met de fiets op een bootje om de Chao Phraya-rivier over te steken. Al fietsend zie je in korte tijd zoveel meer dan lopend en kom je op bijzondere plekken buiten het centrum. Wij vonden het na meerdere bezoeken aan Bangkok de ideale manier om de stad eens by night te ontdekken.
 
Het is een join in tour. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
Duur: 3 uur. Start om 18 uur.

Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.€ 34,- p.p.
Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed AyutthayaBezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
Vandaag ga je met gids naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam (Thailand), sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je reist via het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen, verder kun je heerlijk ronddwalen door de versierde tuinen rond de gebouwen.​ Na de Thaise lunch ga je met de boot van Bang Pa In naar Ayutthaya. Ayutthaya's centrum heeft wat weg van een fort doordat het een eiland is. De stad heeft altijd een bijzondere relatie gehad met het water; handig voor transport en de jaarlijkse overstroming van de velden rond de stad zorgden voor vruchtbare grond, goed voor de gewassen. Je bezoekt de mooiste en bekendste tempels: Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Phanan Choeng (met een enorme zittende boeddha). En nog een aantal andere bijzondere historische plekken. 
 
Je wordt rond 9 uur opgehaald bij je hotel in Bangkok en bent rond 16.30 uur terug. 
Prive-excursie met gids. Met lunch.
 
Tip: koop in Aytthaya bij één van de tempels voor ongeveer 150 baht het boekje 'Ayutthaya, Guide to art & architecture' als je nog meer wilt weten over de stad en alle tempels. Het zijn korte teksten met foto's en duidelijke tekeningen, zodat je meer beeld krijgt bij de symboliek en betekenis van de tempels, beeldhouwwerken en muurschilderingen. 

Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 128,- p.p.€ 99,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 128,- p.p.€ 99,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.€ 85,- p.p.
Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok (hidden treasures)Met de bamboefiets door Bangkok (hidden treasures)
Spring op een bamboefiets in Bangkok en verken het groene oostelijke gedeelte van de stad genaamd 'Bang Krachao'. Startpunt is Wat Bang Na Nok tempel waar je je gids voor deze tour ontmoet. Samen stap je op een lokale longtailboot en steek je de Chao Phraya rivier over. Bij het uitzoeken van je bamboefiets krijg je een lokale Thaise frisdrank gemaakt van bloemen. Vervolgens stap je op de fiets, de tocht gaat over smalle wegen dwars door het groen. Je maakt een aantal stops, zoals bij een paddestoelenkwekerij en het park in Phra Pradaeng. Lastig voorstellen dat je zo dichtbij wereldstad Bangkok bent! 
 
Halve dag, join in. Start om 08:30 uur tot en met 13:30 uur.
Transfer van hotel in Bangkok naar startpunt fietstour is niet inbegrepen (gemakkelijk en voordelig zelf te regelen).

Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok (hidden treasures)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.€ 53,- p.p.
Excursie 6: Kookcursus bij een lokale kookschool in Klongtoey Altijd al een Thaise kookcursus willen doen? Ga dan naar deze unieke kookschool in een woonwijk, opgezet door mevrouw Poo, die inmiddels een bekende Thai te noemen is. Op eigen gelegenheid ga je vanochtend naar het startpunt (Sukhumvit Road). De ochtend start met een bezoek aan ‘Talat Klongtoey (Klongtoey Markt), de grootste versmarkt in de Thaise hoofdstad die bijna 24 uur per dag geopend is. Deze markt is ook een van de meest authentieke markten in de stad en trekt allerlei soorten shoppers aan: van straatverkopers tot chefs van enkele van de beste restaurants van Bangkok.

Daarna ga je naar de kookschool die zich middenin de woonwijk bevindt. Mevrouw Poo (een afkorting van Chompoo dat ‘roosappel’ betekent) is jaren geleden begonnen met de verkoop van vers bereide maaltijden uit eigen keuken vanuit haar huis. Echter toen eind 2007 de prijs van rijst verdubbelde kon ze de eindjes niet meer aan elkaar knopen. Een Australische buurvrouw heeft er toen voor gezorgd dat mw Poo met wat hulp een eigen kookschool kon opzetten. Je maakt 4 heerlijke kleine gerechtjes die je natuurlijk zelf mag proeven en opeten. Na afloop krijg je de recepten mee naar huis. Van de gehele opbrengst van de kookschool gaat 20% naar de woongemeente waar de kookschool gevestigd is. Je leert dus niet alleen hoe eenvoudig een paar overheerlijke Thaise gerechten te bereiden, maar steunt tegelijkertijd een goed doel!

Deze excursie kan niet op zondag plaatsvinden. 

 
Excursie 6: Kookcursus bij een lokale kookschool in Klongtoey
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 7: Streetfood ontdekken in Chinatown Vandaag gaan jullie op pad in de beroemdste streetfood-wijk van de wereld: Bangkoks Chinatown (Yaowarat). Ook voor de lokale bevolking is dit de favoriete buurt om te eten. Na zonsondergang stromen de straten vol met eetkraampjes. Tijdens deze tour krijgen jullie een onvergetelijk kijkje in de Thais-Chinese keuken! Aan het einde van de middag ga je op eigen gelegenheid naar het beginpunt van de tour in Chinatown (MRT Hualamphong Exit 4 naast het Bangkok Centre Hotel). De lokale gids laat jullie tijdens deze culinaire tour door Chinatown vanalles proeven. Je kijkt je ogen uit in deze kleurrijke en dynamische wijk. De tour eindigt bij het punt waar je gestart bent. Je neemt zelf een taxi terug naar het hotel of ga een ander deel van de ‘Big Mango’, zoals Bangkok ook wel genoemd wordt, bezoeken.
Duur: +/- 4 uur. Let op, deze excursie kan niet op maandag gedaan worden. 
Excursie 7: Streetfood ontdekken in Chinatown
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
Excursie 8: Lokale restaurants en historie Bangrak Deze originele foodtour maakt je binnen enkele uren expert in Thais eten! Je verkent met een lokale gids Bangrak, de eeuwenoude culinaire buurt van Bangkok. Naast een kennismaking met de Thaise gastronomische traditie, steun je met dit bezoek ook de lokale gemeenschap.
Het gebied is een smeltkroes van alle streken van Thailand: Thaise delicatessen uit verschillende regio's zijn hier te vinden. Je ontmoet restauranteigenaren en proeft oude ambachtelijke recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Ondertussen bezoek je lokale bezienswaardigheden die maar weinig toeristen weten te vinden. Je gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt van de foodtour (start 9:30 uur). Rond 13:00 uur is de foodtour afgelopen. Deze excursie kan niet op zondag plaatsvinden.
 
Excursie 8: Lokale restaurants en historie Bangrak
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.€ 55,- p.p.
Chiang MaiExcursie 9: Kookcursus op een organic farmKookcursus op een organic farm
Wil je authentiek Thais leren koken? Je leert het stap voor stap tijdens deze kookcursus op een biologische boerderij, buiten de stad. Eerst bezoek je de markt en daarna de tuin van de boerderij. Je gaat zelf aan de slag en maakt een soep, twee hoofdgerechten, een bijgerecht en een desert. Maar door hun slimme systeem zie je ook hoe je kunt variëren, zodat je uiteindelijk naar huis gaat met een receptenboek voor niet 5, maar wel 15 gerechten! Dat het heerlijke Thaise eten zo eenvoudig te maken is. Thuis kun je vrienden en familie versteld laten staan met je nieuw verworven kookkunsten!
 
Het is een join in-excursie, maximaal 10 personen (internationaal) per groep, voertaal Engels. Je wordt opgehaald bij het hotel en in de middag terug gebracht. 
Duur: 8:30-circa 15:30
 

Excursie 9: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
Excursie 10: Indrukwekkend bezoek Elephant Nature ParkIndrukwekkend bezoek Elephant Nature Park
Als je altijd al een olifant van dichtbij wilde zien is dit je kans. Het Elephant Nature Park is een uitstekende organisatie die met veel respect en zorg met gedomesticeerde olifanten omgaat. Het is geen toeristische attractie, de olifanten doen geen trucjes en je gaat niet op ze rijden.
 
Je wordt om 8 uur opgehaald door chauffeur en een gids, die gids blijft de hele dag bij je. Deze excursie doe je verder met een internationaal reisgezelschap van maximaal 10. Onderweg in de auto krijg je een informatiefilm te zien. Eenmaal daar mag je de olifanten voeren, er is tijd om wat te relaxen en rond te kijken. Je krijgt een heerlijk lunchbuffet. Je mag echt dichtbij komen, maar niet op ze rijden of ze wassen. Dat is tegen de principes van het Elephant Nature Park en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Je krijgt veel informatie van de gids hierover. Wij waren er erg van onder de indruk. Als je hoort hoe veel bedrijfjes omgaan met de olifanten, hoe ze 'gebroken' worden om zich te laten berijden, hoe ze altijd gebruikt zijn voor bosbouw, dan wil je eigenlijk ook niet meer op de rug van een olifant. Het is geen volgestopt programma, immers het welzijn van de olifanten staat voorop, dus je kijkt wat olifanten de hele dag doen in plaats van dat de activiteiten worden gedaan wanneer het toeristen uitkomt. (Kom je met kinderen, neem gerust een boekje mee voor ze.) Als dierenliefhebber is deze informatieve dag van Elephant Nature Park een goed en verantwoord alternatief om olifanten te zien.
 
Dit is een join in-excursie. Dat betekent dat je de tour met andere mensen samen doet (internationaal reisgezelschap).
Duur: 8-18 uur

Excursie 10: Indrukwekkend bezoek Elephant Nature Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Volwassen tarief€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.
Kinderen (2-11 jaar)€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Volwassen tarief€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.
Kinderen (2-11 jaar)€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Volwassen tarief€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.€ 124,- p.p.
Kinderen (2-11 jaar)€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.€ 62,- p.p.
Excursie 11: Verken landelijk Chiang Mai per fietsVerken landelijk Chiang Mai per fiets
Een sportieve fietstocht op de mountainbike op het platteland van Chiang Mai. Je ziet hoe de lokale mensen buiten de stad leven. Afhankelijk van het seizoen zie je wat er wordt verbouwd aan groenten, fruit en natuurlijk rijst. Interessant is de stop bij een voormalig leprakolonie, nu een werkplaats voor handgemaakte souveniers door gehandicapten. Je fietst ook langs de ruïnes van Wiang Kum Kam, de eerste vestigingsplaats van het koninkrijk Lanna, meer dan 700 jaar geleden. Spring op de fiets en join the solution to less polution!
 
Dit is een join-in excursie, dat wil zeggen dat je met maximaal 12 mensen van allerlei nationaliteiten kunt zijn. De gids heeft er een lekker tempo in, je fietst over vlakke asfaltwegen op goede fietsen (met voorvering). Gedurende 25-30 kilometer (1,5 kilometer onverharde weg) stop je regelmatig even om iets te bekijken en water te drinken.
 
Tijd 8:30 tot circa 13:30 uur of start om 13.30 uur.
Meenemen: pet, zonnebril, zonnebrand, camera.

Excursie 11: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.€ 38,- p.p.
Excursie 12: Olifantenopvang ChangChillOlifantenopvang ChangChill De meest duurzame olifantenopvang van Noord-Thailand! ChangChill biedt een nieuw soort olifanten-toerisme, een voorbeeld voor alle andere interacties met wilde dieren. Chang betekent olifant in Thai, ChangChill is dus een plaats waar olifanten kunnen relaxen en chillen! Je wordt opgehaald en in 2 uur naar het olifantenparadijs in Mae Wang district gebracht. De (momenteel 6) olifanten grazen, badderen en socializen in de heuvels van Chaing Mai. Bezoekers leren meer over de olifanten, observeren hen in hun natuurlijke omgeving, en ontmoeten de mahouts die de olifanten verzorgen. Bezoekers kunnen de olifanten niet aanraken, direct voederen of baddderen, maar wandelen rond met goed getrainde gidsen, die je het gedrag van de olifanten laten zien en uitleggen. Van gepaste afstand help je de olifanten te badderen, door sprinklers aan te zetten en emmertjes water vanaf het observatieplatform over de olifanten te gieten. Er is een 'feeding tube', waar je olifantensnacks als suikerriet, mais en banaan in mag stoppen. Je ziet hoe de olifanten met hun slurf op zoek gaan naar de lekkere hapjes! De olifanten lopen 10 uur per dag vrij rond, daarna rusten ze in hun nachtverblijven. Volgens dierenwelzijn experts is dit de beste routine voor een happy en healthy olifant. Je krijgt een lesje traditionele krruiden en een 'olifanten kookcursus', waarin je een vitamine bal voor de olifanten maakt. Je kunt de mahouts alles vragen over de olifanten terwijl je deze prachtige dieren ziet zwemmen, grazen en socializen. Na deze prachtige dag dichtbij de olifanten word je vol nieuwe indrukken naar je hotel in Chiang Mai gebracht. 
Elke dag van 10 tot 15 uur (exclusief transfertijden van/naar hotel van 2 uur). Maximaal 14 personen per groep. 
 
Excursie 12: Olifantenopvang ChangChill
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Volwassen tarief€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.
Kinderen (t/m 9 jaar)€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Volwassen tarief€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.
Kinderen (t/m 9 jaar)€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Volwassen tarief€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.€ 89,- p.p.
Kinderen (t/m 9 jaar)€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.€ 64,- p.p.
Excursie 13: Bamboo raften en jungle wandelingBamboo raften en jungle wandeling Vanuit Chiang Mai ga je wandelen en bamboo-raften! Dit is een enerverende dag in de jungle waarbij je ook lokale berginwoners ontmoet. Na een half uurtje rijden kom je aan in het San Patong gebied, ten zuidwesten van Chiang Mai. Ongerepte natuur, prachtige groene bomen, uitgestrekte rijstvelden, rivieren en watervallen. Tijdens de afwisselende wandeltocht, na ongeveer 45 minuten lopen, maak je een stop voor een lokale lunch. Daarna bezoek je het Karen dorp Mae Sapok. De Karen komen oorspronkelijk uit Birma. Een groot deel van de mensen woont momenteel in het Westen en Noorden van Thailand. De Mae Sapok is een indrukwekkende waterval waar we een kleine wandeling voor maken om er te komen. Jullie eindigen de dag met relaxed bamboe-raften op de rivier. Op een vlot helemaal van bamboe gemaakt gaan jullie de rivier af. Wellicht kunnen jullie zelf ook proberen aan het stuur(stok) te staan!
Excursie 13: Bamboo raften en jungle wandeling
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 106,- p.p.€ 89,- p.p.€ 75,- p.p.€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 106,- p.p.€ 89,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 75,- p.p.€ 71,- p.p.€ 68,- p.p.
Excursie 14: Ziplinen (gouden route)Ziplinen (gouden route) Vlieg als een aap over de boomtoppen van de jungle en geniet van adembenemende uitzichten en exotische dieren tijdens dit ziplining avontuur. Jullie worden opgehaald bij het hotel en na een uurtje rijden komen jullie bij de start aan, gelegen tussen lokale dorpjes, op een heuvel met rijstvelden en de rivier Maeram. De organisatie werkt samen met de lokale H'mong en Karen gemeenschappen. Na een materiaal-check en veiligheidsinstructies is het tijd voor actie! Jullie vliegen door het bladerendak door middel van kabelbanen, luchtbruggen, abseilen, boomhutten en loopbruggen via 35 platforms.
De 'gouden route' is de meest uitgebreide route. 
Jullie worden tussen 7:00 en 7:30 uur opgehaald en zijn tussen 13:00 en 13:30 uur weer terug. Lunch is inclusief.

 
Excursie 14: Ziplinen (gouden route)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Thailand reizen - Thailand - tempels in AyutthayaThailand reizen - Thailand - oude hoofdstad van Siam: AyutthayaThailand reizen - Thailand - bezoek de mooiste tempels van AyutthayaThailand reizen - Thailand - ontdek de verschillende bouwstijlen en boeddhabeelden in AyutthayaThailand reizen - Thailand - beroemdste boeddhabeeld van Ayutthaya in Wat MahathatThailand reizen - Thailand - boeddha overgroeid door bomen Thailand reizen - Thailand - Ayutthaya is omgeven door een rivierThailand reizen - Thailand - liggende boeddha goed ingepakt in goudkleurig doekThailand reizen - Thailand - omgeving van Chiang Mai ideaal om te wandelenThailand reizen - Thailand - in de bergen rond Chiang MaiThailand reizen - Thailand - ga hiken bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - koken bij Thaise familie Chiang MaiThailand reizen - Thailand - met een bamboeraft de rivier af bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - op bezoek bij Thaise familie in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - ontmoet locals tijdens hike door de bergenThailand reizen - Thailand - Chiang Mai omgevingThailand reizen - Thailand - wandel langs de markten van Chiang MaiThailand reizen - Thailand - in Chiang Mai vind je uiteenlopende tempelsThailand reizen - Thailand - bezoek de kleurrijke tempels in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - neem een fietsriksja in Chiang Mai Thailand reizen - Thailand - typische bouwstijl in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - monniken gewaden bij tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - gouden versiering bij tempel Chiang MaiThailand reizen - Thailand - gouden tempels in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Thaise dansvoorstelling op straatThailand reizen - Thailand - ceremonie in tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - bezoek Elephant Nature Park bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - leer Thais koken bij biologische boerderij in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Thaise koken en eten zijn onze nieuwe hobbiesThailand reizen - Thailand - vrolijke Thaise kookjuf tijdens de kookcursusThailand reizen - Thailand - geconcentreerd aan de slag tijdens Thaise kookcursusThailand reizen - Thailand - resultaat van de Thaise kookcursus in Chiang Mai: heel erg lekker!Thailand reizen - Thailand - Gouden Driehoek en drielandenpuntThailand reizen - Thailand - met de boot richting Myanmar Thailand reizen - Thailand - veel tempels in de Gouden Driehoek in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - groot boeddhabeeld op de grens van Noord-Thailand en Myanmar en LaosThailand reizen - Thailand - lokale bergvolkeren leven nog altijd traditioneel in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - invloed van Chinezen zichtbaar in Gouden Driehoek, veel theehuizenThailand reizen - Thailand - theewinkel met vele soorten groene thee om te proberenThailand reizen - Thailand - vrouw laat trots haar kind zien in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - fiets rond bij Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - bezoek het Historisch Park bij Sukhothai vol eeuwenoude tempelsThailand reizen - Thailand - Paulien en Denise konden wel urenlang ronddwalen bij het Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - ontdek de tempels bij SukhothaiThailand reizen - Thailand - fietsen over het platteland bij Sukhothai Thailand reizen - Thailand - op de fiets in de omgeving van SukhothaiThailand reizen - Thailand - oude tempels in Sukhothai Thailand reizen - Thailand - indrukwekkende tempels en oude gebouwen bij SukhothaiThailand reizen - Thailand - neem de fiets in Sukhothai Historical ParkThailand reizen - Thailand - fiets de hele ochtend rond bij Sukhothai Historical ParkThailand reizen - Thailand - in hoofdstad Bangkok het bekende straatbeeldThailand reizen - Thailand - gekleurde riksja's tekenen het straatbeeld van BangkokThailand reizen - Thailand - Bangkok by night fietsexcursieThailand reizen - Thailand - fiets in de avond door Bangkok Thailand reizen - Thailand - prachtig verlicht Wat Arun in de avondThailand reizen - Thailand - verlichte tempels in Bangkok in de avondThailand reizen - Thailand - heerlijke markten in BangkokThailand reizen - Thailand - probeer lokale snacks op de markten van BangkokThailand reizen - Thailand - neem de boot taxi in BangkokThailand reizen - Thailand - taxi annex longtailboot door de kanalen van BangkokThailand reizen - Thailand - de boottaxi's op de rivier in BangkokThailand reizen - Thailand - wandel over lokale markten in BangkokThailand reizen - Thailand - lokale lunch in BangkokThailand reizen - Thailand - danseres bij Jim Thompson house in BangkokThailand reizen - Thailand - brug over de River Kwai in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - beroemde brug in Kanchanaburi over de rivier de kwaiThailand reizen - Thailand- uitzicht over rivier vanuit trein over Birma-spoorlijnThailand reizen - Thailand - beruchte Birma spoorlijn bezoekenThailand reizen - Thailand - rij een stukje mee over Birma-spoorlijn nabij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - fotograferen uit het raam van de treinThailand reizen - Thailand - longtailboot naar rafthouses op de River KwaiThailand reizen - Thailand - Mon dorp bezoeken bij verblijf op de River KwaiThailand reizen - Thailand - altaar in grot vol boeddhabeeldenThailand reizen - Thailand - Erawan watervallen met wel 7 verdiepingen bij de River KwaiThailand reizen - Thailand - strand van Koh ChangThailand reizen - Thailand - snorkelen of duiken voor de kust bij Koh ChangThailand reizen - Thailand - geniet van de Thaise stranden op het eind van je rondreisThailand reizen - Thailand - koraalriffen voor de kust van ThailandThailand reizen - Thailand - bijzondere tempels in LampangThailand reizen - Thailand - bezoek dit theehuis in LampangThailand reizen - Thailand - tempels en boeddha's in LampangThailand reizen - Thailand - imponerende tempel in LampangThailand reizen - Thailand - openbaar vervoer in Lampang: paard en wagenThailand reizen - Thailand - bezoek provinciestad Lampang
 

Blogs over Thailand


Sluiten