Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta

Vietnam reizen: Zuid-Vietnam - Mekong Delta - Ben Tre - Can Tho - Homestay - Floating Market

Footprint Travel neemt je mee naar de Mekong Delta in het Zuid-Westen van Vietnam. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Verken de knalgroene Mekong Delta per boot, meer aan bij authentieke dorpjes, ontmoet de locals met elk een eigen verhaal. Je ziet waarom rijst één van de grootste exportproducten van Vietnam is.

Hoogtepunten van deze bouwsteen:

  • Varen door Mekong Delta
  • Lokale ambacht werkplaatsen
  • Verblijf in homestay
  • Bekijk zonsopkomst over drijvende markt
  • ​Bezoek aan lokale antiekverzamelaar
Reisschema
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Saigon, privé-excursie met gids
Dag 3: Vertrek Ho Chi Minh City
Dag tot dag

Dag 1: Varen en fietsen door de Mekong Delta

Varen en fietsen door de Mekong Delta
Gids en chauffeur halen je om 8 uur bij je hotel in Ho Chi Minh City op. Vandaag reis je door de groene Mekong Delta via het lieflijke Ben Tre naar Can Tho. Na een korte boottocht wandel je langs wat lokale werkplaatsen, onder andere bezoek je een kokossnoepfabriek(je). Per xe loi (een soort rickshaw met motor) rij je naar je lunchplek. In de middag vaar je in een sampan door de smalle waterwegen van de Mekong Delta. ‘s Middags is het tijd voor wat actie: per fiets ga je op pad naar Mr Kahn. Je neemt een kijkje in het huis van deze fanatieke antiekverzamelaar. Het staat vol met fascinerende oude spullen uit Vietnam en omstreken en hij bezit zelfs fotoalbums uit de Franse koloniale tijd. Vanuit Ben Tre reis je per auto verder naar Can Tho, waar je in een homestay logeert. Dit is een zeer eenvoudig logeeradres, in groot huis, met een gastenverblijf; een kleine slaapzaal en gezamenlijk sanitair.

Dag 2: Drijvende markt

Drijvende markt
Vlak voor de zon opkomt sta je al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. Dit is de ultieme Mekong Delta-ervaring en mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied. 's Middags ga je terug naar de homestay om je onder te dompelen in het lokale leven. Je mag meehelpen bij het tuinieren of het bouwen van een irrigatiekanaal met een 'Gau' (gereedschap van hout). Het ziet er verraderlijk makkelijk uit, maar vereist een zekere behendigheid. Het is zo’n 4 uur rijden naar Ho Chi Minh City, waar je aan het eind van de middag bij je hotel wordt afgezet. Lunch is vandaag op eigen gelegenheid, tijdstip in overleg met je gids. 
Je kunt deze bouwsteen ook anders afsluiten en combineren met Phu Quoc, dan stap je deze middag op de speedboot naar tropische eiland. Of kies voor een doorreis naar Chau Doc aan de grens met Cambodja, dan neem je morgenochtend de boot naar Phnom Penh in Cambodja en combineer je Vietnam met Cambodja!
 

Dag 3: Afscheid van Saigon

Afscheid van Saigon
Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. 

Achtergrond

Waterwegen van de Mekong Delta

 
Met deze bouwsteen reis je af naar de Mekong Delta in het Zuid-Westen van Vietnam. Je verkent de bijzondere Mekong rivier per boot en zult op verschillende plekken aanmeren. Je bezoekt het lieflijke Ben Tre en bekijkt de werkplaatsen van de lokale bevolking in Can Tho. Je verkent de Mekong Delta niet alleen per boot, maar ook per fiets, riksja en auto. De tweede dag zie je de zon opkomen boven de drijvende markten van Cai Rang. Een ervaring om nooit te vergeten.
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties.
In Can Tho overnacht je in een 'Homestay'. Dat betekent hier dat je een zeer kleinschalig en eenvoudig guesthouse verblijft van een lokale familie. Je hebt een privé kamer met bed. Neem zelf een laken(zak) mee. Het is ook mogelijk in een hotel te verblijven in Can Tho (meerprijs), er is een mooi boetiekhotel en een eenvoudig 3* hotel.

Vervoer:
Tijdens deze bouwsteen reis je met privé-vervoer en gids naar Ben Tre en Can Tho. Je wordt bij je hotel in Saigon opgehaald en op de tweede dag weer teruggebracht. Tijdens de excursie op de eerste dag vaar je in een kleine boot over de Mekong rivier, daarna ga je per xe loi naar de lunchplek en 's middags maak je een fietstocht. Wil je aansluitend aan de Mekong naar Phu Quoc? Kies dan de Extensie 'met de speedboot naar Phu Quoc' zodat je efficiënt doorreist. 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2018. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet; de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2017 van €35,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed)

Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 268,- p.p.€ 211,- p.p.€ 177,- p.p.€ 157,- p.p.€ 145,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachtingen met ontbijt
 • Lunch en diner op dag 1
 • Privé-vervoer met Engelssprekende gids
 • Boottocht over Mekong rivier bij Ben Tre
 • Xe loi (soort riskja) en fiets tijdens excursie op dag 1 

Exclusief:
 • Overige maaltijden, entrees en fooien

Extensie 1: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 63,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 31,- p.p.€ 29,- p.p.€ 31,- p.p.
Inclusief:
Overnachting met ontbijt

Exclusief:
Overige maaltijden en excursies

Extensie 2: Reis per speedboot naar Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 20,- p.p.€ 10,- p.p.€ 6,- p.p.€ 2,- p.p.€ 1,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer naar Rach Gia (pier)
 • Speedboot Phu Quoc

Extensie 3: Met de boot naar Cambodja (via Chau Doc)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 111,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 86,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachting met ontbijt in Chau Doc
 • Privé-auto naar Chau Doc
 • ​Excursie Tra Su Cajuput 
 • Transfer naar pier en speedboot

Exclusief:
 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige entrees, donaties en fooien
 • Visa

Excursie 1: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minimaal 2 personenop aanvraag€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.
Inclusief: transfer, Engelssprekende gids, entreegelden.

Excursie 2: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.

Excursie 3: Fietsen door de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 202,- p.p.€ 179,- p.p.€ 179,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.
Extensies

Extensie 1: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)


Een dag voor Ho Chi Minh City is eigenlijk niet genoeg. Er valt zoveel te ontdekken in deze snelgroeiende stad vol met traditionele markten en tempels. Om alle straatstalletjes en internationale cafés te proberen is een jaar nog niet voldoende!

Dag 3: Ontdek lokale markten of bezoek de Cu Chi tunnels

Ontdek lokale markten of bezoek de Cu Chi tunnels
Achter elk nieuw gebouw zitten smalle oude straatjes verscholen en wekelijks openen nieuwe alternatieve restaurants en winkels hun deuren in Saigon. Een interessante wijk net buiten het centrum is Cholon of district 5 (letterlijk: grote markt). Gesticht door de Chinezen in 18e eeuw staat het boordevol tempels en ademt nog steeds Chinese sfeer (de meeste bewoners stammen af van Chinezen). Bezoek de Binh Tay markt en verbaas je over het aanbod aan handelswaar. Van ontvelde (levende) kikkers, medicinale kruiden, alle soorten groenten en fruit tot het meest hysterische plastic speelgoed, neon verlichte borden, huisraad en kleding. Je kunt vandaag ook kiezen voor de excursie naar de beroemde Cu Chi tunnels. Zie de Excursie tab voor meer informatie.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon):
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Saigon, privé-excursie met gids
Dag 3: Ho Chi Minh City, vrije dag
Dag 4: Vertrek Ho Chi Minh City

Extensie 1: Extra dag in Ho Chi Minh City (Saigon)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 63,- p.p.€ 31,- p.p.€ 28,- p.p.€ 31,- p.p.€ 29,- p.p.€ 31,- p.p.


Extensie 2: Reis per speedboot naar Phu Quoc


Nadat je de Mekong Delta hebt verkent, reis je over land en water naar het paradijselijke Phu Quoc. Met de speedboot vanuit Rach Gia ben je in ongeveer 2,5 uur op het eiland en kan het relaxen beginnen. 

Dag 2: Drijvende markt in de Mekong en speedboot naar Phu Quoc eiland

Drijvende markt in de Mekong en speedboot naar Phu Quoc eiland
Vlak voor de zon opkomt sta je al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. Dit is de ultieme Mekong Delta-ervaring en mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied. 
 
Daarna reis je door naar Rach Gia (ongeveer 2,5 uur rijden) helemaal in het zuidelijkste puntje van Vietnam. Daar vertrekt de speedboot naar Phu Quoc. Dit is een grote 'Fast Ferry', waar wel 300 mensen op kunnen. De boot doet er ongeveer 2,5 uur over. Kies aansluitend voor de bouwsteen Phu Quoc om je rondreis Vietnam ultiem ontspannen af te sluiten. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis per speedboot naar Phu Quoc:
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Rach Gia - Phu Quoc, transfers en speedboot

Extensie 2: Reis per speedboot naar Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 20,- p.p.€ 10,- p.p.€ 6,- p.p.€ 2,- p.p.€ 1,- p.p.


Extensie 3: Met de boot naar Cambodja (via Chau Doc)


Vanuit de Mekong Delta kun je per boot naar Cambodja reizen, ideaal als je beide landen wilt combineren. 

Dag 2: Drijvende markt in de mekong en reis door naar Chau Doc

Drijvende markt in de mekong en reis door naar Chau Doc
lak voor de zon opkomt sta je al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. Dit is de ultieme Mekong Delta-ervaring en mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied. 
Daarna reis je door naar Chau Doc en bezoek je een bijzonder natuurgebied: Tra Su Cajuput.

Dag 3: Met de speedboot de grens naar Cambodja over

Met de speedboot de grens naar Cambodja over
Een lange reisdag per boot. Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het vertrekpunt van de boot gebracht. We hadden zelf wat lekkere snacks mee, muziek en een goed boek. Je vaart per speedboot over de Mekong rivier. Bij de grens moet je er 2x uit: een keer Vietnam verlaten en een keer Cambodja inreizen. Ter plekke koop je het 'visa on arrival' (betaal met US dollars). Je wacht met z'n allen tot alle visa in de paspoorten zijn gezet en dan reis je verder voor het laatste deel naar Phnom Penh. Er staat een chauffeur op je te wachten bij de pier, een korte transfer naar het hotel. Welkom in de parel van Azië!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Met de boot naar Cambodja (via Chau Doc):
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Chau Doc, prive-excursie met gids, transfer, bezoek Tra Su Cajuput
Dag 3: Chau Doc - Phnom Penh, transfers en speedboot (zorg voor cash dollars en pasfoto)

Extensie 3: Met de boot naar Cambodja (via Chau Doc)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 137,- p.p.€ 111,- p.p.€ 100,- p.p.€ 91,- p.p.€ 86,- p.p.
Excursies

Ho Chi Minh City

Excursie 1: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem

Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
Tijdens deze excursie bezoek je één van de bekendste hedendaagse symbolen van de Vietnam oorlog: Cu Chi. De tunnels werden gebouwd door de Viet Minh (naam voor de in 1941 verenigde nationale onafhankelijkheidsstrijders) tijdens de Frans-Vietnamese oorlog en later uitgebreid en verstevigd door de Vietcong. Vanuit een bijzonder geavanceerd netwerk van tunnels, gangen en ondergrondse bergplaatsen beheerste de Vietcong jarenlang het gebied eromheen en voerde ze verrassingsaanvallen uit. Het is moeilijke voor te stellen hoe heftig er op deze plek nog geen 4 decennia geleden gevochten is. Na het bekijken van een informatiefilm met enige propagandistische elementen, mag je in een van de tunnels kruipen om te voelen hoe het is om je daarbinnen voort te bewegen. Sommige tunnels zijn aangepast aan onze Westerse ‘maten’, maar evengoed vonden we het een benauwende ervaring. Ons hielp het om vooraf in te lezen over de oorlog. Er zijn ook veel documentaires over het Vietnamese oorlogsverleden te koop of online te bekijken (bij de NPO of op documentairenet).
 
Duur: 8.30-14 uur
Join in-excursie

Excursie 1: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Minimaal 2 personenop aanvraag€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.€ 23,- p.p.Excursie 2: Ontdek streetfood van Saigon per scooter

Ontdek streetfood van Saigon per scooter
Deze typische Footprint-excursie mag je absoluut niet missen in Saigon! Achterop de brommer ga je kris kras door de stad langs de beste lokale eettentjes. ‘s Avonds is de stad op haar mooist door het lichtspektakel van gebouwen, winkeltjes en brommers. De bestuurders (veelal studenten) zijn zeer ervaren en loodsen je moeiteloos door het drukke verkeer. Ze kletsen graag met je om hun Engels te oefenen en omdat ze enorm nieuwsgierig naar je zijn. Maak kennis met de beste banh mi (belegd stokbroodje), de beroemde pho (soep) en andere typisch Vietnamese gerechten. Je maakt 5 stops in verschillende wijken. Omdat het aanbod snel verandert, wordt deze tour continu aangepast, zodat je de allerbeste gerechten van het moment proeft. Dus ga ontspannen zitten, kijk je ogen uit tussen al dat brommerend verkeer en geniet van de diverse en verfijnde Vietnamese keuken.
 
Duur: 17.30 - 22.00 uur
Privé-excursie

Excursie 2: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.€ 72,- p.p.Excursie 3: Fietsen door de Mekong Delta

Fietsen door de Mekong Delta
Op echte mountainbikes ga je een volle dag fietsen door de fascinerende Mekong Delta. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Na de rit vanuit Saigon naar Ben Tre, is er eerst tijd voor een stevige Vietnamese koffie en kun je de mountainbikes 'passen'. Helm op en dan vertrek je over smalle paden tussen de rijstvelden door, langs moestuinen, boerderijen en boomgaarden vol fruit. Er wonen in dit gebied niet alleen boeren, maar ook veel handwerkers, zo worden hier traditionele rieten matten gemaakt. Interessant is de stop bij de cacao boerderij! Het ruikt hier fantastisch, de cacao is voor het Vietnamees-Franse merk Marou. Je bezoekt ook een drukke lokale markt en nog veel meer mooie plekken, zo merk je nauwelijks dat je vandaag toch aardig wat kilometers fietst, zo'n 28! Tussendoor eet je bij mensen thuis een Vietnamese lunch. De dag wordt afgesloten met een relaxte boottocht. Eind van de middag ben je weer terug in Saigon (of combineer deze excursie met een langer bezoek aan de Mekong Delta en overnacht in Can Tho - vraag het onze reisexperts)

Excursie 3: Fietsen door de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 202,- p.p.€ 179,- p.p.€ 179,- p.p.€ 157,- p.p.€ 157,- p.p.


Vietnam reizen - Vietnam - Vaar door de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Reis af naar de Mekong Delta in het Zuid-Westen van VietnamVietnam reizen - Vietnam - Boottocht door de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer deltaVietnam reizen - Vietnam - Onderweg naar Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Vaar in een sampan door de smalle waterwegen van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de authentieke sfeer van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - De floating market (de drijvende markt) bij Cai RangVietnam reizen - Vietnam - De bootjes varen af en aan op de drijvende markt Cai RangVietnam reizen - Vietnam - Ga naar de drijvende marktVietnam reizen - Vietnam - De drijvende markt van Cai Rang is de ultieme Mekong Delta-ervaringVietnam reizen - Vietnam - Bezoek de floating market (de drijvende markt) bij Cai RangVietnam reizen - Vietnam - Verken de akkers bij je homestay in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Relax bij je homestay in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Homestay Can ThoVietnam reizen - Vietnam - De keuken van de Homestay Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Gezellig logeren bij de locals in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Bezoek een koloniaal huis: Binh ThuyVietnam reizen - Vietnam - Onderweg door de Mekong Delta en haar kleine stadjesVietnam reizen - Vietnam - Straatleven Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Krijg je ook al zin in een stukje fruitVietnam reizen - Vietnam - Het lieflijke Ben Tre in de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Durians; het fruit dat 'smells like hell and tastes like heaven', Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Neem een kijkje op de marktVietnam reizen - Vietnam - De markt van Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Slenter lekker op je gemak door de straten van Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Werk aan de winkel in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Doe je tegoed aan het heerlijk fruit van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Wandel langs wat lokale werkplaatsen Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Straatleven van Can Tho

Reacties van reizigers

"Enerverende en avontuurlijke rondreis door Vietnam"

Hanoi - Nam Cang - Sapa - Bai Tu Long Bay - Hoi An - Saigon

Carel - 03-04-2018
Enerverend, avontuurlijk en grensverleggende reis.    De reis startte met bezoek aan Nam Cang, daar hadden we 2 overnachtingen (bij Sapa). Wandelen bij de Nam Cang lodge in Sapa was ondanks de bloedzuigers in de jungle op weg naar de kardemomboerderij ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Geweldige rondreis door Vietnam, elke plek heeft eigen charme"

Hanoi - Bai Tu Long Bay - Mai Chau - Hué - Hoi An - Saigon - Mekong Delta - Phu Quoc

Iris - 21-03-2018
Er is geen plek die we hebben bezocht die ik had willen overslaan. Iedere plaats in Vietnam heeft weer een hele andere sfeer en charme. Onze tip, reis van Noord naar Zuid. Het weer kan in het noorden een beetje tegenvallen dus neem ook warme en regenkleding mee. En kies voor Bai Tu Lo...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een heerlijke ontspannen reis door Vietnam"

Saigon - Mekong Delta - Mui Ne - Hoi An - Hué - Phong Nha - Hanoi - Bai Tu Long Bay

Sebastiaan Meijndert - 12-02-2018
Het was een super georganiseerde, ontspannen, overweldigende en heerlijke reis door Vietnam!   Als je van natuur houdt, dan zit je goed in Vietnam. Vooral de nationale parken zijn een lust voor het oog. Maar sla vooral Hoi An niet over, é...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ronduit geweldig, wat een fantastische reis!"

Hanoi - Halong Bay - Hué - Hoi An - Saigon - Mekong Delta

Caroline van Nieuwburg - 04-09-2017
Het was ronduit geweldig, wat een fantastische Vietnam reis! Vietnam is een prachtig land om te reizen; de lokale bevolking is vriendelijk, heeft bijzondere steden, een mooie natuur, veel cultuur en het eten is geweldig. Een veelzijdig land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Wij ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wat een bijzondere en afwisselende reis!"

Hanoi - Bai Tu Long Bay - Hué - Hoi An - Saigon - Cau Doc - Phnom Penh - Koh Rong Samloem - Angkor Wat

Anja van Winkelhof - 30-06-2017
Het was een reis met zoveel indrukken, maar ook met een luie dag in Hoi An en wat stranddagen op Koh Rong Samloen. En in Cambodja en Vietnam wonen zulke gastvrije en vriendelijke mensen die je veel willen vertellen, maar die zelf ook heel nieuws-/ leergierig zijn....
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Mooie gevarieerde vakantie! Goed georganiseerde reis!"

Hanoi - Sapa - Halong Bay - Hué - Hoi An - Saigon - Mekong Delta

Martien Hendriks - 21-02-2017
Onze rondreis door Vietnam was een mooie gevarieerde vakantie! Absoluut niet te missen in Vietnam: Sapa en Halong Bay in het noorden en Hoi An in Centraal Vietnam.   Tijdens het boekingsproces kregen we altijd heel snel rea...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een boeiende reis van Noord naar Zuid Vietnam"

Hanoi - Halong Bay - Sapa - Hue - Hoi An - HCMC - Mekong Delta

Gwenda Albus - 15-08-2016
Vietnam is een prachtig land, een absolute aanrader! Heel boeiend qua geschiedenis en de huidige politiek, met bovendien een prachtige natuur en aardige mensen! We hebben enorm genoten van Vietnam en de reis die we hebben gemaakt!    ...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Leuke en boeiende reis!"

Rondreis Vietnam - Saigon - Mekong Delta - Can Tho - Hanoi - Halong Bay - Sapa

Jonathan Eijkelboom - 07-08-2015
Leuke en boeiende reis gehad, veel ontdekt en ervaren die we nog niet eerder gezien hadden.   We hebben gelukkig nog een dagje Halong mee kunnen pakken, de enige dag in twee weken toen het weer het toeliet. De cruise wa...
Verder lezen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie