Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze Hanoi bouwsteen is ideaal voor het begin of eind van je rondreis door Vietnam. De hoofdstad van Vietnam ademt historie en gezelligheid. De oude binnenstad is een doolhof van kleine straatjes vol koffietentjes en straatkraampjes. Je kijkt je ogen uit! Installeer jezelf op een plastic krukje met een lokale koffie of bia hoi (bier) en laat het dagelijks leven aan je voorbij trekken. Boek één van onze excursies bij en ontdek traditioneel Hanoi of omgeving per fiets. Tempels, pagodes, het mausoleum, Tai Chi aan het Hoan Kiem Meer en koloniale Franse huizen - Hanoi heeft het allemaal.
Hoogtepunten

Keuze excursie: Verken markten van Hanoi

Keuze excursie: Ontdek Hanoi op de fiets

Historisch 'Old Quarter'

Literatuurtempel

Hoan Kiem Meer 's ochtends vroeg

Avondmarkt in het oude centrum

Mausoleum Ho Chi Minh

Hoa L0 gevangenismuseum

€ 88,- p.p. Prijs bij 2 personen 3-5 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Vietnam reizen: Historisch Hanoi
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 39 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (39)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Hanoi, transfer (chauffeur) naar hotel
Dag 2: Hanoi, vrije dag
Dag 3: Vertrek Hanoi
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties.
In Hanoi slaap je in een fijn hotel in het oude centrum (Old Quarter). De gebouwen in dit deel van de stad zijn niet zo groot, daarom zijn de hotelkamers relatief klein, maar van alle gemakken voorzien. Je overnacht in een levendige buurt vol restaurantjes, cafés en winkels. Je kunt een deel van je bagage achterlaten als je naar Sapa of Halong reist.

Vervoer:
Je wordt bij het vliegveld opgehaald door een privé-auto met chauffeur. Hij staat bij de uitgang op je te wachten en houdt een bordje met daarop je naam omhoog. 
Prijzen
Vietnam reizen: Historisch Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer dag 1 (zonder gids)€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 78,- p.p.€ 79,- p.p.€ 72,- p.p.€ 74,- p.p.
Transfer dag 1 (met gids)€ 196,- p.p.€ 99,- p.p.€ 86,- p.p.€ 84,- p.p.€ 77,- p.p.€ 78,- p.p.
Transfer dag 1 (gids) en 3 (zonder)€ 242,- p.p.€ 122,- p.p.€ 103,- p.p.€ 98,- p.p.€ 88,- p.p.€ 87,- p.p.
Transfer dag 1 en 3 (zonder gids)€ 221,- p.p.€ 111,- p.p.€ 95,- p.p.€ 92,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Transfer dag 1 (zonder gids)€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 78,- p.p.
Transfer dag 1 (met gids)€ 196,- p.p.€ 99,- p.p.€ 86,- p.p.
Transfer dag 1 (gids) en 3 (zonder)€ 242,- p.p.€ 122,- p.p.€ 103,- p.p.
Transfer dag 1 en 3 (zonder gids)€ 221,- p.p.€ 111,- p.p.€ 95,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Transfer dag 1 (zonder gids)€ 79,- p.p.€ 72,- p.p.€ 74,- p.p.
Transfer dag 1 (met gids)€ 84,- p.p.€ 77,- p.p.€ 78,- p.p.
Transfer dag 1 (gids) en 3 (zonder)€ 98,- p.p.€ 88,- p.p.€ 87,- p.p.
Transfer dag 1 en 3 (zonder gids)€ 92,- p.p.€ 83,- p.p.€ 83,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet (stretcher, matras of daybed); de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Tet - Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2019 van €40,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed). Vliegtickets uitgezonderd.

Opmerkingen:
Start je rondreis in Hanoi? Dan is de transfer van luchthaven naar hotel met gids, hij ontvangt jullie en overhandigt de vouchers en tickets.    Vlieg je door naar Hué? Ticket Vietnam Airlines (volwassen tarief) is 120 euro pp (excl reserveringskosten).
Extensies
Extensie 1: Extra dag in Hanoi
De hoofdstad van Vietnam heeft veel te bieden en daarom is een dagje extra in deze hectische stad een goed idee.

Dag 3: Extra dag HanoiExtra dag Hanoi
Wil je nog een excursie doen of het wat rustiger aan doen na de trekking bij Sapa. Boek dan een extra dag in Hanoi. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt en het Hoa Lo (gevangenis) museum. Een ander interessant museum in het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het meer), mooi gepresenteerd en per etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hanoi:
Dag 1: Aankomst Hanoi, transfer (chauffeur) naar hotel
Dag 2: Hanoi, vrije dag
Dag 3: Hanoi, vrije dag
Dag 4: Vertrek Hanoi

Extensie 1: Extra dag in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 65,- p.p.€ 33,- p.p.€ 30,- p.p.€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 65,- p.p.€ 33,- p.p.€ 30,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 33,- p.p.€ 31,- p.p.€ 33,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
Neem de nachttrein van Hanoi naar Hué waardoor je een extra dag in Hanoi kunt doorbrengen (en je een vliegreis en hotelovernachting uitspaart). Kies je ook voor de aansluitende bouwsteen 'Keizerstad Hue', dan word je opgehaald van het treinstation. 

Dag 3: Vrije dag Hanoi en nachttreinVrije dag Hanoi en nachttrein
Neem de nachttrein naar Hue vanuit Hanoi. Zo heb je bijna een hele dag extra in Hanoi te besteden. Wandel ‘s ochtends vroeg rond het Hoan Kiem Meer waar tai chi minnend Hanoi zich dan verzamelt en dwaal door de straatjes in het oude centrum. De straten zijn vernoemd naar de verschillende ambachtsgilden die zich zo’n 8 eeuwen geleden ieder in een eigen straat vestigden (elke straat begint met ‘Hang’). Ten westen van het Hoan Kiem Meer is een gezellige wijk waar je o.a. de kathedraal vindt. Een interessant museum is het Vietnamese Vrouwenmuseum (ten zuiden van het Hoan Kiem meer), op elke etage wordt een onderwerp uitgelicht: van de rol van vrouwen tijdens de oorlog tot de tradities rond huwelijk en geboorte. Ook niet te missen zijn de Literatuurtempel en het mausoleum van Ho Chi Minh (gesloten op maandag en vrijdag).
 
Je wordt aan het eind van de dag bij je hotel opgehaald en naar het station gebracht. Zorg dat je een uur van tevoren op het treinstation bent, want je moet je treinkaartje nog ophalen bij het kantoor (de details hierover staan in het draaiboek dat je in Vietnam ontvangt - lees die zorgvuldig door!). Neem een fles water, zakdoekjes/wc-papier en wat te eten (snacks/fruit) mee. Je hebt een 4-persoons coupé, afhankelijk van de samenstelling van je reisgezelschap deel je de coupé met andere internationale of lokale reizigers. De bedden zijn al opgemaakt en aan het eind van elke gang vind je een toilet en wastafel in het halletje. Maak jezelf comfortabel en laat de trein je in slaap schommelen.

Dag 4: Aankomst trein in HueAankomst trein in Hue
Deze ochtend kom je met de nachttrein uit Hanoi aan in Hue. Kies aansluitend voor de bouwsteen 'Keizerstad Hue' om je reis hier te vervolgen. 
 
Welkom in de oude keizerlijke hoofdstad Hué! In Centraal-Vietnam, op een smal stuk land, was dit de plek van waar de Nguyens anderhalve eeuw - deels onder Frans bewind - regeerden (1802-1945). Een veel voorkomende achternaam, omdat veel mensen ervoor kozen hun naam te veranderen in ‘Nguyen’. Eens het politieke, culturele en religieuze centrum van het land, is de oude stad van Hué sinds 1993 UNESCO Werelderfgoed. Je logeert in het nieuwe gedeelte van de stad, in een gezellige straat met restaurants en winkels. Het is hier een stuk rustiger dan in Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An, overal zie je cyclo’s (fietstaxi’s). Een leuke plek voor een drankje na het eten is de DMZ-bar. Een grappig café met op de 1e verdieping een pooltafel en terras met tafels en stoelen. Het is een mix van alternatief en Vietnamese kitsch. Uitzicht op de parfumrivier maakt het een toplocatie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nachttrein Hanoi naar Hue:
Dag 1: Aankomst Hanoi, transfer (chauffeur) naar hotel
Dag 2: Hanoi, vrije dag
Dag 3: Hanoi - nachttrein Hue, vrije dag en transfer
Dag 4: Aankomst Hue, transfer naar hotel

Extensie 2: Nachttrein Hanoi naar Hue
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer en nachttrein€ 125,- p.p.€ 110,- p.p.€ 106,- p.p.€ 103,- p.p.€ 101,- p.p.€ 100,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Transfer en nachttrein€ 125,- p.p.€ 110,- p.p.€ 106,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Transfer en nachttrein€ 103,- p.p.€ 101,- p.p.€ 100,- p.p.
Inclusief:
  • Transfer hotel naar station Hanoi
  • Treinkaartje 2e klasse nachttrein Hanoi - Hué (sleeper)

Exclusief:
  • Maaltijden
  • Excursies
  • Entrees, donaties en fooien

Excursies
HanoiExcursie 1: Go Local! Verken de markten van HanoiGo Local! Verken de markten van Hanoi
Vandaag ga je op pad om kennis te maken met de tradities en lokale specialiteiten van Hanoi. Vietnam staat bekend om haar verfijnde keuken en een proeverij mag dan ook niet ontbreken. In het oude centrum, bij Chau Long markt vind je volop pho bo (Hanoi’s beef noodle soup), wat men graag als ontbijt nuttigt. Op de Chau Long markt zie je alles voorbij komen, fruit, vlees, kikkers... Je mag zelf kiezen wat je hier gaat proeven, iets heel exotisch zoals groene mango met chili, wormen of varkensvlees met groene rijst. Na de markt ga je het beroemdste gerecht van Hanoi 'Banh Cuon' proberen, dat is gestoomde rijst pannenkoek met gehakt en champignons. Je wandelt verder Dong Xuan markt voor 'banh tom' en 'bun cha', je gids vertelt je precies wat erin zit. En de ochtend sluit af met bezoek aan een lokaal café dat stamt uit 1936 om koffie of een dessert te proeven. 
 
Duur: 08.30 - 12.30 uur (er is ook een markt-excursie in de middag)
Privé-excursie, inclusief streetfood en koffie

Excursie 1: Go Local! Verken de markten van Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.€ 36,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 56,- p.p.€ 48,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 40,- p.p.€ 40,- p.p.€ 36,- p.p.
Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!Ontdek Hanoi op de fiets!
Vandaag maak je kennis met een heel andere kant van Hanoi. Je wordt 's middags bij het hotel opgehaald. Je kunt vandaag kiezen tussen een stadsfiets (zonder versnellingen) en mountainbike. Samen met een gids fiets je over rustige zandwegen, door smalle steegjes en over lokale markten. Onderweg stop je bij een café voor een lokaal drankje om bij te tanken. Vanaf de beroemde Long Bien brug heb je een uitstekend uitzicht over de Rode Rivier en de stad. Pauzeer op de brug om de stroom brommers en fietsen te fotograferen. Ze vervoeren werkelijk alles achterop hun tweewielers. De fietstocht brengt je ook bij Quang Ba, een pottenbakkers-dorp. Prima moment om de benen te strekken voor je weer terug gaat. Bij het West Lake zie je goed hoe oud en nieuw samen gaan in Hanoi. Fietsen is een hele fijne manier om een land te leren kennen; je voelt je veel meer onderdeel van het land dan toeschouwer. Het drukke verkeer beweegt soepel langs elkaar en je bent binnen no time buiten de binnenstad waardoor je kunt genieten van de omgeving.
 
Ochtendprogramma, join in-excursie. Max 12 deelnemers.

Excursie 2: Ontdek Hanoi op de fiets!
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.€ 65,- p.p.
Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam CocNinh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
Deze ochtend worden jullie opgehaald bij je hotel en reizen jullie naar het zuiden, naar Ninh Binh. Eerst staat een bezoek aan Hoa Lu op het programma. Dit is de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw. De eeuwenoude tempels van King Dinh en King Le zijn indrukwekkend, zeker als je de verhalen erbij hoort. Het gebied rond Ninh Binh is ook prachting, vaak 'Halong op het droge' genoemd vanwege de vele groene gebergten, rijstvelden en rivieren. Daarna ga je van Hoa Lu verder naar Tam Coc voor de lunch in een Vietnamees restaurant. 's Middags stap je een 'sampan' voor een bootritje dwars tussen de rijstvelden door (rijst wordt meestal in mei en september geoogst). Als je wilt kun je daarna nog een rondje fietsen (ongeveer 3 kwartier). Eind van de dag word je terug gebracht bij je hotel in Hanoi. 
 
Vandaag reis je in internationaal reisgezelschap, in dit geval een goede optie voor een dagtour; voordeliger en eenmaal in Ninh Binh tref je toch andere reizigers bij de bezienswaardigheden. De groep bestaat uit maximaal 25 personen. Je reist per minivan met Engelssprekende gids.

Excursie 3: Ninh Binh: Hoa Lu & Tam Coc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.
Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in HanoiVietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
Een gids haalt je deze ochtend op bij je hotel om je mee te nemen op een culinaire ontdekkingstocht. Je mag meehelpen bij het doen van inkopen op de Hang Da markt. In Vietnam gaat men 2 keer per dag naar de markt, zodat de ingrediënten altijd verser dan vers zijn. De locatie van de kookworkhop is in het midden van het oude centrum (Old Quarter) in een traditioneel huis. Je wordt er ontvangen met Vietnamese thee en een lokale snack en krijgt uitleg over de typische kookstijl van Hanoi. De chef zal je helpen bij het bereiden van een aantal gerechten; je snijdt en hakt de groenten en kruiden, maakt zelf een saus, maakt de borden op en uiteraard mag je het resultaat verorberen. 
 
Privé excursie met gids, transfers, workshop met ingrediënten en lunch
Duur: 09.30 -13 uur

Excursie 4: Vietnamees koken bij mensen thuis in Hanoi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 74,- p.p.€ 59,- p.p.€ 54,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 74,- p.p.€ 59,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 54,- p.p.€ 51,- p.p.€ 48,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Vietnam reizen - Vietnam - In de oude binnenstad van Hanoi is het een drukte van belangVietnam reizen - Vietnam - Verken traditioneel HanoiVietnam reizen - Vietnam - Dames met rieten hoedjes trekken behangen met groenten en fruit door de smalle straten van Old Quarter in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Wandel door de straten van de Old Quarter in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de straatmarkten van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Uitzicht op Hanoi stadVietnam reizen - Vietnam - Brommers komen je van alle kanten tegemoet, al dan niet voorzien van (verwarmde) kastjes met eten achterop.Vietnam reizen - Vietnam - Steek fietsend de Long Bien brug van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Wandel via de Long Bien brug de Rode Rivier van Hanoi overVietnam reizen - Vietnam - Winkeltje op de Long Bien brug van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Tran Quoc pagode bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Maak een excursie naar West Lake en de Tran Quoc pagode Vietnam reizen - Vietnam - Wandel langs West LakeVietnam reizen - Vietnam - Tempelpoort bij West Lake, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Er is zoveel te zien op de nachtmarkt van HanoiVietnam reizen - Vitenam - Ontdek de nachtmarkt van HanoiVietnam reizen - Vitenam - Neem een kijkje in één van de vele temples van HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bekijk bij West Lake de Quan Thanh tempelVietnam reizen - Vietnam - Het mausoleum van Ho Chi Minh in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Overal vind je wierook voor de ingang van een tempel tijdens de Old Quarter Walking TourVietnam reizen - Vietnam - De vele lampionnen in de straten verlichten nachtelijk HanoiVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan But Thap PagodeVietnam reizen - Vietnam - Ga een avondje uit naar de water puppet show in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bewonder een water puppet voorstelling in HanoiVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan het Vietnamese Vrouwenmuseum in HanoiVietnam reizen - Vietnam - In het Vrouwenmuseum van Hanoi kom je vanalles te weten over culturele traditiesVietnam reizen - Vietnam - Poort  van But Thap Pagode, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Verbaas je over wat er allemaal geofferd wordt in een tempel, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Brug bij Vinh Nghiem Pagode, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Bij de Vinh Nghiem Pagode, HanoiVietnam reizen - Vietnam - Fietsend door Hanoi, dat kan!Vietnam reizen - Vietnam - Ontdek net als Denise Hanoi per fietsVietnam reizen - Vietnam - Rust uit op een gezellig terrasje na de Old Quarter Walking TourVietnam reizen - Vietnam - Wat wordt er niet per fiets vervoerd?!Vietnam reizen - Vietnam - Het station is in Lao Cai als je naar Sapa gaatVietnam reizen - Vietnam - Stap op de nachttrein van Hanoi naar Sapa
Reacties van reizigers (39)
 

Blogs over Vietnam


Sluiten