Vietnam reizen: Grotten verkennen bij Phong Nha

Vietnam reizen: Dong Hoi - Phong Nha national park - Dark cave - Paradise cave

Tussen Hanoi en Hué ligt het Phong Nha Ke Bang national park. Een plek waar nog niet zo lang geleden één van de grootste grotten van Zuidoost-Azië ontdekt werden. Je reist via Dong Hoi naar het park en logeert in een 'farmstay', middenin de natuur. Met een gids bezoek je de Paradise en Dark cave waar je niet alleen wandelt maar ook gaat zwemmen én ziplinen. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Dark cave
  • Paradise cave
  • Ziplinen
  • Farmstay
  • Kayakken door grotten
  • Modderbad en zwemmen
Reisschema
Dag 1: Aankomst Dong Hoi - Phong Nha, transfer station/vliegveld - hotel
Dag 2: Phong Nha, join in- excursie paradise en dark cave (met vervoer en gids)
Dag 3: Vertrek Phong Nha - Dong Hoi, transfer
Dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Phong Nha Ke Bang national park

Aankomst in Phong Nha Ke Bang national park
Vanuit Hanoi kom je per vliegtuig of nachttrein aan in Dong Hoi (dit is niet inbegrepen in de bouwsteenprijs). Er staat een chauffeur op je te wachten om je naar de 'farmstay' te brengen in Phong Nha Ke Bang park. Dit is een geweldig leuke guesthouse (farmstay betekent dat je in een rurale omgeving logeert) met lieve gastheer- en vrouw. 

Dag 2: Duik de grotten in

Duik de grotten in
Je wordt 's ochtends opgehaald bij je homestay en naar de Phong Nha grotten gereden (ongeveer 45 minuten rijden). Je bereikt de eerste grot na een half uur varen. Een van de mooiste plekken van Vietnam die toch relatief weinig bezocht wordt. Deze ochtend bezoek je ook de Paradise Cave, de langste grot (die droog is zodat je erin kunt) in Zuidoost Azië. Lunch is bij een lokaal restaurant in Phong Nha. Na de lunch bezoek je de 'Dark Cave' (in Phnong Nha Ke Bang NP, ongeveer 1 uur en een kwartier rijden). Hier heb je de hele middag om te gaan kayakken (om de dark cave te bereiken), te waden door het water (je krijgt een helm op), een modderbad te nemen en vervolgens je schoon te wassen door een verfrissende duik te nemen in het meer in de grot. 
Belangrijk! Zwemkleding dragen is verplicht bij bezoek 'dark cave'. In deze grot mag je alleen waterproof camera's en go pro's meenemen. Draag sportieve schoenen (liefst sandalen) die nat mogen worden. Neem zelf ook een handdoek mee! Er is een zipline om naar de entree van de Dark cave, deze mag alleen gebruikt door personen tussen 40-90kg.

Dag 3: Reis verder vanuit Phong Nha Ke Bang national park

Reis verder vanuit Phong Nha Ke Bang national park
Vandaag vertrek je bij Chap Lay farmstay, tijd om verder te reizen naar Hué of Hoi An. Vanuit Dong Hoi kun je de trein of het vliegtuig pakken, maar naar Hué is het makkelijkst om per auto te reizen.

Hotel & Vervoer
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. In Phong Nha Ke Bang national park slaap je in een kleinschalig hotel (farmstay) middenin de natuur. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien. 
 
Transport: 
Je wordt opgehaald bij het vliegveld of treinstation van Dong Hoi. Tijdens de excursie reis je in een internationaal gezelschap, je wordt in een minivan naar de grotten gebracht. Na 2 overnachtingen stap je op de trein of het vliegveld (trein en vlucht niet inbegrepen) om je reis naar het zuiden/noorden te vervolgen. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Tet - Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2019 van €40,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Grotten verkennen bij Phong Nha
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 213,- p.p.€ 204,- p.p.€ 188,- p.p.€ 179,- p.p.€ 173,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • transfer vliegveld of treinstation Dong Hoi naar farmstay
 • Excursie met Engelssprekende gids
 • Lunch op dag 2
 • transfer naar vliegveld of treinstation Dong Hoi op dag 3

Exclusief:
 • Snacks en maaltijden
 • Dranken
 • Fooi

Opmerkingen:
Dit is een actieve excursie! Zorg voor gepaste kleding en schoenen (die nat mogen worden), neem zwemkleding en handdoek mee.
 
Vlieg je vanuit Hanoi op Dong Hoi? Ticketprijs Vietnam Airlines (2019) is 146,- euro pp (volwassen tarief). 

Extensies