Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track

Vietnam reizen: Noord-Vietnam - Sapa - Hiken - Van het gebaande pad - Hoang Lien Nationaal Park - Bergdorpen

Deze actieve bouwsteen laat je het mooiste deel van Noord-Vietnam zien: het Hoang Lien Nationaal Park in de buurt van Sapa. Vanuit Hanoi reis je per nachttrein heen en weer, de ideale manier om efficiënt te reizen. Met een privé-gids en chauffeur rij je naar een afgelegen gebied waar je prachtige hikes maakt door rijstvelden en langs kleine dorpjes. Zwaai naar de kinderen die op waterbuffels voorbij komen en zie hoe de vrouwen hun klederdracht maken. Iedere groep (minority) heeft een geheel eigen stijl met kleuren en patronen. Je overnacht in een bijzondere accommodatie; een houten huis aan de rivier in een bijzonder gemoedelijk Red Dao-dorp. 

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Reis door bergen & langs rijstvelden
  • Trekking door Hoang Lien Nationaal Park
  • Overnachten in Red Dao-dorp
  • Ontmoet de minderheden van het noorden
  • Verblijf in lodge aan de rivier
  • Spot waterbuffels
Reisschema
Dag 1: Hanoi - Sapa, vrije dag, transfer en nachttrein
Dag 2: Lao Cai - Sapa - Nam Cang, privé-transfer en hike met gids (met ontbijt, lunch en diner)
Dag 3: Nam Cang, privé-excursie, wandelen met gids (met lunch en diner)
Dag 4: Nam Cang - Sapa - Hanoi, transfer en excursie (privé, zonder lunch), expres bus (join in)
Dag 5: Hanoi -
Dag tot dag

Dag 1: Nachttrein naar Sapa

Nachttrein naar Sapa
Vanavond stap je op de nachttrein naar Sapa. Dat betekent dat je nog de hele dag in Hanoi bent om de stad te bekijken en culinaire ontdekkingen te doen. Je kunt ook nog kiezen voor de excursie ‘Ontdek Hanoi op de fiets’ (niet inclusief).
Omdat je 's avonds vertrekt, check je 's ochtends uit bij je hotel. Vraag bij de receptie of je een deel van je bagage kunt achterlaten tijdens je Sapa-trip. Wil je nog opfrissen voor vertrek? Tegen betaling kun je meestal een kamer gebruiken. Je wordt aan het eind van de dag bij je hotel opgehaald en naar het station gebracht. Zorg dat je een uur van tevoren op het treinstation bent, want je moet je treinkaartje nog ophalen bij het kantoor (de details hierover staan in het draaiboek dat je in Vietnam ontvangt - lees die zorgvuldig door!).  Neem een fles water, zakdoekjes/wc-papier en wat te eten (snacks/fruit) mee. Aan boord krijg je elk een klein flesje water (voor zo’n lange treinrit niet genoeg) en er wordt Vietnamees eten verkocht, maar het is altijd fijn om zelf voorzien op stap te gaan. Je hebt een 4-persoons coupé, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap deel je de coupé met andere internationale of lokale reizigers. De bedden zijn al opgemaakt en aan het eind van elke gang vind je een toilet en wastafel in het halletje. Maak jezelf comfortabel en laat de trein je in slaap schommelen.

Dag 2: Aankomst Sapa & Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park

Aankomst Sapa & Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park
Lekker geslapen in de trein? Hij hoort er 8 uur over te doen, maar heeft regelmatig een uur of twee vertraging. Dat vinden we nooit zo’n probleem, want het betekent meer uren slaap en op een schappelijk tijdstip arriveren. Als je bijna bij Sapa bent (het station is in Lao Cai) word je wakker gemaakt. Als je geen tijd meer hebt om je tanden te poetsen, geen nood, in Sapa maak je een tussenstop bij een hotel voor ontbijt (met koffie!) waar je je even kunt opfrissen van de rit. Op het station wacht er een chauffeur bij de uitgang van het perron. Hij houdt een bordje met je naam omhoog. Het is de plek waar je je treinkaartje in een grote bak moet gooien. Mocht je hem niet treffen, wacht even buiten de uitgang, het wordt vanzelf rustiger en dan vinden jullie elkaar. De rit van Lao Cai naar Sapa duurt een uur. Je eerste kennismaking met het Noord-Vietnamese natuurschoon! In Sapa tref je je gids voor de trekking door de bergen. Bij een hotel in het centrum ontbijt je en kun je je wandeloutfit aantrekken. Zorg voor stevige schoenen, een regenjas en een petje. In de bergen valt er weleens een bui.   
 
Vanaf Sapa rijd je in een uur naar het startpunt van de wandeling: het meest afgelegen gebied van het Hoang Lien Nationaal Park. Vanmiddag loop je ongeveer 10 km door rijstvelden en langs kleine dorpjes waar de Tay- en Zwarte H’mong minderheden leven. In dit gebied kom je nauwelijks andere toeristen tegen en ook geen al te opdringerige verkopers zoals bij Sapa. Wel heb je kans waterbuffels te ontmoeten. De kinderen laten zich graag op deze beesten vervoeren. De meeste mensen doen 5 à 6 uur over deze trekking. Enige fitheid is dus wel vereist voor deze hike.  

Je spullen hoef je niet zelf te dragen naar je slaapplek: een houten lodge aan de rand van de rivier in een Red Dao-dorp. Op de veranda is het relaxed zitten met fraai uitzicht op de omliggende bergen, jungle en rivier. In de warme maanden (april -juni) kun je lekker afkoelen in de rivier. De lodge is een lokaal project, het is gebouwd uit overwegend natuurlijke lokale materialen en minimalistisch doch verzorgd ingericht. In de kamers hangen een klamboe en een fan en er staan goede bedden. Douches en toiletten bevinden zich op de gang en deel je met andere gasten (de lodge heeft 10 kamers). ‘s Avonds bereiden de gastvrouw en je gids een Vietnamese maaltijd voor. Samen aan de lange tafel genieten van een welverdiende maaltijd kun je ze alles vragen over de Vietnamese cultuur en gebruiken.

Dag 3: Op bezoek bij de Red Dao-minderheid

Op bezoek bij de Red Dao-minderheid
De omgeving van Nam Cang staat vandaag op het programma. In de ochtend maak je een wandeling van zo’n 2 à 3 uur naar een kardemomboerderij. Zwem in de rivier om af te koelen als je er tijdens het warme seizoen bent. Lunch is bij de lodge en daarna kun je het dorp in, om de bewoners beter te leren kennen. De meesten houden ganzen, kippen, honden, katten en/of varkens. De vrouwen borduren er flink op los. De prachtige blauwe kledij wordt met de hand of naaimachine voorzien van patronen en zilveren belletjes en munten. Omdat we gekozen hebben voor een dorp dat wat verder van Sapa gelegen is, is het hier nog heerlijk rustig. Maar weinig reizigers weten deze plek te vinden. Ook vandaag zijn lunch en diner inbegrepen - de gastvrouw van de lodge schotelt je 's avonds heerlijke Vietnamese gerechten voor!

Dag 4: Wandelen tussen rijstvelden en buffels

Wandelen tussen rijstvelden en buffels
Na het ontbijt neem je met pijn in het hart afscheid van je gastvrouw bij de lodge. Je spullen draag je over de brug, aan de andere kant van de rivier staat er een auto op je te wachten. Na een korte rit stop je in de buurt van een Ecolodge om een wandeling te maken. In overleg met je gids kun je kiezen voor een lichtere of zwaardere tocht deze dag. Je luncht bij de Ecolodge (niet inclusief), een relaxte plek met goed uitzicht. Vervolgens rijd je terug naar Sapa waar je afscheid neemt van je gids. Hier stap je over op de bus (een coach bus van Sapa Express) voor de rit naar Hanoi. Vertrek uit Sapa rond 15 uur, rond 21 uur arriveer je in de stad. Het eindpunt van de bus is op slechts 10 minuten lopen van je hotel, te kort voor een privé transfer of taxi. Met een dagrugzak of rolkoffertje is het echt prima te wandelen, anders kan een medewerker van de busmaatschappij alsnog een taxi voor je bellen op verzoek.

Dag 5: Vertrek uit Hanoi

Vertrek uit Hanoi
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je hebt deze dag de tijd om te relaxen in Hanoi, op eigen gelegenheid de stad te verkennen of misschien vlieg je vandaag naar een volgende plaats. Je kunt aan het eind van de dag ook de nachttrein naar Hue of Danang pakken. Of kies aansluitend voor de bouwsteen Halong Bay, heerlijk bijkomen tijdens een 2- of 3-daagse cruise 

Achtergrond

Sapa

In het uiterste noorden van Vietnam, bijna tegen de grens met China, ligt Sapa. In de buurt vind je de hoogste berg van Vietnam: Fansipan (3143 meter). Een mooie uitdaging voor ervaren wandelaars! Sapa is op de kaart gezet door de Fransen die er eind 19e eeuw neerstreken. Momenteel is het een drukbevolkt dorp, waar de markt verkopers uit de wijde omgeving trekt. Op straat kom je de Hmong, Dao en Tay-minderheden tegen die hun waar maar wat graag aan je aanbieden. Door de vele bezoekers is het dorp inmiddels gevuld met hotels, winkels en restaurants. Mocht je een regenjas vergeten zijn of zoek je nog mooie souvenirs voor thuis - Sapa heeft het allemaal!
 

Off the beaten track - Nam Cang

Rond Sapa kun je talloze wandelingen maken tussen de bergen en rijstvelden. De lokale bevolking is zeer fotogeniek in haar gekleurde klederdracht met manden op hun rug en doeken in het haar. Op een uurtje rijden van Sapa ligt Nam Cang, een rustig dorp waar de Red Dao-gemeenschap nog ongestoord samenleeft. Deze kant van het Hoang Lien Park wordt relatief weinig bezocht en je wandelt dan ook in alle rust. Op de eerste dag bij Sapa loop je het langste stuk, de gids houdt rekening met je conditie en wensen. De tweede dag ga je het dorp en de omgeving verkennen, je hebt alle tijd om een praatje te maken met de locals (je gids kan tolken). Op de laatste dag rij je eerst naar een Ecolodge vanwaar je nog een wandeling door de rijstvelden maakt. Je maakt op deze manier uitgebreid kennis met het lokale leven van het noorden en wandelt door een prachtig afgelegen stuk van het Hoang Lien Park.
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties. In Nam Cang bij Sapa logeer je in een lodge (een groot houten huis) aan de rivier. Het is een lokaal project, gebouwd uit overwegend natuurlijke lokale materialen en minimalistisch doch verzorgd ingericht. Deze basic accommodatie past perfect bij de omgeving vinden wij; middenin de natuur aan de rand van een traditioneel dorp. In de kamers hangen een klamboe en een fan en er staan goede bedden. Douches en toiletten bevinden zich op de gang en deel je met andere gasten (de lodge heeft 10 kamers). Op de 1e verdieping is een veranda waar je heerlijk relaxed kunt zitten. 

Vervoer:
Je wordt aan het eind van de dag naar het station in Hanoi gebracht voor de nachttrein naar Sapa (2e klasse). De nachttrein wordt door veel reizigers gebruikt, het is een gezellige drukte bij het instappen. Je hebt een 4-persoons slaapcoupé, afhankelijk van je reis-samenstelling heb je dus nog ander gezelschap. De bedden zijn al klaar gemaakt en de lichten gaan meestal vroeg uit, want je moet er ook weer vroeg uit. Op de gang is een toilet en wasbak. Neem voor het gemak iets te eten, water, tissues (of wc papier) mee. Er is elektriciteit in de coupé en elk bed heeft een eigen lampje. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2017. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag (28 januari - 4 februari, 28 april - 2 mei, en 20 - 31 december 2017). Voor Halong Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 473,- p.p.€ 398,- p.p.€ 367,- p.p.€ 340,- p.p.€ 339,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar treinstation Hanoi
 • 1x Nachttrein (2e klasse, 4 persoons coupé)
 • Transfers tussen Lao Cai (station) en Sapa
 • ​1x Ontbijt in hotel Sapa (dag van aankomst Sapa) 
 • 2x Overnachting met ontbijt lodge​
 • 2x Lokale of picknick lunch
 • ​2x Diner bij lodge
 • 3 dagen excursies (dag 2, 3 en 4)
 • 3 dagen Engelssprekende gids tijdens excursies bij Nam Cang (dag 2, 3 en 4)
 • Vervoer naar Ecolodge en Sapa (dag 4)
 • Vervoer per express bus (join in) Sapa - Hanoi
 • Overnachting Hanoi met ontbijt

Exclusief:
 • Lunch op dag 4 bij Ecolodge​
 • Overige maaltijden en alle dranken
 • Overige excursies
 • Overige entrees, donaties en fooien.

Opmerkingen:
Alle transfers zijn privé tenzij anders aangegeven.
Er geldt een toeslag tijdens Kerst, oud en nieuw en het Chinese nieuwjaar (Tet, valt meestal in februari).

Extensie 1: Dag in Sapa
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Deluxe room (mountain view)€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 22,- p.p.€ 27,- p.p.€ 24,- p.p.€ 27,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt, kamer met uitzicht op de bergen (mits beschikbaar)

Opmerkingen:
In Sapa hanteren de hotels een hoogseizoentoeslag tijdens de Vietnamese feestdagen:
 • TET (Chinees nieuwjaar): 29 januari t/m 2 februari 2017
 • 28 april t/m 3 mei (Dag van de overwinning en dag van de arbeid)
 • 2 september (Onafhankelijkheidsdag)
 
 

Extensie 2: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 3: Met de nachttrein terug naar Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 145,- p.p.€ 53,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.€ 23,- p.p.€ 25,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer Sapa - Lao Cai
 • Nachttrein 2e klasse (4 persoons coupe) Sapa - Hanoi
 • Transfer station Hanoi - hotel

Exclusief:
 • Overige maaltijden, snacks en dranken
 • Fooien

Opmerkingen:
Let op: dit is de totaalprijs voor de bouwsteen 'Hiken bij Sapa: off beaten track' met de Extensie 'bus terug naar Hanoi en overnachting in Hanoi.

Extensie 4: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 138,- p.p.€ 121,- p.p.€ 118,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.€ 111,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar station Hanoi
 • Treinkaartje 2e klasse nachttrein Hanoi - Hué

Exclusief:
 • Maaltijden
 • Excursies
 • Entrees, donaties en fooien

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 187,- p.p.€ 124,- p.p.€ 113,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 85,- p.p.
Inclusief vervoer, Engels-sprekende gids, entreegelden, lokale lunch, Vietnamese koffie en een Vietnamees biertje.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.
Inclusief transfer, fiets en Engelssprekende gids.
Extensies

Extensie 1: Dag in Sapa


Wil je een wat rustiger reistempo? Kies dan voor een extra dag in Sapa na aankomst met de nachttrein vanuit Hanoi. 

Dag 2: Bezoek bergdorp Sapa

Bezoek bergdorp Sapa
Lekker geslapen in de trein? Hij hoort er 8 uur over te doen, maar heeft regelmatig een uur of twee vertraging. Dat vinden we nooit zo’n probleem, want het betekent meer uren slaap en op een schappelijk tijdstip arriveren. Als je bijna bij Sapa bent (het station is in Lao Cai) word je wakker gemaakt. Op het station wacht er een chauffeur bij de uitgang van het perron. Hij houdt een bordje met je naam omhoog. Het is de plek waar je je treinkaartje in een grote bak moet gooien. Mocht je hem niet treffen, wacht even buiten de uitgang, het wordt vanzelf rustiger en dan vinden jullie elkaar. De rit van Lao Cai naar Sapa duurt een uur. Je eerste kennismaking met het Noord-Vietnamese natuurschoon! In Sapa heb je een dag vrij. Dit oude Franse bergstadje is allang geen klein dorpje meer, maar een energieke stad tussen de bergen waar de H’mong minderheid (met name de vrouwen en meisjes) hun stoffen en juwelen komen verkopen. Daarbij kunnen ze nogal vasthoudend zijn en je tijdens je hele wandeling door en langs het dorp vergezellen. Met een beetje geluk heb je uitzicht op de Fansipan, Vietnams hoogste berg (3143 meter). We hebben een fijn hotel gevonden op loopafstand van het centrum met een fraai uitzicht bij goed weer. Bezoek de markt en koop wat souvenirs bij de lokale dames. Zorg voor stevige schoenen, een regenjas en een petje. In de bergen valt er weleens een bui.

Dag 3: Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park

Hiken bij Hoang Lien Nationaal Park
Deze ochtend word je bij het hotel opgehaald door je gids. Vanaf Sapa rijd je in een uur naar het startpunt van de wandeling: het meest afgelegen gebied van het Hoang Lien Nationaal Park. Vanmiddag loop je ongeveer 10 km door rijstvelden en langs kleine dorpjes waar de Tay- en Zwarte H’mong minderheden leven. In dit gebied kom je nauwelijks andere toeristen tegen en ook geen al te opdringerige verkopers zoals bij Sapa. Wel heb je kans waterbuffels te ontmoeten. De kinderen laten zich graag op deze beesten vervoeren. De meeste mensen doen 5 à 6 uur over deze trekking. Enige fitheid is dus wel vereist voor deze hike.  
Je spullen hoef je niet zelf te dragen naar je slaapplek: een houten lodge aan de rand van de rivier in een Red Dao-dorp. Op de veranda is het relaxed zitten met fraai uitzicht op de omliggende bergen, jungle en rivier. In de warme maanden (april -juni) kun je lekker afkoelen in de rivier. De lodge is een lokaal project, het is gebouwd uit overwegend natuurlijke lokale materialen en minimalistisch doch verzorgd ingericht. In de kamers hangen een klamboe en een fan en er staan goede bedden. Douches en toiletten bevinden zich op de gang en deel je met andere gasten (de lodge heeft 10 kamers). ‘s Avonds bereiden de gastvrouw en je gids een Vietnamese maaltijd voor. Samen aan de lange tafel genieten van een welverdiende maaltijd kun je ze alles vragen over de Vietnamese cultuur en gebruiken.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Dag in Sapa:
Kaart Dag in Sapa Dag 1: Lao Cai - Sapa, transfer naar hotel
Dag 2: Sapa - Nam Cang, transfer en hike met gids (privé)

Extensie 1: Dag in Sapa
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Deluxe room (mountain view)€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 22,- p.p.€ 27,- p.p.€ 24,- p.p.€ 27,- p.p.


Extensie 2: Extra dag in Hanoi


De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 5: Extra dag Hanoi

Extra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Kaart Extra dag in Hanoi Dag 1: Hanoi, vrije dag

Extensie 2: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 54,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.€ 25,- p.p.€ 27,- p.p.


Extensie 3: Met de nachttrein terug naar Hanoi


Reis na de wandelingen door de rijstvelden van Sapa terug naar Hanoi per nachttrein (als je liever niet met de bus gaat). Met deze extensie regelen we de transfer van Sapa naar het treinstation, de treintickets en zorgen we dat je ook van het station in Hanoi naar je hotel wordt gebracht. 

Dag 4: Wandeling bij Ecolodge en reis terug naar Hanoi

Wandeling bij Ecolodge en reis terug naar Hanoi
Na het ontbijt neem je met pijn in het hart afscheid van je gastvrouw bij de lodge. Je spullen draag je over de brug, aan de andere kant van de rivier staat er een auto op je te wachten. Na een korte rit stop je in de buurt van een Ecolodge om een wandeling te maken. In overleg met je gids kun je kiezen voor een lichtere of zwaardere tocht deze dag. Je luncht bij de Ecolodge (niet inclusief), een relaxte plek met goed uitzicht.
 
Vervolgens rijd je terug naar Sapa waar je afscheid neemt van je gids. De chauffeur zet je aan het eind van de dag af in Lao Cai (treinstation) waar je weer op de nachttrein stapt terug naar Hanoi. 
 

Dag 5: Vertrek uit Hanoi

Vertrek uit Hanoi
Je komt vroeg in de ochtend aan in Hanoi na wederom een nacht in de trein. Bij het station staat er een chauffeur op je te wachten. Let goed op welke uitgang je neemt, er zijn er namelijk twee. In je draaiboek (dat je bij aankomst in Vietnam ontvangt) staat waar je precies heen moet lopen of dat je juist bij de trein moet wachten. Hij houdt een bord met je naam omhoog op het perron richting de juiste uitgang. Vind je elkaar niet direct, geen zorgen, wacht bij de uitgang van het station of bel met de hotline van onze lokale partner. Je hebt deze dag de tijd om te relaxen in Hanoi, op eigen gelegenheid de stad te verkennen of misschien vlieg je vandaag naar een volgende plaats.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Met de nachttrein terug naar Hanoi:
Kaart Met de nachttrein terug naar Hanoi Dag 1: Nam Cang - Ecolodge - Lao Cai, transfers, excursie (prive) en nachttrein
Dag 2: Nachttrein - Hanoi, transfer

Extensie 3: Met de nachttrein terug naar Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 145,- p.p.€ 53,- p.p.€ 39,- p.p.€ 33,- p.p.€ 23,- p.p.€ 25,- p.p.


Extensie 4: Nachttrein Hanoi naar Hue


Neem de nachttrein van Hanoi naar Hué waardoor je een extra dag in Hanoi kunt doorbrengen (en je een vliegreis en hotelovernachting uitspaart). Kies je ook voor de aansluitende bouwsteen 'Keizerstad Hue', dan word je opgehaald van het treinstation. 

Dag 5: Vrije dag Hanoi en nachttrein

Vrije dag Hanoi en nachttrein
Neem de nachttrein naar Hue vanuit Hanoi. Zo heb je bijna een hele dag extra in Hanoi te besteden. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt. Een interessant museum is het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het Hoan Kiem meer), op elke etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Dag 6: Aankomst trein in Hue

Aankomst trein in Hue
Deze ochtend kom je met de nachttrein uit Hanoi aan in Hue. Kies aansluitend voor de bouwsteen 'Keizerstad Hue' om je reis hier te vervolgen. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein Hanoi naar Hue:
Kaart Nachttrein Hanoi naar Hue Dag 1: Hanoi - nachttrein Hue, vrije dag
Dag 2: aankomst Hue

Extensie 4: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 138,- p.p.€ 121,- p.p.€ 118,- p.p.€ 115,- p.p.€ 113,- p.p.€ 111,- p.p.
Excursies

Hanoi

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi

Go Local! Verken traditioneel Hanoi
Vandaag ga je vroeg uit de veren om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Aan het Hoan Kiem meer in het centrum van de stad verzamelen de locals zich vanaf 6 uur om hun ochtendgymnastiek te doen: Tai Chi en aerobics. Hanoi in beweging! Na een bezoek aan de Son tempel middenin het Hoan Kiem meer, neem je vervolgens, om echt goed wakker te worden, een Vietnamese ijskoffie: Caphe sua da en een typisch Vietnamees broodje: banh mi. 
 
Je gaat al wandelend langs oude Franse gebouwen en typische Hanoi-stijl gebouwde huizen, waarvan een aantal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Je bezoekt de St. Joseph kathedraal, niet te missen deze in gotische stijl gebouwde kerk (1886). Volgende stop is de Hoa Lo gevangenis, tegenwoordig een indrukwekkend museum. De auto brengt je naar het West Lake om de Quan Thanh tempel, een Taoistische tempel uit de 11e eeuw en de Tran Quoc pagode te bekijken. Beiden vormen een oase van rust in de stad. We sluiten af bij het Huu Tiep meer, bekend als 'B-52 lake', waar je een US B-52 wrak kunt zien. 
 
Tijd om Hanoi’s beroemde gerechten te proberen! Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), nom (groene papaya salade met biefstukreepjes), banh goi (bladerdeeg gevuld met varkensgehakt en paddenstoelen), banh cuon (warm rijstpapier met varkensvlees en gebakken ui) en bun cha (verse noodles met gegrild varkensvlees). Alles wordt met de meest vers mogelijke ingrediënten bereid en dat proef je. Na de heerlijke lokale lunch bezoek je nog de Literatuurtempel. Ten slotte bezoek je de spoorlijnen die dwars door Hanoi lopen, op slechts een paar meter voor huizen langs. Je sluit de dag af met het ultieme lokale drankje:  bia hoi (bier). Maak indruk op je gids door op z’n Vietnamees te proosten: mot, hai, ba, YO! (dat betekent: 1, 2, 3, YO!).
 
Duur: 7.00 uur (in overleg later) tot eind van de middag, pauze in overleg.
Privé-excursie

Excursie 1: Go Local! Verken traditioneel Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 187,- p.p.€ 124,- p.p.€ 113,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 85,- p.p.Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!

Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's ochtends bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Middagprogramma, join in-excursie.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Het station is in Lao Cai als je naar Sapa gaatVietnam reizen - Vietnam - Rij door het afgelegen gebied rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Verken de "off the beaten track" bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek het mooiste deel van Noord-Vietnam, Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Rond Sapa kun je talloze wandelingen maken tussen de bergen en rijstveldenVietnam reizen - Vietnam - Hike bij het Hoang Lien Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Maak kennis met het Noord-Vietnamese natuurschoon rond SapaVietnam reizen - Vietnam - Red Dao-dorp in de heuvels van SapaVietnam reizen - Vietnam - Wandel door het Red Dao-dorp bij Nam Cang, SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de bewoners van het Red-Dao-dorpVietnam reizen - Vietnam - Ga op bezoek bij de Red Dao-minderheid van Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Red Dao in traditionele klederdrachtVietnam reizen - Vietnam - De kinderen van de Red Dao laten zich graag per waterbuffel vervoerenVietnam reizen - Vietnam - Red Dao vader bij Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Zelfs de kleinste telg van de Red Dao-minderheid heeft traditioneel Red Dao mutsje opVietnam reizen - Vietnam - Red Dao vrouw hoedt haar waterbuffels langs de weg bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Ontmoet de uiterst vriendelijke Red Dao-minderheid van Noord-VietnamVietnam reizen - Vietnam - Waterbuffels langs de weg bij Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Bekijk het traditionele handwek van de Red Dao vrouwen zoals borduren en naaienVietnam reizen - Vietnam - Prachtig handwerk van de Red Dao-minderheid van SapaVietnam reizen - Vietnam - Traditionele Red Dao broek hangt te drogen in Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Traditionele klederdracht van de Red Dao, Nam CangVietnam reizen - Vietnam - Wandel met de gids door het Red Dao dorpVietnam reizen - Vietnam - De red Dao kinderen zijn altijd erg nieuwsgierig naar toeristen, die door Nam Cang wandelen, SapaVietnam reizen - Vietnam - Laat je verrassen door een heerlijke Vietnamese maaltijdVietnam reizen - Vietnam - Krijg je ook al trek bij het zien van deze Vietnamese maaltijdVietnam reizen - Vietnam - Kinderen in de boom tijdens de wandeling bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Vrouwen werken op het land, SapaVietnam reizen - Vietnam - Het groene heuvellandschap van SapaVietnam reizen - Vietnam - Wie durft? Hike "off the beaten track" bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Het afgelegen Sapa zit vol avonturenVietnam reizen - Vietnam - Rivercrossing met de jeep bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Locals vissen in de rivier bij SapaVietnam reizen - Vietnam - Stap op de nachttrein van Hanoi naar SapaVietnam reizen - Vietnam - Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop.Vietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Er is zoveel te zien op de nachtmarkt van Hanoi

Reacties van reizigers

"Super vakantie Vietnam met als hoogtepunt Sa Pa - Nam Cang"

Halong Bay - Sapa off beaten track

Victoria Roddi - 05-01-2018
Super vakantie! Het absolute hoogtepunt was Sa Pa - Nam Cang: dit was echt geweldig. Zo episch de lodge! Het eten was ook zalig... echt de leukste ervaring van onze reis in Vietnam! Halong Bay was voor ons iets te toeristisch, maar dat is uiteraard niet te wij...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastische Vietnam reis met foodtour in Saigon als een van de hoogtepunten"

Hanoi - Sapa - Hoi An - Whale Island - Saigon

Karel Vleuten - 09-10-2017
We hebben een fantastische reis gehad. In drie woorden: zorgeloos, veilig, genieten. Als we Sapa als één grote excursie beschouwen: helemaal top. Fijn om drie dagen een gids aan je zijde te hebben. Foodtour Saigon: é...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooie vakantie in een heel divers land."

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hué - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Henk van Valen - 29-03-2017
Mooie vakantie in een heel divers land!   Hoogtepunten van de reis door Vietnam Wandelen in de bergen bij Sapa met prachtige uitzichten over rijstvelden was voor ons een hoogtepunt. ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 7,0
7,0/10 - 1 recensie
"Prachtige, afwisselende, perfect georganiseerde individuele reis door Vietnam!"

Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hué - Hoi An - Ho Chi Minh City (Saigon) - Phu Quoc

Petra Koster - 16-12-2016
Vietnam is een geweldig vakantieland. Het was een prachtige, afwisselende, perfect georganiseerde individuele reis door Vietnam! Wat een belevenis!   Accommodaties Alle accommodaties overtroffen de verwac...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een boeiende reis van Noord naar Zuid Vietnam"

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - HCMC - Mekong Delta

Gwenda Albus - 15-08-2016
Vietnam is een prachtig land, een absolute aanrader! Heel boeiend qua geschiedenis en de huidige politiek, met bovendien een prachtige natuur en aardige mensen! We hebben enorm genoten van Vietnam en de reis die we hebben gemaakt!    ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Zeer complete rondreis door Vietnam en Cambodja"

Vietnam en Cambodja reizen - Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phnom Penh - Siem Reap - Koh Rong Samloem

Marianne de Winter - 15-02-2016
Het was een onvergetelijke en ongelooflijk mooie reis door Vietnam en Cambodja.  De homestay bij Hoi An was top! Ontvangst met drankje en er werd een avond door de familie voor ons gekookt. Deze accomodatie sprong er wat ons betreft echt uit...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vietnam heeft ons verrast! Prachtige spirit van mensen. Vlekkeloze georganiseerde reis."

Vietnam reizen - Hanoi - Sapa - Nam Cang - Halong Bay - Hue - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Marinde van Loo - 08-11-2015
Vietnam heeft ons verrast. Nog nooit hebben we zo goed gegeten op vakantie, wat heerlijk zeg!   Daarnaast is de energie, de spirit van mensen ons erg bijgebleven. Je voelt dat na zo'n lange tijd van oorlog en de introductie van een normale m...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Heerlijke vakantie, veel bijzondere ervaringen"

Vietnam reizen - Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Ed en Marijke - 28-09-2015
Heerlijke vakantie gehad, bijzondere ervaringen opgedaan.   We waren blij verrast met de hotels, zeker in Hanoi en Hoi An hebben ontzettend genoten. In Hoi An werd er elke ochtend iets anders voor ons gemaakt, van omelet tot noo...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooie vakantie. Zeer goed georganiseerd!"

Vietnam reizen - Hanoi - Nam Cang - Sapa - Hue - Hoi An - Saigon

Rob Bak - 17-08-2015
Mooie vakantie, veel gezien en meegemaakt. Goed geregeld!    Hoogtepunten van de reis Fietsen met gids in Hanoi. 3 dagen met gids in Nam Cang bij Sapa. Excursie Hué (stadstour). Geni...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vietnam reizen - Heerlijk genoten! Cultuurvolle, goed georganiseerde en relaxte reis"

Rondreis Vietnam - Hanoi - Halong Bay - Sapa - Nam Cang - Hue - Hoi An - Saigon - Phu Quoc

Saskia en Ad - 11-06-2015
Accommodaties   De lodge in Nam Cang en de bungalow op Phu Quoc sprongen er echt uit door de locatie, de tropische sfeer, het heerl...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Vietnam reizen - Echt 'off the beaten track' avontuur!"

Vietnam reizen - Hanoi - Sapa - Nam Cang

Ivet en Jaap - 02-04-2015
Onze trip naar Noord-Vietnam met onze 2 kinderen (8 en 3 jaar) was een prachtig avontuur. Echt terug naar de natuur bij Sapa in een verrassend authentiek dorp.   ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Hiken rond Sapa: off the beaten track
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie