Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Visum Thailand

Als je Thailand via een luchthaven binnenkomt, heb je een visumvrijstelling van 30 dagen. Je moet dan wel kunnen aantonen dat je binnen die 30 dagen het land weer verlaat (een retour- of doorreisticket). Kom je Thailand over land binnen, dan geldt een visumvrijstelling van 15 dagen. Binnen Thailand is dat dan weer te verlengen in grotere steden.
 
Wil je langer dan 30 dagen in Thailand verblijven dan moet je van tevoren een visum aanvragen. Dit geldt ook als je over land binnen komt en je langer dan 15 dagen in Thailand wilt blijven. Indien je het visum van tevoren aanvraagt is het 60 dagen geldig. Een visum kun je in Nederland aanvragen bij de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thaise Consulaat in Amsterdam. Je zou ook een commercieel visumbureau kunnen inschakelen.
 
Als je zonder vereist visum in Thailand verblijft, bijvoorbeeld als je na de 30 dagen waarvoor je visumvrijstelling hebt, het land niet verlaat, dan verblijf je illegaal in Thailand. Dit is een strafbaar feit volgens Thaise wetgeving, de Thaise autoriteiten je hierom arresteren. Voor elke dag dat je illegaal in Thailand verblijft geldt een boete. Hoewel je die dus kunt betalen bij vertrek wanneer bij de douane blijkt dat je visum is verlopen, loop je dus de kans om opgepakt te worden. 
 

Geldigheid paspoort Thailand

LET OP: Voor alle reizigers gelden de volgende voorwaarden:
  • Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Thailand. (1 dag korter en de luchtvaartmaatschappij laat je niet vertrekken uit Nederland.)
  • Je paspoort moet een lege pagina hebben voor het visumstempel
  • Je dient een retourticket of ticket naar volgende bestemming te kunnen laten zien.
 
Er wordt geen visa afgegeven als het paspoort beschadigd is of als het een noodpaspoort betreft. Vanaf 26 juni 2012 mogen kinderen niet meer worden bijgeschreven op het paspoort van de ouders, maar dienen een eigen paspoort te hebben. De geldigheid van de kinderbijschrijving vervalt op die datum en kinderen hebben hun eigen paspoort nodig om naar het buitenland te reizen. Het vervallen van de kinderbijschrijving heeft geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort van de ouder. Tip: reist u erg veel, vraag dan een zakenpaspoort aan. Deze is weliswaar duurder, maar heeft 66 in plaats van 34 bladzijden, handig voor in- en uitgangsstempels en visa.
 

Reisdocumenten Thailand

Een Nederlands Identiteitsbewijs is niet geldig voor Thailand, je hebt hiervoor een geldig paspoort nodig. Reisdocumenten zijn zeer waardevol. Ze stellen je in staat om te reizen en je kunt je ermee identificeren. Ga daarom zorgvuldig met de reisdocumenten om, zorg dat ze niet langdurig omvouwen, bijvoorbeeld door het in de achterzak van een broek te dragen, hierdoor kan de chip beschadigen. Geef de reisdocumenten nooit uit handen, tenzij aan een daartoe bevoegde autoriteit. Hotels, guesthouses en andere accommodaties in Thailand zijn verplicht een kopie van het paspoort te maken voor het politiebureau. Doen zij dit niet, dan riskeren ze een forse boete. Tip: maak thuis een kleurenkopie van het paspoort, snijd het netjes af en lamineer. Maak daarnaast nog een aantal zwart-wit kopieën en verdeel dit over de tassen van de reisgenoten. Een kopie kun je zonder problemen overhandigen. Lees meer tips in de rubriek Veiligheid.
Het kan ook handig zijn om een collegekaart, International Student Identity Card, senioren of  veteranenpas mee te nemen. In veel landen kun je hiermee korting krijgen en in sommige (minder officiële) gevallen kun je je hier ook mee identificeren.
 

Thaise Ambassade in Nederland en België

Voor adressen, telefoonnummers en websites, zie de rubriek Thaise ambassade in Nederland en Nederlandse ambassade in Thailand.
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter