Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze bouwsteen neemt je mee terug in de tijd! Hué is een belangrijke historische plek in Centraal Vietnam. Bezoek de Citadel en de Verboden Paarse Stad in het oude centrum en de tombes van Khai Dinh en Tu Duc in de groene omgeving van Hué. Met de 'Stadstour door Hué' (inclusief) zie je de belangrijkste en mooiste plekken in één dag. 's Avonds is het gezellig slenteren door deze rustige stad, een fijne plek voor of na je bezoek aan het levendige Hanoi.
Hoogtepunten

UNESCO Werelderfgoed monumenten

Uitgebreide Stadstour langs hoogtepunten

Keizerlijk Paleis - de 'verboden paarse stad'

Khai Dinh mausoleum

Vaar over parfumrivier

Excursie mogelijk: Bach Ma Nationaal Park

€ 120,- p.p. Prijs bij 2 personen 3-4 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Vietnam reizen: Keizerstad Hué
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 28 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (28)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Hué, transfer naar hotel
Dag 2: Hué, join in-excursie 'stadstour' (met lunch)
Dag 3: Vertrek Hué
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties.
In Hué slaap je in een fraai hotel in het nieuwe deel van de stad (aan de zuidkant van de parfumrivier). Hué is relatief klein en rustig, zeker vergeleken met Hanoi en Ho Chi Minh City. Het centrum bestaat slechts uit een paar straten. Je overnacht in een buurt met veel restaurants en cafés.

Vervoer:
Je wordt opgehaald bij het vliegveld of treinstation door een privé-auto met chauffeur voor de transfer naar je hotel. Hij staat bij de uitgang op je te wachten en houdt een bordje met daarop je naam omhoog. 
Prijzen
Vietnam reizen: Keizerstad Hué
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Transfer dag 1€ 191,- p.p.€ 120,- p.p.€ 116,- p.p.€ 116,- p.p.€ 112,- p.p.€ 113,- p.p.
Transfers dag 1 en 3€ 220,- p.p.€ 135,- p.p.€ 129,- p.p.€ 126,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Transfer dag 1€ 191,- p.p.€ 120,- p.p.€ 116,- p.p.
Transfers dag 1 en 3€ 220,- p.p.€ 135,- p.p.€ 129,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Transfer dag 1€ 116,- p.p.€ 112,- p.p.€ 113,- p.p.
Transfers dag 1 en 3€ 126,- p.p.€ 119,- p.p.€ 119,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet (stretcher, matras of daybed); de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Tet - Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2019 van €40,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed). Vliegtickets uitgezonderd.

Opmerkingen:
Vlieg je door naar Hanoi? Ticket Vietnam Airlines (volwassen tarief) is 120 euro pp (excl reserveringskosten).
Extensies
Extensie 1: Extra dag in Hué
Wandelend of fietsend de stad en haar omgeving zelf verkennen? Verblijf dan nog een dagje extra in Hué.

Dag 3: Extra dag HuéExtra dag Hué
Een extra dag in Hué om het wat rustiger aan te doen en zelf de stad te verkennen. Wil je actief de omgeving verkennen? Er zijn allerlei fietsexcursies te doen. Aan jou de keuze!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Hué:
Dag 1: Aankomst Hué, transfer naar hotel
Dag 2: Hué, join in-excursie 'stadstour' (met lunch)
Dag 3: Hué, vrije dag
Dag 4: Vertrek Hué

Extensie 1: Extra dag in Hué
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 57,- p.p.€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 29,- p.p.€ 27,- p.p.€ 29,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Opmerkingen:
Prijs geldt voor heel 2020

Extensie 2: Dagtrein Hoi An - Hué
Doe je aansluitend op Hoi An de bouwsteen Hué? Dan is de dagtrein het ideale vervoermiddel. De route langs de kust is adembenemend.

Dag 1: Treinreis langs de kust naar HuéTreinreis langs de kust naar Hué
Na het ontbijt word je door een chauffeur opgehaald bij je hotel in Hoi An en naar het treinstation in Danang gebracht (Hoi An heeft geen eigen treinstation, prijs voor transfer is opgenomen in bouwsteen Hoi An). Daar stap je op de dagtrein naar Hué. Het is een van de mooiste treinroutes van Zuidoost-Azië. De route loopt tussen de groene bergen en de kust door. In Hué staat er een chauffeur op je te wachten bij de uitgang van het station om je naar je hotel te brengen. Doe je deze treinreis-extensie, kies dan vervolgens voor de bouwsteen Hué.
 
Welkom in de oude keizerlijke hoofdstad Hué! In Centraal-Vietnam, op een smal stuk land, was dit de plek van waar de Nguyens anderhalve eeuw - deels onder Frans bewind - regeerden (1802-1945). Een veel voorkomende achternaam, omdat veel mensen ervoor kozen hun naam te veranderen in ‘Nguyen’. Eens het politieke, culturele en religieuze centrum van het land, is de oude stad van Hué sinds 1993 UNESCO Werelderfgoed. Je logeert in het nieuwe gedeelte van de stad, in een gezellige straat met restaurants en winkels. Het is hier een stuk rustiger dan in Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An, overal zie je cyclo’s(fietstaxi’s). Een leuke plek voor een drankje na het eten is de DMZ-bar. Een grappig café met op de 1e verdieping een pooltafel en terras met tafels en stoelen. Het is een mix van alternatief en Vietnamese kitsch. Uitzicht op de parfumrivier maakt het een toplocatie!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Dagtrein Hoi An - Hué:
Dag 1: Hoi An - Danang - Hué, transfers en dagtrein
Dag 2: Hué, join in-excursie 'stadstour' (met lunch)
Dag 3: Vertrek Hué

Extensie 2: Dagtrein Hoi An - Hué
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
Inclusief:
  • Dagtrein (2e klasse) Danang - Hué

Exclusief:
Overige transfers

Excursies
HueExcursie 1: Wandelen in Bach Ma National ParkWandelen in Bach Ma National Park
Ga van het gebaande pad af, de natuur in vlakbij Hué & Hoi An. Het Bach Ma National Park is een oud Frans bergstation, sinds enkele jaren weer toegankelijk voor publiek. Je kunt hier een prachtige wandeling door de bergen maken, inclusief een iets intensievere hike voor de avonturiers. Je wordt beloond met een weids uitzicht over de mooie kuststrook.
 
Je vertrekt rond 8 uur bij je hotel in Hué. Het is ook mogelijk deze excursie als dagtrip vanuit Hoi An te doen, maar logischer is starten in Hué en eind van de dag doorreizen naar Hoi An. Vanaf Hué is het ongeveer een uur rijden over highway 1 naar de ingang van het Nationaal Park, vanuit Hoi An doe je er iets langer over. De geluiden van brommers en vrachtwagens laat je al snel achter je en je krijgt er stilte en een prachtig uitzicht op de lagune en de zee voor terug. Bij de entree is een informatiecentrum met buiten een grote kaart van het gebied waar je gids de wandelroute laat zien. De volgende 18 kilometer gaan al slingerend tussen de bergen door.
 
Je kunt kiezen tussen twee verschillende routes, de een wat meer uitdagend dan de ander. Zo is deze hike voor bijna iedereen haalbaar, mits je een goede basisconditie hebt en niet bang bent om je handen vies te maken. Ook de wat lichtere variant behelst stijgen, dalen en riviertjes oversteken. We waren er in de regentijd, dan is het schoenen uit en broekspijpen omhoog. De ‘zwaardere’ optie is nog iets avontuurlijker; daarbij moet je echt de touwen gebruiken en klimmen en klauteren om af te dalen. Je wandelt vandaag zo’n 3 uur met de typische junglegeluiden van krekels en kikkers op de achtergrond.
 
Hoewel dit park vol zit met bijzondere wilde dieren, zul je de meesten niet zien, dat zijn namelijk nachtdieren. Je moet een beetje mazzel hebben, wij troffen een groep langur apen die tussen de bomen zwaaiden. In het park woont een zekere ‘Birdman’, als hij er is kun je hem ontmoeten en praten over het belang van nationale parken en hoe hij de jeugd van Vietnam ervan overtuigt zuinig te zijn op de natuur, geen afval in het park achter te laten en met respect met de dieren en bomen om te gaan. Aan het eind van de middag rij je terug de berg af en word je afgezet bij je hotel. Je kunt deze excursie het beste doen op de reisdag van Hué naar Hoi An. Kies aansluitend op de bouwsteen Hué voor de bouwsteen Hoi An. 
 
Duur: de hele dag, inclusief Engelssprekende gids, lunch en entree nationaal park. 

Excursie 1: Wandelen in Bach Ma National Park
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 201,- p.p.€ 114,- p.p.€ 88,- p.p.€ 72,- p.p.€ 64,- p.p.€ 57,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 201,- p.p.€ 114,- p.p.€ 88,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 72,- p.p.€ 64,- p.p.€ 57,- p.p.
Excursie 2: Go Local - ontdek het lokale leven in HuéGo Local - ontdek het lokale leven in Hué
Wil je meer dan alleen de bekende hoogtepunten zien van Hué? Dan is deze tour door een lokale gids ideaal; de gids zal je het échte leven in Hué laten zien. Hij of zij is hier opgegroeid en vertelt over vroeger, hoe is het om als kind in Hué op te groeien. Een bezoek aan Hué is natuurlijk niet compleet zonder bezoek aan Thien Mu, de parfumrivier en de Citadel, maar vandaag zie je zoveel meer! Je bezoekt onder meer een fabriek waar men brons bewerkt en een plek waar bamboe-papier wordt gemaakt. Tussendoor geniet je van een lokale lunch vlakbij de verboden Paarse Stad. De dag is heel afwisselend; van lokale nijverheden naar historische bouwwerken en ondertussen praat je met je gids over het leven in Hué. Geen saaie geschiedenisles dus. Je ontmoet een aantal mensen die al generaties lang in Hué wonen, afhankelijk van wie er die dag thuis is ontmoet je 1 of meer familieleden.
 
Privé excursie met Engelssprekende gids, transfers, entreegelden, lunch en boot
 

Excursie 2: Go Local - ontdek het lokale leven in Hué
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 131,- p.p.€ 118,- p.p.€ 112,- p.p.€ 107,- p.p.€ 105,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 131,- p.p.€ 118,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 112,- p.p.€ 107,- p.p.€ 105,- p.p.
Excursie 3: Foodtour per cyclo in Hué Verken Hué's streetfood met deze avondtour per cyclo. Ontmoet de gids met een welkomstdrankje en een paar snacks in een charmante bar. Je gids geeft je een basisintroductie van de Hué-keuken en leert je enkele handige Vietnamese zinnen voordat je naar een vegetarisch restaurant gaat, waar je boeddhistische tradities kunt zien die deel uitmaken van  de Hué keuken. Je rijdt door kleine straatjes en steegjes, ver buiten het toeristische pad. Je gaat onder meer de knapperige Hué-stijl pannenkoeken en noodlesoep proeven en nog veel meer. De verscheidenheid aan nieuwe smaken, texturen en bereidingsmethoden die je tegenkomt, maken dit een onvergetelijke avond. Privé excursie van ongeveer 18-21 uur.
Excursie 3: Foodtour per cyclo in Hué
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 83,- p.p.€ 54,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 43,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 83,- p.p.€ 54,- p.p.€ 47,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 47,- p.p.€ 47,- p.p.€ 43,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Vietnam reizen - Vietnam - Bezoek de Citadel en de Verboden Paarse Stad in het oude centrum van HuéVietnam reizen - Vietnam - Overal vind je prachtige versieringen in Keizerlijk Paleis Vietnam reizen - Vietnam - Kijk je ogen uit in de Citadel en de Verboden Paarse StadVietnam reizen - Vietnam - Ga je ee verdwalen in de 'verboden paarse stad'?Vietnam reizen - Vietnam - Overal vind je prachtige versieringen in de 'verboden paarse stad' van HuéVietnam reizen - Vietnam - De Citadel is behoorlijk groot en bestaat uit 3 delen, waarvan de Paarse Stad het binnenste deel vormtVietnam reizen - Vietnam - Vergeet ook niet het keizerlijke interieur te bewonderen Vietnam reizen - Vietnam - De verboden Paarse Stad van HuéVietnam reizen - Vietnam - Binnen in de keizerlijke stad, HuéVietnam reizen - Vietnam - Wandel door de Verboden Paarse stadVietnam reizen - Vietnam - Vaar met een "Drakenboot" naar de Thien Mu PagodeVietnam reizen - Vietnam - Breng een bezoek aan de Thien Mu pagode, de hoogste pagode van Vietnam en symbool van de stad HuéVietnam reizen - Vietnam - Fietsen rondom HuéVietnam reizen - Vietnam - Tempel in de buurt van HuéVietnam reizen - Vietnam - Beklim de trappen voor de tombe van Khai Dinh, HuéVietnam reizen - Vietnam - Top van de over-de-top tombesVietnam reizen - Vietnam - Op de 3e verdieping kom je een leger van steen tegen bij de tombe van Khai DinhVietnam reizen - Vietnam - Ook de paarden van het leger mochten niet ontbreken, tombe Khai DinhVietnam reizen - Vietnam - Versieringen bij de tombe van Khai DinhVietnam reizen - Vietnam - Tombe van Khai Dinh en een leger stenen mandarijenVietnam reizen - Vietnam - Leger mandarijenen met lange baarden en opgestoken haren, Tombe van Khai Dinh Vietnam reizen - Vietnam - Stenen soldaat bij tombe van Khai Dinh, HuéVietnam reizen - Vietnam - Ga op verkenning door de stad HuéVietnam reizen - Vietnam - De markt van HuéVietnam reizen - Vietnam - Vaar in een ‘Drakenboot’ over de Parfumrivier, HuéVietnam reizen - Vietnam - Er wordt vanalles vekocht op de markt van HuéVietnam reizen - Vietnam - Slenter over de markt van Hué Vietnam reizen - Vietnam - De markt van HuéVietnam reizen - Vietnam - Kijk hoe de traditionele hoed (Nón Lá) wordt gemaaktVietnam reizen - Vietnam - Denise op de brug bij de Parfumrivier, HuéVietnam reizen - Vietnam - Een boot op de Parfumrivier, HuéVietnam reizen - Vietnam - Wat past er achter op een scooter?Vietnam reizen - Vietnam - Met de fiets op verkenning door HuéVietnam reizen - Vietnam - Thanh Toan-brug bij HuéVietnam reizen - Vietnam - Proef de heerlijke gerechten bij HuéVietnam reizen - Vietnam - Loopt het water je al in de mond? Vietnam reizen - Vietnam - Ga terug naar de natuur in Bach Ma Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Spot bijzondere diersoorten in Bach Ma Nationaal ParkVietnam reizen - Vietnam - Zoef aan een zipline als Tarzan door Bach Ma Nationaal Park Vietnam reizen - Vietnam - Durf jij van het ene platform naar het andere te zoeven in Bach Ma NPVietnam reizen - Vietnam - Ga van het gebaande pad af, de natuur van Bach Ma NP inVietnam reizen - Vietnam - Doe een avontuurlijke wandeling in Bach Ma NP en bekijk de waterval vanaf de topVietnam reizen - Wandel langs de watervallen in Bach Ma NPVietnam reizen - Vietnam - Maak een hike naar de top (1400 meter) van Bach ma NP
Reacties van reizigers (28)
 

Blogs over Vietnam


Sluiten