Rondreis Thailand: Ontdekkingsreis Thailand van Gouden Driehoek tot Koh Chang

Rondreis Thailand: Bangkok - Kanchanaburi - River Kwai - Ayutthaya - Sukhothai - Chiang Mai - Gouden Driehoek - Koh Chang - Koh Samui

Met deze Thailand rondreis zie je in drie weken het beste van Centraal en Noord Thailand. Vaar over de River Kwai, bezoek de beroemde brug in Kanchanaburi en slaap in een huisje op het water. De tempels van Ayutthaya en Historisch Park Sukhothai bekijk je met gids per auto en zelfstandig op de fiets, zo zie je op een efficiënte manier de mooiste tempels. In Chiang Mai kies je zelf uit de door ons samengestelde excursies: bezoek Elephant Nature Park, het verantwoorde alternatief voor olifantrijden. Of leer de Thaise keuken beter kennen op een biologische boerderij. Jij bepaalt! Je trekt verder naar het noorden van Thailand en bezoekt de beroemde 'Golden Triangle'. Je neemt de nachttrein vanuit Chiang Mai terug naar Bangkok en reist door naar het groene Koh Chang, eiland in het oosten van Thailand vlakbij Cambodja. Ideaal als je nog verder wilt naar de tempels van Angkor Wat. Of vlieg vanuit Chiang Mai direct naar het zuiden om je reis relaxed af te sluiten in Krabi of op Koh Samui, waar je heerlijk kunt luieren of juist actief kunt doen in en op het water. Geniet optimaal van al het moois dat Thailand te bieden heeft met deze uitgebreide rondreis. 

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Bruisend Bangkok
  • Birma-spoorlijn
  • Overnachten in huisjes op de River Kwai
  • Ayutthaya tempels
  • Sukhothai Historisch Park
  • Golden Triangle: bergen, rivieren en plantages
  • Groen eiland: Koh Chang​
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 13: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 14: Bangkok - Koh Chang, aankomst station, prive-transfer naar haven, boot en transfer minivan (zonder ontbijt)
Dag 15: Koh Chang, vrije dag
Dag 16: Koh Chang, vrije dag
Dag 17: Koh Chang - Bangkok, transfer pier, boot en transfer naar hotel Bangkok
Dag 18: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 19: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Vakantie begint

Vakantie begint
Eindelijk vakantie! Je reis naar Thailand start vandaag. Check je bagage in op Schiphol en de rest gaat (bijna) vanzelf.

Dag 2: Rondreis Thailand start in Bangkok

Rondreis Thailand start in Bangkok
Vandaag kom je aan in de hoofdstad van Thailand: Bangkok! Er staat een chauffeur op je te wachten, die je naar je relaxte hotel brengt, met een zwembad op het dak. Je rijdt via het kantoor van onze lokale reisagent voor een meet & greet. Daar ontvang je alle vouchers, informatie over je reis en Thailand in het algemeen. Het hotel ligt in een gezellig buurtje, niet ver van Khao San Road. Je loopt in een paar minuten naar de bruisende drukte van Khao San Road, de straten staan vol kraampjes met eten en snuisterijen. In de buurt van je hotel is het iets rustiger, hier vind je het meer authentieke Bangkok. Ook hier veel gezellige, kleine restaurantjes, en de locals eten er aan straatkraampjes
 
Kom je vroeg aan en heb je puf, dan kun je op eigen gelegenheid naar een aantal hoogtepunten van Bangkok lopen. Niet te missen is het Koninklijk Paleis. Je kijkt je ogen uit bij zoveel pracht en praal. Veel mozaïek en goud. Voor de Thai is de emerald Buddha in de tempel van het paleis het allerheiligste. Vanaf het Koninklijk Paleis loop je gemakkelijk naar Wat Pho, waar de 46 meter lange reclining Buddha (liggende Buddha) is te zien. Let vooral op zijn mooie parelmoeren voetzolen! Wat betekent tempel in het Thai. Wat Pho is ook beroemd omdat er een massageschool huist. Je kunt je hier dus ook laten masseren.

Dag 3: Bangkok leren kennen

Bangkok leren kennen
Vandaag heb je alle vrijheid. Misschien wil je zelf Bangkok gaan ontdekken. Maar we hebben ook de leukste excursies voor je getest (naar keuze, dus niet inclusief). Footprint-favoriet en bekend in Bangkok zijn de fietstochten over markten, achterafsteegjes en net buiten Bangkok is het verbazingwekkend groen! Heb je deze fietstocht al eens gedaan, dan zou je ook kunnen kiezen voor de fietstocht Bangkok by Night. In een miljoenenstad als Bangkok fonkelen overal lichtjes. Je fietst langs Chinatown, bloemenmarkt en de mooi verlichte tempels Wat Pho en Wat Arun. Wil je wat meer van de bezienswaardigheden van Bangkok zien, kies dan voor de 'Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour, waarbij je gebruik maakt van de tuktuk en de kanaalboot (longtailboat). Je wandelt over markten van een niet toeristisch gedeelte van Bangkok. Ben je al heel vaak in Bangkok geweest, dan zal je verrast worden met een excursie naar Koh Kret, net buiten Bangkok. Je gaat fietsen en met een bootje rond dit groene eiland. Lees meer over de activiteiten die je bij ons kunt boeken onder het tabje Excursies.

Dag 4: Hoogtepunt: Kanchanaburi, Bridge over River Kwai

Hoogtepunt: Kanchanaburi, Bridge over River Kwai
Je mag er vroeg uit deze ochtend. Rond 6.30 uur word je opgehaald door je gids en rij je met eigen auto met chauffeur naar de Maeklong Railway Market. Het is er meestal een drukte van belang. Niet alleen door marktbezoekers, maar ook doordat het veel bekijks van buitenaf trekt. Als de trein bijna arriveert transformeert de markt in spoorweg. Eten wordt binnengehaald, de luifels omhoog getrokken en de toegestroomde kijkers worden door een politieman naar de zijkant gemaand. Hierna maak je een korte tussenstop bij de wereldberoemde drijvende markt, Damnoen Saduak. Vervolgens rij je naar de provincie Kanchanaburi, hier stap je op de trein die over een oorspronkelijk stuk van de Birma-spoorlijn rijdt. In Paksaeng is het tijd voor een lokale lunch. Nog een stukje rijden tot de River Kwai pier waar je op een longtailboot stapt naar je logeerplek. Een bijzonder fijne locatie. De drijvende huisjes op de rivier worden 's avonds verlicht door olielampjes. Je moet het even zonder elektriciteit stellen, maar daar krijg je een heerlijk ontspannen overnachting voor terug. 
*In het nabijgelegen Mon-dorp zijn nog enkele gedomesticeerde olifanten te vinden waarop gereden kan worden. We verzoeken je dringend om hier geen gebruik van te maken. Wij geloven dat wilde dieren in het wild thuis horen en hoe minder toeristen gebruik maken van dieren als attractie, hoe minder dierenleed er plaats vindt.

Dag 5: Erawan watervallen of Hellfire Memorial Pass & Oorlogsmuseum, Ereveld, Bridge over River Kwai

Erawan watervallen of Hellfire Memorial Pass & Oorlogsmuseum, Ereveld, Bridge over River Kwai
Na het ontbijt kun je nog een keer zwemmen in de rivier, wij kregen er geen genoeg van. Vandaag ga je terug met de longtailboot en rij je naar de Erawan waterval (entree inclusief). Deze waterval heeft zeven verdiepingen, hoe hoger je komt, hoe relaxter het is. Je kunt er ook voor kiezen deze ochtend in plaats van naar de Erawan waterval te gaan, een bezoek te brengen aan de Hellfire Memorial Pass (entree niet inclusief). We waren hier erg onder de indruk van de verhalen van de overlevenden, die op video worden getoond. 
 
In de middag rijd je, na wederom een lokale lunch naar Kanchanaburi. Je bezoekt in Kanchanburi het Thailand-Birma Spoorlijncentrum en het Ereveld. Hier liggen bijna 7000 krijgsgevangenen (POW’s) begraven die zijn gestorven tijdens de aanleg van de Birma-spoorlijn. Het museum geeft een goed beeld middels video’s, foto’s en voorwerpen van de omstandigheden waaronder krijgsgevangenen en dwangarbeiders aan de spoorlijn moesten werken. Daarna bezoek je de beroemde Brug over de River Kwai. Aan het eind van de middag word je afgezet bij een fijn hotel in Ayutthaya aan de rivier, handig dat je alvast in Ayutthaya logeert, dan kun je morgen de hele ochtend tempels bezoeken en 's middags doorreizen naar Sukhothai. 

Dag 6: Tempels in Ayutthaya en bus naar Sukhothai

Tempels in Ayutthaya en bus naar Sukhothai
Vanochtend word je rond 9 uur opgehaald door een gids om de oude hoofdstad van Siam te ontdekken. Je neemt eerst de auto naar het beginpunt van de excursie, het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat zo'n 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen in verschillende stijlen. Een deel is alleen van buiten te zien, het Wehat Chamrun mag je ook van binnen bekijken. Verder kun je heerlijk dwalen door de mooie, met meertjes versierde tuinen rond de gebouwen. De Thaise lunch is inbegrepen. Eind van de ochtend bezoek je Ayutthaya, deze stad staat vol met oude tempels en paleizen, de namen duizelen je waarschijnlijk na deze ochtend. Het koningshuis trad op als tussenpersoon in de handel en verwierf zo enorme rijkdom. We laten je kennis maken met de mooiste en bekendste tempels, waaronder Wat Phra Si Samphet. De tempels zien er verrassend verschillend uit; je ontdekt het verschil tussen Prangs en Chedi’s, ziet tempels ingepakt in oranje doeken, rijen met onthoofde boeddhabeelden, gouden boeddha’s en waarschijnlijk veel monniken in oranje gewaden. In Ayutthaya is het eigenlijk het hele jaar door warm, in de lente en zomer kan het zelfs behoorlijk heet zijn. Tip: draag een pet en drink extra veel water. Je loopt aardig wat meters rond de tempels. Wij hebben onszelf op een ijsje getrakteerd na deze tempeltour.
 
Begin van de middag word je door je gids naar het busstation van Ayutthaya gebracht voor de bus naar Sukhothai (vertrekt om 13 uur), kaartjes hebben we voor je geregeld. De bus doet er ongeveer 6 uur over. In Sukhothai staat er een chauffeur op je te wachten om je naar je sfeervolle hotel met zwembad in Sukhothai te brengen. 

Dag 7: Zelf fietsen door historisch park Sukhothai en reizen naar Lampang

Zelf fietsen door historisch park Sukhothai en reizen naar Lampang
Vanochtend ben je vrij om zelf het Sukhothai Historisch Park te gaan bekijken. Pak een tuk tuk naar het park, huur daar een fiets (wel zo handig gezien de afstanden) en je kunt ter plekke ook een gids boeken. We raden je aan vroeg op te staan, zodat je in alle rust en relatieve koelte de eeuwenoude tempels in het Sukhothai Historisch Park kunt bezoeken. Bovendien heb je dan goed licht om foto’s te maken. Het indrukwekkende park staat vol chedi’s, de spiraalvormige tempels, en prachtige boeddhabeelden. Heel mooi vonden we de tempel met de grote pratende boeddha met de gouden hand. Tip: neem voldoende water mee, en kies een fiets met een mandje om het in te vervoeren. Afhankelijk van je tempo en het aantal tempels dat je bezoekt ben je al snel 2 à 3 uur bezig. Zorg dat je op tijd terug bent bij je hotel (op zo'n 6 kilometer van het historisch park), haal daar je spullen op (na het uitchecken mag je die bij de receptie stallen) en dan word je naar het busstation van Sukhothai gebracht. Je koopt er zelf een kaartje voor de bus naar Lampang (exclusief), want dat is hier heel gemakkelijk. In de papieren die je bij aankomst ontvangt in Thailand staat precies hoe laat je bij het hotel terug moet zijn. In Lampang loop je van het station naar je hotel vlakbij. 
 
 

Dag 8: Paard en wagen door Lampang en reis naar Chiang Mai

Paard en wagen door Lampang en reis naar Chiang Mai
Lampang is een typsich Thais provinciestadje, vol tempels uit het Lanna-tijdperk. Het Lanna-koninkrijk besloeg gedurende een aantal eeuwen Noord-Thailand en ook delen van Laos en Myanmar. Chiang Mai is zelfs gebouwd om als nieuwe hoofdstad van dit koninkrijk te fungeren. In Lampang gebruikt men nog paard en wagen als (openbaar) vervoer. Dat is best leuk voor een keertje! Je wordt na het ontbijt opgehaald bij je hotel door paard en wagen voor een tocht langs een aantal bijzondere tempels. Je bagage doe je 's ochtends in de minivan, deze staat je bij het eindpunt op te wachten. Daarna word je direct naar je hotel in Chiang Mai gereden. 

Dag 9: Vrije dag in Chiang Mai

Vrije dag in Chiang Mai
Vandaag kun je bij je relaxte hotel met zwembad bijkomen van de actieve dagen langs historische parken en steden. Natuurlijk kun je ook direct op pad om de stad te verkennen. Het gezellige Chiang Mai heeft een overvloed aan massagesalons, winkeltjes en leuke eetcafés. Wil je voor het goede doel eten? Probeer dan vegetarisch restaurant Taste From Heaven (binnen de oude stadsmuren). De opbrengsten gaan naar het Elephant Nature Park. Je kunt vandaag ook het Elephant Nature Park gaan bezoeken (excursie niet inbegrepen), dit is een park waar men geen olifantenritjes en dergelijke doet, een prachtig alternatief. 

Dag 10: Go Fair: kies excursie Elephant Nature Park of ga koken op een biologische boerderij

Go Fair: kies excursie Elephant Nature Park of ga koken op een biologische boerderij
Vandaag staat er niets op het programma. Ultieme vrijheid voor jou en er is genoeg te doen hier. Je kunt kiezen uit vele excursies (niet inbegrepen). We hebben een stadswandeling, fietstocht over het platteland, kookles op een biologische boerderij en een olifantenpark voor je getest. Er is dus voor ieder wat wils. Lastig kiezen? Boek een extra dag in Chiang Mai, lees er meer over onder ‘Excursies’ en ‘Prijzen’.
 
Na alle actie vandaag ben je wellicht toe aan een massage. Een bijzonder instituut is de massagesalon bij de vrouwengevangenis. De vrouwen worden er ter voorbereiding op hun terugkeer naar de samenleving opgeleid tot masseuses. Naast de vrouwengevangenis is ook een massagesalon waar de ex-gedetineerden werken. Reserveren wordt aanbevolen.

Dag 11: Reis naar de Golden Triangle

Reis naar de Golden Triangle
Je vertrekt 's ochtends vroeg per minivan voor een rit van ongeveer drie en een half uur naar Thaton. Geniet tijdens de rit van de schitterende natuur; bergketens afgewisseld door rijstvelden en plantages. Na de lunch aan de rivier in Thaton neem je een traditionele Thaise longtail-boot naar de stad Chiang Rai. De tocht over het water duurt ongeveer vier uur en gaat over de zich door de jungle slingerende rivier Mae Kok. Naast het prachtige natuurschoon kunt u hier en daar ook een dorpje aan de oever zien liggen. In Chiang Rai word je naar je hotel gebracht. In de buurt zitten veel restaurants en ook leuk is nog even te struinen over de Night Bazaar!
 

Dag 12: Uitzicht over de Gouden Driehoek: Laos, Birma en Thailand

Uitzicht over de Gouden Driehoek: Laos, Birma en Thailand
Je bezoekt deze ochtend de plek waar met een groot uithangbord het drielandenpunt wordt aangekondigd. Hier heb je uitzicht op de grenslanden Birma en Laos. In de buurt tref je een enorme witte boeddha met nogal bijzondere elementen. Daarna bezoek je de Hall of Opium. Met veel foto’s, films en ander beeldmateriaal wordt de oorsprong en ondergang van de opiumteelt en -handel verteld. Zeker de moeite waard om een uur of twee doorheen te lopen. Vervolgens rij je langs de Birmese grens naar het plaatsje Mae Sai. Nabij de brug die de beide landen daar verbindt, lunch je in een Thais/Birmees restaurant. Na de lunch een korte stop bij de interessante ruïnes in het oude stadje Chiang Saen dat ooit de hoofdstad van het Yanok Koninkrijk was. Het stadje ontleende deze status aan haar strategische positie aan de Mekhong rivier die een rechtstreekse handel met China mogelijk maakte. Tenslotte maak je nog een stop bij Wat Rong Khun, de beroemde witte tempel. Of je vindt 'm prachtig, of totale kitsch. Aan het eind van de dag ben je terug in Chiang Mai. 

Dag 13: Vrije dag en nachttrein naar Bangkok

Vrije dag en nachttrein naar Bangkok
Vandaag neem je afscheid van Noord-Thailand en stap je aan het eind van de dag in Chiang Mai op de nachttrein naar Bangkok. Zo heb je nog de hele dag in Chiang Mai, je moet 's ochtends uitchecken uit je kamer, maar je spullen kan je bij de receptie achterlaten. Als je nog wilt opfrissen voor vertrek 's avonds, vraag dan of je (meestal tegen betaling) nog van een kamer gebruik mag maken, anders kun je je ook bij het zwembad opfrissen en omkleden. Het is ook mogelijk om een 1e klasse coupe te boeken in de nachttrein, dan heb je meer privacy (eigen coupe). Zie 'Extensies' en 'Prijzen' voor meer informatie.

Dag 14: Reis naar het groene eiland met witte zandstranden Koh Chang

Reis naar het groene eiland met witte zandstranden Koh Chang
Na alle historische plekken en steden vol tempels is het tijd je naar de kust van Thailand te begeven. Vlakbij Cambodja ligt het heerlijke eiland Koh Chang, vlak voor de Thaise kust. Ideaal op de route tussen Bangkok en Siem Reap (Cambodja) waar het tempelcomplex van Angkor ligt. Je rijdt er in ongeveer 4 uur naartoe en dan is het nog zo'n drie kwartier varen. Op Koh Chang verblijf je op het rustige strand aan de zuid-westkant in een fijn hotel direct aan het strand. Wil je in een kleinschalig boetiekhotel verblijven? Op Koh Chang hebben we een tweetal stijlvolle accomodaties gevonden waar je helemaal tot rust komt.

Dag 15: Chillax! Geniet op het witte zandstrand van Koh Chang

Chillax! Geniet op het witte zandstrand van Koh Chang
Al gewend aan het eilandritme? Wij vonden het totaal geen straf om een paar dagen rustig aan te doen en de zon het ritme van de dag te laten bepalen. Een siësta kent men in Azië net zo goed als aan de Middellandse Zee. Hou je van de onderwaterwereld? Je kunt gaan snorkelen of duiken rond Koh Chang, vooral ten zuiden bij de kleinere eilandjes onder Koh Chang vind je mooie koraalriffen, zoals bij Koh Wai. Boek een tour bij een van de duikscholen zodat je met een ervaren begeleider de zee op gaat.

Dag 16: Relaxmodus gevonden?

Relaxmodus gevonden?
Geniet van het eilandleven en bepaal zelf hoe je je vakantie afsluit. Koh Chang heeft - ondanks dat het reizigers trekt - een relaxte sfeer weten te behouden. Het groene binnenland en de vele baaien, voornamelijk aan de westkant, maken dat je je ook op land prima kunt vermaken. Aan de zuidkant kun je door de mangrovebossen varen en vind je nog traditionele rustige Thaise dorpjes. Aan het eind van de dag installeer je je op het strand, met je voeten in het zand en een cocktail in de hand valt de avond langzaam over het eiland.

Dag 17: Afscheid van Thailand

Afscheid van Thailand
Na het ontbijt neem je afscheid van Koh Chang. Met de grote boot naar het vasteland van Thailand, daar staat je vervoer klaar (prive-auto met chauffeur) om je naar Bangkok te brengen. Morgen gaat je internationale vlucht terug naar Nederland. Waarschijnlijk met pijn in het hart en plannen om volgend jaar weer naar Azië te reizen.

Dag 18: Vertrek uit Thailand

Vertrek uit Thailand
Vandaag neem je dan echt afscheid van Thailand, helaas zit je vakantie erop. Volgend jaar weer? Je wordt van je hotel naar het vliegveld gebracht door een chauffeur. Als je vroeg vertrekt kom je nog dezelfde dag aan in Nederland. 

Dag 19: Weer thuis

Weer thuis
Aankomst in Amsterdam (indien je gisteren later op de dag bent vertrokken). Helaas helaas, je vakantie in Thailand is voorbij...

Achtergrond

Bruisend Bangkok

Bangkok is een bijzondere stad. Enerzijds een typische metropool met veel verkeer, hoge gebouwen en altijd actie op straat, anderzijds boordevol rustige buurtjes waar de Thai nog op traditionele wijze samenleven. We hebben speciale Footprint wandelingen samengesteld, die je het authentieke Bangkok laten ontdekken en je meenemen naar de minder bekende hoogtepunten. Ga overdag fietsen door achterafsteegjes of ontdek per fiets Bangkok by Night. Bangkok is zo veel meer dan alleen een aankomstplaats. In je relaxte hotel kun je heerlijk bijkomen van je reis uit Nederland. Er zit een zwembad op het dak, ligbedjes eromheen en uitzicht over de stad.
 

Maeklong Railway Market & Birma-spoorlijn

Middels privé-auto met chauffeur rijd je via de Railway Market van Maeklong naar de River Kwai. De markt is op en over de rails gebouwd, waardoor het een hele happening is wanneer de trein arriveert. Groenten en fruit worden aan de kant getrokken en de zonneschermen opgehesen. Een deel van de route naar River Kwai doe je per trein over een oorspronkelijk stuk van de Birma-spoorlijn. Een indrukwekkend en triest stuk historie waar je overheen rijdt. Je logeert op een bijzondere locatie: in een drijvend huisje op de rivier de Kwai.
 

Erawan watervallen of Hellfire Memorial Pass & Historie in Kanchanaburi

In Kanchanaburi vind je historische gedenkplaatsen, waaronder de beroemde Bridge over River Kwai, het Oorlogsmuseum en het Ereveld (begraafplaats van de geallieerden). Wil je alles leren over de geschiedenis van de Birma-spoorlijn? Dan is een bezoek aan de Hellfire Memorial Pass een aanrader. Het is een modern en informatief centrum vanwaar je uitzicht hebt over de passage door de bergen die door de krijgsgevangenen is uitgehouwen. Ze werkten er in shifts 16 uur per dag en wanneer het donker werd, werd de plek verlicht door fakkels - vandaar de naam Hellfire Pass. Wil je liever de natuur in? Kies dan naast je bezoek aan Kanchanaburi voor de Erawan watervallen. Populair onder locals is het een gezellige drukte in de zeven watervallen op verschillende niveaus.
 

Tempels van Ayutthaya - de oude hoofdstad van Siam

Je bezoekt de mooiste tempelruïnes van Ayutthaya. Vanaf de River Kwai word je direct naar Ayutthaya vervoerd. Zo combineer je efficiënt River Kwai, Kanchanaburi en Ayutthaya. In Ayutthaya stap je op de bus naar de volgende historische plaats: Sukhothai. 
 

Sukhothai World Heritage Site

Sukhothai heeft een nieuw gedeelte, waar je overnacht in een fijn hotel. Er staan fietsen waarmee je naar de hoofdstraat kan gaan om 's avonds een restaurantje op te zoeken. Het Sukhothai Historical Park kun je goed zelf per fiets verkennen. Het is een ruim gebied, echt druk voelt het niet hoewel het behoorlijk wat bezoekers trekt. Typisch voor deze tempels zijn de chedi's, ook bekend als stupa's, met een spiraalvormige top op een vierkant blok. 
 

Met paard en wagen door Lampang

Na de fietstocht door Sukhothai word je afgezet bij het busstation waar je zelf de bus pakt naar provinciaal Lampang. Je overnacht in een gezellig hotel buiten het centrum en bezoekt de volgende ochtend een paar fraaie tempels en de binnenstad van Lampang. Zo zie je net even iets anders van Thailand dan de meeste bezoekers.
 

Chiang Mai, gouden driehoek en drielandenpunt

Chiang Mai wordt weleens de rustige variant van Bangkok genoemd. Wij vinden dat Chiang Mai haar geheel eigen charme heeft. Het is een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Je kunt hier kiezen uit vele leuke excursies die we voor je hebben getest. Chiang Mai is de ideale uitvalsbasis voor wandeltochten door het noorden. De Golden Triangle heeft een fascinerende geschiedenis, dankzij de opiumteelt was het lange tijd zeer onrustig. De Hall of Opium schetst een uitgebreid beeld. Zeker een bezoek waard. 
 

Extensie: hiken rond Chiang Mai

Niet ver van Chiang Mai vind je een prachtig natuurgebied en interessante minority dorpen. ​Tijdens deze reis wandel je twee dagen door de groene bergen ten westen van Chiang Mai. Je overnacht in een Karen-dorp, bij een familie thuis. 's Ochtends doe je samen met je gids boodschappen op de lokale markt voor het diner - jij zoekt de groenten uit. Je kookt samen met je gastgezin en krijgt misschien wel hunlokale specialiteit voorgeschoteld (en met lokaal bedoelen we hier ook echt lokaal). De boodschappen van de markt worden naar het Karen dorp gebracht voor je, maar je draagt wel je eigen dagrugzak. Travel light is ons advies!
 

Strandleven op Koh Chang of reis zuidelijker naar Koh Samui

Je sluit je reis af op een typisch relaxed Thais eiland: Koh Chang. Dit groene eiland ligt op een paar uur rijden van Bangkok, vlakbij de Cambodjaanse grens. Ideaal als je de reis wilt verlengen met een bezoek aan de tempels van Angkor! Koh Chang is een populaire bestemming, maar door het groene binnenland en de vele verschillende baaien heeft het haar relaxte Thaise eilandsfeer weten te behouden. 
 
Een andere optie is vanuit Chiang Mai vliegen naar het zuidelijk gelegen eiland Koh Samui. Koh Samui staat voor zon, zee en strand. Wij vinden Bo Phut de leukste baai van het eiland; het heeft een gezellige sfeer en veel restaurantjes. Bo Phut is het oude vissersdorpje, klein maar fijn. Ben je er op vrijdagavond? Mis dan vooral de avondmarkt niet. Ons favoriete hotel ligt direct aan het strand. Er is een zwembad en er staan ligstoelen voor je klaar op het strand. Met je voeten in het zand ontbijten en bij helder weer met uitzicht op Koh Phangan
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Naast prijs/kwaliteit verhouding letten we op een prettige ligging.
Soms is dit in een gezellige straat nabij restaurantjes (bijvoorbeeld in Bangkok), soms middenin het oude centrum (bijvoorbeeld in Chiang Mai). Bij de River Kwai slaap je in een eenvoudig, maar comfortabel huisje op het water met mooi uitzicht. Hoewel de voorzieningen basic zijn (geen elektriciteit en warm water) is het een van onze favoriete slaapplekken onderweg, 's avonds gaan de olielampjes aan je zit echt midden in de natuur. In Kanchanaburi en Lampang hebben we voor middenklasse hotels gekozen met zwembad. Op het eiland Koh Chang verblijf je in een wat groter maar wel gezellig resort, direct aan het strand, ook hier met zwembad. Je kunt hier ook kiezen voor een wat luxere afsluiting in een klein boetiekhotel. 
 
Optioneel. Bij Chiang Mai kun je een prive-trekking naar een Karen-dorp maken waar je bij mensen thuis logeert (homestay). Je krijgt je eigen kamer, maar verder lijkt het geenszins op een hotel. Dat is juist het leuke eraan! Meestal is er een westers toilet en een douche (koud water).
 
Optioneel. Op Koh Samui hebben we gekozen voor een knus groen hotel direct aan het strand van Mae Nam. Je hebt je eigen huisje en ontbijten doe je met uitzicht op zee. Het hotel ligt aan een relatief rustig strand een paar kilometer ten westen van Bo Phut Fisherman's Village. Er zijn bij Mae Nam en Bo Phut restaurantjes en cafés in de buurt. Wil je luxe toevoegen aan je Koh Samui vakantie? Wij hebben een prachtig hotel gevonden in Bo Phut met een romantische, groene uitstraling waar je in de watten wordt gelegd. Wil je liever aan een ander strand verblijven? Vertel het ons, op elk strand hebben we hotels voor je bekeken en weten we waar je het best kunt overnachten. Chaweng beach aan de oostkust is het meest bruisende deel; hier vind je shopping malls, veel restaurants en nachtleven. Zuidelijk van Chaweng ligt Lamai beach, dat is een iets rustiger gedeelte. Hier hebben we een iets goedkoper hotel voor je gevonden dat op een heuvel ligt en uitzicht biedt op het strand. 
 
We hebben gezorgd voor afwisselende accomodaties, waarbij je soms wat voorzieningen inlevert voor een authentieke en bijzondere ervaring. Het kan echter voorkomen dat het genoemde hotel niet beschikbaar is, wij stellen je dan een passend alternatief voor.
 
Vervoer:
Bij aankomst op het vliegveld, staat de chauffeur klaar met een bordje met je naam erop. Een relaxed begin van je Thailand vakantie! De transfers van en naar het vliegveld en treinstations in Bangkok en Chiang Mai zijn privé met chauffeur (zij spreken niet altijd goed Engels). Tour naar River Kwai is privé, je wordt afgezet in Ayutthaya. Daar neem je de bus naar Sukhothai. Het kaartje regelen wij voor je, die vind je in je informatiepakket bij aankomst (bij de vouchers). Ik Sukhothai word je wel naar het station gebracht, maar koop je zelf het kaartje voor de bus naar Lampang. In Lampang ligt het hotel vlakbij station dat we geen transfer hebben geregeld. De tour door de gouden driehoek doe je met prive-auto/minivan. In Chiang Mai word je op de laatste dag naar het station gebracht voor de nachttrein naar Bangkok. Vanuit Bangkok reis je per minivan naar het oosten waar je op de (grote) boot naar Koh Chang stapt. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 1 november 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed of matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de winter (januari), tijdens de feestdagen (rond kerst en nieuwjaar) en Songkran (13 t/m 15 april 2019) berekenen we - voor bepaalde bestemmingen - een hoogseizoentoeslag, afhankelijk van het gebied waar je naartoe reist. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Thailand: Ontdekkingsreis Thailand van Gouden Driehoek tot Koh Chang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 1.828,- p.p.€ 1.567,- p.p.€ 1.440,- p.p.€ 1.382,- p.p.€ 1.382,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 1.876,- p.p.€ 1.612,- p.p.€ 1.488,- p.p.€ 1.427,- p.p.€ 1.427,- p.p.
Inclusief:
 • Privé-vervoer met chauffeur (tenzij anders aangegeven)
 • 16 overnachtingen met ontbijt
 • Transfer vliegveld Bangkok naar hotel
 • Meet & greet met lokale reisagent in Bangkok (bij aankomst)
 • 2 daagse privé-excursie naar Kanchanaburi & River Kwai met vervoer per minivan, longtailboot naar en van logeerplek op de River Kwai 
 • 1 avondmaaltijd bij logeerplek op de River Kwai
 • 2 keer (lokale) lunch tijdens River Kwai bezoek
 • Entree Oorlogsmuseum en Erawan watervallen, treinrit over Birma-spoorlijn 
 • Excursie Ayutthaya (minivan, Engelssprekende gids, lunch)
 • Bus naar Sukhothai
 • ​Transfer busstation Sukhothai - hotel
 • Transfer hotel - busstation Sukhothai
 • Excursie (2 uur) met paard en wagen door Lampang langs tempels
 • Transfer per minivan Lampang - Chiang Mai hotel
 • Transfer per minivan Chiang Mai - Thaton
 • ​Longtailboot Thaton - Chiang Rai (4 uur)
 • Transfer steiger - hotel in Chiang Rai
 • Bezoek Gouden Driehoek per minivan, Hall of Opium, Mae Sai, Chiang Saen
 • 2x lunch tijdens Gouden Driehoek tour
 • Transfer naar Chiang Mai hotel
 • Transfer naar treinstation Chiang Mai
 • Nachttrein Chiang Mai - Bangkok (2e klasse, bed, airco)
 • Transfer Bangkok station - Koh Chang hotel (privé-auto en boot)
 • Alle kosten met betrekking tot aangegeven transport (parkeergeld, tolgeld etc)
 • Uitgebreide Engelstalige reisinformatie (draaiboek)
 • Ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger (in het Engels)

Exclusief:
 • Alle internationale en binnenlandse vluchten
 • Bus Sukhothai - Lampang
 • ​Transfer busstation Lampang - hotel
 • Overige maaltijden en snacks
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Optionele excursies in Bangkok, Chiang Mai en op Koh Samui, zie 'Excursies' en 'Prijzen' tab voor meer informatie

Opmerkingen:
Laagseizoen: 6 april tot 13 oktober 2019
Hoogseizoen: tot 6 april 2019
NB. rondom kerst en oud en nieuw zijn er extra toeslagen
 
De prijs gaat bij 3 en 5 personen uit van een extra bed (stretcher) op de kamer. 
 
Toeslagen:
 • Het hotel bij de River Kwai hanteert een extra toeslag tijdens Songkran festival (13-16 april)
 • In Sukhothai hanteert het hotel een extra toeslag tijdens Songkran festival (13-16 april), van 10-14 november en van 24 december tot 5 januari. Prijs op aanvraag. 
 • In Chiang Mai hanteert het hotel een extra toeslag tijdens Songkran festival (13-16 april) en tussen 30 december en 2 januari. Prijs op aanvraag.
 • In Ayutthaya heeft het hotel een verplicht feestelijk diner op 14 november, 24 en 31 december. Prijs op aanvraag.
 • In Chiang Mai heeft het hotel een verplicht feestelijk diner op 31 december. Prijs op aanvraag.
 • Op Koh Chang heeft het resort een verplicht diner op 24 en 31 december. Prijs op aanvraag.
 
 

Extensie 1: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 194,- p.p.€ 167,- p.p.€ 160,- p.p.€ 158,- p.p.€ 160,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 203,- p.p.€ 173,- p.p.€ 168,- p.p.€ 165,- p.p.€ 168,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt 'homestay' Karen-dorp (communal house)
 • Overnachting in Chiang Mai met ontbijt
 • Vervoer per song teaw naar startpunt
 • Engelssprekende lokale gids
 • Lunch op beide dagen
 • Avondmaaltijd
 • Rafttocht bamboevlot over rivier

Exclusief:
 • Overige maaltijden en snacks
 • Fooien, donaties

Opmerkingen:
Laagseizoen: 1 maart t/m 30 oktober 2019
Hoogseizoen: t/m 28 februari 2019

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende lokale gids, lokale lunch, longtailboot, rivierboot, tuktuk, entreegeld Jim Thompson House 
Exclusief: fooien, drankjes en snacks, transfer terug

Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
Inclusief: stadsfiets of mountainbike (je kiest een fiets bij het startpunt), koffie/thee bij startpunt. Onderweg: snacks, water, fruit, gids en 2x transfer met de longtailboot.
 
Exclusief: transfers naar en van startpunt fietstocht, overige maaltijden en drankjes, fooien.

Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids, stevige stadsfiets met mandje of mountainbike (je kiest zelf), water, rivierboot, snack.
Exclusief: overige snacks en drankjes, fooien.

Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.
Inclusief: vervoer per minivan, Engels sprekende gids, lunch. Entree voor genoemde tempels. 
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken en fooien. 

Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.
Inclusief gids, bamboe fiets, drankje, snack

Excursie 6: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.

Inclusief: transfer van en naar je hotel, Engelssprekende kookjuf, receptenboek, zeer uitgebreide lunch (zelfgemaakt).

 

Excursie 7: Indrukwekkend bezoek Elephant Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.
Inclusief: vervoer vanaf hotel heen en weer, Engelssprekende gids, lunch.
Exclusief: overige maaltijden, snacks, dranken, en fooien.

Excursie 8: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief: lokale lunch, water, fietshelm, fietshuur
Exclusief: overige snacks en dranken
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Bangkok


Als je de tijd hebt, raden we je zeker aan om een extra dag door te brengen in Bangkok. Fietsend (overdag of in de avond) krijg je een heel andere kant te zien. Met het vallen van de avond begint Bangkok te stralen, de tempels worden prachtig verlicht en in Chinatown zorgen de uithangborden voor een kleurenspektakel.

Dag 4: Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!

Extra vrije dag in Bangkok: kies je Excursie!
Kun je niet genoeg van Bangkok krijgen? Wil je meer excursies doen? Of wil je je Thailand vakantie lekker rustig aan beginnen? Dan kun je met deze extra dag in Bangkok naar hartenlust variëren. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Bangkok:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok, vrije dag
Dag 5: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 6: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 7: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 8: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 9: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai, vrije dag
Dag 12: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 13: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 14: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 15: Bangkok - Koh Chang, aankomst station, prive-transfer naar haven, boot en transfer minivan (zonder ontbijt)
Dag 16: Koh Chang, vrije dag
Dag 17: Koh Chang, vrije dag
Dag 18: Koh Chang - Bangkok, transfer pier, boot en transfer naar hotel Bangkok
Dag 19: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 20: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra dag in Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 100,- p.p.€ 50,- p.p.€ 46,- p.p.€ 50,- p.p.€ 48,- p.p.€ 50,- p.p.


Extensie 2: Reis naar de tempels van Angkor in Cambodja


Maak een uitstapje naar Cambodja tijdens je rondreis door Thailand en bezoek de indrukwekkende tempels van Angkor. Volgens velen, het mooiste dat Zuidoost Azië te bieden heeft!

Dag 14: Reisdag van Bangkok naar Siem Reap

Reisdag van Bangkok naar Siem Reap
Vandaag reis je vanuit de hoofdstad van Thailand naar het prachtige buurland Cambodja! Je reist per prive-auto of minivan zodat je niet onnodig lang over deze reis doet. Bij de grensplaats Poipet mag je eruit en zul je zelfstandig door de douane gaan: eerst Thailand uit (stempel in je paspoort) vervolgens een stukje lopen en dan in de rij voor het visum van Cambodja. Zorg voor voldoende dollars en pasfoto's, je vult ter plekke het aanvraagformulier voor het visum in. Het is een drukke grensovergang, maar er staan bordjes waarop staat aangegeven waar je heen moet en je bent dus zeker niet de enige. Aan de andere kant van de grens, in Cambodja, staat er een nieuwe chauffeur op je te wachten. Hij brengt je naar je relaxte hotel in Siem Reap waar je eind van de middag aankomt, alle tijd voor een verfrissende duik in het zwembad. Je rijdt via het kantoor van onze lokale reisagent voor een meet & greet. Daar ontvang je alle vouchers, informatie over je reis en over Cambodja het algemeen.  
 
Daarna kun je lopend op pad om Siem Reap te verkennen (ongeveer 1 km naar het centrum). Het is een gezellig drukke stad met iets meer dan 100.000 inwoners, niet echt groot dus. Maar het trekt veel bezoekers van over de hele wereld en zo is Siem Reap de meest moderne en hippe plek van het land geworden. Het uitgaanscentrum bevindt zich rond ‘Pub Street’ en er is een avondmarkt waar je leuke souvenirs kunt kopen. Beatlefans kunnen hun hart ophalen in de Yellow Sub kroeg, de 3 verdiepingen hangen vol posters, foto’s en andere parafernalia van de ‘fab 4’. We hadden de eigenaar graag ontmoet om te vragen hoe hij aan al die spullen komt en wat ze in Siem Reap doen.

Dag 15: Met de tuk tuk naar de mooiste tempels van Angkor

Met de tuk tuk naar de mooiste tempels van Angkor
Vandaag staan de belangrijkste tempels van Angkor op het programma. Eén van de meest imposante, adembenemende tempelcomplexen van Zuidoost-Azië, gebouwd door de god-koningen van het Khmer-rijk. ‘s Ochtends en ‘s middags bezoek je met gids de bekendste tempels, de geschiedenis komt tot leven en je camera draait overuren.
 
Je wordt voor zonsopkomst, rond 5.30 uur met de tuk tuk opgehaald en rijdt in een half uur naar de tempels. Het is even slikken als de wekker iets voor 5 uur afgaat, maar het is zeker de moeite waard, de meeste mensen starten later. Dus zo heb je de tempels praktisch voor jezelf. Zorg dat je netjes gekleed bent: geen blote schouders en knieën, dat wordt als aanstootgevend ervaren, met name door de monniken. Tip: regel de avond ervoor bij het hotel dat ze je ontbijt in een pakketje inpakken. In de tuk tuk is voldoende water aanwezig. Je kunt rustig wakker worden onderweg naar de tempels, het is nog heerlijk koel op dit tijdstip. Bij de ingang van het complex moet je er even uit om een toegangspas te laten maken (Angkorpas is niet inclusief, zie Prijzen).
 
Je start met de door de jungle overgenomen tempel Ta Prohm. De zon komt langzaam op, er hangt een magische sfeer, bij het verlaten van de tempel kom je pas de eerste toeristen tegen. Jij hebt het op het mooiste tijdstip in alle rust gezien! Voor je ontbijt kun je een mooi plekje uitzoeken, vraag je gids om je ergens af te zetten. Met hernieuwde energie ga je naar Angkor Thom, waarbinnen je bekende tempelruïnes vindt: Bayon, Baphoun, Phimean Akas, terrace of Elephants” en “Leper King”. Bayon is onze persoonlijke favoriet, elk gezicht kijkt net even anders. Zoek het gezicht met de allergrootste grijns.
 
Aan het eind van de ochtend brengt de tuk tuk je terug naar je hotel. Even bijkomen, zwemmen en je camera opladen voor de middag, want die maakt overuren. Vandaag hebben we een fijne lunchplek voor je geregeld - een restaurant waar kwetsbare jongeren een veilige plek vinden en een opleiding volgen tot horeca-medewerker. Eten voor een goed doel, dat bovendien erg lekker smaakt.
 
Dan is het eindelijk tijd voor de grootste religieuze tempel van Zuidoost-Azië: Angkor Wat. Je vertrekt tussen 15-16 uur, afhankelijk van hoe lang je daar rond wilt lopen. Ondanks het feit dat je niet alleen bent, is de wandeling naar de tempel een bijzondere ervaring - met geluk zie je monniken naast de rivier zitten. Beklim de tempel en dool wat rond. Als de zon zakt zoek je een rustig plekje om Angkor Wat van kleur te zien veranderen; van zand en grijs naar oranje en roze. Je blijft tot zonsondergang.

Na deze inspannende dag raden we je aan je benen en voeten nieuw leven te laten inmasseren bij één van de talloze massagesalons die deze stad rijk is.

Dag 16: Terug naar de tempels van Angkor of verken Siem Reap

Terug naar de tempels van Angkor of verken Siem Reap
Vandaag heb je een vrije dag in Siem Reap. Het is een aangenaam stadje, waar je je prima zelf kunt vermaken aan zwembad, winkelend of genietend van een welverdiende massage. Je kunt er gemakkelijk zelf fietsen huren en terugkeren naar de tempels van Angkor (ongeveer 7 km vanuit het centrum) om de kleinere tempels te bekijken of Angkor Wat nu in de ochtend te bezoeken. We hebben ook een paar leuke excursies voor je gevonden. Als je bijvoorbeeld geen genoeg krijgt van tempels fotograferen, kun je de meer afgelegen tempels lekker actief bezoeken per fiets. Of kies voor een relaxte tour langs verder gelegen tempels met privé-auto met chauffeur en gids. Iets heel anders is samen Cambodjaans koken met een lokale familie in de buurt van Siem Reap. Meer informatie over deze excursies vind je onder 'Prijzen' en 'Excursies".
 
Ook heel leuk is het om 's avonds een bezoek te brengen aan 'Circus Phare'. Nee geen gewoon circus en dierenliefhebber kunnen gerust zijn, er zijn ook geen dieren die truckjes doen. De unieke en energieke theatervoorstelling mixt theater, acrobatiek, jongleren, humor, vuuracts en energieke muziek op traditionele Khmer instrumenten en dat alles op zijn Khmers! Het is natuurlijk niet te vergelijken, maar om je een idee te geven: Cirque du Soleil, maar dan door kansarme Cambodiaanse jongeren. Dankzij Circus Phare volgen 1200 jongeren gratis een schoolopleiding en nog eens 500 een alternatieve school, zoals de muziek, theater, kunst en circus school. De jongeren die voor je optreden hebben de beroepsopleiding gevolgd en verdienen op een goede manier hun inkomen én het geeft ze zelfvertrouwen. Jij helpt de jongeren hun leven te transformeren én je hebt waarschijnlijk een van je leukste avonden in Cambodja.

Dag 17: Reis van Siem Reap naar het eiland Koh Chang

Reis van Siem Reap naar het eiland Koh Chang
Na een paar dagen cultuur snuiven vol tempels is het tijd je naar de kust van Thailand te begeven. Vlakbij Cambodja ligt het heerlijke eiland Koh Chang, vlak voor de Thaise kust. Ideaal op de route tussen Siem Reap en Bangkok. Het is een lange reis vandaag, eerst naar de grens waar je er, afhankelijk van de drukte, 30-60 minuten over doet om door de douane te gaan. Aan de andere kant van de grens, in Thailand, staat een nieuwe chauffeur op je te wachten die je van Poipet naar de haven rijdt. Dan is het nog zo'n drie kwartier varen. Reken op zo'n 8 uur van deur tot deur. Op Koh Chang verblijf je op het rustige strand aan de zuid-westkant in een fijn hotel direct aan het strand. Wil je in een kleinschalig boetiekhotel verblijven? Op Koh Chang hebben we een tweetal stijlvolle accomodaties gevonden waar je helemaal tot rust komt. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis naar de tempels van Angkor in Cambodja:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 13: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 14: Bangkok - Siem Reap, prive-auto met chauffeur (geen stops)
Dag 15: Siem Reap, excursie Angkor per tuk tuk met gids, lunch bij sociaal restaurant
Dag 16: Siem Reap, vrije dag
Dag 17: Siem Reap - Poipet - Koh Chang, transfer (prive-auto met chauffeur), boot en transfer mini-van
Dag 18: Koh Chang, vrije dag
Dag 19: Koh Chang, vrije dag
Dag 20: Koh Chang - Bangkok, transfer pier, boot en transfer naar hotel Bangkok
Dag 21: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Reis naar de tempels van Angkor in Cambodja
Prijs beschikbaar op aanvraag


Extensie 3: Reis per 1e klasse met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok


Deze upgrade is een aanrader voor reiskoppels die iets meer privacy wensen tijdens de treinrit richting Bangkok. Reis eerste klasse in plaats van tweede! 

Dag 13: Vrije dag en nachttrein naar Bangkok

Vrije dag en nachttrein naar Bangkok
Vandaag neem je afscheid van Noord-Thailand en stap je aan het eind van de dag in Chiang Mai op de nachttrein naar Bangkok. Zo heb je nog de hele dag in Chiang Mai, je moet 's ochtends uitchecken uit je kamer, maar je spullen kan je bij de receptie achterlaten. Als je nog wilt opfrissen voor vertrek 's avonds, vraag dan of je (meestal tegen betaling) nog van een kamer gebruik mag maken, anders kun je je ook bij het zwembad opfrissen en omkleden. Je reist in een 1e klasse coupé, dat betekent meer privacy, want je hebt een bed in een coupé met slechts 2 bedden.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis per 1e klasse met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai, vrije dag
Dag 11: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 13: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (1e klasse airco)
Dag 14: Bangkok - Koh Chang, aankomst station, prive-transfer naar haven, boot en transfer minivan (zonder ontbijt)
Dag 15: Koh Chang, vrije dag
Dag 16: Koh Chang, vrije dag
Dag 17: Koh Chang - Bangkok, transfer pier, boot en transfer naar hotel Bangkok
Dag 18: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Reis per 1e klasse met de nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.


Extensie 4: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai


Deze tweedaagse trekking in de buurt van Chiang Mai is geschikt voor jong en oud. Je loopt door de beboste bergen, langs Karen-dorpen, boerderijen en rijstvelden. Je gids vertelt onderweg over de lokale bevolking, de planten en gewassen. Bij de waterval kun je op adem komen en afkoelen. Je logeert in een traditioneel huis en krijgt een inkijkje in het dagelijks leven van de lokale bevolking.
 

Dag 10: Hiken door de bergen

Hiken door de bergen
‘s Ochtends vertrek je rond 8 uur. Het is ongeveer een uur rijden tot de eerste stop: een lokale markt waar je boodschappen doet voor het avondeten. Een stukje verderop stop je voor lunch.
 
Na ongeveer een half uur rijden kom je bij de start van de trekking. De groenten en fruit worden aan een brommer meegegeven zodat die eerder het Karen dorp bereiken. De hike is afwisselend; door dorpjes, bossen en langs rijstvelden. Kijk af en toe achterom om te genieten van het uitzicht. Je ziet soms oranje stukken stof aan de bomen zitten, deze zijn door de monniken aan de bomen gemaakt om te voorkomen dat mensen ze kappen. Even bijtanken bij de waterval. De lokale Karen dames verkopen er water, fris en chips. Ze zijn vaak prachtig (traditioneel) gekleed; in felle kleuren en met een handdoek op hun hoofd. In hun oren zware zilveren oorbellen die de oorlellen hebben uitrekken. Je gids kan je van alles vertellen over de minorities die hier leven.

De homestay (communal house) in het Karen dorp bereik je eind van de middag. Je hebt je eigen slaapkamer met een matras (in principe op de vloer) en klamboe. De voorzieningen zijn basic, het is immers een homestay. Douche en toilet bevinden zich meestal in een apart huisje in de tuin, er is stromend koud water en een westers toilet. De gids kookt samen met de gastheer of -vrouw. Je bent meer dan welkom mee te helpen bij de bereiding van het eten! De homestay vonden wij één van de hoogtepunten van onze Thailand reis; je ervaart voor een dagje de manier van leven in een klein dorpje in de bergen - met alle uitdagingen die daarbij horen. 

Dag 11: Ontwaak in Karen dorp

Ontwaak in Karen dorp
Ontwaak met de geluiden van het platteland na een diepe slaap. De gastvrouw en gids zetten een ontbijt met rijst en fruit voor je klaar. Na een rondje door het Karen dorp waar je hebt geslapen, trek je verder. De afdaling naar de Mae Sapok waterval is uitdagend, maar daar kun je uitrusten, lunchen en een verfrissende duik nemen. Ter afsluiting en ontspanning ga je per bamboeraft de rivier af.
 
Van oudsher werden hier olifantenritten aangeboden. Daar doen wij als Footprint Travel niet aan mee, dit soort activiteiten is niet duurzaam; het draagt niet bij aan het behoud van de olifant. Bovendien is het fysiek belastend voor olifanten om dag in dag uit mensen rond te rijden. Uiteraard willen we niet dat olifanten mishandeld worden (dat gebeurt bij hun training, de zogenaamde domesticering) zodat je er een rit op kunt maken of de olifant kan wassen. Het zijn zulke prachtige dieren! Wil je ze van dichtbij zien en meer over ze te weten komen? Kies dan voor een excursie naar het Elephant Nature Park. Dit park is door de WAP gescreend en goed bevonden volgens hun strenge maatstaven. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Bangkok, transfer naar hotel, meet & greet lokale reisagent
Dag 3: Bangkok, vrije dag
Dag 4: Bangkok - River Kwai, prive-excursie met gids, Maeklong market, Damnoen Saduak, treinrit, Paksaeng (lunch)
Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi - Ayutthaya, privé-excursie (Erawan watervallen, Spoorlijncentrum, brug), lunch
Dag 6: Ayutthaya - Sukhothai, privé-excursie met gids (incl lunch), bus en transfer naar hotel
Dag 7: Sukhothai - Lampang, vrije ochtend, transfer naar busstation Sukhothai (excl. bus en transfer Lampang)
Dag 8: Lampang - Chiang Mai, prive-excursie (ochtend), minivan transfer, vrije middag
Dag 9: Chiang Mai, vrije dag
Dag 10: Chiang Mai - Karen dorp, transfer, privé-trekking met gids (lunch en diner)
Dag 11: Karen dorp - Chiang Mai, privé-trekking en transfer (met lunch)
Dag 12: Chiang Mai, vrije dag
Dag 13: Chiang Mai - Chiang Rai, excursie met Engelssprekende gids, Thaton, boottocht
Dag 14: Chiang Rai - Chiang Mai, excursie met gids naar drielandenpunt, Hall of Opium, Chiang Saen, Wat Rong Khun
Dag 15: Chiang Mai - Bangkok, vrije dag, transfer treinstation en nachttrein (2e klasse airco)
Dag 16: Bangkok - Koh Chang, aankomst station, prive-transfer naar haven, boot en transfer minivan (zonder ontbijt)
Dag 17: Koh Chang, vrije dag
Dag 18: Koh Chang, vrije dag
Dag 19: Koh Chang - Bangkok, transfer pier, boot en transfer naar hotel Bangkok
Dag 20: Bangkok - vliegveld, privé transfer
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Trekking naar Karen dorp (privé-tour met gids) & overnachting Chiang Mai
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoenop aanvraag€ 194,- p.p.€ 167,- p.p.€ 160,- p.p.€ 158,- p.p.€ 160,- p.p.
Hoogseizoenop aanvraag€ 203,- p.p.€ 173,- p.p.€ 168,- p.p.€ 165,- p.p.€ 168,- p.p.
Excursies

Bangkok

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)

Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
Vandaag staan er twee bijzondere highlights, een stuk modern én een stuk traditioneel Bangkok rond Klong Saen Saeb kanaal op het programma. Je gids haalt je rond 8 uur op bij je hotel. Lopend of per tuk tuk ga je naar de Chao Praya rivier waar je met de Thai samen op een lokale express boat stapt in zuidelijke richting. Je neemt de Skytrain en stapt uit bij Siam Square. Je wandelt door het nieuwe hippe deel van Bangkok naar Jim Thompson’s House. Je kunt hier een rondleiding krijgen, maar nog leuker is het om verder te lopen naar Klong Saen Saeb, één van Bangkoks oudste kanalen. Hier vind je een zijdeweverij verstopt tussen de huizen. Je springt (letterlijk) op een kanaalboot naar The Golden Mount. Na een korte pauze of, als je al trek hebt, na de lunch (lokale lunch inclusief), klim je omhoog om de tempel en het uitzicht te bewonderen. Daarna maak je kennis met de ambachtelijke manier van monnikschalen maken in ‘Monk’s Village’. De excursie eindigt daar, je kunt zelf nog verder de stad in of regel een taxi of tuktuk terug naar je hotel. 
 
Dit is een privé-excursie. Dat betekent dat je met je eigen reisgezelschap bent. 
Duur: halve dag (8-13 uur)
 
 

Excursie 1: Jim Thompson en The Golden Mount, Boot & Wandel Tour (privé met gids en lunch)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 66,- p.p.€ 62,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.€ 59,- p.p.Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)

Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
We zijn nu eenmaal een fietsend volk, niets leukers vinden wij dan ook op reis op de fiets te stappen om op verkenningstocht te gaan. Met deze fietstour ga je door kleine straatjes en steegjes en langs lokale markten. De fietsen gaan gewoon mee de boot op. Je vaart het centrum uit en fietst verder door het groene hart van Bangkok. Van de gebaande paden af, het lokale leven in!
 
Het is een join in-excursie. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
 
Duur: 3 uur fietsen. 's Ochtends (vertrek 8.00, terug om ongeveer 12.00 uur) of 's middags (vertrek 13.00, terug rond 17.00 uur)
 
 
 

Excursie 2: Fietsen rond Bangkok - buiten de gebaande paden (excl transfers)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)

Biketour: Bangkok by night (Co)
Heb je Bangkok al eens bezocht? Bekijk de stad eens in een heel ander licht met deze Bangkok by Night fietstour. Met het vallen van de avond wordt het iets koeler en rustiger in de stad. De lichten in Chinatown gaan aan en de felle uithangborden zorgen voor een stedelijk kleurenspektakel. Je fietst over de bloemenveiling, dwars door de Chinese wijk en stapt met de fiets op een bootje om de Chao Phraya-rivier over te steken. Al fietsend zie je in korte tijd zoveel meer dan lopend en kom je op bijzondere plekken buiten het centrum. Wij vonden het na meerdere bezoeken aan Bangkok de ideale manier om de stad eens by night te ontdekken.
 
Het is een join in tour. Dat betekent dat je met ongeveer 12 mensen samen bent. Er gaan twee gidsen mee; een voorop en eentje sluit de rij. Je pakt zelf een taxi (niet inclusief; dat kun je goedkoper ter plekke zelf regelen) naar het opstappunt en zo ook weer terug.
Duur: 3 uur. Start om 18 uur.

Excursie 3: Biketour: Bangkok by night (Co)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.€ 33,- p.p.Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya

Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
Vandaag ga je met gids naar Ayutthaya, de oude hoofdstad van Siam (Thailand), sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je reist via het Bang Pa In (het zomerpaleis), dat ca. 20 kilometer ten zuiden van Ayutthaya ligt. Bang Pa In bestaat uit diverse paleisgebouwen, verder kun je heerlijk ronddwalen door de versierde tuinen rond de gebouwen.​ Na de Thaise lunch ga je met de boot van Bang Pa In naar Ayutthaya. Ayutthaya's centrum heeft wat weg van een fort doordat het een eiland is. De stad heeft altijd een bijzondere relatie gehad met het water; handig voor transport en de jaarlijkse overstroming van de velden rond de stad zorgden voor vruchtbare grond, goed voor de gewassen. Je bezoekt de mooiste en bekendste tempels: Wat Phra Si Sanphet, Wat Mongkol Bophit en Wat Phanan Choeng (met een enorme zittende boeddha). En nog een aantal andere bijzondere historische plekken. 
 
Je wordt rond 9 uur opgehaald bij je hotel in Bangkok en bent rond 16.30 uur terug. 
Prive-excursie met gids. Met lunch.
 
Tip: koop in Aytthaya bij één van de tempels voor 140 baht het boekje 'Ayutthaya, Guide to art & architecture' als je nog meer wilt weten over de stad en alle tempels. Het zijn korte teksten met foto's en duidelijke tekeningen, zodat je meer beeld krijgt bij de symboliek en betekenis van de tempels, beeldhouwwerken en muurschilderingen. 

Excursie 4: Bezoek de mooiste tempels van werelderfgoed Ayutthaya
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 120,- p.p.€ 93,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok

Met de bamboefiets door Bangkok
Spring op een bamboefiets in Bangkok en verken het groene oostelijke gedeelte van de stad genaamd 'Bang Krachao'. Startpunt is Wat Bang Na Nok tempel waar je je gids voor deze tour ontmoet. Samen stap je op een lokale longtailboot en steek je de Chao Phraya rivier over. Bij het uitzoeken van je bamboefiets krijg je een lokale Thaise frisdrank gemaakt van bloemen. Vervolgens stap je op de fiets, de tocht gaat over smalle wegen dwars door het groen. Je maakt een aantal stops, zoals bij een paddestoelenkwekerij en het park in Phra Pradaeng. Lastig voorstellen dat je zo dichtbij wereldstad Bangkok bent! 
 
Halve dag, join in. Start om 08:30 uur tot en met 13:30 uur.
Transfer van hotel in Bangkok naar startpunt fietstour is niet inbegrepen (gemakkelijk en voordelig zelf te regelen).

Excursie 5: Met de bamboefiets door Bangkok
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.€ 46,- p.p.Chiang Mai

Excursie 6: Kookcursus op een organic farm

Kookcursus op een organic farm
Wil je authentiek Thais leren koken? Je leert het stap voor stap tijdens deze kookcursus op een biologische boerderij, buiten de stad. Eerst bezoek je de markt en daarna de tuin van de boerderij. Je gaat zelf aan de slag en maakt een soep, twee hoofdgerechten, een bijgerecht en een desert. Maar door hun slimme systeem zie je ook hoe je kunt variëren, zodat je uiteindelijk naar huis gaat met een receptenboek voor niet 5, maar wel 15 gerechten! Dat het heerlijke Thaise eten zo eenvoudig te maken is. Thuis kun je vrienden en familie versteld laten staan met je nieuw verworven kookkunsten!
 
Het is een join in-excursie, maximaal 10 personen (internationaal) per groep, voertaal Engels. Je wordt opgehaald bij het hotel en in de middag terug gebracht. 
Duur: 8:30-circa 15:30
 

Excursie 6: Kookcursus op een organic farm
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.Excursie 7: Indrukwekkend bezoek Elephant Park

Indrukwekkend bezoek Elephant Park
Als je altijd al een olifant van dichtbij wilde zien is dit je kans. Het Elephant Nature Park is een uitstekende organisatie die met veel respect en zorg met gedomesticeerde olifanten omgaat. Het is geen toeristische attractie, de olifanten doen geen trucjes en je gaat niet op ze rijden.
 
Je wordt om 8 uur opgehaald door chauffeur en een gids, die gids blijft de hele dag bij je. Deze excursie doe je verder met een internationaal reisgezelschap van maximaal 10. Onderweg in de auto krijg je een informatiefilm te zien. Eenmaal daar mag je de olifanten voeren, er is tijd om wat te relaxen en rond te kijken. Je krijgt een heerlijk lunchbuffet. Je mag echt dichtbij komen, maar niet op ze rijden of ze wassen. Dat is tegen de principes van het Elephant Nature Park en internationale dierenwelzijnsorganisaties. Je krijgt veel informatie van de gids hierover. Wij waren er erg van onder de indruk. Als je hoort hoe veel bedrijfjes omgaan met de olifanten, hoe ze 'gebroken' worden om zich te laten berijden, hoe ze altijd gebruikt zijn voor bosbouw, dan wil je eigenlijk ook niet meer op de rug van een olifant. Het is geen volgestopt programma, immers het welzijn van de olifanten staat voorop, dus je kijkt wat olifanten de hele dag doen in plaats van dat de activiteiten worden gedaan wanneer het toeristen uitkomt. (Kom je met kinderen, neem gerust een boekje mee voor ze.) Als dierenliefhebber is deze informatieve dag van Elephant Nature Park een goed en verantwoord alternatief om olifanten te zien.
 
Dit is een join in-excursie. Dat betekent dat je de tour met andere mensen samen doet (internationaal reisgezelschap).
Duur: 8-18 uur

Excursie 7: Indrukwekkend bezoek Elephant Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.€ 96,- p.p.Excursie 8: Verken landelijk Chiang Mai per fiets

Verken landelijk Chiang Mai per fiets
Een sportieve fietstocht op de mountainbike op het platteland van Chiang Mai. Je ziet hoe de lokale mensen buiten de stad leven. Afhankelijk van het seizoen zie je wat er wordt verbouwd aan groenten, fruit en natuurlijk rijst. Interessant is de stop bij een voormalig leprakolonie, nu een werkplaats voor handgemaakte souveniers door gehandicapten. Je fietst ook langs de ruïnes van Wiang Kum Kam, de eerste vestigingsplaats van het koninkrijk Lanna, meer dan 700 jaar geleden. Spring op de fiets en join the solution to less polution!
 
Dit is een join-in excursie, dat wil zeggen dat je met maximaal 12 mensen van allerlei nationaliteiten kunt zijn. De gids heeft er een lekker tempo in, je fietst over vlakke asfaltwegen op goede fietsen (met voorvering). Gedurende 25-30 kilometer (1,5 kilometer onverharde weg) stop je regelmatig even om iets te bekijken en water te drinken.
 
Tijd 8:30 tot circa 13:30 uur of start om 13.30 uur.
Meenemen: pet, zonnebril, zonnebrand, camera.

Excursie 8: Verken landelijk Chiang Mai per fiets
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.


Thailand reizen - Thailand - tempels in AyutthayaThailand reizen - Thailand - oude hoofdstad van Siam: AyutthayaThailand reizen - Thailand - bezoek de mooiste tempels van AyutthayaThailand reizen - Thailand - ontdek de verschillende bouwstijlen en boeddhabeelden in AyutthayaThailand reizen - Thailand - beroemdste boeddhabeeld van Ayutthaya in Wat MahathatThailand reizen - Thailand - boeddha overgroeid door bomen Thailand reizen - Thailand - Ayutthaya is omgeven door een rivierThailand reizen - Thailand - liggende boeddha goed ingepakt in goudkleurig doekThailand reizen - Thailand - omgeving van Chiang Mai ideaal om te wandelenThailand reizen - Thailand - in de bergen rond Chiang MaiThailand reizen - Thailand - ga hiken bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - koken bij Thaise familie Chiang MaiThailand reizen - Thailand - met een bamboeraft de rivier af bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - op bezoek bij Thaise familie in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - ontmoet locals tijdens hike door de bergenThailand reizen - Thailand - Chiang Mai omgevingThailand reizen - Thailand - wandel langs de markten van Chiang MaiThailand reizen - Thailand - in Chiang Mai vind je uiteenlopende tempelsThailand reizen - Thailand - bezoek de kleurrijke tempels in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - neem een fietsriksja in Chiang Mai Thailand reizen - Thailand - typische bouwstijl in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - monniken gewaden bij tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - gouden versiering bij tempel Chiang MaiThailand reizen - Thailand - gouden tempels in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Thaise dansvoorstelling op straatThailand reizen - Thailand - ceremonie in tempel in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - bezoek Elephant Nature Park bij Chiang MaiThailand reizen - Thailand - leer Thais koken bij biologische boerderij in Chiang MaiThailand reizen - Thailand - Thaise koken en eten zijn onze nieuwe hobbiesThailand reizen - Thailand - vrolijke Thaise kookjuf tijdens de kookcursusThailand reizen - Thailand - geconcentreerd aan de slag tijdens Thaise kookcursusThailand reizen - Thailand - resultaat van de Thaise kookcursus in Chiang Mai: heel erg lekker!Thailand reizen - Thailand - Gouden Driehoek en drielandenpuntThailand reizen - Thailand - met de boot richting Myanmar Thailand reizen - Thailand - veel tempels in de Gouden Driehoek in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - groot boeddhabeeld op de grens van Noord-Thailand en Myanmar en LaosThailand reizen - Thailand - lokale bergvolkeren leven nog altijd traditioneel in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - invloed van Chinezen zichtbaar in Gouden Driehoek, veel theehuizenThailand reizen - Thailand - theewinkel met vele soorten groene thee om te proberenThailand reizen - Thailand - vrouw laat trots haar kind zien in Noord-ThailandThailand reizen - Thailand - fiets rond bij Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - bezoek het Historisch Park bij Sukhothai vol eeuwenoude tempelsThailand reizen - Thailand - Paulien en Denise konden wel urenlang ronddwalen bij het Sukhothai Historisch ParkThailand reizen - Thailand - ontdek de tempels bij SukhothaiThailand reizen - Thailand - fietsen over het platteland bij Sukhothai Thailand reizen - Thailand - op de fiets in de omgeving van SukhothaiThailand reizen - Thailand - oude tempels in Sukhothai Thailand reizen - Thailand - indrukwekkende tempels en oude gebouwen bij SukhothaiThailand reizen - Thailand - neem de fiets in Sukhothai Historical ParkThailand reizen - Thailand - fiets de hele ochtend rond bij Sukhothai Historical ParkThailand reizen - Thailand - in hoofdstad Bangkok het bekende straatbeeldThailand reizen - Thailand - gekleurde riksja's tekenen het straatbeeld van BangkokThailand reizen - Thailand - Bangkok by night fietsexcursieThailand reizen - Thailand - fiets in de avond door Bangkok Thailand reizen - Thailand - prachtig verlicht Wat Arun in de avondThailand reizen - Thailand - verlichte tempels in Bangkok in de avondThailand reizen - Thailand - heerlijke markten in BangkokThailand reizen - Thailand - probeer lokale snacks op de markten van BangkokThailand reizen - Thailand - neem de boot taxi in BangkokThailand reizen - Thailand - taxi annex longtailboot door de kanalen van BangkokThailand reizen - Thailand - de boottaxi's op de rivier in BangkokThailand reizen - Thailand - wandel over lokale markten in BangkokThailand reizen - Thailand - lokale lunch in BangkokThailand reizen - Thailand - danseres bij Jim Thompson house in BangkokThailand reizen - Thailand - brug over de River Kwai in KanchanaburiThailand reizen - Thailand - beroemde brug in Kanchanaburi over de rivier de kwaiThailand reizen - Thailand- uitzicht over rivier vanuit trein over Birma-spoorlijnThailand reizen - Thailand - beruchte Birma spoorlijn bezoekenThailand reizen - Thailand - rij een stukje mee over Birma-spoorlijn nabij KanchanaburiThailand reizen - Thailand - fotograferen uit het raam van de treinThailand reizen - Thailand - longtailboot naar rafthouses op de River KwaiThailand reizen - Thailand - Mon dorp bezoeken bij verblijf op de River KwaiThailand reizen - Thailand - altaar in grot vol boeddhabeeldenThailand reizen - Thailand - Erawan watervallen met wel 7 verdiepingen bij de River KwaiThailand reizen - Thailand - strand van Koh ChangThailand reizen - Thailand - snorkelen of duiken voor de kust bij Koh ChangThailand reizen - Thailand - geniet van de Thaise stranden op het eind van je rondreisThailand reizen - Thailand - koraalriffen voor de kust van ThailandThailand reizen - Thailand - bijzondere tempels in LampangThailand reizen - Thailand - bezoek dit theehuis in LampangThailand reizen - Thailand - tempels en boeddha's in LampangThailand reizen - Thailand - imponerende tempel in LampangThailand reizen - Thailand - openbaar vervoer in Lampang: paard en wagenThailand reizen - Thailand - bezoek provinciestad Lampang

Reacties van reizigers (1)

"Thailand en Cambodja: een geweldige ervaring en een aanrader voor iedereen!"

Bangkok - River Kwai - Chiang Mai - trekking - Angkor Wat - Siem Reap - Koh Chang

Camille Starmans - 25-07-2016
Onze combinatiereis Thailand en Cambodja was een reis om nooit te vergeten: van het drukke leven in Bangkok, het bezoeken van tempels in Chiang Mai en het bekijken van de zonsopgang bij Angor Wat tot slapen in een hut op het w...
Verder lezen
Rondreis Thailand: Ontdekkingsreis Thailand van Gouden Driehoek tot Koh Chang
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie