Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Footprint Travel neemt je mee naar de Mekong Delta in het Zuid-Westen van Vietnam. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Verken de knalgroene Mekong Delta per boot, meer aan bij authentieke dorpjes, ontmoet de locals met elk een eigen verhaal. Je ziet waarom rijst één van de grootste exportproducten van Vietnam is.
Hoogtepunten

Varen door Mekong Delta

Lokale ambacht werkplaatsen

Verblijf in homestay

Bekijk zonsopkomst over drijvende markt

​Bezoek aan lokale antiekverzamelaar

€ 299,- p.p. Prijs bij 2 personen 3 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
8,9

Beoordeling van deze reis:
8,9/10 - 20 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (20)
Reisschema
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Saigon, privé-excursie met gids
Dag 3: Vertrek Ho Chi Minh City
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
We zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties op mooie locaties.
In Can Tho overnacht je in een 'Homestay'. Dat betekent hier dat je een zeer kleinschalig en eenvoudig guesthouse verblijft van een lokale familie. Je hebt een privé kamer met bed. Neem zelf een laken(zak) mee. Het is ook mogelijk in een hotel te verblijven in Can Tho (meerprijs), er is een mooi boetiekhotel en een eenvoudig 3* hotel.

Vervoer:
Tijdens deze bouwsteen reis je met privé-vervoer en gids naar Ben Tre en Can Tho. Je wordt bij je hotel in Saigon opgehaald en op de tweede dag weer teruggebracht. Tijdens de excursie op de eerste dag vaar je in een kleine boot over de Mekong rivier, daarna ga je per xe loi naar de lunchplek en 's middags maak je een fietstocht. Wil je aansluitend aan de Mekong naar Phu Quoc? Kies dan de Extensie 'met de speedboot naar Phu Quoc' zodat je efficiënt doorreist. 
Prijzen
Vietnam reizen: Lokale leven in de Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 299,- p.p.€ 232,- p.p.€ 200,- p.p.€ 176,- p.p.€ 164,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 299,- p.p.€ 232,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 200,- p.p.€ 176,- p.p.€ 164,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig t/m december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed op de kamer bijgezet (stretcher, matras of daybed); de prijs voor een éénpersoonskamer is op aanvraag. De prijs voor een extra bed op de kamer voor een kind varieert per leeftijd en per accommodatie. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. Tijdens de feestdagen (rond kerst en Tet - Chinees nieuwjaar) berekenen we een hoogseizoentoeslag. Voor Halong Bay en Bai Tu Long Bay geldt een toeslag op 24 en 31 december 2019 van €40,- per persoon per nacht. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstofprijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.
 
Korting voor kinderen op rondreizen
Kinderen tussen 0-2 jaar reizen gratis mee (geen eigen bed). Vliegtickets uitgezonderd.

Extensies
Extensie 1: Reis per speedboot naar Phu Quoc
Nadat je de Mekong Delta hebt verkent, reis je over land en water naar het paradijselijke Phu Quoc. Met de speedboot vanuit Rach Gia ben je in ongeveer 2,5 uur op het eiland en kan het relaxen beginnen. 

Dag 2: Drijvende markt in de Mekong en speedboot naar Phu Quoc eilandDrijvende markt in de Mekong en speedboot naar Phu Quoc eiland
Vlak voor de zon opkomt sta je al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. Dit is de ultieme Mekong Delta-ervaring en mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied. 
 
Daarna reis je door naar Rach Gia (ongeveer 2,5 uur rijden) helemaal in het zuidelijkste puntje van Vietnam. Daar vertrekt de speedboot naar Phu Quoc. Dit is een grote 'Fast Ferry', waar wel 300 mensen op kunnen. De boot doet er ongeveer 2,5 uur over. Kies aansluitend voor de bouwsteen Phu Quoc om je rondreis Vietnam ultiem ontspannen af te sluiten. 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Reis per speedboot naar Phu Quoc:
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Rach Gia - Phu Quoc, transfers en speedboot

Extensie 1: Reis per speedboot naar Phu Quoc
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 57,- p.p.€ 47,- p.p.€ 41,- p.p.€ 38,- p.p.€ 34,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 57,- p.p.€ 47,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 41,- p.p.€ 38,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief:
  • Transfer naar Rach Gia (pier)
  • Speedboot Phu Quoc

Extensie 2: Met de boot dwars door de Mekong naar Cambodja (via Chau Doc)
Vanuit de Mekong Delta kun je per boot naar Cambodja reizen, ideaal als je beide landen wilt combineren. 

Dag 2: Drijvende markt in de mekong en reis door naar Chau DocDrijvende markt in de mekong en reis door naar Chau Doc
Vlak voor de zon opkomt sta je al naast je bed. Dit is beste moment van de dag om de traditionele floating market (de drijvende markt) bij Cai Rang te bezoeken. Dit is de ultieme Mekong Delta-ervaring en mag je zeker niet missen. Doordat we al vroeg op pad gaan en na de floating market nog een stukje verder varen ervaar je toch de authentieke sfeer van dit gebied. 
Daarna reis je door naar Chau Doc en bezoek je een bijzonder natuurgebied: Tra Su Cajuput.

Dag 3: Met de speedboot de grens naar Cambodja overMet de speedboot de grens naar Cambodja over
Een lange reisdag per boot. Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het vertrekpunt van de boot gebracht. We hadden zelf wat lekkere snacks mee, muziek en een goed boek. Je vaart per speedboot over de Mekong rivier. Bij de grens moet je er 2x uit: een keer Vietnam verlaten en een keer Cambodja inreizen. Ter plekke koop je het 'visa on arrival' (betaal met US dollars). Je wacht met z'n allen tot alle visa in de paspoorten zijn gezet en dan reis je verder voor het laatste deel naar Phnom Penh. Er staat een chauffeur op je te wachten bij de pier, een korte transfer naar het hotel. Welkom in de parel van Azië!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Met de boot dwars door de Mekong naar Cambodja (via Chau Doc):
Dag 1: Saigon - Ben Tre - Can Tho, privé-excursie met gids (incl lunch en diner)
Dag 2: Can Tho - Chau Doc, prive-excursie met gids, transfer, bezoek Tra Su Cajuput
Dag 3: Chau Doc - Phnom Penh, transfers en speedboot (zorg voor cash dollars en pasfoto)

Extensie 2: Met de boot dwars door de Mekong naar Cambodja (via Chau Doc)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
op aanvraag€ 151,- p.p.€ 126,- p.p.€ 111,- p.p.€ 102,- p.p.€ 96,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
op aanvraag€ 151,- p.p.€ 126,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 111,- p.p.€ 102,- p.p.€ 96,- p.p.
Inclusief:
  • Overnachting met ontbijt in Chau Doc
  • Privé-auto naar Chau Doc
  • ​Excursie Tra Su Cajuput 
  • Transfer naar pier en speedboot

Exclusief:
  • Overige maaltijden en dranken
  • Overige entrees, donaties en fooien
  • Visa

Excursies
Ho Chi Minh CityExcursie 1: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteemOorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
Tijdens deze excursie bezoek je één van de bekendste hedendaagse symbolen van de Vietnam oorlog: Cu Chi. De tunnels werden gebouwd door de Viet Minh (naam voor de in 1941 verenigde nationale onafhankelijkheidsstrijders) tijdens de Frans-Vietnamese oorlog en later uitgebreid en verstevigd door de Vietcong. Vanuit een bijzonder geavanceerd netwerk van tunnels, gangen en ondergrondse bergplaatsen beheerste de Vietcong jarenlang het gebied eromheen en voerde ze verrassingsaanvallen uit. Het is moeilijke voor te stellen hoe heftig er op deze plek nog geen 4 decennia geleden gevochten is. Na het bekijken van een informatiefilm met enige propagandistische elementen, mag je in een van de tunnels kruipen om te voelen hoe het is om je daarbinnen voort te bewegen. Sommige tunnels zijn aangepast aan onze Westerse ‘maten’, maar evengoed vonden we het een benauwende ervaring. Ons hielp het om vooraf in te lezen over de oorlog. Er zijn ook veel documentaires over het Vietnamese oorlogsverleden te koop of online te bekijken (bij de NPO of op documentairenet).
 
Duur: ongeveer van 8.00-14.00 uur
Join in-excursie incl transfers, gids en entree.

Excursie 1: Oorlogsverleden: het Cu Chi tunnelsysteem
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
Excursie 2: Ontdek streetfood van Saigon per scooterOntdek streetfood van Saigon per scooter
Deze typische Footprint-excursie mag je absoluut niet missen in Saigon! Achterop de brommer ga je kris kras door de stad langs de beste lokale eettentjes. ‘s Avonds is de stad op haar mooist door het lichtspektakel van gebouwen, winkeltjes en brommers. De bestuurders (veelal studenten) zijn zeer ervaren en loodsen je moeiteloos door het drukke verkeer. Ze kletsen graag met je om hun Engels te oefenen en omdat ze enorm nieuwsgierig naar je zijn. Maak kennis met de beste banh mi (belegd stokbroodje), de beroemde pho (soep) en andere typisch Vietnamese gerechten. Je maakt 5 stops in verschillende wijken. Omdat het aanbod snel verandert, wordt deze tour continu aangepast, zodat je de allerbeste gerechten van het moment proeft. Dus ga ontspannen zitten, kijk je ogen uit tussen al dat brommerend verkeer en geniet van de diverse en verfijnde Vietnamese keuken.
 
Duur: 17.30 - 22.00 uur
Privé-excursie

Excursie 2: Ontdek streetfood van Saigon per scooter
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.€ 71,- p.p.
Excursie 3: Fietsen door de fascinerende Mekong DeltaFietsen door de fascinerende Mekong Delta
Op echte mountainbikes ga je een volle dag fietsen door de fascinerende Mekong Delta. De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer delta. Na de rit vanuit Saigon naar My Tho, is er eerst tijd voor een stevige Vietnamese koffie en kun je de mountainbikes 'passen'. Helm op en dan vertrek je over smalle paden tussen de rijstvelden door, langs moestuinen, boerderijen en boomgaarden vol fruit. Er wonen in dit gebied niet alleen boeren, maar ook veel handwerkers, zo worden hier traditionele rieten matten gemaakt. Interessant is de stop bij de cacao boerderij! Het ruikt hier fantastisch, de cacao is voor het Vietnamees-Franse merk Marou. Je bezoekt ook een drukke lokale markt en nog veel meer mooie plekken, zo merk je nauwelijks dat je vandaag toch aardig wat kilometers fietst, zo'n 28! Tussendoor eet je bij mensen thuis een Vietnamese lunch. De dag wordt afgesloten met een relaxte boottocht. Eind van de middag ben je weer terug in Saigon (of combineer deze excursie met een langer bezoek aan de Mekong Delta en overnacht in Can Tho - vraag het onze reisexperts). Join in-excursie met max 8 deelnemers (internationaal reisgezelschap)

Excursie 3: Fietsen door de fascinerende Mekong Delta
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.€ 99,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie
Vietnam reizen - Vietnam - Vaar door de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Reis af naar de Mekong Delta in het Zuid-Westen van VietnamVietnam reizen - Vietnam - Boottocht door de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - De Mekong rivier en alle uitmondingen die met elkaar in verbinding staan, vormen hier bijna 40.000 vierkante kilometer deltaVietnam reizen - Vietnam - Onderweg naar Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Vaar in een sampan door de smalle waterwegen van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Ontdek de authentieke sfeer van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - De floating market (de drijvende markt) bij Cai RangVietnam reizen - Vietnam - De bootjes varen af en aan op de drijvende markt Cai RangVietnam reizen - Vietnam - Ga naar de drijvende marktVietnam reizen - Vietnam -  De drijvende markt van Cai Rang is de ultieme Mekong Delta-ervaringVietnam reizen - Vietnam - Bezoek de floating market (de drijvende markt) bij Cai RangVietnam reizen - Vietnam - Verken de akkers bij je homestay in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Relax bij je homestay in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Homestay Can ThoVietnam reizen - Vietnam - De keuken van de Homestay Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Gezellig logeren bij de locals in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Bezoek een koloniaal huis: Binh ThuyVietnam reizen - Vietnam - Onderweg door de Mekong Delta en haar kleine stadjesVietnam reizen - Vietnam - Straatleven Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Krijg je ook al zin in een stukje fruitVietnam reizen - Vietnam - Het lieflijke Ben Tre in de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Durians; het fruit dat 'smells like hell and tastes like heaven', Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Neem een kijkje op de marktVietnam reizen - Vietnam - De markt van Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Slenter lekker op je gemak door de straten van Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Werk aan de winkel in Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Doe je tegoed aan het heerlijk fruit van de Mekong DeltaVietnam reizen - Vietnam - Wandel langs wat lokale werkplaatsen Can ThoVietnam reizen - Vietnam - Straatleven van Can Tho
Reacties van reizigers (20)
 

Blogs over Vietnam


Sluiten